Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Olipa hyvä peli! En ala analysoimaan vaan totean vaan että olin väärässä Ahokkaasta. Kova valmentaja!

Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En pelejä juuri nähnyt, mutta sen mitä näin niin en nyt tiedä voidaanko puhua Meidän pelistä siinä merkityksessä kuin se tuli aikanaan tutuksi. Nyt näytti olevan kyseessä uudenlainen nopeampi meidän peli ja hyvä niin.

Kyllä mun mielestä voidaan. Ne elementit viisikon kasaan vetämisestä, rintamahyökkäyksistä ja alivoimaisten hyökkäysten välttelemisestä ja kiekossa pysyminen ovat se peruspilari. Vaikka toki, sitä nopeaa kääntämistä on tuotu mukaan, mutta sitähän on tuotu mukaan viime kanadakapin jälkeen jokaisessa Meidän Pelin joukkueessa... Ainoastaan Late ei tässä MaJussa onnistunut, kun ne perusperiaatteet unohdettiin sieltä alta.

Leon

HPK, Stars, Panthers
Tolvanen pelasi pirun hyvin finaalissa, ja yleensäkin hyvän turnauksen. Maalia päin ei vain tahtonut osua. Tai varmaan tahtoi, mutta ei vaan osunut. Oisko syytä vaihtaa mailaa?

Mahtava homma. Tähän alkaa jo tottua.

Karhunkulta

Porin Ässät, Skellefteå AIK
Peli tosiaan muuttui, onneksi, turnauksen edetessä tuosta ylivarovaisesta kiekkokontrollista enemmän suoraviivaiseen ja reagoivaan peliin. Tosin joukkueelle myös näytti selkiytyvän että mitä siellä kentällä kaikkien pitäisi tehdä. Ekat kolme peliä meni ihan ihmetellessä ja kaikki oli hukassa. Suoraviivaisuuden ja kiekkokontrollin balanssi siis löytyi ihan viimeisellä hetkellä (puolivälierä).

Kova porukka kyseessä, kun sai tuosta D-junnukiekosta rakennettua lyhyessä turnauksessa maailmanmestaruustason kiekkoa. Hattu päästä.

Kieltämättä tuli kylmät väreet ja vähän silmätki kostui kun lopussa kiekko vain väkisin survottiin maaliin. Tollasta tappamisen meininkiä sen pitääkin olla, jos voittaa haluaa!

Lico

Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Heponiemi oli lopulta Suomen tehokkain hyökkääjä.

Hieno turnaus Suomelta ja tämä vankisti sitä näkökulmaa, että kaiken loksahtaessa kohdalleen mikä vain on mahdollista ja mitä se itseluottamus lopulta tekeekään joukkueelle sekä yksilöille.

Luukkonen oli häikäisevä läpi turnauksen.

Roger Moore

Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
47 sekunnin päässä putoaminen, tasoitus paikasta joka ei edes ollut kunnon maalipaikka ja lopulta maailmanmestaruus. Pienestä se on kiinni ja kertoo kyllä melko jäätävän kovasta henkisestä kantista tuo mestaruus. Aiempaan vaikkapa kahteen mestaruusjoukkueeseen verrattuna kasassa ei ollut paperilla ihan yhtä kova nippu, mutta olihan tämä nimenomaan joukkueena sellainen porukka että vastaavia ei varmasti hetkeen tule. Talvitie oli tämän joukkueen taistelun ruumillistuma.

Hienoa nähdä myös että Suomi repi itsensä maailmanmestaruuteen tällaisen kaavan kautta. Yleensä nämä "viime hetkellä jatkoon ja mestaruuteen" on olleet jotain Ruotsin tai Tshekin juttuja, mutta nyt kyllä voittamisen kulttuuri nosti päätään ja kaikesta huolimatta mestaruus otettiin pois kuljeksimasta. Nytkin jenkkien 2-2 tasoituksen jälkeen Suomi paransi jälleen peliään ja eihän USA:lla loppujen lopuksi ollut edes kunnon paikkoja sen heidän 2-2 maalinsa jälkeen. Suomi sitten survoi sen voittomaalin väkisin.

Ihan kiva oli muuten kerrankin nähdä tämä mestaruus tällä tavalla kuin nyt. Miehissä nämä maailmanmestaruudet on olleet selviä jo paljon ennen pelin päättymistä ja U20 ikäluokassa mestaruudet on aina tulleet jatkoajalla (pl. 1987 mutta eri turnaussysteemi), mutta nyt sitten tehtiin itse voittomaali lopussa ja puolustettiin johto loppuun saakka ja 60 minuutin jälkeen homma oli selvä.

Lico

Joko tuoreen maailmanmestarin Urho Vaakanaisen naisystävälle porukka täällä antaa ns. lapaan?

palle

Minnesota Wild, HIFK

Petri1981

NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Erikoinen fiilis tästä mestaruudesta. 2014 ja 2016 sitä pomppi sohvalta ja tuuletti äänekkäästi mestaruutta. Nyt taas jotenkin ottaa tämän ihan rennosti. Ehkä kun tämä tuli jotenkin helposti ja melko keskinkertaisella esityksellä vieläpä finaalissa. Mahakin saattaa olla täynnä junnumenestystä. En olisi uskonut välttämättä, että maha saattaa tulla täyteen jääkiekossa Suomen kannatuksessa.

2011 kun Ruotsi voitti, eräs ruotsalainen tuttuni sanoi, että katsoppa vain kun Ruotsi alkaa ylivoimaisesti dominoida junnujen MM-kisoja ja ottaa mestaruuksia liukuhihnalta, kun Suomi tulee menemään täysin alas. En voinut tuolloin kuin nyökkäillä, että oikeassahan varmaan olet. Hieno jinxi häneltä.

Karhunkulta

Brave Scalewomanin emäntä on kyllä ihan sellanen tapaus, jolle voisi ruokaa tehdä ja keittää kahvit.

Se tästä.

Juhaht

Kiekko-Espoo
Kieltäytykö Vesalainen muuten itse kisoista vai eikö häntä valittu mukaan? Voi nyt korventaa mahorkkaa syödessä jos päätös oli oma.

Giroux

Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Itse kieltäytyi. Saadaan taas tästäkin foliohattuilut käyntiin, kun joku keksii että ilman pukukopin syövyttäjää Suomi voitti mestaruuden.

VT

HIFK
Niin no tämä on jopa todennäköistä. Nyt jalkeilla oli joukkue.

Ja tuskin Vesalaista päätös harmittaa, selkeästi kyseessä kaveri joka tekee aina pelkästään hyviä ratkaisuja.

adolf

Leijonat & Haminan Palloilijat
Ihmeellinen oli turnaus. Alkusarjassa en paljoa olisi ropoja laittanut Suomen voitolle. Mutta olihan tuossa joukkueessa lopulta niin monta onnistujaa, ja tällä kertaa kiekko pomppi sisään siinä puolivälierässä, sekä muutenkin sattuman arpajaisissa oli onni isosti läsnä.

Kaikista vaikuttavinta tuo on sen vuoksi että Suomelta puuttui 6(!) pelaajaa, jotka eivät eri syistä kisoissa olleet, mutta olisivat siihen kuitenkin mahtuneet. (Ikonen, Nordgren, Vesalainen, Heiskanen, Kotkaniemi, Räsänen).

Vertailun vuoksi USA:lla ainut isompi poisjäänti oli Brady Tkachuk, mutta muuten taisivat olla hyvin lähelle parhaalla mahdollisella miehistöllään kisoissa liikkeellä.

Lukko, Rönnin rikkinäinen pumppu
*käsiylös" Itse en uskonut Suomen pelaavan edes mitaleista alkusarjan pelien jälkeen. Joukkuepelaaminen oli erittäin huonoa ja huippiyksilöt olivat vain yksilöitä. Luukkoselle meni turnauksessa 5 kpl "otettavia" vetoja, jotka eivät sitten loppujen lopuksi kuitenkaan ratkaisseet mitään. Esimerkiksi eilisen pelin toinen maali tuli ylitorjumisen takia, jonka jälkeen ei enään ehtinyt takakulmalle. Onneksi nämä "hörpyt" tulivat alkusarjassa ja koko joukkueen nostaessa pelaamistaan lopputulos oli paras mahdollinen.

Suomella oli vähän Suomessa tunnettu Kapteeni, joka pelasi ja teki kaiken niin kuin suuri joukkuepelaaja tekee. Toivottavasti polvi ei hajonnut pahasti.

Mahtavaa että Yksilöt muodostivat JOUKKUEEN alkusarjan jälkeen. Kiitos mahtavista kasvun hetkistä!

Roger Moore

Suomi nousi muuten kolmanneksi mestaruustilastoissa U20-ikäluokassa. Kanada on ihan suvereeni, sieltä löytyy 17 mestaruutta ja listalla kakkosena on Neuvostoliitto/IVY 9:llä mestaruudella, mutta Suomi on hienosti kolmantena viidellä mestaruudella. Viime vuosina nousua on tullut komeasti kun viimeisten kuusien kisojen aikana Suomeen on tullut kolme mestaruutta.

Viime vuosien aikana Suomi on noussut sekä USA:n että Venäjän ohi (molemmilla neljä mestaruutta) ja ero Ruotsiin on kasvanut hurjasti, siellä on vain kaksi mestaruutta. Kuvaavaa on se että kun on pelattu pudotuspelisysteemillä niin Ruotsi on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden loppuottelun seitsemästä eli vuonna 2012, loput kuusi kertaa se on ollut häviävä osapuoli. Vastaavasti Suomi on ollut finaaleissa viisi kertaa ja voittanut niistä neljä. Jokainen peli on vieläpä ollut maalin peli, kolmesti Suomi on voittanut jatkoajalla, nyt 2019 voittomaali ihan loppuhetkillä ja ainoa tappio tuli vuonna 2001 kun Suomi hävisi 2-1 Tshekille.

Vakuuttavaa jälkeä Suomi tekee näissä peleissä.

EDIT:

Tshekin tilasto on kyllä myös kohtalaisen mielenkiintoinen, siellä on kaksi mestaruutta ja yksi pronssi. Maa voitti molemmat finaalinsa perättäisinä vuosina eli 2000 ja 2001. Viimeisin mitali on vuodelta 2005 pronssi ja sen jälkeen maa ei ole ollut neljän parhaan joukossa kuin kerran eli viime vuonna. Silloin se voitti Suomen puolivälierissä rankkareilla mutta välierissä tuli tukkaan Kanadalta 7-2 ja pronssipelissä USA:lta 9-3.

Mahtavaa, että pojat oppivat voittamaan jo varhaisessa vaiheessa. Ja nimenomaan monta ikäluokkaa oppinut tämän voittamisen viime vuosina näissä U18- ja U20-kisoissa. Niitä häviämään tottuneita ja voittopelkoisia ollijokisia ja teemuselänteitä ollut Suomella ihan tarpeeksi.