Vihreä Liitto

  • 1 404 739
  • 10 661

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Ei ole Teflon-Touko saman veroinen kuin Teflon-Trump. Tuntuu siltä, että valitettavasti vähän väärissä saappaissa tämä mies toistaiseksi. Noh saikun kautta uutta vauhtia. Pääministeriainesta ei missään maailmassa. Joku Sipiläkin on hiukan kovemmissa liemissä keitetty matkan varrella.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ei kun kerro nyt kuinka hiton pitkät ne lomat ovat olleet, kun on faktat kerran hallussa.

Kaikilla kansanedustajilla on ministereitä lukuunottamatta samanmittaiset lomat. Puheenjohtajien käytänteistä en puolueittain varmasti tiedä. Mutta sivuseikka.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näkisin Aallon tilanteen heijastavan ongelmia koko poliittisessa kentässä. Osin nämä liittyvät someen, osin median haluun luoda poliitikkojen julkisuuskuvaa ja osin ihan yksinkertaisesti siihen, että politiikan johdossa ei enää tarvita asiaosaamista, jos retoriikka on kohtuullisesti hallussa. Aallon suhteen näin ulkopuolisena - sekä lähipiiristä että vihreistä - vaikuttaisi vähän siltä, että lopulta niin kokematonta ja julkisuuden heikosti hallitsevaa Aaltoa muovasivat haluamakseen kaikki tyttöystävästä ja avustajista alkaen. Kun Aallolla on varmaan omaakin tahtoa, kyllä tuosta uupuu väkisinkin.
 

Fordél

Jäsen
Kaikilla kansanedustajilla on ministereitä lukuunottamatta samanmittaiset lomat. Puheenjohtajien käytänteistä en puolueittain varmasti tiedä. Mutta sivuseikka.

Eli et tiedä Aallon loman pituutta, mutta silti heität tänne "faktoja", joilla perustelet näkemystäsi. Oli Aallosta ja tämän uupumisesta mitä mieltä tahansa niin kannattaisi kuitenkin kritiikissä nojata faktaan, ei mutuun.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Tuleva pääministeri hyytyi aika pienistä kohuista... Seiskan sivuilla kampanjointi ei kovin helppoa ole kun joka viikko pitäisi jotain räväyttää.
 

Rankkari

Jäsen
No ei se ole perseestä, jos Touko väsähti, ja haluaa huilia. Piiskaaminen rasitti, mutta hän palaa politiikkaan. Varmasti värikkäillä puheilla ja teoilla. Se on makuasia, tykkääkö vai ei.
Minä en tykää, mutta joku muu tykkää. Jokaiselle jotain, hyvä niin.
 

Fremont

Jäsen
Liekö eduskunta rajannut mistä näitä lääkärintodistuksia hyväksytään? Toki yleistä luottamustahan kaikki eduskuntaan valitut nauttivat, joten oma ilmoitus tai tuttu homeopaatti pitäisi tietenkin poissaolon hyväksymiseksi riittää.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Liekö eduskunta rajannut mistä näitä lääkärintodistuksia hyväksytään? Toki yleistä luottamustahan kaikki eduskuntaan valitut nauttivat, joten oma ilmoitus tai tuttu homeopaatti pitäisi tietenkin poissaolon hyväksymiseksi riittää.

Ei lääkärintodistuksella ole palkkioon merkitystä, sillä kyseessä ei ole työ- tai virkasuhde. Eikä kansanedustajalla ole esimiestä (kuten ei yhdistyksen hallituksen puheenjohtajallakaan, eli puolueen pj:llä). Julkisuuden kannalta sillä lääkärillä toki voi olla jotain merkitystä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Pakko sanoa, että omasta mielestäni kaiken takana on vääränlainen nainen. Kyllä ei Johannan kanssa olisi tällä tavalla uuvuttu, Iiriksen perässä ei pysy edes satasia penkkaava tosimies-Touko.

Tämä tuli minullekin ensimmäisenä mieleen, toki Johannaa lainkaan tuntematta. Toukoa kuulin toisinaan Politiikka radiossa, oli mielestäni järkevän kuuloinen, reaalipolitiikko. Toki hänen piti luoda särmää pj-kisaan ja sen voitettuaan sitten myös apinoimaan Ville Niinistöä, nostamaan profiilia vielä pykälän lisää.
Tämä Flinkkilä-hahmoni: hänestä olen luonut mielikuvan muutamien lausumien ja ip-lehtien juttujen perusteella. Vaikuttaa hyvin aktiiviselta, täysillä elävältä nuorelta ihmiseltä. Räväkältä mielipideautomaatilta jopa. Naiselta, joka keksii illanviettoja ja viikonloppumenoja eikä pysty olemaan kotioloissa kymmentä minuuttia hiljaa. Ei mikään mietiskelijä- tyyppi, paitsi jos on hankkinut jonkin muodikkaan mietiskelykurssin. Se hiljaisuus hetken kestää, gurun ohjauksessa.
Touko joutui puheenjohtajana uusiin aaltoihin, uusiin vuoksiin totuttelemaan ja sitten kotona ei saanut hetken rauhaa sisäistää missä mennään, mitä tuli sanottua ja mitä pitäisi ehkä seuraavaksi sanoa.
"Lähetäänhän ensi viikonloppuna homoklubille Stokikseen, ei kun mehän mennään, saat sinäkin muuta ajateltavaa kuin politiikka, kulta!"

Korostan tämän olevan täyttä spekulaatiota, mutta omaan kokemusta naisesta, joka aluksi tuntui hyvin piristävältä, mutta sitten tajusin hänen olevan sopimaton minun temperamentilleni, se temperamentti on aina ollut kuitenkin lähinnä hissutteleva turhuuksien funtsija. Nuorena joskus tietysti jaksoin hetken pörrätä, mutta minä tarvitsen omaa aikaa, hiljaisuutta.
 

Fremont

Jäsen
Julkisuuden kannalta sillä lääkärillä toki voi olla jotain merkitystä.
Veit jalat suustani. Olen itse asemassa missä samat säännöt kuin yrityksen muulla henkilöstöllä eivät päde, eikä koira perään hauku. Jos nyt kuitenkin sattuisin olemaan pois, hankkisin silti uskottavuuteni vuoksi todistuksen kuten muutkin joutuvat tekemään. Onnekseni olen ollut vain päivän sairaana viimeisen noin kolmen vuoden aikana, mutta laitoin kyllä todistuksen palkkoihin silläkin kertaa.
Olisi ihan sopiva tapa edustajilta, milloin katsovat tarpeelliseksi selittää poissaoloaan sairaudella.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Liekö eduskunta rajannut mistä näitä lääkärintodistuksia hyväksytään? Toki yleistä luottamustahan kaikki eduskuntaan valitut nauttivat, joten oma ilmoitus tai tuttu homeopaatti pitäisi tietenkin poissaolon hyväksymiseksi riittää.

Ei niitä ainakaan julkisuuteen varmaan tarvi toimittaa. Eikös Teuvo Hakkarainen ollut vastaavanlaisella sairaslomalla melko pitkään, mutta ei siitäkään mitään todistuksia ole pahemmin esitelty.

Varmaan pelkästään hyvä juttu, jos Touko (tai aiemmin Hakkarainen) on tajunnut hakeutua sairaslomalle ja yrittää saada itsensä kuntoon. Uupumus on kuitenkin aika vakava asia. Vakavampi kuin se, että on vähän väsynyt.

Vaikutus vihreiden kannatukseen jää nähtäväksi, mutta ei tuo Toukon touhuilu ole puoluetta auttanut. Sairaslomalta täytyy palata aika paljon skarpimpana, jos aikoo pysäyttää puolueen laskun ja kääntää suunnan nousuun. Voi olla aika vaikeaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pärjätäkseen tuossa maailmassa ihmisen täytyy olla täysin fokusoitunut, täysin laskelmoiva. Enpä tiedä onko täysin miinukseksi Aallolle ihmisenä, ettei hän näytä kykeneväiseltä kestämään keittiön kuumuutta, mutta pätevältä poliitikolta tuota toki täytyy edellyttää.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kai tässä nyt vähätellä uupumusta mutta otetaas faktoja:
- pitkät lomat takana
- ei hallitusvastuuta
- ei ministerinpaineita
- hauskaa on lomalla ainakin kuulemma ollut

Monella tavalla Touko Aalto on mielestäni todella ärsyttävä ja monella tapaa olen hänen kanssaan asioista aivan eri mieltä. Nämä lainauksessa olevat "faktat" ovat mielestäni kuitenkin aika valikoituja.

Fakta on myös se, että Aallon tullessa puheenjohtajaksi Vihreistä puhuttiin jopa mahdollisena tulevana pääministeripuolueena. Toukolta aivan varmasti odotettiin omien keskuudessa sitä, että hän luotsaa Vihreät vaaleihin kärkipuolueena ja vaalien jälkeen isoon hallitusvastuuseen. Nyt kuitenkin homma näyttää kääntyneen kokonaan päälaelleen, kannatus laskee kuin se kuuluisa lehmän häntä ja puheenjohtajaa lyödään perinteisessä mediassa ja somessa aika lujaa. Tämä on ihan varmasti ollut Toukolle henkisesti kova isku.

Ihmiset uupuvat pienemmistäkin asioista. Minusta on kuitenkin hienoa, että nykyään Suomessa miespoliitikko uskaltaa jäädä sairauslomalle uupumuksen takia, vaikka siitäkin toki saa paskaa niskaansa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika mautonta vitsailla henkilön burnoutilla, oli syy sitten mikä tahansa.

Kansanedustajilla - ja vielä vähemmän puolueen puheenjohtajilla - ei käytännössä lomaa ole kuin pari hassua viikkoa, ja harvemmin nekään menevät puhtaasti lomaillessa. Touko on ollut pitkin kesää jatkuvasti uutisissa ja vastailemassa median kysymyksiin. Varmasti tavoitteena on ollut nostattaa profiilia ennen kevään vaaleja, mutta paine on osoittautunut liian kovaksi.

Todennäköisesti hänellä ei ole ollut riittävää kykyä delegoida hommia avustajilleen. Lisäksi näyttäisi myös siltä, että hän ei kykene "valitsemaan taisteluitaan", vaan sinkoilee paikasta toiseen ja lopulta häviää mediataistot. Nyt olisi palaverin paikka koko tiimille, mikäli Aalto haluaa pelastaa mitä pelastettavissa on ennen eduskuntavaaleja.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Eikö kenellekään muulle tule mieleen, että tässä voisi olla jokin suurempi peliliike taustalla? Gallupit syöksykierteessä ja Toukon toiminta mediassa esillä vain lähinnä negatiivisesti. Sopivasti neuvoteltu sairasloma tähän kohtaan ja joku uusi tyyppi viemään laivaa eteenpäin kohti vaaleja? Erikoiselta kuulostaisi jos vaan mennään varapuheenjohtajiston voimin, kyllä kampanja tarvitsee keulakuvan, varsinkin kun varapuheenjohtajistosta ei mielestäni kauhean hyvää johtajaa löydy (ehkä Ohisalo, muut tuskin). Vaalit on jo kuitenkin huhtikuussa, ja työuupumukseen lienee keskimäärin sellainen 3-6kk toipumisaika, enkä nyt tosiaan tiedä onko kenenkään kannalta järkevää lähteä heti työuupumuksesta paranemisen jälkeen vetämään loppukiriä puolueen puheenjohtajana eduskuntavaaleihin.
 

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ennen vanhaan oli sanonta : ”Älä mene keittiöön jos et kestä kuumuutta”.

Nykyään monikansallisessa ja suvaitsevaisessa Suomessa Patapakat ja kumppanit silittelevät jonkun homon päätä joka itse asettuu ehdolle vaaleihin, antaa vaalilupauksia ja lupaa edustaa kansaa jos häntä äänestetään. Ja sitten onkin ihan ok sanoa että olen uupunut ja jään teidän kustannuksella sairaslomalle?

Siis mitä vittua, kaveri ei pystynyt hoitamaan työtään niin hänelle maksetaan siitä palkkaa, mutta saa olla kotona?

Silloin on menty metsään ja pahasti kun on alettu henkisistä ongelmista myöntämään sairaslomia.
 

teppana

Jäsen
Ennen vanhaan oli sanonta : ”Älä mene keittiöön jos et kestä kuumuutta”.

Nykyään monikansallisessa ja suvaitsevaisessa Suomessa Patapakat ja kumppanit silittelevät jonkun homon päätä joka itse asettuu ehdolle vaaleihin, antaa vaalilupauksia ja lupaa edustaa kansaa jos häntä äänestetään. Ja sitten onkin ihan ok sanoa että olen uupunut ja jään teidän kustannuksella sairaslomalle?

Siis mitä vittua, kaveri ei pystynyt hoitamaan työtään niin hänelle maksetaan siitä palkkaa, mutta saa olla kotona?

Silloin on menty metsään ja pahasti kun on alettu henkisistä ongelmista myöntämään sairaslomia.

Erikoinen tyyli parodialle.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Silloin on menty metsään ja pahasti kun on alettu henkisistä ongelmista myöntämään sairaslomia.

Tämä oli kyllä jo melkoinen rimanalitus ja mauttomuuden huipentuma.

Täältä voi lukea lisää asian tiimoilta: Työuupumus (burnout) (linkki terveyskirjaston sivuille). Ilmeisesti Toukolla on ollut ongelmia jaksamisen kanssa jo pidempään, sillä työuupumus yksin ei ole peruste sairauslomalle. Vaikken kovin paljoa itse Vihreistä tai Toukosta perustakaan, niin toivottavasti mies saa itsensä kuntoon.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
TosiÄIÄT uupuu vain juodessaan raakaa paloviinaa suoraan pullosta koko viikonlopun. Kriisiapu kelpaa vain jos ulkolämpötila ylittää 22 astetta tai joutuu syömään kasvisruokaa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Mielpiteen Toukosta olen tehnyt poliittisessa mielessä varmaan ihan selväksi, mutta uupumuksella ei voi vitsailla. Sen on nähnyt itse työelämässä tekevän niin pahaa jälkeä ihmisiin, sen kynnyksen ylittämisen syyt ja elämän koko pakettia on aivan mahdoton toisen punnita. Joten toivotaan, että sairausloma tepsii ja erityisesti löytyy asiaan pysyvät konstit.

Toinen taho josta voi poliittisesti naureskella ovat siniset, mutta pitää nyt hattua myös nostaa ministeri Lindströmin kommenteille ja toivotuksille Aallon suuntaan. Tälläisissä teemoissa oikeasti yhdistytään ja laitetaan kaikki poliittinen naljailu mäkeen, kuten Lindström nyt Aallon kohtalotoverina esimerkiksi teki.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikka nämä jollakin tavoin voi laittaa samalle viivallekin, niin kyllä minä ymmärrän paremmin burnoutin takia haettavat sairaslomat kuin rikostuomion tai muun oman hölmöilyn jälkeen haettavat mallia Hakkarainen. ja onhan noita muitakin.
 

teppana

Jäsen
Vaikka nämä jollakin tavoin voi laittaa samalle viivallekin, niin kyllä minä ymmärrän paremmin burnoutin takia haettavat sairaslomat kuin rikostuomion tai muun oman hölmöilyn jälkeen haettavat mallia Hakkarainen. ja onhan noita muitakin.

No ei niillä sinänsä mitään eroa saisi olla. Uupumus on kuitenkin diagnosoitavissa oleva tila johon on hoitosuunnitelmia saatavilla. Jos kaadut pyörällä ajaessa ja katkaiset jalkasi tulee saikkua olit sitten tankojuoppo tai et.

Harmittavan usein ihmiset jotenkin oikein haluavat kurjuutta toiselle. Touko on sairaslomalla koska kokee että enää ei jaksamista ole. En epäile hänen työmoraalia enkä hänen sanaansa voimien loppumisesta. Kuten en epäillyt sitä Lindströmin kohdalla enkä kenenkään muunkaan joka kertoo olevansa liian uupunut töihin. Ihmiset ovat erilaisia ja käsittelevät asioita eri tavalla. Oma faija veti itsensä henkiseen piippuun firmaa lopetellessaan ja vaikka työpäivät lyheni mitä lähemmäs firman loppu tuli sen väsyneemmäksi hän kävi. Loppujen lopuksi hommia ei enää ollut kuin n. 40 tuntia viikossa (joka oli varmasti alle 2/3 osaa aiemmasta pari vuosikymmentä kestäneestä putkesta) mutta voimia ei vain yksinkertaisesti ollut.

Ällöttää lukea näitä melkeinpä ilakoivia viestejä siitä, kuinka "vässykkä Touko-Pouko ei jaksa ees hommia painaa". Kuka helvetti meistä voi lähteä sanomaan paljonko Aalto on hommia tehnyt.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No ei niillä sinänsä mitään eroa saisi olla. Uupumus on kuitenkin diagnosoitavissa oleva tila johon on hoitosuunnitelmia saatavilla.
Uupumus on diagnoisoitavissa oleva tila, mutta onko vitutus sellainen myös? Väyrynenhän pohti aikoinaan kysymystä, että voiko vitutukseen kuolla mutta onko siihen hoitosuunnitelmaa ja voidaanko sitä pitää hyväksyttävänä poissaolona? Joskus läheisen kuolemasta on joku saanut saikkua ja se menee masennuksen alle, mutta aiheuttaako esim kollegan ahdistelusta kiinni jääminen masennusta ja ahdistusta vai mitä se on?
 

teppana

Jäsen
Uupumus on diagnoisoitavissa oleva tila, mutta onko vitutus sellainen myös? Väyrynenhän pohti aikoinaan kysymystä, että voiko vitutukseen kuolla mutta onko siihen hoitosuunnitelmaa ja voidaanko sitä pitää hyväksyttävänä poissaolona? Joskus läheisen kuolemasta on joku saanut saikkua ja se menee masennuksen alle, mutta aiheuttaako esim kollegan ahdistelusta kiinni jääminen masennusta ja ahdistusta vai mitä se on?

Heh. Vitutus voi kyllä olla kuolemanvakavaa. Tai ainakin siltä se voi tuntua. :D

Mutta siis, jos on uupunut niin en sinänsä näe mitään syytä lähteä julkisesti arvioimaan onko uupumuksen syy hyväksyttävämpi kuin toinen. Jos ihminen tarvitsee sairaslomaa kerätäkseen voimia takaisin niin sitten hän tarvitsee. On aika vaikea lähteä arvottamaan syita uupumukselle. Ainakin julkisessa keskustelussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös