Warrington
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK
Eduskunnan ja hallituksen PITÄISI pyrkiä toteuttamaan äänestäjien tahtoa, mutta ei se siinä voi aina onnistua.
Tämä on tietyllä tapaa paradoksi. Äänestäjien tahto on tietenkin se, että Suomen talous korjataan, ja todennäköisesti ainoa vaihtoehto korjata sitä, on se että tehdään äänestäjille epämieluisiakin päätöksiä (en tarkoita nyt aktiivimallia).
Suomalaisten heikkous on alistuminen.
Tavallisten suomalaisten heikkous on tietämättömyys politiikasta, ja etenkin suurempien poliittisten päätösten vaikutuksista laajemminkin kuin itseensä. Ei tavallinen kansalainen oikeasti tiedä kuin ihan pintapuolisesti miten joku tärkeä poliittinen päätös vaikuttaa laajemmin, muihinkin kuin häneen itseensä. Eikä se ole mikään ihme, sillä politiikkaahan ei juurikaan syvällisemmin yleisimmissä kouluissa opeteta. En ole itsekkään todellakaan mikään politiikan ekspertti, mutta pyrin ottamaan asioista jokseenkin selvää ennen valitusten oksentamista. Siinä missä poliitikot pyrkii tasapainottelemaan ajatuksissa ja päätöksissä maan edun sekä kansan tahdon välillä, niin tavalliset kansalaiset ajattelee päätökset aika itsekkäästi ''miten se vaikuttaa minuun'', joka on sinänsä ihan ymmärrettävääkin, tosin liiallisissa määrin ilmenevänä todella itsekästä ja lyhytnäköistä.
Jos eduskunta tai hallitus tekee huonoja päätöksiä, niin kansalaisten velvollisuus on nousta näitä päätöksiä vastaan.
Se vaan että tavalliset kansalaiset ei tässä lakon muodossa vastaan nousseet, vaan ylipalkkaiset, omaa etuaan ja järjestönsä etuja ajavat AY-liikkeen pomot. Nauttikaa ihmiset lumisesta kelistä ja toimimattomista palveluista. AY-liikkeen pomotkin kärsii tässä. Eiku nehän saa palkkaa joka tapauksessa, ja ajelevat vaikka helikoptereilla mihin haluavat.. Saivat taas revittyä maukkaat kokousbonukset tavallisten liittolaisten selkänahasta. Seuraavaa lakkoa odotellessa.
Kaikkien työttömien on käytännössä mahdotonta osoittaa tätä "aktiivisuutta", vaikka he haluaisivatkin.
Kaikkien on mahdotonta, siitä olen samaa mieltä, eihän osa-aikaisiakaan duuneja vaan löydy läheskään kaikille. Siinä vaiheessa kun työtön on hakenut myös niitä ns. vähän paskaisempiakin duuneja niin työn kuin palkankin puolesta, eikä töitä saa, niin voi vasta todeta, ettei se pelkkä aktiivisuus riittänyt. Ja voin sanoa, että paljon löytyy niitä, jotka eivät esim. varastotyöntekijän hommiin hae ''ku ei haluta liata käsiä'' (varastotyöt itseasiassa vielä yleensä siistiä sisäduunia), tai ''ei haluta sitä duunia ku se ei ollu se mun unelmaduuni''. Toki ei pidä liikaa yleistää, mutta jokainen ymmärtänee pointin. Suomessa ajatellaan, että on ihan okei olla työttömänä eli valtion ja veronmaksajien elätettävänä, jos sitä itselle mieluisinta työtä ei löydy. Ei nyt ihan niitä paskaisimpiakaan hommia tarvi välttämättä hakea ainakaan lyhytaikaisten työttömien, mutta jossain vaiheessa pitää tulla seki raja vastaan, että hyväksytään myös niitä aloja, jotka eivät ole sitä mieluisinta duunia.