Tästä ollaan samaa mieltä. Opiskelu on muutenkin tilapäinen juttu. Se on sijoitus tulevaisuuteen. Opiskelijan ei tarvitse ainakaan yhteiskunnan maksamana saavuttaa työtä tekevien elintasoa. Toki on aloja, joilta valmistuminen ei takaa hyviä tuloja, ei edes työpaikkaa. Mutta sekin on tiedossa ennen opiskelujen aloittamista. Yllättävän usealla alalla on myös mahdollista opiskella töiden ohella, samalla tutkintoa suorittaen.Jos ei ole varaa opiskella Helsingissä, sitten mennään töihin tai opiskellaan jossain muualla. Ei ole valtion tehtävä kustantaa opiskelijalle kämppää hyvältä paikalta Hesasta. Se on vanhempien tehtävä. Kovasti niitä opiskelijoita taitaa vaan siellä lähellä Hesan ydintä asustella nykyisillä neliöhinnoillakin, joten eivät ne kovin kohtuuttomia näytä olevan.
Mitään todellista asuntopulaa opiskelijoilla ei ole edes Helsingissä. Tämän voi päätellä jo siitä, että ennen suosittu soluasuminen ei enää tule kuuloonkaan. Vain kiinalaiset opiskelijat suostuvat asumaan soluissa.
Edit. Ja lisätään nyt vielä, että harva opiskelija tekee säännöllistä opiskelupäivää, joka olisi melkeinkään normaalin työpäivän mittainen. Siksi myös hieman hankalampi pendelöinti on ihan perusteltavissa. Silloinkin kun ihan oikeasti opiskelin, oli neljä tuntia päivässä luentoja aika maksimi. Joskus harvoin oli joku kielikurssi siihen päälle. Erittäin harva opiskelija opiskelee yli 30 tuntia viikossa. Se on ihan ymmärrettävää, ei kukaan jaksa kahdeksaa tuntia päivässä jatkuvasti opiskella. Mutta kyllä vapaa-aikaa jää duunaria enemmän.
Viimeksi muokattu: