Ari Santanen SaiPan päävalmentajana

  • 51 526
  • 158

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Meni tämä kyssäri ohi, joten vastaan eri viestillä:
Kuten jo aiemmin mainitsin viime kaudella meillä oli pistepörssin 2. ja maalipörssin 1. joukkueessa. SaiPalta lähti myös mm. Löfqvist, Venäläinen, Hämäläinen, Jokinen, Larsson sekä Riikola, joten en sanoisi valtaosaa äijistä samoiksi.

Tällä kaudella meillä ei ole yhtään äijjää edes pistepörssin Top-30:ssä. (Massi sija 36.).
Miksi meillä sitten on edes valmentaja, jos sillä ei ole mitään vaikutusta pelaajien pärjäämiseen? Onhan se nyt selviö, että paska pelisuunnitelma pitkällä tähtäimellä johtaa ongelmiin. Vai meinaatko, että esim. Lukon jengi nyt on kanssa vain paska, eikä materiaali mistään kotoisin? Lofquist oli viime kaudella aivan surkea, eikä ansainnut paikkaa kokoonpanossa Marraskuun jälkeen. Hämäläinen ei varmaan mahtuisi kenenkään Liigajengin pelaavaan rosteriin. Jokinenkaan ei ole mitään ihmeitä esittänyt, vaan pelasi Liigan pistepörssin 2. ja maalipörssin 1. kanssa samassa ketjussa saalistaen huikeat 0,5ppg kuten nytkin suurin osa meidän top-6-pelaajista. Riikolan statsit tälle kaudelle on kai 19. peliin 0+0 ja -4.

Kyllä yksilön menestymiseen vaikuttaa moni asia, joista kaikki ei johdu pelaajasta itsestään, kuten joku muukin jo mainitsi. SaiPalla on mielestäni koko kauden ollut ihan potentiaalisia pelaajia, joista moni on lunastanutkin niitä, mutta jostain syystä kaikkea ei saada irti. Se nyt voi sitten johtua kemioiden puuttesta tai mistä, mutta ei tuo joukkueen pelaaminen kyllä taktisestikaan ole ollut kauhean korkealla tasolla.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miten voit sanoa että paperilla paskempi nippu? Olihan joukkueessa pistepörssin 22. Giliati 18+18=36, Löfman, Jekimovits, Mankinen, Flink, Salcido, jne.. En minä nyt voi tuon kauden nippua paljon paskemmaksi laittaa....

Hamilton ja McFarland olivat kummatkin paperilla lähtökohtaisesti kovempia hankintoja kuin Giliati 2012 vuonna, Giliati onnistui koska Tirkkonen ja toimiva pelitapa, etenkin tuo nopea pelin kääntäminen joka on nyt jo historiaa ja kiitos siitä kuuluu tiedätte kyllä kenelle.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tirkkonen teki pelaajista parempia. Santanen tekee pelaajista huonompia. Tämä vaan on niin helvetin yksinkertaista. Jos McIntyre ja Rau olisivat tulleet Santasen käyttöön niin eivät olisi nousseet tähdiksi. Ei noin huonosti valmennetussa joukkueessa voi olla kukaan erityisen hyvä.
 

Paakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aikamoista suoraviivaistamista sekä puolesta että vastaan... oiskohan vastutajan jengeillä mitään tekemistä meidän joukkueen pärjäämisen kannalta? Mitä liiga oli esim v 2012 ja mitä se on nyt? mutulla sanoisin että tasaisempi, erot ovat tasoittuneet. Tekikö Tirkkonen Giliatista hyvän? Ehkä pelitapa sopi hänelle, ehkä kemiat toimi, ehkä yhteishenki oli hyvä, ehkä oli saanut torttua ja oli hyvä mieli ja itseluottamus, ehkä sitä ja tätä.

