Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2020–2021?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 10 16,9%
 • Finaaliin

  Ääniä: 5 8,5%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 16 27,1%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 16 27,1%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 8 13,6%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 4 6,8%

 • Äänestäjiä
  59
 • Poll closed .

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tätähän me kävimme läpi jo puolitoista vuotta sitten:
Sikäli mikään ei ole muuttunut, että Fleuryn ja Subbanin sijasta edellä ovat nyt Fleury ja Lehner. Polku ylös on jopa kivikkoisempi, mutta montaa kauttahan Fleury ei varmasti enää tiellä ole, joten jos Oscar vain jaksaa odottaa, kahden vuoden päästä hän voisi olla Lehnerin varamaalivahti mahdollisesti. Ikää toki on jo 27 vuotta, joten jos Dansk haluaa rahastaa, hän siirtyy KHL:ään ensi kaudeksi. Viime kaudella pelejä ylhäällä kertyi vain yksi ja siitä tuloksena oli ruma tappio Philadelphiassa kuudella päästetyllä maalilla joskus syyskaudella. Nyt sitten tämän kauden debyytissään hän onnistui ottamaan heti voiton. Varmasti kolme perättäistä voittoa AHL:ssä antoi hyvän lähtökohdan palata pitkästä aikaa NHL-kaukaloon. Vaikka Thompson valittiin AHL:n kuukauden maalivahdiksi, kyllä Dansk on yhä organisaation selkeä kolmosvahti katsomieni AHL-pelien silmätestin perusteella. Mutta joo, hieman tuo ura on tuntunut jäävän junnaamaan paikoilleen. AHL:ssä Dansk on sarjan parhaimmistoa, mutta NHL:ssä pari viimeisintä lyhyttä stinttiä kahden viime kauden aikana eivät ole sujuneet sen satumaisen avauskauden tapaan. Hän on joka tapauksessa nyt marinoitunut ihan tarpeeksi kauan AHL:ssä ollakseen valmis kokeilemaan siipiään kakkosmaalivahtina NHL:ssä jossain organisaatiossa. Vegasissa tilaisuutta ei välttämättä tule, koska omistaja Foley on julkisestikin todennut, että on luvannut Fleurylle tämän saavan lopettaa uransa kultaisena ritarina ja Lehnerillä on viiden vuoden sopimus, joten kuten todettua, polku NHL:ään tässä organisaatiossa on ehkä jopa vielä hankalampi kuin Fleuryn ja Subbanin aikana. Thompsonin hyvät otteet ainakin mahdollistavat sen, että tarvittaessa siirtojen takarajalla Danskia voidaan käyttää osana pelaajakauppaa.
Juu, niin sillon kerroit. Kysymys oli ehkä enemmänkin onko tapahtunut muutosta/kehitystä. Oli aikoinaan itsellä kovat odotukset mutta tuo 27v ja NHL:ssä kolmosveskana on aika huono kombinaatio.

Kiitos kattavasta vastauksesta taas, vuorokausissa on liian vähän tunteja että kerkeäisi NHL:ää seuraamaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
28/56 Los Angeles vs. Vegas

Lehner aloitti maalissa ensi kertaa helmikuun alun. Karlsson sai väärän positiivisen testituloksen aiemmin aamulla, mutta pystyi lopulta pelaamaan, kun testit uusittiin. Tuch ja Stephenson olivat myös toipuneet pelikuntoon, joten Pietrangelo on tällä hetkellä ainoa merkittävä poissaolija. Stephenson palasi kakkosketjun keskelle. Roy-Glass-Tuch oli kolmonen ja Carrier-Nosek-Reaves nelosvitja. Puolustajapareissa ei ollut muutoksia.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Pacioretty, Stephenson, Martinez, Carrier, Nosek, Reaves
+/- Lehner, Theodore, McNabb, Coghlan, Whitecloud, Hague, Roy, Glass, Tuch, Smith, Karlsson, Marchessault
-
--

Puolet runkosarjasta on nyt tahkottu. Tämä peli päättyi 2-4 vierasvoittoon ja saldona on kauden avauspuolikkaalta nyt 21 voittoa, kuusi tappiota ja yksi tappio varsinaisen peliajan jälkeen. Katselin pelin läpi sivusilmällä, joten raportti on vähän lyhyempi. Avauserässä Stephensonin ketju oli liekeissä iskien kaksi osumaa. Ensin Martinez pinchasi viivasta vastaan ja piti paineen hyökkäysalueella pakottaen Brownin vierittämään kiekon ränniin maalin taakse. Stone otti kiekon haltuun kulmassa ja syötti maalin eteen Paciorettylle, joka ohitti Quickin. Toinen maali syntyi parin minuutin päästä, kun Stone syötti kulmasta viivaan, Martinez levitti Theodorelle ja tämä laukoi kohti maalia. Pacioretty ohjasi lapa jäässä kiekon kohti maalia. Quick oli niin syvällä maalissa, että hän koppasi kiekon räpyläänsä juuri ja juuri ilmeisesti maalin sisällä, koska pitkän videotarkistuksen jälkeen tilannehuone totesi kiekon ja räpylän olleen maalissa. Kings kavensi parikymmentä sekuntia ennen erätaukoa, kun Doughty avasi ristipiston laitaan ja Kopitar otti kovan syötön upeasti haltuun lusikkapuolella. Hän luisteli oikeaa laitaa pitkin kohti maalia ja ampui Martinezin jaloista takapatjaan. Rebound kimposi maalin eteen eikä Theodore saanut sidottua Iafalloa irti kiekosta, vaan tämä kavensi. Avauserä oli kaikkinensa ihan hyvin kontrollissa, vaikka Kings kavensi lopussa.

Toisessa erässä Los Angeles tasoitti 26. minuutilla, kun Moore ohjasi keskeltä Royn viivavedon sisään. Vegasin Roy ei saanut pidettyä häntä keskellä pihdeissään oltuaan hetkellisesti Glassin paikalla sentterinä. Kolmosketju juoksi kiekon perässä omissa tuossa vaihdossa saamatta stoppia aikaan laidoissa. Ennen maalia Lehner pelasti vieraat jo kertaalleen pysäyttämällä 3v1-hyökkäyksen liukumalla erinomaisen nopeasti tolpalta toiselle. Toisessa päässä Carrier olisi voinut puolestaan itse ampua vasemmalta kaarelta 2v1-hyökkäyksessä, mutta hän haki vielä tuloksetta Reavesia keskeltä.

35. minuutilla syntyi voittomaali, kun Karlsson kaapi hyökkäyspään aloituksen Vilardia vastaan. Martinez liikkui laitaa pitkin ylös ja Marchessault laskeutui siniviivalle hänen paikalleen. Alec pudotti kiekon laidasta viivaan ja Marchessault laukoi ranteella kohti maalia. Karlsson oli ehtinyt liikkua aloitusympyrästä b-pisteiden väliin ja ohjasi kiekon jään kautta etukulmaan. Tehopiste oli Karlsson uran 200. Golden Knightsissa runkosarjassa ja hän nousi Marchessaultin jälkeen toisena pelaajana 200 runkosarjapisteen kerhoon. Toinen erä oli ehkä ensimmäistäkin paremmin Vegasin hyppysissä, kun vedot kohti maalia olivat 5-16. Alkupuolella Kingsilla oli toki pari paikkaa, joista yhden se hyödynsikin.

Päätöserässä puolestaan nelosketju teki 2-4 osuman puolivälissä, kun Reaves karvasi kiekon hyökkäysalueella omille. Hän teki jo avauserässä pari vastaavaa suoritusta onnistuen pysäyttämään laidassa Kingsin hyökkäykseenlähdön ja siksi palkitsen hänet plussalla. Nosek nappasi irtokiekon ja siirsi sen vasempaan laitaan. Hague tuli taustalta mukaan ja viritti laitapompusta lyöntilaukauksen kohti maalia, jossa Carrier oli ohjaamassa kiekon sisään kauden avausmaalillaan. Jos Reaves teki viime pelissä avausmaalinsa, nyt oli Carrierin vuoro. Nelosketju on hiljalleen pääsemässä entiseen iskuunsa. Tuon maalin jälkeen päätöskymppi oli enemmän tai vähemmän pelailua vailla suurta uhkaa. Vegas on voittanut kaikki 14 ottelua, joita se on johtanut kahden erän jälkeen. Ennen 2-4 osumaa Lehner joutui kertaalleen venymään jopa triplatorjuntaan maalin edessä, kun Coghlan menetti mailansa ja Kings-pelaajat pääsivät turhan vapaasti lähietäisyydeltä yrittämään kiekon laukomista läpi patjojen.

Stephensonin ketju erottui tasaviisikoin positiivisesti edukseen, joten kärkiketjuista palkitsen sen plussalla. Jossain vaiheessa laukausyritykset oli sen ollessa jäällä 14-6 Vegasille ja muiden vitjojen ollessa kehissä 13-11 Kingsille. Stephensonin ketjulla oli yhteensä 11 laukausta kohti maalia. Alaketjuista parempi oli nelosvitja, joka saa myös plussat. Reaves oli alusta asti jopa stonemainen kiekkorosvo hyökkäysalueella ja Nosek-Carrier kaksikko pääsi tehoille viimeisessä maalissa, mutta siinäkin Reaves oli tilanteen käynnistäjänä. Alakerrasta Martinez oli alustamassa kahta ensimmäistä osumaa eikä tehnyt omissa virheitä, vaan jatkoi hyvää ja tasaista kauttaan, joten annan taas plussan siitä hyvästä. Blokkejakin kertyi taas mukavat neljä jääajan oltua reilut 23 minuuttia, joka oli minuutin enemmän kuin Theodorella.

Ylivoima oli kesyä, koska kummallakaan yrittämällä Vegas ei luonut mitään vaarallista. Koostumukset olivat Theodore-Stone-Pacioretty-Stephenson-Tuch ja Martinez-Marchessault-Smith-Karlsson-Glass. Stephenson ja Tuch ovat ottaneet Karlssonin ja Glassin paikat ykkösviisikosta varmastikin siksi, että heitä käytetään kiekon ylöstuojina. Tuch on varsinkin joukkueen paras tuossa roolissa ja kyllä he Stephensonin kanssa pääsivätkin yhteistuumin ylivoimalla Theodoren keskialueen jätöistä vauhdilla yli keskialueen, mutta itse ylivoimapelaaminen hyökkäysalueella oli mielikuvituksetonta. Tasaviisikoinkin Tuch osoitti arvonsa kiekollisena onnistuen neljä kertaa neljästä tuomaan kiekon hyökkäysalueelle, mutta juuri muuta positiivista hänen iltapuhteessaan ei sitten ollutkaan, kun Royn ja Glassin kanssa he eivät oikein saaneet mitään aikaan hyökkäysalueella:
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ylivoima oli kesyä, koska kummallakaan yrittämällä Vegas ei luonut mitään vaarallista. Koostumukset olivat Theodore-Stone-Pacioretty-Stephenson-Tuch ja Martinez-Marchessault-Smith-Karlsson-Glass. Stephenson ja Tuch ovat ottaneet Karlssonin ja Glassin paikat ykkösviisikosta varmastikin siksi, että heitä käytetään kiekon ylöstuojina. Tuch on varsinkin joukkueen paras tuossa roolissa ja kyllä he Stephensonin kanssa pääsivätkin yhteistuumin ylivoimalla Theodoren keskialueen jätöistä vauhdilla yli keskialueen, mutta itse ylivoimapelaaminen hyökkäysalueella oli mielikuvituksetonta.
Sen verran nuo ylivoimahaut jäivät minua kiinnostamaan, että kelasin uudelleen nauhalta läpi Golden Knightsin kaksi ylivoimaa ja tutkin tarkemmin sitä, miten joukkue murtautuu hyökkäysalueelle. Löysin käytännössä neljä erilaista mallia, joiden sisällä oli vielä pientä varaa luovuudella eli eri variaatiota. Ennen näytteisiin menemistä pitää vielä sanoa se, että Marchessault-Karlsson-Smith kolmikko sai yhteenlaskettuna viime pelissä täyteen 580 pistettä Golden Knightsissa. Unohdin tuon mainita raportissa ylempänä. Huikea ketju.

Malli 1:

Lähtökohta on aina sama. Viivapuolustaja hakee kiekon omista ja kuljettaa sen puolustussiniviivalle saakka. Sen jälkeen voi tapahtua erinäisiä asioita, mutta tässä tapauksessa Theodore jättää kiekon taakse. Kaksi hyökkääjää seisoo paikoillaan suurin piirtein punaviivalla. Tässä tapauksessa he ovat Stone ja Pacioretty. Stone on oikealla ja Pacioretty vasemmalla, jotta kämmenet ovat auki kentälle päin ja heidän kauttaan voi helposti pelata seinäsyötön. Kaksi muuta hyökkääjää hakevat vauhdit alempaa ja he kiihdyttävät yhtä aikaa "välikaistoja" pitkin pystyyn eli aloituspisteitä pitkin syvyyssuunnassa. Tässä tapauksessa Tuch ja Stephenson ovat hyökkääjät, jotka hakevat vauhdit alempaa ja spurttaavat pystyyn Stonen ja Paciorettyn välistä. Merkittävää on se, että myös heillä kämmenet ovat vastakkain, jotta he voivat helposti syöttää toisilleen poikittain. Leftin mies Stephenson on vasemmalla välikaistalla ja Tuch rightina oikealla. Theodoren tehtävänä on jättönsä jälkeen sitoa vastustajan yksinäinen karvaaja keskialueella ja tavallaan blokata hänet, jotta Stephensonille ja Tuchille avautuu entistä enemmän tilaa. Kings käytti tässä pelissä 1-3 alivoimatrapia keskialueella kuten Golden Knightskin normaalisti.

Tässä ensimmäisessä mallissa Vegas yritti kunnolla yllättää Kingsin siten, että Stephenson ei lähtenytkään kuljettamaan kiekkoa Theodoren jätön jälkeen, vaan lähetti pystysyötön päätyyn toivoen, että Tuch ehtisi ensimmäisenä hybridipitkään, mutta ajoitukset eivät pelanneet. Tuch oli vielä liian kaukana hyökkäyssiniviivasta ehtiäkseen päätykiekkoon Kingsin puolustajien selustaan, joten tuomiona oli pitkä kiekko.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Malli 2:

Theodore on taas hakenut kiekon alhaalta ja kuljettanut sen puolustussiniselle saakka. Stephenson ja Tuch ovat hakeneet alhaalta vauhdit ja kiihdyttävät välikaistoja pitkin, mutta Theodore ei tällä kertaa jättänytkään kiekkoa heille, vaan avasi toiselle seisovilla jaloilla olleista pelaajista. Tässä tapauksessa syöttö suuntautui Stonelle.

Stonen tehtävä on hidastaa peliä ja imeä vastustajan puolustaja itseensä. Samalla Stephenson jatkaa liikettään vastaantulevan puolustajan selustaan tyhjään tilaan. Kun puolustaja on tarpeeksi lähellä, Stone jatkaa kiekon eteenpäin laitaa pitkin.

Stephenson ehtii Stonen hidastetun syötön perään ensimmäisenä. Vegas on tullut onnistuneesti ja kontrolloidusti alueelle. Vaihtoehtona Stephensonilla on lyödä kiekko rystyllä ränniin ja luottaa, että painottomalla puolella Pacioretty-Theodore kaksikko saa pelin rauhoittumaan. Stephenson voi myös pysäyttää pelin laitaan ja odottaa apuja laitapainiin. Vegasilla on kuitenkin ylivoima, joten sen turvin sen pitäisi kyetä voittamaan laitavääntö ja saada peli rauhoittumaan.

Tuch tuli hyvillä vauhdeilla mukaan tilanteeseen kolmanneksi Vegas-pelaajaksi, mutta niin vain Doughty ja Määttä onnistuivat purkamaan kiekon pois omista laitaa pitkin 2v3-alivoimatilanteesta huolimatta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Malli 3:

Theodore haki edellisen purkukiekon nopeasti ja käänsi pelin heti pystyyn. Tuch ja Stephenson ehtivät juuri pois hyökkäysalueelta. Kingsin karvaaja paineistaa Theodorea, mutta hänen takanaan vierailla on 4v3 lukumääräinen ylivoima, joten Theodore avaa vain Tuchin lapaan ja tämä ohjaa kiekon päätyyn. Vegas luottaa, että 4v3-ylivoiman turvin se onnistuu voittamaan kaksinkamppailut ja saamaan tilanteen rauhoittumaan.

Lopulta niin kävikin, kun Stone-Tuch kaksikko siirsi oikeasta laidasta kiekon viivaan Theodorelle ja kuvio oli vihdoin kunnossa.

Tässä on kakkosylivoiman näyte. Martinez hakee purkukiekon keskialueelta ja kääntää sen nopeasti pystyyn.

Glass on Stonen paikalla oikealla ja Smith on Paciorettyn paikalla vasemmassa laidassa. Marchessault-Karlsson kaksikko toimii kiekon ylöstuojina ollen kämmenet vastakkain keskellä. Vegasilla on 4v3-ylivoimatilanne, kun Kingsin ylin karvaaja on pelattu pihalle keskialueella Martinezin ansiosta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Malli 4:

Neljännessä variaatiossa Theodore kuljettaa kiekon niin pitkälle kuin pystyy ja haastaa vastustajan ylintä karvaajaa. Tässä tapauksessa hän on onnistunut viemään kiekon punaviivalle saakka. Stone ja Pacioretty ovat tutusti seisovin jaloin laidassa, kun puolestaan kuvan ulkopuolella Stephenson ja Tuch hakevat vauhtia alhaalta.

Tässä tapauksessa ylivoimatilanne muodostuu keskialueelle. Stephenson ja Tuch saavat periaatteessa 2v1-ylivoiman Kingsin karvaajaa vastaan. Kingsin kolmen miehen linja siniviivalla merkkaa Stonen, Paciorettyn ja keskikaistalle jääneen Theodoren. Stephenson ja Tuch voivat tässä tapauksessa ylittää keskialueen poikkisyötöllä toisilleen tai sitten toinen heistä voi kuljettaa itse kiekon siniviivalle saakka. Niin tapahtuu nyt, kun Stephenson kuljettaa kiekon itse siniviivalle.

Siniviivan päälläkin on vielä pari vaihtoehtoa. Vegas voi hyödyntää hetkellisen 2v1-ylivoiman eli Stephenson voi käyttää kiekon laidassa Paciorettylla ja saada sen takaisin laitaa pitkin pystyyn.

Toinen vaihtoehto on se, että Stephenson itse henkilökohtaisella taidollaan ja nopeudellaan vie kuljetuksen loppuun saakka ja pääsee mahdollisesti jopa veto- tai syöttöpaikkaan.

Kolmas vaihtoehto on rännikiekko/poikkikentän syöttö Stonelle painottomalle puolelle.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Stephenson päätti murtautua itse vauhdilla alueelle ja teki sen onnistuneesti. Tuch tuli yhtä aikaa siniviivan yli ja painoi maalille, muttei ihan onnistunut ohjaamaan maaliin Stephensonin syöttöä. Kun kaksi pelaajaa tuli vauhdilla alueelle yhtä aikaa, vastustajan on todella hankala saada heitä kuriin ja tätä mallia Vegas on ennenkin käyttänyt onnistuneesti hyväkseen:Tuossa ylläolevassa suorahyökkäysmaalissa ylivoimalla Martinez toimii theodoremaisesti eli täyttää keskikaistan jättönsä jälkeen ja ajaa jopa maalille saakka, kun Theodore jäi yllä siniviivalle "omalle paikalleen". Tuch oli puolestaan syöttäjänä ja Stephenson tilanteen päättäjänä luistinohjauksellaan.

Toinen onnistunut suorite tuli Avsia vastaan ulkoilmapelin jälkeen. Pietrangelo jättää kiekon Tuchille. Tämä ja Karlsson kiihdyttävät alhaalta vauhdit ja hyökkäävät välikaistoja pitkin pystyyn, mutta he päättävät ylittää seinäsyötöllä keskialueen sen sijaan, että toinen itse kuljettaisi kiekon alueelle. Yksinäisen karvaajan Compherin ohitettuaan Karlsson antoi kiekon takaisin siniviivan päällä ja Tuch pujotteli seisovien vastustajien välistä maalintekoon henkilökohtaista taitoaan hyödyntäen (GIF lähtee pyörimään ainakin kuvaa klikkaamalla jollei muuten):
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Lopuksi vielä yksi näyte jälkimmäiseltä ylivoimalta, jossa yhdistyvät nätisti eri elementit. Theodore on taas kuljettanut kiekon jopa lähes punaviivalle saakka ja haastanut siten viimeiseen asti itse kärkikarvaajaa.

Tuch ei kuljettanut itse jätön jälkeen kiekkoa siniselle saakka, vaan poimi vierestä Stephensonille, jolle on helppo syöttää, kun kämmenet ovat vastakkain. Peli kiihtyy näyttävästi ja Kingsin kärkikarvaaja tulee näin vaivatta ohitetuksi.

Stephenson puolestaan ei myöskään kuljeta itse tällä kertaa kiekkoa alueelle, vaan hyödyntää hetkellisen 2v1-ylivoiman Carteria vastaan käyttämällä kiekon Paciorettylla ja saaden sen sitten takaisin pystyyn laitaa pitkin Carterin selustaan hyökkäysalueen kulmaan.

Stephenson ehtii ensimmäisenä kiekolle kuten hieman ylempänä Stonen hidastetun syötön jälkeen. Tällä kertaa hän ei pysäytä peliä kulmaan viime kerrasta oppineena, vaan lyö kiekon saman tien ränniin painottomalle puolelle, koska Kingsin AV-nelikko on niin vahvasti pelin puolella.


Liikkuvasta versiosta näkyy (GIF lähtee pyörimään jälleen ainakin kuvaa klikkaamalla), kuinka Stone saa ottaa kiekon rauhassa haltuun ja kuvio on täten nopeasti kunnossa ylivoimamaalin hakemiseksi. Ensimmäinen laukauskin lähtee lähes heti Stonen lavasta mennen ohi maalin.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mielenkiintoista analyysia ylivoimapelaamisesta. Mutta kun juuri eilen taas manasin ottelua katsoessani kuinka vaikeata Golden Knightseilla on saada tuo ylivoimakuvio kuntoon. Ehkä siinä on variaatioita sitten vähän liikaa. Kings laittoi ylivoimakuvionsa heti kuntoon ja taas sai katsella sydän sykkyrällä, kun Kingsit pyörittivät ylivoimapeliä. Mielestäni joku sellainen kuvio, että joku tuo kiekon yli siniviivan, syöttää siihen viereen ehtineelle joukkuekaverilleen, ja tämä levittää siniviivan alla esim. toiselle puolelle, niin kuvio on kunnossa. Noin ne muut joukkueet mielestäni pelaavat. Joku pitkä päätyyn on liian riskialtis.

Ja sitten pitäisi tietenkin saada jotain mielikuvituksellisia kuvioita tuohon ylivoimapeliin kun se on saatu valmiiksi, että liikutettaisiin kiekkoa poikittain ja maalivahti ei olisi valmiina tasapainoasennossa torjuntaan. Mutta tämä menee jo paljon yli meikäläisen tietotason, noin simppelisti ajatellen tuolllainen vain tuntuisi parhaimmalta.

Lehneristä vielä, vaikka olen häntä paljon mollannut, niin hän osaa kyllä pelata kiekkoa ihailtavasti paremmin kuin Fleury, jolla ei tunnu olevan mitään hajua, mitä sen kiekon kanssa tulisi tehdä. Lehner laittaa kiekon päättäväisesti ja vauhdilla haluamaansa suuntaan melallaan, kun taas Fleurylla ei ole hajuakaan, mitä tehdä kiekon kanssa kun se on lavassa. Ei siinä pitäisi jäädä ihmettelemään, mitä nyt tekisi. Pisteet Lehnerille tästä. Muuten saisi mies ajaa hiuksensa lyhyeiksi ja pudottaa parikymmentä kiloa painoa, niin sitten ehkä katsottaisiin, jos rupeaisin hänestä enemmän pitämään.
 
Viva Las Vegas!

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No nyt oli vähän sellainen kutina ennen matsia, että olisi tilastotappion aika Vegasille. Ja tulihan se sieltä!! Alkupuoli ottelusta meni Vegasilta kyllä täysin ilman mitään energiaa. Loppupuolella sitten vähän oli tuollaista mukapainostusta ja tuli yksi onnekas pomppumaali, mutta se ei tällä kertaa riittänyt, kun pitäisi olla kaikki pelissä heti alusta alkaen. Onhan Vegas kelannut noita tappioasemia kiinni ja mennyt ohi monta kertaa, mutta ei sen voi olettaa joka kerta tapahtuvan. Se ensimmäinen maali tuntuu olevan äärimmäisen tärkeä.

Ties kuinka monta sydäriä taas sain, kun Fleury yritti kiekonkäsittelyä. Ei ole kyllä mitään päättäväisyyttä hänellä, ja sitten siihen ehtiikin vastustaja jo sohimaan, kun Fleury ei keksi, mitä sen kiekon kanssa tekisi.

No, ehkä huomenna jo on eri ilme St. Louisia vastaan kotona.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
14/40 Silver Knights vs. Barracuda

Orleans Areenalla oli ensi kerran yleisöä Hendersonin kotiottelussa. Thompson oli maalissa ja Patera luukulla. Bischoff palasi kokoonpanoon pitkästä aikaa Schuldtin pariksi oltuaan sivussa kymmenisen peliä. Hayes puolusti McLaughlinin kanssa. Hyökkäysketjuja oli muokattu siten, että Elvenes sai rinnalleen taksista palanneet Brownin ja Jurcon. O'Reganin kolmosketju oli muutoin ennallaan, mutta Dorofeyev oli lepovuorossa ja Jones paikkasi häntä. Quinneyn kanssa kiekkoilivat kakkosessa Dugan ja Rondbjerg. Nelosketju oli Cotter-Leschyshyn-Goulbourne. Ylivoimat olivat Murphy-Dugan-Sikura-O'Regan-Jones ja Dahlström-Elvenes-Jurco-Leschyshyn-Brown.

Plussat ja miinukset
++
+ Brown, Jurco, Elvenes, Sikura, O'Regan, Cotter, Dugan, Hayes
+/- Dahlström, Schuldt, Bischoff, McLaughlin, Jones, Quinney, Rondbjerg, Leschyshun, Goulbourne
- Murphy, Thompson
--

Ykkösketju hankki avausvaihdossaan ylivoiman päätypelillään ja sen HSK hyödynsi, kun Sikuran laukaus kaukaa oikeasta laidasta yllätti helposti Barracudan veskarin Melnichukin. O'Regan toi hyvin keskeltä kiekon alueelle ja pelasi kiekon Duganille, joka jätti sen oikeassa laidassa Sikuralle liikkuen sitten omalle puolelleen vasempaan siipeen, mutta Sikura ehti kiskaista kiekon maaliin ennen kuin kuvio tuli edes kunnolla kuntoon. San Jose tasoitti viiden minuutin jälkeen, kun Thompson torjui viivaroikun kulmaan. Vieraat olivat ensin kiekossa. Meloche pelasi maalin taakse ja Chekhovich syötti maalin eteen nousseelle Letunoville, joka ohitti rannarilla HSK:n viisikon keskeltä Thompsonin. Hayes ja McLaughlin pitivät miehensä kiinni syvyydessä, mutta nelosketjusta kukaan ei seurannut viivasta keskelle noussutta maalintekijää. Lähinnä kait Leschyshynin olisi pitänyt olla sulkemassa keskustaa tai Goulbournen seurata miehensä nousu.

Puolivälissä erää Brownin ketju sai taas hyvän myllyn aikaan vieraiden päädyssä, mutta Melnichuk kesti survomisyritykset. Heti perään toisessa päässä Blichfeld pääsi 2v2-hyökkäyksessä livahtamaan selustaan ja nokikkain Thompsonin kanssa, mutta tämä venytti patjan rystykudin eteen. HSK joutui alivoimalle vartin kohdalla, kun McLaughlin joutui rikkomaan maalille ajanutta vastustajaa Barracudan puolittaisessa 2v1-vastahyökkäyksessä. True aiheutti uhkaa juonikkuudellaan isännille. Lisäksi Merkley piti viivan kiinni todella taitavasti kertaalleen, kun kiekko pyöri jaloissa ja O'Regan ahdisti häntä. Lopussa syvyyden kautta vieraiden YV loi pari paikkaa maalin eteen, mutta Thompson kesti laukaukset läheltä. Aivan viimeisillä sekunneilla syntyi 1-2 maali, kun SJ dumppasi kiekon päätyyn kymmenen sekuntia ennen loppua ja Murphy haki sen, mutta kompastui maalin kulmalla menettäen kiekon. Seurauksena oli jäätävä maalinedusruuhka ja lopulta kukaan sekaviisikosta Murphy-Schuldt-O'Regan-Sikura-Goulbourne ei saanut siivottua pelivälinettä pois maalin edestä, vaan True löi sen sisään Megnan ja Gregorin sohimisten jälkeen. Vedot olivat erässä lopulta 12-14.

25. minuutilla Hayes sai kehuja selostamosta sijoittumisestaan kiekottomana. Siitä tuli hyvä esimerkki, kun Blichfeld yritti ampua hänen jaloista, mutta Hayes tökkäsi kiekon tylysti lavasta pois ennen laukausta. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin leftin kyttyräselkä eli vahvan tasapainon luistimilla omistanut ja hyvin kiekkoa suojannut True antoi kulmasta passin slottiin toiselle tanskalaiselle Blichfieldille, joka ampui kilpeen keskeltä. Gregor täydensi tuon tehokkaan ketjun. Hayesin viivaveto oli vuorostaan lähellä pomppia sisään 28. minuutilla. Hetkeä myöhemmin hän kuitenkin sai vasta kauden toisen jäähynsä poikittaisesta mailasta, mutta SJ sai kuvion kuntoon ensi kerran vasta 20 sekuntia ennen jäähyn loppua, joten HSK kesti alivoiman. Vedot olivat 3-8 12 minuutin jälkeen, joten erän avauspuoliskolla SJ oli pelin päällä eikä HSK päässyt kuin pari hassua kertaa vieraiden alueelle.

Tasoitus tuli hieman puskista 33. minuutilla suorahyökkäyksestä. O'Regan antoi ristipiston vasempaan laitaan Sikuralle, joka otti kiekon haltuun, ylitti sinisen ja syötti takaisin toiseen aaltoon O'Reganille, joka leikkasi kärkimiinalla keskelle ja ampui sitten kiekon yläriman alle. Johtomaali syntyi 35. minuutilla, kun Brown punnersi väkisin keskeltä hyökkäyssiniviivan yli. Irtokiekko jäi taakse Cotterille, joka laukoi slotista ranteella kiekon hanskakäden yläkulmaan kevyen maskin ohi. Pari minuuttia ennen taukoa puolestaan Dugan luisteli ympäri hyökkäysaluetta, kunnes hän löysi oikeasta laidasta McLaughlinin, joka ampui ranteella limpun Melnichukin syliin. Toinen puolikas oli isäntien ja vedot kääntyivät 3-8:sta lukuihin 13-12.

Päätöserän HSK aloitti ylivoimalla, kun viime kaudella Vegasin farmissa Wolvesissa pelannut Megna nosti kiekon katsomoon toisen erän viime sekunneilla. Elvenes laukoi kerran oikeasta siivestä tuloksetta päin luistimia. Viiden minuutin kohdalla Dugan syötti kulmasta keskelle ja Quinney ampui päin Sawchenkon ylävartaloa. Melnichuk loukkasi jotain toisen erän lopussa ja niinpä vieraat vaihtoivat maalivahdin päätöserään. Minuutin päästä Merkley sai syötön toiseen aaltoon ja viivytti laukaustaan, mutta Thompson pysyi mukana hämäyksessä loppuun asti pitäen etukulman kiinni. Hetken päästä Noesen puolestaan karkasi riistosta puolittain läpi, mutta lämäri oikeasta laidasta meni ohi takakulman.

HSK meni ratkaisevaan 4-2 johtoon seitsemän minuuttia ennen loppua, kun avausmaalissa uinunut kaksikko paikkasi erheensä. He painivat ensin päädyssä, kunnes Goulbourne tuli kulman 2v2-tilanteesta ulos kiekollisena ja laukoi kohti maalia. Leschyshyn ehti irtokiekkoon ennen Middletonia ja iski sen reppuun. SJ sai vielä yhden ylivoiman, mutta Schuldt ja Bischoff blokkasivat maalille tulleet kaukovedot. Sawchenko lähti maaliltaan kolme minuuttia ennen päätöstä ja Jones iski pian 3v1-hyökkäyksestä Quinneyn syötöstä tyhjiin 5-2 loppuluvut. Brown sai toisen syötön. HSK on voittanut kaikki viisi kotipeliään siten, että vastustaja on tehnyt tasan kaksi maalia, kummallista. Hienoa, että ensimmäinen ottelu kotifanien edessä päättyi voittoon ja vieläpä rakkaan vihollisen San Josen farmiseurasta.

Thompson saa miinuksen, koska hän pomputti eteensä joka toisen laukauksen eikä huokunut varmuutta. Irtokiekkokontrolli oli huonoa. Murphy puolestaan mokasi toisessa SJ:n maalissa ja nelosketjun kaksikko ensimmäisessä, mutta he paikkasivat sen lopussa.

Brownin vitja oli pari erää paras hyökkäyssuuntaan, vaikka ei tehnyt tulosta kuin vasta 35. minuutilla. O'Regan-Sikura kaksikko vietti vaihteeksi useamman pisteen iltaa. Cotter teki hienon maalin ja Hayes puolestaan oli hyvä omassa päässä. Dugan erottui edukseen Quinneyn ketjusta oikeastaan ainoana pelaajana kiekon kanssa.

Lucky-niminen hevosmaskotti esiteltiin muuten myös ottelun aikana:


15/50 Henderson vs. San Jose

Joukkueet kohtasivat uudelleen heti seuraavana iltana ja sopivasti iltayhdeksältä Suomen aikaa kolme tuntia ennen Vegasin ja Los Angelesin välisen pelin alkua. Kotijoukkueen kokoonpanossa ainoa muutos oli se, että Dorofeyev korvasi ylöskutsutun Brownin. Hän otti paikkansa O'Reganin ketjusta ja Rondbjerg siirtyi sentteröimään Elvenes-Jurco kaksikkoa, jolloin puolestaan Jones siirtyi Quinneyn laidalle Duganin pariksi.

Plussat ja miinukset
++
+ Elvenes, Dorofeyev, Quinney, Dugan, Cotter, Leschyshyn, Dahlström, Bischoff, Thompson
+/- Murphy, Hayes, McLaughlin, Schuldt, Goulbourne, Jones, Sikura, O'Regan, Jurco, Rondbjerg
-
--

Maalit:
- Avausmaali syntyi ylivoimalla pelin alussa kuten eilen. Elvenes toi kiekon alueelle, suojasi, kiersi vasemman laidan kautta maalin taakse ja syötti sitten slottiin lipuneelle Dorofeyeville, joka lakaisi keskeltä kiekon alakulmaan
- 37. minuutilla syntyi 2-0 osuma. Quinney pujotteli keskeltä hyökkäysalueelle ja ampui pienestä tilasta päin Sawchenkoa, joka torjui eteensä ja Dugan löi ilmasta kiekon sisään. Dahlström sai kakkossyötön
- O'Regan iski tyhjiin lopullisen niitin Quinneyn riiston ja Leschyshynin poikkikentän syötön jälkeen. Heti perään vielä Cotter voitti päätypainin ja syötti rystyltä maalin eteen Goulbournelle, joka ampui takakulmaan

Muut huomiot:
- Avauserässä SJ sai kolme ylivoimaa toisella puolikkaalla ja se sotki isäntien pelaamista. True tarjosi kulmasta parhaan paikan painottomalle puolelle Halbgewachsille, joka ampui avopaikasta ohi takakulman. Vedot olivat avauserässä lopulta 6-9 tarkan erän päätteeksi. Toisen erän alussa jämäylivoimalla Blichfeld kiskaisi vuorostaan ylärimaan vasemmalta kaarelta suoraan syötöstä kasvot laitaa kohden rightin kätisyydestä huolimatta
- Toisen erän avauskympillä Jurco ja Dorofeyev ottivat jäähyt, joten lyhyestä omasta ylivoimasta huolimatta vedot olivat 8-17 pelin puolivälissä. Viisi rangaistusta puoliväliin mennessä söi energiaa ja rytmiä, mutta ainakin pojat saivat harjoitella alivoimapelaamista tehden sen kiitettävästi
- Päätöserässä Cotter hankki vieraiden maalin takana jäähyn Megnalle, mutta paras tilanne syntyi alivoimalla SJ:lle, kun Bergmann pääsi karkuun harhasyötön seurauksena eikä Dahlström ehtinyt polkea tätä kiinni, mutta Thompson torjui alakulmasta räpylällään laukauksen. Vedot olivat 14-29 49 minuutin jälkeen
- Parhaan ylivoimansa HSK pelasi päätöserän puolivälissä, kun Murphy-Dugan-Sikura takakolmio ja O'Regan slotissa liikuttivat kiekkoa sekä laukoivat paljon tuloksetta. Paine alueella kesti puolitoista minuuttia
- Thompson otti lopulta ensimmäisen nollapelinsä 38 kopilla. HSK on voittanut nyt 13/15 pelistään. Reboundkontrolli oli paljon parempaa kuin viime pelissä
- Dahlström ja Bischoff saavat plussat ensisijaisesti AV-pelaamisestaan. Yläkerrasta maaleissa mukana olleille pelaajille voi antaa tunnustusta, kun muutoin 5v5-pelistä on hankala nostaa ketään esiin, koska peli oli niin rikkonainen. Leschyshyn oli pisterohmu kahdella syötöllään ja uurasti toisen kahden pisteen miehen Quinneyn tavoin alivoimalla kunnialla
- Kun tuli puhetta viimeksi noista Golden Knightsin YV-kuvioista, Silver Knightsilla on käytössään samat YV-haut luonnollisesti, jotta pelaajien on helppo tarvittaessa hypätä edustusmiehistöön. Alla näkyy esimerkiksi, kuinka VGK:n tavoin kaksi pelaajaa odottaa valmiiksi keskialueella punaviivalla laidoissa, Dahlström jättää kiekon puolustussiniviivalla taakse ja Elvenes-Jurco kaksikko kiihdyttää yli keskialueen välikaistoja pitkin

29/56 Kings vs. Golden Knights

Fleury palasi maaliin. Pacioretty oli sivussa päivittäin tarkkailtavan alavartalovamman takia, joten Tuch nousi hänen paikalleen ja Nosek kolmosketjuun. Kolesar sentteröi nelosta.

Arvosanataulukko
++
+ Nosek, Kolesar
+/- Fleury, McNabb, Theodore, Martinez, Hague, Whitecloud, Stone, Tuch, Stephenson, Smith, Karlsson, Marchessault, Roy, Glass, Carrier, Reaves
- Coghlan
--

Avauskymppi oli tarkka. Marchessault kilautti tolppaan kaukolaukauksellaan siniviivalta ja Kingsin ylivoimalla takakolmio petasi Doughtylle yhden lämäripaikan keskelle, mutta maskiton veto päätyi Fleuryn räpylään. Toinenkaan puolikas ei pelillisesti hurmannut. Molemmat viljelivät siirtokiekkoja alueelta toiselle ja syöttöketjut lavasta lapaan olivat olemattomia. Puolittaiset tilanteet syntyivät viivavetojen kautta, mutta Fleury seurasi hyvin paluukiekot patjatorjunnoista. Toisessa päässä Quick torjui kertaalleen hyvin patjallaan Tuchin matalan kudin keskeltä suorahyökkäyksen päätteeksi. Määttä jätti melko alussa pelin kesken kärsittyään ylävartalovamman Whitecloudin siististä laitataklauksesta, joten kotijoukkue puursi viidellä puolustajalla loppupelin.

26 minuutin kohdalla Kings meni edelle. Coghlanilla oli paikka purkaa pitkä oman alueen paine, mutta hän aikaili ja Vilardi riisti kiekon takaisin. Niinpä kulmahyrrien Mooren ja Lizotten johdolla paine jatkui Karlssonin ketjua vastaan. Kopitarkin ehti tuoreena jäälle, kun viivasta lähti laukaus, Moore ja Kopitar olivat maalilla survomassa ja lopulta Walker lakaisi ruuhkasta kiekon maaliin. Vegas haastoi jostain syystä maalin ja se ei mennyt läpi. Kings rankoi seuranneella ylivoimalla. Kopitar hämäsi laukovansa McNabbin läpi, mutta syöttikin neliön läpi Iafallolle, joka antoi tarkan syötön vasemmasta laidasta takatolpalle Brownin lapaan ohi Martinezin jääpeiton. Tämä jäi tekemättömään paikkaan, kun McNabb ei ehtinyt palata Kopitarin luota takaisin maalin eteen.

33. minuutilla Walker koukki Tuchia maalin edessä jäähynarvoisesti. Paciorettyn poissaollessa ykkösylivoima oli Theodore-Karlsson-Marchessault-Smith-Stone, mutta tulosta ei tullut, vaikka Stone kerran löysi päätypassilla keskeltä Smithin. Alivoimalla Lizotte puolestaan tuhlasi avopaikan Kempen esityöstä laukoen päin Fleurya, kun Smith kompuroi itsensä ohi tilanteesta. Vegas sai toisen ylivoiman perään, kun Kolesar kaatui päätyyn MacDermidin vauhdittamana. Alueelle tuonnit eivät kuitenkaan toimineet ja Kopitarin katkottua ensimmäisen yrityksen siniviivalla Kings sai kulutettua kellosta 40 sekuntia.

Päätöserän alussa Vegas sai ylivoiman. Tuch syötti päädystä kahden pelaajan puristuksista maalille Stephensonille, joka jäädytti Petersenin jäihin ja vei kämmenelle, mutta ei saanut kiekkoa tyhjiin, kun Doughty ilmestyi viime hetkellä torjumaan luistimella. Tämä siirsi maalia kuitenkin samalla, joten VGK sai kahden miehen ylivoiman puoleksitoista minuutiksi. Sen aikana Theodorelle pelattiin neljä one-timeria, mutta kaikki menivät ohi maalin pl. yksi mailaan osunut kuti. Ala-arvoinen 5v3-ylivoima kuten normaalisti. Vyöry jatkui laidoissa pyörien tasaviisikoin, mutta Kings puolusti keskustan hyvin. 53. minuutilla Reaves jäi vapaaksi maalille, mutta ampui riparin maalin kulmalta Petersenin syliin. Minuutin päästä Smith kilautti rimaan vasemmalta kaarelta Joonatanin syvyyssyötöstä.

Kavennus syntyi lopulta 3:27 ennen loppua, kun Kolesar katkoi hyökkäyssiniviivalla Kingsin hyökkäyksen ja käänsi pelin Nosekille, joka kiersi Doughtyn ja laukoi suoraluistelusta vasemmalta b-pisteeltä ranteella. Petersen torjui maskillaan ensimmäisen vedon. Rebound kimposi Nosekin vartalosta maaliin. Minuutin päästä peli oli silti ohi, kun Marchessault menetti kiekon hyökkäysalueella eikä Hague ehtinyt paikkaamaan viivassa, vaan Carter karkasi läpi ja uitti längistä kiekon maaliin.

Stonen seurahistorian pisin 10 ottelun pisteputki päättyi tähän peliin. Yksi hyvä 20-minuuttinen ei saa riittää NHL-ottelun voittoon eikä niin tapahtunutkaan. Kings oli kliininen kaksi erää ja viimeisessä erässä Petersen otti tarvittavat kopit. Klassinen ohipeli siis.

Nosek saa plussan maalistaan ja Kolesar esityöstään siihen. Nelosketju hoiti kymmenen minuutin jääajalla urakkansa siis plusmerkkisesti. Lisäksi Kolesar kyykytti toisessa erässä tappelussa Wagneria. Marchessault oli lähellä plussaa ollen ehkäpä kärkihyökkääjistä paras kahdeksalla laukauksellaan kohti maalia. Hän pelasi jopa 23 minuuttia. Theodore puolestaan laukoi kuudesti ja tosiaan päätöserän 5v3-ylivoimalla noista vedoista tuli ainakin neljä, mutta sihti uupui. Jossain luki, että Vegas on seurahistoriaan onnistunut kolme kertaa 19 yrittämällä maalinteossa kahden miehen ylivoimalla. Prosentti on sarjan kuudenneksi huonoin neljän kauden aikana. Coghlan saa vuorostaan miinuksen ainoana oltuaan selkeä syyllinen avausmaaliin, kun hänen purkunsa kesti liian kauan ja Vilardi karvasi pelivälineen takaisin Kingsille ennen kuin hetken päästä kiekko olikin sitten maalissa. Sen verran virkamiesmäistä Vegasin pelaaminen oli, että muut pelaajat ovatkin neutraalissa kategoriassa.

Mielenkiintoista analyysia ylivoimapelaamisesta. Mutta kun juuri eilen taas manasin ottelua katsoessani kuinka vaikeata Golden Knightseilla on saada tuo ylivoimakuvio kuntoon. Ehkä siinä on variaatioita sitten vähän liikaa. Kings laittoi ylivoimakuvionsa heti kuntoon ja taas sai katsella sydän sykkyrällä, kun Kingsit pyörittivät ylivoimapeliä. Mielestäni joku sellainen kuvio, että joku tuo kiekon yli siniviivan, syöttää siihen viereen ehtineelle joukkuekaverilleen, ja tämä levittää siniviivan alla esim. toiselle puolelle, niin kuvio on kunnossa. Noin ne muut joukkueet mielestäni pelaavat. Joku pitkä päätyyn on liian riskialtis.

Ja sitten pitäisi tietenkin saada jotain mielikuvituksellisia kuvioita tuohon ylivoimapeliin kun se on saatu valmiiksi, että liikutettaisiin kiekkoa poikittain ja maalivahti ei olisi valmiina tasapainoasennossa torjuntaan. Mutta tämä menee jo paljon yli meikäläisen tietotason, noin simppelisti ajatellen tuolllainen vain tuntuisi parhaimmalta.

Lehneristä vielä, vaikka olen häntä paljon mollannut, niin hän osaa kyllä pelata kiekkoa ihailtavasti paremmin kuin Fleury, jolla ei tunnu olevan mitään hajua, mitä sen kiekon kanssa tulisi tehdä. Lehner laittaa kiekon päättäväisesti ja vauhdilla haluamaansa suuntaan melallaan, kun taas Fleurylla ei ole hajuakaan, mitä tehdä kiekon kanssa kun se on lavassa. Ei siinä pitäisi jäädä ihmettelemään, mitä nyt tekisi. Pisteet Lehnerille tästä. Muuten saisi mies ajaa hiuksensa lyhyeiksi ja pudottaa parikymmentä kiloa painoa, niin sitten ehkä katsottaisiin, jos rupeaisin hänestä enemmän pitämään.
Minusta kuvion kuntoon saamiseen ei valmennuksen tarvitse puuttua, koska kyllä se onnistuu hyvällä prosentilla, mutta tuohon ylivoimapelin pyörittämiseen pitää löytää uusia niksejä. Stonekin tuskaili viime pelin jälkeisessä haastattelussa, että he ovat kokeilleet sekoittaa koostumuksia ja koittaneet eri kuvioita, mutta toteutuksen pitää olla vain parempi. Mitä tulee Lehneriin, hän on ehkä kyllä hieman varmemman oloinen kiekollisena, mutta ei minua kyllä pelota niinäkään hetkinä, kun Fleury pelaa mailalla. Ehken ole sitten kiinnittänyt riittävästi huomiota hänen mailapelaamiseensa. Toki tuon tietyn arpomisen olen havainnut, mutta silloin tilanne vaikuttaa olevan minusta hänellä päällisin puolin kontrollissa ja kyse on vain hämäämisestä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Minusta kuvion kuntoon saamiseen ei valmennuksen tarvitse puuttua, koska kyllä se onnistuu hyvällä prosentilla, mutta tuohon ylivoimapelin pyörittämiseen pitää löytää uusia niksejä. Stonekin tuskaili viime pelin jälkeisessä haastattelussa, että he ovat kokeilleet sekoittaa koostumuksia ja koittaneet eri kuvioita, mutta toteutuksen pitää olla vain parempi. Mitä tulee Lehneriin, hän on ehkä kyllä hieman varmemman oloinen kiekollisena, mutta ei minua kyllä pelota niinäkään hetkinä, kun Fleury pelaa mailalla. Ehken ole sitten kiinnittänyt riittävästi huomiota hänen mailapelaamiseensa. Toki tuon tietyn arpomisen olen havainnut, mutta silloin tilanne vaikuttaa olevan minusta hänellä päällisin puolin kontrollissa ja kyse on vain hämäämisestä.
Okei, yritetään seurailla näitä asioita, kuinka nopeasti ylivoimakuvio tulee kuntoon ja miten saadaan kiekkoa siinä liikuteltua ja nopeita laukauksia sitten aikaiseksi, ja toisaalta miten Fleury pärjää kiekon käsittelyssä. Nythän saatiin kätevästi Lehner taas ykkösmaalivahdiksi, kun hän torjui Losin voiton arvoisesti, mutta Fleuryn edessä saatiin tuollainen ohipeli ja tappio aikaiseksi.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
30/56 Vegas vs. St. Louis

Lehnerin vuoro oli pelata maalissa. Holden korvasi Coghlanin puolustuksessa. Glass joutui vilttiin ja Brown kipusi nelossentteriksi. Nosek sentteröi kolmosta laidoillaan Roy ja Kolesar. Pacioretty oli sivussa toisesta perättäisestä ottelusta.

Viiden minuutin tienoilla Hague antoi oivan poikkisyötön hyökkäysalueella, mutta Smith tuhlasi one-timerpaikan oikealta kaarelta. Seurauksena oli toki melkoinen ruuhka maalin eteen, mutta Haguekaan ei saanut maalille laskeuduttuaan vetoa kohti maalia Binningtonin pyöriessä miten sattuu. Hetken päästä Tuch pääsi ampumaan ensin vapaasti keskeltä päin Binningtonia ja heti perään Martinez antoi haguemaisen poikkisyötön vasemmasta laidasta ja Tuch kilautti rimaan oikealta puolelta. Avausmaali syntyi ajassa 8:41, kun Karlsson punnersi aloitusvoiton Schennistä tai aika lailla tasapeli tuo oli. Yhtä kaikki, Marchessault kiersi poimimaan irtokiekon eikä Schwartz pysynyt perässä. Joonatan laukoi nopeasti laidasta ja veto yllätti helposti Binningtonin.

Toinen kymppi oli vähän tasaisempi. Vegasin puolustus pysyi toki yhä kuosissa eikä suurta uhkaa vieraista ollut. Blues laukoi koko pelissä vain 16 kertaa kohti maalia Vegasin 35 vetoa vastaan. Erän lopussa Vegasin ykkösylivoima pääsi hetkeksi jäälle ja YV-pelaaminen oli jo paremman näköistä kuin viime pelissä.

Toisen erän alussa Marchessault tarjoili päädystä tekopaikan Smithille maalin eteen, mutta tämä nosti rystyltä yli patjan vain tolppaan. Tuch-Stone kaksikko esitti puolestaan piinaavaa karvausta 26. minuutilla eikä Blues tuntunut pääsevän pois omista. Minuutin päästä Blues silti tasoitti, kun ykkösketju ei päässyt pois omista ja McNabb-Holden parillakin oli alla pidempi vaihto. Tarasenko punnersi vanhanaikaisyrityksen Lehnerin patjaan. Kiekko pomppi kohti viivaa, Dunn astui esiin ja tinttasi vastakiekon takayläkulmaan ohi Holdenin blokin. Maalin jälkeen Vegas pääsi takaisin pelin päälle, muttei luonut mitään supermaalipaikkoja. Päätösvitosen alkuun Kolesar otti kamppijäähyn, mutta alivoima toimi vaivattomasti. 25 sekuntia ennen erätaukoa puolestaan Theodore pujotteli Marchessaultin jätöstä taitavasti kahden pelaajan välistä oikeasta laidasta keskelle, mutta veto meni suoraan syliin. Karlssonin vitja kirjasi Vegasin 20 laukauksesta kohti maalia yhdeksän ensimmäisessä kahdessa erässä ollen kaukalon paras koostumus.

Päätöserän alussa Vegas meni johtoon. Holden pelasi kiekon kulmaan Stonelle, joka nousi esiin ja yritti syöttää takatolpalle Tuchille, mutta kiekko jäi matkalle Schwartziin. Stone sai irtokiekon kuitenkin haltuunsa maalin edessä ja lakaisi sen sisään, kun Binnington oli jo liukunut takatolpalle. Eipä johtomaalia voinut vääryytenä pitää ottelun tapahtumiin nähden. Viiden minuutin kohdalla Stone antoi huonon syötön kohti viivaa hyökkäysalueella. Schwartz lähti nostamaan vastahyökkäystä ja käänsi kiekon laidasta keskelle rystyllä ohi Stephensonin. Tarasenko pääsi nokikkain Lehnerin kanssa, mutta tämä nollasi venäläisen laukauksen. Ajassa 47:50 Stone otti ilmasta kädellä haltuun Blues-puolustajan purkuyrityksen ja pääsi ampumaan vapaasti kuudesta metristä, mutta veto meni oikealta ohi eikä vanhanaikainenkaan uponnut patjan läpi.

52. minuutilla Golden Knights meni 3-1 johtoon. Kolesar-Roy kaksikko karvasi kiekon Bluesin päädyssä isännille. Hague toimitti sitten pelivälineen viivasta maalille ja sinne ehtinyt Kolesar ohjasi kiekon patjaan sekä siivosi oman reboundinsa ohi Binningtonin tehden viimein NHL-uransa avausosuman. Näemmä Kolesar säästeli sitä live-yleisön eteen:


Minuutin päästä ykkösketju pääsi jopa 4v1-vastahyökkäykseen. Kuvio oli kyllä hieno. Smith kuljetti vasenta laitaa ja jätti kiekon Theodorelle, joka otti mukaan neljännen miehen Martinezin vielä oikealta puolelta ja tämä antoi yhdellä kosketuksella syötön takaisin vasemmalle takatolpalle Smithille, mutta syöttö oli epätarkka. Muutoin Smith olisi saanut vain ohjata kiekon tyhjiin. Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Perronin käsillehuitomisjäähy kostautui, kun nopean kiekonliikuttelun päätteeksi ykkösylivoima onnistui. Smith siirsi kiekon oikeasta kulmasta kohti viivaa Marchessaultille, joka antoi nopean poikkisyötön Stonelle ja tämä puolestaan tarjoili slottiin Karlssonille. Binnington torjui ensimmäisen laukauksen, mutta paluukiekkonsa Wiljami nosti maalin kattoon.

Ykkösylivoima onnistui vielä toistamiseen kaksi minuuttia ennen loppua, kun Karlsson pudotti kiekon vasemmasta laidasta viivaan, Theodore laukoi ja Stone ohjasi maalin edestä kiekon sisään Faulkin jätettyä hänet vapaaksi. Kyseessä oli kapteenin 12:s osuma tällä kaudella ja jälleen kerran hän teki voittomaalin, sillä niitä on nyt peräti seitsemän 12 osumasta. Kun marmorit ovat pöydällä, Kivi astuu esiin. Kyseessä oli kolmas ottelu neljään päivään, joten annan tunnustuksen yhdelle kauden vakuuttavimmista esityksistä huippujoukkuetta vastaan. Blues tosiaan pysyi nätisti kurissa tasaviisikoin, kun VGK viisikkopuolusti erinomaisesti sallien vain 16 vetoa kohti Lehneriä. Päätöserässä vedoista tuli vain kolme. Vegas pysyi voittamattomana kultaisilla paidoilla ja fanien ollessa hallissa tällä kaudella.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault, Smith, Karlsson, Stone, Kolesar, Roy, Theodore, Hague
+/- Lehner, McNabb, Holden, Whitecloud, Martinez, Stephenson, Tuch, Nosek, Carrier, Reaves, Brown
-
--

Ykkösketju oli dominoiva tasaviisikoin. Ainoa miinuksena Smithin pisteetön putki venyi jo kuuteen otteluun eikä hän tunnu osuvan mistään juuri nyt. Yhteensä Marchessault, Karlsson ja Smith laukoivat 17 kertaa kohti maalia. Karlsson kirjasi tehot 1+2 ja Marchessault 1+1. Stone puolestaan kiskaisi 2+1 tehot päätöserään. Kolesar-Roy kaksikko oli alaketjujen parhaimmistoa. Roy pysyi taitavasti kiekossa useampaan otteeseen ja Kolesar kamppaili hyvin laidoissa. Bonuksena oli 3-1 maali. Alakerrasta Theodore pelasi virheittä 24 minuuttia ja tarjosi uhkaa hyökkäyssuuntaan. Hän laukoi ajoittain melko hanakasti ylivoimalla kohti maalia heti, kun linja vain aukeni ja Stone teki maskia. Viimeisessä osumassa tuo kuvio lopulta toimi. Hague puolestaan alusti Kolesarin osuman ja oli muutoin hyvä liikuttamaan kiekkoa. Hän on melko hiljaisuudessa kasannut 3+9=12 pistettä 27 otteluun ja teholukema on +10.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
30/56 Vegas vs. St. Louis

Hague puolestaan alusti Kolesarin osuman ja oli muutoin hyvä liikuttamaan kiekkoa. Hän on melko hiljaisuudessa kasannut 3+9=12 pistettä 27 otteluun ja teholukema on +10.
Hague on ollut hyvä etenkin kiekon kanssa ja lisäksi hänellä on painava laukaus, jota ei pelkää käyttää. Ihme juttu, ettei hän liene saanut koko kaudella tippaakaan yv-aikaa. Ilman muuta kannattaisi hänen taitojaan hyödyntää ainakin kakkoskoostumuksessa.

Nosek-Roy-Kolesar -ketju pelasi hyvän matsin, mutta onhan tuo lähtökohtaisesti aika tehottoman oloinen koostumus Stanley Cup-tavoittelijan kolmosketjuksi. No, saa nähdä, miten kokoonpano elää, kun Pacioretty palaa takaisin kehiin.

Hopearitarit ovat pelanneet hyvin. Löytyisiköhän sieltä joku, jota voisi kokeilla jo tällä kaudella Vegasissa myös hyökkäävässä roolissa, Elvenes vaikkapa?
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Hague on ollut hyvä etenkin kiekon kanssa ja lisäksi hänellä on painava laukaus, jota ei pelkää käyttää. Ihme juttu, ettei hän liene saanut koko kaudella tippaakaan yv-aikaa. Ilman muuta kannattaisi hänen taitojaan hyödyntää ainakin kakkoskoostumuksessa.

Nosek-Roy-Kolesar -ketju pelasi hyvän matsin, mutta onhan tuo lähtökohtaisesti aika tehottoman oloinen koostumus Stanley Cup-tavoittelijan kolmosketjuksi. No, saa nähdä, miten kokoonpano elää, kun Pacioretty palaa takaisin kehiin.

Hopearitarit ovat pelanneet hyvin. Löytyisiköhän sieltä joku, jota voisi kokeilla jo tällä kaudella Vegasissa myös hyökkäävässä roolissa, Elvenes vaikkapa?
Juu, kyllähän Hagueta voisi kokeilla niinä hetkinä kakkosylivoimassa, kun Martinez on esimerkiksi ollut oikeassa siivessä, mutta toisaalta Alecilla on samat kolme maalia tehtynä kuin Haguella ja one-timer on voimakkuudeltaan samaa luokkaa, joten eipä tuossa suurta vääryyttä tapahdu, että Hague ei saa kuin lähinnä satunnaisesti AV-aikaa.

Elvenes ei ole pelannut minusta niin hyvin, että hän ansaitsisi kutsua ylös. Hän on Sikuran tavoin vielä liiaksi Pirrin kaltainen pelaaja, joka tekee AHL:ssä tehoja ihan mukavasti, mutta NHL:ään keskinkertaisen luistelun siirto ei ole helppoa. Kummankaan kiekottomaan pelaamiseen ei minusta voi luottaa tarpeeksi juuri nyt, vaan he ovat vähän turhan pehmeitä laidoissa. Elättelen silti yhä toiveita, että Elvenesistä tulee ennen pitkää Teräväisen kaltainen laituri, joka osaisi tehdä asioita kiekottomanakin.

En kyllä näe, että nykyisessä AHL-miehistössä olisi ketään, joka nostaisi merkittävästi vaikkapa kolmosketjun tasoa, jos se on ideaalikoostumuksessa Roy-Glass-Tuch. Duganista olen pitänyt, mutta hänen luistelunsa ei varmaan ihan vielä riitä NHL:ssä. O'Reganilla ja Cotterilla luistelu riittäisi paremmin, mutta ei heistäkään kyllä oikein ole sateentekijöiksi. Kolesar on ihan hyvä 13. hyökkääjä heihin nähden. Quinneya voisi toki kokeilla kolmossentterinä nyt, kun Glass vaikuttaa joutuneen vaihteeksi epäsuosioon ja Nosek on pelannut kolmosen keskellä, koska Cage on pelannut AHL:ssä minusta kiitettävää sentteripeliä molempiin suuntiin ja kamppailuvoima on NHL-tasolla ja hän pystyy keskikaistalla kuljettamaan kiekkoa itsekin ohi karvauksen.

Kallionkielen nimi on muuten lisätty Silver Knightsin kotisivuille. Pelinumeroksi näyttää tulevan 53.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
31/56 Colorado vs. Vegas

Fleury palasi maaliin. Holden jatkoi McNabbin parina. Glass jatkoi viltissä, mutta Pacioretty palasi kokoonpanoon, jolloin Tuch palasi kolmoseen Royn ja Nosekin vierellä ja Kolesar sentteröi nelosta.

Arvosanataulukko
++
+ Pacioretty
+/- McNabb, Martinez, Theodore, Hague, Whitecloud, Stone, Stephenson, Roy, Nosek, Tuch, Carrier, Kolesar, Reaves
- Fleury, Holden, Karlsson, Smith, Marchessault
--

Jos edellinen ottelu oli yksi kauden parhaista, tämä oli yksi heikoimmista. Colorado oli parempi maalein 5-1. Avauserä oli hurja. Molemmilla oli 2-3 läpiajoa jo avauskymppiin ja tilanteita oli niin paljon, että kaikkia on turha kerrata. Vegas osui avausvaihdossa, kun Pacioretty veivasi Makarin kahville tämän hukattua kiekon luistimiinsa ja laukoi rystyltä vieraiden ainoan osuman suorahyökkäyksen päätteeksi. Hieno paluu kokoonpanoon. Smith puolestaan tuhlasi läpiajonsa uittamalla kämmeneltä patjaan. Toisessa päässä Bellemare tuhlasi läpiajonsa ampumalla päin Fleurya ja Toews kilautti puolestaan ranteella ylärimaan vasemmalta kaarelta toisesta aallosta. Loppupuolella Whitecloud pelasti yhden maalin estämällä Makarin vanhanaikaisyrityksen.

Toisessa erässä Avs oli oikeastaan koko ajan pelin päällä ja VGK ei päässyt mihinkään. Nosekkin livahti paitsioon, kun hän olisi päässyt läpi. Neljä maalia omiin tappoi pelin. Vastineena oli vain kolme kutia toiseen päähän kohti maalia koko erässä, kun vastustajalla oli neljä osumaa. Kolme jäähyä eivät tietenkään edesauttaneet. Tasoitus syntyi ylivoimalla 24 minuutin kohdalla. Toews levitti vasempaan siipeen, Girard ampui blokkiin ja neliön keskeltä Donskoi huitaisi kiekon ohi Fleuryn Tuchin ja Royn välistä. Viiden minuutin päästä Compher katkaisi Whitecloudin siirtokiekon keskialueella, kiersi yli sinisen vasemman kautta ja laukoi pienestä kulmasta kohti maalia rystyltä. Fleury imi vedon etukulmasta sisään valitettavasti eikä maalia voi laittaa kenenkään muun piikkiin. Seuraavaksi ykkösketjun hyökkäysalueen puolustuspeli vuoti. Karlsson syötti vasemmasta laidasta maalille, mutta syöttö ei löytänyt omia. Avs lähti vastaiskuun ohittaen Marchessaultin välittömän karvauksen laidan kautta. Keskialueelle syntyi 2v2-tilanne ja Makar kiekon O'Connorilta saatuaan kiersi helposti Holdenin ja ohitti lopuksi Fleuryn. Lopuksi vielä 35. minuutilla Karlsson hävisi oman pään aloituksen Landeskogille. Rantanen siirsi kiekon viivaan. Makar sai puolustajapariltaan levityksen ja ampui kohti maalia. Rantanen ehti ohjaamaan vedon patjaan ja Landeskog siivosi reboundin tyhjiin Martinezin selän takaa.

Päätöserässä Bellemare lopulta osui päättäen 2v1-hyökkäyksen varmaan viimeistelyyn Compherin syötöstä. Tilanne syntyi, kun Karlsson antoi sokkosyötön hyökkäysalueella eikä se löytänyt omia. Theodore jäi yksin kahta vastaan, kun McNabbkaan ei ehtinyt polkea ajoissa kiinni Bellemarea. Theodoren teholukema oli -3, koska hän oli jäällä kolmen viimeisen vastustajan maalin aikana, mutta oli ikään kuin aina syytön joutuen katsomaan muiden mokailuja vierestä. Bellemaren läpiajon lisäksi O'Connor ehti tuhlata yhden läpiajon lisää. Vegas sai sentään jo kuusi kutia avausvitoseen, joten erän alku oli parempi kuin toinen erä yhteensä, vaikka omissa soikin. Lopulliset vedot olivat 32-19. VGK sai päätöskympillä kiekon maaliin, kun Roy ampui Gravesin jaloista tolppaan ja ampui sitten ruuhkasta kiekon sisään maalin edestä Grubauerin oltua jäissä, mutta tilannetta edelsi niukka paitsio.

Pacioretty saa ainoana plussan hienosta viimeistelystään ja tasapainoisesta paluustaan kokoonpanoon. Miinusta tulee useammalle pelaajalle. Fleury päästi yhden helpon ja huippuiltana joku muukin maali olisi ollut otettavissa. Holdenia vietiin rumasti kolmannessa maalissa. Ykkösketju puolestaan oli jäällä Avsin maalien 3-5 aikana. Karlsson erityisesti pelasi huonosti noissa vaihdoissa.

Samat joukkueet kohtaavat tänään iltayhdeksältä. Ilmeisesti Coghlan olisi palaamassa kokoonpanoon ja toivottavasti Glasskin. Mitä tulee KHL:ään, SKA eteni konferenssifinaaleihin kaataen Moskovan Dynamon voitoin 4-1. Morozov sentteröi koko sarjan ajan kolmosketjua laidoillaan Podkolzin ja Marchenko. Ainoan tehopisteensä Ivan sai kolmannessa pelissä alustettuaan tasavajaalla Podkolzin 1-0 osuman:


Peyton Krebs puolestaan sai täyteen 200 pistettä WHL:ssä:
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
32/56 Colorado vs. Vegas

Fleury jatkoi maalissa, joten ensi kerran molempien veskareiden ollessa terveinä he eivät vuorotelleetkaan, vaan Fleury pelasi toisen pelin putkeen. Puolustuksessa Coghlan odotetusti korvasi Holdenin. Glass sen sijaan pysyi viltissä. Nosek otti nelossentterin viitan ja Kolesar kipusi kolmosketjun laitaan Royn sentteröidessä.

Arvosanataulukko
++
+ Nosek, Carrier, Pacioretty, Tuch, Martinez, Theodore
+/- Fleury, Coghlan, Hague, Smith, Karlsson, Marchessault, Roy, Kolesar, Reaves
- McNabb, Whitecloud, Stephenson, Stone
--

Avs iski avausmaalin toisella minuutilla. Donskoi leikkasi kärkimiinalla oikeasta laidasta keskelle ja ohitti Fleuryn etuyläkulmasta. Mcnabb myi itsensä turhan helposti ja Stephensonin takapaine selkään ei ollut riittävää. Heti maalin jälkeen Kolesar pudotti tumput Renoufin kanssa jostain syystä. Kolmannella minuutilla Nosekin vahva päätypelaaminen tuotti vetopaikan Martinezille vasemmalle kaarelle, mutta veto kilpistyi Grubauerin ylävartaloon. Ensimmäisen jäähyn otti Hague kahdeksan minuutin kohdalla tuupattuaan maalin edessä vastustajan jäihin. Sitä edeltävät minuutit Vegasin peli oli vain selviytymistä omissa sekä kiekkojen nostelua keskialueelle. Ylivoimalla MacKinnon ja Makar kokeilivat ranteella hanakasti omia ratkaisuja tuloksetta.

13. minuutilla nelonen väläytti taas, kun suorahyökkäyksen lopuksi Nosek laukoi vapaasti vasemmalta puolelta päin veskaria. Parin minuutin päästä Landeskog kolasi isäntien maalin takana Marchessaultin jäihin jäähyn arvoisesti. YV toi tasoituksen, kun Paciorettyn poikkisyöttö tavoitti Martinezin ja tämän one-timer painui etukulmaan. Viime pelin tapaan Pacioretty jatkoi siis kakkosylivoimassa, kun DeBoer halusi jatkaa ykkösylivoimassa kokeiluaan, jossa Theodoren ja Stonen seurana oli Karlssonin ketju. Coghlan oli viivassa saaden kakkossyötön tasoitukseen. Stephenson oli neliön keskellä ja Tuch maskissa. 2:26 ennen taukoa kuitenkin Avs teki 2-1 osuman, kun Toews käytti kiekon laidassa MacKinnonilla, liikkui keskelle ja tinttasi suoraan paluusyötöstä limpun etualakulmaan Fleuryn kautta. Stone-Pacioretty kaksikko vuoti tuossa 2v2-tilanteessa. Pacioretty ei saanut syöttöä katki pehmeällä mailapaineella ja Stone maalintekijää kuriin.

Nelosvitja värkkäsi tasoituksen toisen erän alkupuolella saaden ansaitun palkinnon. Nosek syötti päädystä Theodorelle, joka ampui ja Carrier ohjasi maalin edestä tasoituksen. Ajassa 25' MacKinnonit pyörittivät Karlssonin vitjaa, mutta Rantasen lätty takatolpalta toiselle ei löytänyt Landeskogia, kun Wiljami puolusti mailan pois. Puolivälissä VGK sai ylivoiman Gravesin taklattua keskialueella kiekotonta Kolesaria. Kakkosylivoima toimi taas paremmin, mutta Paciorettyn kokeilu vasemmasta siivestä ranteella jäi patjaan. Stephensonillakin oli puolittainen paikka maalin edessä. Seuraavaksi Whitecloud puolestaan esti laidassa Rantasta etenemästä. Donskoi pujotteli ylivoiman aluksi laidasta keskelle Martinezin ja Smithin välistä, mutta veto jäi takapatjaan. Lopussa Fleury koppasi näyttävästi Toewsin viivavedon. Päätösminuutilla Donskoi löi jarrut kiinni Martinezin edessä maalin oikealla kulmalla ja ampui vapaasti, mutta tuloksetta.

Päätöserän alussa Marchessault-Karlsson kaksikko alusti riistopelillään paikan laidasta maalin eteen Smithille, mutta rystyneppi oli löysä. Hetken päästä Kadri karvasi Whitecloudilta kulmassa kiekon ja syötti poikittain Saadille, joka ampui patjaan avopaikasta. Toisessa päässä viiden minuutin kohdalla MacKinnon rikkoi Nosekia, kun tämä oli pääsemässä kakkoskiekkoon maalin kulmalla. Ykkösylivoima pyöritti minuutin hyvin, mutta takakolmion kudit olivat osoitteettomia. Vegas sai uuden ylivoiman ennen puoliväliä, kun Stephenson punnersi keskeltä läpi ja Graves roikkui liiaksi. Theodore pelasi koko ylivoiman, mutta se ei tuottanut mitään. Neljä minuuttia ennen loppua Stone petasi jään pinnasta Paciorettylle paikan maalin vasemmalle kulmalle, mutta tämä ampui logoon. Hetken päästä Martinez päätti suorahyökkäyksen tolppakutiin vasemmalta niin ikään.

Jatkoajalla Pacioretty teki sesongin neljän jatkoaikaosumansa. Tuch polki oman maalin takaa väkisin ohi Donskoin luoden 2v1-hyökkäyksen. Hän syötti laitaan Paciorettylle jatkaen itse maalille. Toewsin mailasta Maxin syöttö kimposi tolppaan. Pacioretty virui itse maalille lyömään irtokiekon sisään Toewsin huidottua ensin ohi kiekosta.

Nelosketjun kaksikko Carrier-Nosek saa plussat siitä hyvästä, että he olivat osa vieraiden parasta ketjua päästen tulostaululle. Sen ollessa jäällä laukaukset olivat 6-2. Kakkosketju sen sijaan hävisi pelinsä laukauksin 8-18. Pacioretty tuotti tehot 1+1, mutta eritoten Stone ja Stephenson olivat löperöitä omissa. Tuch saa plussan voittomaalin alustuksesta. Theodore ja Martinez olivat plussan arvoisesti näkyviä ylöspäin. McNabbilla ja Whitecloudilla oli puolestaan vähän heikompi iltapuhde omalla alueella.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
33/56 Vegas vs. Los Angeles

Lehner palasi maaliin. Dansk oli luukulla, joten Fleurylla oli lepopäivä. Glass palasi kokoonpanoon kolmossentteriksi Royn paikalle. Käytössä olivat vaihteeksi kultaiset kypärät.

Avauserän alussa Theodore kolaroi tuomarin kanssa oman maalin edessä ja Kings riisti kiekon. Iafallo laukoi hieman ohi ja jatkotilanteen Lehner sulki. Syntyi kuitenkin oman pään aloitus, jonka Stephenson hävisi ja Kingsin aloituskuvion päätteeksi Pacioretty hukkasi keskellä Royn, joka latasi one-timerin slotista ohi Lehnerin. Puolivälissä Hague otti kulmassa jäähyn rikottuaan Vilardia. Alivoiman lopussa Martinez blokkasi yhden kudin. Se tarkoitti, että hän on nyt 47 ottelussa putkeen blokannut vähintään yhden laukauksen. Tuo on pisin voimassaoleva putki tässä sarjassa. Ykkösketju loi pari puolittaista paikkaa päädyn kautta kemioillaan, mutta Karlssonille ei maistunut maalin kulmalta. Glass tarjoili myös kertaalleen kulmasta hyvän passin takatolpalle nousseelle Martinezille, mutta tämä ei kunnolla osunut kiekkoon. Ihan pirteästi Cody kuitenkin palasi rosteriin. Tuch ja Glass olivat jäällä yhdessä neljä minuuttia ja sen aikana kaikki laukaukset olivat 10-1 Vegasille. Laukaukset kohti maalia erässä olivat 9-13, koska alussa Kings oli parempi, mutta toisella puolikkaalla VGK paransi viisikkopuolustamistaan. Pacioretty loukkasi itseään myös erässä ja joutui olemaan pari vaihtokiertoa sivussa, mutta kyllä hän lopulta pystyi pelaamaan.

Toisen erän alussa Vegas tasoitti ylivoimalla. Ykkösylivoima oli yhä muodossa Theodore, Stone ja ykkösketju. Kakkosylivoimassa Glass ja Pacioretty olivat siivissä, Martinez viivassa, Stephenson keskellä ja Tuch maalilla. Karlsson pelasi vasemmalta kiekon maalin kulmalle Stonelle, joka käänsi sen poikittain Joonatanille oikeaan laitaan. Tämä ampui puolittain onnistuneesti. Irtokiekko jäi maalille ja neliön keskeltä Smith nosti sen pömpeliin päättäen kahdeksan ottelun pisteettömän putkensa. Seitsemän minuutin kohdalla Wagner puolestaan pääsi läpi ja ampui Theodoren takapaineesta johtuen Lehnerin patjaan.

Tuon jälkeen palloiltiin melko tasaisesti ja molemmat ehtivät hukkaamaan yhdet ylivoimat, kunnes reilut kolme minuuttia ennen taukoa Nosek teki 2-1 osuman. Carrier voitti luistelukilvan päätyyn, suojasi, pelasi viivaan Whitecloudille, tämä ampui päätylautaan ja Nosek oli hereillä paluukiekossa maalin kulmalla. Nelosketju ja eritoten Nosek-Carrier kaksikko jatkoi siis viime aikojen hyvää pelaamistaan. Reilun minuutin kuluttua puolestaan Hague tälläsi luvut 3-1:een vastakiekkoon vasemmasta laidasta, kun Karlsson ja Marchessault voittivat ensin päädyssä 2v2-kamppailun. He jatkoivat siitä, mihin jäivät avauserässä ja nyt tuli palkinto tasaviisikoinkin, kun Hague näytti, miksi hän teki 35 maalia viimeisellä juniorikaudellaan.

Päätöserän avauskuusiminuuttisella vetoja maalia kohti oli yhteensä yksi. Avauserän alun jälkeen viisikkopuolustaminen toimi melko mukiinmenevästi. Lopullisen niitin Vegas iski 53. minuutilla, kun Theodore-Glass-Kolesar kolmikko tuli kiekotellen yli keskialueen Theodoren katkaistua ensin Kingsin pyörityksen omissa. Glass taiteli hienosti hyökkäyssiniviivalla keskikaistalla paineen alla ja suorahyökkäys päättyi Theodoren levityksestä Kolesarin leikkaukseen maalille ja uittoon patjaan. Kiekko kimposi takaviistoon ja paikalle pyyhälsi Martinez viimeistelemään. Glass oli kolmossyöttäjä siis.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault, Karlsson, Smith, Tuch, Glass, Carrier, Nosek, Hague, Whitecloud, Theodore, Martinez
+/- Lehner, McNabb, Coghlan, Stone, Stephenson, Pacioretty, Reaves, Kolesar
-
--

Ykkösketju oli erinomainen tasaviisikoin luoden maalipaikkoja varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Smith päätti kahdeksan ottelun kuivan kauden ja pelasi hyvää alivoimaakin. Karlsson laukoi eniten kohti maalia eli neljästi, mutta ei päässyt maalin makuun. Alaketjuista erottuivat Tuch-Glass ja Carrier-Nosek kaksikot puolestaan positiivisesti. Kolesar syöttöpisteestään huolimatta jää nyt ilman plussaa. Glass teki erinomaisen paluun kokoonpanoon pelaten yhden kauden parhaista otteluistaan hyökkäyssuuntaan. Hän olisi ansainnut myös syöttöpisteen viimeiseen maaliin. Nosekilla on puolestaan kahdeksan pistettä viimeiseen kahdeksaan otteluun, joten tsekki pelaa parasta jääkiekkoaan sitten avauskauden juuri nyt. Alakerrasta erottui kaksi paria. Hague ja Whitecloud olivat mukana toisen erän lopun maaleissa ja Theodore-Martinez kaksikko viimeisessä osumassa. Martinez blokkasi kuusi laukausta lisäksi ja tosiaan hän viilettää 47 ottelun blokkiputkessa. Kakkosketjulle olisi voinut antaa miinusta Kingsin avausmaalista, mutta hyökkäyspään aloitus syntyi tosiaan Theodoren törmättyä tuomariin ja Kingsin ryövättyä kiekon, joten menkööt läpi tämän kerran, vaikka Stephenson-Pacioretty kaksikko eritoten pelasi tuon huonosti. Aloituksissa Vegas oli helisemässä jo Coloradoa vastaan ja tänäänkin Kings vei 60% aloituksista, joten tuohon pitää tulla muutos, koska yllättävän paljon vastustajat ovat viime aikoina tehneet osumia aloitusvoittojen jälkitilanteista.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Avauserän alussa Theodore kolaroi tuomarin kanssa oman maalin edessä ja Kings riisti kiekon.
Pacioretty loukkasi itseään myös erässä ja joutui olemaan pari vaihtokiertoa sivussa, mutta kyllä hän lopulta pystyi pelaamaan.
Pacioretty kolaroi linjatuomarin kanssa, ja tippui jäähän vähän vaikean näköisesti polvelleen. Ja tosiaan ottelun alussa päätuomari oli Vegasin maalin edessä estämässä Vegasin puolustustyöskentelyä ja potkimassa kiekkoa Kingsien mailaan. En yleensä kritisoi tuomareita, mutta nyt oli kyllä vähän oudon näköistä toimintaa ottelun alkupuolella.

Mites yleistä on tuo, että ykkös/kakkosmaalivahdille annetaan päivä kokonaan vapaaksi, niin ettei ole edes penkillä tuuraamassa? En muista tällaista meininkiä kylläkään ennen olleen. Tällä kertaa muuten Lehnerin kiekonkäsittely ei oikein vakuuttanut minua, juuri kun pääsin häntä kehumasta edellisessä näkemässäni Vegas-matsissa.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Mites yleistä on tuo, että ykkös/kakkosmaalivahdille annetaan päivä kokonaan vapaaksi, niin ettei ole edes penkillä tuuraamassa? En muista tällaista meininkiä kylläkään ennen olleen. Tällä kertaa muuten Lehnerin kiekonkäsittely ei oikein vakuuttanut minua, juuri kun pääsin häntä kehumasta edellisessä näkemässäni Vegas-matsissa.
Ei tuo ennenkuulumatonta ole. Onhan Fleurylla aiemminkin ollut vapaapäiviä silloin, kun kakkosveskari on pelannut jonkun etukäteen helpomman kotiottelun. DeBoer totesi Colorado-voiton jälkeen muuten, että alkukauden näyttöjen perusteella hän ansaitsi pelata nuo molemmat Avs-pelit.

Holden laitettiin waivereihin, mutta hän läpäisi ne. Koska hän oli pelannut yli kymmenen ottelua ylhäällä, niin piti tehdä, jotta hänet voitiin siirtää tilataksiin. Sinne hänet siirrettiin, jotta Pietrangelolle avautui tilaa ylös paluulle. Glass puolestaan pudotettiin farmiin saamaan suurempaa vastuuta. Lisäksi hän on ainoa waiver-vapaa pelaaja.

Vegas uutisoi myös, että Layton Ahac ja Zack Hayes saivat kolmen vuoden tulokassopimukset, jotka astuvat voimaan ensi kaudella. Ahac tulee pelaamaan farmiin ensin loppukaudeksi AHL-sopimuksella ja ensi kaudesta alkaen sitten tulokassopimuksella. Hayes puolestaan on antanut AHL-kaudella toistaiseksi hyvät näytöt puolustuksessa ja tienasi siten itselleen mahdollisuuden vakiinnuttaa asemansa organisaatiossa.

34/56 Vegas vs. Los Angeles

Fleury palasi maaliin. Roy palasi kolmossentteriksi Tuchin ja Kolesarin väliin. Vegas pelasi 11 hyökkääjällä, koska Reaves putosi alkulämmöissä pois pelistä. Pietrangelo puolestaan palasi puolustukseen McNabbin pariksi.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Theodore
+/- Pietrangelo, McNabb, Martinez, Stone, Pacioretty, Smith, Marchessault, Roy, Kolesar, Tuch, Carrier, Nosek
- Fleury, Whitecloud, Hague, Stephenson
--

Kings oli parempi maalein 2-4. Avausmaali syntyi kahden minuutin kohdalla, kun Walkerin purusta lasin kautta Athanasiou pujahti Whitecloudilta ja Carrierilta karkuun ja hän viimeisteli läpiajosta rystyltä alakulmaan. Toisessa maalissa erän loppupuolella Björnfot laukoi viivasta maalille ja Fleury pomputti eteensä torjuttavan laukauksen, johon reagoi ensimmäisenä Andersson putaten sen maaliviivalta sisään Theodoren ja Martinezin välistä. Alivoima sentään toimi tässä erässä, kun Kings hukkasi kaksi ylivoimaa toisella puolikkaalla. Vegasilla oli erän alkupuolella joitakin maalipaikkoja, mutta viimeistely oli huonoa.

Toisen erän puolivälissä Karlsson kavensi, kun Marchessault laukoi kääntökudin läheltä siniviivaa maalille ja maalin kulmalla oli valppaana Karlsson ennen Athanasiouta. Kings iski kuitenkin seuraavat kaksi maalia erän toisella puolikkaalla. Ensin Athanasiou luistelu juoksukiekon perään ja ehti siihen ennen vasenta kulmausta. Hän heitti vain kiekon maalille ja jotenkin Fleury onnistui hörppäämään kiekon lähes maaliin. Paikalle tuli Anderson-Dolan ja löi lopulta Fleuryn jaloista kiekon reppuun. Maalivahdin piikkiin tämäkin kuten edellinen osuma. Neljännessä maalissa Fleuryn sekoilu jatkui, kun Anderson antoi pystysyötön siniviivalle. Martinez sai lavan väliin, mutta kiekko kimposi keskelle Iafallolle, joka pääsi puolittain läpi. Fleury arvioi täysin väärin tökkäyksen ajankohdan ja Iafallo kiersi hänet helposti. Erän lopussa Stephenson puolestaan taklasi kyynärpää ylhäällä hyökkäysalueen kulmassa Björnfotia ulosajon arvoisesti. Niinpä päätöserän Vegas pelasi kymmenellä hyökkääjällä.

Vegas kesti viiden minuutin alivoiman loppuun melko vaivatta päätöserän alussa ja kavensi heti sen jälkeen, kun Kolesar ja Tuch rouhivat päädystä kiekon viivaan Theodorelle, jonka rannari painui maaliin Karlssonin tehtyä maskia. Theodorella oli toinenkin maalipaikka 52. minuutilla, kun hän nousi takatolpalle riiston jälkeen, mutta Petersen torjui laukauksen. Kiri kuihtui lopullisesti kahteen jäähyn kuutisen minuuttia ennen loppua. Hague otti illan toisen oman alueen roikkumisjäähyn ja Pietrangelo kamppasi vastustajan maalin takana hetken päästä. Kahden miehen ylivoimalla Kempe laukoi kahdesti tolppaan, joten lopputulos oli 2-4.

Fleury oli heikoin lenkki. Viisikkopuolustuskaan ei ollut ihan parhaalla tasolla. Whitecloudilla ja Haguella oli vähän vaikeampi ilta. Hague jäähyili ja Whitecloud nukkui avausmaalissa hieman. Theodore saakin 1+1 tehoillaan ainoana plussan alakerrasta. Keskinkertaisen alkukauden jälkeen hän on alkanut tekemään odotettua tulosta sanotaanko viimeisen kolmen viikon aikana. Pietrangelo laukoi seitsemästi kohti maalia, joka oli eniten, mutta kunnon uhka puuttui. Yläkerrasta Karlsson ansaitsee plussan 1+1 tehoistaan ja alivoimapelaamisestaan. Kingsin YV oli tosiaan 0/5. Stephenson saa puolestaan miinuksen turhasta ulosajostaan. Hieman ohipelin makua tässä oli, vaikka laukaukset Vegas vei 42-30 kohti maalia, mutta 5v5-pelissä maaliodottama oli Kingsin eduksi 2.6-3.6. Vieraat tekivät neljä maalia tasaviisikoin, jonka he ansaitsivatkin.

AHL-pelejä on rästissä tällä hetkellä neljä. Katson ne jossain vaiheessa läpi ja kirjoittelen enemmän, mutta todettakoon se, että Kallionkieli teki debyyttinsä Silver Knightsissa viime yönä nelosketjun laidassa ja Glass puolestaan oli myös pelipäällä 1-3 vierasvoitossa tehoin 1+1. Elvenes ja Rondbjergin kanssa yhteistyö on sujunut ainakin tehojen valossa mukavasti, kun Elvenes oli mukana alustamassa kaikkia kolmea maalia:
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ei tuo ennenkuulumatonta ole. Onhan Fleurylla aiemminkin ollut vapaapäiviä silloin, kun kakkosveskari on pelannut jonkun etukäteen helpomman kotiottelun. DeBoer totesi Colorado-voiton jälkeen muuten, että alkukauden näyttöjen perusteella hän ansaitsi pelata nuo molemmat Avs-pelit.
Siis kun kakkosveskari pelasi, niin kolmosveskari oli penkillä ja Fleury jossain kaupungilla tai missä lie kuljeksimassa? Aika outoa minun mielestäni, mutta en ole tosiaan niin tarkasti näitä seurannut.

Stephenson saa puolestaan miinuksen turhasta ulosajostaan.
Tosiaan täysin turhan näköinen ja vaarallinen niitti kasvoihin laitaa vasten. Tuosta voisi antaa mielestäni vähän ylimääräistä penalttiakin. Jaa, näköjään kaveri onkin kuulusteltavana.

Fleury oli tosiaan heikko neljänteen maaliin asti, mutta sen jälkeen piristyi ja oli varma, kuten muukin joukkue. Ei vaan voi antaa noin paljon eteen vastustajalle ja sitten pelata viimeinen 10-15 minuuttia kuin viimeistä päivää. Täytyy pelata sitä viimeistä päivää heti ottelun alusta asti (huokaus)...
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
35/56 Vegas vs. Minnesota

Lehner oli maalissa. Stephenson sai kolmen ottelun pelikiellon ja kun Reaveskin oli sivussa, Vegas pelasi kymmenellä hyökkääjällä, koska Glass tosiaan pelasi AHL:ssä vieraissa, mutta hänet on jo kutsuttu ensi yön otteluun takaisin, vaikka McCrimmon totesi haastattelussa pari päivää sitten, että tavoitteena on saada Glassille lisää itseluottamusta farmin kautta. Noh, ilmeisesti yksi peli riitti, mutta onhan tuo melko lyhytnäköistä ajattelua, vaikkakin pakkoraossa hänet kutsuttiin heti takaisin. Roy sentteröi aluksi Paciorettya ja Stonea sekä Nosek Tuchia ja Carrieria. Kolesar oli kymmenes hyökkääjä. Lisäksi alakerrasta Whitecloud oli sivussa ylävartalovamman vuoksi. Viimeksi unohtui mainita puolestaan se, että Golden Knightsin pelaajisto sai viikko sitten ensimmäisen rokoteannoksen ja toisen he saavat Foleyn mukaan 3-4 viikon päästä jonakin sellaisena päivänä, kun joukkue ei pelaa, jotta sivuvaikutukset minimoitaisiin. Silver Knightsin tulevan kotiareenan nimeksi tulee puolestaan Dollar Loan Center.

Tämän pelin alussa Roy pääsi nokikkain Talbotin kanssa ohi Kaprizovin, mutta 21 pelin kuiva kausi jatkui. Karlsson vei ajassa 3:29 kuitenkin Vegasin johtoon, kun Theodore toi kiekon hyökkäysalueelle ja irtokiekon nappasi hänen kuljetuksensa päätteeksi Wiljami, joka sipaisi oikeasta laidasta kiekon takakulmaan. Olihan tuo veto kyllä torjuttavissa. Minnesota tasoitti kahdeksan minuutin kohdalla, kun Greenway syötti vasemmasta laidasta keskelle ohi McNabbin ja maalille ajanut Kaprizov ohjasi kiekon takakulmaan, kun Karlsson ei saanut lapaa kuriin. 12. minuutilla McNabb kilautti viivasta ylärimaan, kun Carrier-Roy-Tuch kolmikko pelasi pitkän vaihdon vieraiden alueella. Heti perään Stone päätti 2v1-hyökkäyksen omaan ratkaisuun oikeasta laidasta Talbotin syliin ja Nosek puolestaan ampui keskeltä päin Talbotin seuraavassa vaihdossa Stonen esityöstä. Nosek tosiaan siirtyi erän edetessä kakkosen keskelle ja Roy pelasi Tuchin kanssa paljon. Ylivoimat olivat Theodore-Karlsson-Marchessault-Smith-Tuch ja Pietrangelo-Martinez-Pacioretty-Roy-Stone. Päätösminuutilla Rask kilautti vuorostaan ylärimaan vasemmasta laidasta. Erä oli aika tasainen tilastojenkin valossa.

Toisen erän alussa McNabb tööttäsi Kaprizovin näyttävästi kumoon, kun tämä haki pyörähdysharhautusta. Alivoimalla puolestaan Karlsson ja Nosek saivat yv-hyökkäyksen, mutta Wiljami ampui itse oikeasta laidasta ohi maalin. Heti perään jäähyn loputtua Smith tarjoisi 2v1-tilanteen päätteeksi avopaikan Kolesarille takatolpalle, mutta tämä ampui jotenkin Talbotin hanskaan ja seuraavassa vaihdossa Talbot ryösti mailallaan hänet takatolpalta, joten Keeganin tuttu tuhlailu jatkui. Laukauksen pitää lähteä nopeammin tällä tasolla. Erän loppupuolella Tuch ampui läpiajosta patjoihin. Kaikkinensa erä oli maalivahtien ja eritoten Talbotin näytöstä.

Päätöserän alussa McNabb osui ensi kerran 67 otteluun, kun hän ampui viivasta ja Tuch teki maskia. Marraskuussa 2019 syntyi edellinen kihaus. Syöttöpisteet saivat Carrier ja Nosek, jotka alustivat paikan päädystä. Heti perään Dumba päätti toisessa päässä 2v1-hyökkäyksen laukaukseen Lehnerin hasnkaan. Dumba myös tarjoili Raskille lämärisyötöllä paikan takatolpalle, mutta Lehner venytti patjan eteen. Lopulta Wild tasoitti 4v3-ylivoimalla, kun Fialan siirrosta Spurgeon tykitti one-timerin vasemmasta siivestä ohi Martinezin blokin ja voimattoman Lehnerin. Kahdeksannella minuutilla Carrier pujahti vasemmasta laidasta puolittain läpi, mutta ampui avopaikasta lohoon. Neljä minuuttia ennen loppua Marchessault löysi Smithin vasemmalta takatolpalta, mutta tämä ei saanut kunnon kutia aikaan. Viime sekunneilla Bonino puolestaan ampui Johanssonin tarjoilusta yli puolityhjän maalin.

Jatkoajalla Eriksson Ek ajoi yli Lehnerin, joten Vegas sai jauhaa ylivoimaa pari minuuttia tuloksetta. Paras paikka tuli Karlssonille takatolpalle Stonen syötöstä, mutta Talbot venyi eteen. Pacioretty ja Pietrangelo olivat muut miehet erikoistikentällisessä tietysti, mutta yhtä tehotonta kiekon siirtelyä ja paikkojen vaihtoa tuo YV-pelaaminen oli kuin ennenkin.

Rankkareilla Vegas hävisi. Ampujat ja ratkaisut olivat tutut, joten Talbot torjui kaikki yritykset. Marchessault kokeili hiipivää suoraa laukausta kilpialakulmaan kuten aina ja Theodore ponnetonta rystynostoa. Tuch puolestaan tutusti veivasi viimeiseen asti, mutta rystyuitto jäi patjaan. Wildilta Fiala ampui tolppaan ja Lehnerin luistimen terästä kiekko ponnahti omaan maaliin.

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Carrier, Tuch, Nosek, McNabb
+/- Karlsson, Smith, Marchessault, Stone, Pacioretty, Roy, Theodore, Martinez, Pietrangelo, Hague, Coghlan
- Kolesar
--

Carrier-Nosek-Tuch kolmikko pelasi hyvin yhdessä ollessaan. McNabb saa plussan maalistaan ja ylärimakudistaan. Lehner oli maalissa minusta ihan hyvä ja tarjosi mahdollisuuden voittoon, koska rankkareitakin meni omiin vain yksi kolmesta. Alakerran peluutus oli kiintoisaa. Hague ja Coghlan pelasivat vain kymmenisen minuuttia. Theodore, Martinez ja McNabb pelasivat 23-24 minuuttia ja Pietrangelo peräti 29:45. Ei kovin tervettä pitkällä aikavälillä. Hyökkäyksessä Stone, Karlsson, Pacioretty, Marchessault ja Smith pelasivat yli 21 minuuttia. Stone kellotti jopa 25:04 ja Wiljami minuutin vähemmän. YV-aikaa Stonelle toki kertyi vajaat kuusi minuuttia, mutta eipä hän mitään merkittävää luonut kuin Karlssonin jatkoeräpaikan. Karlsson jäi neutraaliin kategoriaan, koska 1-0 maalia seurasi nukahdus 1-1 osumassa Kaprizovia vastaan.

KHL;ssä Morozov jatkoi SKA:n kolmossentterinä konferenssifinaalien avauksessa TsSKA:ta vastaan. SKA jäi jo avauserässä ratkaisevasti jälkeen päästäen kaksi osumaa eikä päässyt enää rinnalle millään. AHL:ssä Silver Knights kaatoi Roadrunnersin toistamiseen vieraissa samoin 1-3 numeroin. Kallionkieli jatkoi nelosketjun vasemmassa laidassa ja onnistui uransa toisessa AHL-ottelussa maalinteossa, fantastista:


Viidestä viimeisestä ottelussa HSK:lla on neljä voittoa ja yksi tappio. He pelaavat ensi yönä vielä kolmannen kerran Roadrunnersia vastaan. Viime pelissä muuten Peter Diliberatore teki debyyttinsä puolustuksessa. Rästin ensi viikolla tosiaan viimeistään nuo Eagles- ja Roadrunners -kamppailut jossain välissä, joten ei niistä sen enempää tässä vaiheessa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
36/56 Vegas vs. Minnesota

Fleury oli maalissa. Brown ja Glass saapuivat farmista täyttämään kokoonpanon. Holden korvasi Haguen. Glass pelasi Stonen ketjussa ja Brown nelossentterinä. Nosek oli kolmosessa Tuchin ja Royn kanssa.

Aika samanlainen kiekkopeli tämä oli kuin edellinenkin eli tasainen. Kuudennella minuutilla Vegas meni edelle, kun Tuch dumppasi kiekon kulmaan, Roy päästi paluukiekon lävitseen hämäten Talbotia ja kahta Wild-pelaajaa, jolloin toisesta aallosta tullut Nosek sai ampua keskeltä rystyltä kiekon puolityhjään rysään. 14. minuutilla Marchessault ja Theodore sahasivat 2v1-hyökkäyksessä tekopaikan Shealle, mutta tämän laukaus epäonnistui avopaikassa ja hän pyyhki vain lumet kiekon päältä. Wildilla oli 3-4 kappaletta teräviä vastahyökkäyksiä, jotka päättyivät laukauksiin kohti maalia laidoista eikä Fleurylla ollut suuria ongelmia torjua ylätorsollaan. Hyökkääjät takakarvasivat myös hyvin mielestäni.

24. minuutilla Dumba kilautti viivasta tolppaan puolivahingossa. Heti perään Theodore vapautti pystysyötöllään Paciorettyn puolittain läpi, mutta rystykuti oikealta meni sivuverkkoon. Hetken pääst ylivoimalla Theodore vuorostaan osui ranteella ylärimaan siniviivalta. Kauheasti muuta ei toisesta erästä jäänyt mieliin.

Päätöserässä Wild tasoitti ylivoimalla, kun Fiala toi kiekon hyökkäysalueelle ja Martinez löi sen häneltä irti, mutta irtokiekko ajautui Eriksson Ekille vasemmalle. Tämä löysi takatolpalta Kaprizovin eikä Martinez ehtinyt enää saada häntä kuriin. Alle minuutin päästä syntyi voittomaali, kun Nosek hävisi oman pään aloituksen Eriksson Ekille. Suter pelasi viivasta kulmaan Greenwaylle, joka syötti päädystä maalin eteen ja Eriksson Ek naulasi kiekon maaliin, kun Nosek ei saanut häntä kuriin. Vegas sai oljenkorren 8:45 ennen loppua ylivoiman muodossa, kun Karlsson ohitti kärkimiinalla Dumban ja laukoi keskeltä logoon ja samassa Smithia rikottiin. Ylivoimalla Vegas ei kuitenkaan saanut mitään aikaan toisin kuin vierasjoukkue aiemmin. Loppukirikin jäi melko köyhäksi, joten Wild voitti toistamiseen T-Mobile Areenalla. Stone totesi pelin jälkeen, että ylivoima pitää todella saada rullaamaan, koska se ratkaisee jääkiekko-otteluita.

Arvosanataulukko
++
+ Tuch, Roy
+/- Fleury, Martinez, Theodore, Pietrangelo, McNabb, Holden, Coghlan, Nosek, Stone, Pacioretty, Glass, Karlsson, Smith, Marchessault, Carrier, Brown, Kolesar
-
--

En ihan hirveästi keksi onnistujia, mutten epäonnistuajiakaan. Tuch ja Roy olivat värkkäämässä ainoaa osumaa, joten he saakoot plussat. Lisäksi Tuch takakarvasi pari kertaa hyvin omiin päin. Nosek olisi saanut myös plussan, mutta hän pelasi heikosti voittomaalissa, joten se nollasi hänen tekemänsä osuman. Fleury oli maalilla OK 25 kopilla. Ei hän mitenkään erityisesti joutunut venymään. Puolustus oli melko harmaata massaa lukuun ottamatta Theodoren paria väläytystä hyökkäyssuuntaan. Pietrangelo pelasi 27 minuuttia, mutta eipä hänestä hirveästi saatu irti hyökkäyssuuntaan kuten 8,8 miljoonan miehestä pitäisi saada. Pacioretty jäi toisessa pelissä putkeen vain yhteen laukaukseen maalia kohden. Sitä ennen hänellä oli selostuksen mukaan 72 pelin putki, jonka aikana hän laukoi aina vähintään kahdesti kohti maalia. Joulukuun viides päivä 2019 Islesin vieraana Pacioretty jäi nollaan laukaukseen, mutta tosiaan sittemmin aina näihin Wild-peleihin saakka hän laukoi aina vähintään kahdesti kohti maalia. Glass ei ihmeitä esittänyt kakkosketjun keskellä. Brown puolestaan sai jääaikaa vaivaiset viisi minuuttia.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
37/57 St. Louis vs. Vegas

Lehner palasi maaliin. Pietrangelo palasi ensi kerran St. Louisiin uudessa nutussaan. Reaves oli tervehtynyt pelaamaan, mutta Whitecloud ei ole mukana vieraskiertueella. Brownin viime pelin vähäinen jääaika johtui tosiaan loukkaantumisesta kesken pelin eikä hän ollut nytkään kaukalossa, kun Reaves tosiaan palasi pelaamaan. Roy sentteröi nelosta ja Nosek kolmosta laidoillaan Tuch ja Kolesar. Kärkiketjut olivat ennallaan.

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Pietrangelo, Martinez, Hague, McNabb, Stone, Pacioretty, Marchessault, Karlsson, Smith, Nosek, Tuch, Kolesar, Carrier
+/- Holden, Theodore, Roy, Glass, Reaves
-
--

Heti alussa Schwartz pujotteli keskeltä läpi päästen nokikkain Lehnerin kanssa, mutta tämä otti hyvän patjatorjunnan ja pari muutakin oivaa lähitorjuntaa avauserässä. Vegas meni johtoon ajassa 6:25, kun Nosek syötti poikittain Kolesarille, joka pudotti vasemmasta laidasta viivaan Holdenille ja tämä laukoi suoraan syötöstä. Nosek oli ehtinyt maalille ja ohjasi kiekon pönttöön jatkaen kuumaa virettään. Hän on pelannut piste per peli -tahdissa suunnilleen viimeiset kymmenen ottelua. Kuuden minuutin päästä syntyi 0-2 osuma, kun kakkosvitja sähisi energisesti hyökkäysalueella. Lopulta Stone otti irtokiekon Paraykon edestä ja pelasi sen viivaan Martinezille, jonka rannari painui alakulmaan ohi Husson, kun Pacioretty teki maskia. Hetken päästä Perron kilautti lämärin oikeasta laidasta ylärimaan. Blues kavensi lopulta kolme minuuttia ennen taukoa illan ainoalla osumallaan, kun Sanford kiersi maalin taakse Holden selässään eikä tämä saanut stoppia aikaan, vaan roikkui perässä turhaan. Sanford käänsi syötön maalin takaa sen eteen ja paikalle pyyhälsi Bozak viimeistelemään, kun Roy oli myöhässä.

26. minuutilla Stone siirsi kiekon hyökkäysalueella keskeltä oikealle puolelle Pietrangelolle, joka nousi ja ampui vapaasti Husson mailanvarteen. Seuraavassa vaihdossa Paraykon lämäri puolestaan nousi Pietrangelon lavasta Nosekin kasvoihin ja tämä jätti jään vertavuotavana, mutta Tomas palasi kehiin erän lopussa. Vegas iski seuraavaksi kolme maalia kahteen minuuttiin ja neljä maalia kuuteen minuuttiin. Ensin Kolesar otti todella hyvin taklauksen vastaan kulmassa ja vieritti kiekon maalin taa Tuchille, joka löysi viivasta nousseen Martinezin ja tämä täräytti vastakiekkoon lämärin takakulmaan. Seuraavaksi Pietrangelo nousi viivasta ohi Schwartzin oikeaa laitaa pitkin ja syötti maalin eteen yksin unohtuneelle Carrierille, joka ohjasi längeistä kiekon varmasti sisään. Vielä ennen erän puoliväliä ykkösketjun energiavaihto päättyi siihen, että Marchessault pysyi kiekossa hetken aikaa nollakulman tasolla ja ampui sitten Husson kypärän kautta kiekon etuyläkulmasta sisään. Tuo riitti Bluesin valmennukselle ja Husso otettiin pois. Binningtonin nollakaan ei kauaa säilynyt, kun Hague laukoi viivasta ja Reavesin tehtyä maskia kiekko livahti kainalosta sisään. Carrier ja Roy kirjasivat syöttöpisteet hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Kaikkiaan 15 eri pelaajaa pääsi tehopisteille, mikä on uusi seuraennätys. Vain Glass, Reaves ja Theodore jäivät ilman tehopisteitä.

Päätöserä oli pelkkää pelailua. Lopussa Lehner otti komean venytyksen, kun Bozak pääsi maalin kulmalla vapaasti käsiksi patjareboundiin. Perron puolestaan ampui kertaalleen vapaasti oikeasta laidasta kohti längejä tuloksetta. Toisessa päässä Pacioretty ampui kertaalleen vapaasti slotista ranteella suoraluistelusta syliin.

Lehner voitti tosiaan selvästi maalivahtitaiston, joten siksikin lopputulos oli 6-1 vieraille. Holden ja Roy mokasivat isäntien ainoassa osumassa, mutta he paikkasivat sen ollen mukana kumpainenkin yhdessä maalissa toiseen päähän. Jätin neutraaliksi myös tehottoman kolmikon Glass-Reaves-Theodorea. Reaves tosin teki hyvän maskin viimeiseen maaliin ja Glasskin olisi ansainnut kolmossyötön toiseen osumaan kamppailupelaamisellaan. Kaikista hyökkääjistä Carrier ja Kolesar viettivät kahden pisteen iltaa ja alakerrasta Martinez teki kaksi osumaa. Kolesar varsinkin pelasi minusta ehkä parhaan ottelunsa. Hän oli todella hyvä laidoissa ja pysyi rauhassa kiekossa ottaen iskut vastaan ja löytäen sitten vapaan lavan vierestä kerta toisensa jälkeen.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jos nyt yrittäisin summata ranskiksilla Kultaritareiden tämän hetken pelaajavireitä ja vähän yli koko kaudenkin, sanoisin jotain seuraavaa. Kertokaa, jos meni pieleen.

- Nosek on kaikkien aikojen vireessä tällä hetkellä ja tosiaan tuo piste per peli tahti nyt päällä

- Martinez on tainnut olla alakerran paras pelaaja tällä kaudella tässä joukkueessa. Blokkaa ja syö kiekkoja kuin pieni eläin, mutta ehtii vielä toiseen päätyyn napsimaan pisteitä

- Petro on ollut pettymys. Kovin se liikkuu ja yrittää, mutta pisteitä ei vaan työmäärään nähden tunnu tulevan tarpeeksi. Ei ole päässyt oikein muun joukkueen ja pelityylin kanssa sinuksi. Toivotaan, että pian pääsisi, mutten tuo seitsemän miljoonan kausimaksu vai mikä lie alkaa kyllä kuulostaa aivan liian korkealta. Tulos tai ulos

- Smithillä on ollut vaikeaa pisteiden teko. Jotenkin pehmeältä tuo hänen pelinsä vaikuttaa ketjukavereihin verrattuna, mutta ehkä mukana on ollut huonoa tuuriakin

- hidas, hitaampi Reaves. Uskallanko sanoa, että ei ole enää käyttöä tässä joukkueessa? Taklaa jonkin verran, mutta muuten heikkoa

- Lehner on ottamassa ykkösmolarin viittaa vahvasti tässä kohtaa, ja DeBoerilla tuskin on mitään sitä vastaan. Minulla olisi, mutta sitähän ei lasketa...

- Tuchin maalivainu on kuivahtanut vissiin kokonaan. Harmi, sillä jos hän pystyisi pelaamaan alkukauden tasossa, niin hän olisi yksi NHL-tähdistä, lähestulkoon

Muut ovat suunnilleen odotetulla tasollaan.
 
Viva Las Vegas!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy