Vegas Golden Knights 2020–2021

  • 62 512
  • 268

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2020–2021?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 10 16,9%
  • Finaaliin

    Ääniä: 5 8,5%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 16 27,1%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 16 27,1%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 8 13,6%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 4 6,8%

  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Malli 4:


Neljännessä variaatiossa Theodore kuljettaa kiekon niin pitkälle kuin pystyy ja haastaa vastustajan ylintä karvaajaa. Tässä tapauksessa hän on onnistunut viemään kiekon punaviivalle saakka. Stone ja Pacioretty ovat tutusti seisovin jaloin laidassa, kun puolestaan kuvan ulkopuolella Stephenson ja Tuch hakevat vauhtia alhaalta.


Tässä tapauksessa ylivoimatilanne muodostuu keskialueelle. Stephenson ja Tuch saavat periaatteessa 2v1-ylivoiman Kingsin karvaajaa vastaan. Kingsin kolmen miehen linja siniviivalla merkkaa Stonen, Paciorettyn ja keskikaistalle jääneen Theodoren. Stephenson ja Tuch voivat tässä tapauksessa ylittää keskialueen poikkisyötöllä toisilleen tai sitten toinen heistä voi kuljettaa itse kiekon siniviivalle saakka. Niin tapahtuu nyt, kun Stephenson kuljettaa kiekon itse siniviivalle.


Siniviivan päälläkin on vielä pari vaihtoehtoa. Vegas voi hyödyntää hetkellisen 2v1-ylivoiman eli Stephenson voi käyttää kiekon laidassa Paciorettylla ja saada sen takaisin laitaa pitkin pystyyn.


Toinen vaihtoehto on se, että Stephenson itse henkilökohtaisella taidollaan ja nopeudellaan vie kuljetuksen loppuun saakka ja pääsee mahdollisesti jopa veto- tai syöttöpaikkaan.


Kolmas vaihtoehto on rännikiekko/poikkikentän syöttö Stonelle painottomalle puolelle.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

Stephenson päätti murtautua itse vauhdilla alueelle ja teki sen onnistuneesti. Tuch tuli yhtä aikaa siniviivan yli ja painoi maalille, muttei ihan onnistunut ohjaamaan maaliin Stephensonin syöttöä. Kun kaksi pelaajaa tuli vauhdilla alueelle yhtä aikaa, vastustajan on todella hankala saada heitä kuriin ja tätä mallia Vegas on ennenkin käyttänyt onnistuneesti hyväkseen:




Tuossa ylläolevassa suorahyökkäysmaalissa ylivoimalla Martinez toimii theodoremaisesti eli täyttää keskikaistan jättönsä jälkeen ja ajaa jopa maalille saakka, kun Theodore jäi yllä siniviivalle "omalle paikalleen". Tuch oli puolestaan syöttäjänä ja Stephenson tilanteen päättäjänä luistinohjauksellaan.

Toinen onnistunut suorite tuli Avsia vastaan ulkoilmapelin jälkeen. Pietrangelo jättää kiekon Tuchille. Tämä ja Karlsson kiihdyttävät alhaalta vauhdit ja hyökkäävät välikaistoja pitkin pystyyn, mutta he päättävät ylittää seinäsyötöllä keskialueen sen sijaan, että toinen itse kuljettaisi kiekon alueelle. Yksinäisen karvaajan Compherin ohitettuaan Karlsson antoi kiekon takaisin siniviivan päällä ja Tuch pujotteli seisovien vastustajien välistä maalintekoon henkilökohtaista taitoaan hyödyntäen (GIF lähtee pyörimään ainakin kuvaa klikkaamalla jollei muuten):
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

Lopuksi vielä yksi näyte jälkimmäiseltä ylivoimalta, jossa yhdistyvät nätisti eri elementit. Theodore on taas kuljettanut kiekon jopa lähes punaviivalle saakka ja haastanut siten viimeiseen asti itse kärkikarvaajaa.


Tuch ei kuljettanut itse jätön jälkeen kiekkoa siniselle saakka, vaan poimi vierestä Stephensonille, jolle on helppo syöttää, kun kämmenet ovat vastakkain. Peli kiihtyy näyttävästi ja Kingsin kärkikarvaaja tulee näin vaivatta ohitetuksi.


Stephenson puolestaan ei myöskään kuljeta itse tällä kertaa kiekkoa alueelle, vaan hyödyntää hetkellisen 2v1-ylivoiman Carteria vastaan käyttämällä kiekon Paciorettylla ja saaden sen sitten takaisin pystyyn laitaa pitkin Carterin selustaan hyökkäysalueen kulmaan.


Stephenson ehtii ensimmäisenä kiekolle kuten hieman ylempänä Stonen hidastetun syötön jälkeen. Tällä kertaa hän ei pysäytä peliä kulmaan viime kerrasta oppineena, vaan lyö kiekon saman tien ränniin painottomalle puolelle, koska Kingsin AV-nelikko on niin vahvasti pelin puolella.



Liikkuvasta versiosta näkyy (GIF lähtee pyörimään jälleen ainakin kuvaa klikkaamalla), kuinka Stone saa ottaa kiekon rauhassa haltuun ja kuvio on täten nopeasti kunnossa ylivoimamaalin hakemiseksi. Ensimmäinen laukauskin lähtee lähes heti Stonen lavasta mennen ohi maalin.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mielenkiintoista analyysia ylivoimapelaamisesta. Mutta kun juuri eilen taas manasin ottelua katsoessani kuinka vaikeata Golden Knightseilla on saada tuo ylivoimakuvio kuntoon. Ehkä siinä on variaatioita sitten vähän liikaa. Kings laittoi ylivoimakuvionsa heti kuntoon ja taas sai katsella sydän sykkyrällä, kun Kingsit pyörittivät ylivoimapeliä. Mielestäni joku sellainen kuvio, että joku tuo kiekon yli siniviivan, syöttää siihen viereen ehtineelle joukkuekaverilleen, ja tämä levittää siniviivan alla esim. toiselle puolelle, niin kuvio on kunnossa. Noin ne muut joukkueet mielestäni pelaavat. Joku pitkä päätyyn on liian riskialtis.

Ja sitten pitäisi tietenkin saada jotain mielikuvituksellisia kuvioita tuohon ylivoimapeliin kun se on saatu valmiiksi, että liikutettaisiin kiekkoa poikittain ja maalivahti ei olisi valmiina tasapainoasennossa torjuntaan. Mutta tämä menee jo paljon yli meikäläisen tietotason, noin simppelisti ajatellen tuolllainen vain tuntuisi parhaimmalta.

Lehneristä vielä, vaikka olen häntä paljon mollannut, niin hän osaa kyllä pelata kiekkoa ihailtavasti paremmin kuin Fleury, jolla ei tunnu olevan mitään hajua, mitä sen kiekon kanssa tulisi tehdä. Lehner laittaa kiekon päättäväisesti ja vauhdilla haluamaansa suuntaan melallaan, kun taas Fleurylla ei ole hajuakaan, mitä tehdä kiekon kanssa kun se on lavassa. Ei siinä pitäisi jäädä ihmettelemään, mitä nyt tekisi. Pisteet Lehnerille tästä. Muuten saisi mies ajaa hiuksensa lyhyeiksi ja pudottaa parikymmentä kiloa painoa, niin sitten ehkä katsottaisiin, jos rupeaisin hänestä enemmän pitämään.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No nyt oli vähän sellainen kutina ennen matsia, että olisi tilastotappion aika Vegasille. Ja tulihan se sieltä!! Alkupuoli ottelusta meni Vegasilta kyllä täysin ilman mitään energiaa. Loppupuolella sitten vähän oli tuollaista mukapainostusta ja tuli yksi onnekas pomppumaali, mutta se ei tällä kertaa riittänyt, kun pitäisi olla kaikki pelissä heti alusta alkaen. Onhan Vegas kelannut noita tappioasemia kiinni ja mennyt ohi monta kertaa, mutta ei sen voi olettaa joka kerta tapahtuvan. Se ensimmäinen maali tuntuu olevan äärimmäisen tärkeä.

Ties kuinka monta sydäriä taas sain, kun Fleury yritti kiekonkäsittelyä. Ei ole kyllä mitään päättäväisyyttä hänellä, ja sitten siihen ehtiikin vastustaja jo sohimaan, kun Fleury ei keksi, mitä sen kiekon kanssa tekisi.

No, ehkä huomenna jo on eri ilme St. Louisia vastaan kotona.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
14/40 Silver Knights vs. Barracuda

Orleans Areenalla oli ensi kerran yleisöä Hendersonin kotiottelussa. Thompson oli maalissa ja Patera luukulla. Bischoff palasi kokoonpanoon pitkästä aikaa Schuldtin pariksi oltuaan sivussa kymmenisen peliä. Hayes puolusti McLaughlinin kanssa. Hyökkäysketjuja oli muokattu siten, että Elvenes sai rinnalleen taksista palanneet Brownin ja Jurcon. O'Reganin kolmosketju oli muutoin ennallaan, mutta Dorofeyev oli lepovuorossa ja Jones paikkasi häntä. Quinneyn kanssa kiekkoilivat kakkosessa Dugan ja Rondbjerg. Nelosketju oli Cotter-Leschyshyn-Goulbourne. Ylivoimat olivat Murphy-Dugan-Sikura-O'Regan-Jones ja Dahlström-Elvenes-Jurco-Leschyshyn-Brown.

Plussat ja miinukset
++
+ Brown, Jurco, Elvenes, Sikura, O'Regan, Cotter, Dugan, Hayes
+/- Dahlström, Schuldt, Bischoff, McLaughlin, Jones, Quinney, Rondbjerg, Leschyshun, Goulbourne
- Murphy, Thompson
--

Ykkösketju hankki avausvaihdossaan ylivoiman päätypelillään ja sen HSK hyödynsi, kun Sikuran laukaus kaukaa oikeasta laidasta yllätti helposti Barracudan veskarin Melnichukin. O'Regan toi hyvin keskeltä kiekon alueelle ja pelasi kiekon Duganille, joka jätti sen oikeassa laidassa Sikuralle liikkuen sitten omalle puolelleen vasempaan siipeen, mutta Sikura ehti kiskaista kiekon maaliin ennen kuin kuvio tuli edes kunnolla kuntoon. San Jose tasoitti viiden minuutin jälkeen, kun Thompson torjui viivaroikun kulmaan. Vieraat olivat ensin kiekossa. Meloche pelasi maalin taakse ja Chekhovich syötti maalin eteen nousseelle Letunoville, joka ohitti rannarilla HSK:n viisikon keskeltä Thompsonin. Hayes ja McLaughlin pitivät miehensä kiinni syvyydessä, mutta nelosketjusta kukaan ei seurannut viivasta keskelle noussutta maalintekijää. Lähinnä kait Leschyshynin olisi pitänyt olla sulkemassa keskustaa tai Goulbournen seurata miehensä nousu.

Puolivälissä erää Brownin ketju sai taas hyvän myllyn aikaan vieraiden päädyssä, mutta Melnichuk kesti survomisyritykset. Heti perään toisessa päässä Blichfeld pääsi 2v2-hyökkäyksessä livahtamaan selustaan ja nokikkain Thompsonin kanssa, mutta tämä venytti patjan rystykudin eteen. HSK joutui alivoimalle vartin kohdalla, kun McLaughlin joutui rikkomaan maalille ajanutta vastustajaa Barracudan puolittaisessa 2v1-vastahyökkäyksessä. True aiheutti uhkaa juonikkuudellaan isännille. Lisäksi Merkley piti viivan kiinni todella taitavasti kertaalleen, kun kiekko pyöri jaloissa ja O'Regan ahdisti häntä. Lopussa syvyyden kautta vieraiden YV loi pari paikkaa maalin eteen, mutta Thompson kesti laukaukset läheltä. Aivan viimeisillä sekunneilla syntyi 1-2 maali, kun SJ dumppasi kiekon päätyyn kymmenen sekuntia ennen loppua ja Murphy haki sen, mutta kompastui maalin kulmalla menettäen kiekon. Seurauksena oli jäätävä maalinedusruuhka ja lopulta kukaan sekaviisikosta Murphy-Schuldt-O'Regan-Sikura-Goulbourne ei saanut siivottua pelivälinettä pois maalin edestä, vaan True löi sen sisään Megnan ja Gregorin sohimisten jälkeen. Vedot olivat erässä lopulta 12-14.

25. minuutilla Hayes sai kehuja selostamosta sijoittumisestaan kiekottomana. Siitä tuli hyvä esimerkki, kun Blichfeld yritti ampua hänen jaloista, mutta Hayes tökkäsi kiekon tylysti lavasta pois ennen laukausta. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin leftin kyttyräselkä eli vahvan tasapainon luistimilla omistanut ja hyvin kiekkoa suojannut True antoi kulmasta passin slottiin toiselle tanskalaiselle Blichfieldille, joka ampui kilpeen keskeltä. Gregor täydensi tuon tehokkaan ketjun. Hayesin viivaveto oli vuorostaan lähellä pomppia sisään 28. minuutilla. Hetkeä myöhemmin hän kuitenkin sai vasta kauden toisen jäähynsä poikittaisesta mailasta, mutta SJ sai kuvion kuntoon ensi kerran vasta 20 sekuntia ennen jäähyn loppua, joten HSK kesti alivoiman. Vedot olivat 3-8 12 minuutin jälkeen, joten erän avauspuoliskolla SJ oli pelin päällä eikä HSK päässyt kuin pari hassua kertaa vieraiden alueelle.

Tasoitus tuli hieman puskista 33. minuutilla suorahyökkäyksestä. O'Regan antoi ristipiston vasempaan laitaan Sikuralle, joka otti kiekon haltuun, ylitti sinisen ja syötti takaisin toiseen aaltoon O'Reganille, joka leikkasi kärkimiinalla keskelle ja ampui sitten kiekon yläriman alle. Johtomaali syntyi 35. minuutilla, kun Brown punnersi väkisin keskeltä hyökkäyssiniviivan yli. Irtokiekko jäi taakse Cotterille, joka laukoi slotista ranteella kiekon hanskakäden yläkulmaan kevyen maskin ohi. Pari minuuttia ennen taukoa puolestaan Dugan luisteli ympäri hyökkäysaluetta, kunnes hän löysi oikeasta laidasta McLaughlinin, joka ampui ranteella limpun Melnichukin syliin. Toinen puolikas oli isäntien ja vedot kääntyivät 3-8:sta lukuihin 13-12.

Päätöserän HSK aloitti ylivoimalla, kun viime kaudella Vegasin farmissa Wolvesissa pelannut Megna nosti kiekon katsomoon toisen erän viime sekunneilla. Elvenes laukoi kerran oikeasta siivestä tuloksetta päin luistimia. Viiden minuutin kohdalla Dugan syötti kulmasta keskelle ja Quinney ampui päin Sawchenkon ylävartaloa. Melnichuk loukkasi jotain toisen erän lopussa ja niinpä vieraat vaihtoivat maalivahdin päätöserään. Minuutin päästä Merkley sai syötön toiseen aaltoon ja viivytti laukaustaan, mutta Thompson pysyi mukana hämäyksessä loppuun asti pitäen etukulman kiinni. Hetken päästä Noesen puolestaan karkasi riistosta puolittain läpi, mutta lämäri oikeasta laidasta meni ohi takakulman.

HSK meni ratkaisevaan 4-2 johtoon seitsemän minuuttia ennen loppua, kun avausmaalissa uinunut kaksikko paikkasi erheensä. He painivat ensin päädyssä, kunnes Goulbourne tuli kulman 2v2-tilanteesta ulos kiekollisena ja laukoi kohti maalia. Leschyshyn ehti irtokiekkoon ennen Middletonia ja iski sen reppuun. SJ sai vielä yhden ylivoiman, mutta Schuldt ja Bischoff blokkasivat maalille tulleet kaukovedot. Sawchenko lähti maaliltaan kolme minuuttia ennen päätöstä ja Jones iski pian 3v1-hyökkäyksestä Quinneyn syötöstä tyhjiin 5-2 loppuluvut. Brown sai toisen syötön. HSK on voittanut kaikki viisi kotipeliään siten, että vastustaja on tehnyt tasan kaksi maalia, kummallista. Hienoa, että ensimmäinen ottelu kotifanien edessä päättyi voittoon ja vieläpä rakkaan vihollisen San Josen farmiseurasta.

Thompson saa miinuksen, koska hän pomputti eteensä joka toisen laukauksen eikä huokunut varmuutta. Irtokiekkokontrolli oli huonoa. Murphy puolestaan mokasi toisessa SJ:n maalissa ja nelosketjun kaksikko ensimmäisessä, mutta he paikkasivat sen lopussa.

Brownin vitja oli pari erää paras hyökkäyssuuntaan, vaikka ei tehnyt tulosta kuin vasta 35. minuutilla. O'Regan-Sikura kaksikko vietti vaihteeksi useamman pisteen iltaa. Cotter teki hienon maalin ja Hayes puolestaan oli hyvä omassa päässä. Dugan erottui edukseen Quinneyn ketjusta oikeastaan ainoana pelaajana kiekon kanssa.

Lucky-niminen hevosmaskotti esiteltiin muuten myös ottelun aikana:




15/50 Henderson vs. San Jose

Joukkueet kohtasivat uudelleen heti seuraavana iltana ja sopivasti iltayhdeksältä Suomen aikaa kolme tuntia ennen Vegasin ja Los Angelesin välisen pelin alkua. Kotijoukkueen kokoonpanossa ainoa muutos oli se, että Dorofeyev korvasi ylöskutsutun Brownin. Hän otti paikkansa O'Reganin ketjusta ja Rondbjerg siirtyi sentteröimään Elvenes-Jurco kaksikkoa, jolloin puolestaan Jones siirtyi Quinneyn laidalle Duganin pariksi.

Plussat ja miinukset
++
+ Elvenes, Dorofeyev, Quinney, Dugan, Cotter, Leschyshyn, Dahlström, Bischoff, Thompson
+/- Murphy, Hayes, McLaughlin, Schuldt, Goulbourne, Jones, Sikura, O'Regan, Jurco, Rondbjerg
-
--

Maalit:
- Avausmaali syntyi ylivoimalla pelin alussa kuten eilen. Elvenes toi kiekon alueelle, suojasi, kiersi vasemman laidan kautta maalin taakse ja syötti sitten slottiin lipuneelle Dorofeyeville, joka lakaisi keskeltä kiekon alakulmaan
- 37. minuutilla syntyi 2-0 osuma. Quinney pujotteli keskeltä hyökkäysalueelle ja ampui pienestä tilasta päin Sawchenkoa, joka torjui eteensä ja Dugan löi ilmasta kiekon sisään. Dahlström sai kakkossyötön
- O'Regan iski tyhjiin lopullisen niitin Quinneyn riiston ja Leschyshynin poikkikentän syötön jälkeen. Heti perään vielä Cotter voitti päätypainin ja syötti rystyltä maalin eteen Goulbournelle, joka ampui takakulmaan

Muut huomiot:
- Avauserässä SJ sai kolme ylivoimaa toisella puolikkaalla ja se sotki isäntien pelaamista. True tarjosi kulmasta parhaan paikan painottomalle puolelle Halbgewachsille, joka ampui avopaikasta ohi takakulman. Vedot olivat avauserässä lopulta 6-9 tarkan erän päätteeksi. Toisen erän alussa jämäylivoimalla Blichfeld kiskaisi vuorostaan ylärimaan vasemmalta kaarelta suoraan syötöstä kasvot laitaa kohden rightin kätisyydestä huolimatta
- Toisen erän avauskympillä Jurco ja Dorofeyev ottivat jäähyt, joten lyhyestä omasta ylivoimasta huolimatta vedot olivat 8-17 pelin puolivälissä. Viisi rangaistusta puoliväliin mennessä söi energiaa ja rytmiä, mutta ainakin pojat saivat harjoitella alivoimapelaamista tehden sen kiitettävästi
- Päätöserässä Cotter hankki vieraiden maalin takana jäähyn Megnalle, mutta paras tilanne syntyi alivoimalla SJ:lle, kun Bergmann pääsi karkuun harhasyötön seurauksena eikä Dahlström ehtinyt polkea tätä kiinni, mutta Thompson torjui alakulmasta räpylällään laukauksen. Vedot olivat 14-29 49 minuutin jälkeen
- Parhaan ylivoimansa HSK pelasi päätöserän puolivälissä, kun Murphy-Dugan-Sikura takakolmio ja O'Regan slotissa liikuttivat kiekkoa sekä laukoivat paljon tuloksetta. Paine alueella kesti puolitoista minuuttia
- Thompson otti lopulta ensimmäisen nollapelinsä 38 kopilla. HSK on voittanut nyt 13/15 pelistään. Reboundkontrolli oli paljon parempaa kuin viime pelissä
- Dahlström ja Bischoff saavat plussat ensisijaisesti AV-pelaamisestaan. Yläkerrasta maaleissa mukana olleille pelaajille voi antaa tunnustusta, kun muutoin 5v5-pelistä on hankala nostaa ketään esiin, koska peli oli niin rikkonainen. Leschyshyn oli pisterohmu kahdella syötöllään ja uurasti toisen kahden pisteen miehen Quinneyn tavoin alivoimalla kunnialla
- Kun tuli puhetta viimeksi noista Golden Knightsin YV-kuvioista, Silver Knightsilla on käytössään samat YV-haut luonnollisesti, jotta pelaajien on helppo tarvittaessa hypätä edustusmiehistöön. Alla näkyy esimerkiksi, kuinka VGK:n tavoin kaksi pelaajaa odottaa valmiiksi keskialueella punaviivalla laidoissa, Dahlström jättää kiekon puolustussiniviivalla taakse ja Elvenes-Jurco kaksikko kiihdyttää yli keskialueen välikaistoja pitkin


29/56 Kings vs. Golden Knights

Fleury palasi maaliin. Pacioretty oli sivussa päivittäin tarkkailtavan alavartalovamman takia, joten Tuch nousi hänen paikalleen ja Nosek kolmosketjuun. Kolesar sentteröi nelosta.

Arvosanataulukko
++
+ Nosek, Kolesar
+/- Fleury, McNabb, Theodore, Martinez, Hague, Whitecloud, Stone, Tuch, Stephenson, Smith, Karlsson, Marchessault, Roy, Glass, Carrier, Reaves
- Coghlan
--

Avauskymppi oli tarkka. Marchessault kilautti tolppaan kaukolaukauksellaan siniviivalta ja Kingsin ylivoimalla takakolmio petasi Doughtylle yhden lämäripaikan keskelle, mutta maskiton veto päätyi Fleuryn räpylään. Toinenkaan puolikas ei pelillisesti hurmannut. Molemmat viljelivät siirtokiekkoja alueelta toiselle ja syöttöketjut lavasta lapaan olivat olemattomia. Puolittaiset tilanteet syntyivät viivavetojen kautta, mutta Fleury seurasi hyvin paluukiekot patjatorjunnoista. Toisessa päässä Quick torjui kertaalleen hyvin patjallaan Tuchin matalan kudin keskeltä suorahyökkäyksen päätteeksi. Määttä jätti melko alussa pelin kesken kärsittyään ylävartalovamman Whitecloudin siististä laitataklauksesta, joten kotijoukkue puursi viidellä puolustajalla loppupelin.

26 minuutin kohdalla Kings meni edelle. Coghlanilla oli paikka purkaa pitkä oman alueen paine, mutta hän aikaili ja Vilardi riisti kiekon takaisin. Niinpä kulmahyrrien Mooren ja Lizotten johdolla paine jatkui Karlssonin ketjua vastaan. Kopitarkin ehti tuoreena jäälle, kun viivasta lähti laukaus, Moore ja Kopitar olivat maalilla survomassa ja lopulta Walker lakaisi ruuhkasta kiekon maaliin. Vegas haastoi jostain syystä maalin ja se ei mennyt läpi. Kings rankoi seuranneella ylivoimalla. Kopitar hämäsi laukovansa McNabbin läpi, mutta syöttikin neliön läpi Iafallolle, joka antoi tarkan syötön vasemmasta laidasta takatolpalle Brownin lapaan ohi Martinezin jääpeiton. Tämä jäi tekemättömään paikkaan, kun McNabb ei ehtinyt palata Kopitarin luota takaisin maalin eteen.

33. minuutilla Walker koukki Tuchia maalin edessä jäähynarvoisesti. Paciorettyn poissaollessa ykkösylivoima oli Theodore-Karlsson-Marchessault-Smith-Stone, mutta tulosta ei tullut, vaikka Stone kerran löysi päätypassilla keskeltä Smithin. Alivoimalla Lizotte puolestaan tuhlasi avopaikan Kempen esityöstä laukoen päin Fleurya, kun Smith kompuroi itsensä ohi tilanteesta. Vegas sai toisen ylivoiman perään, kun Kolesar kaatui päätyyn MacDermidin vauhdittamana. Alueelle tuonnit eivät kuitenkaan toimineet ja Kopitarin katkottua ensimmäisen yrityksen siniviivalla Kings sai kulutettua kellosta 40 sekuntia.

Päätöserän alussa Vegas sai ylivoiman. Tuch syötti päädystä kahden pelaajan puristuksista maalille Stephensonille, joka jäädytti Petersenin jäihin ja vei kämmenelle, mutta ei saanut kiekkoa tyhjiin, kun Doughty ilmestyi viime hetkellä torjumaan luistimella. Tämä siirsi maalia kuitenkin samalla, joten VGK sai kahden miehen ylivoiman puoleksitoista minuutiksi. Sen aikana Theodorelle pelattiin neljä one-timeria, mutta kaikki menivät ohi maalin pl. yksi mailaan osunut kuti. Ala-arvoinen 5v3-ylivoima kuten normaalisti. Vyöry jatkui laidoissa pyörien tasaviisikoin, mutta Kings puolusti keskustan hyvin. 53. minuutilla Reaves jäi vapaaksi maalille, mutta ampui riparin maalin kulmalta Petersenin syliin. Minuutin päästä Smith kilautti rimaan vasemmalta kaarelta Joonatanin syvyyssyötöstä.

Kavennus syntyi lopulta 3:27 ennen loppua, kun Kolesar katkoi hyökkäyssiniviivalla Kingsin hyökkäyksen ja käänsi pelin Nosekille, joka kiersi Doughtyn ja laukoi suoraluistelusta vasemmalta b-pisteeltä ranteella. Petersen torjui maskillaan ensimmäisen vedon. Rebound kimposi Nosekin vartalosta maaliin. Minuutin päästä peli oli silti ohi, kun Marchessault menetti kiekon hyökkäysalueella eikä Hague ehtinyt paikkaamaan viivassa, vaan Carter karkasi läpi ja uitti längistä kiekon maaliin.

Stonen seurahistorian pisin 10 ottelun pisteputki päättyi tähän peliin. Yksi hyvä 20-minuuttinen ei saa riittää NHL-ottelun voittoon eikä niin tapahtunutkaan. Kings oli kliininen kaksi erää ja viimeisessä erässä Petersen otti tarvittavat kopit. Klassinen ohipeli siis.

Nosek saa plussan maalistaan ja Kolesar esityöstään siihen. Nelosketju hoiti kymmenen minuutin jääajalla urakkansa siis plusmerkkisesti. Lisäksi Kolesar kyykytti toisessa erässä tappelussa Wagneria. Marchessault oli lähellä plussaa ollen ehkäpä kärkihyökkääjistä paras kahdeksalla laukauksellaan kohti maalia. Hän pelasi jopa 23 minuuttia. Theodore puolestaan laukoi kuudesti ja tosiaan päätöserän 5v3-ylivoimalla noista vedoista tuli ainakin neljä, mutta sihti uupui. Jossain luki, että Vegas on seurahistoriaan onnistunut kolme kertaa 19 yrittämällä maalinteossa kahden miehen ylivoimalla. Prosentti on sarjan kuudenneksi huonoin neljän kauden aikana. Coghlan saa vuorostaan miinuksen ainoana oltuaan selkeä syyllinen avausmaaliin, kun hänen purkunsa kesti liian kauan ja Vilardi karvasi pelivälineen takaisin Kingsille ennen kuin hetken päästä kiekko olikin sitten maalissa. Sen verran virkamiesmäistä Vegasin pelaaminen oli, että muut pelaajat ovatkin neutraalissa kategoriassa.

Mielenkiintoista analyysia ylivoimapelaamisesta. Mutta kun juuri eilen taas manasin ottelua katsoessani kuinka vaikeata Golden Knightseilla on saada tuo ylivoimakuvio kuntoon. Ehkä siinä on variaatioita sitten vähän liikaa. Kings laittoi ylivoimakuvionsa heti kuntoon ja taas sai katsella sydän sykkyrällä, kun Kingsit pyörittivät ylivoimapeliä. Mielestäni joku sellainen kuvio, että joku tuo kiekon yli siniviivan, syöttää siihen viereen ehtineelle joukkuekaverilleen, ja tämä levittää siniviivan alla esim. toiselle puolelle, niin kuvio on kunnossa. Noin ne muut joukkueet mielestäni pelaavat. Joku pitkä päätyyn on liian riskialtis.

Ja sitten pitäisi tietenkin saada jotain mielikuvituksellisia kuvioita tuohon ylivoimapeliin kun se on saatu valmiiksi, että liikutettaisiin kiekkoa poikittain ja maalivahti ei olisi valmiina tasapainoasennossa torjuntaan. Mutta tämä menee jo paljon yli meikäläisen tietotason, noin simppelisti ajatellen tuolllainen vain tuntuisi parhaimmalta.

Lehneristä vielä, vaikka olen häntä paljon mollannut, niin hän osaa kyllä pelata kiekkoa ihailtavasti paremmin kuin Fleury, jolla ei tunnu olevan mitään hajua, mitä sen kiekon kanssa tulisi tehdä. Lehner laittaa kiekon päättäväisesti ja vauhdilla haluamaansa suuntaan melallaan, kun taas Fleurylla ei ole hajuakaan, mitä tehdä kiekon kanssa kun se on lavassa. Ei siinä pitäisi jäädä ihmettelemään, mitä nyt tekisi. Pisteet Lehnerille tästä. Muuten saisi mies ajaa hiuksensa lyhyeiksi ja pudottaa parikymmentä kiloa painoa, niin sitten ehkä katsottaisiin, jos rupeaisin hänestä enemmän pitämään.
Minusta kuvion kuntoon saamiseen ei valmennuksen tarvitse puuttua, koska kyllä se onnistuu hyvällä prosentilla, mutta tuohon ylivoimapelin pyörittämiseen pitää löytää uusia niksejä. Stonekin tuskaili viime pelin jälkeisessä haastattelussa, että he ovat kokeilleet sekoittaa koostumuksia ja koittaneet eri kuvioita, mutta toteutuksen pitää olla vain parempi. Mitä tulee Lehneriin, hän on ehkä kyllä hieman varmemman oloinen kiekollisena, mutta ei minua kyllä pelota niinäkään hetkinä, kun Fleury pelaa mailalla. Ehken ole sitten kiinnittänyt riittävästi huomiota hänen mailapelaamiseensa. Toki tuon tietyn arpomisen olen havainnut, mutta silloin tilanne vaikuttaa olevan minusta hänellä päällisin puolin kontrollissa ja kyse on vain hämäämisestä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Minusta kuvion kuntoon saamiseen ei valmennuksen tarvitse puuttua, koska kyllä se onnistuu hyvällä prosentilla, mutta tuohon ylivoimapelin pyörittämiseen pitää löytää uusia niksejä. Stonekin tuskaili viime pelin jälkeisessä haastattelussa, että he ovat kokeilleet sekoittaa koostumuksia ja koittaneet eri kuvioita, mutta toteutuksen pitää olla vain parempi. Mitä tulee Lehneriin, hän on ehkä kyllä hieman varmemman oloinen kiekollisena, mutta ei minua kyllä pelota niinäkään hetkinä, kun Fleury pelaa mailalla. Ehken ole sitten kiinnittänyt riittävästi huomiota hänen mailapelaamiseensa. Toki tuon tietyn arpomisen olen havainnut, mutta silloin tilanne vaikuttaa olevan minusta hänellä päällisin puolin kontrollissa ja kyse on vain hämäämisestä.

Okei, yritetään seurailla näitä asioita, kuinka nopeasti ylivoimakuvio tulee kuntoon ja miten saadaan kiekkoa siinä liikuteltua ja nopeita laukauksia sitten aikaiseksi, ja toisaalta miten Fleury pärjää kiekon käsittelyssä. Nythän saatiin kätevästi Lehner taas ykkösmaalivahdiksi, kun hän torjui Losin voiton arvoisesti, mutta Fleuryn edessä saatiin tuollainen ohipeli ja tappio aikaiseksi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
30/56 Vegas vs. St. Louis

Lehnerin vuoro oli pelata maalissa. Holden korvasi Coghlanin puolustuksessa. Glass joutui vilttiin ja Brown kipusi nelossentteriksi. Nosek sentteröi kolmosta laidoillaan Roy ja Kolesar. Pacioretty oli sivussa toisesta perättäisestä ottelusta.

Viiden minuutin tienoilla Hague antoi oivan poikkisyötön hyökkäysalueella, mutta Smith tuhlasi one-timerpaikan oikealta kaarelta. Seurauksena oli toki melkoinen ruuhka maalin eteen, mutta Haguekaan ei saanut maalille laskeuduttuaan vetoa kohti maalia Binningtonin pyöriessä miten sattuu. Hetken päästä Tuch pääsi ampumaan ensin vapaasti keskeltä päin Binningtonia ja heti perään Martinez antoi haguemaisen poikkisyötön vasemmasta laidasta ja Tuch kilautti rimaan oikealta puolelta. Avausmaali syntyi ajassa 8:41, kun Karlsson punnersi aloitusvoiton Schennistä tai aika lailla tasapeli tuo oli. Yhtä kaikki, Marchessault kiersi poimimaan irtokiekon eikä Schwartz pysynyt perässä. Joonatan laukoi nopeasti laidasta ja veto yllätti helposti Binningtonin.

Toinen kymppi oli vähän tasaisempi. Vegasin puolustus pysyi toki yhä kuosissa eikä suurta uhkaa vieraista ollut. Blues laukoi koko pelissä vain 16 kertaa kohti maalia Vegasin 35 vetoa vastaan. Erän lopussa Vegasin ykkösylivoima pääsi hetkeksi jäälle ja YV-pelaaminen oli jo paremman näköistä kuin viime pelissä.

Toisen erän alussa Marchessault tarjoili päädystä tekopaikan Smithille maalin eteen, mutta tämä nosti rystyltä yli patjan vain tolppaan. Tuch-Stone kaksikko esitti puolestaan piinaavaa karvausta 26. minuutilla eikä Blues tuntunut pääsevän pois omista. Minuutin päästä Blues silti tasoitti, kun ykkösketju ei päässyt pois omista ja McNabb-Holden parillakin oli alla pidempi vaihto. Tarasenko punnersi vanhanaikaisyrityksen Lehnerin patjaan. Kiekko pomppi kohti viivaa, Dunn astui esiin ja tinttasi vastakiekon takayläkulmaan ohi Holdenin blokin. Maalin jälkeen Vegas pääsi takaisin pelin päälle, muttei luonut mitään supermaalipaikkoja. Päätösvitosen alkuun Kolesar otti kamppijäähyn, mutta alivoima toimi vaivattomasti. 25 sekuntia ennen erätaukoa puolestaan Theodore pujotteli Marchessaultin jätöstä taitavasti kahden pelaajan välistä oikeasta laidasta keskelle, mutta veto meni suoraan syliin. Karlssonin vitja kirjasi Vegasin 20 laukauksesta kohti maalia yhdeksän ensimmäisessä kahdessa erässä ollen kaukalon paras koostumus.

Päätöserän alussa Vegas meni johtoon. Holden pelasi kiekon kulmaan Stonelle, joka nousi esiin ja yritti syöttää takatolpalle Tuchille, mutta kiekko jäi matkalle Schwartziin. Stone sai irtokiekon kuitenkin haltuunsa maalin edessä ja lakaisi sen sisään, kun Binnington oli jo liukunut takatolpalle. Eipä johtomaalia voinut vääryytenä pitää ottelun tapahtumiin nähden. Viiden minuutin kohdalla Stone antoi huonon syötön kohti viivaa hyökkäysalueella. Schwartz lähti nostamaan vastahyökkäystä ja käänsi kiekon laidasta keskelle rystyllä ohi Stephensonin. Tarasenko pääsi nokikkain Lehnerin kanssa, mutta tämä nollasi venäläisen laukauksen. Ajassa 47:50 Stone otti ilmasta kädellä haltuun Blues-puolustajan purkuyrityksen ja pääsi ampumaan vapaasti kuudesta metristä, mutta veto meni oikealta ohi eikä vanhanaikainenkaan uponnut patjan läpi.

52. minuutilla Golden Knights meni 3-1 johtoon. Kolesar-Roy kaksikko karvasi kiekon Bluesin päädyssä isännille. Hague toimitti sitten pelivälineen viivasta maalille ja sinne ehtinyt Kolesar ohjasi kiekon patjaan sekä siivosi oman reboundinsa ohi Binningtonin tehden viimein NHL-uransa avausosuman. Näemmä Kolesar säästeli sitä live-yleisön eteen:




Minuutin päästä ykkösketju pääsi jopa 4v1-vastahyökkäykseen. Kuvio oli kyllä hieno. Smith kuljetti vasenta laitaa ja jätti kiekon Theodorelle, joka otti mukaan neljännen miehen Martinezin vielä oikealta puolelta ja tämä antoi yhdellä kosketuksella syötön takaisin vasemmalle takatolpalle Smithille, mutta syöttö oli epätarkka. Muutoin Smith olisi saanut vain ohjata kiekon tyhjiin. Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Perronin käsillehuitomisjäähy kostautui, kun nopean kiekonliikuttelun päätteeksi ykkösylivoima onnistui. Smith siirsi kiekon oikeasta kulmasta kohti viivaa Marchessaultille, joka antoi nopean poikkisyötön Stonelle ja tämä puolestaan tarjoili slottiin Karlssonille. Binnington torjui ensimmäisen laukauksen, mutta paluukiekkonsa Wiljami nosti maalin kattoon.

Ykkösylivoima onnistui vielä toistamiseen kaksi minuuttia ennen loppua, kun Karlsson pudotti kiekon vasemmasta laidasta viivaan, Theodore laukoi ja Stone ohjasi maalin edestä kiekon sisään Faulkin jätettyä hänet vapaaksi. Kyseessä oli kapteenin 12:s osuma tällä kaudella ja jälleen kerran hän teki voittomaalin, sillä niitä on nyt peräti seitsemän 12 osumasta. Kun marmorit ovat pöydällä, Kivi astuu esiin. Kyseessä oli kolmas ottelu neljään päivään, joten annan tunnustuksen yhdelle kauden vakuuttavimmista esityksistä huippujoukkuetta vastaan. Blues tosiaan pysyi nätisti kurissa tasaviisikoin, kun VGK viisikkopuolusti erinomaisesti sallien vain 16 vetoa kohti Lehneriä. Päätöserässä vedoista tuli vain kolme. Vegas pysyi voittamattomana kultaisilla paidoilla ja fanien ollessa hallissa tällä kaudella.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault, Smith, Karlsson, Stone, Kolesar, Roy, Theodore, Hague
+/- Lehner, McNabb, Holden, Whitecloud, Martinez, Stephenson, Tuch, Nosek, Carrier, Reaves, Brown
-
--

Ykkösketju oli dominoiva tasaviisikoin. Ainoa miinuksena Smithin pisteetön putki venyi jo kuuteen otteluun eikä hän tunnu osuvan mistään juuri nyt. Yhteensä Marchessault, Karlsson ja Smith laukoivat 17 kertaa kohti maalia. Karlsson kirjasi tehot 1+2 ja Marchessault 1+1. Stone puolestaan kiskaisi 2+1 tehot päätöserään. Kolesar-Roy kaksikko oli alaketjujen parhaimmistoa. Roy pysyi taitavasti kiekossa useampaan otteeseen ja Kolesar kamppaili hyvin laidoissa. Bonuksena oli 3-1 maali. Alakerrasta Theodore pelasi virheittä 24 minuuttia ja tarjosi uhkaa hyökkäyssuuntaan. Hän laukoi ajoittain melko hanakasti ylivoimalla kohti maalia heti, kun linja vain aukeni ja Stone teki maskia. Viimeisessä osumassa tuo kuvio lopulta toimi. Hague puolestaan alusti Kolesarin osuman ja oli muutoin hyvä liikuttamaan kiekkoa. Hän on melko hiljaisuudessa kasannut 3+9=12 pistettä 27 otteluun ja teholukema on +10.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
30/56 Vegas vs. St. Louis

Hague puolestaan alusti Kolesarin osuman ja oli muutoin hyvä liikuttamaan kiekkoa. Hän on melko hiljaisuudessa kasannut 3+9=12 pistettä 27 otteluun ja teholukema on +10.

Hague on ollut hyvä etenkin kiekon kanssa ja lisäksi hänellä on painava laukaus, jota ei pelkää käyttää. Ihme juttu, ettei hän liene saanut koko kaudella tippaakaan yv-aikaa. Ilman muuta kannattaisi hänen taitojaan hyödyntää ainakin kakkoskoostumuksessa.

Nosek-Roy-Kolesar -ketju pelasi hyvän matsin, mutta onhan tuo lähtökohtaisesti aika tehottoman oloinen koostumus Stanley Cup-tavoittelijan kolmosketjuksi. No, saa nähdä, miten kokoonpano elää, kun Pacioretty palaa takaisin kehiin.

Hopearitarit ovat pelanneet hyvin. Löytyisiköhän sieltä joku, jota voisi kokeilla jo tällä kaudella Vegasissa myös hyökkäävässä roolissa, Elvenes vaikkapa?
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Hague on ollut hyvä etenkin kiekon kanssa ja lisäksi hänellä on painava laukaus, jota ei pelkää käyttää. Ihme juttu, ettei hän liene saanut koko kaudella tippaakaan yv-aikaa. Ilman muuta kannattaisi hänen taitojaan hyödyntää ainakin kakkoskoostumuksessa.

Nosek-Roy-Kolesar -ketju pelasi hyvän matsin, mutta onhan tuo lähtökohtaisesti aika tehottoman oloinen koostumus Stanley Cup-tavoittelijan kolmosketjuksi. No, saa nähdä, miten kokoonpano elää, kun Pacioretty palaa takaisin kehiin.

Hopearitarit ovat pelanneet hyvin. Löytyisiköhän sieltä joku, jota voisi kokeilla jo tällä kaudella Vegasissa myös hyökkäävässä roolissa, Elvenes vaikkapa?
Juu, kyllähän Hagueta voisi kokeilla niinä hetkinä kakkosylivoimassa, kun Martinez on esimerkiksi ollut oikeassa siivessä, mutta toisaalta Alecilla on samat kolme maalia tehtynä kuin Haguella ja one-timer on voimakkuudeltaan samaa luokkaa, joten eipä tuossa suurta vääryyttä tapahdu, että Hague ei saa kuin lähinnä satunnaisesti AV-aikaa.

Elvenes ei ole pelannut minusta niin hyvin, että hän ansaitsisi kutsua ylös. Hän on Sikuran tavoin vielä liiaksi Pirrin kaltainen pelaaja, joka tekee AHL:ssä tehoja ihan mukavasti, mutta NHL:ään keskinkertaisen luistelun siirto ei ole helppoa. Kummankaan kiekottomaan pelaamiseen ei minusta voi luottaa tarpeeksi juuri nyt, vaan he ovat vähän turhan pehmeitä laidoissa. Elättelen silti yhä toiveita, että Elvenesistä tulee ennen pitkää Teräväisen kaltainen laituri, joka osaisi tehdä asioita kiekottomanakin.

En kyllä näe, että nykyisessä AHL-miehistössä olisi ketään, joka nostaisi merkittävästi vaikkapa kolmosketjun tasoa, jos se on ideaalikoostumuksessa Roy-Glass-Tuch. Duganista olen pitänyt, mutta hänen luistelunsa ei varmaan ihan vielä riitä NHL:ssä. O'Reganilla ja Cotterilla luistelu riittäisi paremmin, mutta ei heistäkään kyllä oikein ole sateentekijöiksi. Kolesar on ihan hyvä 13. hyökkääjä heihin nähden. Quinneya voisi toki kokeilla kolmossentterinä nyt, kun Glass vaikuttaa joutuneen vaihteeksi epäsuosioon ja Nosek on pelannut kolmosen keskellä, koska Cage on pelannut AHL:ssä minusta kiitettävää sentteripeliä molempiin suuntiin ja kamppailuvoima on NHL-tasolla ja hän pystyy keskikaistalla kuljettamaan kiekkoa itsekin ohi karvauksen.

Kallionkielen nimi on muuten lisätty Silver Knightsin kotisivuille. Pelinumeroksi näyttää tulevan 53.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
31/56 Colorado vs. Vegas

Fleury palasi maaliin. Holden jatkoi McNabbin parina. Glass jatkoi viltissä, mutta Pacioretty palasi kokoonpanoon, jolloin Tuch palasi kolmoseen Royn ja Nosekin vierellä ja Kolesar sentteröi nelosta.

Arvosanataulukko
++
+ Pacioretty
+/- McNabb, Martinez, Theodore, Hague, Whitecloud, Stone, Stephenson, Roy, Nosek, Tuch, Carrier, Kolesar, Reaves
- Fleury, Holden, Karlsson, Smith, Marchessault
--

Jos edellinen ottelu oli yksi kauden parhaista, tämä oli yksi heikoimmista. Colorado oli parempi maalein 5-1. Avauserä oli hurja. Molemmilla oli 2-3 läpiajoa jo avauskymppiin ja tilanteita oli niin paljon, että kaikkia on turha kerrata. Vegas osui avausvaihdossa, kun Pacioretty veivasi Makarin kahville tämän hukattua kiekon luistimiinsa ja laukoi rystyltä vieraiden ainoan osuman suorahyökkäyksen päätteeksi. Hieno paluu kokoonpanoon. Smith puolestaan tuhlasi läpiajonsa uittamalla kämmeneltä patjaan. Toisessa päässä Bellemare tuhlasi läpiajonsa ampumalla päin Fleurya ja Toews kilautti puolestaan ranteella ylärimaan vasemmalta kaarelta toisesta aallosta. Loppupuolella Whitecloud pelasti yhden maalin estämällä Makarin vanhanaikaisyrityksen.

Toisessa erässä Avs oli oikeastaan koko ajan pelin päällä ja VGK ei päässyt mihinkään. Nosekkin livahti paitsioon, kun hän olisi päässyt läpi. Neljä maalia omiin tappoi pelin. Vastineena oli vain kolme kutia toiseen päähän kohti maalia koko erässä, kun vastustajalla oli neljä osumaa. Kolme jäähyä eivät tietenkään edesauttaneet. Tasoitus syntyi ylivoimalla 24 minuutin kohdalla. Toews levitti vasempaan siipeen, Girard ampui blokkiin ja neliön keskeltä Donskoi huitaisi kiekon ohi Fleuryn Tuchin ja Royn välistä. Viiden minuutin päästä Compher katkaisi Whitecloudin siirtokiekon keskialueella, kiersi yli sinisen vasemman kautta ja laukoi pienestä kulmasta kohti maalia rystyltä. Fleury imi vedon etukulmasta sisään valitettavasti eikä maalia voi laittaa kenenkään muun piikkiin. Seuraavaksi ykkösketjun hyökkäysalueen puolustuspeli vuoti. Karlsson syötti vasemmasta laidasta maalille, mutta syöttö ei löytänyt omia. Avs lähti vastaiskuun ohittaen Marchessaultin välittömän karvauksen laidan kautta. Keskialueelle syntyi 2v2-tilanne ja Makar kiekon O'Connorilta saatuaan kiersi helposti Holdenin ja ohitti lopuksi Fleuryn. Lopuksi vielä 35. minuutilla Karlsson hävisi oman pään aloituksen Landeskogille. Rantanen siirsi kiekon viivaan. Makar sai puolustajapariltaan levityksen ja ampui kohti maalia. Rantanen ehti ohjaamaan vedon patjaan ja Landeskog siivosi reboundin tyhjiin Martinezin selän takaa.

Päätöserässä Bellemare lopulta osui päättäen 2v1-hyökkäyksen varmaan viimeistelyyn Compherin syötöstä. Tilanne syntyi, kun Karlsson antoi sokkosyötön hyökkäysalueella eikä se löytänyt omia. Theodore jäi yksin kahta vastaan, kun McNabbkaan ei ehtinyt polkea ajoissa kiinni Bellemarea. Theodoren teholukema oli -3, koska hän oli jäällä kolmen viimeisen vastustajan maalin aikana, mutta oli ikään kuin aina syytön joutuen katsomaan muiden mokailuja vierestä. Bellemaren läpiajon lisäksi O'Connor ehti tuhlata yhden läpiajon lisää. Vegas sai sentään jo kuusi kutia avausvitoseen, joten erän alku oli parempi kuin toinen erä yhteensä, vaikka omissa soikin. Lopulliset vedot olivat 32-19. VGK sai päätöskympillä kiekon maaliin, kun Roy ampui Gravesin jaloista tolppaan ja ampui sitten ruuhkasta kiekon sisään maalin edestä Grubauerin oltua jäissä, mutta tilannetta edelsi niukka paitsio.

Pacioretty saa ainoana plussan hienosta viimeistelystään ja tasapainoisesta paluustaan kokoonpanoon. Miinusta tulee useammalle pelaajalle. Fleury päästi yhden helpon ja huippuiltana joku muukin maali olisi ollut otettavissa. Holdenia vietiin rumasti kolmannessa maalissa. Ykkösketju puolestaan oli jäällä Avsin maalien 3-5 aikana. Karlsson erityisesti pelasi huonosti noissa vaihdoissa.

Samat joukkueet kohtaavat tänään iltayhdeksältä. Ilmeisesti Coghlan olisi palaamassa kokoonpanoon ja toivottavasti Glasskin. Mitä tulee KHL:ään, SKA eteni konferenssifinaaleihin kaataen Moskovan Dynamon voitoin 4-1. Morozov sentteröi koko sarjan ajan kolmosketjua laidoillaan Podkolzin ja Marchenko. Ainoan tehopisteensä Ivan sai kolmannessa pelissä alustettuaan tasavajaalla Podkolzin 1-0 osuman:




Peyton Krebs puolestaan sai täyteen 200 pistettä WHL:ssä:


 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
32/56 Colorado vs. Vegas

Fleury jatkoi maalissa, joten ensi kerran molempien veskareiden ollessa terveinä he eivät vuorotelleetkaan, vaan Fleury pelasi toisen pelin putkeen. Puolustuksessa Coghlan odotetusti korvasi Holdenin. Glass sen sijaan pysyi viltissä. Nosek otti nelossentterin viitan ja Kolesar kipusi kolmosketjun laitaan Royn sentteröidessä.

Arvosanataulukko
++
+ Nosek, Carrier, Pacioretty, Tuch, Martinez, Theodore
+/- Fleury, Coghlan, Hague, Smith, Karlsson, Marchessault, Roy, Kolesar, Reaves
- McNabb, Whitecloud, Stephenson, Stone
--

Avs iski avausmaalin toisella minuutilla. Donskoi leikkasi kärkimiinalla oikeasta laidasta keskelle ja ohitti Fleuryn etuyläkulmasta. Mcnabb myi itsensä turhan helposti ja Stephensonin takapaine selkään ei ollut riittävää. Heti maalin jälkeen Kolesar pudotti tumput Renoufin kanssa jostain syystä. Kolmannella minuutilla Nosekin vahva päätypelaaminen tuotti vetopaikan Martinezille vasemmalle kaarelle, mutta veto kilpistyi Grubauerin ylävartaloon. Ensimmäisen jäähyn otti Hague kahdeksan minuutin kohdalla tuupattuaan maalin edessä vastustajan jäihin. Sitä edeltävät minuutit Vegasin peli oli vain selviytymistä omissa sekä kiekkojen nostelua keskialueelle. Ylivoimalla MacKinnon ja Makar kokeilivat ranteella hanakasti omia ratkaisuja tuloksetta.

13. minuutilla nelonen väläytti taas, kun suorahyökkäyksen lopuksi Nosek laukoi vapaasti vasemmalta puolelta päin veskaria. Parin minuutin päästä Landeskog kolasi isäntien maalin takana Marchessaultin jäihin jäähyn arvoisesti. YV toi tasoituksen, kun Paciorettyn poikkisyöttö tavoitti Martinezin ja tämän one-timer painui etukulmaan. Viime pelin tapaan Pacioretty jatkoi siis kakkosylivoimassa, kun DeBoer halusi jatkaa ykkösylivoimassa kokeiluaan, jossa Theodoren ja Stonen seurana oli Karlssonin ketju. Coghlan oli viivassa saaden kakkossyötön tasoitukseen. Stephenson oli neliön keskellä ja Tuch maskissa. 2:26 ennen taukoa kuitenkin Avs teki 2-1 osuman, kun Toews käytti kiekon laidassa MacKinnonilla, liikkui keskelle ja tinttasi suoraan paluusyötöstä limpun etualakulmaan Fleuryn kautta. Stone-Pacioretty kaksikko vuoti tuossa 2v2-tilanteessa. Pacioretty ei saanut syöttöä katki pehmeällä mailapaineella ja Stone maalintekijää kuriin.

Nelosvitja värkkäsi tasoituksen toisen erän alkupuolella saaden ansaitun palkinnon. Nosek syötti päädystä Theodorelle, joka ampui ja Carrier ohjasi maalin edestä tasoituksen. Ajassa 25' MacKinnonit pyörittivät Karlssonin vitjaa, mutta Rantasen lätty takatolpalta toiselle ei löytänyt Landeskogia, kun Wiljami puolusti mailan pois. Puolivälissä VGK sai ylivoiman Gravesin taklattua keskialueella kiekotonta Kolesaria. Kakkosylivoima toimi taas paremmin, mutta Paciorettyn kokeilu vasemmasta siivestä ranteella jäi patjaan. Stephensonillakin oli puolittainen paikka maalin edessä. Seuraavaksi Whitecloud puolestaan esti laidassa Rantasta etenemästä. Donskoi pujotteli ylivoiman aluksi laidasta keskelle Martinezin ja Smithin välistä, mutta veto jäi takapatjaan. Lopussa Fleury koppasi näyttävästi Toewsin viivavedon. Päätösminuutilla Donskoi löi jarrut kiinni Martinezin edessä maalin oikealla kulmalla ja ampui vapaasti, mutta tuloksetta.

Päätöserän alussa Marchessault-Karlsson kaksikko alusti riistopelillään paikan laidasta maalin eteen Smithille, mutta rystyneppi oli löysä. Hetken päästä Kadri karvasi Whitecloudilta kulmassa kiekon ja syötti poikittain Saadille, joka ampui patjaan avopaikasta. Toisessa päässä viiden minuutin kohdalla MacKinnon rikkoi Nosekia, kun tämä oli pääsemässä kakkoskiekkoon maalin kulmalla. Ykkösylivoima pyöritti minuutin hyvin, mutta takakolmion kudit olivat osoitteettomia. Vegas sai uuden ylivoiman ennen puoliväliä, kun Stephenson punnersi keskeltä läpi ja Graves roikkui liiaksi. Theodore pelasi koko ylivoiman, mutta se ei tuottanut mitään. Neljä minuuttia ennen loppua Stone petasi jään pinnasta Paciorettylle paikan maalin vasemmalle kulmalle, mutta tämä ampui logoon. Hetken päästä Martinez päätti suorahyökkäyksen tolppakutiin vasemmalta niin ikään.

Jatkoajalla Pacioretty teki sesongin neljän jatkoaikaosumansa. Tuch polki oman maalin takaa väkisin ohi Donskoin luoden 2v1-hyökkäyksen. Hän syötti laitaan Paciorettylle jatkaen itse maalille. Toewsin mailasta Maxin syöttö kimposi tolppaan. Pacioretty virui itse maalille lyömään irtokiekon sisään Toewsin huidottua ensin ohi kiekosta.

Nelosketjun kaksikko Carrier-Nosek saa plussat siitä hyvästä, että he olivat osa vieraiden parasta ketjua päästen tulostaululle. Sen ollessa jäällä laukaukset olivat 6-2. Kakkosketju sen sijaan hävisi pelinsä laukauksin 8-18. Pacioretty tuotti tehot 1+1, mutta eritoten Stone ja Stephenson olivat löperöitä omissa. Tuch saa plussan voittomaalin alustuksesta. Theodore ja Martinez olivat plussan arvoisesti näkyviä ylöspäin. McNabbilla ja Whitecloudilla oli puolestaan vähän heikompi iltapuhde omalla alueella.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
33/56 Vegas vs. Los Angeles

Lehner palasi maaliin. Dansk oli luukulla, joten Fleurylla oli lepopäivä. Glass palasi kokoonpanoon kolmossentteriksi Royn paikalle. Käytössä olivat vaihteeksi kultaiset kypärät.

Avauserän alussa Theodore kolaroi tuomarin kanssa oman maalin edessä ja Kings riisti kiekon. Iafallo laukoi hieman ohi ja jatkotilanteen Lehner sulki. Syntyi kuitenkin oman pään aloitus, jonka Stephenson hävisi ja Kingsin aloituskuvion päätteeksi Pacioretty hukkasi keskellä Royn, joka latasi one-timerin slotista ohi Lehnerin. Puolivälissä Hague otti kulmassa jäähyn rikottuaan Vilardia. Alivoiman lopussa Martinez blokkasi yhden kudin. Se tarkoitti, että hän on nyt 47 ottelussa putkeen blokannut vähintään yhden laukauksen. Tuo on pisin voimassaoleva putki tässä sarjassa. Ykkösketju loi pari puolittaista paikkaa päädyn kautta kemioillaan, mutta Karlssonille ei maistunut maalin kulmalta. Glass tarjoili myös kertaalleen kulmasta hyvän passin takatolpalle nousseelle Martinezille, mutta tämä ei kunnolla osunut kiekkoon. Ihan pirteästi Cody kuitenkin palasi rosteriin. Tuch ja Glass olivat jäällä yhdessä neljä minuuttia ja sen aikana kaikki laukaukset olivat 10-1 Vegasille. Laukaukset kohti maalia erässä olivat 9-13, koska alussa Kings oli parempi, mutta toisella puolikkaalla VGK paransi viisikkopuolustamistaan. Pacioretty loukkasi itseään myös erässä ja joutui olemaan pari vaihtokiertoa sivussa, mutta kyllä hän lopulta pystyi pelaamaan.

