Vihreä Liitto

  • 1 404 662
  • 10 661

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Niin täällä on ollut tapana vaatia aina jotain ihan virallista tietoa, ei tuollaista, mutua, eli edelleen odotan jotain listausta, mistä voi todeta, että vain paikalliset juntit käy nuo fisut tuolta ylös nykimässä. Toisaalta porojen ylilaiduntaminen ei taida kuulua osastoon "maalaiset käy lahtaamassa kaiken mikä pöpelikössä liikkuu".

No ainakin Lapin alueen vuosikymmeniä jatkunut - etenkin petoeläinten - salametsästys on hyvin raportoitua ja ilmiönä tunnettu.

Lapin salametsästys on jo miljoonabisnestä Kotitarvemetsästyksestä tullut ammattirikollisuutta

Mies kyllästyi salametsästäjien röyhkeyteen – on käräyttänyt salakaatajia jo vuosia

Petojen salametsästys jatkuu Ylä-Lapissa

Uutisia aiheesta löytyy lähes joka vuodelta ja netistäkin jo 90-luvulta alkaen. Syynä salakaatojen yleisyydelle on yllätys, yllätys, valvonnan puute.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Missä minä olen sanonut luottavani? Asun tässä Saimaan rannan välittömässä läheisyydessä ja hyvä ystäväni työskentelee luonnonsuojeluliitossa ja hänen ydinaluettaan ovat nimen omaan norpat ja niiden suojelu. Minä voin siis pidättäytyä ihan itse jo kauan aikaa tietämissäni asioissa vaikka en hänen kanssaan kaikkia näkemyksia jaakkaan.
Jaa minä kun olin saanut sellaisen käsityksen että asut jossain Hämeenlinnan ja Helsingin välillä. Mutta on se hyvä että tiedät asioita paremmin kuin ystäväsi luonnonsuojeluliitossa.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Niin täällä on ollut tapana vaatia aina jotain ihan virallista tietoa, ei tuollaista, mutua, eli edelleen odotan jotain listausta, mistä voi todeta, että vain paikalliset juntit käy nuo fisut tuolta ylös nykimässä.
Tämä on silti ihan totta. Tenon Suomen puolella aikaisempi keskiarvosaalis 120 tonnia taitaa jakautua aika lailla 50-50 saalismäärissä - tosin turisti maksaa kalastaan kaikkinensa 300-500 euroa kilo (matkakustannukset yms.) ja verovaroistakin kustannetaan valtionosuuksia reilu 6000(!!) euroa/utsjokelainen, niin ainakin siitä maksetaan premium-hinta.

Ja harvoin Tenolla turisti kulkuttaa koko joen parilla verkolla, kuten paikallisilla joskus on ollut tapana.

Nyt saaliit ovat romahtaneet, lupamäärät puolitettu ja paikalliset ulisee jotain "ikiaikaisesta oikeudesta." Buu-fucking-hoo.
Toisaalta porojen ylilaiduntaminen ei taida kuulua osastoon "maalaiset käy lahtaamassa kaiken mikä pöpelikössä liikkuu".
Ei suoranaisesti, mutta kertoo kyllä riittävästi poroisäntien ja paliskuntien "luontoyhteydestä", piittaamattomuudesta ja häikäilemättömyydestä.

Tämäkään kepulainen perseily ei lopu ennen kuin miljoonatukien vastineeksi laitetaan Lapin luonnon tuhoamisen lopettaminen.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jaa minä kun olin saanut sellaisen käsityksen että asut jossain Hämeenlinnan ja Helsingin välillä. Mutta on se hyvä että tiedät asioita paremmin kuin ystäväsi luonnonsuojeluliitossa.
En minä käsittääkseni niin sanonut, vaan sanoin, että olen eri mieltä asioista. Ei se että on eri mieltä tarkoita, että faktat ei olisi hallussa, vaan toiset katsoo esim. turpeen tuotantoa sen mukaan paljonko saastuttaa ja toiset sen mukaan montako työpaikkaa ne luovat ja montako veroeuroa menetetään jos turvesuot jätetään nostamatta, sitten haetaan sitä välimaastoa missä molemmat voi kärsiä/saada sopivasti.

Sama pätee norppiin, kyllä minä ymmärrän, että jokunen norppa per vuosi kuolee verkkoihin, mutta se on sitä yhteiseloa ihmisten kanssa. Sillä on aina ns. collateral damagea ja minusta ei kaikkea voi kieltää sillä perusteella, että norppa. Rajoitusten ja hyötyjen pitää kulkea jossain järkevässä linjassa. Minulle se on sitä, että muutama norpanpoikanen per vuosi kuolee verkkoihin, kunhan kanta edelleen voimistuu.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Harjoitellaan siis yhdessä tiedelukutaitoa.

Tässä vertaillaan tilannetta vuosituhannen vaihteen ja 2009–2013 tienoilla ja todetaan, että havaitut kuuttikuolemat ovat lukumääräisesti jotakuinkin samalla tasolla huolimatta siitä, että jälkimmäisellä jaksolla on käytössä joitain verkkokalastusta rajoittavia toimia. Kuvan 7. perusteella näin onkin, joskin vuosien väliset vaihtelut vaikuttavat suurilta. Se taas selittyy sillä, että kysymyksessä on absoluuttisesti varsin pienet määrät (2-10) kuolleita kuutteja vaikka populaation kannalta kysymys on suhteellisen suurista määristä. Kuitenkin pääasia on se, kuten tutkijat toteavat, että pelkästään havaittuja kuuttikuolemia tarkastelemalla voisi päätyä siihen johtopäätökseen, että eipä rajoitukset vaikuta juuri mitään.

Eli kysymys, johon vaadit minulta selitystä on tarkennettuna: Miksi tutkijat päätyivät mallinnuksen avulla siihen lopputulokseen, että ilman rajoituksia kuuttikuolemien määrä olisi ollut noin kaksinkertainen?

Oma vastauksesi kysymykseen on:

Tuloksia kannattaa aina kyseenalaistaa tieteellisin perustein. Oma tulkintani tutkimusartikkelin perusteella on:
- vertailupopulaatiot ovat erikokoisia (ks. kuva 9.) X määrä kuolleita kuutteja pienessä populaatiossa on suhteellisesti eri asia kuin X määrä kuolleita kuutteja suuremmassa populaatiossa, verkkoihin tukehtuneiden kuuttien suhteellisesta määrästä on tietoa esim. aiemmin keskustellussa työryhmäraportissa.
- arvioitujen ja havaittujen kuuttikuolemien määrät lähestyvät toisiaan mallin antamien tulosten mukaisesti, tähän lienee yksinkertaisena taustaselityksenä se, että asenteet ja tietoisuus ovat 2010-2013 eri tasolla kuin kymmenen vuotta aiemmin. Silloin verkkokalastaja saattoi herkemmin jättää kuolleen kuutin raportoimatta.
- Kalastuksen rakenne ja luonne on muuttunut kesäpainotteisemmaksi: verkkokuolevuus jakautuu kahteen huippuun -- toinen kesä- ja toinen talvi- ja syyskalastuksesta johtuvaa. Näissä raportointihalukkuus on todennäköisesti erilainen.

Lopputuloksena on, että aiemminkin esitetyt arviot siitä, että populaatio on kalastusrajoitusten ansiosta n. 60 yksilöä suurempi kuin se muuten olisi, pitävät kutinsa.

En usko, että useassa viestissä jankuttamasi "lutuisuus" on tässä tutkimustulosten tulkinnassa minkäänlaisessa roolissa. Jännää muuten, että usein luonnonsuojelukysymyksissä taitetaan peistä vanhojen metsien suojelusta, jolla pyritään erityisesti suojelemaan uhanalaisia hyönteisiä (toki myös muita eliöryhmiä). Jostain kumman syystä silloin ei suojelun vastustuksessa ei tullakaan jankuttamaan ötököiden "lutuisuutta" vaan tieteen vastaista olkiukkoa koetetaan rakentaa ihan muilla keinoin. "Puunhalaus" on se yleisin.
Se lutuisuus väite on kyllä täysin validi kun asiasta on alkanut mm. luonnonsuojeluliitto tekemään jotain yleisökyselyitä ja käyttää sitä argumenttina suuntaan tai toiseen. Ei ihmisillä ole mitään aikaa perehtyä mihinkään oikeasti tutkittuun dataan, vaan ne vetää mutu tuntumalla ja norpat on suloisia ja hirveää jos kuutti hukkuu. Täysin tunnepohjaista touhua.

Mitä tulee kirjoittamaasi, niin siis väität, kuten tuon tutkimuksen tekijäkin, että siis suurempi kanta josta tulee enemmän kuutteja mutta kuuttien kuolemat verkkoihin (todistetut) ei silti ole kasvaneet, niin täytyy kertoa että jokin toimii. Eli siis teet täysin samaa kuin tuon tutkimuksen tekijä, keksit hatusta päätelmän joka ei tue lähtöajatelmaa ja todettua lopputulosta. Aina kun voi mennä "ei ne kerro jos kuutti kuolee" taakse ja keksiä hatusta väheneviä hattulukumääriä, vaikka kaiken tieteen logiikan mukaan kuuttien kuolemat verkkoihin pitäisi olla määrällisesti kasvussa, kun syntyvien kuuttienkin määrät on kasvussa, kiitos lisääntyneen populaation. Faktat, ei vaan tue fiktiota. Kuutteja kuolee edelleen verkkoihin keskimäärin yhtä paljon kun kannan ollessa heikompi. Eli syitä pitäisi etsiä jostain muualta, sen sijaan että keksitään jotain "ei ne ilmoita" tason selityksiä, joita faktat eivät tue.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tuohon norppaan vielä palaan sen verran, että yhden pyydysvalvontapäivän aamuna istututtiin kahvilla Metsahallituksen erävalvojan ja kalatalousalueen johtajan sekä muiden valvojien kanssa ja kalatalousaslueen edustaja kysyi että eikö ole vähän kummaa että norpan voidaan todeta kuolleen pyydykseen vaikka pyydyksestä ei ole merkkejä eikä jälkiä eikä kukaan voi liittää norppaan pyydystä.
Erävalvojan vastaus oli, että onhan se vähän erikoista mutta toisaalta miten muuten vedessä elävä hukkuisi.
Tätä keskustelua sitten jatkettiin ja tultiin kaikki siihen tulokseen että kyllä norppa tosiaan saattaa pystyä kuolemaan veteen muutenkin kuin pyydykseen.
Täytyy myöntää että ei ole tietoa saako tällä hetkellä kuolleen norpan määrittää pyydyskuolleeksi ilman nähtyä pyydystä mutta tuon muutaman vuoden takaisen keskustelun aikaan tässä asiassa oli tuommoinen pikku kupru.

Jatkan tässä vielä aihetta sen verran että en väittänyt tietäväni mistään populaatiohimmeleistä enempää vaan tästä asiasta politiikka- osakaskunnat, norpan suojelun konkreettiset toimet ja kenttätyö, eli politiikasta norpan suojelun yhteydessä. Tämähän lienee politiikkaketju ensisijaisesti.


Väite 1 oli, Leppä ei ole vesittänyt mitään
Väite 2, norppakanta on edellisen rajoituskauden aikana kasvanut, mikään ei viittaa siihen että pyydyskalastus nykyisin rajoituksin kääntäisi suunnan.
Väite 3, tiedän tästä asiasta enemmän, rauhoitusalueet ja osakaskuntien toimet sekä tämän hetkinen poliittinen vääntö.

(Tein virheen sanoessani tietäväni populaatiodynamiikasta ja stokastisista riskeistä enemmän, se meni väärin. Oli ihan apinan oksennusta muuttaa politiikasta biolgiaksi. Aloitin kyllä väittämällä tietäväni tästä tilanteesta hyvin.) En kuitenkaan ennen tuota lainausta väittänyt tietäväni näistä biologista asioista enemmän vaan nimenomaan siitä mistä keskutelu aloitettiin.

Seison edelleen kaikkien näiden takana.

En usko että mm. kukaan muu tähän keskusteluun osallistunut on poistanut yhtään norpalle vaarallista pyydystä vedestä, tai edes valvonut niiden oikeellisuutta ja rauhoitusaikojen noudattamista. Tässä voin olla väärässä mutta noissa väitteissäni en.
Tiesin about tammikuussa asetusesityksen sisällön, tiesitkö @Telaketju sinäkin? Tai osallistuisko peräti siinä määrin asetusesityksen tekemiseen että tiedät varmasti siitä enemmän?

Katsos kun tämä asia on niin että ilman osakaskuntien tahtoa, ja ilman meitä vapaaehtoisia valvojia tällä asetuksella ei ole hevon vitun virkaa.
Tuskin tulee yksikään vitun viisas biologi katsomaan onko täällä merkitsemättömiä verkko vesissä vai ei.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minun johtopäätöksiäni voi toki kritisoida ja niistä löytää aukkoja, ja otan kritiikin nöyrästi vastaan. Kannattaa muistaa, että kun kritisoit tutkimuksen tuloksia ja niistä suoraan tehtyjä päätelmiä, niin sinun pitäisi pystyä osoittamaan, mikä itse tuloksissa on pielessä. Tässä siis pitäisi pureutua sen mallin oletuksiin, jonka perusteella tutkijat totesivat, että arvioitujen ja havaittujen kuuttikuolemien määrä on lähestynyt toisiaan.
Minä olen vain todennut, että todennetut kuuttikuolemat ovat pysyneet samalla tasolla, kannan kasvusta huolimatta. Molemmat ovat todistettua faktaa. Ne löytyvät myös siitä tutkimuksesta, sekä useista muista lähteistä. Tuskin sinäkään haluat asiaa kiistää? Miksi siis todennetut asiat ja nämä mutut kertovat eri kieltä, siihen ei tutkimus vastaa, vaan se vetelee mutulla omia päätelmiään, jotka siis eivät perustu mihinkään todennettuihin asioihin.

Meno on kuin fysiikan tutkija tutkisi hiukkaskiihdyttimellä saatuja lopputuloksia ja toteaisi sen jälkeen, että no kaikesta huolimatta minä nyt kuitenkin päädyn sellaiseen tulokseen, että gravitonit on olemassa. Siis sen sijaan, että hän esittää hypoteesin ja joku teoria on olemassa, hän linjaakin, että näin täytyy olla koska nyt vain päättää niin, vaikka luonto ei toistaiseksi tue hänen ajatuksiaan. Normaalisti tutkija alkaisi tutkimaan mistä voi johtua, että todellisuus ei kohtaa hypoteesia, eikä sen sijaan ala veistelemään jotain mutu käyriä. Sinäkin taatusti tiedät, että nyt ei ihan ole tuo laittamasi tutkimus, kaikesta halustasi huolimatta, puhtain jauhoin pussissa.

Ja ei minä en osaa kertoa miksi kuutteja kuolee verkkoihin sama määrä kuin ennenkin vaikka kanta on kasvanut. Tässä pitäisikin olla se mihin tutkija kiinnittää huomiota. Rajoitukset on kuitenkin olleet voimassa jo pidemmän aikaa ja kanta on koko ajan kasvanut tällä aikavälillä, mutta todennettu lopputulos on pysynyt silti samana. Edes norpan sukukypsyys ei selitä aikaväliä 2000- 2015. Tuona aikana on useampi sukupolvi kasvanut sukukypsiksi, mutta norppien kuolemat verkkoihin on edelleen samalla tasolla. Eli kyllä minä voin osoittaa mikä on tuloksissa pielessä, se että faktat eivät tue päätelmiä. Jos voit osoittaa (faktoja) muuta niin mielelläni kuulisin asiasta lisää.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Otat vertailukohtia teoreettisen fysiikan puolelta. Kokeillaan sitten kasvattaa ymmärrystä sitä kautta. Juuri sillä alalla tutkitaan paljon ilmiöitä, joista voidaan saada tietoa vain epäsuorasti. Esimerkkinä vaikkapa alkuräjähdys tai antimateria. Oletko sitä mieltä, että antimateriaa ei voi olla, koska sinä näet ympärilläsi vain materiaa? Eikö fyysikoilla olekaan ihan puhtaita jauhoja pussissa, kun eivät pysähdy selvästi sormin laskettaviin asioihin?

Tässä biologian alan artikkelissa on samaan tapaan tutkittu ilmiötä joka ei luonteensa vuoksi voi olla suoraan tutkittavissa: ”hidden bycatch” on ”hidden” eikä siihen voi päästä suoraan käsiksi. Se ei silti tee tutkijoista epärehellisiä.
Antimaterian olemassaolo on jo todistettu ja sitä on hiukkaskiihdyttimissä luotu, samaten alkuräjähdyksen jälkikaiku on jo fysiikassa todistettu. Siksi nimen omaan puhuin gravitoneista, koska ne on toistauiseksi vain oletuksen asteella, kuten on ei todennetut norppien hukkumismäärät verkkoihin. Ne joko voi olla, tai ei ole olemassa, kunnes asiat todistetaan niin siihen asti ne on molemmat pelkästään teoreettisia.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
"On todistettu" ja "on todistettu". Tämä oli oikeastaan juuri se vastaus, jota toivoinkin. Oletan, että et ollut paikalla etkä omin kätösin laskenut mustia antimateriapallosia. Sen sijaan luotat tutkijan tekemään mittauksin perustuvaan havaintoon, josta olet lukenut joko fysiikan alan julkaisussa tai kenties tietoa popularisoivasta lehdestä. Fysiikassa luotat luonnontieteelliseen metodiin ja tutkmuksen vertaisarviointiin. Sen sijaan kun tulee kysymys piiloon jäävien saaliskuolemien arvioinnista, et luota lainkaan tieteen prosesseihin, vaan ilmoitat tuomionasi, että tutkimuskohde on "lutuinen" ja tutkijoilla "ei ole puhtaita jauhoja pussissaan".

Mistähän tällainen kaksoisstandardi kumpuaa? Usein tätä tavataan siellä, missä tutkimuskohde tai tutkimuksen tulokset jollain tavalla sotivat maailmankuvaa vastaan. Evoluutioteoria on fundamentalistiuskovaisille mahdoton hyväksyä, eikä mikään todiste voi heitä tässä horjuttaa. Evoluutiotutkijoilla ei hedän mielestään todellakaan ole puhtaita jauhoja pussissaan. Sen sijaan fundamentalistiuskovaiset eivät tunnu lainkaan samalla kiihkeydellä suhtautuvan gravitaatioteoriaan.
Taisit tässä kuvata juuri fundamentaaliuskovaisella itseäsi, kun sokeasi uskot tämän itsellesi oletettavasti täysin tuntemattoman tyypin tutkimusta automaattisesti ja aukottomasti paikkaansapitäväksi. Sokealla uskolla koska hän on hei tiedemies, niin sen täytyy pitää paikkaansa.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt meni taas ns. kuppi nurin tästä twiitistä.





Niin mikä vittu tässä muka on pielessä? Suomi saa oman akkutehtaan (saattaa saada myös oman litiumkaivoksen, jonka sijainti suhteessa tehtaaseen on myös oikein hyvä), mutta akut pitäisi silti tuottaa vähemmän eettisesti ja ekologisesti jossain muualla? Kaikki voittaa, mutta jotain vihreää populismia pitää silti päästä huutelemaan. Ja tuo tyyppi on siis tuotantotaloudesta valmistunut, vastaava mielipide olisi helpompi ymmärtää esim. twiitissä mainitun kulttuurialan ihmiseltä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt meni taas ns. kuppi nurin tästä twiitistä.





Niin mikä vittu tässä muka on pielessä? Suomi saa oman akkutehtaan (saattaa saada myös oman litiumkaivoksen, jonka sijainti suhteessa tehtaaseen on myös oikein hyvä), mutta akut pitäisi silti tuottaa vähemmän eettisesti ja ekologisesti jossain muualla? Kaikki voittaa, mutta jotain vihreää populismia pitää silti päästä huutelemaan. Ja tuo tyyppi on siis tuotantotaloudesta valmistunut, vastaava mielipide olisi helpompi ymmärtää esim. twiitissä mainitun kulttuurialan ihmiseltä.


Hieman saatoin tirskahtaa väitteelle, jonka mukaan "kulttuurivienti" on kansantaloudellisesti merkittävää toimintaa. OKM:n sivuilta:

"Kulttuuriala Suomessa mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan vain harvoille taiteilijoille ja kulttuurin alan yrityksille ja on altis taloudellisille suhdanteille. Kulttuuriviennin edistämisen tavoitteena on, että vienti tuo lisää tuloja ja työpaikkoja kulttuurin alalle."

Vähän taitaa nyt Holopaisen mopo keulia.

Kulttuurialan toimijoille sen sijaan löytyy kyllä minulta paljonkin sympatiaa nykytilanteen johdosta, mutta samalla hieman huvittaa kun vallassa on edistyksellinen vasemmistohallitus, eli ns. piireissä se ainoa ja oikea tiedostavan ihmisen valinta. Kyllä, tämä on hieman kärjistävää mutta ei liene salaisuus että taide- ja kulttuuripiireissä nojataan melko vahvasti vasemmalle eikä kokoomus tai varsinkaan persut ole esim. taideyliopistoissa ihan kovimmassa huudossa. No, nyt sitten tarjoillaan sitä sivistyneen vasemmiston politiikkaa.

Sanotaan myös hieman lainatun twiitin henkeä sivuten, että eräillä alan toimijoilla on päässeet hieman luulot ylisuuriksi omasta roolista ja tarpeellisuudesta yhteiskunnassa. On ihan ymmärrettävää että henkilökohtainen ahdinko ja ammatinharjoittamisen vaikeus ottaa aivoon ja omia etuja pyritään ajamaan, mutta ei kulttuuri tai taide ole mihinkään katoamassa tai kuolemassa, eikä sen suhteen ole mitään vaaraa vaikka tapahtumat olisivat jäissä seuraavat viisi vuotta.
 
Viimeksi muokattu:

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Holopaisen kavereita on varmaan lyttynenä vasemmistoräppäri jne. Karrila ja kavereilla on rahat vähissä, kun ei ole keikkaa. Toki Karri on YLEllä kommentoimassa joka viikko jotain shittiä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Saksassa Vihreät nousemassa johtoon? Olisi erinomainen asia mm. Venäjän vaikutusvallan vähentämiseksi Euroopassa. Jos Vihreät lupauksensa mukaisesti luopuvat NordStream-hankkeesta on mahdollista, että Saksa ravistaa suomettuneisuuden harteiltaan ja EU pystyy sen jälkeen toimimaan määrätietoisemmin osana länsiliittoumaa ja Putinin roistokoplan pyyteitä vastaan. Ehkä sitten jonain päivänä pieni Suomikin uskaltaa liittyä demokraattisten länsivaltojen puolustusyhteistyöjärjestöön. Sitä ennen kannattaisi kyllä torjua eräs Suomea koskeva Putinin energiavaltapoliittinen siirto.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen tilanne, kun vastapuolella on pro-Putin kommentteja heitellyt CDU:n Armin Laschet.

Saksan vihreiden politiikasta olen kertonut aiemmin esimerkkejä mm. tässä. CDU:n Laschetin valinta liittokansleriksi olisi mielestäni riski Venäjän ja EU:n osalta, mutta onneksi hän ei ole kovin suosittu. CSU:n Söderin, joka oli Laschetia selvästi suositumpi, oli luovuttava Laschetin hyväksi. Suomessa vihreät voisivat ottaa oppia Saksasta. Pl. energia-asiat. Yhteistyö mm. teollisuuden kanssa on aivan eri tasolla kuin Suomessa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Saksan vihreiden politiikasta olen kertonut aiemmin esimerkkejä mm. tässä. CDU:n Laschetin valinta liittokansleriksi olisi mielestäni riski Venäjän ja EU:n osalta, mutta onneksi hän ei ole kovin suosittu. CSU:n Söderin, joka oli Laschetia selvästi suositumpi, oli luovuttava Laschetin hyväksi. Suomessa vihreät voisivat ottaa oppia Saksasta. Pl. energia-asiat. Yhteistyö mm. teollisuuden kanssa on aivan eri tasolla kuin Suomessa.
Joopa joo. Ydinenergia ja niin edelleen. Tosi edistyksellistä.
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä on Vihreä unelma? No ainaki pyörätiet ilman mäkiä.


"Jos on tasaista ja sitten jyrkkä rinne, niin voisi loiventaa. Jos väylä menee mäen yli, niin ehkä tien kohdalta voi madaltaa tai vetää tien kauemmas mäen huipusta tai molempia. Nää keinot on autoteillekin käytössä. Osalle ei toki voi tehdä mitään."

Ok. Oletin tämän olevan joku parodia mutta ei ilmeisesti ole.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ensinäkemältä luulisi trollaamiseksi tai sekoiluksi, mutta onhan tuo on ihan käytössä oleva tapa/keino kaupunkisuunnittelussa. Sitä helposti ajattelee vain autoteiden olevan muokattavia ja pyöräreittien kärsittäviä. Pitkällä aikajaksolla jonkun pätkän tasoittaminen voi lisätä valtavasti sen suosiota ja sillä on...ilmastollisia ja kansanterveydellisiä vaikutuksia.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Tai pyörätiet pelkästään alamäkeen.

Sopisi kaikenlaisen höttöunelmien sekaan kuin valettu

Tämähän jo toteutuu aika hyvin sähköpyörällä. Toki noita mäkiä kannattaa suunnitelussa mahdollisuuskien mukaan huomioida. Joskin on aika paljon paikkoja, missä niille mäille ei ole juurikaan mitään tehtävissä, kun kaupunkirakenne on ympärillä kohtuullisen valmista.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mäet ovat kapitalistien salajuoni, jonka avulla lapsia houkutellaan autoilijoiksi pois fillarikommunismistä.

disclaimer: viesti on vitsi ja vitsejä ei ole tarkoitettu otettavaksi tosissaan.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tuo twiitti sai nyt hieman allergisen reaktion aikaan, ja vähän turhaan.

Löysihän siitä oikean pointin, ja tuskin tarkoitettiin koko seudun tasoittamista käytännön Pohjanmaaksi. Suunnitelmissa on mahdollista huomioida esimerkiksi mäet.

Jos etsii tyhmiä twiittejä, puolueen johtoporras tekee niitä työkseen.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Merkittävin hopeareunus Die Grunen voitossa voi olla se, että valtakunnallisen äänikynnyksen myötä DDR:n SED:n perillinen Die Linke voi pudota kokonaan liittopäiviltä.

Gallupit ovat kuitenkin vielä gallupeja. Olkoonkin CDU/CSU hajaannustilassa, en näe vaaleja vielä ratkenneen. Muuten yllättävän isoa muutosta kannatuksessa Saksassa kyselyiden välillä, siinä missä täällä ovat yleensä sen max puolitoista prosenttiyksikköä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hyvä Jonni - tämähän Sonni oli lapsi tuntemattoman kanssa ohjelmassa, jossa antoi todella epämääräisen kuvan itsestään - turhien mäkien esiin nostaminen sopii siihen.

Ja tuo Ohisalon eilinen twiitti - hohohohoho.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuo twiitti sai nyt hieman allergisen reaktion aikaan, ja vähän turhaan.

Löysihän siitä oikean pointin, ja tuskin tarkoitettiin koko seudun tasoittamista käytännön Pohjanmaaksi. Suunnitelmissa on mahdollista huomioida esimerkiksi mäet.
Nimenomaan näin ja vaikka edes luonnonmäkiin ei koskettaisi, niin monet ihmisten tekemät teiden ylitykset ja alitukset ovat tehty puhtaasti autoilijoiden ehdoilla ja pyöräilijät sitten näkevät vaivaa. Voi olla että nuo on usein kustannustehokkaampi toteuttaa, mutta voi myös olla että kyse on jossain tapauksissa pelkästä ajattelemattomuudesta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös