Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

U20 MM-kisat 2018–2019: Suomi

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2019, Vancouver ja Victoria' , aloittajana Knap, 07.12.2018 klo 17.20.

 1. Tornados Jäsen

  Täytyy sanoa, että onneksi kiekko pomppi Kanadaa vastaan. Pudotuspeleissä Suomi pelasi hienosti ja valmennustiimikin onnistui loistavasti. Pelaajissa oli monta onnistujaa, joista nostan joitakin esille:

  Luukkonen: Maalivahtipeli oli huippuluokkaa ja vain parani turnauksen edetessä. Luukkoseen ovat kohdistuneet isot odotukset jo pitkään, mutta nyt oli mukava nähdä että odotuksille alkaa tulla katettakin. Hyvät mahdollisuudet nousta tulevaisuudessa ykkösmaalivahdiksi NHL:ään.

  Tolvanen: Oli ratkaisevassa asemassa tiukimmassa tilanteessa eli Kanada- pelin loppuvaiheilla. Tahdonvoima oli hurja. Ei tämä kyllä ollut mielestäni mikään uusi juttu. Tolvanen on ennenkin jaksanut yrittää vaikka onnistumisia ei ole tullut itselle tai joukkueelle. Tahdonvoimaa tarvitaan jatkossakin, että saisi kammettua pysyvän pelipaikan Nashvillen kärkiketjuista.

  Heponiemi: Kiekollisesti tärkeässä roolissa. Niin ovela kaveri, että mielessä kävi josko olisi jalkansakin sijoittanut tahallaan oivallisesti Tolvasen nostaessa kiekon maalille Kanadaa vastaan :). Tarvitsee ison roolin joukkueessa, joka voi koon lisäksi vaikeuttaa nousua NHL:ään. Parhaimmassa tapauksessa voi olla tähtiainesta tulevaisuudessakin.

  Kupari: Taitava pelaaja, joka ei ole vielä aivan täysin löytänyt omaa rooliaan kentällä. Pitää saada taitotaso hyödynnettyä myös tuloksellisesti. Omaa paljon potentiaalia, mutta vielä jotain puuttuu.

  Talvitie: Huipputyyppi, joka taisteli nimensä edellyttämällä tavalla myös finaalissa. Joukkue oli lopussa henkisesti vahva ja tästä iso ansio kuuluu Talvitielle. Pelasi loistavasti ja tulee menestymään jatkossakin jääkiekossa ja kaikessa muussakin mitä päättää tehdä. Voittajatyyppi!

  Laaksonen: Sai yllättävän paljon jääaikaa. Pelaa viihdyttävää peliä. Vielä virhealtis kovan paineistuksen alla kovimpia joukkueita vastaan, mutta kehittynyt loistavasti.

  Heinola: Ehti ennen loukkaantumista pelaamaan vakuuttavaa peliä ja nosti varmaan eniten asemiaan varaustilaisuuden suhteen.

  Kakko: Loistavaa peliä, muistuttaa vähän Barkovia syöttelyssään. Finaalissa nousi hienosti ratkaisijaksi tiukassa tilanteessa. Hieman kuitenkin välillä vaikea ehtiä tilanteisiin kovimmissa peleissä. Finaalissa pyrki selvästi myös haastamaan Jack Hughesia, joten tavoitteena lienee ykköspaikka varaustilaisuudessa. Ei vielä taida yltää siihen omissa papereissani, mutta kautta on vielä jäljellä.

  Lundell: Hyvät kisat ja nosti asemiaan ensi vuoden varaustilaisuuden suhteen. Näissä kisoissa ikäluokkansa ykkönen!

  Ahokas onnistui hienosti yhteistyössä valmennustiiminsä kanssa. Salo ja Varmanen olivat varmasti myös isoissa rooleissa joukkueen kehittämisessä turnauksen aikana.
   
 2. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Nopeaa kiekkokontrollilätkäähän on yritetty ajaa sisään jo muutaman vuoden ja alkaa vihdoin onnistua näköjään myös turnaustasolla. Oikeastaan luonnollinen evoluutio pelille, se alkuperäinen meidän peli toimi aikansa mutta siihen keksittiin vastalääkkeet ja nyt on sitten temmon kasvattamisella lähdetty tekemään vastalääkintä vaikeammaksi. Toki temmon lisääminen vaatii suorittajilta pirun paljon tarkempaa työskentelyä ja kykyä toimimaan myös paineen alla.
   
 3. Pelillinen rentous ja rohkeus tuli esiin. Pienen kaukalon myytti murrettu. En olisi uskonut mestaruutta alkusarjan jälkeen, mutta tavallista paremman onnen ja pelin kehittymisen myötä se kävi toteen.
   
 4. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Hyvin Duthie ja Bob kuitenkin piti pokkansa Buttonin ääntämiselle. :D

  Mutta hyvin TSN-sedät asian totes eli UPL oli kisojen paras peljaa ja ois ansainnut MVP-palkinnon. Luukkonen oli ratkaisumatesissa niin jäätävän hyvä että on mielestäni paras suomalainen veskari joka on pelannut U20-kisoissa sitten Tuukka Raskin. Lisäksi UPL taitaa olla aino molari joka on torjunut Suomen mestariksi sekä U18 että U20 kisoissa. Tosta pojasta tulee aivan varmasti ykkösveska änäriin.
   
 5. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
  Olipa hyvä peli! En ala analysoimaan vaan totean vaan että olin väärässä Ahokkaasta. Kova valmentaja!
   
 6. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Kyllä mun mielestä voidaan. Ne elementit viisikon kasaan vetämisestä, rintamahyökkäyksistä ja alivoimaisten hyökkäysten välttelemisestä ja kiekossa pysyminen ovat se peruspilari. Vaikka toki, sitä nopeaa kääntämistä on tuotu mukaan, mutta sitähän on tuotu mukaan viime kanadakapin jälkeen jokaisessa Meidän Pelin joukkueessa... Ainoastaan Late ei tässä MaJussa onnistunut, kun ne perusperiaatteet unohdettiin sieltä alta.
   
 7. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Tolvanen pelasi pirun hyvin finaalissa, ja yleensäkin hyvän turnauksen. Maalia päin ei vain tahtonut osua. Tai varmaan tahtoi, mutta ei vaan osunut. Oisko syytä vaihtaa mailaa?

  Mahtava homma. Tähän alkaa jo tottua.
   
 8. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Peli tosiaan muuttui, onneksi, turnauksen edetessä tuosta ylivarovaisesta kiekkokontrollista enemmän suoraviivaiseen ja reagoivaan peliin. Tosin joukkueelle myös näytti selkiytyvän että mitä siellä kentällä kaikkien pitäisi tehdä. Ekat kolme peliä meni ihan ihmetellessä ja kaikki oli hukassa. Suoraviivaisuuden ja kiekkokontrollin balanssi siis löytyi ihan viimeisellä hetkellä (puolivälierä).

  Kova porukka kyseessä, kun sai tuosta D-junnukiekosta rakennettua lyhyessä turnauksessa maailmanmestaruustason kiekkoa. Hattu päästä.

  Kieltämättä tuli kylmät väreet ja vähän silmätki kostui kun lopussa kiekko vain väkisin survottiin maaliin. Tollasta tappamisen meininkiä sen pitääkin olla, jos voittaa haluaa!
   
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Heponiemi oli lopulta Suomen tehokkain hyökkääjä.

  Hieno turnaus Suomelta ja tämä vankisti sitä näkökulmaa, että kaiken loksahtaessa kohdalleen mikä vain on mahdollista ja mitä se itseluottamus lopulta tekeekään joukkueelle sekä yksilöille.

  Luukkonen oli häikäisevä läpi turnauksen.
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  47 sekunnin päässä putoaminen, tasoitus paikasta joka ei edes ollut kunnon maalipaikka ja lopulta maailmanmestaruus. Pienestä se on kiinni ja kertoo kyllä melko jäätävän kovasta henkisestä kantista tuo mestaruus. Aiempaan vaikkapa kahteen mestaruusjoukkueeseen verrattuna kasassa ei ollut paperilla ihan yhtä kova nippu, mutta olihan tämä nimenomaan joukkueena sellainen porukka että vastaavia ei varmasti hetkeen tule. Talvitie oli tämän joukkueen taistelun ruumillistuma.

  Hienoa nähdä myös että Suomi repi itsensä maailmanmestaruuteen tällaisen kaavan kautta. Yleensä nämä "viime hetkellä jatkoon ja mestaruuteen" on olleet jotain Ruotsin tai Tshekin juttuja, mutta nyt kyllä voittamisen kulttuuri nosti päätään ja kaikesta huolimatta mestaruus otettiin pois kuljeksimasta. Nytkin jenkkien 2-2 tasoituksen jälkeen Suomi paransi jälleen peliään ja eihän USA:lla loppujen lopuksi ollut edes kunnon paikkoja sen heidän 2-2 maalinsa jälkeen. Suomi sitten survoi sen voittomaalin väkisin.

  Ihan kiva oli muuten kerrankin nähdä tämä mestaruus tällä tavalla kuin nyt. Miehissä nämä maailmanmestaruudet on olleet selviä jo paljon ennen pelin päättymistä ja U20 ikäluokassa mestaruudet on aina tulleet jatkoajalla (pl. 1987 mutta eri turnaussysteemi), mutta nyt sitten tehtiin itse voittomaali lopussa ja puolustettiin johto loppuun saakka ja 60 minuutin jälkeen homma oli selvä.
   
 11. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Joko tuoreen maailmanmestarin Urho Vaakanaisen naisystävälle porukka täällä antaa ns. lapaan?
   
 12. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Ensin pitäisi tietää kuka on tuoreen maailmanmestarin Urho Vaakanaisen naisystävä.
   
 13. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Tämä on ehkä julmin nimenraiskaus mitä olen ikinä kuullut. :D Siis miten vitussa? Puhuvapää oli jo sanomassa nimen oikein, mutta sitten korjasi itseään ja repi perseestään ehkä tarttuvimman lempinimen mitä pelaajalle voi keksiä.
   
 14. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Erikoinen fiilis tästä mestaruudesta. 2014 ja 2016 sitä pomppi sohvalta ja tuuletti äänekkäästi mestaruutta. Nyt taas jotenkin ottaa tämän ihan rennosti. Ehkä kun tämä tuli jotenkin helposti ja melko keskinkertaisella esityksellä vieläpä finaalissa. Mahakin saattaa olla täynnä junnumenestystä. En olisi uskonut välttämättä, että maha saattaa tulla täyteen jääkiekossa Suomen kannatuksessa.

  2011 kun Ruotsi voitti, eräs ruotsalainen tuttuni sanoi, että katsoppa vain kun Ruotsi alkaa ylivoimaisesti dominoida junnujen MM-kisoja ja ottaa mestaruuksia liukuhihnalta, kun Suomi tulee menemään täysin alas. En voinut tuolloin kuin nyökkäillä, että oikeassahan varmaan olet. Hieno jinxi häneltä.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
 17. Ralph Jäsen

  Espoon Siniset, Moses, mayra ja yksi muu tykkäävät tästä.
 18. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Brave Scalewomanin emäntä on kyllä ihan sellanen tapaus, jolle voisi ruokaa tehdä ja keittää kahvit.

  Se tästä.
   
 19. Enjoy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  2-2 tilanteessa Luukkonen nollasi Hughesin läpiajon.
   
 20. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Noniin olihan siellä se. Mietinkin että oliko tosiaan näin mutta läpiajo siellä todella oli.
   
 21. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Kieltäytykö Vesalainen muuten itse kisoista vai eikö häntä valittu mukaan? Voi nyt korventaa mahorkkaa syödessä jos päätös oli oma.
   
 22. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Itse kieltäytyi. Saadaan taas tästäkin foliohattuilut käyntiin, kun joku keksii että ilman pukukopin syövyttäjää Suomi voitti mestaruuden.
   
 23. VT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Niin no tämä on jopa todennäköistä. Nyt jalkeilla oli joukkue.

  Ja tuskin Vesalaista päätös harmittaa, selkeästi kyseessä kaveri joka tekee aina pelkästään hyviä ratkaisuja.
   
 24. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Tässä päikkäreiden jälkeen kun alkoi miettimään, niin olihan tämä mestaruus ehkä se kaikista kovin näistä kolmesta viime aikojen mestaruuksista.

  Pienessä kaukalossa Kanada ja USA lauluun. Aivan saatanan kova suoritus joka jätkältä.
   
  Konsta Kepuli, Pewros, Risa ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 25. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Ihmeellinen oli turnaus. Alkusarjassa en paljoa olisi ropoja laittanut Suomen voitolle. Mutta olihan tuossa joukkueessa lopulta niin monta onnistujaa, ja tällä kertaa kiekko pomppi sisään siinä puolivälierässä, sekä muutenkin sattuman arpajaisissa oli onni isosti läsnä.

  Kaikista vaikuttavinta tuo on sen vuoksi että Suomelta puuttui 6(!) pelaajaa, jotka eivät eri syistä kisoissa olleet, mutta olisivat siihen kuitenkin mahtuneet. (Ikonen, Nordgren, Vesalainen, Heiskanen, Kotkaniemi, Räsänen).

  Vertailun vuoksi USA:lla ainut isompi poisjäänti oli Brady Tkachuk, mutta muuten taisivat olla hyvin lähelle parhaalla mahdollisella miehistöllään kisoissa liikkeellä.