Sehän selvää että homma ei ole toiminut tällä kaudella, mutta edelleen niitä syitä on useita. Tämä ei tee tietenkään valmennuksesta syyntakeetonta, mutta ihan kaikesta nyt ei kannata mielestäni yksittäisiä henkilöitä syyttää. Eikä faktana kukaan voi sanoa että Sanni pilaisi kaikki aihiot, tai ainakin kaipaisin muita perusteluja kuin mitä kirjoittaja paperilla oletti pelaajasta ennen kauden alkua tai olettamus että Tirkkonen olisi saanut enemmän irti tällä kaudella.

Ensi kaudelle uusi valmentaja, jos hyvä sellainen löytyy ja uusi ykköskenttä niin siitä se lähtee.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vain paperilla ja ensimäisistä peleistä lähtien näki että eivät ole sitä mitä itse ainakin toivoin. Enkä itse syyllistäisi tästä kaudesta vain päävelmentajaa, joka kuitenkin useampana vuotena on ollut seuran kakkosvalmentaja. Ei v..u yksi heppu siellä penkin takana voi kaikkea ratkaista. Sanokoon kuka mitä hyvänsä, niin ei se savolainen Paavon poika saipan menestystä, jos nyt menestykseksi pleijaripaikka voidaan asettaa yksin ratkaissut. Siihen on tarvittu niitä heppuaj jotka siellä kentällä viilettää.... Joku rooli on pakko ollut kakkos valmentajallakin..
Se yksi heppu kuitenkin johtaa sitä kokonaisuutta. Tirkkosella oli pätevyyttä siihen johtamiseen ja pätevyys valita itselleen riittävät apurit. Santasella sitä ei välttämättä ole ja lähti väärille raiteille heti valmennustiimiä kasatessaan. En usko että Santanen tulee koskaan valmentamaan Sveitsin pääsarjassa, voi olla että päävalmentajaura päättyy tähän pestiin. On siinä ero tuohon savolaiseen, vaikka kaikki ei sitä tajuakkaan.

Santanen voi todellakin olla hyvä kakkosvalmentaja, mutta kaikista hyvistä kakkosvalmentajista ei ole hyviksi ykkösvalmentajiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Giliatti muuten oli ihan helvetin turha pelaaja abou kymmenen ekaa peliä, mutta potentiaali näkyi. Tosin tupaukko olisi heittänyt hänetkin helvettiin kun oli niin turha. Nyt sitten hehkutetaan.
 

Ferris

Jäsen
Tällä kaudella meillä ei ole yhtään äijjää edes pistepörssin Top-30:ssä. (Massi sija 36.).

Ei olekaan, mutta meillä on liigan 4. tehokkain ulkomaalaishyökkääjä, joka on myös samalla ulkkareiden maalipörssin kakkonen. Tiedä sitten mitä se kertoo liigan tämän kauden ulkkareiden tasosta, mutta kyllä minä Hamiltonin pitäisin joukkueessa tulevallakin kaudella todella mielelläni. Hamilton on muuten McSisäkumin ekan kauden pistemäärää vain 7 pistettä perässä enkä pidä mahdottomuutena että senkin saisi vielä kasaan.

Yleisesti ottaen sanoisin Tuomenoksan onnistuneen uusien ulkkareiden hankinnassa ihan hyvin, kun kaksi kolmesta täyttää vahvistuksen speksit. Kotimaisten pelaajien kohdalla sen sijaan ei voi osumatarkkuuteen kovin tyytyväinen olla. Taipalus ollut pahin pettymys eikä Sneckään ole onnistunut ainakaan tällä kaudella pelipaikkaa vakiinnuttamaan. Koski ja Nikko olivat oikeanlaisia hakuja, mutta vain ensimmäinen on saanut jotain aikaiseksi, ja senkin valitettavasti vain CHL:ssä. Olkinuora oli loistava haku, harmi vaan että JYP kuori kermat päältä SaiPan maalivahtikiintiön oltua täynnä.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä joukkue on juuri niin paljon huonompi, viime kauteen mitä sarjataulukko osoittaa. Jos joku ilkeää sanoa että tällä rosterilla oltaisiin Tirkkosen valmentaman kuuden sakissa, niin pitää olla aika puupää. Sitä en kiellä että Santanen ei ole saanut tuosta paskasakista enempää irti, mutta ei siitä olisi paljoa enempää olisi saanut itse savon jumalakaan.
Eihän tässä puhutakkaan mistään kuudennesta tilasta, Me ollaan tasan viimeisenä sarjassa ja joukkueen pelaaminen oli 40 kierrosta lähes joka osa-alueilla sekaisin kuin seinäkello. Viime ottelut sitten sätkitty puolustuksen kokoonpanoon nähden ihan siedettävästi.
 

Karma67

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä minkälainen jumala se Tirkkonen oli Santaseen verrattuna, mutta viime kaudella Saipa teki yhteensä 474 maalia/syöttöä niistä poislähtijät naputteli yli 223 maalia/syöttöä. Ketä tuli korvaamaan näitä menetyksiä (Koskiranta, Mcfarland, Hamilton, Taipalus. Salminen ja kesken kauden Trotter/Nikko? Tällä hetkellä kasassa on tältä kaudelta 265 maalia/syöttöä. Kyllä joukkue on juuri niin paljon huonompi, viime kauteen mitä sarjataulukko osoittaa. Jos joku ilkeää sanoa että tällä rosterilla oltaisiin Tirkkosen valmentaman kuuden sakissa, niin pitää olla aika puupää. Sitä en kiellä että Santanen ei ole saanut tuosta porukasta enempää irti, mutta ei siitä olisi paljoa enempää olisi saanut itse savon jumalakaan.

Hohhoijaa. Eihän tätä kautta voi mitenkään verrata viime kauteen. Viime kausi oli niitä harvoja, jolloin SaiPa onnistui pitämään parhaat pistemiehet ja jatkamaan pelin kehittämistä sekä pelaajien että valmennuksen yhteispelillä. Ainoa oikea vertailukohta on Tirkkosen ensimmäinen kausi ja tämä Sannin räpellyskausi. Ei täällä VALMENTAJAA koskevassa ketjussa tällä tavalla nillitettäisi, jos oltaisiin edes siellä säälipleijaripaikalla, kuten Tirkkosen ensimmäisen vuotena. Nyt ollaan JUMBONA ja kaikkien kentällisten peli on sekavaa. Tupaukon mielestä suurin syy tähän on pelaajat.

Tupaukolle tiedoksi, että jääkiekko on joukkuepeli ei yksilölaji. SaiPalla on rajatut resurssit ja siksi kannattaa panostaa siihen henkilöön joka vaikuttaa joukkueen kaikkiin pelaajiin aina siitä Tupaukon starasta luukkuvahtiin saakka. Valmentaja tekee ykköskentän pistenikkarista samalla tavalla paremman pelaajan kuin neloskentän rouhijasta. Sannilla oli tähän tekemiseen paljon paremmat mahdollisuudet kuin Tirkkosella oli ensimmäisellä kaudella. Onhan Sanni ollut täällä pitkään kakkosvalmentajana. Mutta ei, kun on niin paskat pelaajat, että eihän näillä pärjää satakunnan jumalakaan.

Tupaukolle kysymys, jos saisit vaihtaa SaPasta yhden henkilön niin kenet vaihtaisit? Minun vastaus on Santanen.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Tiedä häntä, se on maku kysymys oliko 2012-2013 Tirkkosen ekan kauden rosteri huonompi / parempi kuin nyt Santasen ensimmäisen vuoden pakka.
Selasin vanhoja koostumuksia ja nyt voisi sitten verrata, kumpi oli sitten parempi?

Lyhyesti analysoituna: hyökkäyskalusto Tirkkonen oli huomattavasti liukkaampi, mutta myös huomattavasti kädettömämpi. Erityisesti sentterien kädettömyys näkyi varmaan kuuhun asti. Projekteja, muiden hylkiöitä ja aikanaan lähes täysiä kysymysmerkkejä oli useita (Giliati, Poukkula, Piitulainen, Jokinen, Rissanen, Maalahti, Vauhkonen, Pulli, Nieminen, Pukka), mutta useimmista saatiin vahvuudet esiin peluuttamalla oikein. Joukkueen kasaamisessa suosittiin enemmän luisteluvoimaa kuin kiekollista näppäryyttä, ja näin ollen oli helpompi pelata raikasta hyökkäyspeliä, kun pelaajat pystyivät helposti haastamaan vastustajia luistelukilpailuissa ja kerkesivät oikeaan aikaan oikeaan paikkaan kentällä. Huolimatta siis siitä, ettei käsiä ollut ihan liikaa.

Hyökkäyskalusto Santanen on paperilla varmempi ja taitavampi, mutta hitaampi nippu. Projekteja on vähemmän, mutta niistä on saatu selvästi vähemmän irti, eikä tuosta joukkueesta oikein kukaan ole missään vaiheessa ottanut kehitysaskelia eteenpäin tai noussut lentoon. Joukkueen ns. varmat kortit (joita mielestäni noiden kokoonpanojen perusteella Santasella on ollut enemmän käytössä) ovat pystyneet parhaimmillaankin vain perussuoritukseensa, ja toivottujen tasonnostajien kohdalla on todellakin jääty vain toiveen tasolle. Keskivertoa parempia luistelijoita on vain muutama, toisin kuin Tirkkosella, mutta kiekollista taitoa ainakin piti olla enemmän. Tämä on toki joukkueen kasaamisesta kiinni, ja siinä Tirkkosella, toisin kuin Santasella, oli selvä kokonaiskuva siitä, millaista peliä haluttiin pelata ja millaisilla pelaajilla. Tämä vieläpä toteutettiin todella nihkeällä budjetilla, toisin kuin Santanen.

Pakistot ovat mielestäni aika tasan, mitä nyt Tirkkosella parhaat parempia ja jämät jämempiä.

Totta kyllä puhut, on noita hieman vaikea oikeasti tarkkaan verrata. Yksi mutkistava tekijä on se, että Tirkkonen teki monesta pelaajasta paremman, tai vähintäänkin sai pelaamaan SaiPassa paremmin, jolloin jälkikäteen katsottuna tuokin rosteri näyttää huomattavasti kovemmalta kuin miltä se silloin näytti. Samaa ei voi tämän kauden joukkueesta millään sanoa: vain Kuronen ja Tuohimaa ovat minun kirjoissani kiistattomia tasonnostajia.
 

Karma67

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tiedä häntä, se on maku kysymys oliko 2012-2013 Tirkkosen ekan kauden rosteri huonompi / parempi kuin nyt Santasen ensimmäisen vuoden pakka.
Selasin vanhoja koostumuksia ja nyt voisi sitten verrata, kumpi oli sitten parempi? Suurinpiirtein sama ajankohta lokaluuun lopulta:

30.10.2912 Kalpa - Saipa

Löfman – Koho – Jekimovs

28.10.2016 Ilves-Saipa

Strömberg - Järvinen - Hamilton

Ps. kysyit kenet yhden erottaisin, niin siihen on helppo vasta : Toimitusjohtaja lähtisi ensimmäiseksi pihalle. Syy: alkusyksynä kun nähtiin että joukkueen kapasiteetti ei kerta kaikkiaan ollut ok ja yleisö alkoi hävitä katsomosta, niin siihen ei reagoitu joukkuetta vahvistamalla. Etenkin ykköskorin osalta.

Hiukan viestiäsi tiivistäen. Olet sanonut että etenkin ykköskori on tänä vuonna ollut surkea ja olisit kenkimässä toimitusjohtajaa, koska tähän ei reagoitu heti syksyllä. Jos noita lokakuun ykköskentällisiä katsoo niin minusta tämän vuotinen pesee kevyesti vuoden 2012 kentällisen. Eli olisiko sittenkin kyse siitä miten niitä ykköskorin ukkoja peluutetaan?

Lappeenrantalainen kiekkoyleisö on myös todella asiantuntevaa porukkaa. Heti ensimmäisen KooKoo pelin jälkeen kaikki tajusi, että ykköskorin pelaajat on ihan paskoja eikä peleissä kannata käydä. Toisessa 20.9 pelatussa kotipelissä oli 2681 katsojaa. Kolmannessa 23.9 pelatussa 2783 katsojaa, neljännessä 30.9 pelatussa 3070 katsojaa. Tämä sen takia, että McFarland, Hamilton ja Koskiranta oli ei osaa pelata lätkää eikä toimitusjohtajakaan sitä tajunnut kahden KooKoo pelin jälkeen.

Minua on kyllä enemmän häirinnyt, se että valmentaja ei ole luonut mitään pelitaktiikkaan joukkueelle. Samoin luulen, että odotukset etenkin valmennuksen osalta oli erittäin epäilevät ja siksi yleisökato alkoi ennen kuin kausi oli edes kunnolla alkanutkaan. Uusista pelaajista kenelläkään ei voinut olla etukäteen käsitystä, mutta valmennushan oli tuttu jo pidemmältä aikaa...
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minua on kyllä enemmän häirinnyt, se että valmentaja ei ole luonut mitään pelitaktiikkaan joukkueelle.

Tämä on kyllä hämmentänyt koko kauden ajan. Minusta tämä näkyy parhaiten olemattomassa hyökkäyspelissä ja siinä, kun vastustaja saa painostuksen päälle, niin meidän SaiPa on usein todella kusessa ja vastustaja saa koko ajan sekasortoa aikaan ja paljon maalipaikkoja. Joukkueella ei selkeästi ole ollut missään vaiheessa kautta mitään, mihin tukeutua kun on vaikeaa puolustuspäässä.

Nyt kun miettii, niin onko se yllättävää että sekä SaiPa että HIFK alisuorittavat rankasti tällä hetkellä valmentajien kanssa, jotka yrittävät peluuttaa ns. ilman mitään sen kummempaa taktiikkaa.
 

ahal

Jäsen
Tämä on kyllä hämmentänyt koko kauden ajan. Minusta tämä näkyy parhaiten olemattomassa hyökkäyspelissä ja siinä, kun vastustaja saa painostuksen päälle, niin meidän SaiPa on usein todella kusessa ja vastustaja saa koko ajan sekasortoa aikaan ja paljon maalipaikkoja. Joukkueella ei selkeästi ole ollut missään vaiheessa kautta mitään, mihin tukeutua kun on vaikeaa puolustuspäässä.

Nyt kun miettii, niin onko se yllättävää että sekä SaiPa että HIFK alisuorittavat rankasti tällä hetkellä valmentajien kanssa, jotka yrittävät peluuttaa ns. ilman mitään sen kummempaa taktiikkaa.
HIFK mainittu lainauksessa ja on tänäänkin suurennuslasin alla - linkki IL:n juttuun Törmäsen asemasta. Liippaa aiheeltaan myös sputnikkeja.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Tämä on kyllä hämmentänyt koko kauden ajan. Minusta tämä näkyy parhaiten olemattomassa hyökkäyspelissä ja siinä, kun vastustaja saa painostuksen päälle, niin meidän SaiPa on usein todella kusessa ja vastustaja saa koko ajan sekasortoa aikaan ja paljon maalipaikkoja. Joukkueella ei selkeästi ole ollut missään vaiheessa kautta mitään, mihin tukeutua kun on vaikeaa puolustuspäässä.

Nyt kun miettii, niin onko se yllättävää että sekä SaiPa että HIFK alisuorittavat rankasti tällä hetkellä valmentajien kanssa, jotka yrittävät peluuttaa ns. ilman mitään sen kummempaa taktiikkaa.

Nyt kun HIFK:n suunnaltakin kuuluu jotain, on SaiPa ainut näistä enemmän tai vähemmän alisuorittaneista joukkueista, joka vain makaa tyytyväisenä tulessa. Onneksi Lappeenrannastakin löytyy sentään ainakin 2000 ihmistä, jotka haluavat käydä katsomassa kotijoukkueen osalta maksimissaan elokuisen harkkahöntsän tasoista kiekottelua :)

Kivaa! :)
 

ahal

Jäsen
Jotenkin vaivaa tuo vertailu 2012 -2013 kauteen ja tekisi mieli kysyä onko yleensä peli / pelitapa muuttunut liigassa 3-4 vuodessa?
Kun Tirkkonen aloitti SaiPassa kesällä 2012, mietteet olivat tällaisia:
- "Haluttiin meille energisiä ja hyvin liikkuvia pelaajia. Luistelu on meille se elinehto ja pyritään aktiivisuuteen kiekollisesti ja kiekottomana. Pyritään ensi kaudella pelaamaan kiekolla, rakentamaan ja pitämään kiekkoa hallussa, ettei tarvitsisi roiskia. Karvataan aktiivisesti, kun on paikka ja kun ei, niin pelataan ohjauspeliä. Saadaan varmasti taisteleva, energinen ja liikkuva SaiPa jalkeille."

Sitähän se peli nelisen vuotta enimmäkseen oli. Eräänlaista "meidän peliä". Isoja muutoksia en itse havainnut vuosien aikana.

Sanni sanoi syksyllä jossain haastiksessa, että hän haluaa fyysisempää ja nopeampaa peliä kuin aiemmin on esitetty. Itse olen ollut ymmällä, miten peliä vielä voi nopeuttaa, kun Peksin aikanakin satsattiin luisteluvoimaan. Parhaimmillaan Peksin aikana SaiPan peli oli paitsi nopeaa myös näyttävää kiekottelua. Sanni on ilmeisesti tykästynyt ns. pystykiekon pelaamiseen, jossa mennään vauhdilla kohti maalia heti kiekonriiston jälkeen. Ilman turhia koukeroita. Mutta pelkkä vauhti ei riitä tuloksen tekoon, tarvitaan myös kädentaitoja tyyliin NHL, ja niistä on ollut huutava pula. Pystykiekko tarvitsee myös joukkueen saumatonta yhteistyötä, mutta jos se ei onnistu, homma menee roiskimiseksi.

Sainaustenkin piti tälle kaudelle olla toiveiden mukaisia, mutta nopeita kaverit, kuten Hamilton, Trotter ja Koskiranta eivät todellakaan ole. Eivät myöskään erityisen fyysisiä Teroa lukuun ottamatta. Nykyjengin pakeista juuri kukaan ei ole taklauspelote ehkä Taipalusta lukuun ottamatta. Hyökkääjistä painavimmat niitit jakavat Vainikainen, Kuronen ja Koskiranta. Peksin aikana fyysisyyttäkin löytyi ajoittain rutkasti enemmän kuin nykyjengistä.

Eli minusta näyttää, että Sannin toiveet ja todellisuus eivät ole tällä kaudella juurikaan kohdanneet. Pelitapa ei ole ollut optimisuhteessa jengin ominaisuuksiin.

Muun Suomen pelitapajuttuihin en äkkiä osaa sanoa mitään.
 
Viimeksi muokattu:

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun Tirkkonen aloitti SaiPassa kesällä 2012, mietteet olivat tällaisia:
- "Haluttiin meille energisiä ja hyvin liikkuvia pelaajia. Luistelu on meille se elinehto ja pyritään aktiivisuuteen kiekollisesti ja kiekottomana. Pyritään ensi kaudella pelaamaan kiekolla, rakentamaan ja pitämään kiekkoa hallussa, ettei tarvitsisi roiskia. Karvataan aktiivisesti, kun on paikka ja kun ei, niin pelataan ohjauspeliä. Saadaan varmasti taisteleva, energinen ja liikkuva SaiPa jalkeille."

Sitähän se peli nelisen vuotta enimmäkseen oli. Eräänlaista "meidän peliä". Isoja muutoksia en itse havainnut vuosien aikana.

Sanni sanoi syksyllä jossain haastiksessa, että hän haluaa fyysisempää ja nopeampaa peliä kuin aiemmin on esitetty. Itse olen ollut ymmällä, miten peliä vielä voi nopeuttaa, kun Peksin aikanakin satsattiin luisteluvoimaan. Parhaimmillaan Peksin aikana SaiPan peli oli paitsi nopeaa myös näyttävää kiekottelua. Sanni on ilmeisesti tykästynyt ns. pystykiekon pelaamiseen, jossa mennään vauhdilla kohti maalia heti kiekonriiston jälkeen. Ilman turhia koukeroita. Mutta pelkkä vauhti ei riitä tuloksen tekoon, tarvitaan myös kädentaitoja tyyliin NHL, ja niistä on ollut huutava pula. Pystykiekko tarvitsee myös joukkueen saumatonta yhteistyötä, mutta jos se ei onnistu, homma menee roiskimiseksi.

Sainaustenkin piti tälle kaudelle olla toiveiden mukaisia, mutta nopeita kaverit, kuten Hamilton, Trotter ja Koskiranta eivät todellakaan ole. Eivät myöskään erityisen fyysisiä Teroa lukuun ottamatta. Nykyjengin pakeista juuri kukaan ei ole taklauspelote ehkä Taipalusta lukuun ottamatta. Hyökkääjistä painavimmat niitit jakavat Vainikainen, Kuronen ja Koskiranta. Peksin aikana fyysisyyttäkin löytyi ajoittain rutkasti enemmän kuin nykyjengistä.

Eli minusta näyttää, että Sannin toiveet ja todellisuus eivät ole tällä kaudella juurikaan kohdanneet. Pelitapa ei ole ollut optimisuhteessa jengin ominaisuuksiin.

Muun Suomen pelitapajuttuihin en äkkiä osaa sanoa mitään.
Kuulostaa aivan liian tutulta. Marjamäen kiekko pyrittiin korvaamaan Suikkasen aktiivisella ja nopealla kiekolla, missä ei peruutella. Vituiks män. Pelinopeus ei ole vain luistelunopeutta, se on yhteispelin nopeutta. Palattiinkin sitten marraskuussa takaisin vanhaan, kun Manner otti Kärpissä pelillisen komennon.
 

ahal

Jäsen
Kuulostaa aivan liian tutulta. Marjamäen kiekko pyrittiin korvaamaan Suikkasen aktiivisella ja nopealla kiekolla, missä ei peruutella. Vituiks män. Pelinopeus ei ole vain luistelunopeutta, se on yhteispelin nopeutta. Palattiinkin sitten marraskuussa takaisin vanhaan, kun Manner otti Kärpissä pelillisen komennon.
Niinpä. Suikkanen (s. 1959) on poiminut tärkeimmät kiekko-oppinsa 1980-luvulla, Santanen (s. 1969) 1990-luvulla. Miten lie päivitysten laita? Aina ei riitä, että seuraa sivusta kun toinen opastaa. Pitää myös itse ymmärtää ja sisäistää asioita. Ja miksi pitää toimivaa systeemiä lähteä radikaalisti muuttamaan?
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niinpä. Suikkanen (s. 1959) on poiminut tärkeimmät kiekko-oppinsa 1980-luvulla, Santanen (s. 1969) 1990-luvulla. Miten lie päivitysten laita? Aina ei riitä, että seuraa sivusta kun toinen opastaa. Pitää myös itse ymmärtää ja sisäistää asioita. Ja miksi pitää toimivaa systeemiä lähteä radikaalisti muuttamaan?
Täällä meillä näin tehtiin lähinnä Junnon ja sponsoreiden painostuksesta. Pelistä piti saada viihdyttävämpää. Menestys ei enään tyydyttänyt.
 

ahal

Jäsen
Täällä meillä näin tehtiin lähinnä Junnon ja sponsoreiden painostuksesta. Pelistä piti saada viihdyttävämpää. Menestys ei enään tyydyttänyt.
Meillä taas sekään ei voi olla syy, kun kerrankin tuli menestystä eli po-paikkoja liukuhihnalta ja yleisöä oli ennätysmäisen hyvin lehtereillä. Kärpillähän on ollut lisäksi lähes joka vuosi uusia donskoita, kemppaisia, puljuja, ahoja jne. Lappeessa maksava yleisö ei ilmeisesti uskonut Santasen projektiin alkuunkaan. Tirkkosen saappaat tai luistimet olivat sen verran isoa kokoa.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Meillä taas sekään ei voi olla syy, kun kerrankin tuli menestystä eli po-paikkoja liukuhihnalta ja yleisöä oli ennätysmäisen hyvin lehtereillä. Kärpillähän on ollut lisäksi lähes joka vuosi uusia donskoita, kemppaisia, puljuja, ahoja jne. Lappeessa maksava yleisö ei ilmeisesti uskonut Santasen projektiin alkuunkaan. Tirkkosen saappaat tai luistimet olivat sen verran isoa kokoa.
Marjamäki palautti urheilullisuuden keskiöön, ja tätä kautta myös yksilöt alkoivat loistaa paremmin. Nykyisestä joukkueesta ei tuollaisia nousevia tähtiä enään löydy.
 

ahal

Jäsen
Tirkkonen rakenteli kausillaan pelillisiä cocktaileja yksilö kerrallaan, makusteli drinkkiä aikansa ja muutti sisältöä tarpeen mukaan. No joskus muutokset viipyivät monen mielestä liian kauankin, mutta kokonaisuus sai monet pirskahtelemaan maukkaasti. Sanni taas näyttää käyttävän enimmäkseen isoa tehosekoitinta, johon tunkee aineksia kourallisen kerrallaan ja toivoo parasta. Tähän asti myllytys ei ole tuonut suuria makuelämyksiä.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikä tainnu kaikki mennä ihan putkeen, kun Nieminen myytiin kesken kauden Kazaniin…

Muuten en ota sun pähkäilyihisi kantaa, mutta tähän puutun. Ymmärtääkseni Niemisen (joka tuolloin oli fanien, valmennuksen ja seurajohdon suosikki) siirtokorvaus SaiPalle oli luokkaa 400.000€. Monta aiempaa vuotta tappiota tehneen seuran johto ei voinut tehdä mitään muuta päätöstä kuin päästää Niemisen Kazaniin, niin paljon tuohta lyötiin pöytään. Jos nyt joku oligarkki tarjoaisi Tuohimaasta vastaavaa summaa, niin taaskin tehtäisiin kaupat.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muuten en ota sun pähkäilyihisi kantaa, mutta tähän puutun. Ymmärtääkseni Niemisen (joka tuolloin oli fanien, valmennuksen ja seurajohdon suosikki) siirtokorvaus SaiPalle oli luokkaa 400.000€. Monta aiempaa vuotta tappiota tehneen seuran johto ei voinut tehdä mitään muuta päätöstä kuin päästää Niemisen Kazaniin, niin paljon tuohta lyötiin pöytään. Jos nyt joku oligarkki tarjoaisi Tuohimaasta vastaavaa summaa, niin taaskin tehtäisiin kaupat.
Ja kun vielä otetaan huomioon, että puhutaan täydellisestä suonenveto-pelaajasta. Kaveri pelasi todella hyvän syksyn, ja alkoi osoittaa jo hiipumisen merkkejä.

Olisi täytynyt olla täydellinen puupää, että olisi jättänyt tuon kaupan tekemättä.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En missään nimessä puolusta Santasen valmennustrioa millään tavalla, enkä myöskään halua että jatkavat, mutta kun vertaa KooKooseen tai Ilvekseen, niin eipä heidänkään valmennus ole juuri onnistunut. Rosterit ovat varmaan suurinpiirtein saman hintaisia SaiPan kanssa. Tämä esille sen vuoksi, että esim. Ilveksessä valmentaa nerokas Karri Kivi.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ilveksen rosteria kun katselee, niin siellä kuitenkin aika monen kohdalla on maininta oman ikäluokkansa "Finland U20 / U18 / jne" sekä ovat oman seuranta kasvatteja, mitä aika harvan Saipalaisen pelikortin kohdalla lukee... Onko siellä scoutattu asiat paremmin...
Ainakin Ilveksen juniorityö on aivan eri tasolla kuin SaiPan. Tätä on varmasti SaiPassakin ajateltu parantaa ja kehittää. Mikäs sen tärkeämpää?!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös