Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ari Santanen SaiPan päävalmentajana

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Trimmer, 03.11.2015 klo 16.05.

 1. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  HPK?
  Naulataan nyt ihan suoraan, että Santasen tiimin rahkeet ei riittäneet ja SaiPa pelaa Liigan surkeinta kiekkoa, hyökkäyspelaaminen olematonta ja maalipaikat perustuu pääosin sattumaan/tuuriin. Päävalmentajan focus riitti yhden asian eli puolustuspelaamisen parantamiseen, eikä siinäkään juuri onnistuttu. Tämä painajainen pitäisi lopettaa, eikä pilata samalla myöskin tulevaa.
   
 2. Derrick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Paajanen, Hagman, Lahti, Somervuori. Kapanenkin on ollut joskus aika kova. Manninen ja Keränen tulossa.
   
 3. Don Sputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Lainaan nyt tätä viestiä ja vastaus on samalla myös nimimerkille Paakki.

  Eli tarkoitin tuossa sitä, että viime kaudella oltiin top6 jengi ja muutama kausi sitten myös. Ja potentiaalia piti olla siihen nytkin. Ihan niin korkealle en itsekään tän kauden SaiPaa rankannut, hyökkäys vaikutti vähän ohuelta ja sitähän se on ollutkin. Omassa arviossa sijoitin SaiPan sijoille 7-8. Kyllä jengissä piti sen verran potentiaalia ja jatkuvuutta olla ja puolustus vaikutti paperilla olevan ihan hyvä.

  Noh, mikään ei ole toiminut ja lähes koko jengi alisuorittaa koko ajan. Kuten myös toimisto tällä kaudella...ihan kaikkea ei voi laittaa valmennuksen piikkiin, mutta onhan heillä iso vastuu tästä fiaskosta. Edellytyksiä jatkolle ensi kauden osalta ei ole.
   
 4. Paakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Potentiaalia kyllä piti olla, mutta tosiaan ei ole realisoitunut, kuten aiemmilla kausilla. Tuntuu että joukkue ei vaan ole löytänyt tarvittavaa itseluottamusta oikein missään vaiheessa. Tähän toki voi olla monia syitä ja toki valmennus yksi iso syy, mutta on muitakin.

  Sen lisäksi että McI & Rau lähti, niin lähti myös mm. Venäläinen, Hämäläinen & Jokinen. Normaalia vaihtuvuutta varmasti mutta lähtivätkö omasta halusta ja missä tunnelmissa ja miten tämä kaikki vaikutti tämän kauden poikiin... en tiedä, kunhan heittelen. Jokainen joukkue on kuitenkin aina omansa.
   
 5. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Lainaus:
  Sit jos mennään vielä pari kautta taaksepäin, niin aika monta kaveria on häipyny muille maille... Jotkut jopa ovat uusissa seuroissaan ihan kantavia voimia...
  Voidaan kyllä kysyä ihan vaan että miksi ei kyetä pitämään kavereita täällä? No varmaan osasyy on raha? Mikäli joka kauden jälkeen 1/3 joukkuetta vaihtuu, niin ei siinäkään olla ihan onnistuttu. Nyt toki toivon ihan sydämeni pohjasta että vaihtuisi vähintään puolet, eikä yhtään kehäraakkia paluumuuttajaa nähdä..
   
 6. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  SaiPa pystyy tarjoamaan isoa roolia ja näkyvyyttä, siis mahdollisuutta nousta muidenkin joukkueiden tietoisuuteen, mutta ei juurikaan mainittavaa menestystä. Meille nuo kuuden sakit ja pudotuspelit on kuin mestaruuksia, mutta ei mitään sellaista mitä ei muissakin jengeissä olisi tarjolla. Tiedä sitten onko nyt se kakka osunut tuulettimeen siinä mielessä, että kun joka kausi pitää se jengi koota uudelleen ja ollaan kuin Suomen maatalous, ulkopuolisen avun varassa, niin ei ne palaset aina satu kohdilleen, siis SaiPan resursseilla pelatessa.
   
 7. PatrickKane95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ketkä muka olivat esim. viime kauden joukkueesta kehäraakkeja? Hämäläinen on ainoa sellainen pelaaja lähivuosina täältä lähteneistä pelaajista jota en itse huolisi takaisin. Vai tarkoititko kehäraakkeja tämän kauden joukkueesta koska niitähän sen sijaan riittää.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2017 klo 23.25
 8. Derrick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  On hyvä tiedostaa että viime kaudella oltiin täysin ykköskentän varassa joka teki noin 180 tehopistettä. Muista kentistä ei ollut oikein mihinkään. Ykköskenttä menettiin kokonaisuudessaan, ja tilalle saatiin lähinnä arpalippuja.

  Jos joukkueessa olisi lahjakkaita pelaajia, he menestyisivät valmentajasta huolimatta.
   
 9. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Lainaus:
  En esimerkiksi ole ihan vakuuttunut jos esim Löfman tulisi takas olisi mikään vahvistus?
   
 10. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Muistaakseni täälläkin laskettiin että kun kaikilta joukkueilta otti ykköskentän maalit pois, oli joukkue silti tehdyissä maaleissa kuuden joukossa. Eli tämä mielikuva johon itsekin uskoin oli kaikesta huolimatta väärä.
   
 11. 3156155 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tuo viime kauden Rau, McIntyre oli niin kova menetys kyllä, kun molemmat jatkoivat matkaa ja hyvin on pojat uusissa paikoissa pärjänneetkin. Itse en ole yhtään vakuuttunut myöskään joukkueen treenaamisen onnistumisesta joukkue on pirun hidas eikä vastapainoksi edes oikein fyysisyyttäkään löydy. Mielestäni kesätreenit ovat menneet vituiksi.

  Rau ja McIntyre nyt toki tiedettiin, että heidäät menetetään ja SaiPan olisi pitänyt oikeasti panostaa kaikkensa jotta nämä kaksi jannua oltaisiin saatu edes jotenkin korvattua. Toki Hamilton aloitti vahvasti, mutta hyytyi kuitenkin hyvin pian! En silti mollaa Hamiltonia mielestäni hoitaa hommat kuitenkin kohtuu hyvin pelillisesti. Kuitenkin pakko todeta, että aikamoisia arpoja lähdettiin hakemaan tuon meidän tehokaksikon paikkaajiksi. Kai ne realiteetit ovat mitä ovat, mutta voittoa sen verran oltiin lähivuosina tehty et olisi syytä ollut tuohon ykköskenttään panostaa enemmän. Oltaisiin ehkä enemmän voitolle jääty sillä kuin tällä tämänhetkisellä tilanteella.

  Eniten entisistä pelaajista realistisista vaihtoehdoista jäin kaipaamaan Venäläistä olisi ollut hyvin tärkeä palanen alkukaudesta kun Kohokin oli pitkään pois.
   
 12. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Minun mielestä joukkueen alamäki alkoi jo viime vuoden joulun jälkeen. Tuolloin Tirkkosen pelikirja muuttui ja joukkueen peli jostain syystä hidastui valtavasti. Lähes kaikki hyökkäykset olivat hitaita viivelähtöjä ja kiekkoa pyrittiin hallitsemaan kalpamaiseen tapaan. Viime kauden joukkueessa oli kuitenkin niin taitavia yksilöitä, jotka henkilökohtaisilla onnistumisillaan kantoivat joukkueen hienosti 5. sijalle. Lisäksi erikoistilannepelaaminen oli aivan eri planeetalta.

  Peukutin itsekin vahvasti Santasen valintaa jatkamaan Tirkkosen luomaa linjaa SaiPassa. Katsoin, että muutenkin seuran ympärillä on vaihtuvuus liian isoa, joten pidin luonnollisena apuvalmentajan nostamista päävalmentajaksi. Muistelen kesällä Santasen halunneen muutoksia nopeampaa pelinkääntämiseen ja fyysisyyteen. Olin molemmista näkemyksistä täysin samaa mieltä, enkä halunnut nähdä uusintana JYP:n keväällä keltapaidoille tekemää tyrmäystä. Tosin nyt on käynyt kaikille selviksi, ettei kummankaan Santasen teesin implementointi ei ole onnistunut edes vähää alusta.

  Joukkueen syöksy on ollut niin helvetin kovaa, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin erottaa jäälle tekemisestä vastaava henkilö, eli vastuuvalmentaja. Mielestäni näitä resursseja ei kuitenkaan saa heittää kokonaan hukkaan vaan ne pitää sijoittaa seuran toiseen isoon kehityskohteeseen eli juniorityöhön. Siinä olisi 3 kaveria nostamaan A, B ja C junnujen valmennuksen osaamista. SaiPa on kuitenkin niin pieni seura, että menestyvä juniorityö on yksi iso kulmakivi, jonka päälle valoisampaa tulevaisuutta voisi taas rakentaa.
   
 13. Daywalker-75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, JäKi
  Lainaus:
  Iso sama! Ja kauden edetessä hankittiin LISÄÄ näitä hitaita pelaajia. Hitaalla pelaajalla pitää nykykiekossa olla joku toinen vahvuus, esim. mailankäsittely, voima, tms. jotta voit pärjätä muille.

  Heittäisin tähän nyt esimerkiksi Strömbergin, joka on taantunut valtavasti viimekauden loukkaantumisen jälkeen. Vauhti on aivan tolkuttoman hidasta ja jotenkin se vaikuttaa negatiivisesti joka osa-alueeseen. Ei esimerkiksi tahdo enää päästä maalintekopaikoille ja jos nyt sattuukin pääsemään, niin ei ehdi vetäisemään, kun karkki otetaan pois. Näyttää myös kentällä siltä, että tahtoo hermostua, kun ei ehdi liikkeellä mukaan.

  *Sori, väärä ketju*
   
 14. Don Sputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tämä on muuten hyvä havainto. En ehkä niin tarkkaan ajatellut, että muuttuiko pelikirja, mutta sellainen mielikuva miullakin on, että peli heikkeni kevätkaudella ja pleijarit oli aika vaisua menoa. YV oli tosiaan ihan toista luokkaa viime kaudella ja sillä saatiin hyvin pisteitä raavittua.

  Suhtauduin hieman varauksella Santasen valintaan, sanotaan nyt näin, että tuntemukseni oli aika neutraali. Toisaalta tuntui, että oisko aika hakea uutta verta valmennukseen, toisaalta ajattelin, että ehkäpä pystyy jatkamaan Tirkkosen työtä ja tuo siihen sitten hieman omaa. Esim. tuota fyysisyyttä kaipasin hieman lisää ja sitähän oli kait tarkoitus tullakin. Vähän isompia pelaajiakin hankittiin muutama. Noh, eipä sitä fyysisyyttä kyllä lisää tullut, hitautta sen sijaan tuli...Romahdus on kyllä ollut totaalinen. En oikeastaan vieläkään ole nähnyt koko kauden aikana yhtään täysipainoista 60 minuuttista SaiPalta. Dominoinnista nyt puhumattakaan.

  SaiPa ei ole tehnyt koko kaudella KERTAAKAAN yli neljää maalia ja kaikki harvat voitot ovat tulleet maksimissaan kahden maalin erolla. Kyllähän nämäkin tilastot kertovat karua kieltään. Ei sillä, että samat 3p sillä maalin voitollakin varsinaisella peliajall saa, kuin viiden maalin voitolla, mutta silti...hyökkäyspeli on kyllä ollut koko kauden surkeaa.
   
 15. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Itse olen nähnyt muutaman täysipainoisen pelin SaiPalta: CHL-pelit Tapparaa vastaan, Viimekertaisen SaiPa-KalPa pelin ja SaiPa-Växjö kotipelin. Ehkä myös viimekertainen SaiPa-Pelicans. Nämä ovat olleet aika ehjiä esityksiä vaikka kaksi näistä on niukasti hävittykin. Tietysti eihän nämä mihinkään riitä, mutta kuitenkin. Joka tapauksessa lähes kaikki on mennyt vihkoon mikä mennä voi. Toivottavasti asiat pistetään järjestykseen tulevaisuudessa, alkakoon se tulevaisuus jo tänään.
   
 16. Karma67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tutkailin ihan mielenkiinnosta miten KooKoo:n ja Lukon valmentajien vaihdot ovat vaikuttaneet joukkueiden suorittamiseen uuden valmentajan ajalla. Vertailukohtana SaiPa, joka ei vaihtanut valmentajaa. Sekä KooKoo että Lukko vaihtoi valmentajan marraskuun loppupuolella jolloin oli pelattu noin 21-23 peliä. Sen jälkeen on siis tahkottu about 25 peliä lisää.

  Viimeisen 25 pelin aikana KooKoo on kerännyt 11 pistettä enemmän kuin SaiPa. Lukko on kerännyt 10 pistettä enemmän kuin SaiPa. Viimeisen 25 pelin aikana vain Jukurit on saaneet vähemmän pisteitä, mutta kaikki ovat varmasti samaa mieltä että Jukurien rosteri on jopa SaiPaan verrattuna heikko.

  Totta on että ei SaiPan rosteri viime vuotiselle pärjää ja sillä on oma syy huonoon menestykseen, mutta kyllä osaavalla valmennuksella tuostakin sakista olisi pitänyt saada enemmän irti. Kymmenen pinnaa lisää ja oltaisiin nyt sarjataulukossa kymmenentenä. Jos kauden alusta saakka olisi ollut hyvä valmennus niin sijoitus voisi olla vielä pari pykälää parempi.

  Jos ensi kausi jatketaan samaan malliin ja hommataan se laadukas ykköskenttä niin eiköhän me sijalle 11. sillä päästä.
   
 17. Rohak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Luottamus valmentajan sekä joukkueen välillä on nolla. Yhteishenkeä tai sitä "eniten töitä tekevä joukkue" mentaliteettia ei ole ollut koko kaudella. Tässä tulos. Ihan näin sisäpiiristä kuultuna. Paljon pitää muuttua ensi kauteen. Henkilökohtaisesti toivon Sannin tajuavan itse lopettaa jos muilla päättävillä elimillä ei ole munaa sitä päätöstä tehdä.
   
 18. Don Sputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jos tämä pitää aikuisten oikeasti paikkaansa, niin aika käsittämätöntä, että ei ole mono jo aiemmin heilunut. Varsinkin, kun esitykset ovat olleet surkeita.

  Ja piti paikkansa tai ei, niin jos luotsaa joukkueen jumboksi, niin ei voi enää jatkaa...ei vittu vaan voi.
   
 19. IlPadrino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Edelleen nämä "sisäpiiritiedot" on ihan yhtä tyhjän kanssa. Kuka vain voi sanoa että kuuli sisäpiiritietoa ja näin on myös moni tehnyt tällä palstalla. Todellisuudessa nämä on jotain röökipaikalla kuultuja huhuja ja harvoin totta.
  Lainaus:
  Kannattaa valmistautua siihen faktaan, että Sanni jatkaa. Kuulin sisäpiiritietoa, että Sannilla jatkosopimus neuvottelut käynnissä.

  Todellisuudessa SaiPan materiaali on ollut todella huono tällä kaudella. Hamiltonilla alkukaudesta suonenveto, mihin itsekkin sanoi, että on ollut tuuria mukana. Taipalus ei ole ollut kahdella edellisellä kaudella omalla tasollaan, eikä myöskään Pärre. Kokonaisuutena Sannilla on ollut huomattavasti heikompi materiaali kuin Tirkkosella.

  Sannikin on epäonnistunut saamaan irti kaikkea joukkueesta, mutta ei sillä paljon sijaa 10. pitemmälle olisi päässyt Peksikään.
   
 20. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Hohhoijaa. Tirkkonen sai siitä 1,3 miljoonan joukkueesta joka vitun pelissä enemmän irti kuin Santanen tuosta 1,8 miljoonan joukkueesta. Ei mitään edellytyksiä jatkoon, ei yhtään mitään.
   
 21. IlPadrino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Eikö mielestäsi hankinnat ole olleet viime kausia heikompia? Peksillä oli mm. Davis, Spina, Mankinen, Tavi, Rau, McIntyre, Löfqvist. Lisäksi tietääkseni SaiPan pelaajabudjetti on ollut 1,8 miljoonaa jo monta vuotta.

  En sano etteikö peli olisi ollut paskaa, mutta ei se kaikki johdu valmentajasta.
   
 22. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Toivottavasti Sannin kanssa ei nyt sentään tehdä jatkosopimusta. Eikö ensin kannattaisi odottaa kausi loppuun ja ensi syksynä sitten päättää tuosta asiasta ja katsoa minkälainen tilanne SaiPalla on silloin.
   
 23. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Esitän suoran kysymyksen: Tekisitkö sinä nyt Sannin kanssa jatkosopimuksen jos saisit päättää?
   
 24. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Muiden sisäpiiritiedot ovat potaskaa mutta sinun ei... Kappas vain. Nykyaikana näyttää olevan jokaisella omat faktansa (ja huhunsa), joihin uskoa. Mikäs siinä, ainoa isompi haitta on, että mistään asiasta ei tahdo tulla enää yhteisymmärrystä. Jokaisella on oma SaiPansa ja Sanninsa ja itse asianosaiset kiistää kaiken. Ihan Venäjän ja Amerikan malliin.

  Ei tuohon jengin ja valmennuksen suhteeseen tarvitse poppamiehiä. Syksystä asti on Sokea-Reettakin nähnyt, ettei joukkue pelaa valmennukselle. Jos Santanen on sitten hyvä jätkä, niin ei muuta kuin vaihdetaan joukkuetta. Ainakin sen 10 äijän verran. Jos halukkaita ja laadukkaita tulijoita riittää. Tosin itse epäilen.

  Kerro sitten lopuksi vielä, miksi "materiaali" on ollut niin paljon aiempaa huonompi, kun kuitenkin valtaosa äijistä on samoja kuin viime kaudella? Miksi he eivät enää osaa pelata hyvää hokia, jos vuosi sitten onnistuivat? Onko se heidän hölmöyttään? Eivät he kuitenkaan mitään ikäloppuja ole. Muut paitsi Jussi, joka kuitenkin osaa pelata yhä.

  Taivahan tosi on myös se, että ellei isompia muutoksia viimeistään kesän aikana tehdä, yleisömäärät alkavat pääosin kakkosella, joskus ykkösellä ja harvoin kolmosella. Ei se suuri yleisökään aina väärässä ole tai muuten tyhmä saapas. Se kuitenkin suurelta osin rahoittaa tuon bisneksen.
   
 25. PatrickKane95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Materiaali sitä ja materiaali tätä. Jos Pexi vielä valmentaisi SaiPassa niin oltaisiin top 6 joukkue tuollakin materiaalilla, siitä olen satavarma. Voidaan myös miettiä pelaajamateriaalia Pexin ekalla kaudella joka oli vielä paljon paskempi kuin mitä Sanni sai käyttöönsä tälle kaudelle. Jokinen ja Rissanen olivat jotain KalPan jämäpelaajia ja eikös suoraan ykkösketjuun meillä. Toki silloin oli Salcido, Giliati ja Nieminen jotka onnistuivat mutta suurimmat syyt etenkin 2012 syksyn lentoon olivat pelikirja sekä joukkuehenki. Edelleen olen tyrmistynyt siitä miten Tirkkosen aikana peliä käännettiin keskialueelta erittäin nopeasti ja tällä kaudella se kääntäminen on sitä että kuljetetaan kiekko oman maalin taakse.