Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Tulokkaat kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mängimies, 10.10.2016 klo 19.43.

 1. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Mitch Marner nousi viime pelissä tasapisteisiin Matthewsin kanssa, kolmen kärki juuri nyt:

  Laine____ 33+27=60
  Matthews 31+24=55
  Marner__ 17+38=55
   
 2. Viherpuiston Ruoska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ja William Nylander sai 50 pinnaa täyteen. Näin ollen kolme Toronton tulokasta on vähintään 50 pisteessä. Edellisen kerran moinen nähtiin kaudella 92-93, jolloin tempusta vastasi Selänteen johdolla Winnipeg. Hyökkäyksen osalta Leafsillä on kyllä pullat hyvin uunissa. Vielä kun saisi puolustuksen edes lähelle samaa tasoa, niin voisi alkaa tosissaan miettiä kannujahtia.
   
 3. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo & Los Angeles Kings
  Nyt olisi Laineella ollut tuhannen taalan paikka tehdä selkeä kaula Matthewsiin pisteiden osalta, kun ei ole ~10 peliin tehnyt pisteen pistettä. Valitettavasti myös Patella ollut nyt vähän hiljaisempaa pistetuotannon osalta.

  Mielestäni tämä kisa on vielä täysin auki. Joskin sydämeni pohjasta toivon Paten tämän vievän.
   
 4. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Aika hyvä kombo Laineen Calderia ajatellen kauden päätteeksi olisi:
  - Laineella enemmän maaleja kuin Matthewsillä
  - Laineella ainakin 5 pistettä enemmän kuin Matthewsillä
  - Marner kiilaa Matthewsin ohi tulokkaiden pistepörssin kakkoseksi
  - Toronto ei pääse pudotuspeleihin

  Noilla statseilla olisi Pohjois-Amerikankin median vaikea nostaa Matthewsiä ykköseksi, vaikka kuinka on jenkkien kultapoika, sentteri ja pelaa Torontossa. Toki Rocketin voitto yksinään olisi varmastikin Laineelle tarpeeksi, mutta ehkä sen ehtii ensi vuonna.
   
 5. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Tässä sekä Matthewsin että Laineen osoittaessa hyytymisen merkkejä, nostaisin Werenskin tosissaan mukaan tähän taistoon. Werenski on nimittäin pelaamassa sellaista kautta tulokaspuolustajana, ettei samanlaista ole nähty yli kahteenkymmeneen vuoteen. Viimeksi 50 pistettä tulokapakin toimesta ylitetty kaudella 92-93 ja nyt Werenski näyttäisi olevan siihen yltämässä.
   
 6. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Olin kanssa tulossa tarjoamaan Werenskiä tähän, kun Laine ja Matthews ovat hyytymässä. Werenski on kiristämässä tahtia ja viimeiseen 12 otteluun onkin syntynyt lähes pinna per matsi (3+8=11). Kun huomioidaan pakkien kehittyminen (Werenski 19v), rooli (yli 21 per matsi) ja kokonaisvaltainen pelaaminen niin onhan tuo Werenski ihan pätevä vaihtoehto.

  Werenski on noussut joukkueensa ykköspakiksi ohi Seth Jonesin, Jack Johnsonin tai Ryan Murrayn. Ei ihan helpoimmat vertailukohteet, kun kaikki muut ovat TOP4-varauksia (Werenski #8). Werenski on koko liigassa TOP10 pistepörssissä, jaettu TOP10 maaleissa ja 11. syötöissä. Plussia Werenski on kerännyt myös hyvin ja on niissä lähellä TOP10:ntä (12. +21). Aika jäätävää settiä.
   
 7. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  Lainaus:
  Sivuhuomautuksena:
  Shayne Gostisbehere teki viime kaudella lähes 50 pistettä (17+29=46) vain 64 pelissä. Terveenä olisi samalla tahdilla tehnyt lähes 60 pistettä. Gostisbehere sai aikaan peräti 0,72 ppg (vrt. Werenskin tämänhetkinen 0,64). Viimeksi vähintään yhtä kovia lukemia tulokaspuolustajalta nähtiin kaudella 1991-92 Nicklas Lidströmin toimesta (0,75 ppg).


  EDIT
  Tarkistuksen jälkeen Vladimir Malakhov ja kausi 1992-93 (0,81 ppg). Meni lähelle kuitenkin...
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 17.57
 8. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  Tämä oli jääkiekkomaailman mielenterveydelle loistava asia. Sitten ei Laine- ja Matthews-fanien tarvitsisi paljoa valitella ja jossitella.
   
 9. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Pakko vähän ihmetellä tätä boldattua kohtaa. Gostisbehere ei montaa peliä missannut ja vähän epäilen olisiko niissä parissa pelissä tehnyt nyt sitten noin 15 pistettä. Farmissa Gostisbehere pelasi tuon 14 ottelua, joten ei kai noita sinällään voi laittaa loukkaantumisen piikkiin.
   
 10. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  Lainaus:
  Muistelin, että olisi ollut osan kautta loukkaantuneena. Olin ilmeisesti väärässä.
   
 11. Viipastu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Werenski tänään 0+2 ja 5 viimeistä ottelua 2+5=7.

  Maaliskuun alussa Calderin voitolle kertoimet (Vegas) olivat Laine 2.00, Matthews 2.00, Werenski 16.00. Sen jälkeen kuntopuntarit Laine 7 2+2=4, Matthews 7 0+0 ja Werenski 9 2+7=9.

  Kauden lopussa Columbus kohtaa vielä kahdesti Toronton ja kerran Winnipegin.
   
 12. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Ja CBJ taistelee todella tiukasti pudotuspeliasetelmista. Werenskillä näyttäisi olevan mahdollisuutensa. Teoriassa.
   
 13. Razzers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Marian Gaborik
  Sebastian Aho rikkoi kauden seitsemäntenä tulokkaana 40 pisteen rajan. Mantha ja Skjei ovat 33 pisteessä, joten ainakin Manthalla on vielä saumat liittyä tuohon kerhoon.

  Hieno tulokaskausi kertakaikkiaan.
   
 14. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Hieno tulokaskausi laajuuden puolesta mutta kolmen kärjen osalta ei juuri poikkea tämän vuosikymmenen linjasta.

  09-10

  1. Duchene 55p
  2. Tavares 54p
  3. Myers 48p

  10-11

  1. Skinner 63p
  2. Couture 56p
  3. Grabner 52p

  11-12

  1. Landeskog 52p
  2. Nugent-H 52p
  3. Henrique 51p

  13-14

  1. McKinnon 63p
  2. Palat 59p
  3. Johnson 50p

  14-15

  1. Stone 64p
  2. Gaudreau 64p
  3. Forsberg 63p

  15-16

  1. Panarin 77p
  2. Eichel 56p
  3. Domi 52p

  16-17

  1. Laine 60p
  2. Matthews 57p
  3. Marner 56p

  Jetseillä 10 peliä, Leafseilla 11 jäljellä joten mitään jättimäisiä parannuksia noihin pisteisiin tuskin on tulossa, varsinkin kun nuoret tuntuvat hieman hiipuneen keväällä.
   
 15. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Vähän on semmoinen kutina, että jos Pate ei pian löydä taas itseään niin Toronton molemmat pelaajat puskavat vielä Laineen ohi pistepörssissä. Toki viimeiseen 10 peliin 3+3 mutta 6 pelissä jäänyt nollille. Viimeiseen 6 peliin 1+0. Eivät ole toki Torontonkaan pojat mitenkään villisti pelanneet mutta muistelisin piste-eron olleen 5p parhaimmillaan. Viime yönä taas 0+0 tauluun.
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Matthews Laineen kanssa jo maaleissa tasoissa, pisteissä enää 2 pistettä perässä. Marnerilla matkaa 4p. Mustana hevosena kisaan voisi nostaa myös hurjassa vireessä oleva William Nylander joka hätyyttelee jo Ahoa maalipörssin 3. sijasta ja on 6p vain Lainettakin perässä. Nylanderilla siis 2p matkaa Marneriin ja 4p vain Matthewsiin. Uskomatonta kautta vetää kyllä Toronton kolmikko. Yltääkö jopa kaikki 3 yli 60 pisteeseen? Olisi melko hurja suoritus

  Siellä on myös Zaitsev sijalla 10. ja Connor Brown sijalla 12. Torontosta. Melkoinen kattaus siellä on ja vielä AHL puolelle Leipsic, Kapanen ja kumppanit tuloillaan
   
 17. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Vähän toi Leipsicin nimi näiden 20 vuotiaiden huippulupausten rinnalla erottuu. Kyseessä kuitenkin kuukauden päästä 23 vuotta täyttävä pelaaja, joka on kolmella AHL-kaudella pelannut kuusi ottelua NHL:ssä. Toki Toronto voi halutessaan Leipsicin suojata ja jättää esim Matt Martinin tarjolle, mutta onko Torontolla tarvetta tuohon? Juuri tekivät sopimukset esim Jeremy Braccon ja Miro Aaltosen kanssa.
   
 18. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  My bad. En ollutkaan tietoinen ko tilanteesta. Aattelin että kun Kapasen kanssa taistelee isointen varmaan seuraavana isoihin valoihin nousijana että olisi samasta puusta veistetty. Tosiaan onhan tuossa miehellä pieni edge kokemuksen pohjalta jo. Kuitenkin tällä kaudella ilmeisen hyvän kauden vetänyt, mutta sieltä on pari muutakin tulossa kehiin niin saapa nähdä. Jotainhan tuo kuitenkin kertoo, että on vain se 6 peliä NHLssä pelannut.
   
 19. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Laineen sluppi on mun vika. Veikkasin isosti hänen vievän Calderin. Siitä hetkestä alkoi alamäki.
   
 20. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Mietin vaan että mitenkähän paljon esim Laineen ja Matthewsin pienoiseen slumppiin vaikuttaa se, että pelintaso on viime viikkoina selkeästi kohunnut. Meinaan vaan, että ne joukkueet jotka ovat menossa pudotuspeleihin tai taistelee paikasta pudotuspeleihin, pelaavat nyt tiukempaa puolustusta ja pelaavat ylipäänsä vauhdikkaampaa kiekkoa kuin vielä reilu kuukausi sitten.
  Tai ainakin minusta tämä ollut selkeästi nähtävissä ihan viime aikoina. Mutta näettekö muut asian samalla tavalla?
   
 21. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Kyllähän tuo on jokakautista totuuttakin ei mutuilua. Tuon slumpin alussa kun Jets kohtasi pari vähän "kovemman kalibeerin jengiä" niin ei se Laine mitään parhaite pelejään pelannut. Tila ja aika on entistä enemmän kortilla ja kun Jetsilläkin on mennyt aika heikosti niin se kuvaantuu varmasti ekana juuri näihin junnuihin. Sama toki Torontolle. Sillä erotuksella, että Toronto on tuolta noussut ja ottanut nyt myös voittoja. Niin ja no on se Winnipegikin. Mutta nuin yleisesti kun tila ja aika pienenee vielä entisestään on se joillekkin jengeille/pelaajille vielä vaikeampaa tehdä tulosta. Toivotaan, että Laine kuitenkin pääsisi nopeasti takaisin pisteiden makuun. 6 peliin 1+0 ei varmasti nuorta herraa paljon ilahduta, vaikka mikään maailmaloppukaan tuo ei toki ole.
   
 22. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Laineen ketjussa eräs käyttäjä mietiskeli että Nikolaj Ehlers toimii Laineen ankkurina kun peli ei kulje. 22+36 = 58p naputellut ketjukaveri ilmeisesti voi toimia ankkurina? Tämä keskustelu kuulunee varmaan paremmin tänne, joten nostetaan Sportsnetin artikkeli n. viikon takaa. Siinä analysoidaan Matthewsin ketjukavereita ja arvatenkin valokeilaan nousee Matthewsin jalkaan pultattu Zach Hyman.

  Lainaus:
  Which Maple Leafs wingers are the best fit to play with Auston Matthews? -Sportsnet

  Matthews on myös Maple Leafsin toiseksi paras pelaaja rakentamaan ykkösalueen maalipaikkoja, joita sitten viimeistelee tämä samettikäsi. Täytyy sanoa että jos Leafs fanien argumentit ovat huonoja Laineen ja Matthewsin vertailussa, niin aika huonolta kuulostaa Ehlersin taitojen vähättely.

  Varsinkin kun Jets fanien mielestä Ehlers on parempi pelaaja kuin tällä hetkellä 4pistettä vähemmän tehnyt William Nylander. Väittely josta varsinkin Nylanderin vahvan loppukauden jälkeen voidaan olla montaa mieltä. Itse pidän tätä parivaljakkoa hyvin tasaväkisenä.

  Torontolla on kyllä uskomattoman hieno tilanne, kun kaikille kolmella supertulokkaalla on mahdollisuus pelata 60p tulokaskausi. Calder voittajalla ei ole henkilökohtaisesti isommin merkitystä. Toronton kannalta olisi mukavaa jos organisaation pelaaja voittaisi pitkästä aikaa henkilökohtaisen palkinnon. Noita ei Toronton lähihistoriassa ole liiemmin kerätty. Toisaalta tulevaisuus näyttää senkin suhteen oikein valoisalta.
   
 23. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Mutta eivähän nuo edes ole ketjukavereita enää, toki pari edellistä peliä jäänyt näkemättä.

  Mitenkäs @depre tuo Marner omasta mielestäsi tässä tulokasvertailussa, omaan silmään parissa viimeisessä pelissä ollut paljon valmiimman oloinen pelaaja kuin muut Toronton nuoret? Onko mielestäsi mahdollisuuksia Calderiin, en pahastuisi itse jos pystin veisi.
   
 24. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Teoriassahan varmaan kaikilla Matthewsilla, Marnerilla ja Nylanderilla on mahdollisuus Calderiin. Toisaalta se voi olla sellainen asia, että se sataa myös Laineen laariin. Tuo tulokkaiden valmius on vaihdellut aika paljon kauden sisällä. Yleisesti ottaen ja yllättäen voisi todeta että Marner on ollut Toronton tulokkaista kaikista tasaisin. Otteet eivät ole heitelleet samalla tavalla kuin Nylanderilla tai Matthewsilla, toisaalta Matthews on pelannut hiljaisempinakin aikoina vahvasti kahteen suuntaan, joten suora vertailu pelkästään tehojen perusteella ei ole reilu Matthewsia kohtaan. Toisaalta Marnerkin on osoittanut ajoittain hyviä vaistoja puolustuspäässä.

  Itse löydän selkeimmät perustelut Laineen, Matthewsin tai Werenskin Calder voitolle. Katsotaan runkosarja loppuun, mutta ei kukaan noista tule huonolle häviämään. Mielenkiintoista olisi jos Nylander tulisi tuolla loppukauden vireellä ja veisi tulokkaiden pistepörssin. Sitä vertailua ei ole tehty, koska kukaan ei odottanut enää tässä vaiheessa että Nylander tulisi tuollaista tahtia pörssin kärkeä kohti.
   
 25. Raksilan mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Tulee muuten Rantasen Mikko pokkaamaan Suomeen ainakin yhden "voiton" tulokaskisassa, nimittäin miinuspörssin voiton, -28 tällä hetkellä. Kaukana ei ole, että tulee eniten miinuksia tulokkaista koko 2010 luvulla sillä vain yhden pisteen edellä on enää Nino Niederreiter, -29. Koko vuosituhannen ennätyskin on enää kahdeksan pinnan päässä.

  Muuan Tuomo Ruutu on muuten saldossa -31, joten vielä on mahdollisuus sekin peitota. Onhan tuolla myös sellaisia pelaajia kuin Bouwmeester ja Nash häntäpään top kymppipaikoilla myös.

  No joo, on se Colorado paska.