Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Tulokkaat kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mängimies, 10.10.2016 klo 19.43.

 1. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Matthews täräytti viime yönä kauden 34. maalinsa ja tuli näin Laineen kanssa sekä maaleissa, että pisteissä tasoihin. Molemmilla kasassa 61 pistettä. Laineella toki 7. peliä vähemmän pelattuna.

  Willian Nylander nousi jo Mitchell Marnerin ohi tulokaspistepörssissä. Pojat ovat tasapisteissä 57, joka on 4 pistettä siis vähemmän kuin yllä olevalla kaksikolla. Nylander on sijalla 3. paremman maalimääränsä ansiosta (21.). Marnerilla 4peliä vähemmän pelattuna

  Viidentenä pistepörssissä onkin Columbuksen Zach Werenski. Vain 10 pistettä vähemmän tehtynä kuin ylläolevalla kaksikolla. Enää 3p pistettä 50. pisteen rajaan joka on tulokaspuolustajalle kova juttu. Toivotaan, että saa kasaan!

  Sijalta 6. löytyykin sitten professori-Aho. Viime yönä 2+0 ja kauden maalisaldo jo 23. täppään. Pisteitä Aholla on kasassa 46. mikä on sama määrä kuin Flamesin Matthew Tkachukilla. Aholla 10. maalia enemmän tehtynä.

  Tiukka kisa tuosta pistepörssin voitosta vielä tulee. Sekä toki maalipörssin voitosta. Maalipörssin voitto on melko varmuudella kahden kauppaa, mutta ei tuo Marnerilta ja Nylanderiltakaan vaadi kuin vaikka yhden 3p illan kärkiukkojen jäädessä nollille niin onkin jo pisteen päässä.

  Torontolla pelejä jäljellä 6kpl kun taai Laineen Jetsillä 5kpl. Kyllä tässä valitettavasti edgen joutuu Toronton pojille antamaan kun vertaa joukkueiden nykymenoa pelillisesti. Mitenkäs se sitten menee jos Laine ja Matthews tekevät saman määrän maaleja ja pisteitä, mutta Laineella on parempi ppg eli vähemän pelejä pelattuna? Eikös Laine olisi siinä tapauksessa ykkönen
   
 2. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  Lainaus:
  Torontolla pelejä oman laskuopin mukaan jäljellä 8 ja Winnipegillä 7. Runkosarjahan kestää 82 ottelua/joukkue.

  Jännäksi menee tulokkaiden osalta taistelu kyllä!
   
 3. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Aivan totta. Jotenkin muistelin sen vanhan 80. pelimääräksi. Kylläpä sitä nyt virheitä sattuu
   
 4. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Nyt alkaa tuntua melko varmalta Matthewsin Calder-voitto. Johtaa tulokkaita pisteissä sekä maaleissa. Laineen puolella on vielä PPG, mutta sillä ei varmaankaan ole väliä. Harmi, että Pate on nyt jähmettynyt täksi loppukaudeksi. No ei siinä, se on vain yksi pysti, akkuja lataamaan ensi kaudeksi vaan.

  Tulen näyttämään harvinaisen pöljältä, jos Laine iskeekin vielä kunnon maalipyrähdykset loppuun, mutta pelillisesti se ei siltä näytä.
   
 5. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Salassa ja pimeässä olen toivonut Calderia Matthewsille kaikkien niiden Toronto-fanien tähden, jotka Jatkoajassa ja muualla kipuilevat aika pahasti, kun Laine menestyy. Suomessa eletään psykiatrisissa palveluissakin leikkausten aikaa, enkä suo lisäahdistusta jo valmiiksi ahdistuneille Toronto-faneille.
   
 6. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Detroit Red Wings
  Ihan oikeelle ukolle menee pysti jos Matthews sen saa. On se vaan kova pelimies!
   
 7. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Niin no sanoisin että tämä ahdistus tuntuu menevän molempiin suuntiin. Itse asiassa suurin osa Toronto faneista kyllä kunnioittaa Laineen saavutuksia. Toki laittavat sen erilaiseen kontekstiin kuin Laine fanit, kun näitä pelaajia vertaillaan. Molemmathan ovat pelanneet huikean tulokaskauden ja varmasti parantavat vielä paljon.

  Matthewsin kohdalla on hyvä muistaa että kaveri on 19-vuotias 1-ketjun keskushyökkääjä. Joukkueensa paras pelaaja tällä kaudella, joka johtaa mm. piste- ja maalipörssejä joukkueessa. Pistepörssin 27. ja kun katsotaan ka. peliaikaa niin on liigassa sijalla 245 (hyökkääjistä 92.). Koko kauden pelannut rookie kentässä ja kolmospakkiparin edessä.

  Itse nostan tuon pelipaikan takia Matthewsin saavutukset Laineen edelle. Tuollaisia maalimääriä eivät sentterit yleensä lado tauluun ja kun katsotaan vertailussa luotuja maalipaikkoja, niin syöttömäärä on niihin suhteutettuna liian alhainen. Tuo kääntynee jossain vaiheessa, tuskin tällä kaudella.

  Laineen maalimäärät ja suoritukset ovat lähteneet hieman laskuun. Samoin "puck luck" tasaantunut. Ihan normaalia vaihtelua tulokkailla ja tämä slumppi oli Matthewsilla hieman aiemmin. Huikean kaudenhan Laine on pelannut.

  Tulokkaiden osalta nostaisin esille myös Werenskin, joka voisi aivan hyvin voittaa Calderin. Pelipaikkansa suhteen täydellisessä paitsiossa ja pahoin pelkään että mediaseksikkyydessä jää esim. Nylanderin / Marnerin varjoon, jolloin voi tippua top3:sta ulos. Nylanderin onni on kääntynyt ja suoritukset noudattavat paremmin "odotuksia".

  Laine ei näytä enää olevan niin "marioesque", tosin ei kyllä Matthewskaan ole "mcdavidesque" eli tällä hetkellä ei hirveästi puhuta siitä että Matthews taistelisi jatkossa liigan parhaan pelaajan tittelistä tasapäin McDavidin kanssa, joka oli hetken narratiivina parhaimman lentokelin aikaan.

  Eiköhän Toronto fanit pysty elämään tilanteen kanssa käy Calderin suhteen miten vain. Toronto taistelee pudotuspelipaikasta ja vuoden 2017 puolella rookiepörssin top3 on Nylander(34), Matthews (32) ja Marner (31). Toki Laineen loukkaantumisen ansiosta, mutta on tuo siitäkin huolimatta huikea asia yhdelle joukkueelle.
   
 8. bftw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, TML
  Kyllähän tulokaskisa alkaa pikku hiljaa ratketa. Matthews vie joukkuetta pudotuspeleihin, viime yönä voittomaali Nashvilleä vastaan. Pienen hiljaisemman hetken jälkeen nyt 7 viime peliin 5+3 sekä 3 ottelun maaliputki. +/- tilastossakin mennyt jo Laineen ohi (+5). Harmi, että Nylanderin 12-ottelun pisteputki meni katki.
   
 9. bftw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, TML
  Matthews nyt 38 maalissa, saa nähdä meneekö 40 maalia rikki, tätä tahtia tulee kyllä menemään. Nylander ja Marner 59 pisteessä ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Toronton pojat tulee ottamaan kolmoisvoiton tulokkaiden pistepörssissä, hurjaa.
   
 10. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Matthewsille calder menee, ja nyt täysin oikeutetusti. Oikeastaan hyvä, että piste- ja maalieroa tulee sen verran, ettei ottelumäärillä tarvitse spekuloida. Hieno tulokaskausi kyllä.
   
 11. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Joo nyt olisi todella vaikea perustella miksi Laineen kuuluisi saada Calder. Matthewsilla oli myös slumppi, mutta nousi sieltä ja pelaa taas vahvasti pisteidenkin osalta. Laineella sen sijaan on todella tahmeaa. Nyt tosiaan vain jännitetään meneekö Marner ja Nylanderkin ohi tulokaspörssissä. Matthews on Calderin jo itselleen pelannut. Todella upea tulokaskausi.
   
 12. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo & Los Angeles Kings
  Kyllä se nyt täysin ansaitusti menee Matthewsille. Ei tarvitse perusteluita.
   
 13. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Harmi tietysti Laineen, joukkueen ja fanien kannalta tämä lopun väsähdys, mutta tosiaan se hyvä puoli tässä on, ettei tartte vittuuntua Calderin ollessa Matthewsin kaapissa Jussin jälkeen, kun tulee noissa pisteissäkin selvä peli. Huikea kausi kaikilla neljällä kärkijannulla ja heidän takanaankin moni olisi kilpaillut Calderista jonain vaatimattomampana vuonna.
   
 14. adolf Jäsen

  Tällä vuosikymmenellä ainakin vuosina 2012, 2013, 2015 olisi Laine ihan saletisti voittanut Calderin. Muina vuosina olisi ollut tiukempi taisto.

  Mutta nyt vie Matthews ihan ansaitusti.
   
 15. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Onhan tuo Matthews ihmemies. 38 maalia, 8 voittomaalia, 30 maalia tasakentin ja eniten ottelun avausmaaleja eli 14 kpl. Tasakentillä tehdyissä maaleissa kärjessä yhdessä Crosbyn kanssa ja voittomaaleissa neljäntenä. Kauden tärkeimmillä hetkillä 8 pelin pisteputkessa, joissa tehtynä 7+4. Voittomaaleja kaksi, tasoitusmaaleja kaksi ja ottelun avausmaaleja kaksi. Tärkeiden maalien mies. Toivottavasti saa sen 40 maalia täyteen. Tulokkaina enemmän maaleja ovat tehneet 93-94 kauden jälkeen vain herrat Sidney Crosby(39) ja Alexander Ovechkin(52). Crosby on vielä ihan mahdollinen. Matthews on myös tasoissa Neal Brotenin kanssa, jolla on amerikkalaisten tulokkaiden maaliennätys 38 maalia. Tuokin olisi rikottavissa. Matthews tarvitsee enää pisteen ja menee Peter Ihnacekin ohi tehokkaimpana Leafs tulokkaana. Ennätys on siis samaiset 66 pistettä, jotka Matthews on jo raapinut kasaan.

  Calderin suhteen näyttää hyvältä, kun mietitään että Matthews on todennäköisesti menossa Toronton kanssa playoffeihin joukkueen ykkössentterinä ja hyvin todennäköisesti voittaa myös sisäisen pistepörssin. Puolustuspäähän kohtuullisen hyvää pelaamista, mutta siltä osin on vielä varaa parantaa.

  Pienenä nyanssina vielä nuo ovelat riistot Matthews on riistoissa kolmantena tasoissa McDavidin kanssa ja edellä vain Stonen ja Slavin.
   
 16. LAcostee12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Tampa Bay Lightning, Kalpa, , Barcelona
  Onkohan muuten milloin viimeks ollu tulokkaiden pistepörssin Top 4:ssä kolme pelaajaa samasta joukkueesta? Tai varsinkin jos vielä Marner ja Nylander kiitää Laineen ohi niin kolmoisvoittoa?
   
 17. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Pitäiskö tilata paikalle @Van Taimeri ? Viime yön lähetyksessä puhuivat siitä että Toronton rookiet johtavat joukkueen sisäistä pistepörssiä ja en ole varma onko sitäkään tapahtunut aiemmin. Vertailivat Toronton kolmikkoa johonkin Washington Capitals kolmikkoon, mutta en ainakaan äkkiseltään löydä tilannetta että siellä olisi kolme rookieta johtanut joukkueen pistepörssiä yhdellä kaudella.

  Winnipeg Jets 92-93 taitaa olla ainakin joukkue jonka rookiet ovat tehneet yhteensä enemmän pisteitä yhdellä kaudella kuin Toronton tulokkaat tällä kaudella. Selänne & Zhamnov kaksikko ovat jo yhdessä tehneet yli 200 pistettä ja siihen päälle vielä Davydov, Tkachuk ja todennäköisesti muitakin tulokkaita ko. joukkueesta löytyy. 92-93 kaudella rookiepörssin kärjessä Selänteen lisäksi olivat Juneau ja Lindros.

  Ei tule toista tällaista kolmikkoa ihan heti mieleen.
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Huikeaa seurattavaa ollut nämä tämän vuoden tulokkaat. Pitkään meni Laine ja Matthews käsi kädessä omissa papereissani Calder-kisassa, mutta kyllä se nyt on Matthews jolle tuo pysti menisi jos itse saisin sen päätöksen tehdä. On se fantastinen pelaaja.
   
 19. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Pate ja Sebu parhaat. Matthewsilla nyt menossa suonenvetokausi, ja onhan se selvä että hieman on vielä edellä Patea joillain osa-alueilla kun on vuoden vanhempi. Pate selvästi parempi pelaaja jos olisi samalla viivalla iässä.
   
 20. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Kauas pitää historiaan mennä: Viimeksi 3 tulokasta samasta joukkueesta on ollut tulokaspörssin TOP4:ssä kaudella 1959-60, kun Chicagon Bill Hay, Murray Balfour ja Stan Mikita olivat sijoilla 1,3 ja 4. Kaudella 1952-53 Toronto otti tulokkaiden pistepörssissä neloisvoiton. Noina vuosina kun pelattiin Original 6-aikaa, niin tämä oli tietysti paljon helpompaa.
   
 21. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Itse asiassa päinvastoin! Matthewsin laidalla on koko kauden pelannut "epäkyvykkyyden generational talent" Zach Hyman, jolle Matthews on järkännyt 54 ykkösalueen huippupaikkaa. Noista tehdään yleensä maaleja keskimäärin n. 25% tehokkuudella. Hyman on onnistunut typerryttävällä 7% tehokkuudella tekemään 4 maalia. Jos Hyman olisi onnistunut edes kerran viidestä niin maaleja noista olisi kasassa 11 ja Matthewsilla olisi 7 syöttöpistettä enemmän. Tuolloin Matthews olisi tehnyt tehot 38+35 = 73 pistettä ja johtaisi Lainetta 11 pisteellä tulokkaiden pörssissä. Siitä on nyt 50 ottelua kun Hyman on tehnyt maalin Matthewsin syötöstä ja sitä edellisestä on 63 peliä.

  Jos tätä nyt joku vääräleuka haluaa lähteä vääntämään Matthewsin huonoudeksi, niin todettakoon että Connor Brownilla ja William Nylanderilla ei ole mitään ongelmaa viimeistellä Matthewsin syötöistä. Hyman on historiallisen huono viimeistelemään ja siitä huolimatta Matthews johtaa tulokkaiden pistepörssiä. Jets fanit ihmettelevät kun Ehlers (79 peliä / 62 pistettä) ja Little (56 peliä / 41 pistettä) haittaavat Laineen pisteiden tekoa, kun Matthews repii Hymania (77 peliä / 28 pistettä) perässään.
   
 22. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Koska Matthews on maaginen, on Laineen oltava paska.
   
 23. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Kun noita tulokkaiden maalimääriä katsoo niin molemmat ovat maagisia. Siitä ei tarvitse lähteä vääntämään. Laineen kannalta tuo slumppi tuli harmilliseen paikkaan, kun se turhaan varjostaa tätä kautta. Matthewsin slumppi on niin kaukana ettei sitä paljon muisteta. Toivottavasti Laine kääntää tuon ja tekee n. 35-40 maalia. Renberg on iskenyt aikanaan 38 maalia, kuten Matthews. Sen jälkeen onkin Crosby 39 maalissa.

  Itse ainakin toivon että Laine rikkoo nuo molemmat. Tuossa aiemmin jo todettiin että Laine olisi vienyt Calderin näillä otteilla useammalla kaudella. Vertailussa huikea draft+1 kausi Laineelta ja Matthewsilta molemmilta.

  En ala tässä ketjussa haukkumaan kuin Hymania...
   
 24. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  Kova työ tulee Laineelle jos haluaa pitää Toronton kaksikon takanaan. Winnipegillä on jäljellä enää kolme ottelua runkosarjassa ja Torontolla viisi.

  Ykköspaikalle kipuaminen vaatisikin jo pienen ihmeen.
   
 25. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Tulokkaiden TOP-10 -sijoitukset NHL:n runkosarjan piste/maali/syöttöpörssissä:

  Pisteet

  2. Syl Apps Sr, TOR (1936-37)
  2. Wayne Gretzky, EDM (1979-80) 1.kauden pelaaja
  3. Alexander Ovechkin, WSH (2005-06)
  5. Mike Rogers, HAR (1979-80) 1.kauden pelaaja
  5. Teemu Selänne, WPG (1992-93)
  6. Bernie Geoffrion, MTL (1951-52)
  6. Mike Bossy, NYI (1977-78)
  6. Peter Stastny, QUE (1980-81)
  6. Sidney Crosby, PIT (2005-06)
  7. Dutch Reibel, DET (1953-54)
  9. Sweeney Schriner, NYA (1934-35)
  9. Clint Smith, NYR (1937-38)
  9. Artemi Panarin, CHI (2015-16)
  10. Roy Conacher, BOS (1938-39)
  10. Gus Bodnar, TOR (1943-44)
  10. Blair MacDonald, EDM (1979-80) 1.kauden pelaaja
  --------------------------------------------
  22. Auston Matthews, TOR (2016-17)
  28. Patrik Laine, WPG (2016-17)
  35. William Nylander, TOR (2016-17)
  37. Mitchell Marner, TOR (2016-17)

  Maalit


  1. Roy Conacher, BOS (1938-39)
  1. Teemu Selänne, WPG (1992-93)
  2. Mike Bossy, NYI (1977-78)
  3. Bernie Geoffrion, MTL (1951-52)
  3. Alexander Ovechkin, WSH (2005-06)
  5. Wayne Gretzky, EDM (1979-80) 1.kauden pelaaja
  5. Joe Nieuwendyk, CGY (1987-88)
  6. Howie Meeker, TOR (1946-47)
  6. Camille Henry, NYR (1953-54)
  6. Gilbert Perreault, BUF (1970-71)
  6. Rick Martin, BUF (1971-72)
  7. Bobby Bauer, BOS (1937-38)
  7. Wally Hergesheimer, NYR (1951-52)
  8. John Quilty, MTL (1940-41)
  8. Andy Hebenton, NYR (1955-56)
  8. Michael Grabner, NYI (2010-11)
  9. Paul Meger, MTL (1951-52)
  9. Ed Litzenberger, MTL/CHI (1954-55)
  9. Norm Ferguson, OAK (1968-69)
  9. Danny Grant, MNS (1968-69)
  9. Luc Robitaille, LAK (1986-87)
  10. Bryan Hextall, NYR (1937-38)
  10. Gaye Stewart, TOR (1942-43)
  10. Don McKenney, BOS (1954-55)
  -----------------------------------------
  3. Auston Matthews, TOR (2016-17)
  7. Patrik Laine, WPG (2016-17)
  51. Sebastian Aho, CAR (2016-17)

  Syötöt

  1. Syl Apps Sr, TOR (1936-37)
  1. Wayne Gretzky, EDM (1979-80) 1. kauden pelaaja
  4. Dutch Reibel, DET (1953-54)
  6. Clint Smith, NYR (1937-38)
  6. Jude Drouin, MNS (1970-71)
  6. Mike Rogers, HAR (1979-80) 1.kauden pelaaja
  6. Peter Stastny, QUE (1980-81)
  7. Gus Bodnar, TOR (1943-44)
  7. Phil Goyette, MTL (1957-58)
  7. Sidney Crosby, PIT (2005-06)
  8. Phil Maloney, BOS (1949-50)
  8. Bryan Trottier, NYI (1975-76)
  8. Scott Gomez, NJD (1999-00)
  10. Bob Nevin, TOR (1960-61)
  10. Peter Forsberg, QUE (1994-95)
  ----------------------------------------------
  27. Mitchell Marner, TOR (2016-17)
  39. William Nylander, TOR (2016-17)
  43. Zach Werenski, CBJ (2016-17)
  55. Matthew Tkachuk, CGY (2016-17)

  Saatetaan siis nähdä sellainenkin harvinaisuus, että kaksi tulokasta on maalipörssin TOP-10:ssä. Tämä on tapahtunut vain 3 kertaa aikaisemmin, kausilla 1937-38, 1951-52 (3 tulokasta TOP-10:ssä) ja viimeksi kaudella 1968-69.