Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Carolina Hurricanes 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana red.machine, 10.05.2018 klo 14.54.

 1. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Pistesaldo 7/8, joten pakkohan tässä on tyytyväinen olla. Aho on hienoisten alkuvaikeuksien jälkeen nopeasti taas sopeutunut sentterin tontille ja meno on ollut vakuuttavaa. Teukka on myös jatkanut siitä mihin on jäänyt ja Ferland sopii ketjuun hyvin, mutta jossain vaiheessa haluan kyllä nähdä Svetšnikovinkin proffan rinnalla, vaikka eipä tuo näytä tarvitsevan huippuluokan ketjukavereita tehoiluun. Ei pelkää käyttää kokoaan hyväkseen ja muutenkaan ei välttele kontaktitilanteita. Tähänkö yhdistetään klassinen venäläinen taito, niin puhutaan todella vaarallisesta paketista. Hienoa, että poika päätyi Hurricanesiin.

  Warren Foegele tekaisi taas maalin Vancouveria vastaan ja pelaaminen oli muutenkin vahvaa läpi ottelun. Necasin uskon vielä parantavan, vaikka hyvin on hänkin pelannut. Pitää muistaa, että edelleen kaveri on fyysisesti melko raakile ja on joutunut pelaamaan sentterinä nyt alkukaudesta. Peliäly on onneksi kuitenkin veitsenterävä, minkä vuoksi on suoriutunut tuosta hommasta kelvollisesti. Eiköhän niitä pisteitäkin ala kohta tulemaan vähän tiheämpään tahtiin.
   
 2. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  En oo kattonu kaikkia pelejä, mutta kysellään onko vaikutelmani edes sinne päin...pikaisella googletuksella en löytänyt tiimin tilastoja, ainoastaan pelaajien. Joten puhtaalla mutulla mennään.

  Jonkinlainen puolustusongelma vaikuttaa olevan, kun maaleja mätetään canesien verkkoon paljon. Samaten ylivoima yskii. 5vs5 pelissä ne on sit keksiny jääkiekon uudestaan ja voittoja tulee. Viihdyttävää ja erittäin nopeaa peliä.

  Teräväinen näyttä pelaavan edelleen samalla tavalla miten sähläsi narreissa liigaa pikkuisena poikana. Nyt vaan fyysiset eväät näyttää kehittyneen niin paljon, että ei tarvitsisi enää tyytyä tuikkimaan kiekkoa siellä laitojen lähellä. Hyvin se silti vetää.
   
 3. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Aivan huikea katsoa Carolinan pelejä tällä hetkellä, varmaan liigan viihdyttävintä lätkää pienine junnumaisine virheineenkin. Taas yli puolen sataa vetoa vastustajan maalia kohti ja lopulta väkisillä tasoihin ja ohi. On tuo Aho kyllä ihan uskomaton pelaaja, luistelu on ottanut taas ison harppauksen kesän aikana ja pystyy todella minimalistisen näköisin liikkein liikkumaan hirveätä vauhtia suuntaan kuin suuntaan.

  Seuraavaksi Winnipeg...
   
 4. rpeez Jäsen

  Lainaus:
  Jaa, minusta esim tämä Wild peli oli aika tuskainen ja tylsä.

  Canes meinasi hävitä pelin vaikka voittivat laukaukset sata-nolla, ylivoimiakin taisi olla 9 kappaletta.
  (Olin lyönyt vetoa Carolina puolesta, koska se on mielestäni uudistunut hyvään suuntaan, sillä oli hyvä kerroin, ja Minnesota junnaa minusta paikoillaan.)

  Mietin koko pelin, että miksi maaleja ei tule vahvasta hallinnasta huolimatta. Dubnyk poimi kaikki laukaukset kuin marjat. Syy on se ettei kukaan mennyt sinne maalille ns. oven karmit kaulassa. Tämä myös tekee matseista kaikkea muuta kuin viihdyttävän, liian "siistiä" ja steriiliä minun makuuni.
   
 5. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  No, se on varmaan makuasia mistä tykkää. Minusta on viihdyttävää, että joukkue pystyy useamman ketjun voimin luistelu- ja pelinopeutensa ansiosta painamaan vastustajan omaan päätyynsä ja kyllä niitä maalipaikkojakin järjestellään aika paljon.
   
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 7. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Vähän erikoinen liike, kun Necas on kuitenkin pelannut nyt useamman mallikkaan pelin putkeen, mutta toisaalta AHL:ssä saa enemmän peliaikaa. Fleurykin on pelannut ihan hyvin.

  Nicolas Roy olisi kyllä ansainnut näyttöpaikan ennen Bishopia.
   
 8. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Kumma ettei Kuokkasta nostettu tilalle
   
 9. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Necas on ihan poikanen vielä. Kuten eilen Ika kertoili liigamatsin erätauolla Kotkaniemi-raportissa, noille poikasille NHL ei ole välttämättä optimaalinen pelipaikka ihan täyden kauden verran. Vaikka näennäisesti mahtuukin pelaavaan kokoonpanoon, molemminpuolisen edun nimissä sitä peliaikaa ja roolia kannattaa usein hakea alemmista sarjoista tässä vaiheessa uraa.
   
 10. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Omaan korvaan tämä kuulostaa vielä niiltä vanhan liiton totuuksilta, samaa kastia kun junnujen rokottaminen ensimmäisestä virheestä ja roikottaminen nelosketjussa. Varsinkin kun Hurricanesin teema tuntuu olevan nuoruuden into, niin miksei siellä yksi taitava junnu menisi seassa.
   
 11. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  En väitä tietäväni totuutta, mutta tuossa on mielestäni järkeä. Tuskin noita päätöksiä karvalakista arvotaan. Kyllä siinä on paljon pohdintaa varmasti takana. Pitkän tähtäimen suunnitelma on usein fiksumpi ratkaisu kaikkien kannalta.
   
 12. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Itse en ole tästä siirrosta erityisen yllättynyt. Kun katsoo Hurricanesin hyökkäyksen pelaamista, niin kyllä Necas ehkä eniten junnumainen pelaaja nuortenkin pelaajien keskuudesta on. Carolinalla on ollut vaikeuksia vastustajan ylivoimahyökkäysten kanssa, joten sinänsä ymmärrettävää, että keskikaistalle haetaan jotain tässä mielessä varmempaa suorittajaa.

  Ihan hyviä näyttöjä Necas toki löi pöytään siinä mielessä, että miehen (tai pojan) hyökkäyspään potentiaali tuskin on kenellekään epäselvää tässä vaiheessa. Tällä hetkellä hyvin pelaava Checkers ei välttämättä kuitenkaan ole huonoin paikka nuorukaiselle pelata isoja minuutteja selkeästi hyökkäävässä roolissa.
   
 13. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ihmettelyni suuntautui enemmänkin Bishopin nostamiseen ylös Royn sijaan, vaikka ei tuokaan loppujen lopuksi huono nosto ole. Fleuryn olisin mielelläni nähnyt NHL:n puolella, mutta eiköhän Haydn nosteta ylös taas jossain vaiheessa, kuten myös Necas. Necas olisi mielenkiintoista nähdä laidalla esim. Raskin vierellä.

  Mites täällä muuten suhtaudutaan Nylander-huhuihin. Itse en syty näille ollenkaan, vaikka Nylander toki vahvistaisi hyökkäystä. Ei kuitenkaan ole pelaajatyypiltään sellainen, jolle Carolinalla olisi akuutti tarve.
   
 14. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Itsekin olen ollut selvästi vakuuttuneempi Fleuryn pelistä kuin TVR:n, joka tällä hetkellä pelaa minusta huonosti, vaikka viimekaudella olikin ihan OK. Ilmeisesti mitään vammaa tai vastaavaa ei kuitenkaan taustalla ole.

  Lainaus:
  Riippuu ihan sopimuksesta ja kaupan muista osasista. ~8M on Nylanderista liikaa, mutta jos sopimus on kohtalainen voisi Hurricanes liikuttaa puolustuksen osasia ja varausvuoron/-vuoroja vastineeksi hyvinkin. Nylander ei varsinaisesti ole mikään maaliruisku, eli ei ole täsmäase Hurricanesin hyökkäyspään ongelmiin, mutta toisi kyllä lisää laatua muuten hieman keskinkertaiseen top 6-hyökkääjistöön.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Ne pelit mitä mä oon nähny tälle kaudelle, niin hurrikaanit on onnistuneet tekemään vastustajan molarista sankarin ja oman pään pelaaminen on vain keskitasoa. Voipi tulla noille pitkä kausi, jos maalinteon tehokkuuteen ei saada korjausta.
   
 16. Zohan Jäsen

  Lainaus:
  Ja usein vielä kakkosmolareista tehdään jumalasta seuraava. 5vs5 pelaaminen mielestäni todella hyvällä tasolla. Erikoistilanne ja maalivahtipelaaminen sitten sarjan huonoimpia. Taino jälkimmäinenkin parempi kuin viime kaudella.
   
 17. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tää on kyllä totta. Nyt on ollut asiallista mv-pelaamista.

  5vs5: lätkä on maalintekopeli, mutta hurrikaanit pyörittää viihdyttävästi mutta epätehokaasti. Onkohan laukaisuprossa edes 5? 10% olisi tyydyttävää tasoa...
   
 18. 2wayCenter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
  Kaikki kauden pelit on katsottu ja alla muutamia huomioita niiden pohjalta:

  Hieman vaikea ymmärtää niitä kommentteja, joiden mielestä Necas pelasi ihan hyvin. Kaverihan menetti tai luovutti kiekon järjestään vastustajalle, eikä hänen ketjunsa saanut oikeastaan mitään aikaan missään vaiheessa.

  Hurricanes tarvitsee kipeästi hyökkäyspeliin kykenevää sentteriä, kun Necas ei vielä pystynyt tuota ruutua täyttämään, eikä ole realistista tai järkevää olettaa, että pystyisi siihen myöhemminkään tällä kaudella. Varmasti Necasille aukeaa vielä tällä kaudella mahdollisuuksia mutta isoa vastuuta hänen niskoilleen ei ole järkevää asettaa. Nyt Necasin ensimmäinen sopimuskausi ei ole tainnut vielä kulua, joten jos Carolina saa homman toimimaan, voisiko jopa olla järkevää pitää Necas koko kausi AHL:n puolella totuttelemassa pieneen kaukaloon? NHL:n puolella tuntui, että hän todella nopeana pelaajana lähinnä söi itseltään tilan ja ajan kiekollisena. En vielä ole huolestunut Necasin pelaamisesta mutta selvää on, ettei hän ole pelinäkemykseltään Ahon kaltainen oivaltaja vaan hänellä ottaa aikansa tottua NHL-tempoon.

  En voi sanoa tuntevani Charlotten puolella kiekkoilevien miesten pelaajatyyppejä mutta olisin itsekin odottanut Necasin tilalle nostettavan taitoa ja pelinopeutta, jota Kuokkanen edustaa. Hyökkäyspelaamiseen on saatava lisää potkua, kun ensimmäisissä peleissä loistanut Foegele-Staal-Williams on osoittanut hyytymisen merkkejä. En ole aivan täysin vakuuttunut myöskään suomalaisketjun pelaamisesta, vaikka ketju onkin etenkin viimeisissä peleissä ollut selvästi joukkueen paras koostumus.

  Aho-Teräväinen tutkaparilta ei ole tällä kaudella nähty läheskään viime kauden tapaan keski- ja hyökkäysalueen give-and-go -pelaamista. En tiedä, johtuuko tämä Hurricanesin uudistuneesta pelitavasta vai pelkästään siitä, että Aho pelaa nyt keskellä, mutta suomalaiset eivät tunnu pääsevän samanlaisiin tilanteisiin jäällä kuin viime kaudella. Juuri tällä hetkellä tuo kaksikko ei ole enempää kuin osiensa summa ja siksi lähtisin itse sekoittelemaan hieman ketjuja ja katsomaan, miten homma toimisi.

  En pidä Justin Williamsia NHL-joukkueen top6-hyökkääjänä. Hän olisi erinomainen kolmosketjun laita. Svechnikovin haluaisin nähdä aidon pelintekijän (Aho/Teräväinen) rinnalla, jotta hänestä voisi saada tehoja esiin. Staal on sentterinä kuin tehty tuomaan Teräväisen vahvuudet esiin, joten on luontevaa asettaa Teuvo Staalin laitaan. Muodostaisin itse kaksi ensimmäistä ketjua näin (olettaen, että laiturit osaavat pelata kummassa laidassa tahansa):

  Ferland-Aho-Foegele/Svechnikov
  Foegele/Svechnikov-Staal-Teräväinen
   
 19. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Mietin ihan samantyylisiä ketjuja, kun katselin Colorado-peliä. Teräväinen panttasi usein laukausta tilanteissa, joissa olisi voinut sen tehdä. Hänellähän on hyvä laukaus, ihmettelen miksi ei lauo enemmän. Oon nähnyt tosin vain kaksi ja puoli peliä tällä kaudella, joten ehkä otos vähän liian pieni.

  Svechnikov vaikuttaa tosi nälkäiseltä kaverilta. Uskon, että pääsee kokeilemaan ykkösen tai kakkosen laidalla jossain vaiheessa kautta.
   
 20. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  St.Louis vei pelin kotonaan 4-1. Valtavan määrän töitä joutuu Carolina tekemään maaliensa eteen. Katsoin ottelusta vain viimeisen erän, mutta kyllähän tuohon joukkueeseen yksi Nylander mahtuisi.

  Keski-iältään sarjan nuorin joukkue kyllä luistelee liukkaasti ja luo maalipaikkoja, mutta tehoja ei tule tarpeeksi. Alla tämän kauden ottelut maaleineen ja laukaisumäärineen. Keskimäärin joukkue on voittanut laukaukset tällä kaudella 42-24. Vähimmilläänkin Carolina on laukonut 33 kertaa maalia kohden ottelussa, mikä on aivan uskomattoman iso määrä. Onko joku katsonut enemmänkin pelejä, että osaisi sanoa, onko laukauksia tullut paljon ns. maalintekosektorin ulkopuolelta ja roiskaisuina? Itse olen katsonut joukkueen pelejä vain kaksi kokonaan (WPG ja COL pelit) ja nyt yhden erän.

  CAR-NYI 1-2 46-20

  CBJ-CAR 1-3 32-35

  CAR-NYR 8-5 40-24

  CAR-VAN 5-3 33-25

  MIN-CAR 4-5 23-57

  WPG-CAR 3-1 26-43

  TBL-CAR 4-2 27-40

  CAR-COL 1-3 43-22

  DET-CAR 1-3 21-39

  CAR-SJS 4-3 41-23

  CAR-NYI 1-2 39-20

  CAR-BOS 2-3 44-31

  ARI-CAR 4-3 21-51

  VGK-CAR 3-0 25-34

  STL-CAR 4-1 20-39
   
 21. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Minkäköhän takia Aho pelaa ylivoimaa vasemmalla laidalla? Kaverilla on kuitenkin tiiminsä paras kuti, niin olisi varmaan parempi jos hoitelisi oikeaa laitaa. Pääsisi pyssyttämään useammin.
   
 22. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Varmaan tilapäistä. Muutaman pelin Canesia seurannut tällä kaudella ja kyllä se Sebun toimisto on yleensä siellä oikealla laidalla. Sieltä lähtee sitten tylsyyttä pakoon välillä satunnaiseen suuntaan.
   
 23. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jaa, itse olen katsonut lähes kaikki pelit ja ollut vasemmalla jokaisessa. Kauden alusta miettinyt tätä.
   
 24. Filari Jäsen

  Lainaus:
  En ota nyt kantaa siihen, että kummalla puolella se Seppo on peliä pyörittänyt, mutta yleisesti tuntuu olevan selkeä trendi tämä. Alakolmiossa ne "siivet" pelaavat ns. väärinpäin, eli oikealla right ja vasemalla left.
   
 25. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Aikaisemmat kaudet oli oikealla laidalla ja sieltä pystyi ampumaan paljon paremmin. Toki tänäänkin kilautti vasemmalta puolelta tolppaan, mutta silti. Ei tunnu optimilta, varsinkin kun saman kätisyyden omaava Teräväinen pelaa tuota oikeaa laitaa. Hänen laukauksensa ei vain ole niin hyvä.