Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2020–2021?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 10 16,9%
 • Finaaliin

  Ääniä: 5 8,5%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 16 27,1%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 16 27,1%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 8 13,6%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 4 6,8%

 • Äänestäjiä
  59
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
No kyllä siinä Reaves tippui kanveesiin ekaksi, joko itse horjahtamalla tai Deslauriersin iskuista väsähtäneenä. Häpeällinen tappio, jonka hockeyfights.com:kin vahvistaa.

Kolmosketju on vähän liikaa ollut Tuchin varassa, mutta tulee sieltä nyt onnistumisia Glassiltakin. Opittavaa on kuitenkin paljon. Ruaaa on tuossa ketjussa ollut aika heikkoa kauraa, vaikka nyt maalin saikin. Suurempi pettymys on ollut kuitenkin nelosketju. Carrier on välillä päässyt maalipaikkoihin, mutta tulosta ei ole tuolle ketjulle tullut sitten ensimmäisen pelin nätin maalin.

Nyt ollaan taas sitten Covid-protokollassa. Kyllä kupla toimi paljon paremmin, eivät nuo pelaajat ja valmentajat saa sellaista itsekuria kotonaan pidettyä, etteikö se virus pääsisi jostain oven raosta sisään. Jaa-a, koskahan mahtaa sitten seuraava peli taas olla, on tämä turhauttavaa...
Kyllä, Reaves meni edeltä, mutta kuten kirjoitin, molemmat olivat lopulta jään pinnassa, heh.

Nelosketjusta olen samaa mieltä. Sen pelaaminen ei ole oikein lähtenyt sellaiseen lentoon kuin aiempina kausina nelosketjulta on totuttu näkemään oli koostumus mikä hyvänsä. Pitkät kulmapelit ja vastustajan energian kuluttaminen niillä ovat loistaneet poissa ja enimmäkseen he ovat olleet ottavana osapuolena silmätestin perusteella.

Kuten useat jo ehtivät pohtia internetissä, Nosek sai kesken Ducks-pelin positiivisen testituloksen eikä siksi pelannut enää kolmannessa erässä. Theodore jätti siis pelin kesken puhtaasti avauserän taklauksen seurauksena, vaikka pelasikin vielä toisessa erässä. Kaikki henkilöt testataan huomenna aamulla ja jos pikatestit ovat negatiiviset, paikallista aikaa illalla kiekko putoaa normaalisti jäähän Ducksia vastaan. Jännä nähdä, mitä tapahtuu, jos testituloksissa on taas viivettä. Luonnollistahan olisi, että ilman negatiivista testiä kaukaloon ei ole asiaa, mutta NHL ajattelee toisin lähtien siitä olettamasta, että kaikki ovat negatiivisia, kunnes toisin todistetaan, heh.

Korczak ja Jurco palautettiin taksista farmiin ja tilalle nousevat Goulbourne sekä Dahlström, joten Silver Knights menettää nelosketjun laiturin ja kärkipuolustajan, mutta saa tilalle paremman laiturin ja heikomman puolustajat. Menisivätköhän puolustajaparit sitten jatkossa niin, että Schuldt pelaisi Murphyn kanssa, Bischoff Korczakin ja Hayes Pachalin? Jurcon tieltä nelosketjun toiseen laitaan pudonnee Jones.

Noista punaisista paidoista piti sanoa muuten vielä se, että olivathan nekin erittäin tyylikkäät ja ennen kaikkea pelinumerot selässä erottuivat hienosti. Samaa voi vain haaveilla Silver Knightsin kotipaidoista. Kuvissa punaiset paidat eivät välttämättä olleet niin erikoiset, mutta suorassa lähetyksessä ne tosiaan tekivät ainakin minuun vaikutuksen.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Tosiaan Coghlan pelasi paremmin. Vähän pienikokoinen hän on NHL-kuvioihin.

Kolmosketju on vähän liikaa ollut Tuchin varassa, mutta tulee sieltä nyt onnistumisia Glassiltakin. Opittavaa on kuitenkin paljon. Ruaaa on tuossa ketjussa ollut aika heikkoa kauraa, vaikka nyt maalin saikin. Suurempi pettymys on ollut kuitenkin nelosketju. Carrier on välillä päässyt maalipaikkoihin, mutta tulosta ei ole tuolle ketjulle tullut sitten ensimmäisen pelin nätin maalin.

Ja Fleury ei saa kiinni enää rantapalloakaan, joten in Lehner we trust...no ei vaiskaan. Mutta vuorottelulla varmaan jatketaan vielä seuraavat pelit ainakin.

Nyt ollaan taas sitten Covid-protokollassa. Kyllä kupla toimi paljon paremmin, eivät nuo pelaajat ja valmentajat saa sellaista itsekuria kotonaan pidettyä, etteikö se virus pääsisi jostain oven raosta sisään. Jaa-a, koskahan mahtaa sitten seuraava peli taas olla, on tämä turhauttavaa...
Coghlan ei ole varsinaisesti pienikokoinen, 188 cm, mutta ehkä vaikutelmasi on syntynyt siitä, että hän ei ole kovin fyysinen pelaaja ja pelaa toistaiseksi aika varovasti ja virheitä vältellen. Ihan ok ollut tähän mennessä, mutta kyllähän tuo puolustuksen tämänhetkinen kokemattomuus on kaikkinensa näkynyt parissa viime pelissä. No, mukavaahan sitä on toisaalta katsella maalirikkaita pelejä, kun voitot on silti naarattu kotiin.

Nosek on ilmeisesti vedetty koronatartunnan takia pois kehistä kesken viime pelin. Mikäli on ainoa tartunnan saanut, niin pelejä ei välttämättä jouduta taas siirtelemään. Tuo pakottaa rukkaamaan nelosketjua, mikä voi olla tosiaan vaihteeksi ihan paikallaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
11/56 Vegas vs. Anaheim

Fleury aloitti maalissa, koska aamujäiden jälkeen Lehner totesi, ettei pysty pelaamaan. Ylävartalovammaa tarkkaillaan päivittäin. Kyseessä lienee syksyllä leikattu olkapää. Niinpä Dansk oli luukkuvahtina. Nosekin poissaolon myötä Roy putosi nelossentteriksi ja Kolesar tuli mukaan kolmosketjuun. Theodore puolestaan ei myöskään pelannut, koska häntäkin tarkkaillaan päivittäin, mutta Pietrangelo palasi sopivasti kokoonpanoon hänen paikalleen Martinezin rinnalle. Golden Knightsilla oli yllätys hihassa tähän kiinalaisen uudenvuoden otteluun, kun pelaajilla oli päässään SM-liigasta tutut kultaiset kypärät, mutta nämä olivat vielä metallinkultaisemmat kapistukset, joten mitä Silver Knights edellä, sitä Golden Knights perässä:


Ottelun alla tuli myös tieto, että ensi kuussa Nevadassa olisi tietyin ehdoin sallittua ottaa yleisöä 20% kapasiteetista, joten T-Mobilelle pääsisi tuolloin noin 3600 katsojaa ja Orleans Areenalle 1600. Katsotaan, miten todellisuudessa käy.

Lähetys alkoi kolme minuuttia myöhässä, mutta vedot olivat kai 0-3 tuossa vaiheessa. Vegasin ensimmäinen veto kultaisilla kypärillä kohti maalia lähti Martinezilta siniviivalta noin kuuden minuutin tienoilla. Sitä ennen Kolesar ampui laidasta kiekon päätyverkkoon mailan kautta. Vegas ei avauskympillä saanut muuta aikaan kuin pari hassua laukausta siniviivasta Ducksin ollessa pelin päällä ja Terry ohjasikin kertaalleen kiekon ylärimaan päätypassista maalin edestä.

13. minuutilla Smith riisti kiekon takakarvaamalla ja ampui nopeasti laidasta, mutta veto meni päin Karlssonia, jonka Hakanpää työnsi selästä jäihin ystävällisesti. 17. minuutilla Jonesin korkean mailan ansiosta Vegas sai ylivoiman, mutta ainoa tontti oli Marchessaultin ponneton rysty slotista kilpeen. Päätösminuutilla Getzlaf yritti uittaa etukulmasta väkisin kiekon sisään, mutta Fleury ei jäätynyt liiaksi, vaan torjui selkä kiekkoa kohti yrityksen. Viisi sekuntia ennen taukoa puolestaan kakkosketjun keskialueen ohjauspeli vuoti ja Rakell sai laidasta lätyn vauhtiin hyökkäysalueelle laukoen ranteella avopaikasta vasemmalta ohi. Vegas sai aikaan vain kolme laukausta kohti Gibsonia, joten erä todella oli vieraiden (12 laukausta), mutta Fleury piti lukemat tasoissa. Montrealissa marraskuussa 2017 Vegas laukoi avauserässä vain kahdesti, joten erä oli siinä mielessä lähes historiallisen huono Ducksin jatkettua jo viime kohtaamisessa ongelmia aiheuttanutta karvauspelaamistaan.

Carrier hankki ylivoiman 24. minuutilla suojattuaan vahvasti hyökkäysalueella pelivälinettä ja Grantin roikuttua hänessä liiaksi, mutta mitään merkittävää Vegas ei luonut. Ylivoiman lopussa Marchessault otti jäähyn kiinnipitämisestä ja laukoi turhautuneena vielä vihellyksen jälkeen kiekon toiseen päähän saaden uransa ensimmäisen 10 minuutin käytösrangaistuksen. Anaheim ei saanut ylivoimallaan yhtään kutia kohti maalia, mutta ampui kyllä kahdesti suorahyökkäyksistä keskeltä ohi maalin vapaasti. Avauskympin kudit kohti maalia olivat 3-3.

Heti toisen puolikkaan alkuun Fleury otti uskomattoman torjunnan 2v1-hyökkäyksessä, kun Lundeström sai Comtoisilta lätyn ohi heittäytyvän Pietrangelon vasemmalle takakulmalle, mutta vei kiekon vielä rystylle liikkuen siis vastakkaiseen suuntaan kuin Fleury, joka kaiken lisäksi tökkäsi ohi kiekosta mailallaan. Maali aukeni täysin, mutta jotenkin Marc-Andre sai vielä vasemman käsivartensa tyhjän maalin eteen pysäyttäen rystyuiton maaliviivalta. Tilanne syntyi siitä, kun Glass sai kulmasta syötön keskelle, mutta laukaus kesti liiaksi ja hän menetti kiekon, jonka jälkeen Ducks iski vastaan Pietrangelon oltua ainoana kiekon alapuolella:


Vegasin ainoa merkittävä hetki toisella puolikkaalla kakkoserässä oli Haguen lämäri siniviivalta tolppaan. DeBoer joutui hieman harrastamaan ketjurulettia, kun Joonatan oli jäähyllä ja Stone kävi pari kertaa kopissa jostain syystä, joten sekakoostumuksilla hyökkäyspelaamisesta ei edelleenkään tullut yhtään mitään. Vaaralliset paikat olivat Anaheimille 1-8 40 minuutin jälkeen.

42. minuutilla Tuch tarjosi päädystä paikan Glassille maalin kulmalle, mutta tämä ampui suoraan syliin. Heti perään kotijoukkueella oli liikaa ukkoja jäällä. Ducksin neljän rightin ykkösylivoima ei kuitenkaan saanut luotua mitään vaarallista, kun Martinez-Pietrangelo kaksikko puolusti tiukasti maalinedustaa estäen syöttöjä syvyydestä slottiin samalla. Toinen alivoimapuolustajapari oli muuten Hague-Whitecloud, jotka pelasivat jo AHL:ssä aikoinaan yhdessä alivoimaa.

Jäähyn jälkeen ensin Jones oli karata läpi, mutta Coghlan pelasti tilanteen mailapuolustuksellaan selkäpuolelta. Heti perään Getzlaf pääsi läpi, mutta Fleury pysäytti hänet eleettömästi. Ennen erän puoliväliä Roy esti vahvalla takakarvauksellaan Comtoisia laukomasta laidasta puolittaisen 2v1-tilanteen päätteeksi Terryn lätystä. Seitsemän minuuttia ennen loppua Ducks meni lopulta ansaittuun 0-1 johtoon. Pietrangelo ei saanut katki päädyssä Fowlerin rännidumppausta. Rakell syötti maalin takaa rystyltä maalin eteen Comtoisille, joka laukoi vasempaan ylänurkkaan. Martinez ei ihan saanut syöttöä katki maalin kulmalla ja Roylla puolestaan oli maalilla kaksi miestä pidettävänään, joista hän valitsi väärän.

Maalin jälkeen Golden Knights yritti vyöryä vieraiden alueelle, mutta suorahyökkäykset pysähtyivät laitoihin kerta toisensa jälkeen, kun Ducks puolusti tiiviisti viisikkona johtoasemaansa. Gibson ei joutunut edes torjuntatöihin juurikaan päätöskympillä. Fleury lähti maaliltaan 1:19 ennen loppua, mutta sekään ei auttanut. Yhdestä Martinezin kudista tuli toki hyvä päätylautarebound maalin eteen, mutta Smithin siirrosta Stone ei onnistunut ohittamaan rystyltä maalivahtia. Niinpä Vegas jäi ensi kerran maaleitta sitten kuplapudotuspelien ja syyskuun, jolloin myös Fleuryn ollessa maalissa Dallas oli parempi maalein 1-0.

Kultaisten kypärien debyytti päättyi melkoiseen mahalaskuun ja karttukylpyyn valitettavasti karman puuttuessa peliin, joten aasialaisten kannattajien uusivuosi meni osin pilalle vastaanottimien edessä ympäri Kiinaa. Vegas loi vain neljä vaarallista paikkaa, kun kauden aikaisempi minimäärä oli ollut kymmenen. Kyseessä oli myös historian ensimmäinen 0-1 kotitappio runkosarjassa. Ducks muuten blokkasi enemmän laukauksia (25) kuin Vegas sai perille maalia kohden (21), josta DeBoer ja Smithkin mainitsivat lehdistötilaisuudessa.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Smith, Karlsson
+/- Martinez, Pietrangelo, Holden, Coghlan, Hague, Whitecloud, Stone, Pacioretty, Stephenson, Marchessault, Glass, Tuch, Carrier, Kolesar, Reaves, Roy
-
--

Peliesitys oli niin tasapaksu, että onnistujia tai epäonnistujia on hankala keksiä. Fleury oli toki isäntien paras pelaaja pysäyttäen 27 kiekkoa ja torjuen monta vaaralliseksi luokiteltavaa maalipaikkaa. Kenttäpelaajista haluan nostaa esiin Smithin, joka pelasi mielestäni kaikesta huolimatta yhden kauden tasapainoisimmasta peleistään ollen varsinkin puolustussuuntaan vahva, mutta myös alustaen pari puolittaista paikkaa hyökkäyspäässä. Hänelle merkittiin kaksi kiekonriistoa. Eniten riistoja oli Karlssonilla, jolle niitä merkittiin huimat viisi. Tuon on mahdollisesti oltava seuraennätys yksittäisessä ottelussa. Karlsson pelasi tasan 19 minuuttia ja kaapi 64% aloituksista.

Muista pelaajista voisi mainita, että puolustuksesta ei oikein kukaan erottunut. Kärkipari Martinez-Pietrangelo pelasi 25-26 minuuttia, joten Holdenin jääaika jäi vain 14 minuuttiin. Coghlan oli ehkä lähinnä plussaa tehden pari hyvää katkoa mailallaan, mutta olisin kaivannut häneltäkin enemmän hyökkäyssuuntaan plussan saadakseen. Reaves ja Kolesar taklasivat yhteensä 13 kertaa, joka oli puolet kokonaistaklausmäärästä 26.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

jundebooY

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilya Kovalchuk
NOOOOOO!! Miksi teitte Vegas tämän miksi? Mä olen ikäni toivonut että Liiga ja Veikkaus poistaisivat kultaisen kypärän käytöstä ja nyt NHL:ssä on yksi joukkueellinen kiiltäväpottaisia pelaajia. Phyh.
Hjallis fiksuna miehenä kokeili tätä jo 30 vuotta sitten Hackman-kromikypärillä.

Jännä, että joku jengi ottanu vielä 2021 kopin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
NOOOOOO!! Miksi teitte Vegas tämän miksi? Mä olen ikäni toivonut että Liiga ja Veikkaus poistaisivat kultaisen kypärän käytöstä ja nyt NHL:ssä on yksi joukkueellinen kiiltäväpottaisia pelaajia. Phyh.
Nyt kun saataisiin sama väri vielä pelipaitoihin, housuihin ja sukkiin, niin sitten kehtaisi jo olla Vegas Golden Knightsin fani!
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3/40 Bakersfield Condors vs. Henderson Silver Knights

Sikura-Brown-Dugan
Krebs-O'Regan-Jurco
Jones-Leschyshyn-Elvenes
Cotter-Rondbjerg-Loewen

Schuldt-Murphy
Hayes-Korczak
McLaughlin-Pachal

Thompson
Ferguson

YV1:
Brown
Dugan Krebs Sikura
Murphy

YV2:
Jones
Elvenes Jurco O'Regan
Schuldt

AV1: Brown-Jones-McLaughlin-Pachal
AV2: Leschyshyn-Cotter-Hayes-Schuldt
AV3: Rondbjerg-O'Regan-McLaughlin-Pachal

Seurahistorian ensimmäinen vieraspeli ansaitsee hieman pidemmän raportoinnin ja dokumentoinnin. Vastassa oli Edmonton Oilersin farmimiehistö Bakersfield Condors. Jurco otti taksista palattuaan Duken paikan kakkosketjusta ja tämä ei ollut ollenkaan kokoonpanossa, yllättävää. Liekö kyseessä ollut jokin pieni vamma. Niinpä Loewen korvasi suoraan Goulbournen nelosketjussa. Dahlströmin noustua taksiin, Schuldt odotetusti pelasi Murphyn kanssa. Bischoff oli Duken tavoin poissa (syynä ylävartalovamma), joten Hayes pelasi debytantti Korczakin kanssa ja McLaughlin debytoi puolestaan kolmosparissa Pachalin vierellä.

Korczakin ensimmäinen vaihto aikuisissa oli lyhyt ja sisälsi yhden kudin viivasta ohi maalin hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen avausminuutilla, jonka jälkeen Silver Knights saikin jo ylivoiman, kun Quine huitoi itsensä boksiin. Seurahistorian ensimmäisen vierasmaalin iski ajassa 2:31 Jurco. Elvenes oli hetkellisesti liikkunut neliön keskelle ja syötti laitaan O'Reganille, joka ampui päin puolustajan blokkia. Kiekko kimposi Jurcolle maalin kulmalle ja tämä nosti sen etukulmasta rystyltä ohi Olivier Rodriguen. O'Regan kasvatti pisteputkensa kolmeen otteluun. Ennen kakkosviisikon iskemää osumaa ykkösviisikko kävi jäällä, mutta Krebs ohjasi slotista vain patjaan Sikuran jäänuoliaissyötön:


Avauskympillä nähtiin myös ensimmäinen onnistunut vierasalivoima, kun Elvenes sai rikkonaisesta mailasta jäähyn 15 sekuntia avausmaalin jälkeen. Thompson selvitti kuitenkin pari hassua laukausta viivasta. Leschyshyn-Cotter ja Brown-Jones näyttivät olleen kärkialivoimaparit. Rondbjerg oli puolestaan O'Reganin pari. Alakerrassa McLaughlin pelasi Pachalin parina ja Hayes Schuldtin, joten vähän yllättäen Korczak ei saanut erikoistilannevastuuta ollenkaan. Laukaukset olivat 3-6 pikkuritareille avauskympillä kaikkinensa.

12. minuutilla Sikura tarjoili päädystä syötön slottiin, mutta Dugan latasi seisovilta jaloilta päin maalivahtia. 13. minuutilla Jurco menetti kiekon puolustussiniviivalla, mutta Joe Gambardella ampui slotista Thompsonin kilpeen käännön jälkeen. Tasan 14 minuutin kohdalla peli tasoittui 1-1:een, kun suomalaisväriä kaukaloon tuonut Markus Niemeläinen ampui ranteella viivasta kiekon ruuhkan läpi maaliin. Cooper Marody lätytti oikeasta laidasta melko seisovilta jaloilta pelivälineen ristiin viivaan Niemeläiselle ohi painolliselle puolelle kaventaneen Elvenesin eikä tämä ehtinyt kaventaa enää takaisin omalle puolelleen blokatakseen vedon samalla, kun Leschyshyn piti toista puolustajaa ja Jones paikkasi hetkellisesti alempana sentterin tontilla. Elvenesin sijoittuminen oli kieltämättä hieman outoa tässä tilanteessa.

Vartin kohdalla Krebs otti aloitusvoiton hyökkäyspäässä, Pachal levitti viivassa ja McLaughlin käveli vasenta laitaa pitkin kohti maalia, mutta syöttö takatolpalle ei tavoittanut ketään. Jatkotilanteessa Krebs kiersi lähelle siniviivaa ja antoi lätyn maalin eteen O'Reganille, joka jakoi vielä viereen Jurcolle, mutta tämä ampui patjaan takatolpalta. Viimeiset kaksi minuuttia ritaripojat pelasivat ylivoimaa, kun isännillä oli liikaa pelaajia jäällä. Murphylla oli vähän ongelmia pysyä kiekossa paineistettuna ja kerran kiekko karkasikin keskialueelle asti. Puolivälissä ylivoimaa Murphy laukoi kertaalleen viivasta kohti maalia, mutta muuta Silver Knights ei saanut ylivoimalla aikaan, joten tauolle mentiin tasoissa. Laukaukset olivat vieraille 8-10.

Toinen erä oli todella vahva isänniltä ja vedot kirjattiin 14-5. Jo avausminuutilla tuli laukaus pienestä kulmasta vasemmalta, mutta se meni ohi maalin. Kahden minuutin kohdalla Lennström ampui viivasta patjaan ja Klein pääsi reboundiin, mutta sekin osui patjaan. Heti perään Niemeläinen haki avausmaalin toisintoa ampumalla siniviivalta ranteella, mutta Thompson selvitti tilanteen. Leschyshynin johtama kolmosketju oli tuossakin vaihdossa pulassa omissa juosten kiekon perässä. Neljän minuutin kohdalla McLaughlin pelasi kiekon ränniin maalin takaa, mutta Esposito pääsi väliin, ajoi maalille ja nosti läheltä ylös ylärimaan. Minuutin päästä puolestaan kolmosketju hukkasi kiekon hyökkäyspäässä, kun Jones ja Leschyshyn eivät millään pysyneet kiekossa laitojen lähellä toisin kuin sentään Elvenes. Condors iski vastaan ja keskialueen lätystä Seth Griffith karkasi läpi Hayesin ja Korczakin selustaan, kun Hayes ei pysynyt miehensä perässä ja Korczak saanut lättyä katki. Thompson selvitti kilpitorjunnalla Griffithin laukauksen kuitenkin, mutta Korczak huitoi jatkotilanteessa itsensä jäähylle. Alivoima kuitenkin toimi ja mailapaineistus oli erityisen onnistunutta.

Juuri ennen puoliväliä pikkuritarit saivat uuden alivoiman. Korczak meni ensimmäisenä päätykiekkoon, mutta kovin varovasti ja menetti limpun maalin takana. Hamblin sai syötön maalin eteen ja laukoi rystyltä päin Thompsonia, mutta samalla Jones löi Hamblinia naamaan joutuen istunnolle. Kolmosketjun vaikea ilta siis vain jatkui ja taas hyökkäyspään aloitus vaihtui vaaralliseksi paikaksi omiin päin tosin Korczakin vuodettua tällä kertaa, mutta kuitenkin. Alivoima toimi kuitenkin taas ja varsinkin keskialueen 1-3 ohjauspeli Rondbjerg kärkenään. Alussa Condors sai aikaan lyhyen pyörityksen, mutta sen Pachal ja Brown purkivat maltilla Thompsonin patjatorjunnan jälkeen maalin edestä.

13. minuutilla Niemeläinen laittoi hyvin jäätä peittoon maalilla, kun Dugan haki oikeasta laidasta passia maalin eteen. Kolmen minuutin päästä Gambardella syötti poikittain takatolpalle Espositolle, mutta Thompson pelasti mailakatkollaan vauhdikkaan suorahyökkäyksen päätöksen. Heti perään Mclaughlin laukoi syliin viivasta Duganin pudotuksesta. 18. minuutilla kakkonen oli pulassa omissa Griffithin ketjun kanssa mutta Logan piti maalillaan vieraita pystyssä. Täyttä myrkkyä olivat kyllä nuo isäntien pitkät kulmarallit vieraille toisessa erässä ja nuorilla pojilla oli vaikeuksia saada stoppeja aikaan kerta kaikkiaan, joten vaihdot venyivät ja omista pois pääseminen vaikeutui rutkasti. Maaliton erä oli torjuntavoitto vetojen oltua tosiaan 14-5.

Ajassa 41:10 Korczak pinchasi hyvin, katkoi hyökkäykseenlähdön oikealla b-pisteellä ja laukoi rannarin syliin. Hänen rohkeutensa pelata kasvoi pelin edetessä, koska kaksi ensimmäistä erää Korczak otti varman päälle pysyen vain siniviivalla hyökkäysalueella. Päätöserään Cotter ja Elvenes vaihtoivat ketjuja, joten valmennus reagoi kolmosketjun ongelmiin kiekottomana tuomalla Cotterin pykälän ylemmäs. Se oli hyvä reagointi, koska molemmat uudet vitjat saivat heti lyhyet kulmarallit aikaan. Ajassa 4:30 Korczak teki vuorostaan keskialueella hyvän vastaantulon, josta syntyi 2v1-hyökkäys. O'Regan tarjoili poikittain Duganille, mutta tämä ampui one-timerin päin Rodriguen syliä. Kahdeksannella minuutilla McLaughlin sai päädystä syötön painottomalle puolelle, mutta päätti nousunsa jäätymiseen maalin kulmalla ja laukaus jäi ampumatta kokonaan. Hän oli olemukseltaan melko peruspakkimainen ja vähän hidas jalalla, joten kehittymistä riittää. Hayesillakin toki on yhä petrattavaa muun muassa siirtymisessä takaperin luisteluun, jottei hän käännä selkäänsä pelille, koska pari kertaa kävi niin, että hän otti pari potkua suoraan kohti omaa maalia ja kääntyi vasta sitten takaperin luisteluun, jolloin vastustaja ehti syöttää pystyyn siniselle samalla, kun Hayesilla olivat kasvot kohti omaa maalia, jolloin hän ei nähnyt syöttöä.

Ajassa 48:54 syntyi ensimmäinen vierasvoittomaali Silver Knightsin historiassa. O'Regan poimi toisesta aallosta Murphyn, joka latasi tarkan lämärin b-pisteiden välistä vasempaan alakulmaan. O'Reganin vahva kauden alku jatkui hänen napattuaan kuudennen pisteensä kolmanteen peliin. Maalia edelsi Cracknellin sutiminen ohi kiekosta poikkipassista takatolpalla toisessa päässä:


13. minuutilla Korczak selvitti oman alueen paineen dumppaamalla kiekon isäntien alueelle. Ruotsalaispuolustaja Lennström haki kiekon kulmasta, mutta avasi suoraan Leschyshynille, mutta Rodrigue torjui tämän laukauksen avopaikasta räpylällään. Viisi minuuttia ennen loppua Korczak latasi viivasta lämärin syliin, joten hän oli kyllä hyvin päätöserässä esillä debyytissään. Seuraavassa vaihdossa Pachal antoi viivasta hienon syötön b-pisteiden väliin Krebsille, joka laukoi terävän rannarin, mutta veto osui kilpeen. 3:30 ennen loppua Griffith oli puolestaan vapaana takatolpalla, mutta hän ei saanut kunnon kutia aikaan pomppivaan kiekkoon, joten Thompson ehti liukua eteen. Rodrigue lähti lopulta maaliltaan 59 sekuntia ennen loppua, mutta Sikura-Brown-Jurco-Hayes-Murphy viisikko selvitti lopun paineen purkaen kiekon lopulta keskialueelle. Kahdeksan sekuntia ennen loppua Jurco ampui keskialueelta tolppaan. Vastustajan puolustaja haki kiekon ja lämäsi vielä epätoivoisesti omasta päästä kohti Thompsonia, mutta kiekko pysähtyi keskialueella Browniin, joka iski sen tyhjiin sekunti ennen loppua. Sikura sai jostain vielä syötön tuohon, joten kaipa kiekko häneenkin sitten pysähtyi myös osittain.

Päätöserän vedot olivat 5-9 Silver Knightsille, joten vieraat ryhdistäytyivät erinomaisesti vaikean toisen erän jälkeen. Jo juurtunut voittamisen kulttuuri näkyi varmasti osittain, koska debyyttikaudellaan Silver Knights etenee isoveli Golden Knightsin jalanjäljissä voitokkaasti aloitettuaan kauden 3-0-0 saldolla ja kun harjoituspeleissäkään ei tullut tappioita, hopearitarit odottavat yhä ensimmäistä tappiotaan seurahistoriassa, heh. Vieraspaitojen kultaiset numerot valkoisella pohjalla erottuivat muuten sentään riittävän hyvin, joten siitä pitää antaa vielä kiitosta rapakon toiselle puolelle. Tähdistöön ottelun jälkeen valittiin Murphy, Niemeläinen ja Jurco.

Plussat ja miinukset
++
+ Thompson, Korczak, Murphy, Jurco, O'Regan
+/- Hayes, McLaughlin, Pachal, Schuldt, Sikura, Brown, Krebs, Dugan, Cotter, Rondbjerg, Loewen
- Elvenes, Leschyshyn, Jones
--

Thompson oli minusta vieraiden paras pelaaja pysäyttäen 26/27 kiekkoa. Joukossa oli useampikin erinomainen lähitorjunta ja hän vaikuttaa kyllä entistä paremmalta haulta ECHL:stä maalivahtiosastolle, joka ei ole kovin syvä kuitenkaan Fleuryn ja Lehnerin takana. Murphyn ensimmäinen erä ei ollut mitenkään häikäisevä, mutta voittomaali ja erä edeltä parantunut kamppailupelaaminen riittävät plussan saantiin. Hän oli pelin edetessä johtava puolustaja kuten tuolla NHL- ja KHL-kokemuksella pitääkin olla. Korczakille annan myös plussan, vaikka hän kertaalleen menetti pahoin kiekon maalin takana, mutta muutoin hän otti pari erää varman päälle etsien pelituntumaa ja sitten päätöserässä teki kaksikin hyvää pinchausta luoden toisesta itselleen maalipaikan ja toisesta 2v1-hyökkäyksen. Rohkeus pelata kasvoi pelin edetessä. Laukauksia debyytissä kertyi kaikkiaan kolme kohti maalia ja ainakin yksi meni ohikin. Yläkerrasta O'Regan saa plussan 0+2 tehoistaan ja voittomaalin alustuksesta lätyllään vasemmasta laidasta takaviistoon. Lisäksi hän tarjoili vielä Duganille hyvän maalipaikan päätöserässä. Jurco puolestaan teki historiallisen avausmaalin ja oli vahva kahden suunnan pelaaja, joten ansaitusti hän oli lopussa jäällä puolustamassa johtoasemaakin.

McLaughlinista kirjoitin jo ylempänä. Jalkanopeus vaatii eritoten työstämistä ja samoin päätöksenteko hyökkäysalueella, mutta painottoman puolen nousut olivat lupaavia. Omassa päässä hän oli kohtalainen. Hayes ei esittänyt mitään ihmeellistä. Pachal oli pirteällä jalalla liikkeellä, mutta ajoittain hän säntäili vähän liikaa omissa. Liikkeellään hän kuitenkin paikkaa paljon. Schuldt puolestaan oli tasaisen harmaa, mutta pääsi sentään nyt ylivoimalle, kun Bischoff oli poissa.

Hyökkääjistä Elvenes ja Leschyshyn jäivät ainoina miinuksille eikä se yllätä, kun kolmosketju oli ongelmissa omaan päähän. Siksi annan kaikille ketjun jäsenille miinukset. Leschyshyn pelasi toki kohtalaista alivoimaa Jonesin tavoin ja Elvenes pysyi ihan hyvin kiekossa hyökkäysalueella ajoittain, mutta tällä kertaa arvostelu on tiukempaa ja kun ongelmat toistuivat valmennuksen jouduttua reagoimaan ketjumuutoksella päätöserään, en tyydy heidän kohdallaan neutraaliin arvioon. Nelosvitjasta Rondjerg oli alivoimilla lähinnä näkyvä kärkikarvaajana. Loewen dumppasi pari kertaa kiekon hyvin päätyyn ja mennen itse perään saaden jopa pelin pysähtymään päätyyn, mutta sitten keinot loppuivat kesken hyökkäyspelin luontia ajatellen. Kärkiketjuista Sikura laukoi Jurcon tavoin neljästi, mutta en kyllä muista häneltä yhtään vaarallista tilannetta. Krebs ja Dugan olivat nuorisosta myös vähän pelin ulkopuolella ajoittain. Brown pelasi hyvää alivoimaa ja iski lopussa tyhjiin, mutta plussan saamiseksi olisin halunnut nähdä häneltä vielä vähän enemmän hyökkäyssuuntaan.

Loppuun vielä linkki pelaajatilastoihin: TheAHL.com | The American Hockey League

Kooste:
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
12/56 Sharks vs. Golden Knights

Fleury jatkoi maalissa, kun Lehner oli telakalla. Siksi Dansk jatkoi luukulla ja Thompson kutsuttiin kolmanneksi veskaksi AHL:stä tilataksillisiin Brownin tullessa ylös samalla ovenavauksella. Kenttäpelaajistossa ei ollut muutoksia, vaan Theodore oli yhä sivussa ja Nosek viruksen kourissa. Kyseessä oli ensimmäinen kohtaaminen sitten jouluaatonaaton 2019, joten kiihkeä taistelupari oli ehtinyt jo välissä hieman viiletä. Tuolloin Vegas haki San Josesta 1-3 voiton ja vei runkosarjan 2019-2020 keskinäisten pelien voitot nimiinsä 3-1. Sen jälkeen DeBoer on liittynyt Vegasin organisatioon ja nyt hän palasi ensi kertaa San Joseen Golden Knightsin riveissä. Hänen paluunsa päättyi tehokkaan ylivoiman ansiosta niin ikään 1-3 voittoon.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Tuch, Kolesar, Glass, Marchessault, Karlsson, Smith, Reaves, Roy, Stone, Stephenson, Martinez
+/- Holden, Coghlan, Pietrangelo, Hague, Pacioretty, Carrier
- Whitecloud
--

Kolmosketju oli vieraiden paras avauserässä. Glass vakuutti oman alueen röyhkeydellään, kun hän kolmesti sai stopin aikaan laidassa antamalla vain poikittaista selkään saamatta jäähyä. Hän oli mukana myös 0-2 maalissa kakkoserässä. Tuch puolestaan tarjoili Kolesarille 2-3 maalipaikkaa, mutta tämä ei osunut mistään. Ensimmäinen paikoista oli one-timer slotista Tuchin löydettyä hänet päädystä. Toinen paikka oli vielä parempi, kun Tuch syötti vasemmasta kulmasta poikittain oikealle puolelle, mutta joustorannari meni myös Jonesin patjoja päin. Lisäksi avauserän ainoalla ylivoimalla hetki ennen 0-1 maalia Tuch syötti todella nopeasti yhdellä kosketuksella maalin kulmalta poikittain oikeaan siipeen Joonatanille, joka ei vielä tuolloin kyennyt ohittamaan Jonesia. Tuchin syöttöjen laatu ja kovuus oli ylivertaista avauserässä. Toisen erän alussakin heti hän löysi Keeganin vapaana maalilta, mutta tämä ampui logoon kolmesta metristä. Onneksi päätöserässä Tuch sai syöttöpisteensä, kun Martinez toi ylivoimalla kiekon sinisen yli, jakoi oikealle Tuchille ja tämä löysi takatolpalta Stephensonin, jonka luistimesta kiekko ohjautui maaliin.

Nelosketjusta Reavesilla oli puolestaan myös kaksi avopaikkaa avauserässä. Ensimmäinen tuli sen jälkeen, kun Karlsson katkaisi isäntien avauksen hyökkäyssiniviivalla mailallaan ja vapautti Marchessaultin puolittain läpi, mutta tämä ampui ranteella vasemmalta ohi ahdistettuna. Päätylaudasta kiekko kimposi vaihdosta tulleelle Reavesille maalin eteen, mutta maalinteko ei maistunut. Toisen paikan loi Roy syöttämällä vasemmasta laidasta keskelle Reavolle, mutta tämä ampui vasemmalta ohi. Roy ja Carrier alustivat keskialueen siirroillaan kolmannenkin paikan, mutta Carrierin viimeinen syöttö pomppasi Reavon lavan yli, kun tämän piti leikata oikeasta laidasta vapaasti maalin eteen. Koska Reaves pääsi kuitenkin hyvin paikoille Kolesarin tavoin, annan plussan. Roy pelasi sentterinä erittäin tasapainoisesti ja pidin eritoten hänen pienistä siirroistaan niin hyökkäys- kuin keskialueella. Tuntui siltä, että hänellä ei ollut ikinä kiire tehdä oikeaa ratkaisua ja syöttää lapaan.

Ykkösketju oli myös vahva avauserässä. Grafiikoissa vilahteli, että Smith ja Marchessault ovat tehoilleet urakalla Sharks-peleissä Vegas-aikakaudella iskien 26-30 pinnaa noissa otteluissa pudotuspelit mukaan lukien. Tässäkin pelissä Marchessault vastasi avausmaalista, kun hän ylivoimalla seurasi oman oikealta lähteneen laukauksensa paluukiekon ohjaten sen ilmasta sisään maalin edestä. Tuch oli myös sohimassa maalin edessä, mutta ei osunut kiekkoon, joten syöttöpinnat kirjattiin Stephensonille ja Martinezille. Smith puolestaan pelasi vahvaa aliwoimaa Karlssonin kanssa ja molemmat loistivat mailapaineellaan sekä hyökkäysalueella laitojen lähellä kamppailuvoimallaan. Toisen erän puolivälissä Smithin karvauksesta ja Karlssonin terävästä syötöstä Joonatan pääsi ampumaan slotista ranteella, muttei onnistunut tekemään illan toistaan. Karlsson oli mukana 0-2 maalissakin, kun Stone syötti ohi E. Karlssonin syvyyteen Glassille, joka pyörähti maalin eteen survoen kiekon patjaan. W. Karlsson laskeutui slotista maalin eteen huitoen kakkoskiekon rystyllä myös patjaan Sörensenin edestä. Lopulta kolmoskiekon Stone upotti tyhjiin, kun Jones oli sivussa maaliltaan. Marchessault-Karlsson kaksikko myös hankki kolmannen ylivoiman "give-and-go -pelillä", josta Vegas iski illan kolmannen ylivoimamaalinsa. Smith puolestaan nujakoi päätöserässä Kanen kanssa sen jälkeen, kun Couture oli osin rullannut yli Fleuryn.

Fleury puolestaan oli avauserässä varma. Vegas lahjoitti avauskympillä varsinkin pari avopaikkaa isännille, kun Ducks-pelistä tutut merkkausvirheet omissa jatkuivat, mutta kukkanen selvitti nuo tilanteet patjatorjunnoillaan tai sitten Sharksin pelaajat ampuivat päätypleksiin. Kiekkovarmuus omissa ei myöskään häikäissyt, joten menetyksistäkin San Jose loi muutaman aihion ottelun alkupuolella. Torjuntoja Fleurylle merkittiin ykköserässä 11 Jonesin kuutta vastaan, kun 0-1 maalin jälkeen Vegas ei laukonut enää kertaakaan kohti Jonesia avauserän seitsemään viimeiseen minuuttiin. Toisessa erässä Fleury pääsi vähän helpommalla. Maalille hän ei voinut mitään. Päätöserässäkään hänen ei tarvinnut suorittaa kuin perustorjuntoja, kun Sharks jäähyili ja vedot olivat 7-9.

Kakkosketju heräsi pelaamaan toiseen erään. Stone tosiaan iski ylivoimalla 0-2 osuman, mutta tasaviisikoinkin hänellä oli kaksi hywää paikkaa, kun ensin hän erän alussa laukoi slotista sivuverkkoon tolppaa nuollen Paciorettyn ja Stephensonin alustettua paikan päädystä. Loppupuolella puolestaan hän pelasi suorahyökkäyksessä seinän Chandlerin kanssa, mutta ampui seinille maalin edestä. Päätöserässäkin hän olisi voinut ampua itse kertaalleen avopaikasta vasemmalta kaarelta riistonsa jälkeen, mutta haki vielä turhaan keskeltä Paciorettya. Stephenson pääsi tehoille puolestaan avauserän YV-osumassa, mutta oli paremmin pelissä kiinni toisesta erästä alkaen. Lisäksi hän ohjasi luistimellaan kolmannen osuman päätöserässä Tuchin syötöstä ja tarjoili seuraavalla ylivoimalle tälle vastaavan paikan alueelleviennistä, mutta Tuch ei osunut kiekkoon, vaan otti jäähyn kolattuaan Jonesin.

Whitecloud otti avauserässä kaksi jäähyä ja menetti kiekon kertaalleen omissa puolivaarallisesti. Lisäksi jäähyistä ensimmäinen tuli, kun hän erän alussa paineen alla nosti kiekon yli pleksin. Toinen jäähy tuli tasavajaalla, kun hän esti Labancia menemästä laidan kautta omalle päätykiekolleen. Toisessa erässä puolestaan Zach ja Hague joutuivat pelaamaan muutaman yli minuutin vaihdon, kun he eivät vain päässeet kesken Sharks-pyörityksen vaihtoon, mutta toisaalta eivät he hirveästi antaneet maalipaikkojakaan noissa hetkissä.

Sharksin avausmaalin aikaan toisen erän lopussa jäällä olivat Pietrangelo ja Coghlan. 2v2-hyökkäys muuttui liian helposti 2v1-tilanteeksi yhtäkkiä ja Alex jäi yksin, kun Coghlan ohitettiin keskialueella yhdellä Vlasicin pystysyötöllä transitiossa. Coghlan oli liian laidassa haistelemassa siirtoa sinne. Hertl hautasi vaivatta one-timerin ohi Fleuryn Balcersin syötöstä, kun Pietrangelo ei polvillaan saanut passia katki. Coghlan paikkasi erhettään 45. minuutilla vapauttamalla Kolesarin läpi upealla pystysyötöllä, mutta tämä jatkoi tuhlailua. Martinez puolestaan saa plussan kakkossyötöillään. Pietrangelolta ei nähty vieläkään 8,8 miljoonan arvoista peliä, vaan pelkkää peruspelaamista vailla hienouksia. Hän liikutti vain kiekkoa nopeasti, mutta ajoittain turhan hätäisestikin pyrkien vain voittamaan alueen.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Peliesitys oli niin tasapaksu, että onnistujia tai epäonnistujia on hankala keksiä. Fleury oli toki isäntien paras pelaaja pysäyttäen 27 kiekkoa ja torjuen monta vaaralliseksi luokiteltavaa maalipaikkaa. Kenttäpelaajista haluan nostaa esiin Smithin, joka pelasi mielestäni kaikesta huolimatta yhden kauden tasapainoisimmasta peleistään ollen varsinkin puolustussuuntaan vahva, mutta myös alustaen pari puolittaista paikkaa hyökkäyspäässä. Hänelle merkittiin kaksi kiekonriistoa. Eniten riistoja oli Karlssonilla, jolle niitä merkittiin huimat viisi. Tuon on mahdollisesti oltava seuraennätys yksittäisessä ottelussa. Karlsson pelasi tasan 19 minuuttia ja kaapi 64% aloituksista.
Vegasin kiekon riistojen pelaajakohtainen ennätys yhdessä pelissä on Nick Holdenilla, joka Carolinaa vastaan 3.11.2018 riisti kiekon 8 kertaa. Hyökkääjien ennätys on Mark Stonella Winnipegiä vastaan 21.3.2019. Karlssonin lisäksi viidessä kiekonriistossa on 7 muuta pelaajaa. Hyvin todennäköisesti 5 riistoa on Karlssonille henkilökohtainen ennätys.
 
Suosikkiurheilijat:
Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Vegasin kiekon riistojen pelaajakohtainen ennätys yhdessä pelissä on Nick Holdenilla, joka Carolinaa vastaan 3.11.2018 riisti kiekon 8 kertaa.
Vahvistan:

14/82 Golden Knights vs. Hurricanes

Lisäksi pitää mainita Holdenin kahdeksan kiekonriistoa kulmissa. Hunt-Holden kaksikon yhteistyö kolmosparissa on selvä eli Hunt nostaa hyvällä luistelullaan kiekon pois omalta alueelta Holdenin otettua ensin stopin laidassa.
4/40 Condors vs. Silver Knights

Thompson ja Brown tosiaan kutsuttiin Vegasiin, joten Ferguson pelasi maalissa kauden avauspelinsä. Varamaalivahti oli tuntematon hätävärväys Dystyn Zenner, joka on 32-vuotias ja pelannut Elite Prospectsin mukaan viimeksi tosissaan kymmenen vuotta sitten. Hän oli eristettynä muusta joukkueesta pleksin takana. Koska ykkössentteri Brown oli poissa, Jones nousi kolmosketjun laidasta ykkösen keskelle. Sikura säilyi toisessa laidassa, mutta toiselle laidalle Viveiros nosti Jurcon. Elvenes puolestaan pääsi Krebsin ja O'Reganin vierelle kakkosketjun oikeaan laitaan Jurcon jättämään aukkoon. Dugan putosi näin ollen ykkösestä kolmosketjuun Leschyshynin ja Cotterin vierelle. Nelosketjussa Rondbjergin ja Loewenin kanssa debytoi toissa kesän varaus Mason Primeau, joka on 195-senttinen hujoppi, ampuu leftiltä ja pystyy pelaamaan keskellä tai laidassa. Puolustus oli sama kuin viime pelissä.

Plussat ja miinukset
++
+ Ferguson, Krebs, Elvenes, O'Regan, Dugan, Jurco, Murphy, Korczak
+/- Sikura, Jones, Leschyshyn, Cotter, Rondbjerg, Loewen, Primeau, McLaughlin, Pachal, Hayes, Schuldt
-
--

Kelailin pelin läpi useammassa osassa tänään, joten kirjoittelen vain lyhyesti pelaajista. Fergusonia ei huimannut, vaan hän pelasi ensimmäisen nollapelinsä AHL:ssä ja ylipäätään seurahistorian ensimmäisen nollapelin, kun Condors kaatui puhtaasti 0-3 ja kauden saldo on nyt joukkueella kliininen 4-0-0. Pikkuritarit eivät vieläkään tiedä, miltä tuntuu hävitä jääkiekko-ottelu.

Mutta joo, Ferguson jatkoi siitä, mihin jäi muutamassa AHL-startissaan viime kaudella. Kuten olen aiemmin kirjoittanut, ECHL-tilastot eivät viime kaudella tehneet oikeutta sille, kuinka hyvältä puolestaan parissa AHL-pelissään Ferguson näytti ja hän antoi nyt näytteen siitä, että ykkösmaalivahdin paikka ei ole lukittu Thompsonille. Seassa oli pari läpiajotorjuntaa ja toisessa erässä puolestaan Esposito tuli vanhanaikaisella täysin vapaasti maalin eteen, mutta Ferguson otti tuplarystytorjunnan. Hänen vastaantulonsa olivat varmoja laidoista tulleisiin laukauksiin ja ne pysähtyivät kerta toisensa jälkeen syliin, kun hän peitti kulmat niin hyvin sijoittuen. Olemus oli rauhallinen ja luottamusta herättävä.

Hyökkäyksestä paras oli kakkosketju Krebs-O'Regan-Elvenes, joka loi parhaat paikat ja melkeinpä joka toisessa vaihdossa ainakin maalipaikan. Elvenes näytti taas ihan eri kiekkoilijalta, kun hän pääsi pelaamaan parempien pelaajien kuin Jonesin tai Leschyshysin kanssa. Kemia toimi ihan kivasti Krebsin ja O'Reganin kanssa. Poikien kemiasta hyvä osoitus oli 0-2 maali toisen erän lopussa. Elvenes pelasi kiekon maalin takana Krebsille ja liikkui takatolpalle, jonne Krebs palautti kiekon millintarkasti:


Ailahtelevista otteistaan huolimatta Elvenes on piste per peli -tahdissa neljän pelin jälkeen ja Krebsillä on puolestaan viisi pinnaa neljään otteluun. Mielelläni näkisin tuon kaksikon jatkossakin yhdessä. Viveiroksen tulee löytää Elvenesille paikka TOP6:sta eikä peluuttaa häntä kolmosketjussa, koska olihan hän sentään Wolvesin viime kauden paras pistemies. O'Regan jotenkin onnistui jäämään kiikareille, vaikka oli yhtä lailla paljon kiekossa hyökkäysalueella, joten annan siitä hyvästä kuitenkin plussan. Uusittu kolmosketju Cotter-Leschyshyn-Dugan toimi mielestäni hyvin molempiin suuntiin, joten sekin puoltaisi Elvenesin jäämistä kakkosketjuun, koska Dugan ja Cotter toivat kokoa ja fyysisyyttä lisää Leschyshynin ympärille eikä kolmosketju vuotanut enää omissa edellisen kohtaamisen tapaan. Duganilla oli pari hyvää paikkaa laittaa kiekko reppuun illan aikana, mutta hän ei niissä onnistunut. Hän saa kuitenkin plussan, koska syöttö avausmaaliin ylivoimalla (videolla heti ajassa 0:10) Sikuralle oli niin kermainen ja paljolti hänen olemuksestaan ja pelityylistään tulee mieleen Mark Stone:
Cotter ja Leschyshyn uurastivat tutusti alivoimilla, mutta Brownin ja Duken poissaollessa Cotter pääsi myös toiseen YV-viisikkoon neliön keskelle, muttei päässyt kiekolle siinä roolissa. Debytantti Primeausta jäi lähinnä mieleen päätöserässä otettu jäähy, kun hän karvasi maalin takana, mutta roikkui liiaksi. Hän oli melko tasapaksu ja erottui kyllä pituudellaan muistuttaen hieman Jonesia hujoppimaisuudellaan, mutta kiekollisena hän ei pahemmin saanut mitään aikaan. Positiivisena asiana omalla alueella jäi mieleen se, että ulottuvana pelaajana hän onnistui pari kertaa hyvin tökkäämään kiekon irti vastustajan puolustajalta siniviivan läheisyydessä.

Jurco oli ykkösketjusta paras ja tarjoili terävillä syötöillään pari paikkaa Sikuralle, mutta tämän ruuti oli märkää tasaviisikoin kuten se on nyt jo parissa pelissä ollut. Hän laukoi taas neljästi kohti maalia toisena iltana putkeen, joka oli eniten. Ylivoimalla hän toki onnistui, mutta siitä Duganin syötöstä pitikin tehdä maali. Jones tuurasi kohtalaisesti Brownia puolustussuuntaan, muttei oikein päässyt samalle aaltopituudelle hyökkäyspäässä uusien ketjutoverien kanssa. Jurco vakuutti syöttöjensä lisäksi kiekottomana mailapaineellaan laitojen lähellä.

Puolustuksesta plussat saavat Murphy ja Korczak. Murphy teki maalin kolmannessa pelissä putkeen, kun hän laukoi toisen erän viimeisellä sekunneilla Korczakin levityksestä kiekon takaylänurkkaan siniviivalta. Murphy sai myös kakkossyötön avausmaaliin ylivoimalla. Korczak puolestaan jatkoi siitä, mihin jäi debyyttinsä päätöserässä ja tuki nyt alusta asti hyvin hyökkäyksiä toisesta aallosta sekä oli omassa päässä entistä varmempi siirtokiekoissa. Lähinnä maalintekoa hän oli varmaan toisessa erässä saatuaan jätön toiseen aaltoon, mutta laukaus slotista ranteella osui Skinnerin kilpeen. Kaedenin teholukema +2 oli muuten myös vieraiden paras.

Kotijoukkue taisi viedä laukaukset 24-16, mutta maalit olivat tosiaan 0-3. Alkukaudelta tuttu maalinteon tehokkuus jatkui eikä HSK ole jäänyt vielä kertaakaan alle kolmen maalin. Thompson on puolestaan pelannut kaksi huippupeliä kolmesta startistaan ja Ferguson yhden. Viime yön pelistä vielä todeta myös se, että edeltävän yön peliin verrattuna oman alueen puolustuspelaaminen oli tiiviimpää eikä vastaavia merkkausvirheitä tullut tai yhtä pitkiä kulmaralleja Condors saanut aikaan kuin lauantaiaamuna Suomen aikaa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Olipa peli. Maaleja sitä tietenkin kaipaa omalle joukkueelleen lisää, mutta tällä kertaa tuo yksi maali riitti. Paikkoja oli tietenkin useampaankin. Aikamoisessa mankelissa kyllä oltiin loppua kohden, mutta tällä kertaa Fleuryn vire ja tuuri riittivät. Jos Lumivyöry jatkaa tuosta mihin tänään jäi, niin ei taida olla paljon jakoa Vegasilla näissä seuraavissa kolmessa Colorado-pelissä. No, toivottavasti ainakin tuo lauantain peli käytäisiin läpi upeissa olosuhteissa Lake Tahoen rannalla.

Whitecloudin pelaamista on yhä mukavampi katsella. Muillakin oli yritystä mukana tänään, mutta Whitecloudilla tuntuu olevan järkikin aina mukana noissa touhuissaan. Coloradolta oli kiva katsella Bowen Byramin pelaamista. Vai että 19-vuotias vasta, huh huh. No kyllä häntä on hehkutettukin. Mikä Cale Makar?
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
13/56 Vegas vs. Colorado

Kokoonpano oli muuttumaton. Fleury jatkoi maalissa ja Theodore-Nosek kaksikko oli sivussa.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Whitecloud, Martinez, Pietrangelo, Stone, Pacioretty, Stephenson, Marchessault, Smith, Karlsson
+/- Hague, Coghlan, Holden, Glass, Tuch, Kolesar, Carrier, Roy, Reaves
-
--

Avauskymppi oli isäntien osin kahden ylivoimankin ansiosta. YV-viisikot olivat muuttumattomat. Pacioretty kilautti kertaalleen tolppaan oikeasta siivestä, mutta muut vedot lähtivät neliön ulkopuolelta huonoista sektoreista tai viivasta Pietrangelolta. Sama jatkui tasaviisikoin eli suurin osa vedoista lähti viivasta, kun Colorado puolusti hyvin keskustan tiiviinä viisikkona. Toisella puolikkaalla Avsin karvaus alkoi purra ja Vegasilla oli pieniä vaikeuksia päästä pois omalta alueelta. Vieraat saivat myös muutaman maalipaikan vastahyökkäyksistä, joista paras oli Burakovskyn tuplayritys oikeasta laidasta 2v1-tilanteessa, kun Pietrangelo peitti vain syöttöä jättäen etukulman Fleuryn vastuulle.

Toisessa erässä Vegas pääsi jälleen paremmin karvauksen alta pois. Intensiteetti jatkui hyvin korkeana ja ottelua leimasi vahva kamppailupelaaminen puolin ja toisin. Kakkosketju oli Vegasin paras osa-alue hyökkäyssuuntaan ja se värkkäsikin voittomaalin sekä illan ainoan osuman erän alussa, kun Whitecloud haki keskialueen purkukiekon ja käänsi pelin takaisin nopeasti pystyyn hyökkäysiniviivalle. Avs lähti vaihtamaan hyökkäysketjuaan, mutta Vegas piti kakkosketjun jäällä. Syntyi 3v2-hyökkäys, kun Avsin puolustajat eivät päässeet vaihtoon, vaan Toews ja Timmins joutuivat pitkän vaihdon päätteeksi vielä jäämään jäälle ilman hyökkääjien tukea. Pacioretty vastaanotti kiekon siniviivan kulmassa ja otti pari potkua kohti maalia samalla, kun Stone ja Stephenson ajoivat maalille sitoen puolustajien huomion itseensä. Niinpä Paciorettylle jäi tilaa ampua rauhassa napakka rannelaukaus etualakulmaan muiden jaloista eikä Grubauer ehtinyt reagoimaan nopeaan laukaukseen. Päätössekunneilla puolestaan Stone ja Stephenson sahasivat kiekottelemalla vieraiden alakerran, mutta Stephenson ei enää varautunut Stonen viimeiseen syöttöön tyhjiin takatolpalle ja niinpä kiekko poltti lavassa, kun hän oletti Stonen laukovan itse toiselta takatolpalta hänen viimeisestä syötöstään.

Erästä jäivät myös mieleen Whitecloudin lukuisat painottoman puolen nousut hyökkäysalueella sekä yksi kerta, kun hän lähellä siniviivaa pysyi kiekossa theodoremaisesti pujotellen slottiin saakka, mutta laukaus jäi piippuun. Coghlan puolestaan kävi hetken aikaa kopin puolella, kun paitsiovihellyksen jälkeen Graves vastataklasi hänet jään pintaan, mutta jo erän lopussa Dylan oli takaisin askissa saaden viimeiset 10 sekuntia YV-aikaa hyökkäyspään aloituksessa. Vierailta pitänee mainita MacKinnonin yksi pujottelu ohi Martinezin ja murtauminen laukaisupaikkaan oikealta laidalta, mutta Fleury piti hyvin etukulman kiinni samalla, kun Pietrangelo peitti syöttöä keskustaan.

Päätöserä oli selviytymistä. Colorado vei laukaukset 6-10, mutta erän alussa ne olivat peräti 1-6. Colorado sai hyvin laukauksia maalille viivasta läpi ruuhkan, mutta Fleuryn eteensä torjumien irtokiekkojen siivoaminen oli tehokasta, joten maalinedustan puolustaminen toimi läpi illan kivasti ja päätöserän alusta jäi muun muassa mieleen tilanne, jossa Holden erinomaisesti sitoi vastustajan irti kiekosta ja Glass oli sentterinä heti lähellä auttamassa ja nappaamassa irtokiekon ennen vierasjoukkuetta. MacDonald oli lähinnä maalintekoa noustuaan viivasta vasenta puolta ja ammuttuaan tolppaan Fleuryn varusteiden kautta. Toinen puolikas ei ollut ehkä ihan niin yksipuolinen, vaan Avsin nostaessa riskitasoja Vegasillekin avautui pari puolittaista 2v1-vastahyökkäystä, mutta Roy ampui itse vasemmalta logoon ja toisella kerralla Karlsson-Smith kaksikko ei saanut vetoa aikaan takapaineesta johtuen. Grubauer lähti maaliltaan reilu minuutti ennen loppua. Päätösminuutilla Pietrangelo otti yhden tärkeän katkon mailallaan b-pisteiden välissä, kun Avsin paineistus johti siihen, että Vegas menetti kahdesti vaarallisesti kiekon silloin, kun se olisi pitänyt purkaa keskeltä, mutta Pietron ansiosta Avs ei päässyt ampumaan avopaikasta lopulta ja kotijoukkue kesti loppuun saakka voittaen 1-0.

Laukaukset olivat lopulta 24-29. Melko tasainen tämä kiekkopeli kyllä oli. Maaliodottamat olivat 2.5 ja 2.44 rahakiekkosivuston mukaan. Fleury oli niukasti parempi maalivahti ja se riitti. Saldo on nyt 13 pelin jälkeen 10-2-1. Edessä on vielä kolme ottelua Avsia vastaan ja seuraavasta pelistä sopisi melkeinpä toivoa tilastotappiota, koska sen jälkeen on vuorossa ulkoilmapeli Tahoe-järven rannalla ja se on ottelu, joka tulisi mielellään voittaa enkä usko, että Vegas on kolmea kertaa putkeen Coloradoa parempi joukkue, joten siksi en pane pahakseni, jos Colorado voittaisi vaikkapa jatkoajalla seuraavan kohtaamisen.

Vaikka annoin plussat vain tietyille pelaajille, kukaan ei pettänyt, vaan kaikilta kentällisiltä nähtiin vahvaa kamppailua ja puolittaisia maalipaikkoja. Alaketjut jäivät ilman plussaa, mutta kolmosketjusta Glassin käännökset erottuivat edukseen ja hänen teränkäyttönsä oli todella hyvännäköistä ajoittain, joten toivo elää sen suhteen, että hän pystyy vielä joskus luomaan itse maalipaikkansa luistelullaan. Kamppailupelaamisessa hän oli omalla alueella yhtä hyvä kuin Sharksia vastaan ja tuo osa-alue on niin ikään mennyt paljon eteenpäin viime kaudesta. Muutoin kolmosketjun iltapuhde oli vähän hiljaisempi. Kolesarilla oli yksi maalipaikka, mutta edelleen sihti oli hukassa. Tuch väläytteli puolestaan lähinnä kiekottomana muutamissa AV-vaihdoissa.

Fleuryn saldo on tällä kaudella 7-1-0 ja torjuntaprosentti 94,5% on sarjan paras. Hän on myös torjunut kolmanneksi eniten maaleja yli keskiarvon lukemalla 7.46. Väkisinkin jossain kohtaa numerot tasoittuivat, mutta nautitaan nyt vielä, kun Fleury kenties viimeistä kertaa pelaa tällä tasolla ja on toivottavasti vielä lauantainakin. DeBoer totesi, että Lehner edistyy ja on käynyt jäällä, mutta Fleuryllehan tuo ulkoilmapelin pelaaminen kuuluu ilman muuta ja luultavasti hän pelaa keskiviikkoaamunakin Suomen aikaa.

Alakerrassa Martinez-Pietrangelo kaksikko pelasi jatkuvasti vieraiden parhaita vastaan ja heidän ollessaan jäällä MacKinnonin ketju sai aikaan kaiketi vain yhden vaaralliseksi luokitellun paikan. Loistavaa puolustuspelaamista molemmilta ja eritoten Pietrangelo pelasi toistaiseksi Vegas-uransa parhaan ottelun. Jääaikaa kertyi 25:53 ja laukausyrityksiä ainakin seitsemän, mutta sen lisäksi tuo puolustuspelaaminen oli nyt sillä tasolla, että hänelle kelpaa maksaa vajaat yhdeksän miljoonaa kaudessa. Kolmantena pelaajana esiin nousi tosiaan Whitecloud, joka alusti voittomaalin, mutta enemmän vakuutuin hänen rohkeudestaan hyökkäysalueella ja noista painottoman puolen nousuista, joita DeBoer toivoo näkevänsä. Yhdessäkin tasavajaavaihdossa toisessa erässä hän teki kaksi kertaa nousun jopa maalin eteen saakka, mutta Smith-Marchessault kaksikko ei häntä poiminut. Omalla alueellakaan hätää ei ollut, vaan Whitecloud ja Hague liikuttivat kiekkoa hyvin paineen alla laitoja pitkin pelaten 19 minuuttia kumpainenkin. Sanoisin, että tämä peli oli Whitecloudin toistaiseksi paras kiekollisena NHL:ssä:


Hyökkäyksestä pitää antaa kehut kärkiketjuille. Kakkosketju vastasi voittomaalista ja ehkä toiseksi parhaastakin maalipaikasta ylipäätään, kun muistaa sen Stephensonin toisen erän lopun avopaikankin, mutta ykkösketju loi myös kiitettävästi ja ennen kaikkea tasaisesti maaliodottamaa. Esimerkiksi Marchessaultin lukema oli joukkueen korkein 1.06 ja Smithin kolmanneksi paras 0.19. He laukoivat yhteensä kuudesti kohti maalia. Karlssonilta jäi mieleen yksi hieno kääntöpassirystyltä ylivoimalla Stonelle vasempaan siipeen halki kentän, mutta tämä haki vielä Glassia tuloksetta maalin edestä one-timerin sijaan. Molempien ketjujen pelaaminen kiekottomana oli myös hyvää ja kamppailupelaaminen terävää kuten on jo varmaan moneen kertaan todettu. He pärjäsivät tasavertaisesti Coloradon kärkiketjuja vastaan ja olivat jopa hieman parempia kaikkinensa. Ainoan miinuksen voi antaa siitä, että YV-pelaaminen ei tuottanut maalia toisin kuin kolmesti Sharksia vastaan, mutta tuo nyt ei ollut suuri yllätys, Coloradon AV-pelaaminen on laadukkaampaa, koska se on itse asiassa koko sarjan parasta tällä hetkellä lukemalla 90,5%. Vegasin AV on kuudenneksi paras 84,6%. YV-tilastossa Vegas on sijalla 19 (18,6%) ja Avalanche yhdeksäs (26,4%).
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Edessä on vielä kolme ottelua Avsia vastaan ja seuraavasta pelistä sopisi melkeinpä toivoa tilastotappiota, koska sen jälkeen on vuorossa ulkoilmapeli Tahoe-järven rannalla ja se on ottelu, joka tulisi mielellään voittaa enkä usko, että Vegas on kolmea kertaa putkeen Coloradoa parempi joukkue, joten siksi en pane pahakseni, jos Colorado voittaisi vaikkapa jatkoajalla seuraavan kohtaamisen.
Sieltähän se tilastotappio tuli! Toivotaanko nyt sitten vaikka voittoa Lake Tahoesta?

Yksi kysymys olisi sinulle. Miksi pidät Karlssonin vitjaa edelleen ykkösketjuna, kun kaikki muut näyttävät pitävän Stonerin ja Mad-Maxin vitjaa ykkösenä?

OK, sitten vaan odottelemaan lauantaita ja ulkoilmapeliä. Sääennuste olisi hyvä lauantaiksi, joskin perjantaina siellä voi tulla vähän vettäkin alas.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Sieltähän se tilastotappio tuli! Toivotaanko nyt sitten vaikka voittoa Lake Tahoesta?

Yksi kysymys olisi sinulle. Miksi pidät Karlssonin vitjaa edelleen ykkösketjuna, kun kaikki muut näyttävät pitävän Stonerin ja Mad-Maxin vitjaa ykkösenä?
Muutoin tosiaan täydellinen lopputulos, mutta tappio olisi saanut tulla vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Karlssonin vitja on puolestaan ollut nimellinen ykkösketju vuodesta yksi alkaen eikä asia muuksi muutu. Pacioretty-Stone parivaljakko on minulle kakkosketjun runko. Pelillisesti Stonen ketju on varmaankin ykkönen, mutta paperilla Karlssonin ketju on minulle aina ykkösketju.

13/56 Vegas vs. Colorado

Fleury jatkoi maalissa. Theodore palasi kokoonpanoon Holdenin pariksi, joten Coghlan putosi katsomoon ja NHL-ura jäi toistaiseksi kuuteen otteluun.

Vegas otti 12 minuuttiin kolme jäähyä. Martinez ja Glass koukkivat itsensä boksiin ja Theodore puolestaan kamppasi maalin takana vastustajan. Kaksi viimeisintä jäähyä olivat vähän turhia, kun Glassinkin jäähy tuli hyökkäysalueella. Martinezille annan synninpäästön. Alivoimaparit olivat alakerrassa Martinez/Holden-Pietrangelo ja Hague-Whitecloud. Hyökkääjäparit olivat Tuch-Roy, Karlsson-Smith ja Stone-Stephenson. Tuch tosiaan yhä paikkasi Nosekia Royn parina ja säväyttikin heti ensimmäisellä alivoimalla päästessään ampumaan kahdesti vastahyökkäyksestä nopeuttaan hyödyntäen. Yhteistyö Royn kanssa ansaitsee plussan jo itsessään. Holden puolestaan otti ensimmäisellä alivoimalla Martinezia tuuratessaan pari hyvää blokkia ja vielä tasaviisikoin hetkeä myöhemmin pelasti maalin blokkaamalla Bellemaren vedon oikealta puolelta kohti puolityhjää maalia poikittaissyötöstä. Jäähyt vaikuttivat Vegasin pelaamiseen siten, että rytmi oli hukassa ja Avs hallitsi erää vieden laukaukset 7-9.

Ainoa maali syntyi seitsemän minuutin kohdalla, kun ensin Karlsson karvasi kiekon hyökkäysalueella ja ampui pienestä kulmasta päin Grubaueria. Smith pääsi irtokiekkoon slotissa, mutta lopputulos oli sama. Siitä Avs käänsi 3v3-vastahyökkäyksen. Karlsson ehti kyllä pelin alle Martinezin ja Pietrangelon avuksi, kun Avsin kärkiketju iski vastaan. Saad pelasi kiekon oikeaan laitaan Rantaselle, joka ylitti sinisen ja hidasti sitten pelin taitavasti. Hän pysyi kiekossa, imi Martinezin itseensä ja antoi sitten hidastetun lätyn b-pisteiden väliin, jonne MacKinnon leikkasi vasemmasta laidasta. Karlsson ei tätä keskellä havainnut ja maila jäi pelaamatta pois. Niinpä MacKinnon latasi yhdellä kosketuksella kiekon ohi Fleuryn. Pietrangelo piti samalla kurissa Saadin maalin edessä, mutta siitä ei ollut apua, kun Karlsson tosiaan nukahti.

Vegas sai päätösvitosella pari puolittaista 3v2-vastahyökkäystä luotua, mutta Whitecloud ja Karlsson ampuivat rystyvedot suoraan syliin ulkopuolelle pakotettuina. Stone teki hyvän esityön tuohon Whitecloudin paikkaan hidastetulla poikkikentän syötöllä poimien Zachin mukaan toisesta aallosta. Erän lopussa vielä Saadilla oli puolittainen paikka, kun Pietrangelo vuoti kiekollisena ja Saad nappasi pelivälineen punnertaen yli keskialueen ja sitten vasemmasta laidasta maalin eteen, mutta Martinez esti laukauksen viime hetken mailapuolustuksellaan. Avauserään kuului myös yksi tappelu, kun Kolesar ja Gilbert pudottivat hanskat yhtäkkiä jo toisella peliminuutilla. Matsi päättyi tasapeliin ja toisiinsa sotkeutumiseen jäähyaitioiden edustalla.

Toisen erän alussa linjatuomarin luistimien kautta Avs sai onnekkaan 2v1-tilanteen, mutta Kadri laukoi itse vasemmasta laidasta Fleuryn olkapäähän. Heti perään Vegas sai paikan suorahyökkäyksestä. Pacioretty pysyi kiekossa keskialueella laidan lähellä ja löysi sitten keskellä kiihdyttäneen Stephensonin, joka vei kiekon yli sinisen ja käänsi rystyltä maalin eteen liukuneelle Holdenille, mutta Grubauer piti paketin tiiviinä. Neljän minuutin kohdalla puolestaan Stone-Whitecloud kaksikko oli taas asialla, kun Stone pudotti kiekon kulmasta viivaan, Whitecloud liikkui sivuttain ja ampui vasemmasta laidasta takatolppaan napakalla rannelaukauksella, Puolivälissä erää Martinezin purku maalin takaa epäonnistui. Sen perään Pietrangelo hävisi laitapainin Burakovskylle päästäen tämän punnertamaan maalin eteen, mutta tämä ei saanur rystyltä kiekkoa tyhjiin, kun Martinez tuli taas mailoineen väliin viime hetkellä. 14. minuutilla Saad pelasi tökerösti omalla sinisellä yrittäen syöttää kiekon itselleen ohi Kolesarin tuloksetta. Juniorimainen virhe, koska Kolesar pääsi puolittain läpi, mutta ampui päin Grubaueria jatkaen viime pelien tuhlailuaan.

16. minuutilla Carrier hankki ylivoiman vahvasti kiekkoa hyökkäysalueella pidemmän aikaa suojaten. Theodore palasi ykkösylivoiman viivamieheksi ja se tuotti heti tulosta, kun hän siirsi kiekon siipeen Paciorettylle, joka latasi ranteella etukulmaan aivan kuten edellisessä kohtaamisessa. Glass teki oivan maskin eikä Grubauer nähnyt laukauksen lähtevän. Kyseessä oli samalla ensimmäinen kultaisilla kypärillä tehty maali 96 minuutin ja 36 sekunnin odotuksen jälkeen. Colorado meni kuitenkin vielä reilut pari minuuttia ennen taukoa 1-2 johtoon, kun suorahyökkäyksestä Donskoi lätytti kiekon Pietrangelon selustaan spurtanneelle Saadille, joka leikkasi maalille ja uitti kiekon längistä sisään. Tällä kertaa Martinezkaan ei enää ehtinyt pelastaa omaa joukkuettaan. Ykköspari sai samalla illan toiset miinuksensa. Päätösminuutilla Pietrangelolla oli paikka kaunistaa tehotilastoa, kun hän sai kiekon suoraan aloituksesta oikeaan laitaan avopaikkaan, mutta viivytteli laukausta sen verran, että Grubauer ehti liikkua sivuttain ja saada hanskan eteen.

Päätöserän alussa Carrier hankki toisen ylivoimansa, kun Dries kamppasi hänet siniviivan lähellä. Kakkosviisikko sai tällä kertaa luotua uhkaa pelaten hyvin suoraviivaista ylivoimaa. Pietrangelo laukoi kuitenkin vain päätypleksiin (hänen huono osumtarkkuutensa alkaa hiljalleen muistuttaa Colin Milleriä) eikä Stephensoninkaan toimituksesta vasemmasta laidasta maalin eteen tullut lopulta valmista. Seitsemän minuutin kohdalla Vegas tuli tasoihin ykkösketjun voimin. Stone vapautti ensin ennen vaihtoon menoaan keskialueelta Karlssonin puolittain karkuun, mutta tämä ampui oikeasta laidasta takapatjaan. Avs siivosi kiekon keskialueelle, mutta Golden Knights vyöryi uudelleen vieraiden päätyyn. Smith haki vanhanaikaista ja se oli jo upota, kun Grubauer liikkui kankeasti tolpalta toiselle. Kakkoskiekon maalin edestä Karlsson suti patjaan, mutta kolmoskiekon lopulta Marchessault onnistui nostamaan rystyltä maalin kattoon.

Päätöskympillä MacKinnonilla oli pari maalipaikkaa. Ensin hän sai syötön kulmasta b-pisteiden väliin, mutta terävä kuti slotista kilpistyi räpylän reunaan. Seuraavassa vaihdossa hän haastoi yksin Martinezin laidan puolelta ja ampui tämän jaloista tolpan ulkoreunaan. Ottelu näytti menevän jo jatkoajalle, kunnes 40 sekuntia ennen loppua omissa soi. Karlsson hävisi Kadrille oman pään aloituksen. Marchessault ei ehtinyt peittää Byramin toimitusta viivasta maalin eteen. Kiekko ohjautui Donskoin kautta Fleuryn patjaan. Irtokiekko pomppasi Kadrille maalin kulmalle ja tämä nosti sen maalin kattoon, kun Karlsson oli aloituksen jälkeen jättänyt seuraamatta miehensä eikä saanut sitten enää mailaa kuriin selkäpuolelle jäätyään, joten avausmaalin tapaan WIljami oli ehkäpä sitten lopulta suurin syyllinen vieraiden maaliin, ikävä kyllä.

Kultaisten kypärien tarina on ollut toistaiseksi surkea, sillä molemmat ottelut niiden kanssa ovat päättyneet tappioon. Tätä tappiota tosin en pistänyt siis kovin pahakseni olettaen, että se edesauttaa lauantain lopputulosta.

Arvosanataulukko
++
+ Tuch, Roy, Carrier, Stone, Pacioretty, Marchessault, Holden, Whitecloud
+/- Fleury, Martinez, Pietrangelo, Hague, Theodore, Smith, Stephenson, Glass, Kolesar, Reaves
- Karlsson
--

Karlsson saa kahdesta syöttöpisteestään huolimatta miinuksen, koska hänen sijoittumisensa omalla alueella vuoti ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa eikä hän saanut MacKinnonia tai Kadria kuriin, jotka olivat hänen vastuullaan.

Tuch-Roy kaksikko ansaitsee plussat vahvasta alivoimapelaamisestaan. Pidin myös tasaviisikoin jälleen Royn pelaamisesta nelossentterinä. Kyllä se ilman muuta on hänelle parempi pelipaikka kuin laituri ja Nosekiin nähden hänen ollessaan nelosketjussa tuo ketju pystyy luomaan vähän enemmän pyörityksiä hyökkäysalueella, joten ehkä Nosekin palatessa kokoonpanoon tsekkiä voisi kokeilla kolmosketjun laidassa Glassin ja Tuchin kanssa, vaikka Nosek kyllä myös on pelannut parhaat pelinsä keskikaistalla. Carrier oli nelosketjun paras yksilö, hankki kaksi ylivoimaa ja pysyi todella hyvin kiekossa hyökkäysalueella useaan otteeseen näyttäen nyt niitä apuja, miksi hän sai neljän vuoden ja 1,4 miljoonan jatkosopimuksen. Kauden paras peli häneltä.

Stone saa plussan alustuksistaan Whitecloudille, mutta vapauttihan hän päätöserässäkin Karlssonin kertaalleen puolittain läpi. Alivoimallakin hän teki hyvää työtä puolentoista minuutin ajan. Pacioretty puolestaan teki kultakypärien historian ensimmäisen maalin, josta tulee plussa, mutta myös siitä, kuinka hän väläytti taas vaihteeksi syöttörepertuaariaan muun muassa toisen erän alussa Stephensonin ja Holdenin päättämässä tilanteessa. Pää pysyi ylhäällä viimeiseen asti, kunnes hän ahtaasta tilasta laidasta antoi vapauttavan siirron keskelle. Marchessault puolestaan pörräsi todella energisesti osana ykkösketjua, joka oli varsinkin päätöserässä vahva hyökkäyssuuntaan. Palkintona siitä oli 2-2 tasoitusmaali.

Puolustuksesta plussalle pääsee varmaankin ensi kertaa tällä kaudella Holden, joka tosiaan esti Bellemaren puolivarman maalin avauserässä, tuki kertaalleen hyvin hyökkäystä päätyyn saakka ja pelasi 16 minuuttia virheetöntä jääkiekkoa. Whitecloud puolestaan jatkoi hyviä taustanousujaan varsinkin pelin ensimmäisellä puolikkaalla eikä se maalikaan kaukana ollut, kun rannari kilpistyi tolppaan toisen erän alussa. Omassa päässä en myöskään havainnut vastaavia ongelmia kuin ykkösparilla oli. Ykkösparista Martinezille olisi voinut antaa plussan mailapuolustuksestaan, mutta toisaalta hänelläkin oli yksi jäähy ja pari huonoa kiekonsiirtoa omalla alueella, joten jätän hänet neutraaliksi. Pietrangelo oli puolestaan lähellä miinusta, koska hän palasi lähemmäs alkukauden tasapaksuja peliesityksiään edeltävän huippuillan jälkeen. Donskoin lätty Saadille oli katkaistavissa ja pari kertaa oma mies muutenkin pääsi pujahtamaan laidan kautta kohti maalia, mutta jätän hänet kuitenkin myös neutraaliksi, koska vastassa olivat kuitenkin aina vastustajan parhaat ketjut, kun Alex ja Alec olivat kehissä. Martinez pelasi 23 minuuttia ja Pietrangelo 24:33. Theodore palasi kokoonpanoon melko näkymättömällä 19 minuutin iltapuhteella alustaen YV-osuman, mutta paljoa muuta hänestä ei saatu irti.

Lopuksi vielä AHL-uutisia. Viveiros totesi, että Dorofeyev pääsee mukaan harjoituksiin perjantaina, mutta ei todennäköisesti pelaa vielä tällä viikolla, vaan vasta ensi viikolla. Silver Knightsin ohjelmassahan on kaikkiaan kolme vieraspeliä, joista ensimmäinen on jo ensi yönä Calgaryn farmiseuraa Stockton Heatia vastaan. Sama joukkue on vastassa lauantaiaamuna Suomen aikaa ja sunnuntaiaamuna puolestaan pikkuritarit kohtaavat jälleen Condorsin, joka kaatui jo kahdesti. Heatille kyseessä on vasta kauden ensimmäinen ottelu, joten Silver Knights lienee siksikin ennakkosuosikki. Thompson ja Brown myös ovat palanneet tilataksista takaisin pikkuritareiden riveihin. Vastustajajoukkueessa pitäisi olla jälleen suomalaisväriä seurattavaksi, kun Eetu Tuulola kuuluu Flamesin organisaatioon.

Krebsin edesottamuksista ei kauaa saada enää nauttia, koska hän joutuu palaamaan WHL:ään. Viveiros ei tiedä vielä tarkkaa päivämäärää, mutta maaliskuun 12. päivänä WHL:n itäisen divisioonan (johon WInnipeg Ice kuuluu) olisi tarkoitus käynnistyä kuplassa. Dorofeyevilla olisi näin ollen heti luonteva TOP6-rooli tarjolla Krebsin poistuessa, mutta ehkäpä hän ennemmin aloittaa kolmosketjussa ja kärkiketjujen laiturit ovat Sikura, Jurco, Elvenes ja Dugan.

E: Jaa, Livetulokset näemmä ei ollut ajantasalla. HSK pelaakin seuraavan kerran vasta sunnuntaiaamuna, joten nuo Heat-pelit eivät olekaan ohjelmassa.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Karlssonin vitja on puolestaan ollut nimellinen ykkösketju vuodesta yksi alkaen eikä asia muuksi muutu. Pacioretty-Stone parivaljakko on minulle kakkosketjun runko. Pelillisesti Stonen ketju on varmaankin ykkönen, mutta paperilla Karlssonin ketju on minulle aina ykkösketju.
Ja onhan tuo Karlssonin ketju, jossa on kolme hyvin yhteenpelaavaa ja vahvaa kahden suunnan hyökkääjää, erinomainen ketju tarvittaessa pmentämään vastustajan ykkösnyrkkiä. Siten kakkosketju pääsee jyräämään ennakolta aavistuksen helpompia vastustajia. Toki useissa vastajoukkueissakin molemmat kärkiketjut ovat melko yhtä tasokkaita. Sinälläänhän yksilöinä Karlsson, Smith ja Marchessault olisivat hyviä 2-3 ketjun miehiä, mutta yhdessä he ovat vielä enemmän. Osiensa summa, jonka voi huoletta heittää mitä tahansa ketjua vastaan ilman pelkoa, että päästäisivät selvästi enemmän omiin kuin itse tekevät.

Tuch-Roy kaksikko ansaitsee plussat vahvasta alivoimapelaamisestaan. Pidin myös tasaviisikoin jälleen Royn pelaamisesta nelossentterinä. Kyllä se ilman muuta on hänelle parempi pelipaikka kuin laituri ja Nosekiin nähden hänen ollessaan nelosketjussa tuo ketju pystyy luomaan vähän enemmän pyörityksiä hyökkäysalueella, joten ehkä Nosekin palatessa kokoonpanoon tsekkiä voisi kokeilla kolmosketjun laidassa Glassin ja Tuchin kanssa, vaikka Nosek kyllä myös on pelannut parhaat pelinsä keskikaistalla.
Olen samaa mieltä, että Nosekia voisi kokeilla Glassin ja Tuchin ketjussa. Se voisi toimia hyvinkin, kun Nosek ottaisi siinä varmistavan roolin ja loisi kaksikolle tilaa. Vähän samanlaisen roolin siis, mitä Stephensonilla on kakkosketjussa.

Krebsin edesottamuksista ei kauaa saada enää nauttia, koska hän joutuu palaamaan WHL:ään. Viveiros ei tiedä vielä tarkkaa päivämäärää, mutta maaliskuun 12. päivänä WHL:n itäisen divisioonan (johon WInnipeg Ice kuuluu) olisi tarkoitus käynnistyä kuplassa.
Kun olet seurannut noita hopearitarien otteita, niin miltä mielestäsi näyttää Krebsin kokonaispelaaminen? Joko häntä voitaisiin jo ensi kaudella sovitella NHL:n puolelle ja tulisiko paikka tulevaisuudessa olemaan keskikaistalla?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kun olet seurannut noita hopearitarien otteita, niin miltä mielestäsi näyttää Krebsin kokonaispelaaminen? Joko häntä voitaisiin jo ensi kaudella sovitella NHL:n puolelle ja tulisiko paikka tulevaisuudessa olemaan keskikaistalla?
Kyllä hän varmasti ensi kaudella pelaa NHL:ssä. AHL:ssä hän on pelannut kaikki pelit toistaiseksi vasempana laiturina ja lisäksi ottanut silloin tällöin hyökkäyspään aloituksia, joten varmasti NHL:ssäkin sisäänajo tapahtuu laiturin roolissa. Reilly Smith täyttää huhtikuun alussa 30 vuotta ja vuosia huipulla ei ole välttämättä enää 2-3 enempää, joten siinä vaiheessa, kun Smith alkaa taantumaan, jotenkin näen Krebsin hänen luontaisena korvaajana TOP6-laiturina, koska Krebs on pelannut WHL:ssä sekä ali- että ylivoimaa ja pelaa tuollaista tasaisen varmaa smithmaista kahden suunnan peliä. AHL:ssä Krebs tosin ei ole vielä saanut kuin pari hajanaista vaihtoa alivoimalla, mutta on operoinut ylivoimalla päädyssä/neliön keskellä kuten Smithkin todella usein Vegasissa. Parhaillaankin Smithin rooli on olla ylivoimalla kakkosviisikossa neliön keskellä. U20-kisoissa Krebs pelasi alivoimaa ja sekin kertoo siitä, että hän pystyy sitä pelaamaan varmasti NHL:ssäkin jonain päivänä ja sikälikin täyttämään Smithin jättämät saappaat monipuolisena laiturina. Ylipäätään AHL-pelienkin perusteella pelityylissä on paljon samaa kuin Smithilla. Reillyn tavoin Peyton elää jatkuvasta liikkeestään hyökkäysalueella. Taitoa on riittävästi pysyä kiekossa ja löytää vapaita lapoja ahtaistakin tiloista. Keskikaistallekin pelaaminen varmasti riittäisi tulevaisuudessa, mutta minä näen hänessä niin paljon samaa kuin Smithissa, että veikkaan siksi tässä vaiheessa Krebsin korvaavan aikanaan Smithin kärkiketjuissa.

Huomenna pelataan järven rannalla. Lehner ei ole mukana reissulla, joten Fleury pelaa maalissa ja hyvä niin. Dansk on luukulla. Thompson ja Brown kutsuttiin taas AHL:stä ylös ja Quinney-Dahlström kaksikko lähti alas, joten he ovat varmaankin HSK:n kokoonpanossa viikonlopun peleissä. Quinneylle kyseessä ovat kauden ensimmäiset pelit, joten päätös pudottaa hänet vaihteeksi taksista alas oli varmasti oikea. Eiköhän huominen kokoonpano ole sama kuin viime pelissä, mikä tarkoittaa sitä, että Nosekilta jää valitettavasti McNabbin tavoin historiallinen ottelu väliin. Glass totesi puolestaan haastattelussa, että avauserässä lähestymistapana on luultavasti pitää peli yksinkertaisena ja tutustua jäähän. Toisessa ja kolmannessa erässä on sitten enemmän ratkaisujen aika:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stephenson - Stone
Kolesar - Glass - Tuch
Carrier - Roy - Reaves

Martinez - Pietrangelo
Holden - Theodore
Hague - Whitecloud

Fleury
Dansk


 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ei ollut lopputulos ihan toivotun kaltainen Vegas-fanien kannalta. Annettiin tosiaan se eka erä eteen täysin (ihmeellinen taktiikka DeBoerilla!) ja sitten pikkuhiljaa heräiltiin mukaan pelaamaan toisessa ja kolmannessa erässä, mutta se ekan erän päästetty maali jäi sitten siksi ratkaisevaksi eroksi.

Mielestäni Petro pelasi parhaimman näkemäni pelin Vegasin nutussa. Oli usein hyökkäyksen kärkenä, mutta ehti sieltä vielä puolustamaankin. MacKinnonin maalissa tosin totesi mikrofonissa jotain tyyliin "ei tuossa voinut mitään tehdä".

Tuch näytti olevan ihan ulalla aluksi, mutta jostain punnersi tuon maalin kuitenkin. Joten hänellekin synninpäästö.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
14/56 Colorado Avalanche vs. Vegas Golden Knights - ulkoilmaottelu Tahoe-järvellä

Fleury aloitti maalissa seurahistorian ensimmäisessä ulkoilmaottelussa Tahoe-järven rannalla golfkentälle rakennetulla areenalla. Ottelu käynnistyi Suomen aikaa noin 22.10. Kokoonpano oli sama kuin viime peleissä Coloradoa vastaan eli:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stephenson - Stone
Kolesar - Glass - Tuch
Carrier - Roy - Reaves

Martinez - Pietrangelo
Holden - Theodore
Hague - Whitecloud

Fleury
Dansk


1. erä

Karlsson voitti historiallisen ensimmäisen aloituksen MacKinnonia vastaan:

Avausvaihdossa Rantanen pääsi hetkeksi käsiksi kiekkoon hyökkäysalueella, kunnes Pietrangelo nosti sen ulos alueelta. Ensimmäinen laukaus lähti Donskoilta siniviivalta sivuttaisliikkeestä ranteella minuutin kohdalla, mutta Fleury torjui patjoillaan kiekon varmasti kulmaan. Ensimmäinen pelikatko tuli vasta ajassa 1:53 Tuchin pitkän kiekon seurauksena, kun Kolesar ei saanut rännissä pehmittävää osumaa Tuchin omalta alueelta lähettämään siirtokiekkoon.

Avalanche vyöryi ottelun alun todella vahvasti ja Vegas tyytyi vain yksinkertaisesti pelaamaan kiekkoa ulos omalta alueelta. Isäntien vahva alku palkittiin ajassa 2:58, kun MacKinnon tuli hyökkäysalueelle vasenta laitaa ja jakoi poikittain Girardille, joka löi jarrut päälle ja laukoi ranteella seisovilta jaloilta oikeasta laidasta kiekon helpohkosti Fleuryn längeistä sisään. Toki kiekko otti minusta pienen kimmokkeen epäonnistuneesti blokanneen Martinezin luistimista muuttaen suuntaa, joten täysin Fleuryn piikkiin osumaa ei voi laittaa. Kakkossyötön sai Rantanen, joka antoi kiekon keskialueella MacKinnonille ja ajoi sitten itse maalille osuen melkein siellä viimeisenä kiekkoon. Tilanne käynnistyi siitä, kun Vegasin nelosketjun päätylautakarvaus vuoti ja Girardin siirtokiekolla syntyi hetkessä 3v2-hyökkäys, joten lopulta nelosketju ja ykköspari sai miinukset tehotilastoon tästä maalista, jonka Girard alusti ja päätti.

Ensimmäisen aloituksen Vegas sai Coloradon alueelle vasta vajaan viiden minuutin kohdalla, kun Martinez yritti avata ristipistolla kiekon oikeaan laitaan nousevalle Pietrangelolle, mutta syöttö meni liian eteen ja peliväline lipui laidan kautta kohti Grubaueria, joka sulki kiekon. Tuo oli samalla Golden Knightsin ensimmäinen laukaus kohti maalia ulkoilmassa, vaikkei varsinainen laukaus ollutkaan. Laukaukset olivat 5-1 viiden minuutin tienoilla.

Seitsemän minuutin jälkeen MacKinnon pääsi ampumaan vaarallisesti keskeltä ranteella, mutta veto meni hieman ohi vasemmalta. Ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä Vegas ei käytännössä saanut mitään aikaan, vaan luopui kiekosta jatkuvasti isäntien karvauksen alla suosiolla ajoissa. Glass toki totesi haastattelussa, että se oli alun perin pelisuunnitelma avauserään jään kunnon oltua kysymysmerkki, mutta nyt peli oli jopa liian varovaista kiekosta luopumista eikä mikään ketju päässyt kunnolla rytmiin samalla, kun Colorado oli vahvasti pelin päällä vyöryen jatkuvasti Golden Knightsin alueelle saatuaan kiekkoja ilmaiseksi.

Yhdeksännellä minuutilla kakkosketju loi ensi kerran jotain, kun Stonen siirrosta Stephenson vei kiekon yli keskialueen hyökkäysalueelle ja Pacioretty syötti vasemmasta kulmasta ristiin viivaan Pietrangelolle, joka laukoi siniviivan oikeasta kulmasta ohi takakulman ja kiekko kiersi ränniin. Uuden haun jälkeen Reaves sai ristipiston oikeaan laitaan ja ampui ranteella päin Grubaueria suorahyökkäyksestä. Tuo oli ensimmäinen varsinainen laukaus kohti maalia. Nelosketju sai vedon jälkeen vielä pidemmän kulmarallin aikaan ja Carrier ampui viivan läheltä ranteella ohi oikealta blokin kautta. Vajaan 11 minuutin kohdalla Hague syötti viivasta b-pisteiden väliin Marchessaultille, mutta tämän maila pelattiin pois juuri, kun hän oli ampumassa. Seuraavassa vaihdossa kolmosketju paini pitkän aikaa vieraiden päädyssä, muttei saanut lopulta laukausta aikaan. Tuo oli kuitenkin mukava energiavaihto ja jatkoi Vegasin hyvää terästäytymistä kehnon alun jälkeen.

Toisen mainoskatkon jälkeen Pietrangelon viivatoimitus oikealta pomppi vaarallisesti takatolpalle Grubauerin patjoista, mutta Girard oli hereillä siivoten irtokiekon ennen kuin Pacioretty pääsi siihen käsiksi. Kuusi minuuttia ennen taukoa puolestaan Joonatan loi itse laukaisupaikan pujottelemalla suorahyökkäyksestä slottiin, mutta Grubauer torjui ponnettoman rystylaukauksen.

Ensimmäisen ulkoilmarangaistuksen otti kapteeni Stone 3:57 ennen taukoa, kun tämän maila nousi Rantasen kasvoihin keskialueella takakarvatessa. Jäähy oli neljän minuutin arvoinen, kun suomalaisen leukaperä aukesi hieman verille. Karlsson-Smith-Martinez-Pietrangelo nelikko asettui jäälle isäntien ykkösylivoimaa vastaan ja onnistuikin nopeasti purussa. Uuden haun jälkeen Makar levitti siipeen MacKinnonille, joka lätytti neliön keskelle, mutta Kadrin rystylaukaus selkä kohti maalia jäi Fleuryn syliin. Toinen alivoimahyökkääjäpari oli Roy-Tuch odotetusti. Martinez-Pietrangelo kaksikko jäi yhä jäälle ja pääsi pois vasta hieman ennen jäähyn puoliväliä sen jälkeen, kun Avsin ykkösylivoima oli vielä luonut pari maukasta paikkaa. Puolentoista minuutin kohdalla jäähyn alkamisesta Makar laukoi ensin itse ranteella viivasta patjaan. Sitten hän sai uudelleen syvyydestä kiekon ja levitti sen siipeen MacKinnonille, joka latasi one-timerin, mutta Fleury ehti liukua eteen patjoineen. Lopuksi vielä MacKinnon tavoitteli yhden kosketuksen syötöllä Landeskogia takatolpalta, mutta tämä ei ollut ihan hereillä, joten kiekko kiersi rännistä keskialueelle ja Hague-Whitecloud pari pääsi sisään Martinezin ja Pietrangelon tilalle. Samalla Karlsson ja Smith palasivat uudelleen kehiin ja saivatkin 2v1-hyökkäyksen aikaan, kun Donskoi yritti syöttää kulmasta keskelle, mutta Karlsson sai lavan väliin ja karkasi sitten 2v1-hyökkäykseen Smithin kanssa, mutta tämän lätty oikeasta laidasta takaisin Wiljamille meni lavan yli.

Lisää ongelmia tuli 1:20 ennen taukoa, kun Vegasilla oli liikaa pelaajia jäällä, joten Colorado sai pelata erän lopun kahden miehen ylivoimalla. Karlsson pakotti heti alkuun kiekon keskialueelle Rantasta ja Makaria vastaan kuluttaen kellosta arvokkaat 20 sekuntia taistelullaan. Avsin takakolmio Makar-MacKinnon-Rantanen muutteli paikkojaan ahkerasti päästyään uudelleen hyökkäysalueelle. Lopulta MacKinnon ampui nopeasti ranteella viivasta patjaan. Rebound kimposi oikealle maalin kulmalle Rantaselle, joka ampui kuitenkin Fleuryn käsivarteen. Seuraavaksi MacKinnon latasi oikeasta laidasta ohi Martinezin blokin ranteella räpylään tavoitellen etuyläkulmaa tuloksetta. Tämän jälkeen Stephenson korvasi Karlssonin ja Whitecloud Pietrangelon erän viimeisessä aloituksessa, mutta Chandler hävisi sen. Stephenson-Martinez-Whitecloud kolmikko kesti kuitenkin loppuun asti, kun Colorado liikutti kiekkoa liiaksi saamatta laukausta aikaan.

Summerin soitua Stone pääsi pois jäähyltä ja kävi välittömästi pahoittelemassa Rantaselle rikettään ennen koppiin poistumista. Niin aluksi haparoinut Fleury kuin kenttäpelaajisto paransivat erän edetessä, mutta Avs meni ansaitusti johdossa tauolle, koska Vegasin hyvä vaihe kesti vain seitsemisen minuuttia erän keskivaiheilla alkaen ensimmäisen mainoskatkon jälkeen ja päättyen Stonen rangaistukseen. Laukaukset maalia kohti olivat peräti 17-8.

2. erä

Toisen erän alku viivästyi rutkasti, kun jäätä kunnostettiin. Jäälle tuotiin auringolta suojaavia peitteitä ja logojen sekä mainosten kohdalta varsinkin jäätä paikkailtiin ahkerasti:


Jo avauserässä pelaajilla ja tuomareilla oli ongelmia pysyä ajoittain pystyssä ja railot alkoivat olla jo melko vaarallisiakin:
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Lopulta yli tunnin pohdinnan jälkeen ottelua päätettiin jatkaa itäistä aikaa vasta keskiyöllä turvallisuuden takaamiseksi. Suomen aikaa tuo tarkoitti sitä, että ottelu jatkui aamuseitsemältä ja Tyynenmeren aikaa iltayhdeksältä. Se sopi ihan hyvin, koska näin ollen yöunet venyivät yli kuuteen tuntiin.

Ottelu jatkui 07.02 Suomen aikaa. Heti keskialoituksesta MacKinnon loi itselleen vetopaikan ampuen kuitenkin oikeasta laidasta ohi etukulman suorasta luistelusta ylivoiman jämäsekunneilla. Lopulta Vegas kesti alivoiman Martinezin kahden purun myötä. Ajassa 1:42 Vegas löi pitkän kiekon, kun Whitecloud yritti keskialueelta syöttää irtokiekon alas Haguelle, mutta syöttö hyytyi vähän matkalla ja Haguelle tuli kiire tökätä kiekko takaisin pystyyn ennen menetystä, joten jää ei ollut edelleenkään priimakunnossa, mutta parempi silti kuin aiemmin.

Vajaan kolmen minuutin kohdalla Theodoren rystyavaus paineen alla keskelle jäi omalle puolustusalueelle, mutta onneksi kiekko meni yli sinisen niukasti, joten kyseessä oli paitsio eikä kotijoukkue päässyt ampumaan vapaasti keskeltä. Seuraavassa vaihdossa Vegas otti seuraavan jäähyn, kun Fleuryn ruuhkatorjuntojen jälkeen Whitecloud siirsi kiekon kulmasta eteenpäin ja Carrier ohjasi ilmasta sen epähuomiossa yli laidan. Nichushkinin nelosketju rinnallaan Calvert ja Bellemare aiheutti ongelmia Golden Knightsin nelosketjulle ja kolmospuolustajaparille tuossa vaihdossa suoraviivaisella pelaamisellaan.

Avsin ykkösylivoima liikutti kiekkoa puolitoista minuuttia. Paras paikka tuli lopuksi, kun Kadri ampui slotista MacKinnonin pudotuksesta one-timerin päin Fleurya ja Smith siivosi irtokiekon keskialueelle rystyllään. Kerran Avs haki maalia syvyyden kautta, kun Rantanen pelasi oikeasta siivestä maalin kulmalle Landeskogille, joka haki poikittain painottomalta puolelta MacKinnonia, mutta Martinez-Pietrangelo kaksikon lavat olivat välissä maalin edessä. Laukaukset olivat ylivoiman päätteeksi 23-8 26 minuutin jälkeen eli Vegas ei saanut yhtään vetoa kohti Grubaueria tämänkään erän alussa. Kahdeksan tunnin jälkeen Vegas yhä jäähyili ja Colorado oli pelin päällä, heh. Ensimmäinen laukaus toisessa erässä nähtiin lopulta ajassa 6:46, kun Tuchin pudotuksesta Hague latasi viivasta lyöntilaukauksen kohti Grubaueria, mutta tällä ei ollut ongelmia maskittomassa vedossa.

Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Carrier jakoi hirvittävän niitin Landeskogiin karvatessaan. Kyynärpää nousi jopa hieman naamaan eikä jäähy olisi ollut vääryys. Heti perään päädyssä Reaves irrotti kiekon Girardilta taklauksellaan pakottaen tämän hätäiseen pelivälineestä luopumiseen. Roy olisi päässyt nousemaan vapaasti maalille irtokiekon napattuaan, mutta Grubaer siirsi maalia viisaasti oikeaan aikaan estäen vapaan tilanteen syntymisen.

Historiallinen ensimmäinen ulkoilmamaali syntyi ajassa 27:37. Ykkösvitjat olivat vastakkain hyökkäyspään aloituksessa. MacKinnon voitti aloituksen Karlssonia vastaan, mutta kiekko jäi alueelle, kun ykkösketjun terävä karvaus esti purkuaikeet. He saivat stopin oikeaan kulmaan. Karlsson liimasi Burakovskyn laitaan ja Smith pelasi kulmasta Makarin nenän edestä kiekon viivaan Pietrangelolle, joka ampui kohti maalia nopeasti ranteella eikä Burakovsky ehtinyt enää blokkaamaan ajoissa. Grubauer torjui kilvellään eteensä ja kiekko osui matkalla vielä Marchessaultiinkin, joka sai ykkössyötön maaliin ja Pietrangelo kakkossyötön. Rebound kimposi tosiaan painottomalta puolelta nousseelle Martinezille, joka ampui kiekon vasemmasta etukulmasta sisään samalla, kun Toews teki maalin edessä maskia omalle maalivahdilleen. Rantanen puolestaan painottoman puolen laiturina saa ottaa myös osan maalista nimiinsä jätettyään seuraamatta Martinezin nousun riittävän kurinalaisesti. Olin iloinen, että nimenomaan seurahistorian tärkein hyökkäysketju oli jäällä värkkäämässä tätä historiallista maalia ja ykkössyötön sai vieläpä kaikkien aikojen paras pistemies Marchessault, jolle tehopiste oli numero 230 287. ottelussa. Karlsson on nyt kymmenen pistettä perässä. Erän kolmas ja kaikkiaan yhdestoista laukaus kohti maalia toi tuloksen:


Kahdeksannella minuutilla Rantanen haki osumaa pienestä kulmasta vasemmasta laidasta tuloksetta. Ennen puoliväliä ykkönen loi lisää painetta, kun Karlsson jätti kiekon vasemmassa laidassa Marchessaultille, joka heitti rystyltä vain kohti maalia. Grubauer torjui taas eteensä ja rebound putosi Smithille kauhottavaksi rystyltä maaliin, mutta tämä ei ihan yltänyt kiekkoon kunnolla maalin oikealla kulmalla.

Seurahistorian ensimmäinen ylivoima ulkona Golden Knightsille oli tulla ajassa 30:44, kun Jost esti keskialueella kiekotonta Stephensonia menemästä oman syöttönsä perään, mutta tämä kosti iskemällä kovan poikkarin Jostin selkään, jonka tuomarit huomasivat, joten peliä jatkettiin tasavajaalla.

Ajassa 31:18 MacKinnon vei isännät takaisin johtoon juurikin tasavajaalla pelatessa, kun tilaa oli enemmän. Hän kiihdytti omalta alueelta saakka yli keskialueen ja ampui sitten oikeasta laidasta valmiiksi pelänneen Pietrangelon jaloista kiekon takayläkulmaan. Joukkueen kalleimmalta puolustajalta huonoa 1v1-puolustamista jättäen kämmenen vapaaksi. Tilanne käynnistyi toki siitä, kun Stone yritti aitioiden edestä pelata pystyyn kohti Paciorettya, mutta MacKinnon omiin päin luistellessaan sai lavan väliin. Kiekko lipui Toewsille, joka jätti sen MacKinnonille ja tämä keräsi valtavat vauhdit, joilla ylittää heittämällä keskialue:


13. minuutilla kolmoskentällinen loi kevyttä painetta. Glass suojasi päädyssä ja siirsi viereen Tuchille, joka antoi viivaan Kolesarille, mutta tämän löysä laukaus meni reilusti oikealta ohi. Kolmosketju kuitenkin jatkoi hyviä otteitaan. Reilut viisi minuuttia ennen taukoa Stone katkaisi keskialueella Coloradon avauksen ja vapautti Paciorettyn vasemmasta laidasta maalipaikkaan, mutta Grubauer tuli hyvin vastaan peittämään kulmat, joten Maxin maskiton rannelaukaus kohti takakulmaa jäi kainaloon.

Päätösvitosen alkuun Landeskog kilautti keskeltä rimaan MacKinnonin lätystä, kun tämä imi sekä Pietrangelon että Stephensonin huomion, jolloin isäntien kapteeni Landeskog jäi vapaaksi. Stone turhaan viittoi Stephensonille, että tämän pitäisi puolustaa keskustaa eikä mennä laitaan tuplaamaan MacKinnonia. Noh, maaliraudat olivat Fleuryn ystävät jälleen kerran. Seuraavaksi Vegas sai sen ensimmäisen ylivoimansa lopulta 3:45 ennen taukoa, kun Donskoi rullasi yli Fleuryn ja sai rangaistuksen maalivahdin estämisestä eikä hänen reboundistaan iskemää maalia tietenkään hyväksytty. Tilanne käynnistyi siitä, kun Donskoi sai syötön Girardilta lapaansa keskialueella ja hän pujotteli itsensä vasemman kautta hyökkäysalueella jättäen kiekon laidassa Kadrille, joka levitti Saadille oikealle puolelle. Tämä ampui Theodoren jaloista Fleuryn patjoihin. Rebound kimposi maalin vasemmalle kulmalle Kadrille ja samalla Donskoi oli ajanut jo maalille kolaamaan Fleuryn. Kadri ei saanut kiekkoa tyhjään rysään Holdenin blokatessa yrityksen, joten kiekko pomppasi maalin oikealle kulmalle Donskoille, joka puttasi tyhjiin ennen kuin Theodore pääsi väliin, mutta maalin hylkäys oli selviö, joten ei siitä sen enempää.

Tuttu ykkösylivoima Theodore-Stone-Pacioretty-Karlsson-Glass aloitti jäällä. Avs voitti ensimmäisen alivoima-aloituksensa ja purki kiekon, mutta 28 sekunnin kohdalla Karlsson laukoi rystyltä kohti maalia jäitä pitkin. Grubauer vangitsi Golden Knightsin seurahistorian ensimmäinen laukauksen kohti maalia ulkoilmaylivoimalla. Seuraavan aloituksen Karlsson voitti ja sen jälkeen Theodore kokeili kuvion kuntoon saamisen jälkeen ranteella viivasta omaa ratkaisua, kun maskiakin oli, mutta lopputuloksena kiekko päätyi torjunnasta oikeaan kulmaan ja isännät purkivat. Kakkosylivoima Pietrangelo-Stephenson-Marchessault-Smith-Tuch tuli sisään. Marchessaultin pudotuksesta oikeasta laidasta viivaan Pietrangelo latasi sydämensä kyllyydestä, mutta Jost heittäytyi eteen. Samalla maalin edessä Tuch vuorostaan esti Grubaueria jäähynarvoisesti, joten YV-hupia kesti puolitoista minuuttia.

Vajaat kaksi minuuttia ennen taukoa puolestaan juuri kun Avs oli pääsemässä ylivoimalle, Burskovskyn maila nousi Pietrangelon kasvoihin, kun hän oli ajamassa maalille Saadin 2v2-suorahyökkäyksen päättäneen rannelaukauksen perään. Niinpä viimeiset kaksi minuuttia pelattiin käytännössä tasavajaalla. Ainoa merkittävä tapahtuma oli Smithin maskiton laukaus vasemmasta laidasta Grubauerin syliin, joten tauolle mentiin 2-1 lukemissa laukausten oltua erässä 12-8 ja koko pelissä 40 minuutin jälkeen 29-16. Myös blokit olivat Coloradon eduksi 10-6.

3. erä

Avausminuutilla Stone ensin omalla alueella oli menettää kiekon Jostille, mutta mailaa nostamalla hän sai sen heti takaisin ja pelattua puolustajille. 40 sekunnin kohdalla hän puolestaan ahdisti Burakovskya hyökkäysalueella karvaten ja sai ilmasta katkaistua tämän rystysyötön. Hän otti kiekon alas ja ampui nopeasti kohti maalia vasemmalta kaarelta, mutta veto meni vasemmalta ohi mailojen kautta. Kahden minuutin kohdalla hyvin toiminut kolmosketju hankki ylivoiman, kun Kadri kamppasi Kolesarin. Tuch spurttasi oikeaan kulmaan pitkän syötön perään, voitti kiekon ja löysi takaviistosta Kolesarin, joka oli pääsemässä ampumaan maalin oikealta kulmalta, mutta Kadri oli eri mieltä viime hetkellä.

Puolen minuutin kohdalla ylivoimaa Stone siirsi oikeasta laidasta viivaan Theodorelle, joka ampui kuitenkin päin Grubaueria. Seuraavasta aloituksesta Makar kiskaisi kiekon suoraan yli laidan, joten edessä oli lähes puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Tuttu erikoiskentällinen Theodore-Pietrangelo-Stone-Karlsson-Pacioretty otettiin sisään vastassaan Compher, Calvert ja Graves. Vegasin puolustajapari oli lähellä siniviivaa, Karlsson maskissa ja Stone-Pacioretty kaksikko maalin kulmilla syvyydessä kuten aina 5v3-ylivoimilla tällä sesongilla, mutta kahden miehen YV oli sisätilojen tapaan mielikuvituksetonta hieromista kolmion ulkopuolella eikä yhtään vaarallista tilannetta syntynyt, voivoi. Stonen ja Paciorettyn syötön jäivät mailoihin ja Pietrangelo laukoi kertaalleen ranteella yli maalin viivasta, joten tämän kauden toinen maali jäi yhä haaveeksi. Graves esimerkiksi katkoi maila jäässä kertaalleen yhden Paciorettyn syötön tolpalta toiselle kohti Karlssonin vapaata lapaa. Laukaukset olivat kuitenkin viiden minuutin jälkeen 1-4, joten alku oli parempi kuin aiemmissa erissä.

Kuuden minuutin jälkeen Theodore pinchasi hyvin tukemaan nelosketjun karvausta saaden katkon aikaan hyökkäyssiniviivalla, mutta sitten kiekko karkasi viime hetkellä, kun piti tehdä seuraava ratkaisu. Parina hänellä oli tuossa vaihdossa Whitecloud, joten valmennus tiivisti peluutusta tappioasemassa. Mainosten jälkeen kakkoskentällinen pelasi pidemmän vaihdon hyökkäyspäässä, jonka lopuksi Whitecloud ampui ranteella viivasta maalin eteen, mutta Pacioretty ei päässyt irtokiekkoon käsiksi Kadrin pihdeistä.

Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla kolmonen sai vuorostaan kiekon isäntien päätyyn, mutta Glassin puolittainen sokkokääntö kohti siniviivaa ei löytänyt omia ja kiekko lipui keskialueelle. Joka tapauksessa kolmonen ylitti keskialueen hyvin lyhyillä siirroilla tuossa vaihdossa näyttäen mallia muille. Heti perään Stone neppasi keskialueelta kiekon Gravesin ja Girardin väliin spurtanneelle Stephensonille, mutta tämä ei saanut hyökkäyssiniviivalla kiekkoa mukaansa valitettaavasti. Jatkotilanteessa Graves nosti kiekon omalta alueelta yli laidan, mutta selvisi jäähyttä, kun kaiketi Paciorettyn maila oli välissä. Puolivälissä ottelua laukaukset olivat sopuisasti 33-22 eli tässä erässä 4-6.

Reilun 11 minuutin jälkeen Glass otti aloitusvoiton ja hetken päästä Glass ampui viivan lähettyviltä rannelaukauksen kimmokkeen kautta ohi maalin. Heti perään nähtiin kuitenkin Haguelta hyvä pinchaus, jolla paine pysyi alueella, kun Donskoi epäonnistui purussaan. 12 minuutin kohdalla Stephenson laitettiin taas liikkeelle ja hän spurttasi roikkukiekon perään, mutta laukaus pienestä kulmasta oli marja Grubauerille. Minuutin päästä puolestaan Reaves-Carrier kaksikko ei saanut kiekkoa kamppailtua ulos omalta alueelta laidan lähettyviltä, vaan ex-ritari Bellemare laukoi kaukaa vasemmasta laidasta kohti maalia, mutta Fleury vuorostaan torjui vaivatta. Aloitus kuitenkin jäi Vegasin alueelle ja se kostautui, kun Avs meni 3-1 johtoon vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua ajassa 53:11. Karlsson hävisi aloituksen Rantaselle Fleurysta katsottuna oikealla b-pisteellä. MacKinnon haki irtokiekon irroten ympyrän kaarelta Smithia vikkelämmin ja pudotti viivaan. Toewsin painava lyöntilaukaus muutti suuntaa Rantasta maalin edessä vartioineen Theodoren housuista painuen maaliin ohi Fleuryn hanskakäden takakulmaan.

Kavennus tuli kuitenkin reilun minuutin päästä ajassa 54:25 vierasjoukkueen illan parhaan ketjun kolmosen luomana. Koko ketju paini alkuun päädyssä. Glassin parina oli Byram ja Kolesarin Timmins. Tuchia seurasi puolestaan Kadri samalla, kun Saad ja Donskoi pitivät viivassa kiinni Hague-Whitecloud kaksikon. Lopuksi tuolla maalin takana Timmins hieman kompuroi ja Kolesar pääsi vapaasti punnertamaan maalin eteen, jonne Glass oli jo vienyt Byramin ja Tuch samalla puolestaan imenyt Kadrin vasempaan kulmaan, joten tämäkään ei ollut lähellä auttamassa. Grubauer kuitenkin torjui survomisyrityksen. Irtokiekko kimposi oikeaan laitaan, mutta pinchauksellaan Whitecloud piti paineen hyökkäysalueella. Glass ja Kolesar paineistivat Byramia, jonka avaus oikeasta kulmasta jäi siniviivalle Whitecloudin haltuun. Whitecloud pelasi takaisin laitaa pitkin oikeaan kulmaan liikkuneelle Tuchille, joka nousi kulmasta maalille, puijasi vartioijansa Kadrin spin-o-ramalla ja pyörähdyksen lopuksi ohitti rystylaukauksella Grubauerin kiekon kimmottua maalin kattoon Byramin lavan kautta. Upea osuma kerta kaikkiaan kolmoskentälliseltä!

Minuutin päästä Stone syötti oikeasta laidasta keskelle, mutta Pacioretty ampui räpylään, jonka jälkeen siirryttiin viimeiselle mainoskatkolle neljä ja puoli minuuttia ennen spektaakkelin loppua. Kolme minuuttia ennen loppua Theodore lähetti roikkukiekon Tuchille, tämä ehti siihen ensimmäisenä ja pudotti viivaan Haguelle, joka ei kuitenkaan saanut laukausta maalille asti, mutta selkeä kaava tuossa Golden Knightsin pelaamisessa oli päätöserässä eli puolustajien selustaan pelaaminen ja sinne perään meneminen. Puolen minuutin päästä Fleury otti pari kaukolaukauskoppia 2:30 ennen loppua. Viidentoista sekunnin päästä puolestaan Makar tanssi siniviivassa luoden itselleen vetopaikan ohi Paciorettyn, mutta veto meni ohi ja Pacioretty pääsi pystysyötöstä puolittain läpi, mutta ei jaksanut polkea kohti maalia vasenta laitaa pitkin, koska hänellä oli jo piimää jaloissa, joten hän pysähtyi ja odotti apuja taustalta, mutta syöttö keskustaan meni harakoille. joten peli kääntyi vielä omiin päin ja Kadri ampui vasemmasta laidasta Fleuryn solisluuhun. Seuranneen aloituksen jälkeen Karlsson antoi kulmasta huonon syötön keskelle kohti ei ketään, mutta Marchessault ehti blokkaamaan mailallaan Gravesin laukauksen viivasta.

Fleury lähti maaliltaan 1:31 ennen loppua. Theodore, Pietrangelo, ykkösketju ja Tuch olivat jäällä ensin hakemassa kavennusta tuloksetta, joten kakkosketju tuli sisään, kun Kadri ampui keskialueelta ohi tyhjän maalin 50 sekuntia ennen loppua Theodoren nousun tyrehdyttyä hyökkäyssiniviivalle. Stonen ketju sai pyörityksen aikaan vielä, mutta vastustajan viisikko kesti, kun se ei antanut hetken rauhaa vieraille edes laitojen lähellä ja niinpä Vegasilla oli jatkuva kiire liikuttaa kiekkoa yhdenkin miehen ylivoimalla ja laukaukset jäivät piippuun. Stone toki laukoi sitten itse Stephensonin levityksestä kymmenen sekuntia ennen loppua vasemmasta laidasta Toewsin mailan kautta päätyverkkoon. Sitä seurasi aikalisä. Karlsson otti aloituksessa tasapelin MacKinnonia vastaan vasemmalla b-pisteellä, mutta Stone voitti kakkoskiekon ja antoi sen viivaan Pietrangelolle, joka ampui kohti maalia, mutta laukaus ei ikinä mennyt perille asti ruuhkan läpi. Niinpä kiri jäi vajaaksi ja historiallinen ottelu päättyi valitettavaan 3-2 tappioon Coloradolle. Lopulliset laukaukset kohti maalia olivat 39-29 ja maaliodottama rahakiekkosivuston mukaan 3.08-1.71, joten lopputulos oli sikäli oikea, vaikka se sattuukin.

Arvosanataulukko
++
+ Tuch, Kolesar, Glass, Martinez
+/- Fleury, Hague, Whitecloud, Holden, Pietrangelo, Theodore, Stone, Pacioretty, Stephenson, Smith, Marchessault, Karlsson
- Carrier, Roy, Reaves
--

Fleury oli maalissa kohtalainen. Aluksi hän vähän haparoi ja avausmaalikin oli otettavissa. Kahta muuta en hänen piikkiinsä laita. Torjuntoja kertyi lopulta hulppeat 36. Puolustuksen onnistuja oli Martinez, joka uurasti 24:56, laukoi kolmesti kohti maalia, blokkasi kaksi kiekkoa, puolusti jämäkästi, oli suuressa roolissa täydellisessä alivoimapelissä ja kruunasi iltansa seurahistorian ensimmäiseen ulkoilmamaaliin painottoman puolen nousullaan. Hyökkääjistöstä puolestaan nousi esiin kolmosketju Kolesar-Glass-Tuch, joka sai aikaan pisimmät kulmarallit, paini vahvasti päädyssä läpi illan, pelasi kiekkoja syvyydestä viivaan ja vastasi vieraiden jälkimmäisestä osumasta pitkän hyökkäysalueen hyökkäyspelin päätteeksi, kun Tuch viimeisteli 3-2 kavennuksen hienolla liikkeellään. Kolmosketju jäi ainoana plussalle yläkerrasta. Glass pelasi reilut 13 minuuttia ja Tuch 14 minuuttia. Kolesarin jääaika jäi 9:52:een, koska hän ei pelannut erikoistilanteita, mutta oli pirteä tasakentin. Glass ihastutti puolestaan juuri tuolla vahvalla suojaamisellaan päädyssä ja tauon aikana hän todella on tehnyt oikeita asioita fysiikkansa eteen, koska ei häntä vain horjuteta enää helposti. Tuchista ei tarvinne sanoa mitään sen enempää, koska maali oli niin häikäisevä ja hienoa, että mies, jolla oli lapsena oma ulkojääkaukalo kotipihalla, sai tuollaisen onnistumisen. Se jotenkin kuului Tuchille.

Ykkösparin toinen osapuoli Pietrangelo puolusti minusta huonosti 2-1 maalissa, vaikka MacKinnon tekikin hyvän yksilösuorituksen. Toisaalta hän paikkasi sitä oltuaan kakkossyöttäjä 1-1 osumassa sekä ollen alivoimalla ihan hyvä, joten en anna miinusta, mutta kovin vaikealta Pietrangelon pelaaminen kiekollisena yhä näyttää eikä hän ole oikein samalla aaltopituudella muiden kanssa. 12 otteluun on syntynyt vain viisi pistettä (1+4) runsaasta vastuusta huolimatta. Ratkaisut ovat hätäisiä ja tuntuu, että hänellä on turha kiire ajoittain varsinkin siniviivalla, joten en ole samaa mieltä @Amerikanihme kanssa siitä, että Alex olisi pelannut parhaan pelinsä toistaiseksi.

Hague-Whitecloud pari ei ollut niin varma omalla alueella kuin aiemmin ja varmaan osasyynä oli huonokuntoinen jää, koska he pyrkivät melko suoraviivaisesti vain siirtämään kiekkoa ränniin eivätkä pyrkineet avaamaan lapoihin. Jääaikaa kertyi osin siksikin vain 14 minuuttia kummallekin. Molemmilta nähtiin toisaalta pari hyvää pinchausta hyökkäysalueella ja Whitecloud sai lisäksi syöttöpisteen Tuchin osumaan pinchauksensa jälkimainingeissa. Holden pelasi puolestaan vain 10:45. Theodore pelasi Pietrangelon tapaan lähes 27 minuuttia, mutta hän ei päässyt tässäkään pelissä samanlaiseen lentoon kuin pudotuspeleissä, vaikka YV-vastuuta tuli 3:57. Nousut kiekollisena tyssäsivät keskialueelle, kun parhaimmillaan hän pystyy viemään kiekon siniviivan yli vastustajan alueelle.

Kärkiketjut väläyttelivät pariin otteeseen, mutta eivät olleet yhtä tasaisia kuin kolmosketju hyökkäyssuuntaan. Toki he pelasivat vastustajan kärkiketjuja vastaan, jolloin väkisin tulee tilanteita omaankin päätyyn, mutta liian moni vaihto kului nimenomaan puolustaessa eikä itse hyökätessä. Karlssonin vitja toki värkkäsi Golden Knightsin avausmaalin, mutta vastapainona oli jäällä voittomaalin aikana. Stone ja Pacioretty kirjasivat yhteensä yhdeksän laukausta kohti maalia 19 minuutin jääajoilla, mutta ylivoimilla tuli ainakin puolet eikä tasaviisikoinkaan ollut mitään huippupaikkoja. Nelosketju pelasi noin 7-8 minuuttia ja ehti sinä aikana ottaa teholukeman -1, koska he olivat jäällä avausmaalin aikaan karvauksen vuodettua ja kenttätasapainon petettyä. Muutamassa muussakin vaihdossa he olivat ottavana osapuolena Bellemaren johtamaa vastustajan nelosketjua vastaan, joten kirjaan koko kolmikolle siksi ainoat miinukset.

Kaikesta huolimatta ottelu oli unohtumaton kokemus ja siksi muistoksi siitä tilaan ainakin ottelukiekon NHL:n verkkokaupasta 25 dollarilla. Harkitsen myös samanhintaista harmaata T-paitaa, jossa ovat tiedot ottelusta tai punaista Vegasin retropipoa, jossa on tuo ulkoilmaottelun logo. Samalla on hyvä tilata jokin Silver Knightsinkin debyyttikauden fanituote kokoelmaan talteen, mistä päästäänkin aasinsillalla AHL:ään...

*****

5/40 Condors vs. Silver Knights

Päivä oli synkkä myös Silver Knightsille, joka kärsi seurahistoriansa ensimmäisen tappion hävittyään Condorsille vieraissa tylysti 3-0. Ketjuja oli muutettu ja ne olivat:

Sikura-O'Regan-Jurco
Krebs-Quinney-Elvenes
Jones-Leschyshyn-Dugan
Cotter-Rondbjerg-Loewen

Dahlström-Murphy
Schuldt-Korczak
Hayes-Pachal

Thompson

O'Regan siirtyi siis Krebsin ja Elvenesin välistä ykkösketjun keskelle ja Quinney debytoi pikkuritareissa kakkosketjussa. Jones putosi ykkössentteristä takaisin kolmosen laitaan ja Cotter nelosketjuun. Puolustuksessa Dahlström palasi taksista omalle paikalleen Murphyn rinnalle ja Schuldt putosi täten kakkospariin. Thompson puolestaan palasi maaliin, vaikka Ferguson nollasi edellisessä pelissä Condorsin.

Plussat ja miinukset
++
+ Krebs, Elvenes, Quinney, Cotter, Rondbjerg, Thompson
+/- Dahlström, Murphy, Hayes, Pachal, Korczak, Sikura, O'Regan, Jurco, Jones, Leschyshyn, Dugan, Loewen
- Schuldt
--

Kelailin pelin nopeasti läpi muun urheilun ohessa. Avauserässä vedot olivat 11-8 ja erä oli melko tasainen. Hendersonin paras paikka tuli Cotterille, joka sai päädystä Rondbjergilta syötön maalin eteen, mutta ampui Skinnerin syliin. Krebsin ja Elvenesin yhteys toimi myös pariin otteeseen kakkosketjussa yhtä hyvin kuin parissa viime pelissäkin. O'Regan oli ykkösketjun valopilkku päästyään ampumaan pari kertaa b-pisteiden välistä ranteella vapaasti. Toisessa päässä Thompson otti kaksi läpiajotorjuntaa. Ensimmäinen paikka syntyi, kun Schuldt sähläsi viivassa menettäen kiekon ja selusta oli sitä myöten auki. Erän viime sekunneilla puolestaan Cracknell karkasi suoraan jäähyaitiosta karkuun, mutta Logan pysäytti hänet kilvellään.

Toinen erä oli isäntien selkeästi. Vedot olivat jo puolivälissä 11-3 ja lopulta noin 16-6. Peli pyöri lähinnä vieraiden päässä, mutta toisaalta vedot lähtivät huonoista sektoreista laitojen läheltä tai viivasta, jolloin kiekot olivat usein marjoja Thompsonille. Tästä erästä jäi lähinnä mieleen se havainto, että nyt Krebs pelasi alivoimaa O'Reganin parina ja sitähän tuossa edellisessä viestissäni vähän jo sivusinkin eli aiemmin AHL:ssä hän oli saanut lähinnä hajavaihtoja, mutta nyt hän oli vakituisessa alivoimahyökkääjien rotaatiossa Jonesin, Cotterin, Rondbjergin ja kumppaneiden kanssa suoriutuen ilman näkyviä ongelmia.

Päätöserässä syntyivät kaikki maalit. Avausminuutilla kuitenkin Quinney-Elvenes kaksikko pelasi hyvin yhteen ja Quinneyn kääntö löysi takatolpalta Elvenesin täysin vapaana, mutta tämä nosti patjan yläreunaan eikä sen yli. Viiden minuutin kohdalla puolestaan veljet Krebs ja Elvenes käänsivät puolustussiniviivan katkosta pelin toiseen päätyyn ja syöttelivät tiensä hyökkäysalueelle, Krebs lätytti Elvenesille tekopaikan keskikaistalle, mutta tämä ei ampunut, kun hän ei kunnolla päässyt pujahtamaan läpi, vaan jätti vielä taakse Krebsille, joka ampui slotista päin blokkia. Heti perään he menivät vaihtoon ja ykkösketju hyppäsi askiin päästämään avausmaalin, kun heidät sahattiin poikki ja pinoon upealla kuviolla. Desharnais sai syötön syvyydestä viivaan, levitti yhdellä siirrolla vasempaan siipeen Bensonille ja tämä puolestaan jatkoi heti oikealle takatolpalle McLeodille, joka sai iskeä kiekon tyhjiin. En syytä tuosta sinällään ketään erityisesti, vaan annan tunnustusta vastustajalle. 33. laukaus sanoi toden.

Seitsemännellä minuutilla Cotter puolestaan sai jätön toiseen aaltoon päästen ampumaan vapaasti b-pisteiden välistä päin blokkia. Hän pelasi kuitenkin kieltämättä pirteän pelin Rondbjergin kanssa nelosvitjassa ja alivoimalla saaden siitä palkinnoksi plussan kakkosketjun poikien ja Thompsonin lisäksi. Yhdeksän minuutin kohdalla Schuldt puolestaan antoi toisen lahjansa, kun hän alimpana pelaajana menetti kiekon oudosti yksinäiselle karvaajalle, mutta Thompson piti etukulmauiton kurissa. Tuo ei ollut Schuldtin ensimmäinen isompi virhe pelissä, joten annoin hänelle siksi miinuksen.

Lopullinen niitti tuli viisi minuuttia ennen loppua, kun Lennströmin viivarannari yllätti 41 kertaa torjuneen ja Silver Knightsia pystyssä pitäneen Thompsonin. Cotter ei ihan ollut kunnon blokkilinjalla, kun Jones puolusti toista siipeä. Pachal ja Schuldt olivat muut puolustajat jäällä. Hayes-Dahlström oli puolestaan tutusti toinen AV-puolustajapari. Viimeisen maalin Condors iski tyhjiin, kun Murphy ei yksin saanut pidettyä siniviivaa kiinni kolmea vastustajaa vastaan. Ykkösketju oli jäällä maalin aikana, joten siksi heidän teholukemansa valui -2:een.

Thompsonin, Cotterin ja Rondbjergin lisäksi plussalle pääsivät kakkosketjulaiset illan parhaimmin toimineena yksikkönä. Elvenesilla oli eniten laukauksia kohti maalia eli kolme, mutta ruuti oli märkää. Palkitsen hänet kuitenkin maalipaikoille pääsemisestä kuten Krebsinkin.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ykkösparin toinen osapuoli Pietrangelo puolusti minusta huonosti 2-1 maalissa, vaikka MacKinnon tekikin hyvän yksilösuorituksen. Toisaalta hän paikkasi sitä oltuaan kakkossyöttäjä 1-1 osumassa sekä ollen alivoimalla ihan hyvä, joten en anna miinusta, mutta kovin vaikealta Pietrangelon pelaaminen kiekollisena yhä näyttää eikä hän ole oikein samalla aaltopituudella muiden kanssa. 12 otteluun on syntynyt vain viisi pistettä (1+4) runsaasta vastuusta huolimatta. Ratkaisut ovat hätäisiä ja tuntuu, että hänellä on turha kiire ajoittain varsinkin siniviivalla, joten en ole samaa mieltä @Amerikanihme kanssa siitä, että Alex olisi pelannut parhaan pelinsä toistaiseksi.
Käsittääkseni Petro totesi tuon "Oh Boy" kommentin lisäksi, ettei tuossa tuollut kenelläkään paljon mitään tehtävää, kun MacKinnon pääsi täyteen vauhtiin. Joten annan tuon tilanteen anteeksi. Minulta tuli plussaa siitä, että kaveri sooloili välillä hyökkäyksen kärkenä ja ehti seuraavaan vastustajan hyökkäykseen takaisin puolustamaan, joten vauhtia ja yritystä oli entistä enemmän. Tulosta ei vieläkään tule, joten siitä vähän miinusta, mutta kun muut autiomaan pojat oppivat tuntemaan Petron taipumukset, niin ehkä tuosta vielä valmista tulee. Ainakin hän oli näkyvämpi minusta kuin kertaakaan aikaisemmin näkemissäni otteluissa.

Kiitos kattavista raporteista tämän ulkoilmaottelun suhteen. Ei ollut ainakaan vielä Vegas valmis tämmöiseen peliin.
 
Viva Las Vegas!

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
6/40 Reign vs. Silver Knights

No nyt Krebs sitten lähti WHL:ään loppukaudeksi. Niinpä Primeau nousi viltistä nelosketjuun. Cotter ja Rondbjerg nostettiin puolestaan kolmosen laitureiksi ja Jones putosi nelossentteriksi. Dugan paikkasi Krebsia kakkosketjussa. Puolustuksessa McLaughlin otti Pachalin paikan pelaten Schuldtin parina, joten kolmospari oli Hayes-Korczak. Thompson jatkoi maalissa, vaikka kyseessä oli toinen peli vuorokauden sisään, joten Fergusonin olisi luullut saavan vastuuta myös.

Sikura-O'Regan-Jurco
Elvenes-Quinney-Dugan
Cotter-Leschyshyn-Rondbjerg
Primeau-Jones-Loewen

Dahlström-Murphy
McLaughlin-Schuldt
Hayes-Korczak

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Murphy, Hayes, O'Regan, Dugan, Quinney, Cotter, Jones
+/- Thompson, Dahlström, Korczak, Schuldt, McLaughlin, Sikura, Jurco, Elvenes, Rondbjerg, Leschyshyn, Primeau, Loewen
-
--

Avauserän vedot olivat 13-9, Fagemo vei ylivoimalla isännät johtoon vasemmasta siivestä tutulta paikalta U20-skaboista. Brickley viivassa levitti oikealle Durzille, jonka poikkikentän syöttö lävisti ritarien neliön. Fagemo pääsi vapaasti tinttaamaan ranteella takakulmaan vasemmalta puolelta paraatipaikaltaan. Alivoimalla hetkeä aiemmin muuten Cotter kompuroi melko koomisesti läpiajossa, heh. HSK:lla oli avauserän puolivälissä paikka tasoittaa kahden miehen ylivoimalla, mutta Golden Knightsin tavoin YV oli heikkoa. Murphy ja Elvenes vaihtoivat paikkoja viivassa jatkuvasti, Dugan ja Quinney olivat alempana siivissä ja Cotter maskissa. Paras paikka oli Quinneyn punnerrus kulmasta maalin eteen, mutta Villalta torjui hänen laukauksen kohti taka-alakulmaa. Tuo oli ylipäätään vieraiden paras maalipaikka melkeinpä eikä Reignkään mitään ihan vaarallisia tilanteita luonut toiseen päähän.

Toisen erän vedot olivat 8-7. 28. minuutilla Thompson esitti illan parhaan torjuntansa, kun Eyssimont tarjoili 2v1-hyökkäyksestä kiekon oikealle takatolpalle Sutterille, mutta Logan venyi upeaan sivuttaistorjuntaan. Heti perään toisessa päässä kiekko oli maalissa, kun O'Regan ja Murphy oikean laidan vieressä raapivat kiekon väkisin vieraille, O'Regan lätytti sitten painottomalle puolelle Hayesille ja tämä päätti nousunsa rannelaukaukseen ohi Villaltan tehden samalla uransa ensimmäisen AHL-maalin. Lisää seurasi neljän minuutin päästä, kun Jones purki paineen omalta alueelta vippaamalla vasempaan laitaan keskialueelle. Cotter spurttasi kiekon perään ehtien siihen ensimmäisenä ja seurauksena oli puolittainen 2v1-tilanne. Cotter teki oman ratkaisun ja kavensi vasemmalta kohti maalia ja ohitti sitten Villaltan tarkalla laukauksella. Hänellekin maali oli ensimmäinen hopearitareissa. 35. minuutilla HSK oli lähellä 1-3 osumaa, kun Reignin pelaajat karkasivat vaihtoon ja nopeasta keskialueen käännöstä syntyi nelosketjulle 3v1-hyökkäys. Loewen syötti vasempaan laitaan Jonesille, joka pudotti keskelle toiseen aaltoon Primeaulle, mutta tämä ampui suoraan logoon avopaikasta eikä saanut tehtyä vielä avausmaaliaan. Erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla HSK teki lopulta voittomaalin, kun Murphy jätti kiekon keskialueella Quinneylle, joka pujotteli yksin hyökkäyssiniviivan yli ja hänelle aukeni hetkessä kunniakuja keskelle, jota pitkin Quinney meni loppuun asti ja ampui sitten vapaasti keskeltä kiekon takayläkulmaan.

Reign kavensi 2-3:een heti päätöserän alkuun. Dugan oli myöhässä Altin viivalevityksen jälkeen blokkaamassa Brickleyn viivatoimitusta ja maalin edessä Thomas oli ohjaamassa kiekon ohi voimattoman Thompsonin. Kuudennella minuutilla Silver Knights loi erän parhaan paikkansa suorahyökkäyksestä. Dugan lätytti keskialueelta eteenpäin Elvenesille, joka käänsi vasemmasta laidasta poikittain ja Quinney pääsi tykittämään suoraan syötöstä oikeasta laidasta, mutta Villalta ehti saamaan olkapään eteen. Molemmilla joukkueilla oli päätöskympillä joitakin puolittaisia paikkoja, muttei mitään mieleenjääneitä tilanteita, joten ottelu päättyi pikkuritarien 2-3 voittoon ja samalla neljän pelin vieraskiertueen saldona oli kolme voittoa ja vain yksi tappio. Päätöserän laukaukset kirjattiin 9-8. Hyvä rutiinivoitto kaikkinensa.

Puolustuksesta esiin nousi kahden syötön Murphy. Ylipäätään hän oli todella hyvä kiekollisena ja rauhallinen avaamaan peliä paineenkin alla. Johtava puolustaja tällä hetkellä tuossa nuoressa ryhmässä ilman muuta. Hayes puolestaan teki yhden maalin eikä tehnyt mitään näkyviä virheitä toisessa päässä, joten palkitsen hänet plussalla myös. Maalissa Thompson otti 28 torjuntaa, mutta en anna plussaa, koska seassa oli oikeastaan vain yksi kunnon kohokohtatorjunta.

Yläkerrasta ykkösketjusta nousi esiin kiekollisena O'Regan niin ylivoimilla kuin tasaviisikoin. Jurco oli vähän näkymätön. Sikura puolestaan haki ajoittain turhan paljon omia ratkaisuja ja laukauksia melko huonoista sektoreista. Vetoja hänelle kirjattiin neljä, joka oli toiseksi eniten Quinneyn jälkeen. Kakkosketjusta Quinney palkittiin ykköstähtenä jopa ansaitusti. Vahvaa kahden suunnan pelaamista häneltä ja illan kruunasi voittomaalisoolo, joka oli miehen ensimmäinen maali Silver Knightsissa. Laukauksia kertyi kaikkiaan viisi. Laitureista Dugan vakuutti tällä kertaa Elvenesia enemmän, joka ei hänkään pelannut huonosti, mutta Duganin periksiantamaton takakarvaus ja käsille kutittelu takaa päin vakuuttivat. Kolmosketjuun nostettu Cotter kiitti luottamuksesta maalilla ja jatkoi hyvää viikonloppuaan. Rondbjerg pelasi myös laiturina minusta melko hyvin ja käytti taas paljon vahvaa mailaansa puolustettaessa hyväksi, mutta en anna plussaa kiikareista tällä kertaa. Leschyshyn oli keskellä kohtalainen ja esillä eniten alivoimilla taas kerran eikä niinkään tasaviisikoin. Nelosvitjasta Jones sai syötön Cotterin osumaan, kun jäällä oli hetken aikaa sekaketju, mutta oli hän muutoinkin tuon kolmikon paras yksilö ja teki melkeinpä vain ja ainoastaan oikeita valintoja kiekollisena tässä pelissä. Ne eivät olleet kohokohtakamaa, mutta aikuisen jääkiekkoilijan voittavia tekoja.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tuosta ulkoilmapelistä vielä, DeBoer oli kai valittanut ottelun jälkeen, että hänen joukkueensa ei tullut ollenkaan pelaamaan ensimmäisessä erässä. Ja Cale Makar sanoi samaa haastattelussa Vegasista, etteivät näköjään halunneet pelata, mutta hepä (Colorado) halusivat, ja he lähtivät vauhdilla pelin (ja se näkyi!!! oma huom.). Outoa kyllä tuo DeBoerin toiminta, ensin sanoo, että lähdetään vain tunnustelemaan ekaan erään, mutta sitten sättii pelaajia taktiikan noudattamisesta. Kaiken kukkuraksi joukkueiden piti kätellä ottelun jälkeen toisensa, mutta kyllä Vegas ainakin paineli pukukoppiin aika nopeasti jättämällä kättelyt pois ohjelmasta. Ei hyvää toimintaa joukkueelta.
 
Viva Las Vegas!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy