Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

U20 MM-kisat 2018–2019: Suomi

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2019, Vancouver ja Victoria' , aloittajana Knap, 07.12.2018 klo 17.20.

 1. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  *käsiylös" Itse en uskonut Suomen pelaavan edes mitaleista alkusarjan pelien jälkeen. Joukkuepelaaminen oli erittäin huonoa ja huippiyksilöt olivat vain yksilöitä. Luukkoselle meni turnauksessa 5 kpl "otettavia" vetoja, jotka eivät sitten loppujen lopuksi kuitenkaan ratkaisseet mitään. Esimerkiksi eilisen pelin toinen maali tuli ylitorjumisen takia, jonka jälkeen ei enään ehtinyt takakulmalle. Onneksi nämä "hörpyt" tulivat alkusarjassa ja koko joukkueen nostaessa pelaamistaan lopputulos oli paras mahdollinen.

  Suomella oli vähän Suomessa tunnettu Kapteeni, joka pelasi ja teki kaiken niin kuin suuri joukkuepelaaja tekee. Toivottavasti polvi ei hajonnut pahasti.

  Mahtavaa että Yksilöt muodostivat JOUKKUEEN alkusarjan jälkeen. Kiitos mahtavista kasvun hetkistä!
   
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Suomi nousi muuten kolmanneksi mestaruustilastoissa U20-ikäluokassa. Kanada on ihan suvereeni, sieltä löytyy 17 mestaruutta ja listalla kakkosena on Neuvostoliitto/IVY 9:llä mestaruudella, mutta Suomi on hienosti kolmantena viidellä mestaruudella. Viime vuosina nousua on tullut komeasti kun viimeisten kuusien kisojen aikana Suomeen on tullut kolme mestaruutta.

  Viime vuosien aikana Suomi on noussut sekä USA:n että Venäjän ohi (molemmilla neljä mestaruutta) ja ero Ruotsiin on kasvanut hurjasti, siellä on vain kaksi mestaruutta. Kuvaavaa on se että kun on pelattu pudotuspelisysteemillä niin Ruotsi on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden loppuottelun seitsemästä eli vuonna 2012, loput kuusi kertaa se on ollut häviävä osapuoli. Vastaavasti Suomi on ollut finaaleissa viisi kertaa ja voittanut niistä neljä. Jokainen peli on vieläpä ollut maalin peli, kolmesti Suomi on voittanut jatkoajalla, nyt 2019 voittomaali ihan loppuhetkillä ja ainoa tappio tuli vuonna 2001 kun Suomi hävisi 2-1 Tshekille.

  Vakuuttavaa jälkeä Suomi tekee näissä peleissä.

  EDIT:

  Tshekin tilasto on kyllä myös kohtalaisen mielenkiintoinen, siellä on kaksi mestaruutta ja yksi pronssi. Maa voitti molemmat finaalinsa perättäisinä vuosina eli 2000 ja 2001. Viimeisin mitali on vuodelta 2005 pronssi ja sen jälkeen maa ei ole ollut neljän parhaan joukossa kuin kerran eli viime vuonna. Silloin se voitti Suomen puolivälierissä rankkareilla mutta välierissä tuli tukkaan Kanadalta 7-2 ja pronssipelissä USA:lta 9-3.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2019 klo 14.14
  WildThing ja Risa tykkäävät tästä.
 3. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jep. Toivottavasti osaa tehdä omat johtopäätöksensä ja kieltäytyä maajoukkuekutsuista myös jatkossa mikäli edes mukaan kysytään.
   
  Pewros, HOOLIGAN_, Spede ja yksi muu tykkäävät tästä.
 4. sinnepäinsä Jäsen

  Mahtavaa, että pojat oppivat voittamaan jo varhaisessa vaiheessa. Ja nimenomaan monta ikäluokkaa oppinut tämän voittamisen viime vuosina näissä U18- ja U20-kisoissa. Niitä häviämään tottuneita ja voittopelkoisia ollijokisia ja teemuselänteitä ollut Suomella ihan tarpeeksi.
   
 5. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Suomi voittaa maailmanmestaruuden ja täällä haukutaan yhtä kieltäytynyttä pelaajaa. Vain Jatkoajalla.

  Kokonaisuutena erinomainen turnaus Suomelta. Täällä oli järkyttävää panikointia alkusarjan USA-pelin jälkeen. En oikeen vieläkään ymmärrä miksi, se peli oli Suomelta ihan suvereenia kaksi erää. Ja niin oli finaalikin. Nyt toimi kenttäpelin lisäksi maalivahtipeli sekä tehokkuus maalipaikoissa.

  Turnaus oli hieno meidän pelin vastaisku kriitikoille. Nyt sitä osattiin todennäköisesti ensimmäistä kertaa (U18 kultaa P-Amerikassa en nähnyt) soveltaa kunnolla pieneen kaukaloon. Avainsanat tuossa ovat kiekkokontrolli ja kova paineistaminen. Träpissä seisominen on USA:ta tai Kanadaa vastaan pienessä kaukalossa täysin turhaan, koska heidän vahvuus on juuri päätykiekkopeli, jota he pääsevät esim. 1-4 träpissä viljelemään niin paljon kuin haluavat. Paineistus sen sijaan on myrkkyä, koska näillä koohottajilla ei avausvariaatioita ole montaa. Joko se on laita-keskusta kombinaatio, tai pleksin kautta ulos. Tähän Suomi iski hienosti sekä Kanadaa, että USA:ta vastaan.

  Pakko vielä antaa erityismaininta Luukkoselle. Aivan uskomaton nousu viime vuoden konnasta juhlituksi sankariksi. Kun pää kestää ja tekniikkaa on.
   
  WildThing, Moses & jalperi tykkäävät tästä.
 6. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Ei kyllä varmaan tulla Vesalaista enää mihinkään kutsumaan enää maajoukkueen toimesta. Ei hitto, mistä te näitä juttuja keksitte.
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Huikea turnaus Ukko-Pekalta ja loistava henkilökohtainen statement muutenkin kaikkia epäilijöitä kohtaan.
   
 7. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mukaan kysytään kaiketi jos peliesitykset siihen edellyttävät. Minulla ei ainakaan ole kristallipalloa siihen, että mitkä ne peliesitykset vaikkapa parin vuoden päästä ovat.

  Ei tuntunut pois jäänti kuitenkaan haittaavan joukkueen menestymistä näissä kisoissa.
   
 8. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Jatkoaika osoitti myös hienon voittamisen kulttuurin siinä vaiheessa kun peli on 2-2 ja peliä vielä reilusti jäljellä:

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tässä muutama huippuhetki lainattu siinä vaiheessa kun USA tasoitti. Pian tämän jälkeenhän Suomi nosti jälleen tempoa ja hoiti homman kotiin.
   
  WildThing, Tattari & Quagmire tykkäävät tästä.
 9. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Niin mikä tässä nyt oli sitä meidän peliä? Kertaas vähän meille rahvaille. Omaan muistikuvaan kaikki voittamista kohti vievät teot oikein ajotettuna kuuluu meidän peliin. Häviämistä kohti vievät teot ja epäonnistumiset on sitten niitä, mitkä siihen meidän peliin ei kuulu.

  Halleluja meidän peli!
   
  Ippenator tykkää tästä.
 10. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ykkösenä voidaan mainita kiekkokontrolli. Se on kaiken perusta. Omista ei lähdetä koohottamaan alivoimaisia hyökkäyksiä tai vaihtoja ei suoriteta neppaamalla kiekko päätyyn. Tarvittaessa palautetaan alaspäin, jos näyttää ettei keskialueen yli päästä vauhdilla. Ei pelata ns. P-Amerikkalaista kiekkoa, jossa heitellään kiekkoa silmät kiinni pleksin kautta ulos tai punaisen jälkeen pätäyyn, jonka jälkeen koohotetaan niin vitusti perään.

  Meidän peli on kehittynyt siinä missä muukin jääkiekko. Tämä joukkue oli tuonut ison paineistus-elementin ja unohtanut keskialueella seisomisen täysin. Todella toimiva ratkaisu - etenkin pienessä kaukalossa ja hyvällä materiaalilla.

  Joku varmasti osaa antaa vielä kattavamman vastauksen. Kannattaa kuunnella vaikka videovalmentajan kommentit finaalin mainoskatkoilta. Aika hyvin selvensi, miten Suomi yrittää pelata. Tiivistettynä: Pysy kiekossa, älä lähde suorahyökkäyskilpailuun Jenkkien kanssa, älä hyökkää alivoimaisena.
   
  HOOLIGAN_, Virveliä kainaloon & BlackWolf tykkäävät tästä.
 11. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Toisaalta, studiossakin on sitten taas kehuttu alivoimaisia hyökkäyksiä ja yhden miehen hyvävauhtisia pistoja.

  Niin tuossa tuo taitaakin tulla tiivistettynä... meidän peli voi kehittyä ja tilaisuuden tullen se voi olla pystysuunnankin lätkää, jos vain sille aukeaa tarpeeksi hyvä mahdollisuus. Pohjois-Ameriikan lätkä on sitten sitä, missä pelataan silmät kiinni aina täysiä, ja jolla ei ole mahdollisuuksia kehittyä tai pelata yksittäisiä tilanteita eri tavalla.

  Kuuluuko tuokin meidän peliin, että ei träpätä käytännössä lainkaan ja kärkikarvaajakin koohottaa vastustajan maalin taakse vaikka olisi ihan yksin?
   
 12. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Lyhyesti: pelataan nopeasti ylös, jos on paikka, mutta hitaasti tai puolinopeasti, jos nopea hyökkäys johtaisi alivoimaiseen puskemiseen (mikä Meidän pelin peruväitteiden mukaan lisää kiekonmenetyksen riskiä).

  Meidän pelin yleisin "antiteesi" on pystysuunnan kiekko, jossa pyritään aina hyökkäämään nopeasti.

  Edellisissä kaksissa kisoissa Ahokas (ja Rautakorpi) yrittivät nopeuttaa peliä vähentämällä hitaita lähtöjä, ja tulos oli vain lisääntyneet kiekonmenetykset. Nyt Ahokas oli palauttanut kiekkokontrollin kunniaan, mikä tarkoitti enemmän hitaita ja puolinopeita lähtöjä. Toki tämä joukkue oli niin hyvä, että pystyi myös erinomaisesti tekemään nopeita hyökkäyksiä, kun niille oli paikka. Kutsuisin sitä Meidän peliksi parhaimmillaan.
   
  BlackWolf ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 13. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Onnittelut Suomen joukkueelle, hieno turnaus tahmean alun jälkeen. Tamin sanoin "win the right games", sillä ei ketään kiinnosta alkulohkon tulokset jos kulta roikkuu kaulassa.

  Kristian Vesalaisen lyömistä en ymmärrä. Hän teki täysin oikean ratkaisun jäätyään pois kisoista keskittymällä Jokereihin. Ei MM-kisoihin tule mennä, jos ei koe olevansa riittävän motivoitunut.

  Tuomo Ruutu -meemi näköjään pitää paikkaansa edelleen. Kuulemma pelaajille tärkeä hahmo tsempparina, joten ehkä hänen työnsä on nyt perusteltu eräänlaisena henkisenä valmentajana.

  POIKA SAUNOO!
   
  Sörsseli tykkää tästä.
 14. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Minä nostan esille Jesse Ylösen, joka pelasi hemmetin hyvän turnauksen. Fysiikan puolesta vielä raakile, mutta pelipäätä, luistelu-, laukaisu- ja kiekonkäsittelytaitoa löytyy. Minusta Ylösellä on enemmän NHL-potentiaalia kuin esim. Talvitiellä.

  Toinen hyvän vaikutuksen tehnyt pelaaja oli Lundell. En muista ihan tarkkaan miltä Mikko Koivu vaikutti aikanaan pelatessaan alaalaikäisenä ensimmäisissä alle kaksikymppisten kisoissaan, mutta jotenkin Lundell muistuttaa nuorempaa Koivua. Pitääköhän tuo pituusmitta 185 senttiä paikkansa? Telkkarista katsottuna näyttää hiukan tuota pitemmältä.
   
 15. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Niin... Itse kutsuisin tuota lätkäksi... Jopa hyväksi lätkäksi. Mielestäni saa olla melkoinen brandmanager, että jaksaa vieläkin puhua jostain meidän pelistä.

  Onneks meillä oli ihan törkeen hyvä pakisto joka pystyi pelaamaan fiksusti ja monipuolisesti. Tai siis oikeestaan 4 pakkia nyt enää loppupeleissä. Honka ja Latvala oli koko kisat kyllä ihan kujalla kiekollisina... Onneksi Latvala kuitenkin onnistui tärkeimmällä hetkellä! Vaikka sekin aika epätoivoiselle yritykselle näytti :D
   
  Ippenator tykkää tästä.
 16. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  0+3 keräsi Koivu ja oli muistaakseni jonkin verran vanhempi kun Lundell.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 17. Käyttäjänimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Vitsiselitys: Oma kommenttini oli kylläkin parodiaa negailijoille. Katselin lähetyksen lopputeksteihin asti.
   
  WildThing tykkää tästä.
 18. VT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eikö moni ole nimenomaan nyt todennut, että oli joukkueen etu, että Vesalainen arvotti korruptioliigan pelit ja isomman rahapussin kisojen edelle? Eli oikea ratkaisu. Se taas kuuluu enemmän muualle, mitä tämä kertoo Vesalaisesta.
   
  Alamummo, Kemppilukko, Pavlikovsky ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 19. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Sinänsä melko erikoista, että Suomi pelasi pelitavallisesti kisojen huonoimman ottelunsa finaalissa ja voitti silti kultaa. Aika-ajoin tunne taisi viedä enemmän kun järki, minkä takia lähdettiin ihan liian usein hyökkäämään alivoimaisena. Tietenkin Suomi oli monella muulla osa-alueella viime yönä parempi kuin alkusarjaottelussa Yhdysvaltoja vastaan, mutta siinä pelissä Suomi pelasi selvästi järkevämmin. Kultaa kuitenkin tuli, joten ei kehtaa enempää kritisoida.

  Ahokas onnistui tehtävässä, jossa moni menestynytkin valmentaja on urallaan epäonnistunut. Suomi on pelannut lähes joka kerta pienessä kaukalossa huonosti. Suurin osa valmentajista on koittanut jääräpäisesti peluuttaa samanlaista kiekkoa kuin isossa kaukalossa ja jotkut ovat jopa rohkeasti koittaneet pelata pystysuunnan kiekkoa. Ahokas valmennusryhmineen löysi kuitenkin näihin kisoihin sopivan balanssin, jossa peli pysyi kontrolloituna, mutta peliä onnistuttiin silti kääntämään tilaisuuden tulleen nopeasti.

  Vaikka Suomen pelaaminen ei ollutkaan yhtä staattista ja hidasta kuin pahimmillaan miesten maajoukkueessa esimerkiksi Jalosen aikoina, niin kyllähän Suomen pelissä oli nähtävissä ne Meidän pelille kuuluvat perusperiaatteet. Tuo Suomen peli oli ikään kuin modernisoitua Meidän peliä, jossa perustana oli Meidän peli, jonka päälle oli rakennettu modernille kiekolle tyypillisiä elementtejä. Lopputulos oli kontrolloitua, mutta samalla viihdyttävää kiekkoa, joka oli riittävän nopeaa pieneen kaukaloon. Niissä tuloksellisestikin huonoissa peleissä Suomi pelasi kuitenkin hyvin.
   
 20. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Muistatko epäonnistuiko Koivu silloin loppuottelussa Tshekkiä aivan avoimessa tekopaikassa, kun Suomi haki tasoitusta? Pelasiko kakkossentterinä noissa kisoissa?
   
 21. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  No jaa, olisihan se Jokiharjukin jatkanut mieluummin NHL:ssä, mutta Blackhawks suorastaan pakotti hänet kisoihin. Ihan hyvinhän se kuitenkin tuolla kisoissa veti, vaikka varmasti pukukoppia syövyttävä vaikutus tällä oli. *hymiö*
   
 22. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Tuskin Koivun poikaa niin kovaan paikkaan laitettiin. Ne on eri miehiä jotka pelaa ratkaisuvaiheessa ja voittaa mestaruuksia syöttämällä voittomaalin.
   
 23. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mahtavaa kyllä Suomi-kiekon kannalta, että näitä junnumestaruuksia pukkaa ihan solkenaan milloin U20-, milloin U18-kisoista. Täältä sitä voittamisen kulttuuria ammennetaan ja jos nämä jätkät pyyhkii Hugheseilla jäätä junnukisoissa, miksi he eivät tekisi myöhemmin sitä myös aikuisten tasolla? Ei ne ulkomaan elävätkään tuosta enää mitään jättikehitysloikkia ota, millä menisivät edelle.

  Itsellä pisti vieläpä silmään pelejä katsoessa, että Suomi hallitsi pelejä noin pelillisesti. Alkusarjassa tuli pari tappiota, mutta niissäkään peleissä ei varsinaisesti hätää ollut, maalit nyt vaan meni vastustajille. Puolivälierä Kanadaa vastaan oli myös Suomen peli. Pelin ratkaisuhetkistä lopussa voi jossitella ja väittää onnen kantamoisiksi, mutta se onni ansaittiin jo aiemmin pelissä. Suomen kuuluikin voittaa se peli. Sveitsillä taas ei ollut mitään palaa välierässä. Suomi oli suorastaan suvereeni. Myös jenkkejä vastaan Suomi vastasi pelin kulusta, lukuun ottamatta alivoimia. Niiden aikana jenkit tietysti pääsivät pyörittämään, mutta muuten ei ollut mitään hätää. 2-2 tasoituksen jälkeen hiipi pieni pelko itselläkin perseeseen, mutta onneksi pelaajilla ei. Siinä tilanteessa he juuri näyttivät jälleen kerran, mistä nämä uuden sukupolven suomalaiskiekkoilijat on tehty.

  Erikseen pitää vielä mainita Aarne Talvitie. Mikä helvetin jannu tämä oikein on? Ennen kisoja en ollut tyyliin kuin kuullut ehkä nimeltä ja jotain hataria muistikuvia alempien junnujen peleistä. Mahtava äijä suorastaan! Täydellinen kapteeni. Johti sekä henkisesti että pelillisesti läpi turnauksen. Tästä kaverista kuullaan vielä ja paljon. Ei välttämättä jengin taitavin, nopein tai isoinkaan kaveri, mutta aivan varmasti voiton tahtoisin. Ja tekee oikeita asioita kentällä. Uskon vahvasti, että Talvitiellä on edessä hieno NHL-urakin, jos nyt nuo polvet jatkossa kestää.
   
 24. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Viestini loppui vähän kesken kun puhelu tuli häiritsemään. Piti vielä mainita Ylösen, Vaakanaisen ja Jokiharjun hyvät esitykset. Nämä jätin kuitenkin vähemmälle maininnalle kun ne olivat aika odotettuja omasta mielestäni.
   
 25. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Vielä laajentaisin, että pelin virtauksen hallinnan kannalta ei kannata aina lähteä nopeasti ylös, kun on paikka. Saattaahan tuo ovela vastustajanretku jopa tarkoituksella antaa siihen paikkaa. Edelleen korostan Tolvasen nerokasta palautusta ja rauhoittavaa pelin hidastusta siinä viitisen minuuttia ennen finaalin loppua (yksi vaihtokierto ennen Kakon maalia). Siinä peli otettiin Suomelle, sen jälkeen piti vain kapitalisoida. Totta kai, paljon muutakin tehtiin oikein.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.