Venäjän nykytilanne

  • 3 441 674
  • 18 367

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Enpä lukenut ketjua sen enempää, mutta mitä saatanaa Venäjä pelkää NATOssa? Sitä että tulee heidän röyhkeiden laajenemisyritysten väliin?
Senhän kaikki Venäjän ulkopuolella tietää, että yksikään maa tai NATO ei tule Venäjää uhkaamaan ilman Venäjän omaa aloitetta.

Eiköhän tämä ole vain Putinin itse luoma ongelma. Venäjällä on linjattu, jo Putinin Munchenin puheessa 2007 , että USA ja NATO on tullut liiaksi itään. Putin elää väärällä vuosituhannella luullessaan että Venäjä ja Putin voi päättää ukrainalaisten ja muiden Itä-Euroopan kansalaisten puolesta mitä heidän tulisi tehdä.

Samalla Venäjä on tehnyt, luultavasti suurelta osin sisäpoliittisista syistä, USA.sta vihollisen jota voi syyttää kaikesta. Samalla omia intressejä, siis oligarkkien intressejä, suojellaan demokratialta ja siltä ettei omat kansalaiset kyseenalaista nykymenoa.

Putinin täytyy näyttäytyä vahvana johtajana. Samalla Putin on onnistunut ajamaan itsensä suht ahtaaseen nurkkaan josta ei ole helppo tulla ns. voittajana ulos. Luultavasti Putin on lukenut tilannetta hieman väärin siinä mielessä että länsi onkin ollut yhtenäinen tukiessaan Ukrainaa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viimeksi muokattu:

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Suomen Sotilaan jakama julkaisu NATO-asiantuntijan tilannekuvasta. Väitti, että Venäjä tulee hyökkäämään, kunhan viimeinen tarvittava paatti on Bosporinsalmesta läpi, todennäköisesti ensi viikon aikana. Purki läpi pala palalta Venäjän taktiikan.

 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomen Sotilaan jakama julkaisu NATO-asiantuntijan tilannekuvasta. Väitti, että Venäjä tulee hyökkäämään, kunhan viimeinen tarvittava paatti on Bosporinsalmesta läpi, todennäköisesti ensi viikon aikana. Purki läpi pala palalta Venäjän taktiikan.
Mun silmään iski artikkelsita reservien kutsuminen palvelukseen. Siihen oli linkki, mutta mä en ymmärrä vesivahinko kirjoituksesta mitään. Voisiko joku venäjän taitoinen referoida sisältöä?

Reservien kutsuminen häiritsee isosti siviiliyhteiskuntaa ja siksi se on iso juttu. Reservejä ei kutsuta ilman vakavaa tarkoitusta.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
NATO on uhka siksi, että se turvaa demokratiakehityksen vanhoissa Varsovan liiton maissa, ja estää Venäjää destabilisoimasta niitä. Tämä puolestaan on uhka siksi, että Moskovassa pelätään paikallista värivallankumousta. Jos kansa hoksaa että vanhoissa neuvostovaltioissa jotka ovat omaksuneet demokratian, menee itseasiassa paljon paremmin, niin kansan tyytymättömyys nykyjohtoon kasvaa ja sen myötä myös värivallankumouksen riski.
Juuri näin, loppukädessä pelkäävät oman valtansa sulamista ja kansan nousemista kapinaan. Pahin tilanne olisi maan joutuminen demokraattisten henkilöiden käsiin joita he kutsuvat fasisteiksi.

Kun valta menetetään, heidän vaivalla keräämänsä rikkaudet otetaan myös heiltä pois.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Venäjä on jo pitkään toteuttanut Euroopassa strategiaa, jossa se värvää korkean profiilin ex-poliitikkoja edistämään mm. Nord Stream kaasuputkihankettaan ja muita Venäjälle tärkeitä hankkeita. Tavoitteena on luoda Eurooppa riippuvaiseksi Venäjästä ja sitä kautta saada EU:ssa konkreettista poliittista vaikutusvaltaa.

EU on nostanut esille Suomesta mm. Paavo Lipposen, jonka omistaman konsulttiyhtiön todellisena toimialana on lobata Nordstream kaasuputkihanketta sekä Esko Ahon, joka toimii venäläisen Sberbankin hallintoneuvoston jäsenenä sen toisena ei-venäläisenä jäsenenä. Molemmat edellä mainitut omaavat kokemusta mm. Suomen pääministerin tehtävästä sekä pitkän poliittisen uransa ansiosta kattavan verkoston niin poliittisen kuin elinkeinoelämän huipulta. Toimiessaan Venäjän eduksi on Venäjällä käytössään välillisesti koko tämä verkosto ja sen sivuhaarat.

Samaa strategiaa Venäjä toteuttaa muidenkin EU-maiden osalta. Muita korkean profiilin, Venäjän ostamia ja sen puolesta lobbaavia eurooppalaispoliitikkoja ovat muun muassa Itävallan entinen ulkoministeri, Rosneftin hallituksen jäsen Karin Kneissl, Ranskan entinen pääministeri, öljy-yhtiö Zaroubejneftin hallituksen jäsen Francois Fillon, Saksan entinen liittokansleri ja nykyinen russofiili Gerhard Schröder, joka uupumatta lobbaa Venäjän kaasuputken puolesta ja laukoo kiusallisen myötäileviä kommentteja Venäjän agressiivisesta geopolitiikasta.

Tämän strategian lisäksi Venäjä rahoittaa äärioikeistolaisia liikkeitä ja puolueita Euroopassa. Räikeimpänä esimerkkinä vuonna 2019, jolloin Itävällan varakansleri, oikeistopopulistisen Vapauspuolueen Heinz-Christian Strache oli valmis päästämään Venäjän toimijoita vaikuttamaan Itävallan hallituksen päätöksentekoon ja mediaan. Kun asia tuli julkiseksi salaa kuvatun videon ansiosta (videolla Strache on ibizalaisella huvilalla illanvietossa. Nauhoille taltioituu, miten Strache tarjoaa venäläisoligarkin mahdollisen vaalirahoituksen vastikkeeksi erilaisia etuja kuten julkisia rakennushankkeita), nousi siitä valtava kohu jonka seurauksena Strache erosi tehtävästään. Tapaus osoittaa sen, että oikeistopopulistien suhde valtaan ja sen väärinkäyttöön on konkreettinen uhka europpalaiselle demokratialle. Läpi koko tämän vuosituhannen on Venäjä pyrkinyt luomaan suhteita ja rahoittamaan niin oikeistopopulisteja mutta etenkin äärioikeistolaista liikettä. Venäjän regiimiä ja äärioikeistoa yhdistää yhteinen tavoite, Euroopan horjuttaminen.

Näiden Venäjää lobbaavien ex-poliitikkojen avulla Venäjä on pystynyt systemaattisesti rakentamaan poliittista vaikutusvaltaansa EU:n sisällä sekä kasvattamaan sekä modernisoimaan asevoimiaan. Saamansa sekä poliittisen että taloudellisen hyödyn se on edelleen investoinut agressiivisen geopolitiikkansa toteuttamiseen.

Täydellisessä maailmassa EU:lla olisi verotusjärjestelmä, jonka kautta Venäjän valtionyhtiöitä lobbaavien, likaisten poliitikkojen saamat yritystensä tai halintoneuvostopaikoista saamansa tulot verotettaisiin raskaimman kautta. Verotuskäytännön rinnalla olisi lainsäädäntö ajan tasalla räikeimpien väärinkäytöksien osalta. Tällöin oman edun tavoitteleminen muuttuisi konkreettisesti tai ainakin hankaloittaisi sitä.

Nyt EU ja sen veronmaksajat joutuvat kustantamaan vastatoimet Venäjän sapelinkalisteluun pitkälti siksi, koska Venäjää lobbaavat korkean profiilin poliitikot ovat saaneet toimia täysin vapaasti.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

"Erityisen vaarallisena Persson pitää Venäjän tapaa perustella toimintaansa historiallisten vääryyksien oikaisemisella."
"Se (Kreml) pitää Venäjää voittajana, jolla on historia puolellaan. Länsi on sen mielestä rappiolla ja moraalisesti alakynnessä Venäjään nähden."

Siinä näkymää miten Venäjän regime katselee maailmaa. Kylmäävää tekstiä siksi, että pakko olla samaa mieltä. Kannattaa lukea. Koska Suomi on asiantuntija Venäjän suhteen, niin mikään tästä ei ole salaisuus ulkopoliittiselle johdolle. Mistä tiedämme? Koska Suomi on pyrkinyt kaikin tavoin mahdollisimman lähelle Natoa!
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Venäjä tuntuu perustelevan turvallisuusuhilla sitä miksi sen rajalla ei saisi olla itseään tarvittaessa puolustavaa sotilaallista väkeä. Tätä ongelmaa he haluavat ratkoa sillä tavalla, että valloitetaan muita maita.

Mitäpä jos he suuressa maassaan vetäytyisivät kauemmas muista. Pääkaupunki voidaan siirtää jonnekin lukuisista miljoonakaupungeista. Jekaterinburg voisi sekin olla jo riittävän kaukana pahasta Natosta. Ja Uralin itäpuolella Aasiassa lääniä piisaa. Pietari se vasta onkin ikävästi lähellä kaikkea pahaa ja vaarallista. Senkin voisi siirtää. Joen äärellä voivat jatkossakin sen pitää Ob, Jenisei ja Lena opittiin jo lapsena koulussa, vaikka jonkin noista varrelle.

Työllisyys lisääntyisi mukavasti ja EU voisi olla mukana rahoittamassa muuttoja. Kaikilla olisi kivaa hei.

Haluaisin nähdä Putinin ilmeen, kun joku poliitikko tätä hänelle ehdottaisi. Vittuilun maailmanmestaruuskisathan Venäjä on aloittanut, joten tiedä vaikka siellä arvostettaisiin hyvää vastasuoritusta. Voimaa ja kovuutta arvostava Lavrov vetäisisi sikaristaan sauhut, ottaisi viskiryypyn ja repeäisi sen jälkeen isosti nauramaan: hyvä ehdotus, poika (tai tyttö)!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Haluaisin nähdä Putinin ilmeen, kun joku poliitikko tätä hänelle ehdottaisi. Vittuilun maailmanmestaruuskisathan Venäjä on aloittanut, joten tiedä vaikka siellä arvostettaisiin hyvää vastasuoritusta. Voimaa ja kovuutta arvostava Lavrov vetäisisi sikaristaan sauhut, ottaisi viskiryypyn ja repeäisi sen jälkeen isosti nauramaan: hyvä ehdotus, poika (tai tyttö)!
Vittuilussa Venäjä on ahkera ja taitava, melkeinpä luonnonlahjakkuus alalla. Tosin lahjakkuus auttaa Venäjää eteenpäin vain siihen saakka, kunnes tulee vastapuolen vuoro vittuilla. Venäjän kantti ei yksinkertaisesti riitä vittuilun mm-kisoissa, koska pienemmän kanssakisaajan nokkela kuusnolla-vittuilu on kerta toisensa jälkeen liikaa Venäjälle. Vittuilukyky Venäjällä on huikea, mutta sitä on treenattu ikiajat kestokyvyn kustannuksella.

Sinänsä viihdyttävä vittuilumatsi saattaa päättyä siihenkin, että Venäjä raivostuu vastustajalle omista vittuiluistaan, ja ryhtyy vaikkapa riehumaan moottorisahan kanssa. Noin totiselle vittuilijalle sitä vasta vittuilla kärsiikin. Pitää vain koettaa ketterästi väistellä ilmassa viuhtovaa terälaippaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En tiedä, onko jo ehdotettu, kun en laiskuuttani jaksanut koko ketjua lukea läpi, mutta minun mielestäni Venäjän tulisi hakea Nato-jäsenyyttä itselleen. Tulevaisuudessa, tai jo tänä päivänä, maailma on pitkälti Kiinan alainen (ainakin Amerikassa kaikki tuotteet on jo "Made in China"), joten Kiinaa vastaan tarvitaan vahva suojamuuri (Kiinan muuri ei riitä). Yhdistämällä voimansa lännen kanssa, Venäjä voisi lakaista maton alle kaikki nämä kiistansa lännen kanssa, ja ruveta yhteistyöhön yhteistä potentiaalista vastamahtia vastaan.

Ja tulevaisuudessahan kai povataan väestönkasvun räjähtävän Afrikassa, ja Kiina hakee jo kovasti asetelmia siellä. Yhdistämällä omat varansa lännen kanssa Venäjä voisi saada mukavan puskurin mahdollista tulevaisuuden Afrikka-Kiina -akselia vastaan.

No joo, nyt sitten odottelemaan löylyjä...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
mutta minun mielestäni Venäjän tulisi hakea Nato-jäsenyyttä itselleen.
Kannatetaan. Tosin Venäjällä on hiukan matkaa edellytysten täyttymiseen.
Vähän alusta: "Tämän sopimuksen sopimuspuolet vahvistavat uskovansa Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjantarkoituksiin ja periaatteisiin ja haluavansa elää rauhassa kaikkien kansojen ja kaikkien hallitusten kanssa.Ne ovat lujasti päättäneet suojella kansojensa vapautta, yhteistä perintöä, kulttuuria ja sivistystä, jotkaperustuvat demokratian periaatteisiin, henkilökohtaiseen vapauteen ja oikeusvaltion periaatteeseen.Ne pyrkivät edistämään vakautta ja hyvinvointia Pohjois-Atlantin alueella."

Venäjä on ongelma, mutta rääpäle, kun verrataan Kiinan resursseihin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kannatetaan. Tosin Venäjällä on hiukan matkaa edellytysten täyttymiseen.
Vähän alusta: "Tämän sopimuksen sopimuspuolet vahvistavat uskovansa Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjantarkoituksiin ja periaatteisiin ja haluavansa elää rauhassa kaikkien kansojen ja kaikkien hallitusten kanssa.Ne ovat lujasti päättäneet suojella kansojensa vapautta, yhteistä perintöä, kulttuuria ja sivistystä, jotkaperustuvat demokratian periaatteisiin, henkilökohtaiseen vapauteen ja oikeusvaltion periaatteeseen.Ne pyrkivät edistämään vakautta ja hyvinvointia Pohjois-Atlantin alueella."

No mutta eihän tuo nyt ole niin nöpönuukaa.

Ystävällisin terveisin,
Erdogan (ja mahdollisesti muutama muukin valtionpäämies)
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Pitäisi vertailla 1952 Turkkiin, jolloin siitä tuli jäsen.

Erdogan varmaan jo laskeskelee mielessään, että miten monta miljardia hän voi Suomelta kiristää sitä vastaan, että Turkki hyväksyisi Suomen Nato-jäsenyyden.

On kyllä masentavat hallinnot vallassa nykyään Euroopan sylissä. Miten hitossa maailma on ajautunut tällaiseen moraaliseen ja älylliseen taantumukseen..
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Erdogan varmaan jo laskeskelee mielessään, että miten monta miljardia hän voi Suomelta kiristää sitä vastaan, että Turkki hyväksyisi Suomen Nato-jäsenyyden.
Ei välttämättä. Huolimatta viime vuosien näennäisestä kaveeraamisesta, Venäjä ja Turkki ovat pitkäaikaisia vihollisia. Syyria ja nyt viimeaikoina myös Ukraina ovat kiristäneet maiden välejä. Vaikka Venäjällä ja Turkilla ei ole maarajaa, Mustameri on näiden välinen potentiaalinen jännitepesäke, ja Turkki hallitsee Bosporinsalmea.

En usko että Turkkia yhtään haittaisi, että Naton Venäjän vastainen raja vahvistuisi pohjoisessa. Tämä ainakin teoriassa jakaisi hieman sotilaallista kuormaa mahdollisessa konfliktitilanteessa.

Noin muutenkin uskon että Turkki on Venäjälle paljon isompi kivi kengässä kuin mitä haluavat myöntää. Turkki ei sovi Venäjän narratiiviin viholliskuvasta, mutta se on kuitenkin Nato maa. Lisäksi Turkki on sotilaalllisesti suhteellisen vahva, ja kuten mainittu yllä, kaveeraa Ukrainan kanssa ja pystyy sulkemaan Venäjän laivaliikenteen Mustalta mereltä. Lisäksi ehkä pahin kaikista, Turkkia ei johda demokraattinen johtaja vaan toinen diktaattori. Demokraattisten johtajien kanssa pelaamiseen Putin on tottunut, ja tietää voivansa uhitella koska aina on olemassa se takaportti "vitsi vitsi, älkää suuttuko", ja länsimaat tekevät kaikkensa välttääkseen sodan ja provokaation.

Sen sijaan Erdogan on arvaamaton, omaa samanlaisen kunniantunnon kuin Putin ja eikä välttämättä siedä silmille hyppimistä samalla tavalla kuin länsimaat. Onhan se nähty jo Syyriassa (Turkin pudottama Suhoi) sekä Azerbaijan-Armenia konfliktissa, että Venäjä ei mielellään lähde uhoamaan Turkille.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tyylikäs herramies Milonov Moskovasta pyrki taas Suomeen ja tapasi marraskuussa 2021 mm. ex-pressa Halosen ja ministeri Skinnarin. Kokoomuksen Kopra aikoi tavata Milonovin.


Niin. Todellisuudessa kyse on Milonovista, joka tunnetaan Venäjän homopropagandalain ideoijana ja edistäjänä. Hän on useita kertoja osallistunut mm. Pietarissa järjestettyjen seksuaalivähemmistöjen tapaamisten häiriköintiin. Milonov vieraili myös Valko-Venäjän ja Puolan rajalla tehden venäläispropagandan mukaisen "dokumentin".

Mitä helvettiä Suomessa tapahtuu, kun Halonen, Skinnari tapailevat venäläissikaa ja Koprakin aikoi tavata? Ei voi mitenkään olla mahdollista, mutta kun on.
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen

Painostusvaihe 2.0 alkanut.
Parhaimmillaan uusi YYA-ehdotus ja pahimmillaan Molotov-Ribbertop soppari löydetty Kremlin arkiston hyllyistä.

Jokohan nyt NATOn kannatus menisi yli 50 % typerän kansan keskuudessa niin voitaisiin pistää hakemusta sisään. Epätoivoa alkaa valtamaan mieltä, kun kansa ei tajua edes omaa parastaan ja poliitikoille tärkeintä vain oma ura. Sama vaikka tehtäisiin Venäjän väreissä. Masentava päivä jälleen...
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
14.1.2022 — Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo Venäjän kunnioittavan Suomen ja Ruotsin oikeutta päättää itse mahdollisesta Natoon liittymisestä.

Tästä on siis kaksi viikkoa!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jokohan nyt NATOn kannatus menisi yli 50 % typerän kansan keskuudessa niin voitaisiin pistää hakemusta sisään. Epätoivoa alkaa valtamaan mieltä, kun kansa ei tajua edes omaa parastaan ja poliitikoille tärkeintä vain oma ura. Sama vaikka tehtäisiin Venäjän väreissä. Masentava päivä jälleen...
Areenaan ilmestyneessä Kylmän sodan Suomi -sarjassa tätäkin problematiikkaa sivuttiin osuvasti. Suomettumisen "huippuvuosina" lännen sekä idän kahtiajako ja toisaalta naapurin reaktion pelko on iskostettu kansakuntaan niin syvälle, että tuohon maaperään tuntuu vieläkin suorastaan epätoivoiselta lähteä rakentamaan mitään Nato-keskustelua. Tilanne voi olla eri siinä vaiheessa kun viimeisetkin kyseisen sukupolven edustajat kasvavat horsmaa maan povessa.

On käsittämätöntä ja suorastaan rikollista, että vuosikymmenien ajan politiikot puolueesta riippumatta tekivät hartiavoimin töitä tällaisen länsivastaisen maaperän kylvämiseksi. Kekkonen presidenttinä oli silloisen Suomen vastine tämän päivän Lukashenkalle.
 

Morgoth

Jäsen
14.1.2022 — Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo Venäjän kunnioittavan Suomen ja Ruotsin oikeutta päättää itse mahdollisesta Natoon liittymisestä.
Lavrov on sellainen vanha rotta, joka osaa naamioida mitä brutaaleimmat uhkaukset salonkikelpoiseksi puheeksi. Suomalaisilla hirveä tarve uskoa olevansa jotenkin erityisasemassa, joten kaikki niellään mitä Sergei-setä sanoo varsinkin kun se on sellaista mitä vielä halutaan kuulla.

En oikein ymmärrä miksi näihin Venäjän kirjeisiin ja kysymyksiin ylipäätään pitää vastata yhdenkään maan lännessä? Eikö Sergeillä ja Vladimirilla ole kirjekavereita? Toivottavasti laitetaan joku kiva postimerkki vastauskuoreen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tyylikäs herramies Milonov Moskovasta pyrki taas Suomeen ja tapasi marraskuussa 2021 mm. ex-pressa Halosen ja ministeri Skinnarin. Kokoomuksen Kopra aikoi tavata Milonovin.


Niin. Todellisuudessa kyse on Milonovista, joka tunnetaan Venäjän homopropagandalain ideoijana ja edistäjänä. Hän on useita kertoja osallistunut mm. Pietarissa järjestettyjen seksuaalivähemmistöjen tapaamisten häiriköintiin. Milonov vieraili myös Valko-Venäjän ja Puolan rajalla tehden venäläispropagandan mukaisen "dokumentin".

Mitä helvettiä Suomessa tapahtuu, kun Halonen, Skinnari tapailevat venäläissikaa ja Koprakin aikoi tavata? Ei voi mitenkään olla mahdollista, mutta kun on.
Siis. Eduskunnan Venäjä-ystävyysseuraa johtaa kokoomuslainen, joka oli tapaamassa tämän kaverin? Vielä puolustusvaliokunnan jäsen? Hyi vittu. Häpeällistä. Fucking disgrace.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös