Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Yleisradio Oy – YLE

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Yläpesä, 07.04.2009 klo 11.49.

 1. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Tämä nyt menee ehkä liveseurannan puolelle, katson par'aikaa A-Studion Talkin keskustelua päivänpolttavasta Oulun surullisesta väärinymmärrysepisodista eli raiskausringistä.
  Palaan asiaan mitä todennäköisimmin mielipiteilemään, mutta tsiikatkaa tekin kunhan Areenaan ilmestyy.
  En toki mitään tenttiä järjestä, mutta miettikää ohjelmassa esitettyjä kysymyksiä, miettikää inserttien leikkausta, myös näihin pätkiin haastatelluiden valintaa, miettikää keitä on keskustelupiiriin valittu (kontroversaaleja näkemyksiä esittäviä?).
  Miettikää, miten ohjelma on rakennettu. Mikä on loppufiiliksenne ohjelman jälkeen?

  lisäys : inserttien toimittamisessa kunnostautuvat Jaakko Mäntymaa, lieneekö sukua Eero Mäntymaalle ja Kaisu Jansson. Janssonin pätkän tilastojen käsittelyyn voin tärpin heittää, vaikka tenttiä ei tulekaan niin tehkää laskuharjoitus.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2018 klo 22.10
 2. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Asiantuntijoita, jotka tietävät asioista paremmin kuin nettikeskustelijat. Siksi Arveen puhelin ei tänäkään aamuna soinut.

  Olisin ilman kirjoitustasi kirjoittanut tänne kehuakseni Yleä juuri tästä, että kerrankin keskusteluun tuotiin neljä asian kanssa eri aloilla työskentelevää ihmistä, eikä aina jotain kiintiöpoliitikkoja piikittelemässä toisilleen ja kehumassa omansa ja/tai hallituksen saavutuksia. Keskustelu oli kerrankin rakentavaa, eikä valheellista tasapainoa ylläpitävää.

  Lainaus:
  Samaa pelkään itsekin.
   
 3. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Luultavasti pystyt kuitenkin olemaan antamatta pelolle valtaa.
  arvee on enimmäkseen naurettava, ei huvittava eikä todellakaan pelottava pelle.
   
 4. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Eilinen A-talk oli pitkästä aikaa sellainen ettei sormi hakeutunut kanavanvaihtoon ärsytyksestä ja asenteellisuudesta. Ihan tyydyttävä suoritus. Asiaa ilman kiihkoilua ja toisten provosointia.

  Pieni virhe noissa inserteissä toki oli ja muutenkin asia mihin ei puututtu. Maahanmuuttajien osuus seksuaalirikoksissa on noussut 10 vuodessa 10-->20%, tästä joku insertissä totesi ettei suhteellinen osuus olisi noussut vaan sanoi mamuja olevan vaan määrällisesti enemmän. Ihmettelen miksei keskustelijoista kukaan ottanut tästä kiinni.
   
 5. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Tänään esitettiin viimeinen Sportmagasinetin jakso, retrospektiivinen, Christian Ruuttu oli valittu kuvastamaan aikajanaa.
  Oli erittäin hyvä, hieman syvällisempi urheiluohjelmakonsepti. Luonnollisesti myös kielipainotteista urheilijoiden tarinoiden kertomista, mutta usein jopa uusien lajien tajuamista arveelle tuotti tämä proggis. Jään syvästi kaipaamaan.

  Lopetussyy selviää suomeksi tietysti vaikka ISn jutusta: Ylen tv-klassikon katsojamäärät romahtivat – laajasti arvostettu urheiluohjelma lopetetaan

  Minä toivoisin, että yleverorahojani oltaisiin valmiita käyttämään tällaisiin arveenmarginaaliohjelmiin, mutta kai Sportmagasinet meni sitten jo marginaalien marginaalin. Fidattaa kuiteskin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2018 klo 22.00
 6. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  @Ikävänkantaja

  Piti aikaisempaan viestiini koskien Ylen sivujen rakennetta tuodaan esiin Aihe-sivusto, jossa on erilaisia juttuja, jotka eivät kuitenkaan ole uutisia. Minusta kasvisruoka on ymmärrettävästi paljon esillä, mutta sen pitäisi olla uutisten sijaan omalla alueellaan Aihe-sivustolla. Ylen Tiede-osasto (linkki alla), joka on hyvä esimerkki, miten erilaista sisältöä voidaan tuottaa nimeämättä niitä uutisiksi.

  Jos kasvisruokaa käsittelevät jutut olisivat samalla tavalla esimerkiksi Ruokavalio-nimisen otsikon alla, eivät niitä koskevat jutut näyttäisi yhtä paljon tuputtamiselta kuin niiden nimeäminen uutisiksi. Ylellä on nettisivuillaan paljon hyvää sisältöä, mutta rakenne on todella epälooginen.

  Tiede | yle.fi
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 7. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Kyllä, erittäin hyviä pointteja!
   
 8. macnevis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ...
  Vuosi vaihtui ja sen kunniaksi Kalinka soi YLEllä. Onko tää joku huono läppä vai joku hjalliksen softpower-ryssäjuttu?
   
 9. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän katseet voi kääntää Helsingin kaupungin suuntaan YLE:n sijasta.
   
 10. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Niin mutta piti tulla tunnin jatkot torilta ja ei mitään ilmoitusta muutoksesta.

  Esiintyjävalinnat olivat myös aivan kauheat. Hei mitäs sellaista flow-kävijään vetoavaa voitaisiin ottaa, jotta varmistetaan että porukka kelaa elämää ja miettii kaikkee epäoikeudenmukaisuutta ja niinku kulttuuria? No hei Vesta ja Vesala - tottakai - nimetkin on sillee kivasti vähän samanlaiset. Armotonta skeidaa, vihaan myös Vicky Rostia ja Tapani Kansaa, mutta sellainenkin kevyt kura kelpaisi aina tuollaisen eteerisen flown yli. Puuh.

  Kalinka!
   
 11. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kakkosella soi Cold Play ja Brits Awards, huono läppä??
   
 12. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Niin onhan se hirveetä, että tällaiseen tilaisuuteen otetaan Suomen tämän hetken ykkösartisteja. Vicky Rosti ja Tapani Kansa olisi varmasti vetänyt senaatintorin täyteen...

  Vesala lauloi mm. serkun panemisesta. Ehkä se oli tätä liian kantaaottavaa ja syvällistä menoa...

  Samaan hengenvetoon sanon, että ei kiinnostanut muakaan nämä artistit, mutta ymmärrän, että ilmeisen monia kiinnostaa.
   
 13. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Torihan ei todellakaan ollut täysi. Kuvaa vain YLEn Flow-festari uskovaisten joukkoa, joka sokeasti ottaa kaksi samasta puusta veistettyä ylivoimaisen masentavaa artistia toivottamaan tervetulleeksi uutta vuotta. Serkun panemista, kuolemaa, eroja ja sotaa. Hyvää uutta vuotta Suomi!

  Ja jatkot peruuntuivat ok, oisko ruutuun saanut siitä jonkun ilmoituksen.

  Surkeimmat uuden vuoden juhlat ikinä ja näköjään aika moni on samoilla linjoilla.
   
  El Lude ja macnevis tykkäävät tästä.
 14. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  No voiko olla, että hirmumyrskyn manaaminen kaikissa medioissa vuodenvaihtumisen kohdalle olisi hieman verottanut porukkaa? Nyt kun tuota tallennetta pomppien katseli, niin onhan näiden molempien naisartistien vedoissa hieman angstinen tunnelma. :) Utuisen eteeristä valon ja tulen leikkiä, eikä karnevaalista tietoakaan. Ei tietenkään, koska Suomessa ollaan.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2019 klo 20.20
 15. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Katselin tuota lähetystä, mutta ilman mitään etukäteistietoa oletetusta sisällöstä, niin en osannut harmistua jatkojen peruuntumisesta. Vähän kyllä ihmettelin niitä vuorokauden vaihtumisen jälkeen alkaneita ripaskabileitä, mutta senkin kuittasin itselleni olkia kohauttaen. Kirkonrottaköyhän työkyvyttömyyseläkeläisyyden harvoja hyviä puolia on, ettei tarvitse maksaa YLE-veroa.

  Tänään sitten uutisia silmäillessäni harmistuin kun selvisi, että suoraksi lähetykseksi luulemani olikin nauhoite. Oli siitä näköjään joku muukin mielensä pahoittanut. Ei sillä nyt sinänsä isoa merkitystä ole, mutta jotenkin kierolla tavalla kusetettu olo tuli. Olisi sen voinut ruutuun laittaa, että katselet muuten tallennetta.

  En digannut yleisestä meiningistä, en artisteista enkä varsinkaan juontajista, mutta paremman puutteessa katselin silti. Ilotulitus oli kaikessa mitättömyydessään koominen, mutta olipahan edes jotain. Samanmoisen wau-efektin olisi kyllä saanut halvemmallakin aikaiseksi, olisivat vaikka antaneet Vapaavuorelle ja juontajille sädetikut pyöriteltäväksi.
   
 16. El Lude Jäsen

  Hyvin YLE:n tv-osasto noteerasi HalPan historiallisen Spengler-Cupin voiton.
   
 17. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Toritapahtuman ohjelmistosta vastasi Helsingin kaupunki, ei Yle.
   
 18. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Lainaus:
  Näinhän se oli, joten tämä Helsingin piikkiin.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Jos on nykyistä YLE:n päätoimittaja Riikka Räisästä ja YLE:n toimittaja Päivi Happosta uskominen, YLE:n sisältä paljastui a) ensin puolustusvoimien ja sitten b) YLE:n entisen politiikan toimittaja Hilkka Säävälän yritys estää puolustusvoimien kaksoiskansalaisten syrjintää koskevan uutisen julkaisu vuonna 2017. Asiaa Helsingin Sanomissa alla olevissa linkeissä:

  Kirja-arvostelu: Toimittajien kokemukset kertovat, miten Puolustusvoimat ja poliisi ovat saaneet niskalenkin osasta suomalaisia toimittajia
  Ylen ex-toimittaja kiistää, että hän olisi yrittänyt estää armeijan kaksoiskansalaisia koskevan uutisen julkaisun – kirjoittaja ja päätoimittaja eri mieltä

  YLE:n haku verkkosivuilta yle.fi ei tuota tähän asiaan liittyvää osumaa Päivi Happosella tai muillakaan yllä mainituilla henkilöillä.

  Kaksoiskansalaisten osalta puolustusvoimissa olen aikanaan näkemykseni tuonut esille. Silti oudoksun tapaa, jolla YLE:n entinen politiikan toimittaja on uutisen esittämistä pyrkinyt estämään.
   
 20. Reverent Jäsen

  Kyllähän toi Ylen uuden vuoden ohjelmisto herätti vähän mitä vittua? - fiiliksen. Alkuillasta vanhoja Tangomarkkinoita ja yöllä jotain venäläistä scheissea. Vähän hätkähdin, kun taustalla päällä olleesta telkusta alko kuulua venäjää. Ekaks tuli mieleen, joko invaasio on alkanut. Ehkä toisen kanavan Coldplay (uusinta) vähän pelasti, jos olis kiinnostanut. Ei kiinnostanut Coldplaykaan, mutta onhan se kuitenkin parempi vaihtoehto kun Venäjä-propaganda.

  Aamu-tv:kin on supistanut ohjelma-aikaansa puolella tunnilla vai onkohan kyseessä joku jouluajan supistus ja loppiaisen jälkeen aloitellaan taas 6:25? Myös meteorologit on näköjään heivattu vittuun aamu-uutisista. Joku vuosi sittenhän urheilutoimittajat ulostettiin aamulähetyksistä ja nyt näköjään sama uutistenlukija hoitaa uutisten lisäksi myös urheilun ja vielä säästä tiedottamisenkin. Säästöjä näköjään tarvitaan uuden uutisstudion kaksi viikkoa kestävään remppaan.
   
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Nuorten Leijonien kotiinpaluu on geoblokattu. Voisiko joku nyt helvetti klikata sieltä softasta jonkun täpän päälle tai pois.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2019 klo 21.13
 22. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Se on hyvä että nämä palvelut ovat tarjolla vain meille maksajille, ei vapaamatkustajille.
   
 23. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juuri näin. Varsinkin kun lapsikin tietää ettei veronmaksaja voi matkustaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Lisäksi on hienoa että Ylen ylläpitämä henkilörekisteri estää sisällön näyttämisen niille jotka eivät Yle-veroa maksa. Mitähän noita ulkopuolelle jääviä vapaamatkustajia nyt olisi, 30% tulonsaajista?
   
 24. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ainoastaan tyhmät lapset ja aikuiset puhuvat tuollaisia... Fiksu lapsikin tietää että veronmaksaja voi matkustaa rajojen ulkopuolelle. Ja fiksu lapsi tietää myös että Areenaa voi katsella EU-alueella, jos kotipaikka on Suomessa.
   
 25. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  a) Areenan sisällöstä reilu 80% (ei 100%) näkyy ulkomailla. Toki tuo puuttuva vajaa 20% johtuu tekijänoikeuksista eikä sille Yle mitään mahda
  b) Suomen rajojen ulkopuolelle != EU-alueelle. EU-alueellakin tuo kuitenkin vaatii tunnuksen ja tunnistautumisen.
  c) Yle:n toiminta rahoitetaan verolla, ei lupa-/käyttömaksulla ja lähes puolet palvelun piirissä olevista ovat "vapaamatkustajia" sikäli etteivät Yle-veroa maksa. Näin myös Ylen palvelupäällikkö: Yle vastaa: Yle Areenaa voi käyttää myös ulkomailta tekijänoikeussopimusten mukaisesti

  "Mitä tulee Yle-veroon, Ylen palveluiden käyttöä ei ole sidottu veron maksamiseen, vaan sillä rahoitetaan Ylen toiminta."