Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 289 192
  • 62 343

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä mielenosoituksessa oli yhtä "paljon" osallistujia, kuin Convoy Finlandissa.

Ja kyseessä lähes Suomen kokoinen metropoli, johon kyllä mahtuu jos jonkinmoista kulkijaa ja jossa osoitetaan mieltä joka päivä monenlaisista asioista. Koronasalaliittohönöilyt, natsimiekkarit ja muut sekoilut keräävät Berliinissä monin-, moninkertaisesti enemmän väkeä, ja silti kyseessä on aivan olemattoman pieni marginaali.

Ukrainan puolesta Berliinissä osoitetaan mieltä tällä hetkellä - niin ikään - varmasti joka päivä. Suurmiekkarissa Ukrainan puolesta väkeä oli yli 100.000.

Rauhoittukaa nyt jumalauta!
Vähän hämmentävä fiilis kyseisestä mielenilmauksesta kieltämättä. Ainakaan minulle ei aimmin ole jäänyt kuvaa, että liittotasavaltaan muuttaneet Venäjän saksalaiset olisivat mitenkään erityisen Putin-mielisiä, vaan integraatio osaksi valtaväestöä on ollut kielitaustakin jo huomioidenkin varsin sulava. Esimerkiksi Saksan suuren turkkilaisvähemmistön siteet entiseen kotimaahan ja sen diktaattori Erdoganiin ovat merkittävästi huolestuttavampi asia. Esimerkiksi vuonna 2016 Erdogania tukenut tapahtuma keräsi Kölnissä 40 000 osallistujaa.

Mittasuhteet lieneekin syytä muistaa ja miltei 84-miljoonan väestöstä "convoyn" saanee aikaiseksi vähän asialle kuin asialle. Näin yleisestihän Saksa on yllättänyt positiivisesti ottaessaan näinkin kriittisen kannan Venäjän hyökkäykselle, vaikkei täysiä pisteitä luonnollisesti saakaan.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Hieno teksti! Ymmärsin Norbert Röttgenin (CDU, ex-ministeri) niin, että hän vaati Saksan hallitusta tiedostamaan yhteyden noin 700 miljoonan euron siirtoon 24 tunnissa Venäjälle Buchan kansanmurhaan. Ei hän välttämättä tarkoita energian tuonnin katkaisemista kokonaan tässä ja nyt, mutta nopeamaa toimintaa katkaisemisessa ehdottomasti.

Jep, ja hän on täysin oikeassa. Röttgen vaikuttaa myös kansalaisten tietoisuuteen ja kansalaismielipiteeseen, ja se on nyt todellakin tarpeen. Ja minustakin on pelkästään positiivinen asia, että tämä asia on pinnalla ja etenkin Saksan (mutta myös muiden EU-maiden) hallituksille luodaan painetta toimia niin Ukrainan taholta ja muuten kansainvälisesti, kuin kansallisen opposition sekä äänestäjienkin taholta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Sinänsä tämä koko keskustelu historiallisista oikeuksista alueisiin pitäisi kääntää kokonaan toisin päin ja palata 1100-luvulle, jossa Länsi-Venäjä kuului osaksi Kiovan Rusjia eli Kiovan Venäjää.
Putinin oppikirjat eivät ulotu niin pitkälle menneisyyteen. Ne sisältävät vain 1600-luvun jälkeiset tapahtumat.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Hyvä analyysi, @BitterX !

Liettua on ainoa Euroopan maa, joka tähän mennessä on katkaissut kaasun tuonnin Venäjältä.
Ja Liettua on tehnyt sen eteen töitä jo vuosia, joten sillä on vähän etumatkaa. Baltian maissa Venäjä ei ole koskaan ollut kovassa huudossa, joten siteet on koetettu pitää mahdollisimman vähäisinä, Länsi-Euroopassa Venäjää ei puolestaan ole oikein osattu nähdä realistisena uhkana. Tuotkin hyvin esille tuon, ettei kyse ole pelkästään Saksasta, vaikka kaikki odottavatkin Saksan siirtoa ja sillä on yksinään paljon painoarvoa Euroopassa.

Henkilökohtaisesti olen pohtinut paljon, että kumpi näistä vaihtoehdoista olisi parempi. Aiemmin olen ollut ehdottomasti vaihtoehdon 1 kannalla, mutta sekään ei valitettavasti lopettaisi sotaa ja raakuuksia kuin seinään ja vastaavasti voisi huonoimmillaan nopeastikin heikentää Euroopan kykyä auttaa Ukrainaa. Toinen vaihtoehto pitäisi talouden vakaampana, yhteiskunnan yhtenäisenä ja siten kyvyn vahvistaa Ukrainan tukemista parempana.
Olemme samoilla linjoilla. Tämän ketjun syövereissä olen itsekin sanonut, että muulla Euroopalla on _myös_ velvollisuus pitää itsensä siinä kunnossa, että voi auttaa Ukrainaa.

Tässä täytyy muistaa, että tärkeä syy Venäjän huonolle sotamenestykselle on lännen yhtenäinen toiminta Ukrainan vahvistamiseksi ja Venäjän heikentämiseksi. Tämä on toiseksi tärkein syy - ylivoimaisesti tärkein on Ukrainan päättäväinen puolustus. Mielestäni yhtenäinen länsi voisi nostaa panostansa, ja ratkaista sekä päättää tämän sodan aseistamalla Ukrainaa yhä voimakkaammin ja tukemalla taloudellisesti. Mutta se vaatii sen yhtenäisyyden.
Täsmälleen samaa mieltä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Saksa on suurin este EU:n lisäpakotteille Venäjää vastaan,

Saksa taitaa olla todella syvällä suossa. En olisi uskonut että suo on näin syvä, mutta pahasti vaikuttaa, että Saksalla ei oikeasti ole mitään realistista kykyä irrottautua nopeasti Putinin kaasuletkuista. Letkujen nopea irroittaminen voi olla todella vaarallinen tilanne koko velkaantuneelle "lännelle". Saksan ajautuessa pahaan taloudelliseen kierteeseen, niin sen pelastaminen jollain tukipaketilla lienee täysin utopistista. Saksan konkurssi olisi Putinille "lottovoitto" ja sen seuraukset todella arvaamattomia.

Alla pientä ennakoitia Saksan mahdollisista taloudellisista vaikeuksista, mitkä varmasti heijastuvat koko EU alueelle ja kauemmaskin:

 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka kaasu- ja öljytoimituksia Venäjältä ei pystyisikään keskeyttämään vielä tämän illan aikana, kai valmistelut energiariippuvuuden lopettamiselle mahdollisimman pian ovat jo hyvää matkaa suunnitteilla?

Helppo kysymyshän tämä ei ole ratkaistavaksi (vaikka omaa syytämme yhtä lailla) ja tämä voi tarkoittaa lisäydinvoimaa, fossiilisten polttoaineiden lisähankintaa toisista ei-niin-ihmisoikeuksia-kunniottavista-maista ja "vihreän siiirtymän" kiihdyttämistä, mutta olettaisi jo tämän vuoden aikana saatavan jotain aikaiseksi, että energian tuontia Venäjältä voisi ainakin merkittävästi vähentää. Jotkin uudet voimalaitokset (Ydin-, tuuli-, aurinko- jne.) ovat toki pidemmän aikavälin hankkeita.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes

Baltian maat vai Suomi seuraavaksi..
Tässä pitää nyt muistaa että Venäjällä ei ole resursseja lähteä tämmöiseen sotaan. Ukraina on sen osoittanut että eivät pysty siihen. Toki onhan se mahdollista että tuo mies on niin hullu että lähtisi yrittämään, mutta en usko.

Venäläiset lähti valloittamaan Ukrainaa, eivätkä pysty siihen. Sen ne tietää itsekin kun lähtivät perääntymään. Jos pitäisi ennustaa jotain mitä tapahtuu tulevaisuudessa niin sanoisin että Venäjä saa valloitettua itselleen tämä "Novo Rossijan". Silloin ollaan erikoisessa tilanteessa, koska kun katsotaan tulevaisuuteen Ukrainan uhka jää sinne taustalle. Se voi johtaa siihen että jonkun vuoden päästä yrittävät saada haltuunsa loput Ukrainasta. Toinen mielenkiintoinen juttu on se että pelko siitä että Ukraina lähtee ottamaan aluetta takaisin saattaa jopa hillitä venäläisten menohaluja tulevaisuudessa. Eivät välttämättä voi lähteä muualle sotimaan ettei käy kylmät jo vallatuilla mailla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Saksa taitaa olla todella syvällä suossa. En olisi uskonut että suo on näin syvä, mutta pahasti vaikuttaa, että Saksalla ei oikeasti ole mitään realistista kykyä irrottautua nopeasti Putinin kaasuletkuista. Letkujen nopea irroittaminen voi olla todella vaarallinen tilanne koko velkaantuneelle "lännelle". Saksan ajautuessa pahaan taloudelliseen kierteeseen, niin sen pelastaminen jollain tukipaketilla lienee täysin utopistista. Saksan konkurssi olisi Putinille "lottovoitto" ja sen seuraukset todella arvaamattomia.

