Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Yleisradio Oy – YLE

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Yläpesä, 07.04.2009 klo 11.49.

 1. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Yle Puheen kautta olen Huuhkajien viime otteluita seurannut suorina ja oikein hyvin pääsee tunnelmaan käsiksi myös tällä tavoin. Toki nätimpää olis tuijottaa matsia näköradiosta, mutta on väärin sanoa että suomifutis on kokonaan poistunut Ylen kanavilta.
   
 2. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa ellei nyt rajauduta pelkästään tv-lähetyksiin, joissa mainoksettomat yleisradioyhtiöt saavat yksityisiä parempia diilejä yksityisiltä tuottajilta.
   
 3. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Minun näkökulmastani tarjonta on parantunut, kun lähetykset ovat siirtyneet Viasatille/Viafreelle. Lähetysten laatu on ollut parempi, kun vetovastuussa on ollut Viasatin studiotiimi. Lähetyksiä seuratakseen ei tarvitse kuin toimivan internet-yhteyden, joten en näe tätä minään keskeisenä tasa-arvo-ongelmana.
   
 4. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  Mahtavaa, että YLE näyttää muutakin talviurheilua kuin dopinglaahausta ja nykäshyppelyä. Diili on ilmeisesti ainakin 3 vuotta.
   
 5. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Tämän täytyy olla suora lainaus Kim Jong Unin käsikirjasta.
  Yleisradion sisällä oli pitkään vallassa sellainen laskentatapa, että kun työ tehdään talon sisällä, se ei maksa mitään. Yksityinen ryöväys-sektori oli tätä taustaa vasten hirmu kallis.
   
 6. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Jets, Panthers
 7. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei YLE:ssä varmaan kaikki ole ihan reilassa kun tuota tahtia ohjelmiin tehdään muutoksia ja toimittajat vaihtuu. Valitettavasti näyttää siltä että parhaimmat toimittajat saa kenkää ja tilalle nostetaan milloin ketäkin. Seuri ja Sirkkanen on hyviä toimittajia, näiden siirto tosin tarkoittaa, että suhteellisen avutonta Päivi Neitiniemeä saa kuunnella jatkossa radiossa liian kanssa.
   
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kovin on muutoksessa YLE, kiitokset linkistä @forrest ja seurataan, mitä tapahtuu.

  ***

  YLE (ja Helsingin Sanomat) ovat olleet kovin hiljaa komission puheenjohtajaksi Stubbin vastaehdokkaana pyrkivän ja EU-parlamentin suurinta keskustaoikeistolaista EPP-ryhmää johtavan Manfred Weberin puheista. Ensi viikolla on yhteiskeskustelu Stubbin kanssa Helsingissä. Enää tuskin jätetään sen jälkeen kertomatta, että saksalainen Weber pitää Venäjää EU:n suoranaisena uhkana ja Nord Stream 2 hanketta Putinin poliittisena pelinä, joka on estettävä.

  Luulisi Weberin puheista sentään pienen jutun YLE:nkin tarjontaan mahtuneen - vai onko kyse siitä, että Weberin puheet ovat poliittisesti sopimattomia?
   
 9. M@rko77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LFC, FC Lahti, Pelicans ja Venäjä/Ruotsi
  Lainaus:
  Korkin ansiosta Ykkösaamut olivat kutakuinkin katsottavia. Nyt ei tarvitse siis näitäkään pälyillä. On tuo YLE aika veikeä verorahoitteinen yhtiö.
   
 10. Byvajet Jäsen

  Lainaus:
  Striimi toimii jos toimii. Varsin heikosti on toiminut. Kun ei toiminut, menin etsimään futisfoorumilta apua, mutta siellä ihmiset kärsivät samasta ongelmasta. Lopulta joku tarjosi nettilinkin, josta näkyi mitä näkyi, mutta laatu oli heikko.

  Televisio on edelleen ylivoimainen väline suurten joukkojen tavoittamiseen. Sen etuihin kuuluvat paitsi luotettavuus ja helppous niin myös satunnaiskatsojien kerääminen.Striimejä etsivät vain ihmiset, joille laji on jo valmiiksi niin tärkeä, että kynnys palvelun hakemiseen ei ole liian korkea.
   
 11. Fordél Jäsen

  Taustoista ja syistä en tiedä, mutta Korkin potkut kuulostavat pahalle menetykselle. Todella asiantunteva ja ammattitaitoinen juontaja ja politiikan toimittaja. Näitä ei ollut liiaksi YLE:ssä. Teki Ykkösaamusta aina mielenkiintoisen ohjelman.
   
 12. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Jaa. Mentaalisavuke-Rantamaa pölli YLE Kioskin tubekanavan tilaajat oman nimikkeensä alle, julkas tubeen jotain diipadaapaa valkoisen heteromiehen näkökulmasta, brassailee kuinka videon aiheuttamat reaktioit vain alleviivaa sen tekemisen tärkeyttä ja viittaa noihin pöllimiinsä yli 100k tilaajan mandaattiin ja painoarvoon.

  Vaikuttaa kaikkinensa hienolta mieheltä. Ja ihmiseltä. Voisinpa joskus vielä elämässäni päästä tasollensa.
   
 13. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Luultavasti arvostamani Jari Korkki on nyt jotain muutakin tötöillyt kuin ollut eri mieltä johtajan, johtajien kanssa.
  Minä olen hänen toimitustyöstään pitänyt, Ylen parhaita, luotin häneen. Tuntemukseni on, että älykäs, toimittajaksi hyväntahtoinen ihminen on Korkki.
  Mies, joka on saattanut kuunnella Koe-eläinpuistoa, nauttien myös musiikkivalinnoista.

  Tästä Korkin yksittäistapauksesta ei pidä hätiköityä. Eikä myöskään toimittajien luonnollisesta urakierrosta, jota Ylen uutisissa on huomattavasti tapahtunut. En usko, että Vihreältä Aamunlehdeltä vaikuttava Jokinen savustaisi päteviä toimittajia ulos, mukava mies.
  Ainakin arveen radiosta kuunneltuna hän sen vaikutelman antoi, virkaan, eläkevirkaan astuessaan.

  Olisi kiva jos YLEn uutisista, koko firmasta oikeastaan, joku pystyisi tekemään verorahoilla komedia-sarjan. Vaikkapa tällaisen kansallisen verovaroin toimivan yleismedian reaalikuvauksen, tyyliin W1A (TV series) - Wikipedia
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Ihan mielenkiintoista uutisointia YLE:ltä Venäjän pullistelusta:

  1. Venäjän presidentin kanslian tiedotteen mukaan Venäjä on toiminut Kertšinsalmella sekä kansainvälisten lakien että Venäjän lakien mukaan. Kreml syyttää Ukrainaa sen vesialueille tunkeutumisesta.
  2. Monet EU-maat ovat ilmaisseet huolensa Kertšinsalmen tilanteen kiristymisestä ja vaativat meriliikenteen esteettömyyttä. Ukrainan mukaan Porosenko on myös keskustellut puhelimessa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.
  3. Myös Venäjän ulkoministeriö syyttää Ukrainaa tahallisesta provokaatiosta Kertšinsalmella Krimin niemimaan edustalla.
  4. Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan Ukraina on toiminut "vaarallisesti" ja rikkonut kansainvälisiä sääntöjä Kertšinsalmella. Ukrainan toiminta on saattanut vaaraan alusten normaalin kulun alueella.

  Yle seuraa: Ukrainan Porošenko allekirjoitti poikkeustilalain, Venäjä syyttää Ukrainaa Kertšinsalmen yhteenotoista – katso Ylen erikoislähetys tästä

  Miten vaikeaa YLE:lle on selkeästi tuoda esille faktat, joita ovat:

  1. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja anasti Krimin
  2. Ongelmat juontavat alkunsa kauempaa, mutta tuo on ydinasia.
  3. Venäjän pitäessä laittomasti Krimiä hallussaan, mistään kansainvälisistä säännöistä Venäjä ei voi edes puhua.
   
 15. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Sinulla on remmi hieman liian kireällä. Miksi ihmeessä Ylen pitäisi erikseen kertoa parin vuoden takaisia juttuja linkkaamallasi sivulla, joka on tarkoitettu nimenomaan tänään kerrottujen asioiden koostamiseen.

  Ehkä se remmi vähän löystyy, kun huomaat ao. jutun.

  Miksi jännitteet Krimin edustalla kiristyivät? Kokosimme Venäjän ja Ukrainan uuden kiistan pääpiirteet
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jätetään ne remmit, kun ne on tyypillisiä temppuja, joilla yritetään henkilöön menevällä piikillä ohittaa substanssi. Ja mitä substanssiin tulee, YLE toi linkittämässäni jutussa useampaan kertaan esille Venäjän näkökannan. Kerta olisi riittänyt. En olisi myöskään pahaksi laittanut, jos Ukrainan näkemys tapahtuneesta olisi tuossa jutussa tuotu selvästi esille.
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuossakin YLE:n jutussa on virheitä. Kuten esimerkiksi väite, että Venäjä on tukenut Itä-Ukrainassa sotivia Venäjä-mielisiä kapinallisia pitkittyneessä konfliktissa. Tällä väitteellä YLE pyöräyttää asiat Putinin halumaan suuntaan. Kyse ei ole Ukrainan sisällissodasta, jossa Venäjä tukee Venäjä-mielisiä. Kyse on Venäjän hyökkäyksestä Krimille ja Itä-Ukrainaan, jossa taistelee Venäjän valiojoukkoja ja palkkasotilaita. Nämä ryhmät vastaavat myös operaatioiden johtamisesta. Itä-ukrainalaiset pyörivät lähinnä jaloissa Venäjän lähettämissä ja maksamissa joukoissa.
   
 18. El Lude Jäsen

  Lainaus:
  Historia toistaa itsenään - näemmä.
  Ylehän voisi palauttaa seuraavat ohjelmat takaisin ja rekrytoida näitä uuden polven kaaderitoimittajia seuraavia uusvanhoja ohjelmia toimittamaan:

  Naapurineljännes
  Näin naapurissa
  Työläisen arkea
  Neuvostoihmisten tilalle Putlernuoret tai Naši

  Odotan innolla jatkojuttuja tyyliin, ettei venäläinen sikala edelleenkään haise etc etc..
   
 19. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kiitokset @Radiopää kommentti meni tarkastukseen ja toivottavasti hyväksytään ja sitten myös vastataan kysymykseen, miksi YLE ei puhu Venäjän hyökkäyksestä Itä-Ukrainaan ja sotimisesta siellä, vaan höpisee hyvinkin epämääräisiä, asiayhteydestä riippuen. Tarvittaessa voin laittaa YLE:lle linkit ohjelmiin, jossa Venäjän valtiojohto (Putin, Lavrov jne) on myöntänyt Venäjän erikoisjoukkojen olevan Itä-Ukrainassa. Linkit löytyvät nimimerkin @vlad erinomaiselta sivulta Vartiopaikalla tästä:

  Vartiopaikalla - idän ja lännen välissä
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Ihan kohtuullisia vastauksia YLE:n kirjeenvaihtajilta huomioiden, että Pietarin trollit tai symppaajansa ovat mukana. Silti tällaisen oikeistolaisen konservatiivi liberaalin silmin YLE on auttamattomasti pihalla tasapainoillessaan ja vältellen ottamasta suoraa kantaa pelkästään Venäjän tuomitsemiseen. Oikeissa länsimaissa tilanne on onneksi erilainen ja alla linkkinä esimerkki Washington Postin artikkelista, jossa Venäjä ja Putin saa huutia Trumpia säälimättä. Vaikka YLE sättii Trumpia usein, nyt ei taida YLE:n paukut riittää Trumpin paskapuheiden tuomitsemiseen, koska samalla tulisi pyllistettyä Venäjän suuntaan.

  Länsimediaa kannattaa lukea ja tukea. Alla siis Washington Postin artikkeli Venäjän vastuusta ja räikeistä toimista sekä Trumpin pienimuotoinen löylytys puheistaan:

  https://www.washingtonpost.com/opin...85fd44449f5_story.html?utm_term=.ccb57b8fac46
   
 22. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Saksassa GMC - sopimus on herättänyt hyvin laajan kansalaiskeskustelun. Koko Merkelin toimisto liittovaltiopäivät mukaan lukien pähkäilevät ko. sopimuksen kanssa. Se on isoissa sanomalehdisissä ykkösuutinen.

  Mitä tekee Yle? Se juoksuttaa Mykkäsen ykkösaamuun toistelemaan samoja vanhoja "ei anneta pelolle valtaa" lätinöitä. Yle on juoksuttanut ministeriöstä myös Klingen tuottamaan sanahelinää. Yle on muiden suurten medioiden joukossa nostanut persuja tapetille pelon lietsomisesta etc.
  Mitä Yle ei tee? Yle ei haasta ollenkaan kriittisesti yhtään ko. compactiin liittyviä huolestuttavia tulevaisuuden näkymiä. Ylen toiminta on hämmästyttävän käsittämätöntä. Sopimuksella saattaa olla erittäin kauaskantoisia vaikutuksia vallan kolmijako-opista lähtien. Nämä "suuntaa antavat" sopimukset saatetaan hyvinkin tulkita samalla tavoin, kuten aiemmatkin ihmisoikeuksiin liittyvät Yk:n ja Eu:n julistukset kansallisesta perustuslaista käytännössä ohimenevinä

  Näin ollen oikeuslaitos saattaa joutua lainlaatijan asemaan toteuttaessaan päätöksiä nämä sitoumukset tulevaisuuden ohjenuoranaan. Onko sitoumuksen tavoitteena saada kansallisvaltiot kuriin, joita siirtolaisten loputon tulva ei ole miellyttänyt. Kun taakanjako ei onnistu, niin GMC:n kautta valtiot nöyryytetään "kantamaan vastuuta" oikeuslaitosten toimiessa nuijan kopauttajana ohi kansallisten parlamenttien?

  Moni valtio on ilmoittanut varmuudella jäävänsä pois sopimuksen piiristä ja moni on ilmoittanut jäävänsä pois. Osa haluaa sopimukseen muutoksia.
  Tämä jos mikä olisi ns. kuumaperuna jolla on paljon uutisarvoa ja verovaroista kustannettavan Ylen suoranainen velvollisuus olisi käsitellä sopimusta monesta eri kulmasta. Ylen uutisointi sopimuksesta on ollut minimaalista ja se täysin selvästi ja harvinaisen härskisti rikkoo omia toimituksellisia periaatteitaan.

  Ylen luotettavuus on viimeisimmän mittauksen mukaan laskenut edelleen. Se ei ole mikään ihme. Joissakin uutisaiheissa Yle on selvästi läpimätä.
   
 23. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Pikaisesti yo. GMC-sopimusta ainakin minulle valaisseen Yle Ykkösen ratioprogrammin haluan suositella eli Brysselin koneessa oli aivan okei proffa Outi Korhonen aina mainion Maija Elonheimon kysymyksiin vastaamassa Brysselin kone | Mitä seurauksia on YK:n siirtolaissopimuksen hyväksymisestä, professori Outi Korhonen

  Nämä Maijan Brysselin koneet ovat Ylen parhaimmistoa, Sisko Loikkasen tiedevetojen vertaisia.

  Aika paljon harmittaa, että Sakari Sirkkanen häipyi Politiikkaradiosta telkkariin: lähde Pajunen sinäkin sieltä pois niin ei arveen tarvitse enää Politiikkaradiotakaan kuunnella, nykyään yhä tietysti useammin niitä uusintoja.

  Mielestäni Yle ei paijaa Venäjää mitenkään erityisesti. Kohtuullisen ok uutisointia tuolta suunnalta.
  Natsien eli äärioikeiston uhka tulee toistuvasti hyvinkin painotetusti esiin, Dan Ekholm ja Sampo Vaarakalliokin muistavat aina tämän mainita, tämä huomio Euroopan puolelta.
  Sen sijaan kaikkea kivaa vihertävää tiedostavaa kaupunkilaismenoa ymmärretään huolella, ollaan niin hienoja ihmisiä, vaikka tietysti lennetään toisia kulttuureita ihastelemaan toistuvasti. Mutta enimmäkseen tunnetaan stressiä kaikista työasioista, ihmissuhteista ja lapsista, näin ainakin nyky-Puheella. Ihmisen elämä on surkiaa kaikkia moderneja tuulia vastaan tarpomista, tarvitaan Tiina Lundbergin huoltamolla käyntiä päivittäinkin. Juuso Pekkisen elämä on kovaa, pystyy tekemään tunnin ohjelman kerran viikkoon, kaksi muuta slottia vedetään uusinnoilla.
   
 24. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mykkänen sattuu olemaan hallituksen sisäministeri, jonka kontolle maahanmuuttoasiat kuuluvat. On aika loogista haastatella häntä asian tiimoilta.

  Lainaus:
  Yle haastoi Maija Elonheimon toimittamana aika lailla kaikki sopimuksen aiheuttamat pelot. Haastateltavana oli kansainvälisen oikeuden professori, joka kävi yksi kerrallaan läpi perusteettomat huolet liittyen sopimukseen.

  Jos olisit kuunnellut em. haastattelun, tietäisit, että sopimus ei heikennä kansallista suvereniteettia tai sido ainuttakaan allekirjoittajamaata juridisesti velvoittaviin toimiin. Sen sijaan sopimuksella pyritään siihen, että siirtolaisvirtoja pystyttäisiin paremmin koordinoimaan mm. viranomaisyhteistyön avulla.

  GMC on lähinnä puitesopimus, joka ei millään tavalla muuta olemassa olevia ja huomattavasti ohjaavampia kansainvälisiä periaatteita.

  Lainaus:
  Sopimus ei sido juridisesti, vaan ainoa lainsäädännöllinen valta ulottuu ns. common law -käytäntöön, joka mahdollisesti (huom. vain mahdollisesti) voisi johtaa de facto jonkinlaiseen oikeuskulttuurilliseen muutokseen. Käytännössä tämä koskee vain harvoja maita, kuten Britanniaa. De jure tällä sopimuksella on erittäin vähän painoarvoa verrattuna voimassa oleviin sopimuksiin tai edes tuomioistuimiin, jollaisia edustavat Euroopassa esim. EIT.

  Asiakirjasta löytyy lukuisia kohtia, joihin allekirjoittajamaa voi tarvittaessa vedota, mikäli ei halua osallistua suunnitelmiin. Lisäksi sopimuksesta voi irroittautua koska tahansa.

  Lainaus:
  Juu, elikkä oikeistopopulistiset hallitukset mm. Italiassa, Unkarissa ja Puolassa käyttävät sopimusta keppihevosenaan. Tarkoitus on lisätä omaa kannatusta luomalla mielikuvia ylikansallisesta päätöksenteosta, johon nämä viattomat valtiot on väitetysti sidottu.

  Sopimus on jo hyväksytty parlamentaaristesti mm. Virossa. Näin saatetaan toimia myös Italiassa.

  Lainaus:
  Yle on käsitellyt aihetta kattavasti useissa lähetyksissä. Sinälläänhän tuo sopimus ei tuo mitään uutta ja mullistavaa, joten olisi erikoista tuoda siihen erikseen jotain populistien propagandakulmaa - etenkään, kun sopimusta ei ole edes allekirjoitettu.

  Lainaus:
  Yhteenvetona voidaan todeta, ettet tuonut pöytään ainuttakaan syytä, miksi Yle olisi "läpimätä" tai epäluotettava.

  Todettakoon, että olen yhtä mieltä käyttäjän @arvee kanssa Politiikkaradion tulevaisuudesta. Toivottavasti Sirkkanen saadaan takaisin talliin ja meininki vanhaan loistoon.
   
 25. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Keskiviikon A-studio oli hyvä esimerkki, että keskustelun johtaminen televisiossa on erilaista kuin radiossa. Sirkkanen on hyvä tyyppi, mutta toimittaja-juontaja ei saa jäädä noin pahasti alakynteen kuin miten Sirkkanen jäi Zyskowiczin huutaessa (Ville) Niinistölle. Politiikkaradiossa ei ole koskaan ollut vastaavaa ongelmaa, mikä lienee osoitus siitä, miten erilaista keskustelun johtaminen televisiossa on. Mahtoi tulla yllätyksenä myös Sirkkaselle itselleen.

  Jan Anderssonin lähdettyä Yle näyttää nostavan artikuloinniltaan ehkä parhaan suomalaisen tv-esiintyjän eli Tommy Fräntin uutistenlukijan tehtävästä ajankohtaisohjelmiin. Fränti vaikuttaa liian kiltiltä siihen tehtävään, mutta mieluummin sitä katsoo kuin hömppäkaksikko Sannikkaa ja Ukkolaa.