Pitääköhän tämä paikkansa. Venäläisten sopimussotilaiden pitää tiettynä päivämääränä olla katkaisemassa sopimus jossakin päin Venäjää, muuten sopimus jatkuu automaattisesti
Olet oikeassa, ettei näillä syrjäseutujen asukeilla ole Putinin silmissä merkitystä. Mutta nämä syrjäseutujen ”juopot” ovat niitä alkutuotannon väkeä joka alkaa näkymään ajastaan. Maatalous tulee varmasti ottamaan osumaa, ellei siellä ymmärretä jättää heitä jättää ”suojaan”. Mutta kun väkeä on saatava ja Moskovasta ei voi ottaa niin minkäs teet.En kyllä tiedä tästäkään. Taitaa muutenkin Venäjällä vielä tänäkin päivänä puolet miehistä olla umpijuoppoja varsinkin isompien kaupunkien ulkopuolella. Heistä taitaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä yhteiskunnalle. Lisäksi sinne muutenkin laitellaan syrjäseutujen miehiä, joilla ei ole koskaan ollut mitään väliä kuminaamalle.
Mikäli Wagner joukot jostain syystä ylittäisivat Puolan rajan niin elinikä odottama olisi hyvin lyhyt. Tuollainen sata tai muutamakin olisi Puolan vahvalle armeijalle suupala ja tämä olisi nopeasti hotkaistu. En suosittele Wagneria kokeilemaan.
Wagner-joukot lähestyvät Puolan rajaa – Puolalaisasiantuntija kertoo, miksi
Venäjän palkkasotilasarmeija on lisännyt läsnäoloaan Valko-Venäjällä ja uhkaa nyt Puolaa. Kysymys on ennen kaikkea hermopelistä. Iltalehden haastattelema asiantuntija ei usko tilanteen eskaloituvan.www.iltalehti.fi
Toki jonkin verran ovat paikanneet ja paikkaavat edelleenkin näitä persvakoduunareita tuontitavaralla. Naapurin paskastaneistahan muuttaa edelleen porukkaa paremman elämän toivossa Venäjälle, niin käsittämättömältä kuin se täältä katsottuna ehkä tuntuukin. Mutta onhan stan-vyöhykkeelläkin alkanut näkymään jonkinlaista irtiottoa Venäjästä, joten ehkä tuokin on tässä muuttumassa ja jo muuttunut, että Venäjän ei ole enää niin helppoa saada uutta orjatyövoimaa mistään ainakaan sitä tahtia kun entistä tapetaan Ukrainassa.Olet oikeassa, ettei näillä syrjäseutujen asukeilla ole Putinin silmissä merkitystä. Mutta nämä syrjäseutujen ”juopot” ovat niitä alkutuotannon väkeä joka alkaa näkymään ajastaan. Maatalous tulee varmasti ottamaan osumaa, ellei siellä ymmärretä jättää heitä jättää ”suojaan”. Mutta kun väkeä on saatava ja Moskovasta ei voi ottaa niin minkäs teet.
Moskovasta ei alkutuotantoon ole tulossa uusia ”orjia” kehitysmaaolosuhteisiin ellei sitten pakoteta. Toki vankileirit varmaan voi vielä käyttöön ottaa. Tuolta ei toki uutisia sillä tavalla tule mutta mielenkiinnolla odottaa että miten sadonkorjuut onnistuu kun väki vähenee ja koneet vanhenee.
Tottakai tukevat. Tarkoitus ei ole millään muotoa sääliä Kiinaa, mutta Kiina toimii, kuten liki jokainen toimisi Kiinan saappaissa. Lännen on lopulta melko vaikea tuomita Kiinan toimia, sillä Länsi on itse ollut viime vuosina ajamassa alas omaa riippuvaisuussuhdetta Kiinaan.Kiina on kyllä pirullinen. Kiina syöttää Venäjää mikrosirulla ja on saanut Venäjältä aiempaa isommat markkinat vientituotteilleen. Kiina saa myytyä Venäjälle omaa tuotantoaan ja ostettua halpaa öljyä. Eikö sota ole tässä suhteessa Kiinalle mahtava asia? Toki toisella suunnalla tulee takkiin, kun länsimaiset yritykset vetävät Kiinasta investointeja pois. Mitenkä tuossa lopulta käy? Minä pelkään, että itsevaltiaat tukevat lopulta toisiaan.
Umland korostaa, että ”Venäjän valtioperinteessä imperiaalinen periaate on liian vahva, jotta se voisi mahdollistaa merkityksellistä ja kestävää tulitaukoa.”
– Se myös kestää Venäjän poliittisen järjestelmän demokraattisen muutoksen. Näin kävi esimerkiksi lyhyiden tasavaltalaiskausien aikana helmi-lokakuussa 1917 ja 1990-luvulla.
---
Näin teki esimerkiksi Venäjän 14. armeija 30 vuotta sitten kesällä 1992, kun se toteutti sotilaallisen väliintulon Moldovassa.
– Tuolloinen 14. armeijan komentaja, nykyinen evp-kenraali Aleksandr Lebed perusteli laitonta interventiotaan toiseen maahan samanlaisella valheella kuin Putin omaansa 2022. Lebed sanoi lehdistötilaisuudessa, että nuoren Moldovan tasavallan hallitus käyttäytyi pahemmin kuin Saksan SS-joukot 50 vuotta sitten. Venäjän armeijan avoin väliintulo varmisti Moldovan jaon.
Kuvaavaa on, että Venäjä ei vastoin aiempia lupauksiaan vetäytynytkään Moldovasta vuoden 1994 jälkeen, vaikka Moldova lisäsi puolueettomuuden takaavan ja Nato-jäsenyyden poissulkevan 11. artiklan perustuslakiinsa.
Samaten kuvaava on, että tämä tapahtui vuosina 1992–1994, jolloin Venäjällä vallitsi ”suhteellisen länsimielinen ja liberaali kausi, jolloin Vladimir Putin oli poliittinen merkityksettömyys Pietarissa”.
---
– Se (Aselepo) olisi ainoastaan väliaikainen taktinen vetäytyminen, joukkojen uudelleen ryhmittäminen ja aseistaminen. Myöhemmin Moskova ylittäisi rajan uudelleen uudella voimalla. Jos tarpeellista, Kreml tekee sen sotavoimin ja siviiliväestöön kohdistetulla joukkoterrorilla.
--
Venäjän hyökkäyksen julmuus ja ehdottomuus taas liittyy sodan epätyypilliseen piirteseen eli venäläiseen identiteettiin.
– Enemmistö valtavirran venäläisnationalismista ei tunnusta ukrainalaista identiteettiä, kulttuuria ja kieltä aidosti kansallisiksi. Nämä ovat sille paikallista kansanperinnettä, jotka eivät ole verrannollisia venäläisyyteen ja sen kulttuuriin.
Umland mainitsee, ettei tämä halveksunta liity ainoastaan Moskovan ylimielisyyteen.
– Se myös ilmentää venäläisten alemmuuskompleksia, jota se tuntee ukrainalaisia eli vanhempaa, kristillisempää, ortodoksisempaa ja selvästi tarkemmin määritellympää eurooppalaisempaa itäslaavilaista ”veljeskansaa” kohtaan.
Umlandin mukaan ”tässä Venäjän eliitin ja väestön merkittävässä määrin jakamassa ajattelussa ukrainalaisella kansallismielisyydellä ja valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon”.
– Jopa näiden sietämistä pidetään Venäjällä rienaavana. Venäläiset kutsuvat Ukrainaa sen länsiosia lukuun ottamatta Vähä-Venäjäksi (Malorossija) ja Uudeksi-Venäjäksi (Novorossija). Täten Moskovan sotaa Ukrainassa ei voida nähdä aidoksi sodaksi. Se on erikoisoperaatio Suur-Venäjän alueella.
---
– Ukrainalaisten ja muiden entisten neuvostokansojen (sekä myös sellaisten kansojen kuin puolalaisten ja suomalaisten) kokemukset Moskovan imperialismista ovat antaneet katkeria opetuksia. Ne ohjeistavat ukrainalaisia odottamaan Venäjän tappiota ennen vakavien neuvotteluiden aloittamista Kremlin kanssa.
Tässä hyvä kirjoitus saksalaistutkijalta
"Ukrainalaiset tietävät, ettei venäläisiin voi luottaa" | Verkkouutiset
"Ukrainalaiset tietävät, ettei venäläisiin voi luottaa" | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Ukraina ilmeisesti pikkuhiljaa laajentelee tuota sillanpääasemaa tuolla Oleshkyn suunnalla:
Niin, täysin samanlaista oli meininki "länsimielisen" Jeltsinin ollessa vallassa. Kysykää vaikka tunkioterroristien murhaamalta Dzhokhar Dudayevilta. Hänen mukaansa muutos tunkiolandiassa vaatisi sen, että epävaltio laitetaan täysin polvilleen. En ole eri mieltä. Tuo epävaltio ei ole muuttunut ainakaan positiivisempaan suuntaan ja eikä tule muuttumaankaan, koska imperialismin juuret ovat liian syvällä ja länsi ei halua tai uskalla ottaa niitä kovimpia keinoja käyttöön.Tässä hyvä kirjoitus saksalaistutkijalta
"Ukrainalaiset tietävät, ettei venäläisiin voi luottaa" | Verkkouutiset
"Ukrainalaiset tietävät, ettei venäläisiin voi luottaa" | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Tuolla kommenteissa puhutaan, että tarkoituksena olisi hankaloittaa venäläisten huoltoa kun Chongarin rautatiesilta on poissa pelistä. Onko minulta mennyt jotain ohi, vai sekoittaako tuo kommentoija nyt sen tuhotun maantiesillan ja siitä vähän matkan päässä olevan rautatiesillan? Käsittääkseni sitä rautatiesiltaa ei ole tuhottu?
Ei se ainakaan kovin ehjä ole:
On nää kyllä niin irti todellisuudesta, että ei mitään rajaa. Tunkiolandia meinaa järjestää omat tunkio-olympialaiset ja kutsua ukrainalaisetkin mukaan kisaamaan. Kaikki "normaaliuden" kromosomit näyttävät näiltä puuttuvan:
On nää kyllä niin irti todellisuudesta, että ei mitään rajaa. Tunkiolandia meinaa järjestää omat tunkio-olympialaiset ja kutsua ukrainalaisetkin mukaan kisaamaan. Kaikki "normaaliuden" kromosomit näyttävät näiltä puuttuvan:
yllä tämä nyt uhkaavasti alkaa näyttää siltä, että sota jatkuu vielä Trumpin uuden kauden aikanakin. Tunnen muutamia USA:laisia demokraatteja ja harmillisesti heidänkin puheissa alkaa olla nykyään jo salaliittoteorioita. Luottamukseni siihen, että Trump jatkaisi Ukrainan tukemista nykyiseen malliin on pyöreä 0. Samoin luottamukseni Bidenin uudelleen valintaan on aika lähellä nollaa.
En kyllä tiedä miten Trump pääsisi takaisin valtaan, kun hänellä on vastustusta miltei kaikkialla. Toki hän on suosikki republikaanien ehdokkaaksi, mutta ei Trump enää ole se sama tyyppi kuin 2016. Noh, toki kaikki on mahdollista, mutta Biden kaikesta höperöydestään huolimatta on vakaampi henkilö kuin Trump, joka alkaa tuntumaan väsyneeltä. Myöskään se ei auta ihmeemmin, että Trump ja hänen lähipiirinsä on käyttänyt huomattavan paljon aikaa siihen, että puhutaan siitä, kuinka vaalit ovat lavastettuja.Ja on jo pitkän aikaa näyttänyt hyvin todennäköiseltä, että hänet valitaan uudelleen presidentiksi. Kuten odottaa sopikin, niin ei tuosta DeSantisista taida hänelle mitään vastusta olla. Aika sitten näyttää, että onko Bidenistakaan
Millä reagoit, jos ei ole kykyä reagoida? No jonkun entisen presidentin voi päästää viinapäissään televisioon, mutta siinä se sitten olikin. Tämän lisäksi muutama ohjus siviilikohteeseen.Jotenkin hämmästyttää kuinka "kevyesti" örkit reagoi näihin Moskovan iskuihin. Luulisi, että sieltä ärähdeltäisiin ja monta viikkoa uhottaisiin kuinka tuhoavat koko maapallon.
Venäjä on äärimmäisen outo mesta.
Kyllä nuo uutiset tuovat lisäarvoa, mutta väärälle puolelle eli venäjälle. He viestivät, että sotaa voidaan käydä niin pitkään kuin tarve on. Tosiasiassa tilanne voi pinnan alla olla jotain ihan muuta. Kaikki tieto, joka venäjältä tulee pitää mielestäni olettaa olevan täyttä rapalaa. Ja siten jokaisen jopa miettiä tarkkaan, että kannattaako sitä rapalaa jakaa eteenpäin.En oikein näe näiden uutisten tuomaa lisäarvoa tilanteeseen. Ei kai missään vaiheessa olekaan annettu paljon painoarvoa sille, että Venäjä alkaisi vetää joukkojaan pois Ukrainasta. Se, että Venäjä kokoaa jälleen uutta väkeä lihamyllyyn ei kyllä ole muuta kuin seuraava sivu edellisen jatkoksi. On siis mielestäni väärin sanoa Venäjän jollain tavalla nyt yhtäkkiä valmistautuvan pitkään sotaan, ennemmin Venäjä on edelleen valmis panostamaan uusia voimavaroja sodankäyntiin ja on ollut alusta asti selvää, että näin se tulee tekemään tasan niin kauan kuin niitä voimavaroja on.
Mikäli Ukraina pystyy valtaamaan alueitaan tilanne tietenkin paranee, mutta eihän siitä mitään takeita ole, että tämä lopettaisi sodan. Tietysti sodan jatkuminen tilanteessa, jossa Ukrainalla olisi vähemmän rintamalinjaa puolustettavana, olisi Ukrainalle mieluisempaa.