Alla pientä ennakoitia Saksan mahdollisista taloudellisista vaikeuksista, mitkä varmasti heijastuvat koko EU alueelle ja kauemmaskin:
Totta. Tosin ei Saksa ole konkurssiin joutumassa. Karmea virhe tehtiin kun ydinvoima päätettiin ajaa Saksassa alas. Silti Saksa ei tuo 100 % maakaasustaan Venäjältä, minkä joku saattoi väärin ymmärtää MS:n jutusta. Saksan kaasusta 55 prosenttia, hiilestä 52 prosenttia ja öljystä 34 prosenttia tuodaan Venäjältä. Vuonna 2021 Saksa osti energiaa Venäjältä 40 miljardilla eurolla.

Saksa on Habeckin mukaan hankkimassa kolmea uutta kelluvaa nesteytetyn maakaasun lng:n terminaalia. Laivoilla kuljetettava lng on vaihtoehto nyt Venäjältä putkea pitkin tulevalle kaasulle. Viikko sitten Saksa kertoi tehneensä Qatarin kanssa sopimuksen lng:n toimituksesta Saksaan. Perjantaina Yhdysvallat ja EU kertoivat sopineensa Yhdysvaltojen toimittavan lisää nesteytettyä maakaasua Eurooppaan.

Iso työ on jo käynnissä. Varmasti voidaan nopeuttaa edelleen.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Tulipa tossa mieleen yks meemi mille hymähdin alkuvuodesta. Voi vattu miten osuva.
 

Liitteet

  • year-2020-2021-tide-wave-vs-year-2022-godzilla.jpeg
    year-2020-2021-tide-wave-vs-year-2022-godzilla.jpeg
    72,5 KB · kertaa luettu: 378

Rush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Aika paljon oma vati kestää sodan kauheuksia, mutta tänään kuvat sidotuista, kidutetuista ja raiskatuista lapsista kaatoi sen. Pienimmät alle kymmenen vuotiaita.

Toiseksi en uskonut väitteitä joissa venäläisten kerrottiin sitoneet lapsia ihmiskilviksi panssareihin. Nyt en epäile etteikö tuo alhainen kansa kykenisi siihenkin.
Mistä ne kuvat oli otettu?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siinä vaiheessa Putinilta loppuisivat sotilaat ja kansannousu voisi kerrankin olla realistista.

Jotenkin mielikuvitusta käyttämällä pystyy näkemään, mitä tuossa vaiheessa tapahtuisi. Putin kaivaa kaapin pohjalta KGB-univormunsa ja silloisen aseensa ja lähtee kohti rintamaa. Ja toteaa Kummeli Storiesin jääkiekkovalmentaja Eskon tyyliin: "Pannaan mies kehiin!".
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers

Baltian maat vai Suomi seuraavaksi..

Ei Venäjällä ole resursseja hyökätä kummankaan kimppuun. Sota Ukrainassa on mennyt pitkin vittua, se sitoo resurssit. Jos tämä valloitus olisi mennyt hyvin, niin sitten pitäisin tätä suurempana uhkana, mutta tällä hetkellä en usko.

Minusta tämä sota on osoittanut aukottomasti sen, että Venäjällä ei ole mitään palaa Naton kanssa, ei minkäänlaista saumaa. Ydinaseet on tietysti, mutta ne on eri leikkiä. Jos soditaan kuten Ukrainassa, niin Venäjä teurastetaan.

Suomikin on onneksi sen verta uskottava puolustaja, ettei tänne kannata tulla sohimaan löysällä munalla. Ja kun Venäjä saa joukkonsa järjestykseen, niin Suomi on Natossa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ja Liettua on tehnyt sen eteen töitä jo vuosia, joten sillä on vähän etumatkaa. Baltian maissa Venäjä ei ole koskaan ollut kovassa huudossa, joten siteet on koetettu pitää mahdollisimman vähäisinä, Länsi-Euroopassa Venäjää ei puolestaan ole oikein osattu nähdä realistisena uhkana. Tuotkin hyvin esille tuon, ettei kyse ole pelkästään Saksasta, vaikka kaikki odottavatkin Saksan siirtoa ja sillä on yksinään paljon painoarvoa Euroopassa.

Täsmälleen näin. Länsi-Euroopassa on aina ajateltu, että kaupalliset suhteet Venäjälle ovat se asia, joka edistää Venäjän demokratiakehitystä sekä asemaa kiinteänä osana kansainvälistä yhteisöä. Tämä on lähtökohtaisesti ollut ajatus, jossa en sinällään näe mitään moittimista. Mutta suuri virhe on tehty siinä, että Venäjän jo pitkään jatkuneelta negatiiviselta kehitykseltä on suljettu silmät eikä siihen ole reagoitu.

Tästä me nyt maksamme hintaa ja opitaan kantapään kautta. Moni toimija myös Länsi-Euroopassa on ollut oikeassa tästä varoitellessaan, mutta tässä tilanteessa se on pelkkää jälkiviisautta. Nyt pitää vain hoitaa tilanne hyvin ja ottaa tästä sen jälkeen opiksi.

Baltian maista ja Puolasta nyt usein sanotaan, että olivat Venäjän suhteen oikeassa. Mutta olisiko Venäjän eristäminen jo 2000-luvun alussa ollut se oikea tie? En usko, että se olisi johtanut sen parempaan lopputulemaan. Oikea vastaus lienee jossakin näiden kahden paradigman välimaastossa, ja siihen lähihistorian tutkijat varmasti tulevat pureutumaan.


Vaikka kaasu- ja öljytoimituksia Venäjältä ei pystyisikään keskeyttämään vielä tämän illan aikana, kai valmistelut energiariippuvuuden lopettamiselle mahdollisimman pian ovat jo hyvää matkaa suunnitteilla?

Helppo kysymyshän tämä ei ole ratkaistavaksi (vaikka omaa syytämme yhtä lailla) ja tämä voi tarkoittaa lisäydinvoimaa, fossiilisten polttoaineiden lisähankintaa toisista ei-niin-ihmisoikeuksia-kunniottavista-maista ja "vihreän siiirtymän" kiihdyttämistä, mutta olettaisi jo tämän vuoden aikana saatavan jotain aikaiseksi, että energian tuontia Venäjältä voisi ainakin merkittävästi vähentää. Jotkin uudet voimalaitokset (Ydin-, tuuli-, aurinko- jne.) ovat toki pidemmän aikavälin hankkeita.

Onneksi suunnitelmat ovat jo pitkällä sekä Saksassa, Suomessa että varmasti myös muissa Venäjältä paljon energiaa tuovissa maissa. Ja olet täysin oikeassa, lyhyellä tähtäimellä tarvitaan vihreän siirtymän lisäksi myös tuonnin lisäämistä esimerkiksi Qatarin ja Azerbaidzanin kaltaisista, ei-ihan-demokratian-mallimaista. Se on nyt realiteetti. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tilanne kääntyy voitoksi vihreän siirtymän pakkonopeuttamisen sekä sen aiheuttaman innovaatiotoiminnan nopeutumisen myötä. Yksityinen sektori on nopea reagoimaan ja tuottamaan ratkaisuja, kun niitä tarvitaan. Lohdullista on myös se, että Suomesta löytyy erittäin vahvaa osaamista vaihtoehtoisten energiamuotojen ja erityisesti energiatehokkuuden aloilla: kenties ala nyt saa kaikkien aikojen mahdollisuuden.

Toivottavasti myös ydinvoima tekee uuden tulemisen Ranskan lisäksi myös muualla manner-Euroopassa.

Kun on maassa on tilaa tutkimukselle, innovatiotoiminnalle ja yritteliäisyydelle, niin homma kääntyy aina voitoksi.

Saksa taitaa olla todella syvällä suossa. En olisi uskonut että suo on näin syvä, mutta pahasti vaikuttaa, että Saksalla ei oikeasti ole mitään realistista kykyä irrottautua nopeasti Putinin kaasuletkuista. Letkujen nopea irroittaminen voi olla todella vaarallinen tilanne koko velkaantuneelle "lännelle". Saksan ajautuessa pahaan taloudelliseen kierteeseen, niin sen pelastaminen jollain tukipaketilla lienee täysin utopistista. Saksan konkurssi olisi Putinille "lottovoitto" ja sen seuraukset todella arvaamattomia.

Alla pientä ennakoitia Saksan mahdollisista taloudellisista vaikeuksista, mitkä varmasti heijastuvat koko EU alueelle ja kauemmaskin:


Ei Saksa missään tapauksessa konkurssiin menisi, mutta yhteiskuntarauha voi horjua hintojen noustessa ja etenkin, jos tilanne johtaa stagflaatioon - kuten tuossa linkittämässäsi erinomaisessa analyysissä mainitaan. Juuri siksi - jotta EU pystyy yhtenäisesti ja tehokkasti auttamaan Ukrainaa - pitää siirrot energiantuonnin lopettamiseksi tehdä tarkkaan harkiten: siten, että ne iskevät Venäjään kovaa, mutta pitävät vaikutukset Euroopassa hallinnassa.

Minä olen optimistinen, että keinot tähän löytyvät. Vaikka tilanne on aivan kamala ja tämä kaikki menee tunteisiin, koitetaan pitää mielessä, että läntisen yhteisön pitää pysyä yhtenäisenä ja toimintakykyisenä (kuten nimim. @Euro71 hyvin kirjoitti), jotta Ukrainaa voidaan tehokkaimmin auttaa. Vaaditaan nopeita, mutta harkittuja toimia. Minusta tämän suhteen ollaan aivan hyvällä tiellä.

On hemmetin 110% ymmärrettävää, että Ukrainan viestintä vaatii Twitterissä kaiken tässä ja nyt (ja se on hyväkin, niin hallituksiin kohdistuu painetta toimia), mutta kenties on aina hyvä kysyä, että onko ehdotetut yksinkertaiset ratkaisut niitä, jotka takaisivat parhaan lopputuloksen?


EDIT: @Cobol ehtikin jo tuomaan paljon samoja asioita esille.
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Liettuan kanssa ei pelleillä. Liettua vetää diplomaattisuhteet Venäjään ihan minimiin. Suurlähettiläät kotiin:

Liettua käski Venäjän lähettilään poistua maasta​

Liettua on määrännyt Vilnassa olevan Venäjän suurlähettilään poistumaan maasta, kertoo ulkoministeri Gabrielius Landsbergis. Hänen mukaansa myös Moskovassa olevan Liettuan suurlähettiläs palaa kotimaahansa.
Kyse ei ole konsultaatioista vaan Liettua alentaa pysyvästi diplomaattisuhteidensa tasoa Venäjään. Toimiin kuuluu myös Venäjän konsulaatin sulkeminen Klaipedassa.
Landsbergis perusteli päätöstä Venäjään hyökkäyssodalla Ukrainassa sekä muun muassa Butshassa paljastuneilla Venäjän asevoimien tekemillä julmuuksilla.
– Liettua on informoinut päätöksestä EU- ja Nato-kumpaneitaan ja kehottaa niitä toimimaan samoin, Landsbergis sanoi.
Myös Latvia aikoo alentaa maan diplomaattisuhteiden tasoa Venäjään, kertoo ulkoministeri Edgars Rinkevics. Hänen mukaansa konkreettisista toimista kerrotaan myöhemmin.
STT
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

Baltian maat vai Suomi seuraavaksi..
Millä ihmeen resursseilla Putin meinaisi, että Venäjä pärjää matsissa natoa vastaan? Itse olen siis vakaasti sitä mieltä, että sillä samalla sekunnilla, kun Venäjän sotilaat astuu jonkun nato-maan kamaralle, niin se 5. artikla oikeasti aktivoituu. Ei tapahdu mitään perääntymistä, mistä jotkut tuntuvat vouhottavan.

Ja natoa vastaan Venäjällä on suunnilleen yhtä paljon jakoa, kuin Luxemburgilla on jääkiekossa Suomea vastaan.

Nyt jo tuolla Ukrainassa tilanne on sellainen, että ilman melko ylivoimaisia ilmavoimiaan ei Venäjä pärjäisi tuotakaan vähää, mitä siellä nyt toistaiseksi ovat pärjänneet. Natomaiden ilmavoimat paikalle, niin Venäjän joukoista ei ole viikon jälkeen mitään muuta jäljellä, kuin kasat savuavaa romumetallia.
 

julle-jr

Jäsen
Liettuan kanssa ei pelleillä. Liettua vetää diplomaattisuhteet Venäjään ihan minimiin. Suurlähettiläät kotiin:

Liettua käski Venäjän lähettilään poistua maasta​

Liettua on määrännyt Vilnassa olevan Venäjän suurlähettilään poistumaan maasta, kertoo ulkoministeri Gabrielius Landsbergis. Hänen mukaansa myös Moskovassa olevan Liettuan suurlähettiläs palaa kotimaahansa.
Kyse ei ole konsultaatioista vaan Liettua alentaa pysyvästi diplomaattisuhteidensa tasoa Venäjään. Toimiin kuuluu myös Venäjän konsulaatin sulkeminen Klaipedassa.
Landsbergis perusteli päätöstä Venäjään hyökkäyssodalla Ukrainassa sekä muun muassa Butshassa paljastuneilla Venäjän asevoimien tekemillä julmuuksilla.
– Liettua on informoinut päätöksestä EU- ja Nato-kumpaneitaan ja kehottaa niitä toimimaan samoin, Landsbergis sanoi.
Myös Latvia aikoo alentaa maan diplomaattisuhteiden tasoa Venäjään, kertoo ulkoministeri Edgars Rinkevics. Hänen mukaansa konkreettisista toimista kerrotaan myöhemmin.
STT
Mehän voitais karkottaa konsulentit Ahvenanmaalta.
 

Dustwallow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
Aika paljon oma vati kestää sodan kauheuksia, mutta tänään kuvat sidotuista, kidutetuista ja raiskatuista lapsista kaatoi sen. Pienimmät alle kymmenen vuotiaita.

Toiseksi en uskonut väitteitä joissa venäläisten kerrottiin sitoneet lapsia ihmiskilviksi panssareihin. Nyt en epäile etteikö tuo alhainen kansa kykenisi siihenkin.
Nämä ovat juurikin niitä tarinoita, joiden takia itse en vain yksinkertaisesti pysty seuraamaan koko sotaa päivittäin. Pienten lasten isänä tulee vain niin epätoivoinen ja latistunut olo kun noita lapsia miettii. Ikinä ennen ei ole uutisia lukiessa alkanut itkettämään. Toisaalta toisinaan lennähtävän sekunnin ajan huomaan fantasioivani siitä, että etsin käsiini ihan kenet tahansa Venäjän sotatoimia puolustavan, ja vain lyöväni kaksinkäsin niin kauan, että kohteesta saati omista rystysistäni ei ole enää mitään muuta kuin veristä mössöä jäljellä. Ei tällaista pahuutta vastaan vain pysty edes aikuinen ihminen tunteitaan järkevästi jäsentelemään. Ainoa keino on jättää seuraamatta.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi

Baltian maat vai Suomi seuraavaksi..

Eli hakee väkisin yhteenottoa Naton kanssa.

Sieltä tulisi sellaiset määrät kylmää venäläistä laatikossa takaisin että koittamaan vaan sitten saatana.

Lähettäköön jumalauta sinne kaikki halukkaat ja ylpeät soviet union fanipoikansa.
 

MegaForce

Jäsen

Tuo suomettunut munaton kansa on iso osasyy miksi Venäjä edes pystyy riehumaan tuolla ja miksi ukrainalaisia nuoria siellä kuolee rintamalla. Varmaan ne torppaavat vielä Suomen NATO-jäsenyyden. Suomen tarjahaloset kuuluu samaan porukkaan. Ei sille mitään mahda. Venäjä veti niitä vuosikymmenen höplästä ja tässä tulos. Nyt vielä voisi jotain tehdä. Jossain vaiheessa voi olla liian myöhäistä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös