Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tulokkaat kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mängimies, 10.10.2016 klo 19.43.

 1. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tässäpä tämä lajin hienous onkin. Moni pelaaja nousee erikyvyillään ehdokkaaksi parhaimmistoon. Laineella on uskomaton laukaus. Matthews on hyvä joka osa-alueella ja Tkachuk on huikea työmyyrä, mutta pystyy silti myös tuloksen tekoon. Enkä nyt kategoroi poikia nuihin nimityksiin vaan esimerkkinä ihan, että eriavuilla voi siihen hypeen päästä.

  Vähän sama kuin ottaa esim Chicagosta Toews ja Kane. Toews on joukkueen sielu ja laivan kapteeni kun taas Kane on taiteilija ja suuri tuloksentekijä. Hossa siellä taustalla sitten esim hoitaa tuota työmyyrän tehtävää.

  Yhtäkaikki. Kukapa pystin nappaakaan niin uskomattoman hieno on nähdä tuon ikäisten poikien, no sanotaan nyt miesten, pärjäävän jo nuin valmiilla pelillä maailman parhaita vastaan.
   
 2. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Mulkku-Matthews tekaisi sitten pari maalia ja nousi meidän Paten rinnalle. En tykkää, saisi nyt sen sikotaudin vaikka parin pelin ajaksi.

  No ei, onhan ne huikeita molemmat. Pakko silti todeta, että olisi saanut isä-Matthews panna pari päivää aiemmin rouvaansa.
   
 3. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Matthewsin viime yönä tekemät kaksi maalia lisätty.
   
 4. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Melkoisen upea suoritus että tulokkaat Laine ja Matthews olivat toinen ja kolmas 30 maalia tällä kaudella täyteen saaneet pelaajat Crosbyn jälkeen. Upea alku molempien NHL-urille ja loppukaudesta käyvät varmasti kovan kisan Calderista.

  Laineen ja Matthewsin kova suoritustaso on pitänyt huolen myös siitä että erittäin hienoa kautta pelaava Matt Murray ei juurikaan ole saanut palstatilaa Calder-keskustelussa. 23 voittoa, 2.27 GAA, .926 SV% ja 3 nollapeliä - kyllähän tuollaisilla tilastoilla monena muuna vuonna oltaisiin tiukemmin Calderissa kiinni. Steve Mason voitti omansa suurin piirtein samoilla tilastoilla (Masonin torjuntaprosentti huonompi mutta tällä oli enemmän nollapelejä), mutta tokihan pelejä oli sitten enemmän (61 vs. Murrayn 35, ja kauden päätteeksi niitä lienee noin 50). Murraylla lisäksi vaikuttaa varmasti viime kevään Stanley Cup-voitto ykkösmaalivahtina, ja siksi moni ei varmaan enää miellä tulokkaaksi vaikka sitä onkin. Näkisin kuitenkin Murraylla olevan mahdollisuudet ottaa se kolmas Calder-finalistin paikka, vaikka myös Mitchell Marner, Matthew Tkachuk ja Zach Werenski olisivat ehdottomasti sen arvoisia. Ihan hyvä kisa siitäkin vielä varmasti saadaan loppukaudesta.
   
 5. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Tuosta Masonista tuli mieleen, että Juuse Sarokselle ei taida tulla kunnon mahdollisuutta voittaa calderia urallaan.

  Muita pyttyjä tulee kuitenkin saamaan urallaan roppakaupalla.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Kunhan pelaa loppukauden aikana korkeintaan 10 peliä (Predatorsilla on 21 peliä jäljellä), niin säilyttää Calder-kelpoisuutensa ensi kaudeksi vielä.

  Ensi kaudella sitten se kisa onkin selvästi tätä kautta helpompi, kun tämän vuoden draftiluokasta ei mitään superlupauksia löydy, eikä aiemmista drafteistakaan jää ensi kauden Calder-kisaan kun parhaina jotkut Pierre-Luc Dubois sekä Dylan Strome. Ei noiden voittaminen luultavasti vaadi samanlaista suorittamista kuin Laineen ja Matthewsin veroisten superlupausten olisi vaatinut tänä vuonna.
   
 7. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Toinen ja neljäs. Välissä Jeff Carter.
   
 8. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Joo, tosiaan Kingsilla oli päiväpeli näköjään eilen. Ei tullut vietettyä iltaa NHL-kiekon parissa eilen, niin oletin että Losissa oltaisiin pelattu myöhemmin kuin Torontossa, kuten yleensäkin. Hyvä korjaus. Siltikin upea suoritus.
   
 9. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Puljuhan vie Calderin ensi vuonna näytöstyyliin... ei kun ei viekään.

  Joo, kuten tossa just joku sanoi, olis saanu Mattinen pulpahtaa maaliin pari päivää aikaisemmin.

  Edit: äh saakeli, siis MAAILMAAN pulpahtaa.
   
 10. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Lainaus:
  En ole kummemmin Nashvillen molaritilannetta seuraillut, mutta tuleeko Saros jo ensi kaudella saamaan vastuuta tarpeeksi monessa ottelussa, että pelatut pelit riittävät antamaan näytöt calderiin? Riittäisikö edes puolet peleistä riippumatta kuinka hyvin pelaa?
   
 11. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Tuskin puolet peleistä riittäisi Calderiin, mikäli ne ei sitten ole luokkaa ennennäkemätöntä, jolloin niitä pelejäkin tulee lähes väkisinkin enemmän. Eli ei riitä. Mutta ykkösvahdin paikan ottaminen on omissa käsissä. Rinne hörppii, niin silloin on ne saumat. Vaatii todella hyviä otteita, mutta täysin mahdollista.
   
 12. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  NHL.com:n raadin mukaan Matthews veisi tämän hetken tilanteen perusteella Calderin. Pisteitä jaettiin 5-4-3-2-1 -jaolla (5 pistettä tietysti parhaalle).

  13 henkilön raadin äänestystulosten mukaan pisteet jakautuivat seuraavasti:

  1. Auston Matthews 61 (9 ykkössijaa)
  2. Patrik Laine 54 (4 ykkössijaa)
  3. Zach Werenski 28
  4. Mitchell Marner 22
  5. Matthew Murray 17
  6. Matthew Tkachuk 12
  7. William Nylander 2

  Tämän perusteella Laine saa kyllä paukuttaa loppukaudesta melkoisen kaulan pisteissä jos mielii palkinnon voittaa (ei sillä että voitolla mitään merkitystä uran jatkoon olisi, vrt. Ovechkin vs. Crosby).


  https://www.nhl.com/news/maple-leaf...-calder-trophy-race/c-287148208?tid=277729400
   
 13. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  NHL Now Matthews and Laine | Feb 22, 2017 - YouTube

  Tässä hyviä nostoja Bill Lindsaylta molemmista pelaajista. Tuo aloituksesta tehty maali Dallasia vastaan on kyllä hämmästyttävä, 0.65 sekuntia siitä kun Pate koskee kiekkoon niin se on jo matkalla kohti maalia, voiko tuota tehdä enää nopeammin.
   
 14. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 15. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Empä ole ennen asiaa nuin ajatellutkaan. Laineella on siis kokoajan tuo vipuvarsi jo valmiina kun kiekko lapaan tulee. Monella saattaa hieman käsienpaikka vaihtua tai sit otetaan ensin haltuun ja siirrellään kiekkoa/käsiä. Laine on jo syöttöä vastaanottaessa valmiina laukaukseen - olipa tilanne mikä oli. Silti on tuo käsittämätön miten nopeasti tuo kiekko lavasta lähtee. Tuossakin esimerkki maalissa. Kiekko taitaa vielä olla hieman pystyssä/pomppia. Laine ottaa sen lavan kärellä ja tempasee peltiin. Niemikin on vasta ottamassa torjunta asentoa kun kiekko onjo selän takana maalissa.

  Matthews taas kuten pätkässä nähtiin on erittäin fiksu pelaaja. Käyttää mailaa kiekonriistoissa erittäin paljon ja hienosti! Ei kuluta kroppaa taklaamisen tekemiseen(jonka voisi myös tehdä) vaan käyttää mailaa ja omaa positiotaan kiekonriistoon (samaa voi sanoa myös Patesta). On kuten videolla nähtiin myös vahva luistimilla ja räjähtävyyttä löytyy jo kivasti.

  Kiekonkäsittely ja valmius on kyllä molemmilla pojilla jo uskomatonta luokkaa tuolle tasolle tuossa iässä. Ei voi kuin ihailla.
   
 17. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Fantasy draftissä käväisin kattomassa kokonaisuutta ja hoksasin että Laine on 3:ksi paras hyökkääjä koko paskassa 8.5pts averagella. Blokit,taklit,+-, pisteet jne. tilastoituna. Samoissa pisteissä on mm. Ovechkin. Kohtuu hurjat lukemat tehnyt.
   
 18. ChosenTwo Jäsen

  Lainaus:
  Kun pelejä on jäljellä parisenkymmentä:
  Koodi:
  1  Patrik Laine    58 32+26=58 +11
  2  Auston Matthews  64 31+24=55 +4
  3  Mitchell Marner  59 15+35=50 -7
  4  William Nylander  63 17+28=45 -1
  5  Matthew Tkachuk  61 12+30=42 +11
  6  Zach Werenski   63 9+30=39 +17
  7  Sebastian Aho   61 18+17=35 -2
  8  Anthony Mantha   48 14+19=33 +14
  9  Brady Skjei    64 3+28=31 +14
  10 Mikko Rantanen   58 14+16=30 -25
  25 Artturi Lehkonen  57 12+5=17 -2
  44 Esa Lindell    56  5+6=11 +7
  60 Jesse Puljujarvi  28  1+7=8 +5
  64 Markus Nutivaara  53  2+5=7 +8
  92 Julius Honka    10  0+4=4 -4
  110 Markus Hannikainen 10  1+1=2 +0
  188 Kalle Kossila    1  0+0=0 +0
  
  - Huikea on ollut Laineen tahti edellisen katsauksen (eli tammikuun lopun) jälkeen.
  - Lehkoselle taasen on päässyt kertymään kokonainen yksi piste samassa ajassa.
  - Kossilan ansiosta tämän kauden suomalaisten tulokkaiden määrä on noussut yhteentoista, kun huomioidaan kenttäpelaajien lisäksi Saros.
   
 19. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Matthews 0+0 -1 ja 1 laukaus. Joko annetaan Calder Laineelle?
   
 20. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Mistähän irtois paras kerroin Laineen calderille? Matthews vetää nyt semmoisessa slumpissa, että jää kyydistä.
   
 21. ijuka Jäsen

  Koko pelin katsoneena, ei muuten ollut 0+0 ja -1 sattumaa. Oli varmaan Matthewsin huonoin peli ainakin niistä mitä olen tähän mennessä nähnyt. Tosi hitaalta vaikutti eikä oikein saanut mitään aikaiseksi. Lieko alkaa kausi painaa tai jotain vastaavaa mutta ei kyllä ollut läheskään samanlaista menoa kuin cold streakin aikana jolloin paikkoja ropisi eikä vain mennyt sisään. Hädin tuskin teki mitään peliä edistävää koko matsin aikana ja ainakin ekassa takaiskumaalissa oli aika ikävästi osallisena.

  Ja jos nyt totta puhutaan niin en olisi kovinkaan yllättynyt jos Marner onnistuisi iskemään itsensä Toronton parhaaksi rookieksi. Varsinkin jos pelatut matsit otetaan huomioon. Oli erittäin kovassa iskussa.
   
 22. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Marner ja Laineen tehojen vertailu onkin helpompaa, koska molemmat missasivat about saman määrän pelejä. Laineella nyt 59 pinnaa ja Marnerilla 52. Marnerilla taitaa olla yksi peli Lainetta enemmän pelattuna. Maaleja Laineella on tuplaten Marneriin verrattuna.
   
 23. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Marnerin pärjääminen taitaa olla jonkin verran pois Matthewsin Calder-valinnalta. Varsinkin näin on, jos Marner ohittaa Matthewsin pisteissä. Tulokas-kolmosena saa melko vahvasti argumentoida, että olisi Calderin arvoinen. Jännäksi menee loppukausi. Huonoja pelejä on jokaisella välillä ja sitten tulee suonenvetojakin. Tässä voi käydä melkein miten vain.
   
 24. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  NHL Awards betting and odds - Ice Hockey - US - sportsbet.com.au

  Laine kerroin 1.83, Matthews 2.10. Siitä vain lyömään isosti Patelle. Varmaan joku tarjoaa parempaakin kerrointa mutta tuo tuli ensimmäisenä vastaan.
   
 25. bftw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, TML
  Lainaus:
  Nooh, vaikka oli heikompi peli Matthewsilta, niin ei vielä jaella Caldereita. Ei ollut kuitenkaan minkäänlaista ratkaisevaa harhasyöttöä vastustajalle mikä olisi sammuttanut viimeisetkin toiveet playoffeista.