Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ari Santanen SaiPan päävalmentajana

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Trimmer, 03.11.2015 klo 16.05.

 1. IlPadrino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Onko sarkasmi tuttu käsite?
   
 2. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ei ole, olen autisti :-)
   
 3. IlPadrino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Meni tämä kyssäri ohi, joten vastaan eri viestillä:
  Kuten jo aiemmin mainitsin viime kaudella meillä oli pistepörssin 2. ja maalipörssin 1. joukkueessa. SaiPalta lähti myös mm. Löfqvist, Venäläinen, Hämäläinen, Jokinen, Larsson sekä Riikola, joten en sanoisi valtaosaa äijistä samoiksi.

  Tällä kaudella meillä ei ole yhtään äijjää edes pistepörssin Top-30:ssä. (Massi sija 36.).
   
 4. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Puhun nyt kaudesta 12-13, josta @PatrickKane95 tuossa mainitsikin. Lähtökohtaisesti paperilla nykyistä paskempi nippu, mutta pelasi niin helvetin raikasta, nopeaa ja viihdyttävää kiekkoa, ettei tuo tämän kauden joukkue sellaiseen ole pystynyt yhden vitun vaihdon vertaa. Ja hintaeroa näillä joukkueilla oli se 450000€, ellen muista väärin.

  Ja näetkö asian todella niin, että se on täysin yksilöiden huonoutta, kun eivät pääse pistepörssissä ylemmäs? Että harmillisesti sattui nyt huonommat yksilöt tälle kaudelle? Vai voisiko olla niin, että Santasen pelitapa ei tue yksilöiden vahvuuksia, eikä näin ollen SaiPan miehiä nähdä pistepörssissä ylempänä?
   
 5. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Lainaus:
  Miten voit sanoa että paperilla paskempi nippu? Olihan joukkueessa pistepörssin 22. Giliati 18+18=36, Löfman, Jekimovits, Mankinen, Flink, Salcido, jne.. En minä nyt voi tuon kauden nippua paljon paskemmaksi laittaa....
   
 6. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Miksi meillä sitten on edes valmentaja, jos sillä ei ole mitään vaikutusta pelaajien pärjäämiseen? Onhan se nyt selviö, että paska pelisuunnitelma pitkällä tähtäimellä johtaa ongelmiin. Vai meinaatko, että esim. Lukon jengi nyt on kanssa vain paska, eikä materiaali mistään kotoisin? Lofquist oli viime kaudella aivan surkea, eikä ansainnut paikkaa kokoonpanossa Marraskuun jälkeen. Hämäläinen ei varmaan mahtuisi kenenkään Liigajengin pelaavaan rosteriin. Jokinenkaan ei ole mitään ihmeitä esittänyt, vaan pelasi Liigan pistepörssin 2. ja maalipörssin 1. kanssa samassa ketjussa saalistaen huikeat 0,5ppg kuten nytkin suurin osa meidän top-6-pelaajista. Riikolan statsit tälle kaudelle on kai 19. peliin 0+0 ja -4.

  Kyllä yksilön menestymiseen vaikuttaa moni asia, joista kaikki ei johdu pelaajasta itsestään, kuten joku muukin jo mainitsi. SaiPalla on mielestäni koko kauden ollut ihan potentiaalisia pelaajia, joista moni on lunastanutkin niitä, mutta jostain syystä kaikkea ei saada irti. Se nyt voi sitten johtua kemioiden puuttesta tai mistä, mutta ei tuo joukkueen pelaaminen kyllä taktisestikaan ole ollut kauhean korkealla tasolla.
   
 7. PatrickKane95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Hamilton ja McFarland olivat kummatkin paperilla lähtökohtaisesti kovempia hankintoja kuin Giliati 2012 vuonna, Giliati onnistui koska Tirkkonen ja toimiva pelitapa, etenkin tuo nopea pelin kääntäminen joka on nyt jo historiaa ja kiitos siitä kuuluu tiedätte kyllä kenelle.
   
 8. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tirkkonen teki pelaajista parempia. Santanen tekee pelaajista huonompia. Tämä vaan on niin helvetin yksinkertaista. Jos McIntyre ja Rau olisivat tulleet Santasen käyttöön niin eivät olisi nousseet tähdiksi. Ei noin huonosti valmennetussa joukkueessa voi olla kukaan erityisen hyvä.
   
 9. Paakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Aikamoista suoraviivaistamista sekä puolesta että vastaan... oiskohan vastutajan jengeillä mitään tekemistä meidän joukkueen pärjäämisen kannalta? Mitä liiga oli esim v 2012 ja mitä se on nyt? mutulla sanoisin että tasaisempi, erot ovat tasoittuneet. Tekikö Tirkkonen Giliatista hyvän? Ehkä pelitapa sopi hänelle, ehkä kemiat toimi, ehkä yhteishenki oli hyvä, ehkä oli saanut torttua ja oli hyvä mieli ja itseluottamus, ehkä sitä ja tätä.

  Sehän selvää että homma ei ole toiminut tällä kaudella, mutta edelleen niitä syitä on useita. Tämä ei tee tietenkään valmennuksesta syyntakeetonta, mutta ihan kaikesta nyt ei kannata mielestäni yksittäisiä henkilöitä syyttää. Eikä faktana kukaan voi sanoa että Sanni pilaisi kaikki aihiot, tai ainakin kaipaisin muita perusteluja kuin mitä kirjoittaja paperilla oletti pelaajasta ennen kauden alkua tai olettamus että Tirkkonen olisi saanut enemmän irti tällä kaudella.

  Ensi kaudelle uusi valmentaja, jos hyvä sellainen löytyy ja uusi ykköskenttä niin siitä se lähtee.
   
 10. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Lainaus:
  Vain paperilla ja ensimäisistä peleistä lähtien näki että eivät ole sitä mitä itse ainakin toivoin. Enkä itse syyllistäisi tästä kaudesta vain päävelmentajaa, joka kuitenkin useampana vuotena on ollut seuran kakkosvalmentaja. Ei v..u yksi heppu siellä penkin takana voi kaikkea ratkaista. Sanokoon kuka mitä hyvänsä, niin ei se savolainen Paavon poika saipan menestystä, jos nyt menestykseksi pleijaripaikka voidaan asettaa yksin ratkaissut. Siihen on tarvittu niitä heppuaj jotka siellä kentällä viilettää.... Joku rooli on pakko ollut kakkos valmentajallakin. Suurin syy kauden heikkoon menestykseen on niissä paskoissa jotka siellä kaukalossa hiihtelee. Viime pelissäkin katsoin, kun se pelikansin pikkumies oli laidan vieressä, niin ei edes uskallettu sitä siihen niitata. V..u jos kauklossa on paikka taklata ja se jätetään käyttämättä niin sitten sinne kaukaloon on turha edes mennä.
   
 11. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Minulla ei ole joukkuelajeista mitään kokemusta, mutta ehkä intistä voisi hakea jotain vertauspohjaa. Komppanian päällikkö pystyi motivoimaan gonahtaneet tj 10 jääkärit aikoinaan uskomattomaan suoritukseen viimeisessä hyökkäysammunnassa. Ei moista taitoa ollut siellä kenelläkään muulla, varapäällikkö oli ihan lapanen.

  Eli kuten Jugger tuossa totesi, Tirkkonen teki pelaajista parempia kuin ovat, Santanen ei. En ole varma tekeekö heistä huonompia (kuten selkeästi Lukon tapauksessa ja jossain määrin Kärppienkin) mutta ei ainakaan parempia.

  Golfvalmennukseni Suomessa loppui aikoinaan lyhyeen kun täysin idootti pro yritti ensimmäisenä saada minua vaihtamaan grippiäni (eli tapaa, jolla mailasta pidetään kiinni), jonka minulle oli opettanut Skotlantilainen British Openissakin pelannut ensimmäinen opettajani.
   
 12. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Se yksi heppu kuitenkin johtaa sitä kokonaisuutta. Tirkkosella oli pätevyyttä siihen johtamiseen ja pätevyys valita itselleen riittävät apurit. Santasella sitä ei välttämättä ole ja lähti väärille raiteille heti valmennustiimiä kasatessaan. En usko että Santanen tulee koskaan valmentamaan Sveitsin pääsarjassa, voi olla että päävalmentajaura päättyy tähän pestiin. On siinä ero tuohon savolaiseen, vaikka kaikki ei sitä tajuakkaan.

  Santanen voi todellakin olla hyvä kakkosvalmentaja, mutta kaikista hyvistä kakkosvalmentajista ei ole hyviksi ykkösvalmentajiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017 klo 14.07
 13. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Giliatti muuten oli ihan helvetin turha pelaaja abou kymmenen ekaa peliä, mutta potentiaali näkyi. Tosin tupaukko olisi heittänyt hänetkin helvettiin kun oli niin turha. Nyt sitten hehkutetaan.
   
 14. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Ei olekaan, mutta meillä on liigan 4. tehokkain ulkomaalaishyökkääjä, joka on myös samalla ulkkareiden maalipörssin kakkonen. Tiedä sitten mitä se kertoo liigan tämän kauden ulkkareiden tasosta, mutta kyllä minä Hamiltonin pitäisin joukkueessa tulevallakin kaudella todella mielelläni. Hamilton on muuten McSisäkumin ekan kauden pistemäärää vain 7 pistettä perässä enkä pidä mahdottomuutena että senkin saisi vielä kasaan.

  Yleisesti ottaen sanoisin Tuomenoksan onnistuneen uusien ulkkareiden hankinnassa ihan hyvin, kun kaksi kolmesta täyttää vahvistuksen speksit. Kotimaisten pelaajien kohdalla sen sijaan ei voi osumatarkkuuteen kovin tyytyväinen olla. Taipalus ollut pahin pettymys eikä Sneckään ole onnistunut ainakaan tällä kaudella pelipaikkaa vakiinnuttamaan. Koski ja Nikko olivat oikeanlaisia hakuja, mutta vain ensimmäinen on saanut jotain aikaiseksi, ja senkin valitettavasti vain CHL:ssä. Olkinuora oli loistava haku, harmi vaan että JYP kuori kermat päältä SaiPan maalivahtikiintiön oltua täynnä.
   
 15. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Lainaus:
  En tiedä minkälainen jumala se Tirkkonen oli Santaseen verrattuna, mutta viime kaudella Saipa teki yhteensä 474 maalia/syöttöä niistä poislähtijät naputteli yli 223 maalia/syöttöä. Ketä tuli korvaamaan näitä menetyksiä (Koskiranta, Mcfarland, Hamilton, Taipalus. Salminen ja kesken kauden Trotter/Nikko? Tällä hetkellä kasassa on tältä kaudelta 265 maalia/syöttöä. Kyllä joukkue on juuri niin paljon huonompi, viime kauteen mitä sarjataulukko osoittaa. Jos joku ilkeää sanoa että tällä rosterilla oltaisiin Tirkkosen valmentaman kuuden sakissa, niin pitää olla aika puupää. Sitä en kiellä että Santanen ei ole saanut tuosta porukasta enempää irti, mutta ei siitä olisi paljoa enempää olisi saanut itse savon jumalakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017 klo 16.57
 16. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Eihän tässä puhutakkaan mistään kuudennesta tilasta, Me ollaan tasan viimeisenä sarjassa ja joukkueen pelaaminen oli 40 kierrosta lähes joka osa-alueilla sekaisin kuin seinäkello. Viime ottelut sitten sätkitty puolustuksen kokoonpanoon nähden ihan siedettävästi.
   
 17. Karma67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Hohhoijaa. Eihän tätä kautta voi mitenkään verrata viime kauteen. Viime kausi oli niitä harvoja, jolloin SaiPa onnistui pitämään parhaat pistemiehet ja jatkamaan pelin kehittämistä sekä pelaajien että valmennuksen yhteispelillä. Ainoa oikea vertailukohta on Tirkkosen ensimmäinen kausi ja tämä Sannin räpellyskausi. Ei täällä VALMENTAJAA koskevassa ketjussa tällä tavalla nillitettäisi, jos oltaisiin edes siellä säälipleijaripaikalla, kuten Tirkkosen ensimmäisen vuotena. Nyt ollaan JUMBONA ja kaikkien kentällisten peli on sekavaa. Tupaukon mielestä suurin syy tähän on pelaajat.

  Tupaukolle tiedoksi, että jääkiekko on joukkuepeli ei yksilölaji. SaiPalla on rajatut resurssit ja siksi kannattaa panostaa siihen henkilöön joka vaikuttaa joukkueen kaikkiin pelaajiin aina siitä Tupaukon starasta luukkuvahtiin saakka. Valmentaja tekee ykköskentän pistenikkarista samalla tavalla paremman pelaajan kuin neloskentän rouhijasta. Sannilla oli tähän tekemiseen paljon paremmat mahdollisuudet kuin Tirkkosella oli ensimmäisellä kaudella. Onhan Sanni ollut täällä pitkään kakkosvalmentajana. Mutta ei, kun on niin paskat pelaajat, että eihän näillä pärjää satakunnan jumalakaan.

  Tupaukolle kysymys, jos saisit vaihtaa SaPasta yhden henkilön niin kenet vaihtaisit? Minun vastaus on Santanen.
   
 18. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Lainaus:
  Tiedä häntä, se on maku kysymys oliko 2012-2013 Tirkkosen ekan kauden rosteri huonompi / parempi kuin nyt Santasen ensimmäisen vuoden pakka.
  Selasin vanhoja koostumuksia ja nyt voisi sitten verrata, kumpi oli sitten parempi? Suurinpiirtein sama ajankohta lokaluuun lopulta:

  30.10.2912 Kalpa - Saipa

  Löfman – Koho – Jekimovs
  Giliati – V. Hämäläinen – Mankinen
  Poukkula – Flinck – Koivisto
  Piitulainen – R. Hämäläinen – Jokinen

  Backman – Savilahti-Nagander
  Salcido – Bruun
  Taipalus – Riikola

  Nieminen
  Lisäksi löytyi joukkueesta esim: Rissanen,Maalahti,Pukka,Vauhkonen,Moran,Lee,Pulli,jne
  Eikä tainnu kaikki mennä ihan putkeen, kun Nieminen myytiin kesken kauden Kazaniin…


  28.10.2016 Ilves-Saipa

  Strömberg - Järvinen - Hamilton
  Leivo - Koski - Kuronen
  Kaksonen - Koskiranta - Trotter
  Nikko - Virkkunen - Vainikainen

  Maalahti - Carson
  Backman - Savilahti-Nagander
  Taipalus - Lappalainen
  Sneck

  Markkanen

  Ps. kysyit kenet yhden erottaisin, niin siihen on helppo vasta : Toimitusjohtaja lähtisi ensimmäiseksi pihalle. Syy: alkusyksynä kun nähtiin että joukkueen kapasiteetti ei kerta kaikkiaan ollut ok ja yleisö alkoi hävitä katsomosta, niin siihen ei reagoitu joukkuetta vahvistamalla. Etenkin ykköskorin osalta.
   
 19. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Lyhyesti analysoituna: hyökkäyskalusto Tirkkonen oli huomattavasti liukkaampi, mutta myös huomattavasti kädettömämpi. Erityisesti sentterien kädettömyys näkyi varmaan kuuhun asti. Projekteja, muiden hylkiöitä ja aikanaan lähes täysiä kysymysmerkkejä oli useita (Giliati, Poukkula, Piitulainen, Jokinen, Rissanen, Maalahti, Vauhkonen, Pulli, Nieminen, Pukka), mutta useimmista saatiin vahvuudet esiin peluuttamalla oikein. Joukkueen kasaamisessa suosittiin enemmän luisteluvoimaa kuin kiekollista näppäryyttä, ja näin ollen oli helpompi pelata raikasta hyökkäyspeliä, kun pelaajat pystyivät helposti haastamaan vastustajia luistelukilpailuissa ja kerkesivät oikeaan aikaan oikeaan paikkaan kentällä. Huolimatta siis siitä, ettei käsiä ollut ihan liikaa.

  Hyökkäyskalusto Santanen on paperilla varmempi ja taitavampi, mutta hitaampi nippu. Projekteja on vähemmän, mutta niistä on saatu selvästi vähemmän irti, eikä tuosta joukkueesta oikein kukaan ole missään vaiheessa ottanut kehitysaskelia eteenpäin tai noussut lentoon. Joukkueen ns. varmat kortit (joita mielestäni noiden kokoonpanojen perusteella Santasella on ollut enemmän käytössä) ovat pystyneet parhaimmillaankin vain perussuoritukseensa, ja toivottujen tasonnostajien kohdalla on todellakin jääty vain toiveen tasolle. Keskivertoa parempia luistelijoita on vain muutama, toisin kuin Tirkkosella, mutta kiekollista taitoa ainakin piti olla enemmän. Tämä on toki joukkueen kasaamisesta kiinni, ja siinä Tirkkosella, toisin kuin Santasella, oli selvä kokonaiskuva siitä, millaista peliä haluttiin pelata ja millaisilla pelaajilla. Tämä vieläpä toteutettiin todella nihkeällä budjetilla, toisin kuin Santanen.

  Pakistot ovat mielestäni aika tasan, mitä nyt Tirkkosella parhaat parempia ja jämät jämempiä.

  Totta kyllä puhut, on noita hieman vaikea oikeasti tarkkaan verrata. Yksi mutkistava tekijä on se, että Tirkkonen teki monesta pelaajasta paremman, tai vähintäänkin sai pelaamaan SaiPassa paremmin, jolloin jälkikäteen katsottuna tuokin rosteri näyttää huomattavasti kovemmalta kuin miltä se silloin näytti. Samaa ei voi tämän kauden joukkueesta millään sanoa: vain Kuronen ja Tuohimaa ovat minun kirjoissani kiistattomia tasonnostajia.
   
 20. Karma67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Hiukan viestiäsi tiivistäen. Olet sanonut että etenkin ykköskori on tänä vuonna ollut surkea ja olisit kenkimässä toimitusjohtajaa, koska tähän ei reagoitu heti syksyllä. Jos noita lokakuun ykköskentällisiä katsoo niin minusta tämän vuotinen pesee kevyesti vuoden 2012 kentällisen. Eli olisiko sittenkin kyse siitä miten niitä ykköskorin ukkoja peluutetaan?

  Lappeenrantalainen kiekkoyleisö on myös todella asiantuntevaa porukkaa. Heti ensimmäisen KooKoo pelin jälkeen kaikki tajusi, että ykköskorin pelaajat on ihan paskoja eikä peleissä kannata käydä. Toisessa 20.9 pelatussa kotipelissä oli 2681 katsojaa. Kolmannessa 23.9 pelatussa 2783 katsojaa, neljännessä 30.9 pelatussa 3070 katsojaa. Tämä sen takia, että McFarland, Hamilton ja Koskiranta oli ei osaa pelata lätkää eikä toimitusjohtajakaan sitä tajunnut kahden KooKoo pelin jälkeen.

  Minua on kyllä enemmän häirinnyt, se että valmentaja ei ole luonut mitään pelitaktiikkaan joukkueelle. Samoin luulen, että odotukset etenkin valmennuksen osalta oli erittäin epäilevät ja siksi yleisökato alkoi ennen kuin kausi oli edes kunnolla alkanutkaan. Uusista pelaajista kenelläkään ei voinut olla etukäteen käsitystä, mutta valmennushan oli tuttu jo pidemmältä aikaa...
   
 21. Theofilus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tämä on kyllä hämmentänyt koko kauden ajan. Minusta tämä näkyy parhaiten olemattomassa hyökkäyspelissä ja siinä, kun vastustaja saa painostuksen päälle, niin meidän SaiPa on usein todella kusessa ja vastustaja saa koko ajan sekasortoa aikaan ja paljon maalipaikkoja. Joukkueella ei selkeästi ole ollut missään vaiheessa kautta mitään, mihin tukeutua kun on vaikeaa puolustuspäässä.

  Nyt kun miettii, niin onko se yllättävää että sekä SaiPa että HIFK alisuorittavat rankasti tällä hetkellä valmentajien kanssa, jotka yrittävät peluuttaa ns. ilman mitään sen kummempaa taktiikkaa.
   
 22. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  HIFK mainittu lainauksessa ja on tänäänkin suurennuslasin alla - linkki IL:n juttuun Törmäsen asemasta. Liippaa aiheeltaan myös sputnikkeja.
   
 23. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Nyt kun HIFK:n suunnaltakin kuuluu jotain, on SaiPa ainut näistä enemmän tai vähemmän alisuorittaneista joukkueista, joka vain makaa tyytyväisenä tulessa. Onneksi Lappeenrannastakin löytyy sentään ainakin 2000 ihmistä, jotka haluavat käydä katsomassa kotijoukkueen osalta maksimissaan elokuisen harkkahöntsän tasoista kiekottelua :)

  Kivaa! :)
   
 24. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Jotenkin vaivaa tuo vertailu 2012 -2013 kauteen ja tekisi mieli kysyä onko yleensä peli / pelitapa muuttunut liigassa 3-4 vuodessa?
  Joukkueet ja joukkueiden "taso" on myös jonkun verran muuttunut, kun jokerit khl..ä blues konkassa ja tilalle tulle kookoo ja jukurit.
  Tuota voisi tietysti unelmoida muisteloiden merkeissä : SaiPa-Jokerit-pelin kooste 2.1.2013 - YouTube
   
 25. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kun Tirkkonen aloitti SaiPassa kesällä 2012, mietteet olivat tällaisia:
  - "Haluttiin meille energisiä ja hyvin liikkuvia pelaajia. Luistelu on meille se elinehto ja pyritään aktiivisuuteen kiekollisesti ja kiekottomana. Pyritään ensi kaudella pelaamaan kiekolla, rakentamaan ja pitämään kiekkoa hallussa, ettei tarvitsisi roiskia. Karvataan aktiivisesti, kun on paikka ja kun ei, niin pelataan ohjauspeliä. Saadaan varmasti taisteleva, energinen ja liikkuva SaiPa jalkeille."

  Sitähän se peli nelisen vuotta enimmäkseen oli. Eräänlaista "meidän peliä". Isoja muutoksia en itse havainnut vuosien aikana.

  Sanni sanoi syksyllä jossain haastiksessa, että hän haluaa fyysisempää ja nopeampaa peliä kuin aiemmin on esitetty. Itse olen ollut ymmällä, miten peliä vielä voi nopeuttaa, kun Peksin aikanakin satsattiin luisteluvoimaan. Parhaimmillaan Peksin aikana SaiPan peli oli paitsi nopeaa myös näyttävää kiekottelua. Sanni on ilmeisesti tykästynyt ns. pystykiekon pelaamiseen, jossa mennään vauhdilla kohti maalia heti kiekonriiston jälkeen. Ilman turhia koukeroita. Mutta pelkkä vauhti ei riitä tuloksen tekoon, tarvitaan myös kädentaitoja tyyliin NHL, ja niistä on ollut huutava pula. Pystykiekko tarvitsee myös joukkueen saumatonta yhteistyötä, mutta jos se ei onnistu, homma menee roiskimiseksi.

  Sainaustenkin piti tälle kaudelle olla toiveiden mukaisia, mutta nopeita kaverit, kuten Hamilton, Trotter ja Koskiranta eivät todellakaan ole. Eivät myöskään erityisen fyysisiä Teroa lukuun ottamatta. Nykyjengin pakeista juuri kukaan ei ole taklauspelote ehkä Taipalusta lukuun ottamatta. Hyökkääjistä painavimmat niitit jakavat Vainikainen, Kuronen ja Koskiranta. Peksin aikana fyysisyyttäkin löytyi ajoittain rutkasti enemmän kuin nykyjengistä.

  Eli minusta näyttää, että Sannin toiveet ja todellisuus eivät ole tällä kaudella juurikaan kohdanneet. Pelitapa ei ole ollut optimisuhteessa jengin ominaisuuksiin.

  Muun Suomen pelitapajuttuihin en äkkiä osaa sanoa mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2017 klo 21.26