Toisen erän alussa Vegas tasoitti ylivoimalla. Ykkösylivoima oli yhä muodossa Theodore, Stone ja ykkösketju. Kakkosylivoimassa Glass ja Pacioretty olivat siivissä, Martinez viivassa, Stephenson keskellä ja Tuch maalilla. Karlsson pelasi vasemmalta kiekon maalin kulmalle Stonelle, joka käänsi sen poikittain Joonatanille oikeaan laitaan. Tämä ampui puolittain onnistuneesti. Irtokiekko jäi maalille ja neliön keskeltä Smith nosti sen pömpeliin päättäen kahdeksan ottelun pisteettömän putkensa. Seitsemän minuutin kohdalla Wagner puolestaan pääsi läpi ja ampui Theodoren takapaineesta johtuen Lehnerin patjaan.

Tuon jälkeen palloiltiin melko tasaisesti ja molemmat ehtivät hukkaamaan yhdet ylivoimat, kunnes reilut kolme minuuttia ennen taukoa Nosek teki 2-1 osuman. Carrier voitti luistelukilvan päätyyn, suojasi, pelasi viivaan Whitecloudille, tämä ampui päätylautaan ja Nosek oli hereillä paluukiekossa maalin kulmalla. Nelosketju ja eritoten Nosek-Carrier kaksikko jatkoi siis viime aikojen hyvää pelaamistaan. Reilun minuutin kuluttua puolestaan Hague tälläsi luvut 3-1:een vastakiekkoon vasemmasta laidasta, kun Karlsson ja Marchessault voittivat ensin päädyssä 2v2-kamppailun. He jatkoivat siitä, mihin jäivät avauserässä ja nyt tuli palkinto tasaviisikoinkin, kun Hague näytti, miksi hän teki 35 maalia viimeisellä juniorikaudellaan.

Päätöserän avauskuusiminuuttisella vetoja maalia kohti oli yhteensä yksi. Avauserän alun jälkeen viisikkopuolustaminen toimi melko mukiinmenevästi. Lopullisen niitin Vegas iski 53. minuutilla, kun Theodore-Glass-Kolesar kolmikko tuli kiekotellen yli keskialueen Theodoren katkaistua ensin Kingsin pyörityksen omissa. Glass taiteli hienosti hyökkäyssiniviivalla keskikaistalla paineen alla ja suorahyökkäys päättyi Theodoren levityksestä Kolesarin leikkaukseen maalille ja uittoon patjaan. Kiekko kimposi takaviistoon ja paikalle pyyhälsi Martinez viimeistelemään. Glass oli kolmossyöttäjä siis.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault, Karlsson, Smith, Tuch, Glass, Carrier, Nosek, Hague, Whitecloud, Theodore, Martinez
+/- Lehner, McNabb, Coghlan, Stone, Stephenson, Pacioretty, Reaves, Kolesar
-
--

Ykkösketju oli erinomainen tasaviisikoin luoden maalipaikkoja varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Smith päätti kahdeksan ottelun kuivan kauden ja pelasi hyvää alivoimaakin. Karlsson laukoi eniten kohti maalia eli neljästi, mutta ei päässyt maalin makuun. Alaketjuista erottuivat Tuch-Glass ja Carrier-Nosek kaksikot puolestaan positiivisesti. Kolesar syöttöpisteestään huolimatta jää nyt ilman plussaa. Glass teki erinomaisen paluun kokoonpanoon pelaten yhden kauden parhaista otteluistaan hyökkäyssuuntaan. Hän olisi ansainnut myös syöttöpisteen viimeiseen maaliin. Nosekilla on puolestaan kahdeksan pistettä viimeiseen kahdeksaan otteluun, joten tsekki pelaa parasta jääkiekkoaan sitten avauskauden juuri nyt. Alakerrasta erottui kaksi paria. Hague ja Whitecloud olivat mukana toisen erän lopun maaleissa ja Theodore-Martinez kaksikko viimeisessä osumassa. Martinez blokkasi kuusi laukausta lisäksi ja tosiaan hän viilettää 47 ottelun blokkiputkessa. Kakkosketjulle olisi voinut antaa miinusta Kingsin avausmaalista, mutta hyökkäyspään aloitus syntyi tosiaan Theodoren törmättyä tuomariin ja Kingsin ryövättyä kiekon, joten menkööt läpi tämän kerran, vaikka Stephenson-Pacioretty kaksikko eritoten pelasi tuon huonosti. Aloituksissa Vegas oli helisemässä jo Coloradoa vastaan ja tänäänkin Kings vei 60% aloituksista, joten tuohon pitää tulla muutos, koska yllättävän paljon vastustajat ovat viime aikoina tehneet osumia aloitusvoittojen jälkitilanteista.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Avauserän alussa Theodore kolaroi tuomarin kanssa oman maalin edessä ja Kings riisti kiekon.

Pacioretty loukkasi itseään myös erässä ja joutui olemaan pari vaihtokiertoa sivussa, mutta kyllä hän lopulta pystyi pelaamaan.
Pacioretty kolaroi linjatuomarin kanssa, ja tippui jäähän vähän vaikean näköisesti polvelleen. Ja tosiaan ottelun alussa päätuomari oli Vegasin maalin edessä estämässä Vegasin puolustustyöskentelyä ja potkimassa kiekkoa Kingsien mailaan. En yleensä kritisoi tuomareita, mutta nyt oli kyllä vähän oudon näköistä toimintaa ottelun alkupuolella.

Mites yleistä on tuo, että ykkös/kakkosmaalivahdille annetaan päivä kokonaan vapaaksi, niin ettei ole edes penkillä tuuraamassa? En muista tällaista meininkiä kylläkään ennen olleen. Tällä kertaa muuten Lehnerin kiekonkäsittely ei oikein vakuuttanut minua, juuri kun pääsin häntä kehumasta edellisessä näkemässäni Vegas-matsissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Mites yleistä on tuo, että ykkös/kakkosmaalivahdille annetaan päivä kokonaan vapaaksi, niin ettei ole edes penkillä tuuraamassa? En muista tällaista meininkiä kylläkään ennen olleen. Tällä kertaa muuten Lehnerin kiekonkäsittely ei oikein vakuuttanut minua, juuri kun pääsin häntä kehumasta edellisessä näkemässäni Vegas-matsissa.
Ei tuo ennenkuulumatonta ole. Onhan Fleurylla aiemminkin ollut vapaapäiviä silloin, kun kakkosveskari on pelannut jonkun etukäteen helpomman kotiottelun. DeBoer totesi Colorado-voiton jälkeen muuten, että alkukauden näyttöjen perusteella hän ansaitsi pelata nuo molemmat Avs-pelit.

Holden laitettiin waivereihin, mutta hän läpäisi ne. Koska hän oli pelannut yli kymmenen ottelua ylhäällä, niin piti tehdä, jotta hänet voitiin siirtää tilataksiin. Sinne hänet siirrettiin, jotta Pietrangelolle avautui tilaa ylös paluulle. Glass puolestaan pudotettiin farmiin saamaan suurempaa vastuuta. Lisäksi hän on ainoa waiver-vapaa pelaaja.

Vegas uutisoi myös, että Layton Ahac ja Zack Hayes saivat kolmen vuoden tulokassopimukset, jotka astuvat voimaan ensi kaudella. Ahac tulee pelaamaan farmiin ensin loppukaudeksi AHL-sopimuksella ja ensi kaudesta alkaen sitten tulokassopimuksella. Hayes puolestaan on antanut AHL-kaudella toistaiseksi hyvät näytöt puolustuksessa ja tienasi siten itselleen mahdollisuuden vakiinnuttaa asemansa organisaatiossa.

34/56 Vegas vs. Los Angeles

Fleury palasi maaliin. Roy palasi kolmossentteriksi Tuchin ja Kolesarin väliin. Vegas pelasi 11 hyökkääjällä, koska Reaves putosi alkulämmöissä pois pelistä. Pietrangelo puolestaan palasi puolustukseen McNabbin pariksi.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Theodore
+/- Pietrangelo, McNabb, Martinez, Stone, Pacioretty, Smith, Marchessault, Roy, Kolesar, Tuch, Carrier, Nosek
- Fleury, Whitecloud, Hague, Stephenson
--

Kings oli parempi maalein 2-4. Avausmaali syntyi kahden minuutin kohdalla, kun Walkerin purusta lasin kautta Athanasiou pujahti Whitecloudilta ja Carrierilta karkuun ja hän viimeisteli läpiajosta rystyltä alakulmaan. Toisessa maalissa erän loppupuolella Björnfot laukoi viivasta maalille ja Fleury pomputti eteensä torjuttavan laukauksen, johon reagoi ensimmäisenä Andersson putaten sen maaliviivalta sisään Theodoren ja Martinezin välistä. Alivoima sentään toimi tässä erässä, kun Kings hukkasi kaksi ylivoimaa toisella puolikkaalla. Vegasilla oli erän alkupuolella joitakin maalipaikkoja, mutta viimeistely oli huonoa.

Toisen erän puolivälissä Karlsson kavensi, kun Marchessault laukoi kääntökudin läheltä siniviivaa maalille ja maalin kulmalla oli valppaana Karlsson ennen Athanasiouta. Kings iski kuitenkin seuraavat kaksi maalia erän toisella puolikkaalla. Ensin Athanasiou luistelu juoksukiekon perään ja ehti siihen ennen vasenta kulmausta. Hän heitti vain kiekon maalille ja jotenkin Fleury onnistui hörppäämään kiekon lähes maaliin. Paikalle tuli Anderson-Dolan ja löi lopulta Fleuryn jaloista kiekon reppuun. Maalivahdin piikkiin tämäkin kuten edellinen osuma. Neljännessä maalissa Fleuryn sekoilu jatkui, kun Anderson antoi pystysyötön siniviivalle. Martinez sai lavan väliin, mutta kiekko kimposi keskelle Iafallolle, joka pääsi puolittain läpi. Fleury arvioi täysin väärin tökkäyksen ajankohdan ja Iafallo kiersi hänet helposti. Erän lopussa Stephenson puolestaan taklasi kyynärpää ylhäällä hyökkäysalueen kulmassa Björnfotia ulosajon arvoisesti. Niinpä päätöserän Vegas pelasi kymmenellä hyökkääjällä.

Vegas kesti viiden minuutin alivoiman loppuun melko vaivatta päätöserän alussa ja kavensi heti sen jälkeen, kun Kolesar ja Tuch rouhivat päädystä kiekon viivaan Theodorelle, jonka rannari painui maaliin Karlssonin tehtyä maskia. Theodorella oli toinenkin maalipaikka 52. minuutilla, kun hän nousi takatolpalle riiston jälkeen, mutta Petersen torjui laukauksen. Kiri kuihtui lopullisesti kahteen jäähyn kuutisen minuuttia ennen loppua. Hague otti illan toisen oman alueen roikkumisjäähyn ja Pietrangelo kamppasi vastustajan maalin takana hetken päästä. Kahden miehen ylivoimalla Kempe laukoi kahdesti tolppaan, joten lopputulos oli 2-4.

Fleury oli heikoin lenkki. Viisikkopuolustuskaan ei ollut ihan parhaalla tasolla. Whitecloudilla ja Haguella oli vähän vaikeampi ilta. Hague jäähyili ja Whitecloud nukkui avausmaalissa hieman. Theodore saakin 1+1 tehoillaan ainoana plussan alakerrasta. Keskinkertaisen alkukauden jälkeen hän on alkanut tekemään odotettua tulosta sanotaanko viimeisen kolmen viikon aikana. Pietrangelo laukoi seitsemästi kohti maalia, joka oli eniten, mutta kunnon uhka puuttui. Yläkerrasta Karlsson ansaitsee plussan 1+1 tehoistaan ja alivoimapelaamisestaan. Kingsin YV oli tosiaan 0/5. Stephenson saa puolestaan miinuksen turhasta ulosajostaan. Hieman ohipelin makua tässä oli, vaikka laukaukset Vegas vei 42-30 kohti maalia, mutta 5v5-pelissä maaliodottama oli Kingsin eduksi 2.6-3.6. Vieraat tekivät neljä maalia tasaviisikoin, jonka he ansaitsivatkin.

AHL-pelejä on rästissä tällä hetkellä neljä. Katson ne jossain vaiheessa läpi ja kirjoittelen enemmän, mutta todettakoon se, että Kallionkieli teki debyyttinsä Silver Knightsissa viime yönä nelosketjun laidassa ja Glass puolestaan oli myös pelipäällä 1-3 vierasvoitossa tehoin 1+1. Elvenes ja Rondbjergin kanssa yhteistyö on sujunut ainakin tehojen valossa mukavasti, kun Elvenes oli mukana alustamassa kaikkia kolmea maalia:


 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ei tuo ennenkuulumatonta ole. Onhan Fleurylla aiemminkin ollut vapaapäiviä silloin, kun kakkosveskari on pelannut jonkun etukäteen helpomman kotiottelun. DeBoer totesi Colorado-voiton jälkeen muuten, että alkukauden näyttöjen perusteella hän ansaitsi pelata nuo molemmat Avs-pelit.
Siis kun kakkosveskari pelasi, niin kolmosveskari oli penkillä ja Fleury jossain kaupungilla tai missä lie kuljeksimassa? Aika outoa minun mielestäni, mutta en ole tosiaan niin tarkasti näitä seurannut.

Stephenson saa puolestaan miinuksen turhasta ulosajostaan.
Tosiaan täysin turhan näköinen ja vaarallinen niitti kasvoihin laitaa vasten. Tuosta voisi antaa mielestäni vähän ylimääräistä penalttiakin. Jaa, näköjään kaveri onkin kuulusteltavana.

Fleury oli tosiaan heikko neljänteen maaliin asti, mutta sen jälkeen piristyi ja oli varma, kuten muukin joukkue. Ei vaan voi antaa noin paljon eteen vastustajalle ja sitten pelata viimeinen 10-15 minuuttia kuin viimeistä päivää. Täytyy pelata sitä viimeistä päivää heti ottelun alusta asti (huokaus)...
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
35/56 Vegas vs. Minnesota

Lehner oli maalissa. Stephenson sai kolmen ottelun pelikiellon ja kun Reaveskin oli sivussa, Vegas pelasi kymmenellä hyökkääjällä, koska Glass tosiaan pelasi AHL:ssä vieraissa, mutta hänet on jo kutsuttu ensi yön otteluun takaisin, vaikka McCrimmon totesi haastattelussa pari päivää sitten, että tavoitteena on saada Glassille lisää itseluottamusta farmin kautta. Noh, ilmeisesti yksi peli riitti, mutta onhan tuo melko lyhytnäköistä ajattelua, vaikkakin pakkoraossa hänet kutsuttiin heti takaisin. Roy sentteröi aluksi Paciorettya ja Stonea sekä Nosek Tuchia ja Carrieria. Kolesar oli kymmenes hyökkääjä. Lisäksi alakerrasta Whitecloud oli sivussa ylävartalovamman vuoksi. Viimeksi unohtui mainita puolestaan se, että Golden Knightsin pelaajisto sai viikko sitten ensimmäisen rokoteannoksen ja toisen he saavat Foleyn mukaan 3-4 viikon päästä jonakin sellaisena päivänä, kun joukkue ei pelaa, jotta sivuvaikutukset minimoitaisiin. Silver Knightsin tulevan kotiareenan nimeksi tulee puolestaan Dollar Loan Center.

Tämän pelin alussa Roy pääsi nokikkain Talbotin kanssa ohi Kaprizovin, mutta 21 pelin kuiva kausi jatkui. Karlsson vei ajassa 3:29 kuitenkin Vegasin johtoon, kun Theodore toi kiekon hyökkäysalueelle ja irtokiekon nappasi hänen kuljetuksensa päätteeksi Wiljami, joka sipaisi oikeasta laidasta kiekon takakulmaan. Olihan tuo veto kyllä torjuttavissa. Minnesota tasoitti kahdeksan minuutin kohdalla, kun Greenway syötti vasemmasta laidasta keskelle ohi McNabbin ja maalille ajanut Kaprizov ohjasi kiekon takakulmaan, kun Karlsson ei saanut lapaa kuriin. 12. minuutilla McNabb kilautti viivasta ylärimaan, kun Carrier-Roy-Tuch kolmikko pelasi pitkän vaihdon vieraiden alueella. Heti perään Stone päätti 2v1-hyökkäyksen omaan ratkaisuun oikeasta laidasta Talbotin syliin ja Nosek puolestaan ampui keskeltä päin Talbotin seuraavassa vaihdossa Stonen esityöstä. Nosek tosiaan siirtyi erän edetessä kakkosen keskelle ja Roy pelasi Tuchin kanssa paljon. Ylivoimat olivat Theodore-Karlsson-Marchessault-Smith-Tuch ja Pietrangelo-Martinez-Pacioretty-Roy-Stone. Päätösminuutilla Rask kilautti vuorostaan ylärimaan vasemmasta laidasta. Erä oli aika tasainen tilastojenkin valossa.

Toisen erän alussa McNabb tööttäsi Kaprizovin näyttävästi kumoon, kun tämä haki pyörähdysharhautusta. Alivoimalla puolestaan Karlsson ja Nosek saivat yv-hyökkäyksen, mutta Wiljami ampui itse oikeasta laidasta ohi maalin. Heti perään jäähyn loputtua Smith tarjoisi 2v1-tilanteen päätteeksi avopaikan Kolesarille takatolpalle, mutta tämä ampui jotenkin Talbotin hanskaan ja seuraavassa vaihdossa Talbot ryösti mailallaan hänet takatolpalta, joten Keeganin tuttu tuhlailu jatkui. Laukauksen pitää lähteä nopeammin tällä tasolla. Erän loppupuolella Tuch ampui läpiajosta patjoihin. Kaikkinensa erä oli maalivahtien ja eritoten Talbotin näytöstä.

Päätöserän alussa McNabb osui ensi kerran 67 otteluun, kun hän ampui viivasta ja Tuch teki maskia. Marraskuussa 2019 syntyi edellinen kihaus. Syöttöpisteet saivat Carrier ja Nosek, jotka alustivat paikan päädystä. Heti perään Dumba päätti toisessa päässä 2v1-hyökkäyksen laukaukseen Lehnerin hasnkaan. Dumba myös tarjoili Raskille lämärisyötöllä paikan takatolpalle, mutta Lehner venytti patjan eteen. Lopulta Wild tasoitti 4v3-ylivoimalla, kun Fialan siirrosta Spurgeon tykitti one-timerin vasemmasta siivestä ohi Martinezin blokin ja voimattoman Lehnerin. Kahdeksannella minuutilla Carrier pujahti vasemmasta laidasta puolittain läpi, mutta ampui avopaikasta lohoon. Neljä minuuttia ennen loppua Marchessault löysi Smithin vasemmalta takatolpalta, mutta tämä ei saanut kunnon kutia aikaan. Viime sekunneilla Bonino puolestaan ampui Johanssonin tarjoilusta yli puolityhjän maalin.

Jatkoajalla Eriksson Ek ajoi yli Lehnerin, joten Vegas sai jauhaa ylivoimaa pari minuuttia tuloksetta. Paras paikka tuli Karlssonille takatolpalle Stonen syötöstä, mutta Talbot venyi eteen. Pacioretty ja Pietrangelo olivat muut miehet erikoistikentällisessä tietysti, mutta yhtä tehotonta kiekon siirtelyä ja paikkojen vaihtoa tuo YV-pelaaminen oli kuin ennenkin.

Rankkareilla Vegas hävisi. Ampujat ja ratkaisut olivat tutut, joten Talbot torjui kaikki yritykset. Marchessault kokeili hiipivää suoraa laukausta kilpialakulmaan kuten aina ja Theodore ponnetonta rystynostoa. Tuch puolestaan tutusti veivasi viimeiseen asti, mutta rystyuitto jäi patjaan. Wildilta Fiala ampui tolppaan ja Lehnerin luistimen terästä kiekko ponnahti omaan maaliin.

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Carrier, Tuch, Nosek, McNabb
+/- Karlsson, Smith, Marchessault, Stone, Pacioretty, Roy, Theodore, Martinez, Pietrangelo, Hague, Coghlan
- Kolesar
--

Carrier-Nosek-Tuch kolmikko pelasi hyvin yhdessä ollessaan. McNabb saa plussan maalistaan ja ylärimakudistaan. Lehner oli maalissa minusta ihan hyvä ja tarjosi mahdollisuuden voittoon, koska rankkareitakin meni omiin vain yksi kolmesta. Alakerran peluutus oli kiintoisaa. Hague ja Coghlan pelasivat vain kymmenisen minuuttia. Theodore, Martinez ja McNabb pelasivat 23-24 minuuttia ja Pietrangelo peräti 29:45. Ei kovin tervettä pitkällä aikavälillä. Hyökkäyksessä Stone, Karlsson, Pacioretty, Marchessault ja Smith pelasivat yli 21 minuuttia. Stone kellotti jopa 25:04 ja Wiljami minuutin vähemmän. YV-aikaa Stonelle toki kertyi vajaat kuusi minuuttia, mutta eipä hän mitään merkittävää luonut kuin Karlssonin jatkoeräpaikan. Karlsson jäi neutraaliin kategoriaan, koska 1-0 maalia seurasi nukahdus 1-1 osumassa Kaprizovia vastaan.

KHL;ssä Morozov jatkoi SKA:n kolmossentterinä konferenssifinaalien avauksessa TsSKA:ta vastaan. SKA jäi jo avauserässä ratkaisevasti jälkeen päästäen kaksi osumaa eikä päässyt enää rinnalle millään. AHL:ssä Silver Knights kaatoi Roadrunnersin toistamiseen vieraissa samoin 1-3 numeroin. Kallionkieli jatkoi nelosketjun vasemmassa laidassa ja onnistui uransa toisessa AHL-ottelussa maalinteossa, fantastista:




Viidestä viimeisestä ottelussa HSK:lla on neljä voittoa ja yksi tappio. He pelaavat ensi yönä vielä kolmannen kerran Roadrunnersia vastaan. Viime pelissä muuten Peter Diliberatore teki debyyttinsä puolustuksessa. Rästin ensi viikolla tosiaan viimeistään nuo Eagles- ja Roadrunners -kamppailut jossain välissä, joten ei niistä sen enempää tässä vaiheessa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
36/56 Vegas vs. Minnesota

Fleury oli maalissa. Brown ja Glass saapuivat farmista täyttämään kokoonpanon. Holden korvasi Haguen. Glass pelasi Stonen ketjussa ja Brown nelossentterinä. Nosek oli kolmosessa Tuchin ja Royn kanssa.

Aika samanlainen kiekkopeli tämä oli kuin edellinenkin eli tasainen. Kuudennella minuutilla Vegas meni edelle, kun Tuch dumppasi kiekon kulmaan, Roy päästi paluukiekon lävitseen hämäten Talbotia ja kahta Wild-pelaajaa, jolloin toisesta aallosta tullut Nosek sai ampua keskeltä rystyltä kiekon puolityhjään rysään. 14. minuutilla Marchessault ja Theodore sahasivat 2v1-hyökkäyksessä tekopaikan Shealle, mutta tämän laukaus epäonnistui avopaikassa ja hän pyyhki vain lumet kiekon päältä. Wildilla oli 3-4 kappaletta teräviä vastahyökkäyksiä, jotka päättyivät laukauksiin kohti maalia laidoista eikä Fleurylla ollut suuria ongelmia torjua ylätorsollaan. Hyökkääjät takakarvasivat myös hyvin mielestäni.

24. minuutilla Dumba kilautti viivasta tolppaan puolivahingossa. Heti perään Theodore vapautti pystysyötöllään Paciorettyn puolittain läpi, mutta rystykuti oikealta meni sivuverkkoon. Hetken pääst ylivoimalla Theodore vuorostaan osui ranteella ylärimaan siniviivalta. Kauheasti muuta ei toisesta erästä jäänyt mieliin.

Päätöserässä Wild tasoitti ylivoimalla, kun Fiala toi kiekon hyökkäysalueelle ja Martinez löi sen häneltä irti, mutta irtokiekko ajautui Eriksson Ekille vasemmalle. Tämä löysi takatolpalta Kaprizovin eikä Martinez ehtinyt enää saada häntä kuriin. Alle minuutin päästä syntyi voittomaali, kun Nosek hävisi oman pään aloituksen Eriksson Ekille. Suter pelasi viivasta kulmaan Greenwaylle, joka syötti päädystä maalin eteen ja Eriksson Ek naulasi kiekon maaliin, kun Nosek ei saanut häntä kuriin. Vegas sai oljenkorren 8:45 ennen loppua ylivoiman muodossa, kun Karlsson ohitti kärkimiinalla Dumban ja laukoi keskeltä logoon ja samassa Smithia rikottiin. Ylivoimalla Vegas ei kuitenkaan saanut mitään aikaan toisin kuin vierasjoukkue aiemmin. Loppukirikin jäi melko köyhäksi, joten Wild voitti toistamiseen T-Mobile Areenalla. Stone totesi pelin jälkeen, että ylivoima pitää todella saada rullaamaan, koska se ratkaisee jääkiekko-otteluita.

Arvosanataulukko
++
+ Tuch, Roy
+/- Fleury, Martinez, Theodore, Pietrangelo, McNabb, Holden, Coghlan, Nosek, Stone, Pacioretty, Glass, Karlsson, Smith, Marchessault, Carrier, Brown, Kolesar
-
--

En ihan hirveästi keksi onnistujia, mutten epäonnistuajiakaan. Tuch ja Roy olivat värkkäämässä ainoaa osumaa, joten he saakoot plussat. Lisäksi Tuch takakarvasi pari kertaa hyvin omiin päin. Nosek olisi saanut myös plussan, mutta hän pelasi heikosti voittomaalissa, joten se nollasi hänen tekemänsä osuman. Fleury oli maalilla OK 25 kopilla. Ei hän mitenkään erityisesti joutunut venymään. Puolustus oli melko harmaata massaa lukuun ottamatta Theodoren paria väläytystä hyökkäyssuuntaan. Pietrangelo pelasi 27 minuuttia, mutta eipä hänestä hirveästi saatu irti hyökkäyssuuntaan kuten 8,8 miljoonan miehestä pitäisi saada. Pacioretty jäi toisessa pelissä putkeen vain yhteen laukaukseen maalia kohden. Sitä ennen hänellä oli selostuksen mukaan 72 pelin putki, jonka aikana hän laukoi aina vähintään kahdesti kohti maalia. Joulukuun viides päivä 2019 Islesin vieraana Pacioretty jäi nollaan laukaukseen, mutta tosiaan sittemmin aina näihin Wild-peleihin saakka hän laukoi aina vähintään kahdesti kohti maalia. Glass ei ihmeitä esittänyt kakkosketjun keskellä. Brown puolestaan sai jääaikaa vaivaiset viisi minuuttia.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
37/57 St. Louis vs. Vegas

Lehner palasi maaliin. Pietrangelo palasi ensi kerran St. Louisiin uudessa nutussaan. Reaves oli tervehtynyt pelaamaan, mutta Whitecloud ei ole mukana vieraskiertueella. Brownin viime pelin vähäinen jääaika johtui tosiaan loukkaantumisesta kesken pelin eikä hän ollut nytkään kaukalossa, kun Reaves tosiaan palasi pelaamaan. Roy sentteröi nelosta ja Nosek kolmosta laidoillaan Tuch ja Kolesar. Kärkiketjut olivat ennallaan.

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Pietrangelo, Martinez, Hague, McNabb, Stone, Pacioretty, Marchessault, Karlsson, Smith, Nosek, Tuch, Kolesar, Carrier
+/- Holden, Theodore, Roy, Glass, Reaves
-
--

Heti alussa Schwartz pujotteli keskeltä läpi päästen nokikkain Lehnerin kanssa, mutta tämä otti hyvän patjatorjunnan ja pari muutakin oivaa lähitorjuntaa avauserässä. Vegas meni johtoon ajassa 6:25, kun Nosek syötti poikittain Kolesarille, joka pudotti vasemmasta laidasta viivaan Holdenille ja tämä laukoi suoraan syötöstä. Nosek oli ehtinyt maalille ja ohjasi kiekon pönttöön jatkaen kuumaa virettään. Hän on pelannut piste per peli -tahdissa suunnilleen viimeiset kymmenen ottelua. Kuuden minuutin päästä syntyi 0-2 osuma, kun kakkosvitja sähisi energisesti hyökkäysalueella. Lopulta Stone otti irtokiekon Paraykon edestä ja pelasi sen viivaan Martinezille, jonka rannari painui alakulmaan ohi Husson, kun Pacioretty teki maskia. Hetken päästä Perron kilautti lämärin oikeasta laidasta ylärimaan. Blues kavensi lopulta kolme minuuttia ennen taukoa illan ainoalla osumallaan, kun Sanford kiersi maalin taakse Holden selässään eikä tämä saanut stoppia aikaan, vaan roikkui perässä turhaan. Sanford käänsi syötön maalin takaa sen eteen ja paikalle pyyhälsi Bozak viimeistelemään, kun Roy oli myöhässä.

26. minuutilla Stone siirsi kiekon hyökkäysalueella keskeltä oikealle puolelle Pietrangelolle, joka nousi ja ampui vapaasti Husson mailanvarteen. Seuraavassa vaihdossa Paraykon lämäri puolestaan nousi Pietrangelon lavasta Nosekin kasvoihin ja tämä jätti jään vertavuotavana, mutta Tomas palasi kehiin erän lopussa. Vegas iski seuraavaksi kolme maalia kahteen minuuttiin ja neljä maalia kuuteen minuuttiin. Ensin Kolesar otti todella hyvin taklauksen vastaan kulmassa ja vieritti kiekon maalin taa Tuchille, joka löysi viivasta nousseen Martinezin ja tämä täräytti vastakiekkoon lämärin takakulmaan. Seuraavaksi Pietrangelo nousi viivasta ohi Schwartzin oikeaa laitaa pitkin ja syötti maalin eteen yksin unohtuneelle Carrierille, joka ohjasi längeistä kiekon varmasti sisään. Vielä ennen erän puoliväliä ykkösketjun energiavaihto päättyi siihen, että Marchessault pysyi kiekossa hetken aikaa nollakulman tasolla ja ampui sitten Husson kypärän kautta kiekon etuyläkulmasta sisään. Tuo riitti Bluesin valmennukselle ja Husso otettiin pois. Binningtonin nollakaan ei kauaa säilynyt, kun Hague laukoi viivasta ja Reavesin tehtyä maskia kiekko livahti kainalosta sisään. Carrier ja Roy kirjasivat syöttöpisteet hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Kaikkiaan 15 eri pelaajaa pääsi tehopisteille, mikä on uusi seuraennätys. Vain Glass, Reaves ja Theodore jäivät ilman tehopisteitä.

Päätöserä oli pelkkää pelailua. Lopussa Lehner otti komean venytyksen, kun Bozak pääsi maalin kulmalla vapaasti käsiksi patjareboundiin. Perron puolestaan ampui kertaalleen vapaasti oikeasta laidasta kohti längejä tuloksetta. Toisessa päässä Pacioretty ampui kertaalleen vapaasti slotista ranteella suoraluistelusta syliin.

Lehner voitti tosiaan selvästi maalivahtitaiston, joten siksikin lopputulos oli 6-1 vieraille. Holden ja Roy mokasivat isäntien ainoassa osumassa, mutta he paikkasivat sen ollen mukana kumpainenkin yhdessä maalissa toiseen päähän. Jätin neutraaliksi myös tehottoman kolmikon Glass-Reaves-Theodorea. Reaves tosin teki hyvän maskin viimeiseen maaliin ja Glasskin olisi ansainnut kolmossyötön toiseen osumaan kamppailupelaamisellaan. Kaikista hyökkääjistä Carrier ja Kolesar viettivät kahden pisteen iltaa ja alakerrasta Martinez teki kaksi osumaa. Kolesar varsinkin pelasi minusta ehkä parhaan ottelunsa. Hän oli todella hyvä laidoissa ja pysyi rauhassa kiekossa ottaen iskut vastaan ja löytäen sitten vapaan lavan vierestä kerta toisensa jälkeen.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jos nyt yrittäisin summata ranskiksilla Kultaritareiden tämän hetken pelaajavireitä ja vähän yli koko kaudenkin, sanoisin jotain seuraavaa. Kertokaa, jos meni pieleen.

- Nosek on kaikkien aikojen vireessä tällä hetkellä ja tosiaan tuo piste per peli tahti nyt päällä

- Martinez on tainnut olla alakerran paras pelaaja tällä kaudella tässä joukkueessa. Blokkaa ja syö kiekkoja kuin pieni eläin, mutta ehtii vielä toiseen päätyyn napsimaan pisteitä

- Petro on ollut pettymys. Kovin se liikkuu ja yrittää, mutta pisteitä ei vaan työmäärään nähden tunnu tulevan tarpeeksi. Ei ole päässyt oikein muun joukkueen ja pelityylin kanssa sinuksi. Toivotaan, että pian pääsisi, mutten tuo seitsemän miljoonan kausimaksu vai mikä lie alkaa kyllä kuulostaa aivan liian korkealta. Tulos tai ulos

- Smithillä on ollut vaikeaa pisteiden teko. Jotenkin pehmeältä tuo hänen pelinsä vaikuttaa ketjukavereihin verrattuna, mutta ehkä mukana on ollut huonoa tuuriakin

- hidas, hitaampi Reaves. Uskallanko sanoa, että ei ole enää käyttöä tässä joukkueessa? Taklaa jonkin verran, mutta muuten heikkoa

- Lehner on ottamassa ykkösmolarin viittaa vahvasti tässä kohtaa, ja DeBoerilla tuskin on mitään sitä vastaan. Minulla olisi, mutta sitähän ei lasketa...

- Tuchin maalivainu on kuivahtanut vissiin kokonaan. Harmi, sillä jos hän pystyisi pelaamaan alkukauden tasossa, niin hän olisi yksi NHL-tähdistä, lähestulkoon

Muut ovat suunnilleen odotetulla tasollaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jos nyt yrittäisin summata ranskiksilla Kultaritareiden tämän hetken pelaajavireitä ja vähän yli koko kaudenkin, sanoisin jotain seuraavaa. Kertokaa, jos meni pieleen.

- Nosek on kaikkien aikojen vireessä tällä hetkellä ja tosiaan tuo piste per peli tahti nyt päällä

- Martinez on tainnut olla alakerran paras pelaaja tällä kaudella tässä joukkueessa. Blokkaa ja syö kiekkoja kuin pieni eläin, mutta ehtii vielä toiseen päätyyn napsimaan pisteitä

- Petro on ollut pettymys. Kovin se liikkuu ja yrittää, mutta pisteitä ei vaan työmäärään nähden tunnu tulevan tarpeeksi. Ei ole päässyt oikein muun joukkueen ja pelityylin kanssa sinuksi. Toivotaan, että pian pääsisi, mutten tuo seitsemän miljoonan kausimaksu vai mikä lie alkaa kyllä kuulostaa aivan liian korkealta. Tulos tai ulos

- Smithillä on ollut vaikeaa pisteiden teko. Jotenkin pehmeältä tuo hänen pelinsä vaikuttaa ketjukavereihin verrattuna, mutta ehkä mukana on ollut huonoa tuuriakin

- hidas, hitaampi Reaves. Uskallanko sanoa, että ei ole enää käyttöä tässä joukkueessa? Taklaa jonkin verran, mutta muuten heikkoa

- Lehner on ottamassa ykkösmolarin viittaa vahvasti tässä kohtaa, ja DeBoerilla tuskin on mitään sitä vastaan. Minulla olisi, mutta sitähän ei lasketa...

- Tuchin maalivainu on kuivahtanut vissiin kokonaan. Harmi, sillä jos hän pystyisi pelaamaan alkukauden tasossa, niin hän olisi yksi NHL-tähdistä, lähestulkoon

Muut ovat suunnilleen odotetulla tasollaan.
Ei noihin ole oikeastaan lisättävää. Smith tekee joka toinen kausi yli 20 maalia ja joka toinen kausi hän tuhlaa paikkoja. Viime kauden ennätyksellisen 27 maalin kauden jälkeen nyt on taas hiljaisempaa, mutta peruspelaaminenkaan ei ole ollut ihan sillä tasolla kuin aiempina kausina. Ei hän nyt heikko ole ollut, vaan keskinkertainen. Reaves on viime aikoina vähän piristynyt ja maalivahtitilanteeseen en ota kantaa. Molemmille tulee varmasti vielä hyviä ja huonoja pelejä. Fleuryn vire ei voinut kantaa ikuisesti ja Lehner on pelannut pari hyvää peliä, mutta tuo asetelma ehtii kääntyä vielä ennen poffejakin. Tuch tarvitsisi puolestaan vakiintuneemmat ketjutoverit pystyäkseen jatkuvaan tuotantoon kolmosketjusta. Hän on kuitenkin yhä sisäisen maalipörssin kakkonen, mutta viime aikoina verkko ei ole tosiaan hirveästi heilunut.

Posti toi muuten tänään paketin Las Vegasista. Koska suunnitelmana on kerätä kaikki pelipaidat jossain vaiheessa, tilasin tuon retropaidan Whitecloudin nimellä. Miksi? Koska hän teki ensimmäisen voittomaalin noilla paidoilla ja ulkojääpelissä syötti sen Tuchin spin-o-rama -osuman. Lisäksi hän on ensimmäinen farmista toden teolla VGK:n kokoonpanoon suurehkoon rooliin murtautunut pelaaja ja ylipäätään ehkä jopa suosikkipuolustajani ohi Theodoren, koska olenhan pumpannut hänen renkaitaan Wolves-ajoista alkaen, jolloin hän oli minusta vakuuttavin ja kypsin puolustaja ohi Haguen, Coghlanin ja Brännströminkin. Onneksi DeBoer lopulta antoi hänelle mahdollisuuden näyttää osaamistaan ja syksyllähän Whitecloud pelasi jo muun muassa McNabbin kanssa ykkösalivoimaparissa pudotuspeleissä. Zach on osoittanut olleensa kehujeni arvoinen ja pidän myös hänen nöyrästä luonteestaan pelin jatkuvana opiskelijana.

Samassa paketissa tuli Silver Knightsin avainnauha ja snapback, koska ensimmäinen tilaamani VGK:n kannattajatuote oli niin ikään avainnauha. Lisäksi paketissa tuli läpinäkyvä kristallikiekko, jonka sisälle oli sulatettu pala Tahoe-järven rannalla pelatun historiallisen ulkoilmapelin kaukalon jäästä. Enpä ole ennen sortunut pelkkiin keräily-esineisiin, mutta tuo tuote oli saatava, kun hintakin oli vain muutamia kymppejä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
38/56 St. Louis vs. Vegas

Fleury oli maalissa. Stephenson palasi pelikiellon jälkeen kaukaloon, joten Glass pudotettiin vilttiin. Martinez ei ollut pelikunnossa, joten Vegas pelasi kolmatta kertaa tällä kaudella alle 18 kenttäpelaajalla. Roy oli nelossentteri ja Nosek jatkoi kolmosessa akvaario päässään Tuchin ja Kolesarin kanssa. McNabb pelasi Theodoren kanssa ja Holden Pietrangelon. Hague oli viides puolustaja.

Avauserä oli vierailta karmea puolustuksellisesti. Blues sai 3-4 läpiajoa, kun selustassa oli tilaa. Tarasenko käytti ensimmäisen heti hyödyksi ampumalla räpyläkäden yläkulmaan kierrettyään Haguen. Hän pääsi kokeilemaan hetken päästä uudelleen samaa, mutta Fleury torjui sillä kerralla hanskallaan. Myös Blais ampui avauskympillä vapaasti slotista ranteella kohti hanskayläkulmaa ja onnistuikin maalinteossa Vegasin viisikon keskeltä, kun Holden ja Pietrangelo peruuttivat liiaksi ja Perronin kova syöttö laidasta löysi Blaisin keskeltä. Hetken päästä Hague lahjoitti vielä toisen läpiajonsa, kun hän antoi harhasyötön siniviivalla Schwartzille, mutta tämä ei onnistunut viimeistelyssään. Vegasin paras maalipaikka oli Smithin alivoimaläpiajo, mutta kun hän oli ampumassa, Perron nosti mailan viime hetkellä.

Toinen erä oli parempaa kiekkoa vierailta ja Golden Knights pääsi omalta alueelta ulos puhtaammin. Avauskympillä se hukkasi kaksi ylivoimaa ja perättäisten epäonnistuneiden ylivoimien putki kasvoi kuuteentoista. Päätösvitosella hyvä paine jatkui ja kakkosketjun pitkän pyörityksen aikana Stonelle avautui avopaikka maalin edestä, mutta hän suti patjaan ja heti perään Kolesar veivasi laidasta tiensä slottiin, mutta rannari oli ponneton. Bluesin viisikko joutui pelaamaan todella pitkän vaihdon omissa, kunnes he lopulta pääsivät vaihtoon Theodoren epäonnistuneen haaston jälkeen. Vegas vyöryi erässä päälle vieden vedot 4-21, mutta Binnington oli muuri.

Päätöserän avauskymppi oli niin ikään maalivahtien näytöstä. Binnington pysäytti Theodoren avopaikan painottomalta puolelta vastaantulollaan ja Carrierkaan ei takatolpalta onnistunut maalinteossa. Toisessa päässä Fleury otti yhden komean sivuttaisliiketorjunnan ja lisäksi nollasi Cliffordin avopaikan maalin edestä. Lopulta Blues onnistui maalinteossa 53. minuutilla, kun Kyrou laukoi Holdenin jaloista kääntölaukauksen patjaan ja irtokiekko kimposi Walmanille, joka laukoi paluukiekon verkkoon tehden NHL-uransa avausmaalin. Tuch oli valunut turhan alas laiturina, joten Walmanille avautui siksi niin paljon tilaa. Vegas kavensi kuitenkin parin minuutin päästä. Reaves alusti taklauksellaan maalin. Parayko oli jo purkamassa painetta, mutta Reavesin niitin myötä se ei onnistunutkaan. Jatkotilanteessa Carrier syötti päädystä oikeaan laitaan ja Royn laukaus yllätti Binningtonin. Samalla Nic päätti 24 pelin kuivan kauden. Lopussa Vegas haki vielä kavennusta kuudella neljää vastaan puolentoista minuutin ajan siinä onnistumatta, joten peräkkäisiä ylivoimia ilman maalia on kasassa nyt 18. Binnington hoiti isännille 3-1 voiton ottamalla 50 torjuntaa. Yritystä Vegasilla kyllä oli kahdessa viimeisessä erässä, mutta tehottomuus vaivasi kuplapudotuspelien tapaan.

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Carrier, Roy, Reaves
+/- Fleury, McNabb, Holden, Pietrangelo, Stone, Pacioretty, Stephenson, Karlsson, Marchessault, Smith, Nosek, Kolesar
- Hague, Tuch
--

Nelosketju saa maalistaan plussat, mutta pelasi muutoinkin hyvin kahdessa viimeisessä erässä saaden useasti painopisteen Bluesin alueelle. He ovat ryhdistäytyneet kyllä viime aikoina heikon alkukauden jälkeen. Carrierilla on 2+4 tehot viimeiseen seitsemään peliin ja Reavesillakin peli-ilme on parantunut, vaikka tehoja ei ole tullut samaan tapaan kuin laituriveljellä. Theodore pitää palkita puolestaan ennätysminuuteistaan 30:42. Hänellä oli peräti 20 laukausyritystä. Yhdeksän laukausta meni maalia kohden, kuusi blokkiin ja viisi ohi maalin. Järjetön määrä joka tapauksessa. Hän selvisi iltapuhteesta myös ilman miinusmerkintöjä, kun Haguen ja Holdenin pakkaslukema oli -2. Varsinkin Hague oli ongelmissa avauserässä ja saa siksi miinuksen. Tuch saa miinuksen sijoittumisestaan Walmanin osumassa. Fleury puolestaan tarjosi päätöserän torjunnoillaan mahdollisuuden Vegasille nousta vielä peliin mukaan, joten hän jää neutraaliksi. Avauserässä ehkäpä nuo pari suoraa rannelaukausta yläkulmaan olisi ollut otettavissa huippupäivänä, vaikka ikimaailmassa vastustajan ei pitäisi päästä ampumaan noin herkullisista sektoreista jatkuvaa syöttöä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
No niin, Henderson Silver Knights johtaa tällä hetkellä AHL:n Tyynenmeren divisioonaa saldolla 18 voittoa ja viisi tappiota. Olen nyt katsonut rästiin jääneet kahdeksan ottelua tämän viikon aikana, joten on raporttien aika. Silver Knights pelasi ensin kolmesti kotona Eaglesia vastaan, jonka jälkeen se pelasi kolmesti Tucsonissa ja kahdesti San Josessa. Ensi yönä se päättää vieraskiertueen Condorsin vieraana.

16/40 Silver Knights vs. Eagles

Kolmiosainen ottelurypäs Eaglesia vastaan alkoi seuraavilla ketjuilla:

Jurco-Rondbjerg-Elvenes
Cotter-Leschyshyn-Goulbourne
Dorofeyev-O’Regan-Sikura
Primeau-Jones-Dugan

Dahlstrom-Murphy
Schuldt-Bischoff
Hayes-McLaughlin

Thompson
Ferguson

Plussat ja miinukset
++
+ Dahlström, Dorofeyev, O'Regan, Jones, Primeau, Dugan, Elvenes
+/- Murphy, Hayes, McLaughlin, Jurco, Rondbjerg, Cotter, Sikura
- Goulbourne, Schuldt, Bischoff, Leschyshyn, Thompson
--

Avausmaalissa Dahlström ampui lämärin viivasta vapaasti ja Dorofeyev ohjasi kiekon ohi Miskan. Kulmasta viivaan kiekon rouhi O'Regan saaden kakkossyötön. Toisella puolikkaalla HSK otti neljä jäähyä jatkaen aiempien pelien jäähykurittomuuttaan. Tasoitus syntyi ylivoimalla vasemmasta siivestä, kun Sherwood ampui rannarilla taka-alakulmaan tolpan kautta ohi Dahlströmin polvipeiton. O'Regan ei saanut katki Davisin viivalevitystä. Erän lopussa Eagles tuli ulos kiekon kanssa kulmasta 3v3-tilanteesta. Sherwood ampui takapatjaan ja kiekko kimposi painottomalle puolelle Scheidille, joka niittasi paluukiekon tyhjiin, kun Goulbourne ei puolustanut omaa miestään, vaan ylimiehitti keskustan. Schuldt-Bischoff pari puolestaan ei kulmassa pelannut kovin hyvin Leschyshynin kanssa.

Toisen erän alussa syntyi 1-3 maali jämäylivoimalla. Davis syötti oikeasta laidasta päätyyn O'Brienille, joka jatkoi heti slottiin Kautille ja tämän one-timer ohitti Thompsonin, joka päästi ensi kerran yli kaksi maalia tällä kaudella. Dahlström-Hayes-Rondbjerg-Leschyshyn nelikko sahattiin kauniisti nippuun tässä maalissa. Leschyshynin ketju otti lisää miinusta erän puolivälissä, kun se juoksi kiekon perässä omissa. Lopuksi Kaut pudotti viivaan ja Tischke laukoi viivasta kiekon ohi Thompsonin vähän helposti, vaikka Schuldtin luistimeen kiekko saattoikin hieman osua. Erän lopussa Jones kavensi seurattuaan loppuun oman slotista ammutun reboundinsa. Syöttöpisteet saivat hänelle kulmasta kiekon kaivaneet Primeau ja Dahlström. Lopputulos oli 2-5, kun Gilbert iski kiekon tyhjiin omasta päästä päätöserän lopussa.

HSK sai aikaan 22 kutia koko pelissä ja sillä määrällä on hankala voittaa, joten tuloksena oli ensimmäinen kotitappio seurahistoriassa. Toki aiemmin se oli onnistunut Thompsonin ansiosta, mutta ei enää tässä pelissä. Hyökkäysalueen pyöritykset olivat satunnaisia ja hyviin sektoreihin oli vaikeuksia päästä. Tuo näkyi päätöserässä varsinkin. Jonesin vitja pelasi minusta hyvin luoden sentään jotain hyökkäysalueella. Lopussa ylivoimalla Duran lisäksi loi parhaan maalipaikan poikkisyötöllään Murphylle, mutta Miska laittoi patjat poikittain torjuen vedon siivestä. Elvenes erottui puolestaan ykkösketjusta. Dahlström erottui alakerrasta edukseen. Kakkoskentällisellä ja Thompsonilla oli sen sijaan vähän hankalampi ilta.

17/40 HSK vs. Eagles

Patera debytoi AHL:ssä. Schuldt ja Dahlström vaihtoivat paikkoja puolustuksessa. Jokainen hyökkäysketju oli myös myllätty uusiksi tappion jälkeen.

Dorofeyev-Leschyshyn-Elvenes
Jurco-Jones-Dugan
Cotter-O’Regan-Sikura
Loewen-Rondbjerg-Goulbourne

Schuldt-Murphy
Bischoff-Dahlstrom
Hayes-McLaughlin

Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Cotter, Sikura, Dugan, Jones, Jurco
+/- Rondbjerg, Patera, Murphy, Hayes, Dahlström, Bischoff, O'Regan, Loewen, Goulbourne, Dorofeyev, Elvenes, Leschyshyn
- Schuldt, McLaughlin
--

Patera torjui ensi kerran neljän minuutin kohdalla suljettuaan syliinsä oikeasta laidasta lähteneen laukauksen. Avausmaalin iski seitsemännellä minuutilla Sikura puolityhjään maaliin one-timerilla Cotterin poikittaissyötöstä. Samassa vaihdossa Cotter alusti jo yhden paikan maalin takaa Bischofille, joka ampui yli etukulman. Toinen tarjoilu toi tulosta, kun Sikura teki kahdeksannen osumansa. Sama mies iski 2-0:aan ylivoimalla parin minuutin päästä. Dugan syötti oikeasta laidasta viivaan ja Sikura laukoi blokkaajan jaloista kiekon ranteella takakulmaan. O'Regan sai kakkossyötön. Hetken päästä Elvenes tuhlasi avopaikan maalin edestä, kun Leschyshyn riisto kiekon maalin takana ja tarjosi paikan maalin eteen. Patera selvisi avauserästä lopulta vain seitsemällä torjunnalla, kun joka viisikko edessä pelasi hyvin.

Toisen erän alussa Jurco päätti yhdeksän pelin maalittoman putken. Jones katkoi Eaglesin hyökkäykseenlähdön siniviivalla ja syötti Jurcolle, joka laukoi takakulmaan vapaasti oikeasta laidasta. Eagles kavensi ylivoimalla minuutin päästä. Megna leikkasi oikeasta siivestä kärkimiinalla keskelle helposti ohi Rondbjergin ja ampui ranteella maalin kattoon ohi maskissa olleen Pateran. Megna väläytti uudestaan viidennellä minuutilla, kun hän taas veivasi tiensä keskelle 1v2-tilanteessa Murphya ja toista isäntien pelaajaa vastaan kärkikynällä. Patera kuitenkin pelasti tilanteen torjumalla Megan rystykudin maalin edestä. Hetken päästä Dorofeyev loukkaantui saatuaan keskialueella taklauksen ylävartaloonsa. Hänet autettiin jäältä pois.

Puolivälissä peliä Rondbjerg iski ensimmäisen osumansa sitten kauden toisen pelin. Leschyshyn katkoi alivoimalla O'Brienin syötön luoden 2v1-tilanteen, jonka Rondbjerg päätti viimeistelyyn maalin kattoon vasemmalta puolelta. Heti perään Patera syötti laitaan Hayesille, joka avasi pystyyn. Jones kamppaili kiekon itselleen ja vei kiekon yli sinisen. Hän syötti sitten keskelle toiseen aaltoon Jurcolle, joka ampui kohti maalia ja Dugan survoi maalin kulmalta kirkon sisään. Eagles kavensi viimeisellä kolmella minuutilla kahdesti. Ensin Schuldt avasi Woodsin lapaan, joka vapautti Sherwoodin puolittain läpi vasemmalta ja tämä ohitti Pateran ennen kuin Murphy ehti paikkaamaan. Ylivoimalla puolestaan Sherwood syötti vasemmasta laidasta slottiin Kautille, jonka ensimmäisen kudin Patera torjui patjallaan, mutta toinen yritys painui takakulmaan ohi maanmiehen.

Päätöserässä Eagles vyöryi päälle laukauksin 6-16, mutta onnistui maalinteossa vain kerran. Salomäki siirsi oman alueen kulmasta kiekon eteenpäin Wagnerille, joka pelasi laitaa pitkin eteenpäin O'Brienille. Tämä ylitti sinisen ja ampui sitten McLaughlinin jaloista kiekon etukulmaan. Tuo oli torjuttavissa, mutta McLaughlin puolusti myös löysästi. Puolivälissä erää alivoimalla Patera pelasti kuitenkin isännät venyttämällä patjan Kautin läpiajokämmenuiton eteen. Neljä minuuttia ennen loppua Salomäki puolestaan tuhlasi avopaikan maalin edessä kääntäen kiekon rystyltä ohi takakulman. Viime sekunneilla Timmins murtui Rondbjergin korvauksen alla menetykseen ja Elvenes iski tyhjiin loppuluvut 6-4.

Jonesin ketju pelasi toisen hyvän ottelun putkeen. Jurco korvasi Primeaun mainiosti laiturina tuossa vitjassa. Cotter-Sikura kaksikko oli myös positiivisesti esillä hyökkäyssuuntaan. Patera debytoi voittavasti. Yksi maali oli selvästi otettavissa kiinni, joten en anna plussaa. Muutoin hän pelasi ihan hyvin, mutta liikkuminen oli vähän hidasta ajoittain.

18/40 HSK vs. Colorado

Kolmas näytös. Thompson palasi maaliin. Loukkaantuneen Dorofeyevin korvasi Primeau, joka tuli nelossentteriksi ja Rondbjerg nousi Elvenesin ketjuun. Alakerrassa lepäsivät Murphy ja Hayes, joten Corcoran teki AHL-debyyttinsä toivuttuaan loukkaantumisesta.

Rondbjerg-Leschyshyn-Elvenes
Jurco-Jones-Dugan
Cotter-O’Regan-Sikura
Loewen-Primeau-Goulbourne

McLaughlin-Dahlström
Bischoff-Schuldt
Corcoran-Hammond

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Dugan, Jurco, Jones, Dahlström, Schuldt, Elvenes, Sikura, Rondbjerg
+/- Cotter, O'Regan, Thompson, Hammond, Corcoran, McLaughlin, Loewen, Leschyshyn, Goulbourne, Bischoff
- Primeau
--

Avauserä oli melko mitäänsanomaton. Eagles iski ainoan maalin erän lopussa, kun hujoppimainen Primeau ja Bischoff pelasivat löysästi oman maalin edessä. Burzan punnersi kulmasta maalille ja löi oman irtokiekkonsa alakulmaan ohi Thompsonin. Viveiros kuormitti paljon varsinkin loppua kohden kahta ensimmäistä puolustajapariaan.

Toisen erän alussa Sikuran ketjun pitkä pyöritys päättyi siihen, kun Cotter kaatui slotissa ja Eagles pääsi 3v1-hyökkäykseen. Schuldt oli voimaton, kun Foudy syötti poikittain ja Sherwood ampui one-timerin yläkulmaan ohi Thompsonin. HSK kavensi ajassa 26:59. Jones kaapi aloituksen, Dugan siirsi viivaan, Dahlström ampui ja Jurco ehti maalille ohjaamaan kiekon sisään. Hetken päästä tasoitus oli lähellä, mutta O'Regan ei osunut takatolpalla Sikuran syöttöön.

Viimeisellä kolmella minuutilla HSK iski kolme osumaa. Sikuran ketju pelasi taas pitkän kulmarallin, jonka lopuksi Sikura syötti päädystä maalin eteen Cotterille. Bischoff sai kakkossyötön syötöstään syvyyteen. Heti perään syntyi 3-2 johtomaali. Eaglesin korkea korvaus vuoti ja HSK pääsi 4v2-hyökkäykseen. Rondbjerg antoi ristipiston Elvenesille ja tämä pudotti keskelle toiseen aaltoon Schuldtille, jonka lyöntilaukaus ohitti Jonesin. Lopuksi vielä 4v3-ylivoimalla Elvenes hakkasi maalin edestä Jurcon one-timerin jälkeisen irtokiekon maaliin. Dahlström sai kakkossyötön.

Päätöserässä vieraat olivat taas niskan päällä vieden kudit jopa 5-19. Ainoan maalinsa se iski ylivoimalla kuutisen minuuttia ennen loppua. Sitä ennen avauskymppi oli vielä melko tasainen ja HSK sai myös pari pyöritystä sekä vetoja aikaan. Toisessa päässä Sherwood kolautti laidasta tolppaan. Toisen puolikkaan alkuun HSK kesti yhden alivoiman, kun mm. Bischoff otti todella kivuliaan blokin. Timmins-Sherwood-Megna-Kaut-O'Brien viisikko liikutti ja laukoi kiekkoa puolitoista minuuttia ainakin HSK:n alueella, kunnes Leschyshyn huitoi itsensä boksiin ja Bischoff saatiin talutettua pois jäältä. Jälkimmäinen alivoima koitui kohtaloksi. Kaut oli vaihteeksi vasemmalla ja syötti siivestä viivaan. Timminsin rannari painui ruuhkan läpi alakulmaan. Tuota lähemmäksi vieraat eivät enää päässeet, vaan lopputulos oli 4-3.

Jonesin ketju oli tässäkin Eagles-pelissä hyvä. Samoin pohjoismaalaiskaksikko Elvenes-Rondbjerg nousi esiin Sikuran ohella. Alakerrasta Dahlström vietti taas kahden pisteen iltaa ja Schuldtkin teki komean maalin. Bischoff ei saa miinusta avausmaalista paikattuaan sen uhrautuvalla alivoimapelillään, mutta Primeauta en armahda. Corcoran ei debyytissään ihan hirveästi vastuuta saanut. Luistelun kanssa on vielä tekemistä ja tietynlaista raakilemaisuutta oli havaittavissa kamppailuissakin. Kiekkoa hän liikutti kohtalaisesti. Thompson torjui yli 40 kertaa, mutta en vakuuttunut siltikään plussanarvoisesti.

19/40 Roadrunners vs. Silver Knights

Sekä Glass että Kallionkieli tekivät samassa ottelussa HSK-debyyttinsä. Melko historiallista kerta kaikkiaan. Jonesin ja O'Reganin ketjut säilyivät ennallaan. Pachal puolestaan otti Hammondin paikan alakerrasta palaten rosteriin loukkaantumisen jälkeen.

Rondbjerg-Glass-Elvenes
Jurco-Jones-Dugan
Cotter-O’Regan-Sikura
Kallionkieli-Leschyshyn-Primeau

Dahlstrom-Murphy
Schuldt-Pachal
McLaughlin-Corcoran

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Glass, Elvenes, Rondbjerg, Leschyshyn, Schuldt, Dahlström, Pachal, Thompson
+/- Murphy, McLaughlin, Corcoran, Kallionkieli, Primeau, Sikura, Dugan, O'Regan, Cotter, Jones, Jurco
-
--

Minuutin pelin jälkeen lukemat olivat 0-1, kun Glass pääsi tehoille avausvaihdossaan. Hän meni päätykiekon perään ja sai kulmassa stopin aikaan Gauthieria vastaan. Elvenes ja Rondbjerg tulivat apuun kamppailemaan. Lucas kaivoi irtokiekon jaloista ja syötti painottomalle puolelle Schuldtille, joka nousi viivasta ja ampui ranteella yläriman alle. Kallionkielen ensimmäinen vaihto alkoi ajassa 1:50 hyökkäyssiniviivan vasemmalta aloituspisteeltä. Leschyshyn kaapi aloituksen, McLaughlin levitti ja Corcoran löi keskialueelta kiekon ränniin. Leschyshyn ja Primeau menivät perään, mutta eivät ehtineet ajoissa kiekkoon, vaan Tucson tuli ohi 2-1-2 karvauksen. Kallionkieli onnistui hyökkäyssiniviivalla katkomaan laitaan kavennettuaan ensimmäinen syötön keskikaistalle, muttei enää toista. Tucson ylitti keskialueen, mutta nopeasti omissa Primeau sai stopin aikaan tökäten kiekon oikeaa laitaa pitkin eteenpäin Kallionkielelle, joka kuljetti kiekon pois omista ja yritti sitten hyökkäyssiniviivalla ohittaa puolustajan biljardisyötöllä laidan kautta siinä onnistumatta. Tilanteesta tuli lopulta paitsio.

Hetken päästä Murphy otti oman alueen kulmassa jäähyn. Kiintoisaa oli se, että Glasskin sai AV-vastuuta O'Reganin parina. Ykköspari oli Leschyshyn-Rondbjerg ja kolmospari Cotter-Jones. Puolustajat olivat Schuldt-Pachal ja McLaughlin-Dahlström. Tucson iski ainoan osumansa ensimmäisellä ylivoimallaan, kun isäntien takakolmio Capobianco-Burke-Hayton sahasi kahdesti neliön halki. Jälkimmäisellä kerralla Hayton ampui oikeasta siivestä etuyläkulmaan ohi Pachalin blokin, mutta ennen kaikkea Cotteria ja Jonesia vietiin pahoin ja he päästivät kahdesti Burken poikkisyötön neliön halki välistään.

Ajassa 6:30 Sikura vapautti keskialueelta O'Reganin läpiajoon tarkalla syötöllä, mutta rystykuti kilpistyi kilpeen. Seuraavassa vaihdossa Kallionkieli pääsi toistamiseen jäälle. Hän mailapaineisti ahkerasti ensin laidassa, kunnes Thompson sulki kiekon vastustajan punnerrettua päädystä maalille. Mainoskatkon jälkeen Sikura tuli ottamaan oman pään aloituksen ja kun hän teki sen voitokkaasti, hän luisteli nopeasti vaihtoon päästämään Kallionkielen kentälle. Kallionkieli onnistui saamaan taas hyökkäysalueella katkon aikaan oikeassa laidassa ja syötti riiston tehtyään viivaan Murphylle, joka antoi harhasyötön yrittäessään syöttää takaisin Kallionkielelle, joten lopulta Tucson pääsi pois omista laitaa pitkin. Keskialueella Marcus mailapaineisti taas hanakasti, muttei saanut pysäytystä aikaan, vaan vastustaja sai syötettyä laidasta keskelle, jossa oli vapaana Hancock, joka laukoi logoon.

Hetken päästä alivoimalla Glass tavoitteli 2v1-vastahyökkäyksestä maalilta O'Regania, mutta vastustajan polvipeitto oli välissä. Puolivälin jälkeen HSK pääsi hetkeksi ylivoimalle. Koostumus oli Dahlström-Dugan-Sikura-Jones-O'Regan. Kolmannen vaihtonsa Kallionkieli pelasi ajassa 13:00. Tuosta jäi mieleen vain kärkikarvaajana vastustajan painostus selkään koputtelemalla tuloksetta ja hänestä tultiinkin lopulta jalalla ohi keskialueelle. Lopussa HSK sai toisen ylivoiman. Koostumus oli Dahlström-Glass-Jurco-Elvenes-Cotter. Toinen koostumus oli sama kuin aiemmin mainittu, mutta Murphy oli viivapakkina Dahlströmin tilalla. Kumpikaan viisikko ei luonut mitään merkittävää, joten taukotilanne oli 1-1. Tucson kävi erän aikana myös kerran rimassa ja tolpassa, joten tulos oli hyvä vieraille, kun vedotkin kohti maalia olivat 9-3.

Marcuksen neljäs vaihto oli ajassa 23:00. Hän oli taas positiivisesti esillä kiekottomana katkaisten vastustajan avauksen, mutta heti perään hän antoi itse harhasyötön hyökkäysalueen kulmasta. Hän kuitenkin polki omiin päin ja sai pakotettua Roy vaikeaan kääntösyöttöön. Siitä seurasi HSK:lle 3v2-hyökkäys. Primeau pelasi keskeltä vasemmalle Leschyshynille, joka ampui veskarin syliin. Viides vaihto tuli hukatun ylivoiman jälkeen. Schuldt avasi keskialueelle Kallionkielelle, joka kuljetti yli sinisen, mutta menetti kiekon ja samalla omat pelaajat olivat ajautuneet paitsioon. Tucson käänsi pelin vieraiden päätyyn. Marcus pyöri loppuvaihdon oikeassa laidassa painottomalla puolella lähes toimettomana yhtä Vetolinjan peittoa lukuun ottamatta, kunnes Murphy nosti kiekon pois ja Kallionkieli säntäsi perään ennen vaihtoon menemistä.

33. minuutilla Rondbjerg vapautti Glassin ja Elvenesin 2v0-hyökkäykseen, kun isäntien viisikko nukahti. Pojat syöttelivät keskenään, mutta lopuksi Elvenes ei osunut Glassin syöttöön takatolpalla. Heti perään Thompson ryösti Steenbergerin avopaikan maalin edestä päätypassista. Hetken päästä oli Marcuksen kuudennen vaihdon aika. Se alkoi omista, mutta hän teki hyvin itsensä tarjolle keskikaistalle, kun Primeau kaivoi kiekon laidasta hänelle vauhtiin. Marcus yritti sinisen jälkeen kääntää rystyltä kiekon takaisin Primeaulle mailapaineen keskeltä, mutta syöttö jäi liian taakse. Loppuvaihdon aikana Marcus dumppasi kiekon kahdesti onnistuneesti punaviivalta päätyyn.

HSK teki voittomaalin ajassa 36:19. Ykköskentällisen suorahyökkäys toi tulosta. Murphy avasi Glassille keskialueelle. Tämä jatkoi oikeaan laitaan Elvenesille, joka syötti yli sinisen Rondbjergille laitaa pitkin. Jonas käänsi kiekon rystyltä maalille ja painottomalta puolelta sinne ajoi Dahlström viimeistelemään runnoen kauden avausmaalinsa. Sama ketju onnistui minuutti ennen taukoa, kun Elvenes toimitti kiekon pois omalta alueelta laidan vierestä rystyllä. Glass otti purun haltuun keskialueella, haastoi alimman puolustajan viemällä kiekon jalkojensä välistä kämmeneltä rystylle ja ampui taka-alakulmaan tolpan kautta.

Päätöserässä vedot olivat 21-5 isännille. HSK otti kolme jäähyä seitsemään minuuttiin, joten tältä kaudelta tuttu jäähykurittomuus vain jatkui. Kahden miehen alivoimalla Jenik taiteili läpiajoon Pachalin ja Schuldtin välistä, mutta Thompson nollasi hänet. Viiden minuutin jälkeen Pachal laukoi viivasta blokin ja Jurco käänsi slotista irtokiekon maaliin, mutta samalla Jones otti maskissa kontaktin LaCouveehen, joten osuma hylättiin heti.

Alivoimista ja Viveiroksen kolmea kärkiketjua suosivasta peluutuksesta johtuen Kallionkieli pelasi ensimmäisen vaihdon päätöserässä vasta ajassa 6:45. Vaihto alkoi omissa. Kun Thompson torjui kiekon oikeaan laitaan, Marcus kirmasi perään paineistamaan. Hän sai ahdistettua vastustajan puolustajan keskialueen puolelle, mutta samalla kamppaillessaan hän otti jäähyn korkeasta mailasta, joten vaihto kesti vain parikymmentä sekuntia. Thompsonin yhden sivuttaistorjunnan ansiosta HSK selvisi takaiskutta. Glass pelasi myös energistä alivoimaa ja oli purkaa yhden kulmatorjunnan jälkeisen irtokiekon, mutta purku pysähtyi siniviivan kulmaan. Hän kuitenkin peitti hyvin vetolinjoja matalalla painopisteellään.

Kallionkielen erän toinen vaihto tuli 13. minuutilla. Se alkoi keskialueen 1-2-2 ohjauspelillä. Tucson tuli kuitenkin trapin ohi, mutta nopeasti HSK pääsi pois omista ja karvasi perään korkeammalta 2-1-2:lla. Tucson ei toisella yrittämällä päässyt yli keskialueen, vaan vasemmalta puolelta keskelle kaventaneet Kallionkielen luistimesta kiekko kimposi Corcoranille keskialueelle. Primeau ja Kallionkieli tulivat pois paitsiosta, Corcoran syötti laitaa pitkin eteenpäin ja Marcus ohjasi kiekon päätyyn. Hän meni Leschyshyn avuksi päätypainiin 2v2-tilanteeseen. Jake pysyi kiekossa itsekin ja siirsi sen kulmaan Primeaulle. Tämä yritti syöttää takaisin Leschyshynille maalin taa, mutta isännät pääsivät väliin ja tulivat sitten pois omista ohi Kallionkielen ja kumppanien. Marcus takakarvasi vielä omiin päin kutitellen kertaalleen selästä vastustajaa, joka menetti kiekon hyökkäyssiniviivan jälkeen. Niinpä HSK käänsi pelin 3v2-hyökkäykseen eikä Marcus malttanut mennä vaihtoon, vaan polki oikeaa laitaa pitkin. Glass kuitenkin syötti keskeltä vasempaan laitaan Rondbjergille, joka ampui vapaasti ranteella syliin. Hienoa, että MK pääsi urallaan ainakin kerran samaan rintamahyökkäykseen Glassin kanssa, koska Glass ei välttämättä enää farmissa pelaa ja MK on vielä kaukana tarunhohtoisesta.

Kallionkielen vaihtojen määrä jäi vain kahdeksaan, kun lopussa molemmat ottivat kaksi pikkukakkosta. Vieraiden ylivoimalla Pachal ja Murphy ampuivat siivistä tuloksetta. Tucson ei enää uhkaa luonut, joten lopputulos oli 1-3 seurahistorian ensimmäisessä kohtaamisessa Arizonan farmipoikia vastaan.

Thompson oli Glassin ja Elvenesin ohella sankari yli 40 torjunnallaan. Glass sai runsaasti vastuusta kaikissa tilanteissa ja oli kyllä ylikylän poika tähän sarjaan. Kallionkieli debytoi kohtalaisesti. Kiekottomana hän osasi sijoittua hyvin ja lukea peliä siten, että katkoja syntyi. Miinusta tulee yhdestä jäähystä. Anti kiekollisena oli vähäistä, mutta eipä tuolla vastuulla hirveästi voinut odottaa. Ketjun sentteri Leschyshyn pelasi alivoimaa, joten Primeau ja Marcus jäivät pitkiksi toveiksi istumaan penkille.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
20/40 Tucson vs. Henderson

Glass kutsuttiin heti takaisin ylös, joten Loewen palasi kokoonpanoon ja Leschyshyn nousi ykkösketjuun Primeaun siirtyessä nelossentteriksi. Dahlström ja Corcoran tekivät tilaa pakistossa Hammondille ja AHL-debyyttinsä tehneelle Diliberatorelle.

Rondbjerg-Leschyshyn-Elvenes
Jurco-Jones-Dugan
Cotter-O’Regan-Sikura
Kallionkieli-Primeau-Loewen

Schuldt-Murphy
McLaughlin-Pachal
DiLiberatore-Hammond

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Thompson, Dugan, Jones, Murphy, Pachal, Kallionkieli, Primeau
+/- Diliberatore, McLaughlin, Hammond, Elvenes, Rondbjerg, Leschyshyn, Cotter, Sikura, O'Regan, Loewen, Jurco
- Schuldt
--

Avausmaali syntyi ylivoimalla vartin kohdalla. Dugan tarjoili vasemmasta siivestä syötön takatolpalla ja Jones ohjasi maskimiehenä kiekon sisään. Murphy sai kakkossyötön. Hetken päästä Kallionkieli oli esillä blokaten polvipeitolla lyöntilaukauksen oikeasta laidasta. Melko vähissä vaihdot olivat eikä se yllättänyt. Toisessa päässä Thompson venyi kertaalleen erässä takatolppatorjuntaan, mutta selvisi muuten tavallista vähemmällä, kun vedot olivat 10-12 vieraille. Vegashan on alusta saakka dominoinut laukaustilastoja, mutta Silver Knights on nojannut maalinteon tehokkuuteen ja maalivahtipeliin voittoja saalistaessaan.

Toisessa erässä Dugan jatkoi tarjoiluaan, kun poikittaissyöttö löysi Jurcon, joka ampui vapaasti oikeasta laidasta logoon ja perään Jones kolautti tolppaan. Puolivälissä sama ketju hankki ylivoiman suorahyökkäyksellään, kun vastustajan oli kaadettava Jurco takatolpalla. Sama koostumus onnistui myös taas ylivoimalla, kun Murphy levitti siipeen, Dugan syötti jäänuoliaisen lämärillä ja Jonesin luistimesta kiekko lipui yli maaliviivan. Kolme minuuttia ennen loppua Kallionkielen ketju pysyi hetken kiekossa kotijoukkueen päädyssä, mutta Loewen hävisi lopulta päätypainin. Vaihto päättyi Primeaun jäähyyn ja Murphykin otti päätösminuutilla boksin. HSK oli kivasti pelin päällä läpi erän ennen noita lopun jäähyjä, joten vedot kohti maalia olivat 8-10. Leschyshynin ja O'Reganin ketjut saivat pari puolittaista maalipaikkaa myös rakenneltua, vaikka Jonesin vitja olikin illan paras koostumus.

Päätöserä oli jäähytön. Vedot olivat 14-11. Maaleja nähtiin kaksi. Erän aluksi toki ensin HSK selvitti jämäalivoiman ja debytantti Diliberatorekin sai hieman AV-aikaa McLaughlinin parina. Kallionkielen ensimmäinen kuti kohti maalia kirjattiin ajassa 3:10, kun Diliberatore avasi keskialueelle ja Loewen antoi ristipiston Marcukselle, joka siniviivan vasemmasta kulmasta heitti kiekon maalille maalivahdin suljettavaksi. Sama viisikko jäi jäälle. Tucson purki ja Diliberatore haki kiekon oman maalin takaa ja toi pehmeällä luistelullaan kiekkoa takaisin ylös, mutta hän hukkasi sen hetkeksi alimpana miehenä. Onneksi hän kuitenkin reagoi nopealla mailapaineella ja sai paikattua erheensä. Luistelu näytti joka tapauksessa hyvältä. Heti perään MK toi vielä kiekon rauhassa yli keskialueen, mutta syöttö keskustaan laidasta katkottiin.

Mainosten jälkeen syntyi 0-3 maali. Pachal tökkäsi kiekon irti vastustajalta laidassa. Primeau tuli paikalle ja jatkoi pelivälineen ulos omista vasenta laitaa pitkin Kallionkielelle. Tämä luisteli hyökkäysalueelle ja ampui sitten pienestä kulmasta kiekon ohi puolustaja Smereckin ja maalivahti LaCouveen. Pachal kävi hakemassa kiekon talteen samalla, kun ketjutoverit onnittelivat Marcusta kulmassa.

Puolivälissä Jones-Dugan kaksikko hukkasi itseluodun 2v1-tilanteen, kun Jonesin passi takatolpalle oli liian pyörivä. Roadrunners kavensi 11. minuutilla. Schuldt menetti kiekon maalin takana Gauthierin karvauksen alla. Roy otti irtokiekon, nousi maalin eteen ja viimeisteli oli Loganin. Eipä tuo ollut ensimmäinen saatikka viimeinen virhe Schuldtille. Varakapteenilta odottaisi hieman luotettavampaa pelaamista kuin olemme tällä kaudella saaneet. Söderström laukoi loppupuolella vielä kertaalleen puolustajan jaloista oikeasta laidasta tuloksetta kohti etukulmaa.

Jonesin vitja saa ansaitut plussat dominoinnistaan. Jurco toki oli vähän matkustajana ja tuhlaajana, joten hän ei saa plussaa. Pachal pelasi alakerrassa toisen hyvän pelin putkeen ja liikkeellään ehtii kyllä melkeinpä kaikkialle. Terrierimäistä ja tehokasta puolustamista. Murphyn 0+2 tehot oikeuttivat myös plussaan, vaikka hänelle riitti kiekon siirtäminen Duganin lapaan ja hyviä asioita tapahtui. Kallionkieli saa plussan maalistaan tietysti, jonka Primeau ja Pachal alustivat. Sen kunniaksi hallissa soi Daruden Sandstorm päätöserän loppuhetkillä. Diliberatore oli debyytissään ajoittain aika näkymätön, mutta Luistelu näytti tosiaan hyvältä kuten raportit olivat kertoneet ja hänellä näytti olevan krebsmainen ehtymätön moottori keskivartalossaan. Jaksamisen pitäisi riittää siis isompaankin vastuuseen jatkossa. Nyt hän pelasi tasaviisikoin ja hitusen alivoimaa. Thompsonille puolestaan riitti voittoon 31 torjuntaa. Hän oli tutun varma maalillaan ja otti pari isompaa koppiakin.

21/40 Roadrunners vs. HSK

Dorofeyev ja Hayes palasivat vammojen jäljiltä rosteriin. Kallionkieli putosi vilttiin. Goulbourne nousi myös kokoonpanoon lusittuaan pelikieltonsa, kun Jurco oli poissa. Patera korvasi maalilla Thompsonin ja Hayes tosiaan Hammondin.

Rondbjerg-Leschyshyn-Elvenes
Dorofeyev-Jones-Dugan
Cotter-O’Regan-Sikura
Loewen-Primeau-Goulbourne

Schuldt-Murphy
Hayes-Pachal
McLaughlin-DiLiberatore

Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Sikura, O'Regan, Patera
+/- Schuldt, Pachal, McLaughlin, Diliberatore, Rondbjerg, Leschyshyn, Dorofeyev, Jones, Dugan, Cotter, Loewen, Primeau, Goulbourne
- Elvenes, Murphy, Hayes
--

Avauserän ainoan osuman iski Schuldt vasemmasta laidasta heppoisella rannarilla. Sikura ja O'Regan alustivat maalin. Tuo kaksikko oli kentän vaarallisen kombo, koska he loivat pari muutakin paikkaa, mutta viimeiset syötöt olivat vähän huolimattomia. Lisäksi Jones tuhlasi yhden Pachalin ja Duganin alustaman 2v1-hyökkäyksen. Toisessa päässä Patera otti 2-3 hyvää torjuntaa, kun HSK:n viisikon läpi pujoteltiin. Kertaalleen myös Murphy kompuroi alimpana ja siksi vastustaja pääsi ampumaan vapaasti puolittaisesta läpiajosta, mutta Jari sijoittui maalillaan hyvin. Pitää antaa myös kehut kuvakulmalle Tucsonin hallissa. Kamera oli sijoitettu siten, että tuntui kuin olisi ollut itse katsomossa, koska kamera ei ollut ylhäällä keskellä, vaan sopivasti vinossa painottuneena Silver Knightsin hyökkäysalueelle. Tavallaan ihan kuin olisi istunut katsomossa HSK:n hyökkäyspäädyssä, jolloin sen päädyn tapahtumat erottuivat loistavasti ja pelaajaprofiilitkin näkyivät hienosti. Toinen pää näkyi hivenen kauempaa kuvattuna puolestaan.

Toisen erän vedot kohti maalia olivat 14-4, vaikka ylivoimat olivat 0-2 vieraille. HSK hukkasi alkuun ylivoiman ja sitten Tucson iski kahdesti. Ensin 2v2-hyökkäyksessä Elvenes ei saanut kuriin maalille ajanutta Steenbergeniä, joka ohjasi sisään Gregoiren syötön laidasta ohi Schuldtin. Minuutin päästä Burke ohjasi Pachalin pihdeistä maalin edestä kiekon etuyläkulmaan Roy ja Söderströmin esityöstä hyökkäysalueella. Vieraiden nelosketju oli jäällä osuman aikana juoksemassa kiekon perässä, mutta vaikea heistä on nostaa esiin yksittäistä syyllistä. Ennen puoliväliä vielä Patera venytti patjan eteen Jenikin läpiajoon ja HSK:n ykkösketju hukkasi 3v1-hyökkäyksen, kun Elvenesin syöttö meni liian eteen Rondbjergille.

Toisellakin puolikkaalla peli aaltoili päästä päähän. Molemmille syntyi 3v2-tilanteita, kun kummankin hyökkääjät painoivat syvään saakka välittämättä niin paljoa tasapainosta. Murphy kaatui lisäksi toistamiseen aiheuttaen siten hyvän maalipaikan vieraille, mutta Patera sai kilven eteen yläkulmaan. Toisessa päässä Dorofeyev ajoi vapaasti maalille vastahyökkäyksessä, mutta Dugan sähläsi syötön kanssa eikä saanut sitä koskaan lähtemään.

Päätöserässä Patera jatkoi pelastuksiaan alussa venymällä yhteen one-timerpysäytykseen sivuttain ja saamalla räpylän väliin ennen tolppaosumaa, kun vastustaja pujotteli vapaaseen vetopaikkaan keskelle. Yhdeksännellä minuutilla ensin Hayes laukoi viivasta patjaan. Rebound tuli McLaughlinille oikealle puolelle, mutta hän latasi sen ohi maalin. Roadrunners käänsi pelin. Hayes ehti päätydumppaukseen ensin, mutta rystysiirto katkesi keskellä Gregoireen, joka syötti viereen Steenbergenille ja tämä laukoi läheltä ylös yläriman alle. Vieraat kavensivat vielä kahden miehen ylivoimalla kuutisen minuuttia ennen loppua. Sikura teki bravuurikierron oikeasta siivestä viivaan ja ampui keskeltä ranteella kiekon yläkulmaan. Ansaittu osuma Hendersonin parhaalle pelaajalle Pateran ohella. Se ei kuitenkaan auttanut, kun Sucese iski tyhjiin 4-2 lukemat.

Patera saa plussan, vaikka omiin meni kolme, koska hän oli thompsonmaisessa vireessä maalissa ottaen monta erinomaista torjuntaa. Sikura ja O'Regan olivat näkyvimmät pelaajat hyökkäyssuuntaan ja eritoten Sikura loisti kiekollisena. Miinusta saavat kaatuillut Murphy ja parissa maalissa selkeästi mokanneet Elvenes sekä Hayes.

22/40 Barracuda vs. HSK

Vierasreissu jatkui San Josehen. Thompson palasi maaliin. Quinney ja Duke tekivät vammojen jälkeen paluut pelaavaan kokoonpanoon. Duke oli sivussa jopa pari kuukautta.

Rondbjerg-Leschyshyn-Elvenes
Jurco-Jones-Dugan
Dorofeyev-O’Regan-Sikura
Cotter-Quinney-Duke

Schuldt-Murphy
Hayes-Pachal
McLaughlin-DiLiberatore

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Duke, Dorofeyev, Elvenes, O'Regan, McLaughlin
+/- Thompson, Murphy, Hayes, Pachal, Schuldt, Rondbjerg, Leschyshyn, Jurco, Jones, Dugan, Sikura, Cotter, Quinney
- Diliberatore
--

Tässä pelissä sitten kuvakulma oli puolestaan niin matalalla, että katselukokemus ei ollut miellyttävä. Kamera oli nimittäin pleksin korkeudella. Niinpä käyn läpi vain tärkeimmät asiat. Avauserä oli maaliton ja melko tylsän tasainen. Aivan lopussa SJ kolautti tolppaan 2v1-hyökkäyksestä, mutta muutoin molemmat veskarit selvisivät peruskopeilla.

Barracuda meni edelle pelin puolivälissä. Diliberatore antoi harhasyötön keskialueella. Middleton käänsi pelin pystyyn ja Coe syötti laidasta keskelle McGrewille, joka sai lavan auki Murphya vastaan 1v1-tilanteessa ja ohitti Thompsonin. Huonoa tekemistä kummaltakin jäällä olleelta puolustajalta. Murphykin on kauden edetessä alkanut lepsuilla omalla alueella hieman liikaa. Toista erää vierailta sotkivat Pachalin kaksi perättäistä rangaistusta ja Dorofeyevin yksi jäähy, joten oma hyökkäyspelaaminen oli melko olematonta. Lopussa Elvenes syötti oikeasta laidasta takatolpalle, mutta Leschyshynin ohjaus kohti maalia ei ohittanut Melnichykia.

Päätöserä oli taas tasaisempi vetojen oltua 7-9. HSK tasoitti pari minuuttia ennen loppua illan viidennellä ylivoimallaan. Dugan syötti halki neliön Sikuralle, joka pudotti viivaan Murphylle ja tämä latasi keskeltä one-timerin, jonka Duke maalin edestä ohjasi sisään. Pelitapahtumia enemmän päätöserässä jäivät mieleen lukuisat nujakoinnit. Jurco ja Leschyshyn ottivat jo myllyt viiden minuutin kakkujen arvoisesti.

Vasta 22. pelissään Silver Knights koki ensi kerran jatkoajan ja rangaistuslaukauskilpailun. Historian ensimmäinen jatkoaika alkoi 4v3-ylivoimalla nelikolla Murphy-O'Regan-Sikura-Dugan. Ensimmäisen laukauksen suoritti puolen minuutin jälkeen oikealle liikkunut Murphy, mutta O'Regan maalin edessä blokkasi rannelaukauksen. Seurauksena SJ purki paineen ja ylivoima oli ohi. Kahden minuutin kohdalla Quinney laukoi laidasta suoraluistelusta Blichfeldin lavan kautta ohi takakulman. Puolen minuutin päästä Thompson sulki syliinsä Middletonin laukauksen oikeasta laidasta suoraluistelusta. Viimeisellä minuutilla Disimone ampui ensin Jurcon jaloista kilpeen. Perään Quinney vapautettiin läpiajoon, mutta Melnichuk torjui rystynoston.

Rankkareissa tarvittiin kuusi paria, kunnes ratkaisu syntyi. Dugan sai kunnian ampua seurahistorian ensimmäisen voittolaukauskilpailuyrityksen. Hän lähestyi hitaasti oikealta ja ampui sitten läheltä kiekon yli hanskan yläkulmaan. Thompson puolestaan piti längit kiinni Blichfeldia vastaan. Sikura lähestyi vuorostaan vasemmalta ja ampui räpyläkäden alakulmaan tarkasti. Reedy kavensi suoralla laukauksella vasempaan kulmaan. Murphylla oli paikka ratkoa, mutta hän ampui suoraan räpylän kovalla vauhdilla. Chekhovich kesti vuorostaan paineet ja latasi slotista kiekon ranteella tolpan kautta vasempaan kulmaan. Cotter veivasi neljäntenä ampujana Melnichukin jäihin, mutta kämmenrunttaus ei mennyt patjan läpi. Letunov puolestaan vei rystyltä kämmenelle leftinä, mutta Logan pysyi mukana. Rondbjerg tuli vasemmalta ja ampui ponnettomasti kohti längejä. Chmelevski veivasi Cotterin tavoin, mutta patjarunttaus ei toiminut. Dorofeyev kuudennessa parissa onnistui Forsberg-liikkeellä maalinteossa. Thompson puolestaan pakotti McGrewin ampumaan ohi maalin kämmeneltä, kun tämä vei harhautuksen liian pitkälle sivuun. Niinpä ensimmäinen rangaistuslaukauskilpailu päättyi voitokkaasti:




Plussaa saavat maalintekijöiden lisäksi Elvenes ja O'Regan, jotka olivat kiekossa aika paljon varsinaisella peliajalla. Lisäksi McLaughlin pelasi tasapainoisen ottelun kahteen suuntaan ja liikutti kiekkoa hyvin pois omista paineen alla. Kamppailupelaamisessakin hän loisti. Diliberatore saa miinuksen avausmaaliin johtaneesta harhasyötöstään.

23/40 SJ vs. HSK

Dorofeyev lepäsi ja Loewen nousi kokoonpanoon, joten ketjut elivät hieman. Vaihdon syynä lienee edeltävän pelin kuumat tapahtumat. Puolustus oli ennallaan, mutta pareja oli muokattu.

Rondbjerg-Leschyshyn-Elvenes
Jurco-Quinney-Dugan
Sikura-O’Regan-Duke
Loewen-Jones-Cotter

McLaughlin-Murphy
Hayes-Pachal
Schuldt-DiLiberatore

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Duke, Sikura, Dugan
+/- Murphy, Thompson, Diliberatore, McLaughlin, Hayes, Pachal, Schuldt, Loewen, Jones, Cotter, O'Regan, Jurco, Quinney, Elvenes, Leschyshyn, Rondbjerg
-
--

Loewen myllyttikin heti alussa Middletonin kanssa. San Jose ja ritarit eivät voi sietää toisiaan tälläkään tasolla. HSK meni johtoon ajassa 6:55. True menetti kiekon laidassa lähellä siniviivan Hendersonin alueella. Duke spurttasi vasenta laitaa pitkin riiston jälkeen ja antoi lätyn keskelle ohi puolustajan Sikuralle, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ohittaen Korenarin suoralla laukauksella alakulmaan. Heti perään Quinney kilautti ylärimaan ranteella vasemmasta laidasta. Toisen erän puolivälissä sama mies loukkaantui saatuaan taklauksen laukauksensa jälkeen. Heti perään Jurco ampui vuorostaan ylärimaan. 35. minuutilla HSK iski ylivoimalla toisen maalin. Tuttu kuvio toimi. Murphy levitti siipeen Duganille, joka ampui/syötti kohti maalia ja Jones ohjasi kiekon sisään maalin edestä. Kavennus syntyi päätösminuutilla. Weinger ampui viivasta päätylaitaan ja Letunov ampui paluukiekon sisään maalin edestä Murphyn katseltua vierestä.

Päätöserän avauskympin Henderson puolusti vielä jämäkästi ja dumppasi varmasti punaviivalta kiekot isäntien päätyyn. Päätöskympillä kuitenkin Barracuda tuli rinnalle ja ohi iskien kolme osumaa. Ensin Chmelevski tasoitti tarkalla laukauksella vasemmasta laidasta takakulmaan. Thompson olisi tuon voinut ottaa kiinni, vaikka veto lähti Murphyn jaloista. Maalia edelsi kyseenalainen rike Dukeen, jota ei vihelletty. Voittomaali syntyi ylivoimalla. Leschyshyn hävisi oman pään aloituksen. Pasichnuk levitti viivassa, Chmelevski ampui oikeasta laidasta maalille ja Letunov nosti patjareboundin maalin kattoon Schuldtin vierestä. Lopussa Noesen ampui kiekon tyhjiin omasta päästä lasin kautta. Korenar sai syöttöpisteen torjuttuaan O'Reganin laukauksen kulmaan.

Esitys oli kaikkinensa melko tasapaksu. Joukkue hävisi ensi kerran johdettuaan kahden erän jälkeen, joten ehkä pitkä kiertue näkyi väsymyksenä. Murphy vältti miinuksen hyökkäyspään väläytyksillään. Duke pelasi ehjän ja hyvän pelin kahteen suuntaan ollen valopilkkuja. Sikura ja Dugan saavat myös plussat tehopisteistään.

*********

Siinä oli kahdeksan raporttia AHL-kiekon ystäville, mutta ei tässä vielä kaikki. Silver Knights on lanseerannut viikoittaisen radio-ohjelman nimeltä "HSK Today", jonka jaksot olen myös kuunnellut. Tästä linkistä voi kuunnella menneitä jaksoja kuukauden ajalta: HSK Today | Las Vegas Sports Network Ajattelin tähän loppuun poimia noista pelaajahaastatteluista pieniä yksityiskohtia. HSK Today -ohjelman lisäksi kuuntelin toisesta paikasta Diliberatoren haastattelun.

Diliberatore kertoi olevansa kahden suunnan puolustaja, joka tykkää pelata aggressiivisesti. Hän vertasi itseään Nate Schmidtiin, koska myös hänen vahvuutenaan ovat nopeat jalat ja ratkaisut. Hän totesi voivansa parantaa pieniä yksityiskohtia sijoittumisessa ja mailankäytössä. Hänellä ei ollut aavistusta, että Vegas varaa hänet aikoinaan kuudennella kierroksella, vaikka jotain keskusteluja oli käyty. Hän on käynyt kahdesti tulokkaiden kehitysleirillä ja sieltä Kruse on ollut hauska oppia tuntemaan. He pelasivat männä kaudella samassa sarjassa ja Kruse oli yksi parhaista pistemiehistä. Ennen liittymistään Silver Knightsiin Diliberatore myös kertoi, että hän on katsonut sekä Vegasin että Silver Knightsin pelejä ja ollut innoissaan näkemästään. Hän antoi myös kehut Duganille sekä toverina että vastustajana.

Dugan puolestaan kertoi HSK Today -show'ssa, ettei muka ole seurannut muita AHL:n tulokkaita. En usko tuota, koska hän kuitenkin keikkuu syöttöpörssin kärkisijoilla ja yksilöitä tilastot kiinnostavat aina. Dugan on sekä piste- että syöttöpörssin toinen tulokkaista Texasin Riley Damianin jälkeen. Duganin tehot ovat 22 ottelussa 3+17. Damianilla ne ovat 6+18. Byfield ja Kaliyev ovat kahden pisteen päässä Duganista kolme ottelua enemmän pelanneina. Dugan sanoi olevansa kotoisin Rochesterista New Yorkin läheltä. Sieltä on kotoisin myös pitkän linjan AHL-joukkue Americans, jonka peleissä Dugan tietysti kävi pienempänä ja jokin hänen ex-valmentajistaankin on valmentanut sekä Sabresia että Americansia. Dugan muuten täytti juuri 23 vuotta, joten ei hänkään ole enää mikään nuori lupaus, vaan aikuinen jääkiekkoilija.

NHL-sopimuksen saanut Hayes puolestaan harmitteli, ettei voinut juhlia sopimusta Calgaryssa olevan perheensä kanssa. Hän on sarjan tehotilaston kärki lukemalla +17. Myös junioreissa hän on aina ollut reilusti plussalla ja kun häneltä kysyttiin syytä, Hayes antoi tylsähkön vastauksen, että hänet on opetettu nuorena pelaamaan huolellisesti omalla alueella ja että hyvä puolustaminen johtaa hyvään hyökkäämiseen. Vapaa-ajalla Hayes harrastaa golfia ja metsästystä, vaikka Albertassa metsästyskausi menee päällekkäin kiekkokauden alun kanssa syksyisin.

Sikura puolestaan asuu nyt ensi kerran lämpimässä kaupungissa. Muutoin hänen haastattelunsa sisälsi vain jargoniaa ja Thompson sai kehut voittojen takuumiehenä. Duke puolestaan oli pari kuukautta sivussa, mutta hän sanoi, että paluu tuntui hyvältä. Viime peleistä Barracudaa vastaan harjoitushallimaisessa ympäristössä hän totesi sen, että hän ymmärtää muiden mainitseman optisen harhan syntymisen eli noin pienessä ladossa tilanteet tulevat päälle ehkä vähän nopeammin kuin kirkkaammissa valoissa suurella areenalla. Muutoin Duke totesi, että hänet kyllä tunnistetaan välillä kaupungilla oltuaan ensimmäinen Vegasiin sopimuksen tehnyt pelaaja. Hän pelkää hämähäkkejä. Vapaa-ajalla hän musisoi ja totesi soittavansa hyvin saksofonia. Duken lempikirja on Mind Gym, jonka hän on lukenut kahdesti. Se käsittelee urheilupsykologiaa. Pitänee ottaa omallekin lukulistalle tuo opus.

Lopuksi vielä uutinen siitä, että viime syksyn seitsemännen kierroksen varaus Marushev siirtyy Venäjän farmisarjasta rapakon taakse kuten oli vähän odotettavissakin, koska muutoin viimeistä varausta ei olisi tuhlattu yli-ikäiseen pelaajaan: Vegas Golden Knights Sign Forward Maxim Marushev To Entry-Level Contract
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos @Salming kun jaksat kirjoitella noista AHL-peleistäkin, vaikken jaksakaan niitä kaikkia lukea yksityiskohtaisesti läpi. Toivottavasti muut jaksavat.

Voi voi, Cotter tippui noissa ylläolevissa selosteissasi kakkoskentästä jo neloskenttään. Vain yksi plussa taisi tulla sinulta noista otteluista. Alkaa olla vähän sellainen menetetyn lupauksen olo hänen kohdallaan, harmi.

Uskotko Kallionkielen vielä saavan näyttöpaikan? Pysyikö hän muuten vauhdissa mukana? Onko Schuldt kehittynyt yhtään? Jääkö hänellä NHL-ura siihen yhteen otteluun? Ikääkin on jo pian 26 vuotta. Thompson on suosikkini noista farmimolareista, vaikken ole tainnut hänen nähdä pelaavan tai edes harjoittelevan. Jotenkin on vaan tullut sellainen hyvä olo hänestä. Miten sinä näet tuon Hendersonin AHL:n molarien potentiaalin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös