Jos eduskunta tai hallitus tekee huonoja päätöksiä, niin kansalaisten velvollisuus on nousta näitä päätöksiä vastaan. Suomalaisten heikkous on alistuminen. Hallitus ja eduskunta yrittää toteuttaa kansan tahtoa sekä ajaa maan etua (aina se ei selvästi ole sama asia). Eduskunnan ja hallituksen PITÄISI pyrkiä toteuttamaan äänestäjien tahtoa, mutta ei se siinä voi aina onnistua. Tämä pitää saattaa heidän tiedoksi ja se on vapaiden ja demokraattisten yhteiskuntien yksi parhaita ominaisuuksia.
Tietenkin on tyhmää äänestää vuodesta toiseen samalla tavalla ja luulla, että jokin muuttuisi...
Niin, mikä on huono päätös ja miten se mitataan? Voidaanko todeta heti että päätös on huono vai vasta jonkun ajan jälkeen? Voiko sillä olla joku vaikutus, että tietyt tahot osaa tai saa pitää enemmän meteliä ja tällä estää päätöksiä esim. jos 4/5 ovat hiljaisia ja 1/5 on äänekkäitä kun näiltä leikataan etuuksia niin tekeekö eduskunta huonoja päätöksiä kun 1/5 (iso massa kuitenkin) tekee meteliä?
On selvää, että kansan pitää voida ilmaista tyytymättömyyttä, mutta en näkisi AY-liikettä oikeana kanava masinoimaan tätä ilmausta tai ainakaan näin vahvasti mitä tällä hetkellä tekee. Syy tähän on yksinkertainen: liikaa valtaa on siirtynyt AY-liikkeelle ja AY-liikettä motivoi oman jäsenistön etujen ajaminen, ei yhteishyvä.