Tuosta "vapaasta pudotusesta" sen verran, että minkälaisesta putoamiskiihtyvyyden arvosta tässä nyt puhutaan, kun jopa foliohattujen oma peer-review-lehti (miten tämä touhua, jopa psychodadin retoriikkaa myöten, muistuttaa niin täysin kreationistien touhua, no tietenkin siksi koska kreationisteilla on näppinsä pelissä koko hommassa) esittää lasketuksi kiihtyvyyden arvoksi 6,31 m/s^2.
Ei 64% g:stä ole "vapaa pudotus" tai "near freefall".
http://www.journalof911studies.com/volume/2010/ChandlerDownwardAccelerationOfWTC1.pdf
Itse paperi ei kylläkään juurikaan vakuuta, ihan jo perusfysiikka on kateissa ja esim. ilmanvastusta ei oteta millään tasolla huomioon laskelmissa kun pyörittely on muuten yläastetasoa.
Itse paperi muuttuu koomiseksi tämän toteamuksen myötä:
"Explicitly invoking Newton's Third Law puts this result in another light. Since the forces in the
interaction are equal and opposite, the falling block exerts a force of only 36% of its weight on the
lower section of the building. In other words, as long as the falling block is accelerating downward we
have the counter-intuitive result that the force it exerts on the lower section of the building is
significantly less than its static weight. It is difficult to imagine how an upper block exerting a force of
only 36% of its static weight could crush the larger, stronger, undamaged lower section of the building
to the ground, when the building, at any level, was designed to support several times the weight above
it"
Siis käytännössä he esittävät, että putoava kappale levitoi ilmassa :)
Näin käy kun perusfysiikan osaaminen ei ole kunnossa ja sotketaan käsitteitä keskenään, se että lepotilassa voimat ovat yhtä suuret ei tarkoita että samoja yhtälöitä voi käyttää jatkuvasti. Oikeastaan hienossa näpertelyssään unohtavat täysin dynamiikan, se että meillä on kiihtyvyys tarkoittaa että nopeus kasvaa kun taas lepotilassa rakennuksen kiihtyvyys on nolla koska tukirakenteitten vastustavat voimat kumoavat putoamiskiihtyvyyden.
Yksinkertainen testi tämän asian testaamiseksi olisi mennä seisomaan vaa'alle ja hypätä ylöspäin. Nyt kysymys on, kun putoat takaisin vaa'an päälle, ilmoittaako vaaka että painosi on a) pienempi kuin lepotilassa b) suurempi kuin lepotilassa. Tai vaihtoehtoisesti, hyppää pöydältä alas vaa'an päälle ja vertaa saatua maksimitulosta lepotulokseen.
Itse paperi on sitten taas paljolti "ei ole mahdollista", mutta ei juurikaan "näin se mielestämme tapahtui", mikä nyt on yleensä aikalailla edellytys sille että kyse on tieteestä, pitää kyetä esittämään myös vastahypoteesi.
Eli joo, eipä tarvitse vaivautua paneutumaan tähän roskaan yhtään enempää, tieteellisyys ja paskat, YEC-kreationisteillakin on oma peer-review-lehti ja samaa sarjaa taitaa tämäkin lehti olla.