Venäjän nykytilanne

  • 3 438 894
  • 18 363

Dinho

Jäsen
Meillä on kuitenkin aivan erilaiset perinteet ja sitä kautta myös kyky vakuuttaa puolueettomuutta, silloin kun sitä meillä aidosti halutaan.



Oikealla tavalla pelattuna, puolueettomuus voisi hyödyttää merkittävästi myös taloudellisesti, kun kauppaa voidaan käydä kumpaankin suuntaan. Kyllähän Suomi oli jo kylmän sodan aikana, varsinkin idälle, tärkeä "kauttakulku" maa länteen ja jos maailma uudelleen jakautuisi kahteen leiriin, niin vaikea nähdä, mikä muu maa voisi tuon roolin, kahden leirin välissä, ottaa yhtä luontevasti, kuin siitä perinteitä jo omaava Suomi.

Suomi ei pysty olemaan puolueeton maa, maantieteellisistä ja poliittisista syistä johtuen. Emme olleet sitä kylmän sodan aikanakaan, vaan olimme vahvasti Neuvostoliiton talutusnuorassa.
Muutenkin tuo puolueettomuuden ihailu kummastuttaa. Olemme läntisen arvomaailman omaava kansa, joten minusta meidän tulee olla yhdessä muiden sellaisten kanssa.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ajattelin ensin kirjoittaa "Vain elämää"-ketjuun, mutta...
Onhan näitä kansan suuria tulkkeja Loiron lisäksi enemmänkin. Ohessa venäläispopulisti tekee itsestään entistä uskottavamman.
http://www.youtube.com/watch?v=gwE2k5jCMaI
Linkki ohjaa youtuben -sivuille, jossa esiintyy joulupukkeja, kansallispukuja sekä äärimmäisen hyvin suunniteltua showpropagandaa.

Olisi kiva nähdä Putler laulamassa biisi nimeltään Stenka Razin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Stenka_Razin
Linkki Wikipediaan, jossa kerrotaan persoonasta, joka halusi johtaa Kasakkakansansa pois Venäjän tyranniasta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kreml harkitsee tulevaisuudessa internettiin pääsyn estämistä mahdollisten kriisitilanteiden aikana. Näin uutisoi talouslehti Vedemost. Putinin tiedottaja Peskov kiistää...jos mietitään aisaa puhtaasti Venäjään hallitsevan kleptokratian näkökulmasta, niin mielestäni internetin onnistunut sulkeminen olisi heille hyvä ja looginen ratkaisu.

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014091918678001_uk.shtml
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Netti on viimeinen vapaan sanan linnake Venäjällä, joten sen hoiteleminen Kiinan malliin tietysti kiinnostaa Kremlissä. Mitä paremmin on tiedonkulku ja ajatustenvaihto suitsittu, sitä paremmin totalitarismi voi. Unkarissa pyritään samaan ja mallia otetaan putinistelta. Miten maan voi erottaa EU:sta?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Oletteko sitä mieltä, että Suomessa tiedonvälityksen pitää olla sotatilassa yhtä vapaata kuin rauhan aikana?

Ei missään nimessä, mutta tuskinpa täällä pohditaan tietoteknisiä mahdollisuuksia koko internetin sulkemiseksi. Ei tosin ole varmaa, pohditaanko tätä Venäjälläkään, mutta näin Vedemost väittää.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Viime sotien aikana rintamalta lähetettyjä kirjeitä sensuroitiin. Miten nykypäivänä voitaisiin sensuroida sähköposteja muuten kuin rajoittamalla nettiin pääsyä?

Minä en usko, että nykypäivän sodankäynnissä sensuroitaisiin "kirjeitä rintamalta" sen kummemmin, sikäli mikäli joku koneelta sellaisia haluaisi lähettää. Nykymedia kyllä on paikalla tapahtumia seuraamassa, some-tykityksestä puhumattakaan. Minun on myös vaikea kuvitella tilannetta, jossa Suomen PV olisi jollain laittomalla retkellä, mitä katsottaisiin olevan syytä sensuroida. Eri asia on PV:n salaiset asiakirjat ja taktiikat, mutta tästä ei kait Venäjän tapauksessakaan ole kyse, vaan puhuttiin laajemmin koko netin sulkemisesta.

Ei sillä, että uskoisin Venäjän tuohon pystyvän, vaikka niin haluaisivatkin, kuten jutussakin mainitaan, niin Venäjän tietoliikenne on kytköksissä enemmän länsimaihin, kuin vaikkapa Kiinan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Duuma säätelee lakeja tarvittaessa ripeästi. Piankos Venäjällä toimivat pakotetaan siirtämään serverit rajojen sisälle.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Oletteko sitä mieltä, että Suomessa tiedonvälityksen pitää olla sotatilassa yhtä vapaata kuin rauhan aikana?

On myös olennaista miettiä, että voidaanko länsimaisessa yhteiskunnassa sosiaalisen median aikakaudella harjoittaa laajamittaista sensurointia ja jos voidaan niin millaisin keinoin se on toteutettavissa? Ukrainan kriisi on viimeksi osoittanut sen, että sodassa informaatiotulva on todella massiivinen, kiitos somen - toisaalta lukijan on paikoin mahdotonta saada selvää siitä mikä pitää paikkansa ja mikä on "väritetty" muunnos totuudesta. Minun on vaikea kuvitella, että Suomessa kyettäisi samaan mihin Kiinassa on pyritty - edes sotatilassa, somen hillitseminen on hyvin vaikeaa - mutta ei tietenkään mahdotonta.

Toinen mitä on syytä pohtia on, se että ollaanko Venäjällä aidosti liikkeellä sotatilan aiheuttaman huolen tähden vai onko taustalla ennemminkin tarkoitus saada sosiaalinen media entistä tarkemmin valvontaan ja hallintaan myös rauhan vallitessa - lopullinen päämäärä ei ole hallinta sotatilassa vaan kaiken aikaa, myös silloin kun maassa ei vallitse sotatila tai maa ei ole osallisena sodassa. Minä neän asian - kenties puolueellisesti - siten, että tosiasiassa Venäjä pyrkii hallinnoimaan internettiä myös rauhan aikana, jotta kriittiset äänet on entistäkin helpompi vaientaa ja näin ollen tukahduttaa mahdollisesti viriävä kansalaisaktivismi, joka nykyään elää ja perustuu myös hyvin vahvalti toimivaan someen.

vlad.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kreml harkitsee tulevaisuudessa internettiin pääsyn estämistä mahdollisten kriisitilanteiden aikana. Näin uutisoi talouslehti Vedemost. Putinin tiedottaja Peskov kiistää...jos mietitään aisaa puhtaasti Venäjään hallitsevan kleptokratian näkökulmasta, niin mielestäni internetin onnistunut sulkeminen olisi heille hyvä ja looginen ratkaisu.

Naapurimaan toiminnasta tulee mieleen 80-luvun vitsi Neuvostoliittolaisesta loikkarista, jota toimittaja lännesssä haastatteli ja tivasi syitä loikkaukseen:
Oliko ruoasta pulaa?
- Ei voi valittaa.
Oliko terveydenhoito huonoa?
- Ei voi valittaa.
Oliko vaikea päästä opiskelemaan tai saada työtä?
- Ei voi valittaa.
Oliko vapaa-ajan viettämiselle liian vähän vaihtoehtoja?
- Ei voi valittaa.
Miksi sitten oikein päätitte hakeutua länteen?
- Ei voi valittaa.
 
On myös olennaista miettiä, että voidaanko länsimaisessa yhteiskunnassa sosiaalisen median aikakaudella harjoittaa laajamittaista sensurointia ja jos voidaan niin millaisin keinoin se on toteutettavissa?
Täydellisesti netin käyttöä ei voitaisi estää, koska monet toiminnot on nykyisin niin riippuvaisia netin käytöstä. Näkisin kuitenkin, että valtion olemassaolon ollessa uhattuna - vapaata tiedonvälitystä rajoitettaisiin.

Toinen mitä on syytä pohtia on, se että ollaanko Venäjällä aidosti liikkeellä sotatilan aiheuttaman huolen tähden vai onko taustalla ennemminkin tarkoitus saada sosiaalinen media entistä tarkemmin valvontaan ja hallintaan myös rauhan vallitessa - lopullinen päämäärä ei ole hallinta sotatilassa vaan kaiken aikaa,
Ainakin tuo jälkimmäinen vaihtoehto on se, joka sopii siihen kokonaiskuvaan, mikä minulle on Venäjästä muovautunut.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
http://eng.globalaffairs.ru/number/The-Threat-of-War-and-the-Russian-Response-16988

Tuollainen tuli vastaan netin syövereissä. Kyseessä on Putinin neuvoantajan (toki yksi monista) kirjoittama juttu tuollaiselle englanniksi julkaistavalle venäläisten ajatushautumoiden sivustolle. Ainakin jos tätä kaveria on uskominen ja jos Kremlissä ajatellaan yleisesti samalla tavalla niin helvetin kivinen ja mahdollisesti verinenkin tie on edessä lännen ja Venäjän välisissä suhteissa.

U.S. actions in Ukraine should be classified not only as hostile with regard to Russia, but also as targeting global destabilization. The U.S. is essentially provoking an international conflict to salvage its geopolitical, financial, and economic authority. The response must be systemic and comprehensive, aimed at exposing and ending U.S. political domination, and, most importantly, at undermining U.S. military-political power based on the printing of dollars as a global currency.

...

A new election cycle will begin in the U.S. in 2017 that is likely to be underscored by anti-Russian rhetoric as the ideological basis for the world war Washington is trying to unleash in a bid to retain its power. By that time, the crisis in the American financial system may have resulted in budget spending cuts, devaluation of the dollar, and declining living standards.

Domestic problems and foreign policy crises will cause the U.S. government to ramp up its aggressive tactics, while at the same time weakening its positions. If Russia mobilizes its intellectual, economic, and military potential, it will have a chance to get through conflicts in 2015-2018 in view of the fact that the U.S. and its allies will still not be prepared for direct aggression.

...

By 2017, when the U.S. starts threatening Russia openly and on all fronts, the Russian army should have modern and effective weapons, Russian society should be consolidated and confident of its strength, intellectuals should be in control of the new technological mode, the economy should be growing, and Russian diplomacy should succeed in building a broad-based anti-war coalition capable of pooling efforts in order to stop American aggression.

Tämä neuvonantaja siis kirjoittaa, että Yhdysvallat yrittää 2017 alkaen sytyttää maailmansotaa pitääkseen kiinni kansainvälisestä vaikutusvallastaan. Vastaavasti jos Venäjä on intellektuellisesti, taloudellisesti ja sotilaallisesti täysin valmis niin sen on mahdollista selvitä "konflikteista vuosina 2015-2018" sitä kautta, etteivät USA ja liittolaiset ole vielä valmiita vastaamaan "suoraan aggressioon".

Tällaista tänään.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Aika kylmää tekstiä ja jos idässä maailmaa katsellaan laajemminkin tällaisten ajatusten läpi, niin voihan se näyttäytyä siltäkin, että tämä kehityskulku on jo käynnissä. Tuollaisilla laseilla katsottunahan voi näyttää, että "demokratia kevät" alkoi jo Iranissa, jossa levottomuuksilla koitettiin regiimi kaataa. Kun ei kaatunut, niin samaa koitettiin Libyassa ja siellä Venäjän ja Kiinan intressit kaatuivat. Tämän jälkeen tämä "demokratia kevät" on pyyhkäissyt useiden arabimaiden yli ja levinnyt myös Ukrainaan. Ja levisiväthän levottomuudet ihan Moskovaan astikin, vaikkei siellä, Iranin tapaan, tuottanut tulosta. Voihan Moskova-Peking akseli nähdä nämä tämän hetkiset levottomuudet Hong Kongissa vain jatkumona tälle globaalille "keväistämiselle" ja silloin vastaukset näihin tilanteisiin voivat olla sellaisia, joita meidän normikansalaisten on vaikea ymmärtää. Toivottavasti Hong Kongissa ei nähdä taivaallisen rauhan aukion jatko-osaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjä ei harkitse rajoittavansa kansalaistensa netin käyttöä, sanoo presidentti Vladimir Putin. Hänen mukaansa se olisi "vastoin demokraattisen valtion perusperiaatteita".
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014100118711325_ul.shtml
Kun ottaa huomioon kuinka usein puten puheet on pitäneet paikkansa, niin suunnitelmat lienevät pitkällä. Aivan varmaa on, että intoa rajoituksiin löytyy.

Demokraattisen Venäjän saattohoito on päättynyt jo aikaa sitten, huvittavaa, että tuota kulissia edelleen pidetään yllä edes sanojen muodossa.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Muutamien maiden Euroopan patenttitoimiston patenttihakemuksien määriä vuonna 2013:

France 12 417
Finland 2 818
Italy 4 662
Japan 52 437
Korea, Republic Of 16 857
Netherlands 7 606
Sweden 5 004
United States 64 967
China 22 292
Germany 32 022
Denmark 2 397


Russian Federation 1 168

Keksivät Venäjällä kaikkia oikein salaisia jutskia, joita ei voi patettianomuksilla paljastella.
Tai sitten keksivät helvetin vähän ollakseen suurvalta.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
http://eng.globalaffairs.ru/number/The-Threat-of-War-and-the-Russian-Response-16988

Tuollainen tuli vastaan netin syövereissä. Kyseessä on Putinin neuvoantajan (toki yksi monista) kirjoittama juttu tuollaiselle englanniksi julkaistavalle venäläisten ajatushautumoiden sivustolle. Ainakin jos tätä kaveria on uskominen ja jos Kremlissä ajatellaan yleisesti samalla tavalla niin helvetin kivinen ja mahdollisesti verinenkin tie on edessä lännen ja Venäjän välisissä suhteissa.



Tämä neuvonantaja siis kirjoittaa, että Yhdysvallat yrittää 2017 alkaen sytyttää maailmansotaa pitääkseen kiinni kansainvälisestä vaikutusvallastaan. Vastaavasti jos Venäjä on intellektuellisesti, taloudellisesti ja sotilaallisesti täysin valmis niin sen on mahdollista selvitä "konflikteista vuosina 2015-2018" sitä kautta, etteivät USA ja liittolaiset ole vielä valmiita vastaamaan "suoraan aggressioon".

Tällaista tänään.

Tämä on vain osa tätä yhä valtavammaksi paisuvaa venäläistä disinformaatiokampanjaa. Sen mitä tästä voi päätellä, on että Kremlissä ikävä kyllä valmistaudutaan vielä rajumpiinkin toimiin kuin mitä on tähän asti nähty vallassa olevan klikin aseman oikeuttamiseksi. Putin ja kumppanit ovat nähneet, että talous tulee väkisinkin sakkaamaan, joten jäljellä ei ole muuta kuin hysteerinen kansalliskiihko järjestelmän liima-aineeksi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ruplan dollarikurssi alentui muuten toissapäivänä kaikkien aikojen ennätystasolle, näin alhaalla kurssi ei ole käynyt koskaan. Venäläisillä pankeilla on nyt loka-joulukuussa edessään pakolliset, liki 55mrd lainanlyhennykset, ikävää puuhaa valuuttakurssin laskiessa. Ensi vuonna lainoja pitää lyhentää yli 100mrd.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Hesarin netissä moskovalainen bisnesmies tarinoi otsikolla "Oma helikopteri olisi kätevä”.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412244962760

Muutama huikea lausunto:

"Äiti sanoi, että sitruunoiden hinta on moninkertaistunut. Itse en edes huomaisi kallistumista kaupassa."

"Tulen hulluksi, jos mietin, mitä tapahtuu Putinin valtakauden jälkeen. Joka tapauksessa on sopeuduttava."

"Haluan ansaita rahat Venäjällä ja tuhlata ne Euroopassa."
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jättipankin pomolta tylyt terveiset Venäjän johdolle

Moskovassa järjestetyssä sijoitusalan konferenssissa puhunut Gref varoitti Venäjää Neuvostoliiton kohtalosta.
---
Samaisessa tilaisuudessa puhunut presidenttiVladimir Putin esiintyi puolestaan huolettomana.
- Haluamme vilpittömästi rakentaa vahvan, vauraan, vapaan, maailmalle avoimen maan, Putin lausui.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014100318715890_ul.shtml

Kauanko Gref on vapaalla jalalla? Hänen pointtinsa oli Venäjän johdon taloudellinen kyvyttömyys eikä ole väärässä. Voiko Venäjällä selvitä majesteetti rikoksesta?

puten puheet käy paikoitellen viihteestä. Kaikki tietää hänen päästelevän löysää puhetta ja ilmekäänei värähdä..
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kauanko Gref on vapaalla jalalla? Hänen pointtinsa oli Venäjän johdon taloudellinen kyvyttömyys eikä ole väärässä. Voiko Venäjällä selvitä majesteetti rikoksesta?
...

Näissä on vaan se ongelma, että täältä suomalaisvinkkelistä katsottuna emme voi olla varmoja, mikä ja millainen kritiikki on "tilattua" kritiikkiä. Aika ajoin Venäjällä päästetään ääneen valtionjohdont kriitikot, mutta kritiikki ja sen suunta on rajattua. Kuinkakohan laajalle nämä Grefin puheet ovat levinneet esimerkiksi tavallisten venäläisten keskuuteen, puhumattakaan siitä, että kuka niistä mitään ymmärtäisi? Tavallaan jo Putinin itsensä paikallaolo ja puhe riitti kuittaamaan kritiikin tavallisen venäläisen silmissä, suuri johtaja vakuutti kaiken olevan ok.

Se on tietysti selvää, että mikäli joku taho Venäjällä systemaattisesti jatkaa kovaa kritiikkiä N-liittoa, Venäjän nykyjohtoa tai vaikkapa nostaa esille II MS:n hirmutekoja, niin kovin kauaa ei vapauden lintu viserrä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Russian Federation 1 168

Keksivät Venäjällä kaikkia oikein salaisia jutskia, joita ei voi patettianomuksilla paljastella.
Tai sitten keksivät helvetin vähän ollakseen suurvalta.

Putin ja Medvedev ovat kannustaneet venäläisiä sekä venäläisyrityksiä ja tutkimuslaitoksia luovuuteen ja innovatiivisuuteen, maahan on perustettu (osin vielä rakenteilla) oma "piilaakso", mutta näyttää siltä, että tähän mennessä toiminta ei ole pahemmin tuottanut hedelmää.

Ongelma ei välttämättä kokonaisuudessaan ole siinä, että innovatiivisuutta ei olisi, vaan eräs ongelma voi olla se, että luottamus on niin vähäistä ettei katsota patenttihakemustenkaan tuovat mitään turvaa omille keksinnöille, että joku voi tästä huolimatta kopioida sen ja hyötyä siitä taloudellisesti, tai jos keksintö on jollain tapaa merkityksellinen, voidaan patentit vaikkapa mitätöidä ja jälleen keksinnön tekijä jää vaille hyötyä. Eikä varmaan neuvostoaikojen muistokaan kannusta ihmisiä todelliseen innovatiivisuuteen, moni muistaa sen kuinka merkittäviäkin keksintöjä tehneet kansalaiset elivät ja kuolivat liki köyhyydessä tai jotka eivät olennaisella tapaa päässeet hyötymään keksinnöstään, esim. Mihail Kalašnikov olisi missä tahansa länsimaassa elänyt yltäkylläisyydessä ja ollut jopa miljardööri - Neuvostoliitossa ja Venäjällä hän oli kansallissankari ja Neuvostoliiton sankarin arvonimen saanut henkilö, mutta ei sillä omaisuuksia haalittu. Tai tetriksen kehittäjät, aikana taisi mennä kunnes he pääsivät nauttimaan kehittämänsä pelin tuomasta taloudellisesta hyödystä.

Venäjän tulevaisuuden ja kehittämisen kannalta olisi myös ensiarvoisen tärkeää se, että innovatiivisuus lisääntyisi, tehtäisi erilaisia keksintöjä, joista jokunen voi nousta merkittäväksikin rahasammoksi. Tärkeää on tietenkin myös se, että keksintöjä voidaan hyödyntää useammalla sektorilla, että kuluttajat hyötyvät niistä. Ei rahaa kuitenkaan taota pelkillä sotilaallisilla innovaatioilla vaan massoilta on onnistuttava ne miljardit repimään - globaalisti.

vlad.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Putin ja Medvedev ovat kannustaneet venäläisiä sekä venäläisyrityksiä ja tutkimuslaitoksia luovuuteen ja innovatiivisuuteen, maahan on perustettu (osin vielä rakenteilla) oma "piilaakso", mutta näyttää siltä, että tähän mennessä toiminta ei ole pahemmin tuottanut hedelmää.

Ongelma ei välttämättä kokonaisuudessaan ole siinä, että innovatiivisuutta ei olisi...

vlad.

Ja toisin kuin Neuvostoliiton aikana, Venäjältä on innovatiivinen ihminen voinut muuttaa johonkin palkitsevampaan ympäristöön.
Parinkymmenen vuoden aikana lahjakkuuksia on ehtinyt häipyä melkoinen määrä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Ja toisin kuin Neuvostoliiton aikana, Venäjältä on innovatiivinen ihminen voinut muuttaa johonkin palkitsevampaan ympäristöön.
Parinkymmenen vuoden aikana lahjakkuuksia on ehtinyt häipyä melkoinen määrä.

Jos oikeasti fiksu ihminen tekee Venäjällä hyvän keksinnön niin tämä henkilö muuttaa samantien Kaliforniaan lyömään sen rahoiksi. En usko että tuo iso ero länsimaihin selittyy vain kekseliäisyyden puutteella vaan kyseessä on muitakin syitä kuten immateriaalioikeuksien heikko suoja.

Venäjän talouden osalta makrotekijät osoittavat todella huonoon suuntaan. Tämä tullee aiheuttamaan liikehdintää maassa lähivuosina, nykypohja ei kestä. Tuo Putinin paljon mainostettu elintason parantaminen tuli pitkälti energianhinnan kautta kauppatuloina ja ulkomaisina investointena maahan. Nyt molemmat ovat hiipuneet ja edessä on hiipuva talouskasvu ja rahoituskriisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös