U20 MM-kisat 2018–2019: Suomi

  • 219 494
  • 1 037
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ruotsi sentään voittanut joku sata alkulohkon peliä putkeen.
Kyllähän Ruotsissa jotain tehdään paremmin, kun eivät vuodesta toiseen häviä Ruotsille alkulohkossa.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Finaalissa ylivoimalla tehtiin maali, alivoimalla ei päästetty yhtään, pakit jokaisessa maalissa mukana, ykkösketju teki toisen maalin, eikä se Heponiemikään kai ihan huonosti finaalia pelannut. Taitavaa jinxausta vai jotain muuta.

Ahokas nyt napannut kaksi maailmanmestaruutta pienestä kaukalosta. U18 ja ennen kaikkea U20. Ei tarvinne sanoa, että kukaan muu valmentaja tuohon ei ole Suomea onnistunut johdattamaan, no sanoin silti. Mutta silti pelkällä lahjakkuudellahan tuo joukkue siis mestaruuteen seilasi.

Aikamoista.
Teoriassa voitettiin hopeaa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Saako nyt taas hehkuttaa kiekolla pelaamista ja meidän peliä?

Tämä turnaus osoitti sen, että Meidän pelillä voidaan menestyä myös pienessä kaukalossa, vaikka tietyissä piireissä varmaan vängätään edelleenkin vastaan. Luottamalla omaan peli-identiteettiin mestaruuksia tulee jatkossakin.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Buu! Ihan paskaa, Ruotsi sentään voittanut joku sata alkulohkon peliä putkeen.

Tämä oli luonnollista jatkumoa suomalaiseen voittamisen kulttuuriin. Hieno tulevaisuus edessä näin suomalaisen jääkiekon kannattajana!

Siellä on nyt jo liuta jannuja jotka on tahkonnut änäriä useamman vuoden ja kun tästäkin ikäluokasta tulee huippuja aikuisten maajoukkueeseen, tulee kohta jo ongelma ketä jättää pois.
Seuraavat 20 v on tulevaisuus turvattu...
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Olipahan kova jenggi Suomella. Vaikka toivoin menestystä niin alkusarjassa ajattelin että nää kisat menee yhtä väsyneesti kuin viime vuonna. Ei mennyt. Hieno joukkue.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Monesko MM-mitali Ruudulle?
Ruudulla oli pelaajana 8 MM-mitalia ja siitten siihen päälle kaksi olympia pronssia ja World Cup hopea. Nyt valkuna ekoissa kisoissa heti mestaruus. Eli näköjään kanattaa tota Tuomoa vaikka onnea tuovana maskottina roikoittaa tulevaisuudessa. Jotkuthan tota Tuomon roolia ihmetteli. Mutta kaveri nyt tietää voittamisesta/ MM-turnauksissa pelaamisesta aika paljon ja on ihmisläheinen tyyppi, joten parempaa mentorointivalkkua junnuille tuskin Suomesta löytyy.

Kaikkien aikojen U20-mestaruus! Ei voi muuta sanoa. Rapakon takana kaatu pienessä kaukalossa sekä kotijoukkue Kanada ja USA. Toki on pakko myöntää että ekaa U20-mestaruutta en ole nähnyt, mutta kaikki muut mestaruudet on kyllä tullu katsottua. Mutta on tää tarina ennenkin nähty Leijonien kohdalla. Suomi aloittaa kisat heikosti ja hätäsimmät dumaa Leijonat. Tappioista opitaan, löytyy oikeat ketjut, peli loksahtaa paikoilleen ja lopussa juhlitaan mestaruutta. Valmentaja jolle vaaditiin kisojen alussa potkuja onkin sitten nerokas supervalkku lopussa. Uutta tällä kertaa oli se että kerrankin oli myös hyvää tuuria mukana Kanada pelissä.

Nostan kyllä tälle uudelle sukupolvelle hattua siitä että eivät jäätyneet kun USA tuli 2-2 tasoihin. Yleensä kun tossa tilanteessa se takaa tullu jengi menee myös ohi. Mutta ihan samalla tavalla vuoden 2016 kisoissa niin historia toisti itseään. Pikkuleijonat ei taipunu ja numero 24 kävi tekemässä voittomaalin. Sen verran monet Leijonien johtojen sulamiset on tullu vuosien saatossa todistettua että kyllä tää on balsamia vanhoille haavoille.

Kiitos pojat!
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Oliko Suomi jopa kisojen kovi kärsijä poissaolojen suhteen? Kotkaniemi, Heiskanen, Vesalainen, Nordgren, Räsänen jne... Aika kova juttu, että Suomella oli silti noin kova nippu.

Kovan buustin saavat pelaajat loppukauteensa tästä, hienoa!
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tämä turnaus osoitti sen, että Meidän pelillä voidaan menestyä myös pienessä kaukalossa, vaikka tietyissä piireissä varmaan vängätään edelleenkin vastaan. Luottamalla omaan peli-identiteettiin mestaruuksia tulee jatkossakin.

Näinpä.

Ylipäänsä tuntuu hassulta ajatus, että turnauspelaamisessa vedeltäis kaneja hatusta. Erityisesti Suomen kohdalla. Toki, ymmärrän kriitikkoja jos peli takkuaa eikä etene. Mutta onko esim. ilmoille heitetyt ajatukset ylivalmentamisesta enää valideja 2019? Tällästäkin jotkut viljelivät alkusarjassa. Tuntuu että nykypelaajat on niin fiksuja, ettei niitä ylivalmenna kuin täysi ameeba.

Tuloksestahan arvoturnauksissa pelataan, ei mistään muusta. Ja jälleen Suomi onnistui kasvutarinassaan. Olis voinut käydä toisinkin, muttei käynyt. Antoivat itselleen mahdollisuuden menestyä ja ansaitsivat pomput tekemällään työllä.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Loistavaa ironiaa Urho Vaakanaiselta omalla Instagram-tilillä. Kuvassa Vaakanainen itse sekä Tolvanen ja kuvatekstinä "Maali Tolvanen ja tuplamestarit".

Vaikka olenkin Tolvasen fanipoikana puolueellinen arvioimaan Tolvasen otteita tässä turnauksessa, niin silti arvioin. Mielestäni Tolvanen pelasi hyvät kisat, huomattavasti paremmat kuin viime kisat vaikka niissä tuli enemmän tehoja. Tolvanen oli puolustussuuntaan todella tärkeä ja varsinkin pudotuspeleissä pelasi alaspäin todella hyvin. Lisäksi Kanada-pelin tasoitusmaalin ja mestaruusmaalin aikana Tolvanen oli kentällä aika tärkeässä roolissa.
 

Wire

Jäsen
Olen ihmetellyt sitä kaikkea negatiivista kirjoittelua, mitä täällä on ollut alkaen valmennuksesta ja valinnoista. Suomi voitti maailmanmestaruuden Pohjois-Amerikassa ja kaatoi sekä Kanadan että USA:n. Ei mitään seliteltävää, kisojen paras joukkue.

Ehdottomasti paras joukkue. Minusta vuosikerrat jotka pelasi näissä kisoissa ei ole niin laadukas kuin yleensä.

Ei kuitenkaan mitään pois, mestaruus on mestaruus. Hyvä Suomi!!
 

rpeez

Jäsen
Mielestäni Tolvanen pelasi hyvät kisat, huomattavasti paremmat kuin viime kisat vaikka niissä tuli enemmän tehoja. Tolvanen oli puolustussuuntaan todella tärkeä ja varsinkin pudotuspeleissä pelasi alaspäin todella hyvin.

Totta. Eeli oli äijä, erittäin tärkeä palanen tuossa joukkueessa. Kyllä näkyi kokemus otteissaan, kiekot ei pomppineet, antoi hyviä taklauksia, jne.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Mahtava suoritus!

Luukkonen pelasi huikeat pudotuspelit. Kanada pelissä jo, ja varsinkin tässä ottelussa monta maalipaikkaa pois. Erityisesti 2-2 tilanteessa puolittaisen läpiajon, oliko nuorempi Hughes, eliminointi. Jos tuosta vielä saa hiottua poikittaisliikkeen paremmaksi, niin voi olla loistava tulevaisuus edessä. Koko riittää kyllä ja isoilla miehillä voi mennä hetki, ennen kuin koko potentiaali on saavutettu.

Ylivoima oli kyllä tukkoista koko turnauksen, siihen nähden ihmeellistä, että näin kävi.

Jesse Ylösestä voi tulla vielä ennustettua parempi aikuispelaaja. Kokonaisvaltaisesti hyvä paketti.

Ahokkaalle myös onnittelut.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Vuoden kiinnostavimmat kisat päättyneet, Suomi on uusi maailmanmestarit. Onnittelut koko joukkueelle valmentajineen!

Pelkistän menestyksen tekijät seuraaviin pointteihin:

1) Ahokas ja pelitapa. Ahokas sai kahdessa vuodessa hiottua pieneen kaukaloon sopivan pelitavan. Peli alkoi toimia vasta yhdennellätoista hetkellä, mutta sen jälkeen kaikki sujui kuin tanssi. Tämän idean pohjalle on hyvä rakentaa seuraaviin koitoksiin.

2) Ukko-Pekka ja liimanäppi. UPL on joukkueen tärkein pelaaja. Myös hän nousi huipputasolle kritiikistä huolimatta, kasvutarina sekin. Urakehitys toivottavasti vie änärin ykköseksi 5-6 vuoden päästä: toki on todettava, että ikäluokassa on monta huippuvahtia. Sattumalla on iso osuus urakehityksessä: oikeaan aikaan oikeaan paikkaan jne. Mutta jos verrataan Vehviläiseen, jolla oli ennen U20-kisoja mahdollisuudet vaikka mihin, niin UPL edennee tavoitteeseensa nopeammin. Vehviläisen tilanteeseen ei voinut olla vaikuttamatta vuoden 2016 tapahtumat. Nyt UPL varmasti muistetaan rapakon takana. Menestyminen siellä vaatii tietenkin erittäin kovaa työtä.

3) Pienet marginaalit. Kanadavoitto oli poikkeuksellisen onnekas, vaikka toki ansaittu. Jos Tolvasen "syöttö" olisi lähtenyt millisekuntia myöhemmin, Heponiemen luistin olisi jo mennyt toiseen asentoon eikä maalia olisi tullut. Jatkoassa olisin itse kirjoittanut joukkueen keskinkertaisista kisoista taas, vaikka olisinkin todennut kanadamatsin ollen hyvää taistelua. Niin olisi tehnyt moni muukin ja Ahokas olisi haukuttu jään rakoon medioissa. Näissä kisoissa kaikki, myös sankaruus oli todella vähästä kiinni, vaikka loppuottelussa voiton takeena oli UPL.

4) Joukkueen tasaisuus. Joukkue sai riittävän materiaalitäydennyksen NHL-joukkueista. Tämä riittikin tekemään voittajajoukkueen. Olisivatkohan kanadalaiset seurat olleet yhtä reiluja tässä asiassa (vrt. Puljujärvi ym.)? Pelottavaa on ajatella, miten hyvä joukkue olisikaan ollut, jos kaikki parhaat olisivat olleet mukana. Vesalainen sai toivottavasti jonkun opetuksen näistä kisoista. Joukkueessa ei ollut suuria tähtiä, mutta se oli laadukas kokonaisuudessaan. Puolustuksessa oli ongelmia ja on pakko miettiä, olisiko joku toinen pakki tehnyt tehtävänsä vielä paremmin. Ero kakkos- ja kolmasparin välillä oli suuri, mutta ei ratkaiseva. Joukkueena autettiin heikompia pakkeja. Talvisodan ja Talvitien henki!

Ysiysit olivat todella kova ikäluokka ja päättivät omat junnukisansa loistavasti. Kuitenkin uskon, että tästä joukkueesta vain noin puolet nousee huipulle, lopuista tulee ajan myötä hyviä liigapelaajia. Kun muistetaan ikäluokan poissaolijat, 20-lukua voidaan odottaa erittäin suurella mielenkiinnolla.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onnea nuoret Leijonat! Huikea peli koko joukkueelta.

Erityismaininnat:
- Luukkoselle, joka torjui kaiken mitä torjuttavissa oli ja piti joukkueen pystyssä hädän hetkillä.
- Talvitielle, joka näytti mitä tarkoittaa olla Kapteeni ja näyttää esimerkkiä taistelusta koko joukkueelle.

Onnea koko joukkueelle!
 

Fordél

Jäsen
En pelejä juuri nähnyt, mutta sen mitä näin niin en nyt tiedä voidaanko puhua Meidän pelistä siinä merkityksessä kuin se tuli aikanaan tutuksi. Nyt näytti olevan kyseessä uudenlainen nopeampi meidän peli ja hyvä niin.
 

Tornados

Jäsen
Täytyy sanoa, että onneksi kiekko pomppi Kanadaa vastaan. Pudotuspeleissä Suomi pelasi hienosti ja valmennustiimikin onnistui loistavasti. Pelaajissa oli monta onnistujaa, joista nostan joitakin esille:

Luukkonen: Maalivahtipeli oli huippuluokkaa ja vain parani turnauksen edetessä. Luukkoseen ovat kohdistuneet isot odotukset jo pitkään, mutta nyt oli mukava nähdä että odotuksille alkaa tulla katettakin. Hyvät mahdollisuudet nousta tulevaisuudessa ykkösmaalivahdiksi NHL:ään.

Tolvanen: Oli ratkaisevassa asemassa tiukimmassa tilanteessa eli Kanada- pelin loppuvaiheilla. Tahdonvoima oli hurja. Ei tämä kyllä ollut mielestäni mikään uusi juttu. Tolvanen on ennenkin jaksanut yrittää vaikka onnistumisia ei ole tullut itselle tai joukkueelle. Tahdonvoimaa tarvitaan jatkossakin, että saisi kammettua pysyvän pelipaikan Nashvillen kärkiketjuista.

Heponiemi: Kiekollisesti tärkeässä roolissa. Niin ovela kaveri, että mielessä kävi josko olisi jalkansakin sijoittanut tahallaan oivallisesti Tolvasen nostaessa kiekon maalille Kanadaa vastaan :). Tarvitsee ison roolin joukkueessa, joka voi koon lisäksi vaikeuttaa nousua NHL:ään. Parhaimmassa tapauksessa voi olla tähtiainesta tulevaisuudessakin.

Kupari: Taitava pelaaja, joka ei ole vielä aivan täysin löytänyt omaa rooliaan kentällä. Pitää saada taitotaso hyödynnettyä myös tuloksellisesti. Omaa paljon potentiaalia, mutta vielä jotain puuttuu.

Talvitie: Huipputyyppi, joka taisteli nimensä edellyttämällä tavalla myös finaalissa. Joukkue oli lopussa henkisesti vahva ja tästä iso ansio kuuluu Talvitielle. Pelasi loistavasti ja tulee menestymään jatkossakin jääkiekossa ja kaikessa muussakin mitä päättää tehdä. Voittajatyyppi!

Laaksonen: Sai yllättävän paljon jääaikaa. Pelaa viihdyttävää peliä. Vielä virhealtis kovan paineistuksen alla kovimpia joukkueita vastaan, mutta kehittynyt loistavasti.

Heinola: Ehti ennen loukkaantumista pelaamaan vakuuttavaa peliä ja nosti varmaan eniten asemiaan varaustilaisuuden suhteen.

Kakko: Loistavaa peliä, muistuttaa vähän Barkovia syöttelyssään. Finaalissa nousi hienosti ratkaisijaksi tiukassa tilanteessa. Hieman kuitenkin välillä vaikea ehtiä tilanteisiin kovimmissa peleissä. Finaalissa pyrki selvästi myös haastamaan Jack Hughesia, joten tavoitteena lienee ykköspaikka varaustilaisuudessa. Ei vielä taida yltää siihen omissa papereissani, mutta kautta on vielä jäljellä.

Lundell: Hyvät kisat ja nosti asemiaan ensi vuoden varaustilaisuuden suhteen. Näissä kisoissa ikäluokkansa ykkönen!

Ahokas onnistui hienosti yhteistyössä valmennustiiminsä kanssa. Salo ja Varmanen olivat varmasti myös isoissa rooleissa joukkueen kehittämisessä turnauksen aikana.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
En pelejä juuri nähnyt, mutta sen mitä näin niin en nyt tiedä voidaanko puhua Meidän pelistä siinä merkityksessä kuin se tuli aikanaan tutuksi. Nyt näytti olevan kyseessä uudenlainen nopeampi meidän peli ja hyvä niin.
Nopeaa kiekkokontrollilätkäähän on yritetty ajaa sisään jo muutaman vuoden ja alkaa vihdoin onnistua näköjään myös turnaustasolla. Oikeastaan luonnollinen evoluutio pelille, se alkuperäinen meidän peli toimi aikansa mutta siihen keksittiin vastalääkkeet ja nyt on sitten temmon kasvattamisella lähdetty tekemään vastalääkintä vaikeammaksi. Toki temmon lisääminen vaatii suorittajilta pirun paljon tarkempaa työskentelyä ja kykyä toimimaan myös paineen alla.
 
Pelillinen rentous ja rohkeus tuli esiin. Pienen kaukalon myytti murrettu. En olisi uskonut mestaruutta alkusarjan jälkeen, mutta tavallista paremman onnen ja pelin kehittymisen myötä se kävi toteen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Button kehitti juuri uuden lempinimen Jokiharjulle.
Hyvin Duthie ja Bob kuitenkin piti pokkansa Buttonin ääntämiselle. :D

Mutta hyvin TSN-sedät asian totes eli UPL oli kisojen paras peljaa ja ois ansainnut MVP-palkinnon. Luukkonen oli ratkaisumatesissa niin jäätävän hyvä että on mielestäni paras suomalainen veskari joka on pelannut U20-kisoissa sitten Tuukka Raskin. Lisäksi UPL taitaa olla aino molari joka on torjunut Suomen mestariksi sekä U18 että U20 kisoissa. Tosta pojasta tulee aivan varmasti ykkösveska änäriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös