Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ari Santanen SaiPan päävalmentajana

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Trimmer, 03.11.2015 klo 16.05.

 1. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Eli avataanpas ketju missä voidaan mehustella otsikon aiheella. Mitä palstaveljet ja siskot odottavat?
   
 2. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Odotin Kiveä, sain Santasen. Tosin tyrmäsin Tirkkosenkin aikanaan, joten katsellaan.
   
 3. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Santanen sanoi tiedotustilanteessa. että hän on vastannut nyt erikoistilannepelaamisesta. No...
   
 4. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Mediasta olisi joku voinut kysyä että miten on mennyt niinkuin omasta mielestä?
   
 5. rico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Uusi valmennustiimi kokonaisuutena ei vakuuta. Mutta eipä vakuuttanut Peksikään ja valittiin toisella kaudellaan liigan parhaaksi valmentajaksi. Mielestäni Sannin nouseminen päävalmentajaksi on kuitenkin luonnollinen jatkumo.

  SaiPan toimintatapa vain on sellainen että kovin meritoituneita ukkoja ei saada millekään paikalle ulkopuolelta.

  Mielestäni on hyvä että tämä valmennusasia on nyt saatu rauhoitettua ja loppukaudella voidaan keskittyä vain ja ainostaan siihen, että urheilullinen tulos on paras mahdollinen. Ja siinä sivussa tietenkin taloudellinenkin tulos.
   
 6. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Toivottavasti apuvalmentaja siis vastaa erikoistilanteista jatkossakin.
   
 7. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Hetken asiaa pohdittuani en ole edes niin pettynyt. Sitä mieltä olen kyllä edelleen että nyt oli paikka ja olisi pitänyt laittaa isot rahat vaikka Kiveen. Ehkä tässä on se asia joka itseä hiertää että taas otettiin organisaatiosta ja "vanha" saipalainen. Toisaalta antaa Sannin nyt yrittää, ei hän huono valkku ole.
   
 8. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Ehkä eniten tässä keississä mietityttää, että onkohan Santasella ns. imua pelaajapuolella? Valmentajalla on varmasti aina oma vaikutuksensa, miten saadaan pelaajia kiinnostumaan seurasta. Tirkkosella oli kuitenkin Mestiksessä meriittejä ja kytköksiä ja on toki myös arvostettu persoona ja oli sitä jo pelaajana ja löytyy pelaajan ominaisuudessakin saavutuksia. Santasella on tuolla osastolla vähän hiljaisempaa. Onko hänessä sellaista vetovoimaa, että pelaajia kiinnostaa tulla SaiPaan ja hänen valmennukseensa, kun ei ole mitään yksittäisiä näyttöjä sinällään uralta. Tuota hieman tässä mietin. Noilta osin esim. Kivellä olisi eittämättä ollut ihan erilainen vetovoima.

  Noin muuten uskon kyllä, että Santasella on näkemystä ja tietoa ja auktoriteettia nyt ainakin. Varsin räväkkä ja voimakas persoona kun on. Toivotaan, että se kaikki konkretisoituu menestyksen jatkuvuutena.
   
 9. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lainaus:
  Niin, eihän SaiPan ylivoima olekaan kuin vasta Liigan kolmanneksi parasta, vaikka ykkösylivoimassa pyörii mm. Kim Strömberg ja Kalle Maalahti.
   
 10. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kyllähän tässä jonkinlainen suvantovaihe saattaa olla edessä tämän kauden jälkeen. Valkut ja tj vaihtuvat, iso osa joukkueesta myös. Jos ei nyt paluu menneisyyteen ole edessä niin ainakin lähtötelineisiin. Ensi kaudesta en osaa odottaa heti menestystä, 10-paikan metsästys lie realistisin vaihtoehto, koska rahaa ei ole mällättäväksi sen paremmin Hirsoihin kuin Kallioihinkaan. Noin esimerkiksi.

  Tässä paketissa eniten mietityttää juurikin saipalaisuus. Kaikki ovat jo valmiiksi ns. sisäpiirin ukkoja ja entuudestaan tuttuja. Ajatuksetkin varmaan tiedetään. Iso kysymys kuuluu, mikä on se lisäarvo joukkueelle ja menestykselle, jonka herrat tuovat? Yhdessä tai erikseen. Kukaan ei ole meritoitunut juuri missään eikä kanna, ainakaan vielä, suurta visionäärin tai kehittäjän statusta. Tai sitten osaaminen on pidetty jostain syystä hyvin piilossa. Jos olisin nuori pelaaja ja miettisin ensi kauden joukkuetta, SaiPa ei luultavasti olisi ensimmäisten pohdittavien joukossa. Toki SaiPa on parin viime vuoden aikana petrannut esim. A-junnuissa.

  No aika näyttää. Jos tämä kausi on se the season, buusti saattaa jatkua vuoden päästäkin. Toivotaan, että Peksi ja kumppanit onnistuvat.

  Edit. Ylen uutinen nimityksestä Kallioniemen kommenteilla höystettyinä. Vai että paljon vaihtoehtoja... harkittu päätös siis.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2015 klo 19.39
 11. takatolppa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ei yllätä Santasen nimitys yhtään. Huhut Karri Kivestä saivat vähän liiaksi tuulta alleen, allekirjoittaneen on ainakin vaikea uskoa, että Kiven hommaaminen meille olisi ollut kovinkaan lähellä.

  Vähän kaksijakoiset fiilikset kokonaisuutta ajatellen. Santanen edustaa Kallioniemen tj-ajalle ominaista jatkuvuutta ja peli-identiteettiä. Suuria muutoksia pelitapaan ja oikeastaan mihinkään käytäntöihin ei ole luvassa. Tämä voi olla sekä etu että haitta. Lähes kymmenen vuotta kakkosvalmentajana on pitkä aika. Pystyykö Santanen kehittämään pelaamista ja tuomaan siihen enää mitään uutta uudessa roolissaan? Käsittääkseni hänellä on jo apuvalmentajana ollut isoja vastuita etenkin erikoistilannepelaamisessa, mikä on vuosien varrella ollut vähintäänkin ailahtelevaa.

  Ropon ja Viljakaisen pestaamisesta apuvalmentajiksi olen hieman skeptinen. Valmennuskokemus kaksikolla on auttamatta vähäistä. Junnuja nostettaessa mukaan liigakokoonpanoon heidän merkityksensä tulee varmasti olemaan suuri, mutta kokonaisvaltainen pelillinen lisäarvo on suuri kysymysmerkki.

  Kaiken kaikkiaan Santanen on kliseisesti sanottuna riskitön, saipamainen valinta. Erinäisistä projekteista on nyt puhuttu vuosia ja huimaa edistystä onkin tapahtunut. Kysymys kuuluu, onko Santasessa ainesta viedä SaiPa seuraavalle tasolle vai jäädäänkö polkemaan paikalleen?
   
 12. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  En minä Santasta siis teilaa, vaikka totesinkin alkuun kuriositeetin siitä, miten mies kertoi hoitavansa erikoistilannepelaamisen ja hyökkääjät. Ylivoimahan on hyvällä tasolla tilastoissa. Alivoima sitten toki aivan järkyttävää paskaa.

  Siinä on varmasti riskinsä, kun kaivetaan tuleva valmennustiimi omista kokonaan. Mutta toisaalta jollain tasolla jatkuvuuttakin sillä saadaan. Santasella on taatusti aika tarkka visio, miten jatkaa Tirkkosen jalanjäljillä. Varsinkin kun on edes paha mennä sanomaan, miten paljon Sanni tällä hetkellä vaikuttaa joukkueen esityksiin.

  Karri Kivi olisi ollut mielenkiintoinen valinta, mutta kallis sellainen taatusti. Ja myöskin Kiven myötä olisi todennäköisesti koko valmennustiimi ollut aivan toinen?

  SaiPa jatkaa tutulla linjallaan. Nimimiehiä ei penkin taakse hankita ja ne vähätkin rahat, mitä siitä säästyvät, menevät pelaajabudjettiin ennemmin. Sitähän sanotaan, että siihen valmentajaan pitäisi panostaa. Mutta kyllä ne pelaajat pelaavat silti sen pelin. Ja pelaajistohan tulee kuitenkin vaihtumaan todella paljon.

  Kivi olisi todennäköisesti saanut tiettyjä suomalaisia pelaajia tänne tulonsa myötä, joita nyt Santasen myötä ei varmasti tarvitse edes kuvitella. Mutta SaiPalla on taatusti edelleen hyvä klangi joukkueena, jossa pelaaja saa uutta nostetta uralleen. Tämähän on nähty jo vuosikymmenen verran jos ei pidempäänkin.

  Kivillä on enää turha spekuloida. Jos mies todellisuudessa oli edes vaihtoehto. Pakko myöntää, että mielenkiintoinen kuriositeetti oli myös se, että tulevan valmennustiimin myötä ei tarvitse urheilutoimenjohtajan tehdä videokoosteita.

  Uusi valmennustiimi on aina riski. Mutta niin ulos ovesta käveleminenkin. Tuleva kausi tulee taatusti olemaan vaikeampi kuin muutama aiempi, mutta toisaalta, ei Tirkkosenkaan ensimmäinen kausi aivan kauheimmasta päästä ollut. Kaikki on mahdollista.

  En jaksa vaivata päätäni asialla itse enempää. Nyt katsotaan meneillään oleva kausi loppuun. Siinä on ihan tarpeeksi vaivaamista.
   
 13. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ropo on tehnyt ihan ok työtä kyllä a-junnuissa. Viljakainen voi taas kertoa miten jokainen keskinkertainen pelaaja voi naputtaa kahdella liigakaudella 18 ja 15 maalia kun sattuu vaan pätevä sentteri rinnalle.
   
 14. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  No en nyt vajaan kahden kuukauden takia lähtisi Santasen erikoistilannepelaamisen kuvioita ampumaan. Edelliset kaudet se kun on toiminut ihan hyvin. Osittain jopa erinomaisesti. Ja muutoksia siihen on varmaan tehty tilanteen mukaan. Viime vuonna Lofquistia ei osattu pelata pois ja tällä kaudella se on alivoimien prioriteetti.

  Joukkueen oma alivoima on passivoitunut hurjasti siitä, mitä se oli viime vuonna. Liekö siihen tullut Santaselta ohjeet, mutta en nyt siltikään lähtisi heti tuomitsemaan tämän kauden epäonnistumisten perusteella.
   
 15. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hieman on kaksijakoiset mietteet tulevasta valmennuksesta. Santasen valinta oli lähes pakon sanelema, nyt tai ei koskaan, ainakin SaiPassa.
  En minä ainakaan keksi syytä, miksi tuo mahdollisuus olisi nyt pitänyt jättää käyttämättä. Muun valmennustiimin kokemus vaikuttaa ehkä hieman ohkaiselta, toivottavasti sieltä löytyy tarpeeksi ammattimaisuutta tälle tasolle. Katsotaan kuin käy, muutakaan ei voida.
   
 16. Tronic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
  Lainaus:
  Ei ihan hirveästi lämmitä tuo kolmanneksi paras ylivoima, jolla ollaan tehty 16 maalia ja samaan aikaan alivoimalla päästetty 21. Lisäksi ollaan sekä tehty, että päästetty yhdet maalit alivoimalla, eli erikoistilannepelaaminen on tällä hetkellä -5 maalia. Vertailun vuoksi Lukolla tilastot näyttävät noilta osin +15. Ero Lukkoon on siis käytännössä yli 1 maali per peli ja se on aivan käsittämättömän paljon. Noilla tilastoilla ei pitäisi olla mitään asiaa kärkikamppailuun ja nyt sitten punnitaan onko Santasella kykyä tehdä jotain tuolle luokattomalle av-pelaamiselle.
   
 17. juice71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jep. Jos Sannia ei olisi nimitetty, niin mies olisi nostanut kytkintä. Samalla olisi vaihtunut tj -> liikaa riskiä. Ei siinä, Sanni on ansainnut mahdollisuuden. Mutta jos homma ei toimi, niin hallituksen pitää olla valmis tekemään päätöksiä aika nopeasti.

  Eniten epäilyttää minuakin muu tiimi. Vähän kotikutoiset ensipäätökset uudelta päävalmentajalta. Kuka on se, joka osaa hyvin kommunikoida ja toimia ulkkaritähtien kanssa? Viljakainen se ei ainakaan ole. Peksillä on ollut kuitenkin kansainvälinen kokemus ja siitä tuleva uskottavuus.
   
 18. Bigg_Doggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SKA, KooKoo
  Sannihan on hoitanut tuota erikoistilanteiden pelaamista muistikuvieni mukaan jo ainakin viisi tai kuusi edellistäkin kautta, joskus on alivoimakin ollut liigan parhaimmistoakin.
  Janne Mälkiä jätti videovalmentajan pestin muutama vuosi sitten ja valmennustiimi on sitä tiettävästi hoitanut yhteistuumin sen jälkeen, tosin Analla ollut eniten aikaa tehdä leikkeitä yms.
  Nykyään Janne toimii U20-Leijonien apuvalmentajana ja tekee toivottavasti vielä joskus SaiPalaisena paluun kotikonnuille valmentamaan.

  Viljakaisen Joke on toiminut junioreissa apuvalmentajan roolissa monta vuotta ja on aina ollut erittäin pidetty pelaajien keskuudessa.
  Mielestäni erittäin hyvä valinta apuvalmentajaksi ja sellaisena hän haluaakin pysyä.
  On siis ehkä eniten ihmisläheisin tästä porukasta ja osaa peluuttamisen erinomaisesti, olettaen hänelle siirtyvän hyökkääjien peluuttamisen.

  Tuomo Ropo on koko valmennustiimin nuorin keltanokka, mutta eniten opiskellut sekä hienon nousun tehnyt valmennusurallaan.
  Sveitsissä hankkinut myös kansainvälistä kokemusta ja omaa uudenlaista näkemystä valmentamiseen.
  Luultavasti Sannin seuraaja 2-4 vuoden päästä.

  Janne Valtonen jatkaa maalivahtivalmentajana, tosin kokoajan enemmän junioreiden parissa.
  Aika loogista mielestäni, koska Marskin jälkeen ei vuosiin kunnon maalivahtivalmentajaa junioreilla ollutkaan.
  Jussi Markkanen siirtynee liigan maalivahtivalmentajan paikalle sitten kun haluaa ja Ville Koho joskus uran päätyttyä hyppää apuvalmentajaksi jne.

  Näin meillä jatkunee tämä SaiPalaisuus, jota pitää vaalia vuosia eteenpäin ja haalia omia poikia maailmalta takaisin. (Janne ja Simo Mälkiä jne...)

  Kauden 2016-2018 valmentajien palkat ovat maksimissaan 200 000€ per kausi, Karri Kivi ja muut haihattelut olisivat maksaneet tuon jo itsessään ja siihen apuvalmentajat päälle. Tämä kaikki olisi siis ollut pelaajabudjetista pois.

  Itse olen siis tyytyväinen tähän Sannin valintaan ja annetaan jätkien näyttää mitä SaiPalaisuus on ja mistä voidaan vuosien päästä olla ylpeitä!
   
 19. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Lainaus:
  Suunnilleen näin ajattelen itsekin. Tirkkosen neljän vuoden kausi on ollut koko SaiPan historian menestyksekkäin periodi, varsinkin jos/kun ensi keväänä pelit jatkuvat pitkään. Santasella on ollut merkittävä rooli täässä menestyksessä, ja Sannille nyt tarjottu kahden vuoden pesti on ihan luonteva matalan riskin jatke Tirkkosen aikakaudelle. Valmentaminen on nykyään tiimityötä, ja onhan mahdollista että Santasen osuus Tirkkosen SaiPan menestyksessä on ollut suurempi kuin mitä osaamme epäillä?!

  Karri Kiven tai jonkun muun ykköskorin valmentajan palkkaaminen olisi toki ollut näyttävä liike. Pätevän valmennuksen ohella SaiPan houkuttelevuus ykköskorin pelaajien keskuudessa olisi varmasti noussut entisestään. Toisaalta Kiven palkkaamiseen olisi sitoutunut paljon fyrkkaa, ja Kiven houkuttelemien pätevien pelimiesten värvääminen olisi myös kallista puuhaa. Ja samaan aikaan meillä on käynnissä Tirkkosen kauden Grande Finale, ja tämän joukkueen vahvistamiseen pitäisi käyttää fyrkkaa mieluusti enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Näillä perusteilla matalan riskin budjetti-ratkaisu Santanen & Co oli järkevä valinta.

  Kahden vuoden sopimus ilman mitään optiovuosia oli myös hyvä ratkaisu. Ensin pelataan alta pois Tirkkosen jäähyväiskausi, ja toivottavasti parannellaan krapulaa juhannukseen asti. Sen jälkeen Santasella on kaksi kautta aikaa näyttää mihin kykenee. Näistä ensimmäinen saataa mennä osittain uusien Santas-kuvioiden sisäänajamiseen, varsinkin jos Liiga-tasolle yritetään ajaa sisään useampia Ropo&Viljakaisen junnuja. Jälkimmäisellä kaudella pitää jo ehdottomasti tulla tulosta, ja sopimusten jatkoista päätetään sen mukaan.
   
 20. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ja Karri Kivi Ilvekseen... ei vittu mitä puuhastelua... Hienosti seura hoitanut kaikki asiat uuden tulemisen jälkeen ja sitten kun tulee se tärkein, niin se vedetään ihan sinne kuuluisaan vihkoon.
   
 21. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Näin siis Sasha Huttunen Iltalehdessä. Jutun mukaan "ilmeisesti Kivi on pudottanut palkkapyyntöään, joka oli ollut Kärpille ja SaiPalle liikaa" ja jossain on näkynyt kommentteja joiden mukaan Kiven perhe ei olisi muuttamassa Porista yhtään minnekään.
   
 22. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  Lainaus:
  Joo vähän haiskahtaa siltä, ettei Kivi joko edes halunnut pitemmälle tai sitten heitti ihan käsittämättömän sopimus/palkkapyynnön, johon edes Kärpät ei voinut suostua. Onnea Ilvekselle.
   
 23. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Viimeksi muokattu: 04.11.2015 klo 15.22
 24. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Niin, turha tästä on nyt repiä pelisukkia ja hiuksiakaan päästä. Luulen vähän, että Kivi ei ole missään kohtaa ollut mikään kovin realistinen vaihtoehto (tämä toki siis ihan omaa mutuilua). Onhan se varmasti mahdollista, että jotain tunnusteluja on hänen suuntaan käyty ja kenties joidenkin muidenkin kanssa, mutta siitä voi olla pitkä tie, että joku sopimus olisi edes lähellä. Tai jos palkkapyyntö on niin hurja, että se vaikeuttaa sopivan joukkueen kasaamista, niin ei sekään hyvä yhtälö ole.

  Santanen ei ole riskitön vaihtoehto, mutta ei sellaista olekaan. Varsinkin kun SaiPa ei nyt valmentajalleen edelleenkään voi taata ihan minkälaisia tahansa pelimerkkejä käytettäväksi.

  Jotenkin siis tuntuu, että Santanen on ollut se realistisin ja todennäköisin vaihtoehto ihan koko ajan. Muutenkin nyt hänen päävalmentajuudestaan on mielestäni puhuttu jo vuosikaudet ja oli spekulaatioissa jo ennen Tirkkosen pestiäkin.

  In Sanni We Trust ja näillä mennään sanos entinen toimitusjohtaja.
   
 25. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Itsellä taas on usko että Kivi halusi tulla SaiPaan. Halusi vain pidemmän sopimuksen SaiPalta koska olisi ottanut perheen mukaan. Nyt tyytyi pienempään soppariin Ipalta koska on lähempänä Poria. Ja onhan palkkapyyntö ollut varmasti kova, siitä ei epäilystäkään, mutta Tirkkonen tienaa tästä kaudesta ainakin sen 120K. Ja onhan Kivi nyt kuitenkin näytöiltään ihan eri kategoriassa, ja laadusta pitää maksaa. Nyt saatiin valmentaja joka on joo kyllä ollut SaiPan kapteeni usean kauden ajan, mutta sillä kaudella millä SaiPa menestyi Sannin kapteeniaikana, kaikki vähäänkään muistavat tietävät kuka oli joukkueen oikea kapteeni. Itsellä ei ole luottoa Santaseen, mutta toivottavasti osoittaa minut idiootiksi.