Yleisradio Oy – YLE

  • 492 002
  • 3 901

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kaikki mikä yksityistetään, tuppaa heikkenemään laadultaan, muuttumaan vaikeammin tavoitettavaksi ja maksamaan paljon.
Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa ellei nyt rajauduta pelkästään tv-lähetyksiin, joissa mainoksettomat yleisradioyhtiöt saavat yksityisiä parempia diilejä yksityisiltä tuottajilta.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
On surkeaa, että huuhkajien muutama suonenveto ja käänne parempaan on piilotettu maksujen ja striimien taakse. Se on suomalaiselle jalkapalloilulle paha takaisku, koska lajikulttuurin kehittymiselle tuulipukukansan kiinnostus olisi tärkeää. Lajin poistuminen Ylen kanavilta on lajille aina valtava tappio.
Minun näkökulmastani tarjonta on parantunut, kun lähetykset ovat siirtyneet Viasatille/Viafreelle. Lähetysten laatu on ollut parempi, kun vetovastuussa on ollut Viasatin studiotiimi. Lähetyksiä seuratakseen ei tarvitse kuin toimivan internet-yhteyden, joten en näe tätä minään keskeisenä tasa-arvo-ongelmana.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Mahtavaa, että YLE näyttää muutakin talviurheilua kuin dopinglaahausta ja nykäshyppelyä. Diili on ilmeisesti ainakin 3 vuotta.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Kaikki mikä yksityistetään, tuppaa heikkenemään laadultaan, muuttumaan vaikeammin tavoitettavaksi ja maksamaan paljon.
Tämän täytyy olla suora lainaus Kim Jong Unin käsikirjasta.
Yleisradion sisällä oli pitkään vallassa sellainen laskentatapa, että kun työ tehdään talon sisällä, se ei maksa mitään. Yksityinen ryöväys-sektori oli tätä taustaa vasten hirmu kallis.
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
YLE:ssä on taas tapahtunut liikettä ajankohtaistoimituksen puolella. Lisäksi pitkän linjan yleläinen Jari Tor... eikun Korkki on saanut kenkää lokakuun lopussa.

Ylessä kuohuu: Taas suosikkijuontaja jättää A-studion, Ykkösaamun juontajalle potkut, teemailtoja uhkaa lopetus - Suomenkuvalehti.fi

PS. Enpäs tiennytkään että Tor... eikun Korkki on toiminut myös Radio 957:n toimittajana joskus aikaa sitten.

Ei YLE:ssä varmaan kaikki ole ihan reilassa kun tuota tahtia ohjelmiin tehdään muutoksia ja toimittajat vaihtuu. Valitettavasti näyttää siltä että parhaimmat toimittajat saa kenkää ja tilalle nostetaan milloin ketäkin. Seuri ja Sirkkanen on hyviä toimittajia, näiden siirto tosin tarkoittaa, että suhteellisen avutonta Päivi Neitiniemeä saa kuunnella jatkossa radiossa liian kanssa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kovin on muutoksessa YLE, kiitokset linkistä @forrest ja seurataan, mitä tapahtuu.

***

YLE (ja Helsingin Sanomat) ovat olleet kovin hiljaa komission puheenjohtajaksi Stubbin vastaehdokkaana pyrkivän ja EU-parlamentin suurinta keskustaoikeistolaista EPP-ryhmää johtavan Manfred Weberin puheista. Ensi viikolla on yhteiskeskustelu Stubbin kanssa Helsingissä. Enää tuskin jätetään sen jälkeen kertomatta, että saksalainen Weber pitää Venäjää EU:n suoranaisena uhkana ja Nord Stream 2 hanketta Putinin poliittisena pelinä, joka on estettävä.

Luulisi Weberin puheista sentään pienen jutun YLE:nkin tarjontaan mahtuneen - vai onko kyse siitä, että Weberin puheet ovat poliittisesti sopimattomia?
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
YLE:ssä on taas tapahtunut liikettä ajankohtaistoimituksen puolella. Lisäksi pitkän linjan yleläinen Jari Tor... eikun Korkki on saanut kenkää lokakuun lopussa.

Ylessä kuohuu: Taas suosikkijuontaja jättää A-studion, Ykkösaamun juontajalle potkut, teemailtoja uhkaa lopetus - Suomenkuvalehti.fi

PS. Enpäs tiennytkään että Tor... eikun Korkki on toiminut myös Radio 957:n toimittajana joskus aikaa sitten.

Korkin ansiosta Ykkösaamut olivat kutakuinkin katsottavia. Nyt ei tarvitse siis näitäkään pälyillä. On tuo YLE aika veikeä verorahoitteinen yhtiö.
 

Byvajet

Jäsen
Lähetyksiä seuratakseen ei tarvitse kuin toimivan internet-yhteyden, joten en näe tätä minään keskeisenä tasa-arvo-ongelmana.

Striimi toimii jos toimii. Varsin heikosti on toiminut. Kun ei toiminut, menin etsimään futisfoorumilta apua, mutta siellä ihmiset kärsivät samasta ongelmasta. Lopulta joku tarjosi nettilinkin, josta näkyi mitä näkyi, mutta laatu oli heikko.

Televisio on edelleen ylivoimainen väline suurten joukkojen tavoittamiseen. Sen etuihin kuuluvat paitsi luotettavuus ja helppous niin myös satunnaiskatsojien kerääminen.Striimejä etsivät vain ihmiset, joille laji on jo valmiiksi niin tärkeä, että kynnys palvelun hakemiseen ei ole liian korkea.
 

Fordél

Jäsen
Taustoista ja syistä en tiedä, mutta Korkin potkut kuulostavat pahalle menetykselle. Todella asiantunteva ja ammattitaitoinen juontaja ja politiikan toimittaja. Näitä ei ollut liiaksi YLE:ssä. Teki Ykkösaamusta aina mielenkiintoisen ohjelman.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jaa. Mentaalisavuke-Rantamaa pölli YLE Kioskin tubekanavan tilaajat oman nimikkeensä alle, julkas tubeen jotain diipadaapaa valkoisen heteromiehen näkökulmasta, brassailee kuinka videon aiheuttamat reaktioit vain alleviivaa sen tekemisen tärkeyttä ja viittaa noihin pöllimiinsä yli 100k tilaajan mandaattiin ja painoarvoon.

Vaikuttaa kaikkinensa hienolta mieheltä. Ja ihmiseltä. Voisinpa joskus vielä elämässäni päästä tasollensa.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Luultavasti arvostamani Jari Korkki on nyt jotain muutakin tötöillyt kuin ollut eri mieltä johtajan, johtajien kanssa.
Minä olen hänen toimitustyöstään pitänyt, Ylen parhaita, luotin häneen. Tuntemukseni on, että älykäs, toimittajaksi hyväntahtoinen ihminen on Korkki.
Mies, joka on saattanut kuunnella Koe-eläinpuistoa, nauttien myös musiikkivalinnoista.

Tästä Korkin yksittäistapauksesta ei pidä hätiköityä. Eikä myöskään toimittajien luonnollisesta urakierrosta, jota Ylen uutisissa on huomattavasti tapahtunut. En usko, että Vihreältä Aamunlehdeltä vaikuttava Jokinen savustaisi päteviä toimittajia ulos, mukava mies.
Ainakin arveen radiosta kuunneltuna hän sen vaikutelman antoi, virkaan, eläkevirkaan astuessaan.

Olisi kiva jos YLEn uutisista, koko firmasta oikeastaan, joku pystyisi tekemään verorahoilla komedia-sarjan. Vaikkapa tällaisen kansallisen verovaroin toimivan yleismedian reaalikuvauksen, tyyliin W1A (TV series) - Wikipedia
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ihan mielenkiintoista uutisointia YLE:ltä Venäjän pullistelusta:

1. Venäjän presidentin kanslian tiedotteen mukaan Venäjä on toiminut Kertšinsalmella sekä kansainvälisten lakien että Venäjän lakien mukaan. Kreml syyttää Ukrainaa sen vesialueille tunkeutumisesta.
2. Monet EU-maat ovat ilmaisseet huolensa Kertšinsalmen tilanteen kiristymisestä ja vaativat meriliikenteen esteettömyyttä. Ukrainan mukaan Porosenko on myös keskustellut puhelimessa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.
3. Myös Venäjän ulkoministeriö syyttää Ukrainaa tahallisesta provokaatiosta Kertšinsalmella Krimin niemimaan edustalla.
4. Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan Ukraina on toiminut "vaarallisesti" ja rikkonut kansainvälisiä sääntöjä Kertšinsalmella. Ukrainan toiminta on saattanut vaaraan alusten normaalin kulun alueella.

Yle seuraa: Ukrainan Porošenko allekirjoitti poikkeustilalain, Venäjä syyttää Ukrainaa Kertšinsalmen yhteenotoista – katso Ylen erikoislähetys tästä

Miten vaikeaa YLE:lle on selkeästi tuoda esille faktat, joita ovat:

1. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja anasti Krimin
2. Ongelmat juontavat alkunsa kauempaa, mutta tuo on ydinasia.
3. Venäjän pitäessä laittomasti Krimiä hallussaan, mistään kansainvälisistä säännöistä Venäjä ei voi edes puhua.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sinulla on remmi hieman liian kireällä. Miksi ihmeessä Ylen pitäisi erikseen kertoa parin vuoden takaisia juttuja linkkaamallasi sivulla, joka on tarkoitettu nimenomaan tänään kerrottujen asioiden koostamiseen.

Jätetään ne remmit, kun ne on tyypillisiä temppuja, joilla yritetään henkilöön menevällä piikillä ohittaa substanssi. Ja mitä substanssiin tulee, YLE toi linkittämässäni jutussa useampaan kertaan esille Venäjän näkökannan. Kerta olisi riittänyt. En olisi myöskään pahaksi laittanut, jos Ukrainan näkemys tapahtuneesta olisi tuossa jutussa tuotu selvästi esille.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko

Tuossakin YLE:n jutussa on virheitä. Kuten esimerkiksi väite, että Venäjä on tukenut Itä-Ukrainassa sotivia Venäjä-mielisiä kapinallisia pitkittyneessä konfliktissa. Tällä väitteellä YLE pyöräyttää asiat Putinin halumaan suuntaan. Kyse ei ole Ukrainan sisällissodasta, jossa Venäjä tukee Venäjä-mielisiä. Kyse on Venäjän hyökkäyksestä Krimille ja Itä-Ukrainaan, jossa taistelee Venäjän valiojoukkoja ja palkkasotilaita. Nämä ryhmät vastaavat myös operaatioiden johtamisesta. Itä-ukrainalaiset pyörivät lähinnä jaloissa Venäjän lähettämissä ja maksamissa joukoissa.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
J Ja mitä substanssiin tulee, YLE toi linkittämässäni jutussa useampaan kertaan esille Venäjän näkökannan.

Historia toistaa itsenään - näemmä.
Ylehän voisi palauttaa seuraavat ohjelmat takaisin ja rekrytoida näitä uuden polven kaaderitoimittajia seuraavia uusvanhoja ohjelmia toimittamaan:

Naapurineljännes
Näin naapurissa
Työläisen arkea
Neuvostoihmisten tilalle Putlernuoret tai Naši

Odotan innolla jatkojuttuja tyyliin, ettei venäläinen sikala edelleenkään haise etc etc..
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kiitokset @Radiopää kommentti meni tarkastukseen ja toivottavasti hyväksytään ja sitten myös vastataan kysymykseen, miksi YLE ei puhu Venäjän hyökkäyksestä Itä-Ukrainaan ja sotimisesta siellä, vaan höpisee hyvinkin epämääräisiä, asiayhteydestä riippuen. Tarvittaessa voin laittaa YLE:lle linkit ohjelmiin, jossa Venäjän valtiojohto (Putin, Lavrov jne) on myöntänyt Venäjän erikoisjoukkojen olevan Itä-Ukrainassa. Linkit löytyvät nimimerkin @vlad erinomaiselta sivulta Vartiopaikalla tästä:

Vartiopaikalla - idän ja lännen välissä
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ihan kohtuullisia vastauksia YLE:n kirjeenvaihtajilta huomioiden, että Pietarin trollit tai symppaajansa ovat mukana. Silti tällaisen oikeistolaisen konservatiivi liberaalin silmin YLE on auttamattomasti pihalla tasapainoillessaan ja vältellen ottamasta suoraa kantaa pelkästään Venäjän tuomitsemiseen. Oikeissa länsimaissa tilanne on onneksi erilainen ja alla linkkinä esimerkki Washington Postin artikkelista, jossa Venäjä ja Putin saa huutia Trumpia säälimättä. Vaikka YLE sättii Trumpia usein, nyt ei taida YLE:n paukut riittää Trumpin paskapuheiden tuomitsemiseen, koska samalla tulisi pyllistettyä Venäjän suuntaan.

Länsimediaa kannattaa lukea ja tukea. Alla siis Washington Postin artikkeli Venäjän vastuusta ja räikeistä toimista sekä Trumpin pienimuotoinen löylytys puheistaan:

https://www.washingtonpost.com/opin...85fd44449f5_story.html?utm_term=.ccb57b8fac46
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Saksassa GMC - sopimus on herättänyt hyvin laajan kansalaiskeskustelun. Koko Merkelin toimisto liittovaltiopäivät mukaan lukien pähkäilevät ko. sopimuksen kanssa. Se on isoissa sanomalehdisissä ykkösuutinen.

Mitä tekee Yle? Se juoksuttaa Mykkäsen ykkösaamuun toistelemaan samoja vanhoja "ei anneta pelolle valtaa" lätinöitä. Yle on juoksuttanut ministeriöstä myös Klingen tuottamaan sanahelinää. Yle on muiden suurten medioiden joukossa nostanut persuja tapetille pelon lietsomisesta etc.
Mitä Yle ei tee? Yle ei haasta ollenkaan kriittisesti yhtään ko. compactiin liittyviä huolestuttavia tulevaisuuden näkymiä. Ylen toiminta on hämmästyttävän käsittämätöntä. Sopimuksella saattaa olla erittäin kauaskantoisia vaikutuksia vallan kolmijako-opista lähtien. Nämä "suuntaa antavat" sopimukset saatetaan hyvinkin tulkita samalla tavoin, kuten aiemmatkin ihmisoikeuksiin liittyvät Yk:n ja Eu:n julistukset kansallisesta perustuslaista käytännössä ohimenevinä

Näin ollen oikeuslaitos saattaa joutua lainlaatijan asemaan toteuttaessaan päätöksiä nämä sitoumukset tulevaisuuden ohjenuoranaan. Onko sitoumuksen tavoitteena saada kansallisvaltiot kuriin, joita siirtolaisten loputon tulva ei ole miellyttänyt. Kun taakanjako ei onnistu, niin GMC:n kautta valtiot nöyryytetään "kantamaan vastuuta" oikeuslaitosten toimiessa nuijan kopauttajana ohi kansallisten parlamenttien?

Moni valtio on ilmoittanut varmuudella jäävänsä pois sopimuksen piiristä ja moni on ilmoittanut jäävänsä pois. Osa haluaa sopimukseen muutoksia.
Tämä jos mikä olisi ns. kuumaperuna jolla on paljon uutisarvoa ja verovaroista kustannettavan Ylen suoranainen velvollisuus olisi käsitellä sopimusta monesta eri kulmasta. Ylen uutisointi sopimuksesta on ollut minimaalista ja se täysin selvästi ja harvinaisen härskisti rikkoo omia toimituksellisia periaatteitaan.

Ylen luotettavuus on viimeisimmän mittauksen mukaan laskenut edelleen. Se ei ole mikään ihme. Joissakin uutisaiheissa Yle on selvästi läpimätä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Pikaisesti yo. GMC-sopimusta ainakin minulle valaisseen Yle Ykkösen ratioprogrammin haluan suositella eli Brysselin koneessa oli aivan okei proffa Outi Korhonen aina mainion Maija Elonheimon kysymyksiin vastaamassa Brysselin kone | Mitä seurauksia on YK:n siirtolaissopimuksen hyväksymisestä, professori Outi Korhonen

Nämä Maijan Brysselin koneet ovat Ylen parhaimmistoa, Sisko Loikkasen tiedevetojen vertaisia.

Aika paljon harmittaa, että Sakari Sirkkanen häipyi Politiikkaradiosta telkkariin: lähde Pajunen sinäkin sieltä pois niin ei arveen tarvitse enää Politiikkaradiotakaan kuunnella, nykyään yhä tietysti useammin niitä uusintoja.

Mielestäni Yle ei paijaa Venäjää mitenkään erityisesti. Kohtuullisen ok uutisointia tuolta suunnalta.
Natsien eli äärioikeiston uhka tulee toistuvasti hyvinkin painotetusti esiin, Dan Ekholm ja Sampo Vaarakalliokin muistavat aina tämän mainita, tämä huomio Euroopan puolelta.
Sen sijaan kaikkea kivaa vihertävää tiedostavaa kaupunkilaismenoa ymmärretään huolella, ollaan niin hienoja ihmisiä, vaikka tietysti lennetään toisia kulttuureita ihastelemaan toistuvasti. Mutta enimmäkseen tunnetaan stressiä kaikista työasioista, ihmissuhteista ja lapsista, näin ainakin nyky-Puheella. Ihmisen elämä on surkiaa kaikkia moderneja tuulia vastaan tarpomista, tarvitaan Tiina Lundbergin huoltamolla käyntiä päivittäinkin. Juuso Pekkisen elämä on kovaa, pystyy tekemään tunnin ohjelman kerran viikkoon, kaksi muuta slottia vedetään uusinnoilla.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Saksassa GMC - sopimus on herättänyt hyvin laajan kansalaiskeskustelun. Koko Merkelin toimisto liittovaltiopäivät mukaan lukien pähkäilevät ko. sopimuksen kanssa. Se on isoissa sanomalehdisissä ykkösuutinen.

Mitä tekee Yle? Se juoksuttaa Mykkäsen ykkösaamuun toistelemaan samoja vanhoja "ei anneta pelolle valtaa" lätinöitä.
Mykkänen sattuu olemaan hallituksen sisäministeri, jonka kontolle maahanmuuttoasiat kuuluvat. On aika loogista haastatella häntä asian tiimoilta.

Mitä Yle ei tee? Yle ei haasta ollenkaan kriittisesti yhtään ko. compactiin liittyviä huolestuttavia tulevaisuuden näkymiä. Ylen toiminta on hämmästyttävän käsittämätöntä. Sopimuksella saattaa olla erittäin kauaskantoisia vaikutuksia vallan kolmijako-opista lähtien. Nämä "suuntaa antavat" sopimukset saatetaan hyvinkin tulkita samalla tavoin, kuten aiemmatkin ihmisoikeuksiin liittyvät Yk:n ja Eu:n julistukset kansallisesta perustuslaista käytännössä ohimenevinä
Yle haastoi Maija Elonheimon toimittamana aika lailla kaikki sopimuksen aiheuttamat pelot. Haastateltavana oli kansainvälisen oikeuden professori, joka kävi yksi kerrallaan läpi perusteettomat huolet liittyen sopimukseen.

Jos olisit kuunnellut em. haastattelun, tietäisit, että sopimus ei heikennä kansallista suvereniteettia tai sido ainuttakaan allekirjoittajamaata juridisesti velvoittaviin toimiin. Sen sijaan sopimuksella pyritään siihen, että siirtolaisvirtoja pystyttäisiin paremmin koordinoimaan mm. viranomaisyhteistyön avulla.

GMC on lähinnä puitesopimus, joka ei millään tavalla muuta olemassa olevia ja huomattavasti ohjaavampia kansainvälisiä periaatteita.

Näin ollen oikeuslaitos saattaa joutua lainlaatijan asemaan toteuttaessaan päätöksiä nämä sitoumukset tulevaisuuden ohjenuoranaan. Onko sitoumuksen tavoitteena saada kansallisvaltiot kuriin, joita siirtolaisten loputon tulva ei ole miellyttänyt. Kun taakanjako ei onnistu, niin GMC:n kautta valtiot nöyryytetään "kantamaan vastuuta" oikeuslaitosten toimiessa nuijan kopauttajana ohi kansallisten parlamenttien?
Sopimus ei sido juridisesti, vaan ainoa lainsäädännöllinen valta ulottuu ns. common law -käytäntöön, joka mahdollisesti (huom. vain mahdollisesti) voisi johtaa de facto jonkinlaiseen oikeuskulttuurilliseen muutokseen. Käytännössä tämä koskee vain harvoja maita, kuten Britanniaa. De jure tällä sopimuksella on erittäin vähän painoarvoa verrattuna voimassa oleviin sopimuksiin tai edes tuomioistuimiin, jollaisia edustavat Euroopassa esim. EIT.

Asiakirjasta löytyy lukuisia kohtia, joihin allekirjoittajamaa voi tarvittaessa vedota, mikäli ei halua osallistua suunnitelmiin. Lisäksi sopimuksesta voi irroittautua koska tahansa.

Moni valtio on ilmoittanut varmuudella jäävänsä pois sopimuksen piiristä ja moni on ilmoittanut jäävänsä pois. Osa haluaa sopimukseen muutoksia.
Juu, elikkä oikeistopopulistiset hallitukset mm. Italiassa, Unkarissa ja Puolassa käyttävät sopimusta keppihevosenaan. Tarkoitus on lisätä omaa kannatusta luomalla mielikuvia ylikansallisesta päätöksenteosta, johon nämä viattomat valtiot on väitetysti sidottu.

Sopimus on jo hyväksytty parlamentaaristesti mm. Virossa. Näin saatetaan toimia myös Italiassa.

Tämä jos mikä olisi ns. kuumaperuna jolla on paljon uutisarvoa ja verovaroista kustannettavan Ylen suoranainen velvollisuus olisi käsitellä sopimusta monesta eri kulmasta. Ylen uutisointi sopimuksesta on ollut minimaalista ja se täysin selvästi ja harvinaisen härskisti rikkoo omia toimituksellisia periaatteitaan.
Yle on käsitellyt aihetta kattavasti useissa lähetyksissä. Sinälläänhän tuo sopimus ei tuo mitään uutta ja mullistavaa, joten olisi erikoista tuoda siihen erikseen jotain populistien propagandakulmaa - etenkään, kun sopimusta ei ole edes allekirjoitettu.

Ylen luotettavuus on viimeisimmän mittauksen mukaan laskenut edelleen. Se ei ole mikään ihme. Joissakin uutisaiheissa Yle on selvästi läpimätä.
Yhteenvetona voidaan todeta, ettet tuonut pöytään ainuttakaan syytä, miksi Yle olisi "läpimätä" tai epäluotettava.

Todettakoon, että olen yhtä mieltä käyttäjän @arvee kanssa Politiikkaradion tulevaisuudesta. Toivottavasti Sirkkanen saadaan takaisin talliin ja meininki vanhaan loistoon.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Aika paljon harmittaa, että Sakari Sirkkanen häipyi Politiikkaradiosta telkkariin:

Keskiviikon A-studio oli hyvä esimerkki, että keskustelun johtaminen televisiossa on erilaista kuin radiossa. Sirkkanen on hyvä tyyppi, mutta toimittaja-juontaja ei saa jäädä noin pahasti alakynteen kuin miten Sirkkanen jäi Zyskowiczin huutaessa (Ville) Niinistölle. Politiikkaradiossa ei ole koskaan ollut vastaavaa ongelmaa, mikä lienee osoitus siitä, miten erilaista keskustelun johtaminen televisiossa on. Mahtoi tulla yllätyksenä myös Sirkkaselle itselleen.

Jan Anderssonin lähdettyä Yle näyttää nostavan artikuloinniltaan ehkä parhaan suomalaisen tv-esiintyjän eli Tommy Fräntin uutistenlukijan tehtävästä ajankohtaisohjelmiin. Fränti vaikuttaa liian kiltiltä siihen tehtävään, mutta mieluummin sitä katsoo kuin hömppäkaksikko Sannikkaa ja Ukkolaa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Politiikkaradiossa ei ole koskaan ollut vastaavaa ongelmaa, mikä lienee osoitus siitä, miten erilaista keskustelun johtaminen televisiossa on. Mahtoi tulla yllätyksenä myös Sirkkaselle itselleen.
Katselin itsekin hämmennyksen vallassa tuota lähetystä. Sirkkanen on mielestäni omimmillaan radiossa, kun hän pääsee alustamaan aiheita kattavasti. Televisiossa jutut pitää tiivistää lyhyesti, jotta lähetysaika saadaan hyödynnettyä tehokkaasti. Prompterilta tai papereista lukeminen antaa jäykän vaikutelman.

Suomessa on erittäin niukasti hyviä TV-kasvoja, jotka osaisivat vetää asiantuntevasti asiaohjelmia. Tämä on syy sille, miksi olen itse siirtynyt lähes täysin radio-ohjelmien pariin. En yksinkertaisesti jaksa jännittää, saako juontaja luettua paperiin kirjoittamansa tekstin luontevasti. Tv-lähetyksissä tärkeimmän ominaisuuden pitäisi olla sujuva esiintyminen eikä niinkään asiantuntijuus aiheessa.

Ruben Stiller oli mielestäni tällainen karismaattinen hahmo, joka osasi luoda rennon mutta asiallisen tunnelman lähetyksiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös