Vihreä Liitto

  • 1 411 308
  • 10 674

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lainaan itseäni yllä olevan viestin jatkoksi. Valitettavasti avoin vaalikone ei enää tilastoja tarjoa eikä linkki vaikuta toimivan, mutta kiusalliset luvut on poimittu talteen viestiini. Siis KD:n kansanedustajaehdokkaat suhtautuivat heittämällä jyrkimmin homeopatiaan 2015 vaaleissa. Myös vihreät erottuivat edukseen.

Vaikka tässä on kyse eduskuntavaaliehdokkaista eikä kansanedustajista, niin syy aukenee melkolailla tästä äänestystuloksesta: Pitäisikö homeopatia nostaa perinteisen lääketieteen rinnalle? | Avoin Vaalikone

Surullistahan tuo on. Yllättäen muuten Kristillisdemokraatit erottuu aivan ylivoimaisesti edukseen tuossa vastauksessa. Kysymyshän oli siis "Pitäisikö homeopatia nostaa perinteisen lääketieteen rinnalle?" KD:llä on selvästi pienin osuus (8%) vastauksista "Pitäisi, se toimii" ja lisäksi suurin osuus vastauksista (38%) "Ei, humpuukia". Uskovaiset siis näemmä vie tässä asiassa niin oikeistoa kuin vasemmistoa 100-0, hieman hassuahan tuo on. Pitääkö sitä alkaa KD:tä äänestämään ihan tieteen nimissä? No tuskin sentään.

Seuraavaksi edukseen erottuu Vihreät, joilta 16% "Pitäisi, se toimii" -vastauksia ja 32% "Ei, humpuukia". Muita puolueita onkin vaikea laittaa järjestykseen, sillä esim. Keskustassa niinkin suuri osuus kuin 28% kannatti homeopatiaa, mutta saman suuruinen ja samalla KD:n ja Vihreiden jälkeen suurin osuus pitää humpuukina, kun taas demareista vain 17% kannatti, mutta toisaalta eduskuntapuolueista selvästi pienin osuus piti humpuukina (vain 11%). Hauskana kuriositeettina Työväenpuolueen vastaajista 50% oli sitä mieltä, että homeopatia toimii.

Sinänsä kovin kauaskantoisia johtopäätöksiä noista ei voi tehdä, koska vaikka kysymykseen on vastannut yli 8000 ehdokasta, ei sivu kerro puoluekohtaisten vastaajien määrää, joka tehnee luvuista melko harhaiset ja vertailusta vaikeaa. Lisäksi jos mietitään ehdokasta, joka ei tiedä aiheesta mitään (ei ole lukenut mitä homeopatiasta sanotaan, ei ymmärrä kemiaa, fysiikkaa, eikä lääketiedettä), hänelle järkevä kanta on nimenomaan ääripäiden välissä, eli sellaisen henkilön kannattaa kuunnella mitä asiantuntijat sanovat. Tällöin hän toki päätyy tuohon humpuukiin mutkan kautta, mutta vastatessa se ei näy.

edit: Ja datahan onkin yhä saatavilla csv-muodossa esim. täältä: Nyt kuntavaalitiedon kimppuun – Ylen vaalikoneen aineisto julkaistu avoimena datana
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Oikeastaan kristinuskohan monelta osin myös vähentää huuhtaata, yllättävää kyllä. Käsittääkseni KD äänestäjineen on poikkeuksellisen halukas laittamaan puoskarilainsäädännöllä uskomushoidot kuriin, kun taas tietyissä maallisemmissa puolueissa suorastaan nähdään homeopatiat sun muut tasavertaisina hoitomuotoina huolestuttavan monen toimesta.

Minusta KD ei siis pääosin perustu tuohon mitä sanot. He toki nielevät oman huuhaansa, mutta toisaalta se kieltää henkiin ja yksisarvisiin uskomisen ja onpa kristinusko melko laajalti tunnustanut tieteen tarjoamat totuudet.
Tämä on nyt ihan mitä asioita huuhaasta halutaan painottaa. Toki KD:n edustajat eivät esim Allahiin tai yksisarvisiin usko, mutta enkeleihin sitten uskovat (en tiedä mitä mieltä ovat enkelihoidoista). Sitten on tietenkin vielä konkreettisemmat kysymykset tasa-arvosta kuten homoavioliitot ja esim sunnuntaiaukiolojen suhteen siellä mennään satukirjan linjalla.

Sinänsä nuo homeopatialuvut ovat kokonaisuutenaan varsin masentavia. Suomen kaltaisessa maassa olisi toivottavaa, että tuo 8% olisi huonoimman puolueen tulos ja muilla se jäisi alle sen. Tuo 28% on jo ihan järkyttävä. Kokoomuksen ja vasemmiston lukua ei harmillisesti oltu mainittu.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eikös Allah ole suomeksi Jumala? Ja vaikka ei yksisarvisiin uskoisi, sattaa silti uskoa esim. puhuvaan aasiin (sellainenkin Raamatusta löytyy).
Saamieni tietojen mukaan KD:n porukat eivät kannata mitä tahansa jumalaa vaan ovat päinvastoin uskomatta kaikkiiin muihin kuin erääseen jonka nimi on Jahve. Aaseihin (puhuvien sellaisiin siis) he tosiaan myös uskovat.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tuskin sen enempää kuin muidenkaan puolueiden jäsenet.
Kyllähän perusvihreä herää joka aamu teemalla "uusi päivä - uudet kujeet". Ja taas vedetään ihan fiilispohjalta.

Muilla on sentään joku logiikka mukana, oli se sitten kuinka outo tahansa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kyllähän perusvihreä herää joka aamu teemalla "uusi päivä - uudet kujeet". Ja taas vedetään ihan fiilispohjalta.

Muilla on sentään joku logiikka mukana, oli se sitten kuinka outo tahansa.

Sinä olet sitten varmaan vihreä. Jutuissasi ei ainakaan ole mitään logiikkaa, vaan kaikki perustuu pelkkään ”mutuun”. Monilla muilla on näkemyksissään sentään jokin logiikka, oli ne sitten kuinka persuja tahansa.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Touko Aalto sivuun vihreiden johdosta. Sieltä se sitten tuli.

Toivottavasti Touko saa itsensä kuntoon.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Tsempi Toukolle. Masennuksen kanssa ei kannata leikkiä. Maria Ohisalo lienee vahvin ehdokas uudeksi johtajaksemme.
 

Rankkari

Jäsen
2 fiksua juttua vihreillä. Toivola mokasi, ja hänellä oli munaa erota. Touko sai vihreät syöksykierteeseen, ja tajusi erota. Tai saattoi olla pakon sanelemaa, kun henkinen terveys ei kestänyt.
Nyt keskittykää jatkossa luonnonsuojeluun, koska sillä erotutte postitiivisesti. Antakaa jatkossa homotransujen perseiden olla rauhassa, ja lopettakaa mamujen ihannointi. Tavallisesta kansasta saatte äänestäjiä lisää, keskittykää heihin, ei pelkästään helsingin kukkahattuihin..
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Vihreiden säännöt eivät estä aikaisempien puheenjohtajien pyrkivän uudestaan johtoon. Tämä on mielenkiintoinen tilanne, "uskaltaako" Ville Niinistö tai Emma Kari lähteä haastamaan Ohisaloa, jolla olisi ns. puhdas pöytä nostaa oman profiilinsa lisäksi koko puolueen profiilia, vaikka tämä ei ole kansanedustaja tai europarlamentaarikko. Se tästä vielä puuttuisi, että vihreät sotkisivat tämän jälkeen omat asiansa puolueen sisäisellä valtataistelulla.

Toivola mokasi, ja hänellä oli munaa erota.

Ei se ole eroamista, jos ei asetu ehdolle tulevissa vaaleissa. Toivola tekee kuitenkin edelleen kansanedustajan töitä samassa eduskuntaryhmässä – toisin kuin moni muu viime vaaleissa eduskuntaan valittu. Minusta tällä on muutakin kuin semanttinen ero, koska tällä vaalikaudella on tapahtunut todellisia eroja porvaripuolueiden edustajien siirtyessä yrityselämän palvelukseen.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
2 fiksua juttua vihreillä. Toivola mokasi, ja hänellä oli munaa erota.

Toivola ei eronnut, vaan ilmoitti ettei asetu enää ehdolle tulevissa eduskuntavaaleissa - kansanedustajan ero tai erottaminen ei ole mikään ilmoitusasia vaan pidempi prosessi.

edit: Radiopää ehti ensin. Hidas...
 

Byvajet

Jäsen
Nyt keskittykää jatkossa luonnonsuojeluun, koska sillä erotutte postitiivisesti.

Vihreillä ei ole ympäristönsuojelussa enää muuta asetta kuin populismi. Eilen julkistettu vaihtoehtobudjettikin on ympäristön näkökulmasta surkuhupaisa. Puolue on taantunut ympäristöasioissa kivoja symbolisia tekoja painottavaksi identiteettiliikkeeksi, joka pikemminkin pyrkii piilottamaan tuhoavan kokonaisuuden kuin tuomaan sen esiin.

Olisi hyvä, jos vihreät paljastaisivat todellisen nahkansa ja jättäisivät ympäristöaatteen, koska sen ydinjäsenistö ei kannata elintason laskua ja köyhyyden vaalimista, vaan luo harhaa, jossa korkea elintaso kaikkine mukavuuksineen voidaan yhdistää ympäristönsuojeluun, vaikka maailman kasvava ja vaurastuva väestö pitää taatusti huolen siitä, että tuho etenee.

Vihreät on kaupunkifeministinen (näennäis)liberaali puolue, jolla ei ole todellisuudessa ympäristönsuojelulle mitään muuta annettavaa kuin teennäinen huolestuneisuus.
 

Rankkari

Jäsen
Vihreillä ei ole ympäristönsuojelussa enää muuta asetta kuin populismi.
Vihreät on kaupunkifeministinen (näennäis)liberaali puolue, jolla ei ole todellisuudessa ympäristönsuojelulle mitään muuta annettavaa kuin teennäinen huolestuneisuus.
Näin tuo valitettavasti on. Toista se oli 80-90 luvulla, jolloin jopa kerran äänestin heitä, kun luonnonsuojelu oli heiltä todellista (ei löytynyt parempaakaan puoluetta, jota voisi äänestää). Silloin suurin pöhköily, oli nämä greenpeacen iskujutut. Nyt aate on sellainen, että suvaitaan vain oma aate, ei muiden mielipiteitä. Lisäsekoilua nykyisin on tämä homo, huume, mamu ym. vahva esiinottaminen, jolloin tavallinen kansa unohtuu. Mutta Helsingin, ja muiden isojen kaupunkien myönteiset äänestäjät, pitävät kannatuksen reilussa 10%.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Vihreät on kaupunkifeministinen (näennäis)liberaali puolue, jolla ei ole todellisuudessa ympäristönsuojelulle mitään muuta annettavaa kuin teennäinen huolestuneisuus.

Itse asiassa nyt jos koskaan vihreillä olisi mahdollisuus luoda nahkansa uudestaan ympäristönsuojelun puolueena, kun muita näyttää kiinnostavan pelkästään työvoima- ja sosiaalipolitiikka. Jos vihreät menevät vaaleihin Ohisalon johdolla, pitää sen erottautua toisen nuoren naisen johtamasta puolueesta, mikä ei onnistu pelkällä talous- ja sosiaalipolitiikalla. Vihreiden tavoite vaaleissa ei pidä olla mikään fantasia pääministeripuolueesta, vaan asiapitoinen ympäristöpolitiikka, jolla voidaan päästä hallitukseen. Etenkin tulevissa vaaleissa, kun ympäristölle ja ilmastolle haitallinen keskusta jäänee oppositioon.

Mielenkiintoinen kevät tulossa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eniten virheissä vituttaa se, että ovat valmiita tuhoamaan taloudelliset edellytykset ideologiansa takia ja sitten se, että tekevät niin paljon kompromissejä eivätkä pidä kiinni periaatteistaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ohisalo tai Niinistö, eipä kai muuta valinnanvaraa käytännössä ole. Niinistö olisi puhdas vaalipätkäratkaisu, Ohisalosta taas varmaan kasvatettaisiin pidempiaikaista kuviota. Jännä nähdä, kun ratkaisu tehdään viikon varoitusajalla.
 

teppana

Jäsen
Oma veikkaus on että Niinistö palaa vetämään vaalit läpi ja sitten uudella komppanialla Ohisalo ruoriin.

Ikävä juttu Toukolle. Toivottavasti hän saa itsensä kuntoon.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oma veikkaus on että Niinistö palaa vetämään vaalit läpi ja sitten uudella komppanialla Ohisalo ruoriin.

Tuo olisi helppo ratkaisu, mutta uskottavuuden kannalta varsin heikko. Tuo viestisi siitä, ettei puolueella ole jatkuvuutta, eikä kykyä löytää uskottavaa vetäjää, jos kerran vaaleihin pitää lähteä väliaikaisratkaisulla, joka vielä on jo kertaalleen puolueen johtamisen jättänyt henkilö.
 

Byvajet

Jäsen
Jos vihreät menevät vaaleihin Ohisalon johdolla, pitää sen erottautua toisen nuoren naisen johtamasta puolueesta

Ohisalo on sanonut, että ilmastonmuutos on vihreille toiseksi tärkein kysymys.

Ensimmäinen kysymys on sellainen, jota hoidetaan ympäristöä tuhoavalla taloudella.

Naisten, lasten ja köyhien paraneva asema perustuu myönteiseen talouskehitykseen. Ohisalo ei tule esittämään globaalia ratkaisua, jolla ympäristötuho saataisiin kuriin, koska se sotisi ankarasti Ohisalon omia arvoja vastaan.

Sen sijaan hän tarjoaa ympäristöongelmiin ratkaisuksi parin kympin lentoveroa, joka ei käytännössä vähennä lentämistä. Mutta tuleehan siitä hyvä mieli. Kun pitää katseen tiukasti pienissä symbolisissa teoissa, voi ohittaa todelliset ongelmat.

Ja etten kuulostaisi ylimieliseltä, totean, ettei minulla ole ratkaisua maapalloa koskeviin ongelmiin, mutta sitä mieltä kuitenkin olen, että todellinen ympäristöliike löisi luvut pöytään ja lähestyisi ongelmaa faktuaalisesti. Todellinen ympäristöliike kysyisi luvuilla, kuinka kulutuskulttuuri, kasvava kuluttajien joukko ja ympäristönsuojelu sovitetaan yhteen. Todellinen ympäristöpuolue toisi esiin asioiden mittasuhteet symbolisten tekojen sijaan.

Media ja poliitikot rummuttavat pienten valintojen puolesta samaan aikaan, kun ilmastoasiantuntija Petteri Taalas kertoo pienessä iltapäivälehden jutussa, että ei tätä suomalaisin voimin ratkaista, mutta lisää kuitenkin, että tuleehan niistä pienistä valinnoista hyvä mieli. Asiantuntija myöntää saman, minkä kansakin tietää, mutta media ja poliitikot hyökkäävät sitkeästi asiantuntijaa ja kansaa vastaan.

Tämä nyt vain on tällainen liberaaleihin feministisiin kaupunkilaisiin ja teknouskoisiin vetoava näytös, joka jostain irrationaalisesta syystä esitetään, mutta jolla ei ole vaikutusta mihinkään. Ympäristön näkökulmasta oikeisto ja vihreät ajavat täsmälleen samanlaista ympäristöpolitiikkaa. Se on tuhoavaa. Oikeisto kuitenkin ymmärtää olla rehellisempi. Se edes sivulauseessa toteaa, että ei tässä mitään kestävää ratkaisua olekaan tarkoitus rakentaa vaan ainoastaan huvitella sen aikaa kuin huvia kestää.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tuo olisi helppo ratkaisu, mutta uskottavuuden kannalta varsin heikko. Tuo viestisi siitä, ettei puolueella ole jatkuvuutta, eikä kykyä löytää uskottavaa vetäjää, jos kerran vaaleihin pitää lähteä väliaikaisratkaisulla, joka vielä on jo kertaalleen puolueen johtamisen jättänyt henkilö.

No, Niinistöhän jätti koska säännöt vaativat. Ei siinä mitään muuta luopumistaustaa tai -halua ollut.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ohisalo ruoriin, niin Vihreillä on kasvoinaan nuori ja ennen kaikkea ryvettymätön nainen. Vetoaa varmasti siihen genreen, joka Vihreiden äänestämistä harkitsee.

Lisäsekoilua nykyisin on tämä homo, huume, mamu ym. vahva esiinottaminen, jolloin tavallinen kansa unohtuu. Mutta Helsingin, ja muiden isojen kaupunkien myönteiset äänestäjät, pitävät kannatuksen reilussa 10%.
Niin, mikä on se "tavallinen kansa"? Ei joku Vihreitä äänestävä sihteeri ole sen kummoisempi henkilö kuin persuja äänestävä taksisuhari.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No, Niinistöhän jätti koska säännöt vaativat. Ei siinä mitään muuta luopumistaustaa tai -halua ollut.

Ei tuo muuta asiaa mitenkään. Puolueen uskottavuuden kannalta on ehdottoman tärkeää löytää "pysyvä" puheenjohtaja, jonka kanssa voidaan mennä vaaleihin. Jos tällaista ei löydy, se tarkoittaa sitä, että puolueen tulevaisuus on hyvinkin epävarma.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Hassu sääntö ja kohtalokkain virhe varmaan hetkeen. Ville Niinistön johdolla olisi ehdottomasti pitänyt hoitaa nämä vaalit vielä. Nyt on vedetty pikavauhtia koko Villen perintö, kannatuslukemat ja muut imitsit pöntöstä alas ja sitten kun uusi johtaja on sairastuttuaan jättäytynyt pois, niin sotku vielä korostuu. Toki tämä on jälkiviisastelua, koska ensimmäiset pari metriä Touko Aaallon kipparoimassa laivassa taisi olla ihan turvallista olla. Ja kuten @Lert tuossa alla sanoo, niin jossain välissähän PJ olisi kuitenkin vaihtunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös