Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2020–2021?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 10 16,9%
 • Finaaliin

  Ääniä: 5 8,5%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 16 27,1%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 16 27,1%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 8 13,6%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 4 6,8%

 • Äänestäjiä
  59
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/7 Colorado vs. Vegas

Lehner oli sivussa, joten Thompson avasi luukkua. Odotetusti Sikura nousi kolmosketjuun Janmarkin tilalle tehden playoffdebyyttinsä ja Kolesar korvasi Reavesin nelosessa.

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Martinez, Marchessault
+/- Fleury, Hague, Whitecloud, Pietrangelo, Karlsson, Smith, Stone, Stephenson, Pacioretty, Sikura, Tuch, Carrier, Brown, Kolesar
- Holden, Roy
--

Avausmaali syntyi ajassa 3:39. Ykköskentällisen keskialueen 1-2-2 trap/ohjauspeli murtui vain liian helposti. Marchessault karvasi ylimpänä kahta puolustajaa vastaan. Graves siirsi sivuun ja Girardilla oli lapa auki 2v1 ylivoiman myötä. Alempana Vegasilla oli 4v3 ylivoima Coloradon hyökkäysketjua vastaan, mutta seuraavat kaksi kahden miehen tasoa Girardin pystysyöttö lävisti keskeltä. Saad polki karkuun sinisen päältä ja Pietrangelo jäi jälkeen. Hän sai vielä hieman häirittyä takaa päin ja Saadin laukaus muuttui jäänuoliaiseksi, joka hämäsi Fleurya lipuen längistä sisään. Seitsemän minuutin kohdalla Avs sai ylivoiman. Paras paikka tuli Donskoille ykkösylivoiman slottiin Landeskogin päätypassista, mutta one-timer neliön keskeltä osui patjaan. Myös Toewsin viivatoimituksesta tuli yksi paha ohjuri kohti Fleurya. Vegaskin sai avauskympin loppuun ylivoiman, kun Marchessaultia koukittiin. Ykkösylivoima onnistui, kun Paciorettyn poikittaissyöttö lävisti neliön ja Martinez tinttasi toimistostaan oikeasta laidasta one-timerin verkkoon.

Vartin kohdalla Marchessault tarjoili laidasta paikan takaviistoon Theodorelle, mutta tämä päätti nousunsa rannelaukaukseen slotista suoraan patjoihin. Minuutin päästä Vegas sai lisää alivoimaa, kun Rantanen punnersi Karlssonin ja Holdenin välistä maalille. Kiekko jäi maalin eteen ja Holden aikaili purun kanssa. Paine jäi alueelle ja Marchessault kaatoi lopulta MacKinnonin. Jäähy maksoi, kun Avsin kakkosylivoima osui. Girard syötti vasemmasta laidasta keskelle ja Roy ei saanut pidettyä Jostin lapaa kurissa, vaan laukaus suoraan syötöstä ohitti Fleuryn. Hetken päästä Theodore nosti kiekon katsomoon ottaen viivytysjäähyn. Erän viime sekunneilla Rantasella oli avopaikka maalin kulmalta Fleuryn pyörittyä jäässä, mutta Pietrangelo pelasti varmahkon maalin blokillaan. Neljä jäähyä erään oli liikaa. Runkosarjan paras alivoima oli helisemässä Avsin YV-tehojen kanssa kuten avauspelissäkin, vaikka runkosarjassa Avalanchen YV taisi olla 1/21 Vegasia vastaan, mutta tämän pelin jälkeen poffeissa se on ilmeisesti Twitterin mukaan 4/11. En jaksa tarkistaa totuutta.

Toisen erän avausvitoseen isännillä oli kaksi huippupaikkaa. Donskoi antoi rystylätyn vasemmasta laidasta maalille Burakovskylle, joka ampui läheltä patjaan ja Rantanen tarjoili laidasta tekopaikan slottiin Landeskogille, mutta tämä ampui yli maalin. Yhdeksännellä minuutilla nelosketju pelasi vahvan päätypelin pysyen kiekossa. Carrier kokeili lopuksi vanhanaikaista ja Kolesar ampui maalin edestä reboundin Grubauerin logoon. Heti perään Stephenson punnersi maalille, mutta takakarvattuna laukaus jäi patjaan.

Pelin puolivälin jälkeen syntyi heti 2-2 tasoitus, kun ykkösketju paikkasi siihenastisia koomailujaan ottelusarjassa. Theodore katkoi keskialueella Avsin hyökkäyksen ja Marchessault käänsi irtokiekon heti pystyyn Smithille, joka teki bravuuriliikkeen läpiajossa nostaen rystyltä kiekon oikeaan yläkulmaan. 16. minuutilla Burakovsky antoi harhasyötön omissa alaspäin, johon Karlsson pääsi väliin ja jätti kiekon Marchessaultille, joka ampui tolppaan keskeltä räpylän kautta. Ensimmäinen johtoasema sarjassa oli lähellä. Toisen erän vedot olivat 6-16 vieraille ja viimeinen vartti oli eritoten hyvä.

Smith ja Tuch ampuivat tolppakudit päätöserän alkuun ja heti perään ajassa 42:30 Pacioretty pujahti vasemmasta laidasta karkuun, mutta ampui patjoihin eikä längistä sisään. Stone alusti mainiosti. Avauskymppi oli kaikkinensa melkeinpä yhtä päätä ja vyöryä. Toinen puolikas alkoi Vegasin alivoimalla, kun Tuch esti MacKinnonia leikkaamasta vapaasti laidasta maalille. Fleury joutui toki silti patjavenytykseen. Alivoimalla Karlsson punnersi ohi Jostin maalille ja Smith pääsi käsiksi vapaasti reboundiin, mutta nosti sen jotenkin vielä tolppaan tyhjän maalin sijasta. Jäähyn umpeuduttua Tuch tuhlasi boksista päästyään vielä puhtaan läpiajon yritettyään nostaa kiekon kämmeneltä läheltä ylös tuloksetta. Kolme minuuttia ennen loppua Toews kaatoi Pietrangelon jäähyn arvoisesti. Tietysti Smith ampui vasemmasta siivestä tolppaan kolmatta kertaa illan aikana, joten peli meni jatkoajalle.

Jatkoajan alussa Smith otti turhan huitomisjäähyn hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Toki uusinnan perusteella vihellys oli aika kevyt. Rantanen lätytti maalin kulmalta ohi Pietrangelon kiekon siipeen MacKinnonille, joka viritti rannarin tolppaan. Ylivoiman lopussa syntyi ratkaisu, kun Rantasen laukaus painui oikeasta laidasta yläriman alle. Martinez blokkasi sijoittumisellaan takakulman jättäen Fleurylle niin hyvän näkyvyyden, että tuollainen maskiton rannelaukaus b-pisteeltä ei vain saisi mennä maaliin kauden tärkeimmällä hetkellä. Niinpä Vegas joutui ensi kertaa historiassaan 0-2 tappiolle pudotuspelisarjassa. Päätöserän maalipaikkojen tuhlailut kostautuivat karmeasti. Lopulliset kudit olivat 25-41 maalia kohti ja maaliodottamat noin 2.7-3.0. Lievä vääryys tappio oli, muttei kovin suuri, koska jos et paikoista tee, et ansaitse voittaa.

Theodore keräsi 0+2 tehot ja päätöserän lopussa puolusti hyvin Rantasen puolittaisen läpiajon rikkomatta tätä, joten annan hänelle plussan. Martinez saa myös plussan maalistaan ja neljästä blokista. Teholukemaan -1 hän oli syytön. Marchessault puolestaan avauserässä sekä hankki jäähyn jolla Vegas tasoitti että istui boksissa Avsin mentyä johtoon, mutta vaaka kallistui plussalle hänen maalipaikkojen alustuksiensa takia. Smith jää neutraaliksi tuhlattuaan niin paljon paikkoja, vaikka yhden maalin tekikin. Jatkoeräjäähystä en moiti liikaa. Kakkosketjun anti ylöspäin oli aika vähäistä paria Paciorettyn ja Stephensonin laidasta tullutta väläytystä lukuun ottamatta, mutta he pelasivatkin paljon MacKinnonin ketjua vastaan, kun Karlssonit vuotivat avauspelissä niin paljon, joten oli tehtävä muutos. Stonelta kaipaisin pientä heräämistä tehojen valossa. Hänellä on vasta 4+1=5 pistettä yhdeksään peliin, kun kahtena edellisenä playoffkerralla hän on ollut piste per peli -pelaaja. Alaketjuista Sikurasta ei jäänyt oikein mitään muistikuvaa hänen playoffdebyytissään. Jääaikaa tuli 9:08 ja laukauksia oli yksi sekä blokkeja kaksi. Roy oli ehkä isoin syyllinen 2-1 osumaan, koska hän ei sulkenut Jostin mailaa. Tuch oli energinen toisessa erässä varsinkin, muttei päässyt vetopaikoille laidoista millään, vaikka luistin kulki, vaan sai vain yhden kudin kohti maalia aikaan. Colorado puolusti hänet hyvin pois. Nelosketju pelasi pari hyvää vaihtoa hyökkäyspäässä, mutta ne eivät riitä plussaan.

Pietrangelo paikkasi avauserän lopun blokillaan avausmaalin pienen nukahduksensa. Hän pelasi peräti 27 minuuttia ja ampui kuudesti maalille. Holden sen sijaan saa miinuksen, kun hän aikaili purussa avauserässä, siitä tuli seurauksena alivoima ja 2-1 maali. Ei hän muutenkaan ollut ihan niin luotettava kuin sopisi toivoa Theodoren rinnalla. Jalkanopeuden puute näkyi pari kertaa pahoin. Jääaika jäi 16 minuuttiin näin ollen. Whitecloud pelasi Martinezin ja Pietrangelon tavoin lähemmäs kuusi minuuttia alivoimaa ja blokkasi kolmesti. Avauserässä varsinkin hän loisti alivoimalla, mutta ihan nuo pari blokkia eivät riitä plussalle pääsemiseen.

Lopuksi voisi mainita, että Thompson valittiin AHL:n kauden erinomaisimmaksi maalivahdiksi. Aldege “Baz” Bastien Memorial -palkinnon edelliset voittajat ovat Nedeljkovic ja Kähkönen, joten jos ennusmerkit pitävät kutinsa, hänestäkin tulee vielä NHL-maalivahti tulevaisuudessa. Murphy puolestaan valittiin sarjan erinomaisimmaksi puolustajaksi.

MM-kisoissa puolestaan Morozovin Venäjä kohtaa Gallantin valmentaman Kanadan tänään, joten tuo on herkullinen mittelö Golden Knigthsin seuraajille. Lisäksi Suomea vastaan kaksi maalia värkkäsi Martins Dzierkals, jonka olemassaolon olin itsekin ehtinyt jo unohtaa, mutta hänhän tuli organisaatioon Torontosta Lehner-kaupassa viime vuonna. Silloin hän pelasi vielä Jukureissa, mutta päättynyt kausi meni Dinamo Riikassa tehoin 10+14=24. Pelejä kertyi 52. Vegas tosiaan omistaa ainakin vielä 181-senttisen väkkärän oikeudet.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Vegas onnistui kääntämään sarjan ekan kotipelin pelin itselleen. Muuten olisikin oltu kuilun partaalla. Toivottavasti tämä antaa itseluottamusta ja edes hitusen rentoutta maalintekoon tulevissa otteluissa. Paljon töitä joudutaan tekemään, kunnes maaliverkkoa päästään venyttämään. Vegasilla on taas vaara sortua samaan kuin edellisvuosina. Liian moni osaottelu, jossa on pelillinen ylilyöntiasema, kaatuu tehottomuuteen. Muuten peli näyttää hyvältä ja kaikki eväät kaataa Colorado ja kaikki muutkin, on olemassa.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Kappas vaan, meillähän on taas uusi sarja! Kolme viimeistä peliä ovat olleet kyllä hyviä Vegasilta. Toivottavasti sama jatkuu.
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3/7 Vegas vs. Colorado

Fleury jatkoi maalissa ja kenttäpelaajisto oli sama kuin edellisessä pelissä.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Smith, Marchessault, Pacioretty, Martinez, Pietrangelo
+/- Fleury, Theodore, Holden, Hague, Whitecloud, Stone, Stephenson, Sikura, Roy, Tuch, Carrier, Brown, Kolesar
-
--

Avausvartin vedot olivat 7-2. Vegas hukkasi ylivoiman, mutta pelasi tasaviisikoin pari hyvää päätyrallia ja sai niistä pari vaarallista toimitusta aikaan maalille. Myös suorahyökkäyksistä syntyi muutama vetopaikka laidasta. Lopulta vedot erässä olivat 14-3, joten erä oli melko dominoiva näytös eikä omissa ollut hätää ollenkaan. Erän lopussa painostus tuotti toisen ylivoiman ja sen aikana Pietrangelo alusti Smithille paikan oikeaan siipeen, mutta Grubauer venyi erinomaiseen torjuntaan Smithin one-timeriin.

Toisen erän alku jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Toisella minuutilla Marchessault alusti pari paikkaa. Ensin hän siirsi kiekon vauhtiin Karlssonille, joka ampui päin Makaria tämän jaloista. Jatkotilanteessa playoff-Joonatan alusti kulmasta paikan toiseen aaltoon Martinezille, joka ampui yli avopaikasta ranteella. Ajassa 24.08 parhaiten toiminut koostumus eli ykköskentällinen osui vihdoin. Martinez levitti viivassa kiekon Pietrangelolle, joka ampui maalille. Karlsson alisti Girardia reboundissa ja siirsi irtokiekon verkkoon rystyltä. Minuutin päästä Avs kuitenkin jo tasoitti, kun Bellemare ampui painavan lämärin vasemmasta laidasta. Fleury pudotti kiekon eteensä liian helposti ja Söderberg ampui sen sisään maalin kulmalta. 38. minuutilla Pacioretty puolestaan hukkasi läpiajon, kun kämmenuitto ei tepsinyt. Erä oli lopulta tasaisempi kuin ensimmäinen vetojen oltua 10-9.

Päätöserässä viiden minuutin kohdalla Avs meni edelle ylivoimalla. Karlsson hävisi aloituksen, Smith oli myöhässä prässäämässä Makaria, joka levitti oikealle ja Rantanen tinttasi lämärin maalin kattoon ohi Martinezin myöhästyneen blokin eikä Fleury ehtinyt reagoimaan. Heti perään Whitecloud vastaanotti päädyssä painavan taklauksen ja lähti koppiin, mutta palasi päätöskympillä askiiin. 48. minuutilla Tuchille avautui hyvä paikka maalin kulmalta suoraluistelusta, mutta hän ampui patjaan. 8:30 ennen loppua puolestaan Vegas vaihtoi huonossa kohdin antaen 2v1-hyökkäyksen vieraille. Compher tarjoili oikeasta laidasta keskelle ja Saad ampui tolppaan. Joukkue kuitenkin väänsi itsensä lopulta tasoihin ja edelle, kun ensin Smith antoi ahdistettuna laidasta upean syötön keskelle Marchessaultille, joka pääsi nokikkain Grubauerin kanssa. Ensimmäinen yritys ei uponnut, mutta toinen kyllä miinuskulmasta tämän selän kautta. Hetken päästä Stone puolestaan jätti kiekon vasemmassa laidassa Holdenille, joka tinttasi lämärin vastakiekkoon maalille ja Pacioretty ohjasi kiekon verkkoon maalin edestä. Lopussa Fleury otti voittavan torjunnan, kun Rantanen unohtui vapaaksi painottomalle puolelle, mutta tämä ei kyennyt ohittamaan oikealta kaarelta rannarillaan Fleurya. Laukaukset olivat lopulta 43-20.

Ykköskentällinen oli parhainta antia, joten he saavat plussan vahvasta puhteestaan. Pacioretty kerää myös plussan voittomaalistaan ja hyvästä kamppailupelaamisesta. Hän laukoi lisäksi jopa kahdeksan kertaa kohti maalia. Toiseksi eniten vetoja oli Brownilla, viisi. Se kertoo nelosketjunkin kyvystä luoda puolittaisia paikkoja kulmaralleista. Fleury paikkasi 1-1 maalin ilmaisen reboundin ryöstämällä Rantasen lopussa.

4/7 Vegas vs. Colorado

Fleury jatkoi maalissa. McNabb palasi protokollasta ja Reaves pelikiellosta rosteriin. Holden ja Sikura putosivat pois. Kolesar nousi kolmosketjuun. Enpä olisi tuohonkaan ennen kauden alkua uskonut.

Arvosanataulukko
++ Marchessault
+ Karlsson, Smith, Pacioretty, Stone, Stephenson, Pietrangelo, Carrier, Reaves, Brown
+/- Fleury, Whitecloud, Hague, Martinez, Theodore, McNabb, Kolesar, Roy, Tuch
-
--

Toisella minuutilla Avs meni johtoon. Burakovsky ehti ensin päätydumppaukseen ja pudotti kiekon b-pisteellä Compherille, joka ampui maalille. Saad tuuppasi Whitecloudia selästä saadakseen enemmän tilaa ja iski paluukiekon sitten verkkoon. Parin minuutin päästä alivoimalla Jost karkasi vielä läpi Tuchin harhasyötöstä. Pietrangelo polki hänet melkein kiinni, mutta Fleury joutui venymään silti torjuntaan Jostin yritettyä nostaa rystyltä kiekon verkkoon, joten katastrofialku oli lähellä. Tuch vieläpä heti perään paiskautui rajusti päin laitaa kuljetettuaan kiekon alueelle ja sitten kaaduttuaan. Vegas tasoitti 1-1:een seitsemännellä minuutilla. Alhaalta nostettiin norsukiekko Avsin alueelle saakka. Nemeth murtui Marchessaultin karvauksen alla ja käänsi kiekon suoraan Smithille maalin eteen, joka nosti sen rystyltä maalirautaan. Hän jo tuuletti maalia ja kun muut jähmettyivät Karlsson jatkoi karvaamista kulmassa ja sieltä hän pelasi kiekon maalin eteen kurvanneelle Marchessaultille, joka ohjasi kiekon tyhjiin Grubauerin oltua sivussa maaliltaan. Vauhtia ja puolittaisia tilanteita erässä riitti mukavasti. Vedot Vegas vei lopulta 15-9 ollen hieman parempi joukkue.

Toisessa erässä Vegas otti ensimmäisen kahden maalin johtonsa tässä sarjassa, kun ensin Whitecloud blokkasi laukauksen omissa ja seurauksena oli 3v2-vastahyökkäys. Stone levitti keskeltä vasemmalle ja Pacioretty ohitti Grubauerin bravuuriranteellaan. Whitecloud paikkasi blokillaan avausmaalin löysyyden. Johtomaalia seurasi kasa vahvoja vaihtoja vieraiden alueella. Puolivälin jälkeen Vegas sai ylivoiman ja hyödynsi sen, kun Burakovsky kaatoi Tuchin kulmassa turhaan. Pietrangelo levitti kiekon vasempaan laitaan ja Marchessaultin lyöntilaukaus suoraan syötöstä painui ohi Grubauerin.

Päätöserän kuudennella minuutilla syntyi lopullinen ratkaisu. Ensin Vegas pelasi hyvää alivoimaa ottaen tilan ja ajan pois vieraiden ykkösviisikolta ja sitten Smith löysi hyökkäysalueella takatolpalta vapaana Marchessaultin, joka sai hattutempun täyteen. Älkää ikinä kaupatko tätä miestä, joka on Johtaja isolla J:llä pudotuspeleissä vuodesta toiseen merkittäviä maaleja iskien. Samalla pitää todeta, että ykkösketju on ollut erinomainen kahdessa viime pelissä karmean avauspelin jälkeen. Viimeinen 5-1 osuma syntyi Brownin lavasta, joka niin ikään on loistanut pudotuspeleissä nyt toista kautta putkeen nelosvitjassa luotettavana työhevosena, joka tekee silloin tällöin maalinkin. Nyt hän sai keskikaistalle syötön laidasta Reavesilta ja ampui kiekon Grubauerin varusteisiin. Tämä lipui maalin sisään kiekko mukanaan ja tarkastelun jälkeen kiekon todettiin käyneen maalissa. Lopulliset laukaukset tässä pelissä olivat 35-18, joten kahdessa kotipelissä vedot kohti maalia Vegas voitti 78-38.

Marchessault ansaitsee kaksi plussaa hattutempustaan ja ketjutoverit yhdet. Karlsson keräsi kolme syöttöä, joista kaksi viimeisintä olivat kakkossyöttöjä. Pacioretty-Stone akseli toimi myös kohtalaisesti ja Pietrangelo jatkoi vahvaa kevätvirettään. Theodore ei ole oikein vieläkään päässyt tasolleen, mutta Pietrangelo on ja se ollut ilahduttavaa. Stephensonillekin pitää antaa plussa, koska tuo ketju on pimentänyt MacKinnonit tehokkaasti viime peleissä. Nelosketjukin ansaitsee plussan yhdestä värkätystä maalista ja rouhimisesta päädyssä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
5/7 Colorado vs. Vegas

Fleury jatkoi maalissa. Holden korvasi Haguen ja Janmark palasi kolmen pelin jälkeen kokoonpanoon yllättäen Reavesin eikä Kolesarin tilalle.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Roy. Tuch, Janmark, Karlsson, Marchessault, Pietrangelo, McNabb
+/- Fleury, Stephenson, Pacioretty, Smith, Carrier, Kolesar, Theodore, Martinez, Hague, Whitecloud
- Brown
--

Avauserän viimeisellä sekunnilla Saadin rannelaukaus laidasta painui etuyläkulmaan, kun Fleury yritti kopata kiekon hanskaansa eikä torjunut sitä vain kilvellä. Muutoin erä oli tasaista kamppailupelaamista ja molemmilla oli joitakin puolittaisia maalipaikkoja. Rantasella oli ehkäpä se paras maalin edestä, mutta hän tuhlasi avopaikan ja otti perään jäähyn, mutta Vegasin ylivoima oli tuttua hieromista neliön ulkopuolella.

Toinen erä oli selkeästi Avalanchen. Vegas sai vain viisi laukausta ja otti lumivyöryä vastaan. Fleury piti Vegasin pelissä mukana torjuen muun muassa Jostin läpiajon patjoillaan. Peli pyöri enimmäkseen vieraiden päädyssä. Puolivälissä laukaukset olivat koko pelissä 17-12. Vegasin 12 kudista 11 oli puolustajilta ja hyökkääjistä vain Stephenson oli ampunut kohti maalia tuossa vaiheessa. Lopulta Avalanche teki ansaitun 2-0 maalin, kun Newhook tarjoili kulmasta slottiin ja Donskoin one-timer painui verkkoon, kun Brown oli valunut sentterinä liian alas eikä ehtinyt enää peittämään kutia ajoissa.

Päätöserän alussa Vegas kavensi. Janmark piti erinomaisesti siniviivan kiinni Burakovskya vastaan asettamalla mailan jäihin. Roy otti irtokiekon siniviivan kulmassa ja käänsi sen maalille, josta Tuch löi kiekon ilmasta sisään tyylikkäästi. Tasoitus syntyi neljän minuutin kohdalla, kun 3v2-vastaiskun lopuksi Karlsson malttoi pysyä kiekossa ja tarjoili sen takatolpalle Marchessaultille, joka jatkoi kuumaa virettään viimeistellen tasoituksen. Landeskogin syöttö toisessa päässä jäi Gravesin luistimiin ja siitä aiheutui Vegasin vastahyökkäys, joten tätäkin maalia edelsi Coloradon harhasyöttö. Hetkeä myöhemmin Rantasella oli maalipaikka vasemmalla kulmalla, mutta hän nosti läheltä yli yläriman kautta. Puolivälin jälkeen Theodore nosti kiekon katsomoon, mutta Vegas kesti alivoiman melko vaivatta. Viisi minuuttia ennen loppua Jost tuhlasi 3v2-hyökkäyksestä huippupaikan ampumalta läheltä päin Fleurya Burakovskyn tarjoilusta. Päätösminuutilla Kolesar blokkasi kahdesti kivuliaasti Gravesin viivavedot ja Stone puolestaan pujotteli ohi Toewsin nokikkain Grubauerin kanssa, mutta ampui ohi maalin, joten peli eteni jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehti kulua vain 50 sekuntia, kun Stone osui eikä tuhlannut enää toista avopaikkaa. Graves ampui jälleen kahdesti päin Vegasin pelaajia. Ensimmäisen kudin blokkasi Stone ja toinen meni vähän lähemmäs maalia, mutta pysähtyi sekin ruuhkaan. Pacioretty otti irtokiekon ja vapautti rystyltä Stonen puolittain läpi. Graves ei saanut häntä kiinni ja Stone viimeisteli aivan yläkulmaan. Vegas siirtyi sarjassa 3-2 johtoon, mutta en usko, että Avalanche häviäisi kolmesti Las Vegasissa kuten Golden Knightskaan ei hävinnyt Denverissä, joten eiköhän tässä seiskapeliin vielä mennä.

Kolmosketju saa plussat koko ketjun voimin rakennetusta kavennuksesta ja Karlsson-Marchessault kaksikko tasoituksesta. Samoin Stone voittomaalista. Vihdoin kapteenikin oli esillä ratkaisuhetkillä toden teolla näissä pudotuspeleissä. Brown kirjaa miinuksen 2-0 maalin vuotamisestaan. Fleury paikkasi oman erheensä toisen erän torjunnoillaan ja jatkoajan alussakin hän otti tuplatorjunnan. Pietrangelo saa alakerrasta plussan oltuaan se, joka blokkasi jatkoajalla Gravesin jälkimmäisen vedon ja siten hän sai kakkospassin. Lisäksi hän oli aktiivisin puolustajan ampuen seitsemän kertaa kohti Grubaueria. Hyökkääjistä tosiaan vain Tuch ylsi kolmeen vetoon ja muilla oli korkeintaan kaksi laukausta, mutta tehokkuus oli päätöserässä kunnossa. McNabbillekin on annettava plussa jämäkkyydestä ja kuudesta kirjatusta taklauksesta.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
6/7 Vegas vs. Colorado

Reaves korvasi Brownin ja Kolesar siirtyi sentteriksi. Fleury jatkoi maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Pietrangelo, McNabb, Martinez, Whitecloud, Karlsson, Marchessault, Smith, Pacioretty, Carrier, Kolesar, Reaves,
+/- Fleury, Theodore, Holden, Stephenson, Stone, Roy, Tuch, Janmark
-
--

Avausvaihdossa Theodore lahjoitti kiekon keskialueella Saadille, joka jatkoi MacKinnonille. Tämä löysi vasemmasta laidasta Toewsin, joka päätti nopean vastahyökkäyksen laukaukseen ohi Fleuryn. Kuitenkin jo ajassa 1:15 Vegas tasoitti, kun Smith pelasi syvyydestä viivaan ja Holdenin laukaus yllätti Grubauerin, joka katsoi eri suuntaan luullen kiekon menneen maalin taakse. Roy sai kakkossyötön ilmaiseen tasoitukseen. Ennen mainoksia vielä Martinez laukoi tolppaan vasemmasta laidasta nousunsa päätteeksi ja pari muutakin tekopaikkaa Vegasilla oli momentuminsa aikana. Vartin kohdalla syntyi 2-1 osuma, kun Marchessault ja Karlsson riistivät kulmassa kiekon GIrardilta. Martinez sai kiekon viivaan ja palautti sen poikittain viisikon halki Karlssonille, jonka one-timerjäänuoliainen mahtui juuri etukulmasta sisään patjan ja tolpan välistä. Kliinistä. Vegasin saldo oli pudotuspelihistoriassaan ennen tätä peliä 16-3 niissä peleissä, joissa se johti 20 minuutin jälkeen, joten 2-1 johto tauolla lupasi hyvää.

Toisen erän avauskymppi oli kuitenkin Coloradon ja Vegas sai vain yhden kudin kohti maalia. Pietrangelo nosteli kiekon katsomoon ja Avs tasoitti ylivoimalla, kun 1-3 alivoimatrap murtui. MacKinnon polki keskeltä kohti sinistä ja Holden peruutti liian aikaisin. Samalla Stonekaan ei saanut tukittua vasenta laitaa Fleurysta katsoen ja MacKinnon jätti kiekon Rantaselle, joka leikkasi keskelle ja ampui Whitecloudin luistimen kautta kiekon pömpeliin. Hetken päästä Avs hukkasi 3v1-tilanteen, kun MacKinnon laukoi itse vasemmalta puolelta päin ylävartaloa tulisen rannelaukauksen.

Toisella puolikkaalla Vegas pääsi taas pelin mukaan. 34. minuutilla Kolesar otti aloitusvoiton Jostista. Theodore siirsi kiekon Pietrangelolle, joka ampui maalille ja Kolesar ehti ohjaamaan kiekon vielä pussiin Jostin sisäpuolelta. Maali oli Kolesarin ensimmäinen pudotuspeleissä. Colorado tasoitti kuitenkin melko pian, kun Burakovsky päätti suorahyökkäyksen huikeaan laukaukseen Martinezin jaloista ohi Fleuryn. Tauolle mentiin silti 4-3 lukemissa, kun Avsin alakerta leikki voitolla ja lopulta Pacioretty katkaisi viimeisimmän purun siniviivan kulmassa, levitti Tuchille, tämä ampui päätylautaan ja paluukiekon pussitti maalin kulmalta Pietrangelo.

Päätöserän alussa Karlsson ampui räväkästi puolustajan jaloista räpylään. Toisessa päässä Nichushkin tuhlasi oikealta maalin kulmalta avopaikan ammuttuaan one-timerin Fleuryn ojennettuun käsivarteen. Heti perään Makar sai vielä päädystä syötön slottiin ja ampui ranteella hyvästä paikasta niukasti yli maalin. Puolivälin jälkeen syntyi lopullinen ratkaisu, kun Theodore ampui viivasta maalille Newhookin mailan kautta. Kiekko ajautui takatolpalle, jossa Carrier oli päässyt Girardin sisäpuolelle ja puttasi kiekon sisään. Kyllähän tuo Graves-Girard kaksikko melko kehno oli viimeisimmissä peleissä ja vuoti jatkuvasti omissa. Sama meno jatkui maalin jälkeen, kun Graves otti jäähyn kampattuaan Karlssonin keskialueella. Loppuluvut 6-3 niittasi tyhjiin oikeasta laidasta Pacioretty, kun Grubauer otettiin maaliltaan pois nelisen minuuttia ennen loppua.

Neljään perättäiseen voittoon runkosarjan parhaasta joukkueesta en olisi uskonut. Twitterissä oli ihan hauska tilasto, että viimeiseen neljään peliin Vegas sai vain seitsemän pikkukakkosta, joten jäähykuri parantui huimasti sen jälkeen, kun DeBoer hieman kritisoi tuomareita Smithin kevyestä jäähystä jatkoajalla, joka osin ratkaisi toisen ottelun. Mutta joo, kun joukkue pysyi poissa jäähyltä ja oli niskan päällä 5v5-pelissä, lopputulos oli positiivinen ja tuloksena on kolmas kerta neljän vuoden sisään neljän parhaan joukossa. DeBoer puolestaan on kolmatta vuotta putkeen semifinaaleissa.

Pietrangelo jatkoi vahvoja esityksiään tehoin 1+1. Hän pelasi 23 minuuttia dominoivaa jääkiekkoa. Martinez pelasi vielä enemmän 24:36. Hän toki olisi voinut peittää paremmin Burakovskyn 3-3 tasoituksen, mutta vastapainona oli mainio alustus 2-1 maaliin. McNabb pelasi vain 12 minuuttia, mutta oli jykevä ja oli alustamassa yhtä osumaa. Whitecloud puolestaan kuin varkain pelasi 23 minuuttia teholukemalla +3. Blokkeja kertyi peräti seitsemän, mutta tuokaan ei riittänyt Martinezin yhdeksälle blokille, heh.

Ykkösketju jatkoi hyviä pelejään ja oli jäällä parin tehdyn osuman aikana. Nelosketju puolestaan vei maalipaikat jäällä ollessaa 4-0 ja teholukema oli +2 Carrier-Kolesar -kaksikolla. Molemmat iskivät yhdet osumat. Pacioretty puolestaan keräsi 1+1 tehot ollen kakkosketjun paras pelaaja.

13 ottelun jälkeen sisäistä pörssiä johtaa Karlsson tehoin 4+7=11. Marchessault, Stone, Pietrangelo ja Pacioretty ovat kolme pistettä perässä, mutta heistä Pacioretty on pelannut vasta seitsemän ottelua tehoin 4+4, joten paluu rosteriin on ollut väkevä. Tuch, Janmark ja Smith ovat seitsemässä pisteessä, joten melko tasaisesti pisteet ovat jakautuneet tähän mennessä kolmen kärkiketjun kesken, kun Royllakin on kuusi pistettä toistaiseksi kasassa. Tehotilastoa johtaa Stephenson lukemalla +8, joka on yhden parempi kuin Wiljamilla. Fleury puolestaan on pelannut 12 ottelua torjuntaprosentilla 92,3% ja päästettyjen maalien keskiarvo on huima 1.91. Noiden lukemien säilyttäminen on haastavaa.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Kyllä maistuu! Ei tässä oikein muuta voi sanoa! Samalla draivilla nyt vaan Habsien kaatoon, vaikka heitä kovasti symppaankin.
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Äänestyksessä veikkasin Vegasin yltävän " vain" konferssivälieriin, mutta joukkue yllätti jälleen kerran allekirjoittaneen,

Miten joukkue, jolla ei ole selkeää ykkösnyrkkiä, voi pudottaa Coloradon kaltaisen joukkueem supertähtineen?

Vastaus: Pelaamalla niin hyvin yhteen, että vastustajalle ei jää mitään mahdollisuuksia voittaa! Ja lisäksi maalivahti pelaa hyvin..
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kolmatta kertaa selvittiin konferenssifinaaliin saakka. Sinne jäätiin viimeksi ja eka vuonna hävittiin finaalissa. Nythän siis olisi voiton vuoro.

Kun vertaa tämän vuoden joukkuetta tulokaskauden joukkueeseen, niin puolustajaosasto on muuttunut liki täysin. Se on paperilla moninkerroin kovempi sakki ja onneksi se näkyy myös kentällä. Sieltä löytyy nyt riittävästi kokoa, taitoa ja asennetta. Hyökkäyksen kärkikin on ainakin teoriassa terävämpi kuin silloin. Joukkue on myös joka kausi ollut yhtenäinen ja hyvähenkinen, niin vaikuttaa olevan nytkin. Kunhan vielä kaivetaan esiin se avauskauden kiimainen hurma ja säilytetään rentous viimeistelyssä niin Vegasia on vaikea kukistaa.

Montreal on hyvässä vireessä ja vaarallinen vastustaja seuraavalla kierroksella. Täysin lyötävissä toki, kunhan vain ei sorruta kuvittelemaan, että heidät kellistetään koolla ja voimalla. Jetsillä oli myös kookas joukkue, mutta hävisi pystyyn heille. Puhtaassa mies miestä vastaan vertailussa Vegas on Montrealia selkeästi edellä. Kunhan jaksetaan pörrätä, hallita tempoa ja työmoraali on yhtä kova kuin heillä, niin jatkopaikkaan on hyvä sauma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy