Vihreä Liitto

  • 1 404 137
  • 10 661
Ihmettelen kuka oikeasti haluaa olla töissä Helsingin keskustassa.

Varmaankin ne joilla on varaa asua siellä? Esim. Jussi Halla-aho. Kun latinan tutkija ja kirkkoslaavin opettaja lyövät hynttyyt yhteen, äkkiäkös niillä tuloilla Eirasta yhden kämpän ostaa.


junat ovat siitä aivan perseestä, että ne ovat aivan täynnä muita ihmisiä. Seisominen aamutuimaan jossain talvella kylmässä ja kesällä kuumassa, nitisevässä ja täyteen pakatussa liikennevälineessä ei ole mun juttu.

Jos hesalainenkin sanoo näin, pakko kai se on uskoa, että ei joukkoliikenne Suomen väestöntiheydellä ole kovin houkutteleva vaihtoehto. Kyllä TKL:n bussitkin ovat iltapäivisin aika perseestä, kun nysse on täynnä möliseviä teinejä. Maailmanluokan metropoleissa joukkoliikenteen viihtyvyys paranee, kun pukuäijätkin tunkevat metroon, koska eivät heidän autonsa mahtuisi kaupungin kaduille.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vihreistä löytyy muutakin järkisiipeä Oden lisäksi:

https://twitter.com/oppaasivirta/status/929048010130108421

Saa nähdä meneekö läpi nuorten kokouksessa.

Jos vihreät kääntävät kelkkansa ydinvoiman, geenimuuntelun ja NATO:on suhteen, niin kuinkahan paljon puolueen nykyäänestäjistä antaakin äänensä seuraavissa eduskuntavaaleissa Vasemmistoliiton tai SDP:n ehdokkaille? Tuollaiset linjavedot olisivat selvä muutos "oikealle".
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Millä tavoin universaalisti paremmin? Preferenssikysymys. Kaupungistuminen on megatrendi - ja se on sitä muutoinkin kuin työpaikkojen vuoksi noin tutkimusdatan pohjalta. Ihmiset haluavat kaupunkeihin (joku Kajaani-kokoluokka ei ole tämän tarkoittama kaupunki). Suomi on tässä vaan reilun parikymmentä vuotta esimerkiksi Ruotsia perässä, kiitos jarruttavan pämipuolueen.

Osittain preferenssikysymys, mutta vain osittain. Kiistatta samalla rahalla saa enemmän asumisneliöitä lähempää työpaikkaa. Kiistatta kulkemiseen menee vähemmän aikaa. Tämä kertaantuu, joten työ- ja koulupäivän lisäksi ehtii paremmin harrastamaan. Tämä ajan säästyminen on varmasti suurin yleistä elämisen laatua nostava asia. Ja esim. julkinen terveydenhoito toimii. Muksuille saa ajan seuraavalle päivälle tai jopa hammashoitoonkin seuraavalle viikolle. Rahaa on ylipäätään enemmän käytössä mihin sitten ikinä haluaa sen käyttää. Voit vaihtaa vajaamukiset autosi kunnon kasikoneisiin tai matkustaa Kanarian sijaan Japaniin tai Karibian risteilylle. Laskuvarjoharrastuksen sijaan voit hankkia lentolupakirjan. Ta jos skaalaan vaikka asentaja/siivoja tasolle, niin kahden aikuisen tuloilla voi hyvin ostaa tilavan rivariasunnon tai omakotitalonkin vuokralla kaksiossa asumisen sijaan, eikä kenenkään tarvitse koskaan matkustaa metriäkään julkisilla (matkailua lukuunottamatta).

En kyllä keksi mitään mikä olisi varsinaisesti mainittavasti paremmin (jos työtä ei oteta lukuun) pääkaupunkiseudulla. Joo, jotain tapahtumia ja konsertteja on parempi valikoima ja jotakin muuta vastaavaa näennäistä. En nyt kuitenkaan ylidramatisoi. Eihän täällä toki kurjaa ole, siitä ei ole kysymys. Viihtyminen on pääkaupunkiseudulla enemmän asennekysymys (toki tulojen rajoissa, pienituloisella ei ole kivaa). Pitää kiinnittää huomiota positiivisiin asioihin. Kysymys on siitä, että samalla rahalla saa paljon enemmän ja liikkuminen on vapaampaa ja aikaa "omaan" elämään jää enemmän ihan jokainen päivä. Erityisesti lapsiperheille noilla on todella suuri merkitys.

Kaupungistuminen on tottakai väistämätöntä kuten totesin. Ja olet oikeassa, että Suomessa hoidettin asiat aikaisemmin paremmin, mutta näkisin että paljon olisi edelleenkin tehtävissä kasvun suuntaamiseksi tasaisemmin. Tällä hetkellä kukaan ei yritäkään ratkasta ongelmaa. Ehkä joku laajamittainen valtion työpaikkojen uudelleen sijoitaminen ja tosiaan sekä muualle maahan investointien kannusteet että pääkaupunkiseudulle esim. kovemmat verot mikäli investoi tänne voisiva tulla kyseeseen. Kuulostaa radikaalilta, mutta onhan tuota maailmassa tehty radikaalimpaakin ihan menestykselläkin. Itselläni ei siis ole aikaa perehtyä asiaan, mutta poliittisten liikkeiden pitäisi jo tehdä jotakin. Sipilän Keskusta asia ei kiinnosta edes vähän alusta - ja miksi kiinnostaisikaan, kun ongelma koskettaa pahiten juuri pääkaupunkiseudulla eläviä, jotka harvemmin Keskustaa äänestävät. Mutta mitä alempi tulotaso ihmisellä on sitä huonommaksi hänen elämän laatunsa menee pääkaupunkiseudun lähes hallitsemattoman kasvun myötä. Kaikki kallistuu ja edes terveyspalveluja ei meinaa saada. Palkka riittää huonosti asumiseen ja töissäkäyntiin. Tässä olisi varmasti mahdollisuus jollekin liikkeelle kerätä huomattava äänipotti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ihmettelen kuka oikeasti haluaa asua lähiössä.
Riippuu lähiöstä. Itse asun Pitäjänmäellä. Joskus tullaan varmasti muuttamaan Etelä-Haagaan. Puistomaiset kaupunginosat miellyttävät itseäni eniten. Joku Töölö olisi näennäisesti kiva, mutta en mä siellä enää haluaisi oikeasti asua. Se vaihe elämässäni päättyi jo.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itse en ymmärrä, miksi täysin ylivertainen kulttuuri-, urheilu- ja harrastustarjonta tai vaikkapa ylivoimaisesti paras matkailumahdollisuus (myös kustannuksiltaan) olisi millään tapaa näennäistä. Terveyspalvelutkin ovat tarjonnaltaan ylivoimaiset, toki mm. jonotilanne riippuu paljon missä päin seutua asuu. Asumisväljyyttä - ja samalla siihen sijoitetun rahan totaalista epävarmuutta - saa toki jostain Nyhtänköljältä enemmän. Asumisen väljyys suhteessa elämisen laatuun on kuitenkin sekin preferenssikysymys aivan eri tasolla kuin on jossain Smith-Polvinen-ajan visioissa kuviteltu.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tyhmä keskustelu. Toiset pitävät luonnosta ja rauhasta kun eräät preferoivat lähellä olevia palveluita. Jotkut haluavat, että kodissa on tilaa, eikä sellaiseen asuntoa saa stadista ilman merkittävää määrää rahaa. Eli ihmiset muuttavat kauemmaksi. Eivät kaikki tarvitse satoja ravintoloita ympärilleen. Ihmiset ovat erilaisia.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tyhmä keskustelu. Toiset pitävät luonnosta ja rauhasta kun eräät preferoivat lähellä olevia palveluita. Jotkut haluavat, että kodissa on tilaa, eikä sellaiseen asuntoa saa stadista ilman merkittävää määrää rahaa. Eli ihmiset muuttavat kauemmaksi. Eivät kaikki tarvitse satoja ravintoloita ympärilleen. Ihmiset ovat erilaisia.

Juuri näin. Erikoista vain on se että kun joku henkilö toteaa, ettei muuttaisi mistään hinnasta kaupunkiin, toteamus on yleensä "ymmärrettävää ja jokainen saa valita asuinpaikkansa", mutta toisinpäin on aina tieto siitä, että maalla on paremmin ja tyhmä ja arrogantti se joka väittää viihtyvänsä kaupungissa.

Iso kuva on kuitenkin se, että kaupungistuminen on niin vahva globaali megatrendi, että se vaatii valtakunnan tason kaupunkipolitiikkaa, eikä siihen asiaan auta jarruttaminen.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Noh noh, Helsingissäkin kaupunkimainen alue on vain pieni osa alueesta/väestöstä. Edes Taka-Töölö ei enää ole kaupunkia, vaan lähiö (ei enää ns. ruutukaava -aluetta). Lisäksi Helsinki saa valtavasti valtion rahaa epäsuorasti, sillä ministeriöt ja isoimmat virastot ovat täällä. Niiden maksamat palkat elättävät alueen yrityksiä ja palveluja. Helsinkiläisten osuus myös maksetuista asumis- ja muista sosiaalisista tulonsiirroista on merkittävä. Aika vähän on Stadissakaan yksityisen sektorin nettomaksajia. Moni saa tilinsä yhteiskassasta, joko suoraan tai Kelan kautta.
Itse tykkäsin asua 15 vuotta Kalliossa, mutta yksiö alkoi vähitellen tuntua selliltä. Kovin kauas ei tarvitse lähteä, että saa tuplattua neliöt ja muutenkin mukavamman asunnon. Tämä on toki myös ikäkysymys.
Sinänsä kannatan Vihreiden ajamaa tiivistä kaupunkirakennetta, mutta monista yksityiskohdista olen eri linjoilla.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Voin sanoa, että nykyinen 5-10 minuutin kävelymatka töihin verrattuna edellisen 10 vuoden tuntiin ja varttiin omalla autolla/tuntiin ja kolmeen varttiin julkisilla on parantanut elämänlaatua vielä enemmän kuin luulin. Eipä enää lainkaan väsytä iltapäivisin ja unen saanti iltaisin on helpottunut merkittävästi. Uutta kämppää ei tarvinnut ostaa, työsuhdeasunto.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mielenkiintoista. Jori Eskolinin mukaan:

minulle osoitettu pyyntö lopettaa kirjoittaminen Laura Huhtasaaresta tuli suoraan puolueelta. Minut pyydettiin käymään Vihreiden puoluetoimistolla, jossa eräs puolueessa työskentelevä toimihenkilö kertoi minulle tuon pyynnön tulleen Pekka Haaviston kampanjan vetäjältä ja että minun tosiaan toivottaisiin olemaan Huhtasaaresta ihan hiljaa.

Vihreä tolkun hiljaisuus :: jorisanterieskolin

Ottamatta Eskolinin teksteihin enää koskaan kantaa uunitusten jälkeen, mahdollinen vaikenemispyyntö Vihreiltä on käsittämätöntä. Ei yksittäinen puolue tai puolueen presidenttiehdokas voi vaatia demokraattisessa yhteiskunnassa yksittäistä blogistia vaikenemaan jostain henkilöstä.

Toki on mahdollista, että Eskolin valehtelee. Tai Trumpmaiseen tapaan ei valehtele, mutta Pekka Haavistolla ei ole ollut pienintäkään tietoa, mitä joku vapaaehtoistyöläinen pienessä roolissa kampanjassa tekee.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Ai jaa? Kyllä vihreidenkin etu on, ettei "vieraileva professori" Haavisto joudu kovin kriittisen tarkastelun alle. Huhtasaari ei ole millään tasolla uhka Vihreille näissä vaaleissa, mutta matopurkkien availu mm. oman ehdokkaan ansioluettelon osalta saattaisi olla melko tuhoisaa. Eli Eskolinin hyökkäykset Huhtasaarta kohtaa melko varmasti poikisivat hyökkäyksiä myös Haavistoa vastaan. Ja koska siellä ihan oikeasti olisi tutkittavaa, olisi Vihreiden etu ylläpitää "korkeatasoista keskustelua", sillä muuten saattaa oma ehdokas joutua todella noloon valoon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eskolinin hyökkäykset Huhtasaarta kohtaa melko varmasti poikisivat hyökkäyksiä myös Haavistoa vastaan. Ja koska siellä ihan oikeasti olisi tutkittavaa, olisi Vihreiden etu ylläpitää "korkeatasoista keskustelua", sillä muuten saattaa oma ehdokas joutua todella noloon valoon.

Kun kerran tietoa on, mitä ihan oikeasti tutkittavaa siellä on?


e: oikoluku
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja esim. julkinen terveydenhoito toimii. Muksuille saa ajan seuraavalle päivälle tai jopa hammashoitoonkin seuraavalle viikolle. Rahaa on ylipäätään enemmän käytössä mihin sitten ikinä haluaa sen käyttää. Voit vaihtaa vajaamukiset autosi kunnon kasikoneisiin tai matkustaa Kanarian sijaan Japaniin tai Karibian risteilylle.
Herttaista leveillä sillä, että pienemmillä paikkakunnilla julkiset palvelut eivät ole niin ruuhkaisia kun muistetaan että valtionosuuksien ansiosta ne ovat helsinkiläisten maksamia (joka raha on sitten pois heidän palveluistaan). Tulee ihan mieleen hiljattain huomiota saanut toimittaja joka kertoi että ruokailuista säilyy rahaa kun antaa poikaystävän maksaa.

Loppuosa taas ei pidä paikkaansa. Keskimäärin kaupungeissa asuvilla on enemmän rahaa käytössään ja näin ollen he matkustavat Karibialle tai Japaniin (mikä Helsingistä onkin edullisempaa kuin maakuntakentiltä)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ottamatta Eskolinin teksteihin enää koskaan kantaa uunitusten jälkeen, mahdollinen vaikenemispyyntö Vihreiltä on käsittämätöntä. Ei yksittäinen puolue tai puolueen presidenttiehdokas voi vaatia demokraattisessa yhteiskunnassa yksittäistä blogistia vaikenemaan jostain henkilöstä.
Vaatiminen ei ole synonyymi pyyntämiselle.
Eskolin on luullakseni vielä puolueen jäsen joten hänelle pyynnön esittäminen on helpoimpaa kuin random-bloggarille. En silti pyynnön pointtia ymmärrä (joskaan vähän hitaammille vittuilu ei kovin tyylikästä ole)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
@dana77 Osoita virhe jutussa. Mielipiteesi ei kiinnosta.
Lähdetään ihan siitä, että otsikossa puhutaan asiakirjakepposesta, vaikka sellaisesta ei ole mitään näyttöä.
Haavisto on todistetusti työskennellyt "Visiting Professor to the University of Bristol" -tittelillä, joten väite ei ole virheellinen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol Tässä on asiaa avattu: Pekka Haaviston asiakirjakepponen toi hänelle ehkäpä puolen miljoonan euron tienistit
Eli Haavisto on esiintynyt professorina, vaikka on ylioppilas koulutukseltaan ja saanut siitä merkittävää taloudellista etua.

Jeps, tuo oli tuttu, samoin Haaviston vastine, tai siis haastattelu, joka on riittävä. Luulin, että tarkoitit Suomi-lehden ja siihen liittyneen muun liiketoiminnan lakkauttamista, jonka alan juristit hoitivat kuulopuheiden mukaan lakia venyttäen. Mutta varmaan sekin meni lopulta lain mukaan, eikä muut kuin jotkut rikostoimittajat tms asiaa esille nostaneet. Esimerkiksi Harri Nykänen (HS, silloin) nosti.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Eli koska Haavisto on on väärennetyllä CV:llä onnistunut saamaan luennoitsijan pestejä "vierailevana professorina", se tavallaan jälikäteen legitimoi toiminnan? Eli valelääkäri on oikeasti lääkäri, koska on toiminut lääkärinä? Okei...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös