Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Tulokkaat kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mängimies, 10.10.2016 klo 19.43.

 1. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Olin tulossa tänne ylistämään Auston Matthewsia, mutta onneksi muistin palstaveli @bftw n syksyiset varoittelut empirean puutteesta

  Lainaus:
  joten en sano yhtään mitään. Lähellä kävi etten olisi tehnyt itseäni tyhmäksi.
   
 2. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:

  Matthewsin slumppi siis hellitti, viimeiset 10 ottelua tehoin 7+4 kun Patella 10 viimeistä tehoin 2+0. Calderin pokkaa ansaitusti Auston Matthews. Mikähän Patea vaivaa, onko vammaa vai väsymystä?
   
 3. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Nytten kun tuo tulokkaiden kisa on kärkisijan osalta jo taputeltu, tai ollut sitä jo tovin. Niin enää ei toivo, että Matthews jäisi ilmain pisteitä. Vaan sen sijaan toivoo, että rikkoo nyt kaikki maholliset ja mahottomat ennätykset. Taitaa nytten muuten viime yön 39. osumallaan olla tasoissa Crosbyn tulokaskauden maalimäärässä? Ei mikän turha seppä siis ole Matthewskaan. 39. maalia ja 67 pistettä kasassa. Toivon kovasti, että tuo 40. maalin rikkoutuu ja 70. pisteen raja myös. Tämähän ei ole mikään mahdottomuus, vaan enneminkin jatkumo, sillä Torontolla on vielä 4 peliä jäljellä!

  Laine on vielä 2p edellä Nylanderia ja Marneria. Laineella 62p ja Toronton pojilla 60p kasassa. Laineella siis 3p jäljellä ja Toronton pojilla 4.

  Myöskin Sebastian Aholla on mahdollisuudet kovaan kerhoon. 2 pistettä enää matkaa 50. pisteen rajaan. Aholla on vielä 4 peliä aikaa rikkoa 50p raja.

  Maalipörssin vie Matthews näytöstyyliin ja Laine tulee olemaan sijalla 2. Kolmossijasta on vielä kiivas taistelu Nylanderin ja Ahon välillä. Aholla 23. maalia kasassa ja Nylanderilla 22.

  Syöttöpörssi onkin melko varmuudella Marnerin. 42 syöttöä kasassa ja kovin haastaja on Nylander 38. syötöllään.
   
 4. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Oiskohan Laineen kohdalla tosiaan voimat loppu tämän sesongin osalta, enemmän ehkä silti henkisellä puolella. Vaikea uskoa että peluuttaisivat häntä konkreettisen vamman kanssa enää tässä kohdin? Kyllä se peleissä on edelleen jaksanut painaa ihan ok, mutta varmaan pitkän kauden rasitukset alkaa vääjäämättä näkyä ja tuntua. Ja kun onnistumiset ei ruoki itseluottamusta on touhu mennyt vähän puurtamiseksi. Välissä loukkaantuminen ja koko kausi hirveää mediamyllyä, mun mielestä MM-kisat kannattaisi oikeasti jättää väliin ja latailla akkuja. Sinne lähtiessä saa niskaansa kuitenkin koko kansakunnan odotukset ja mömmöm-kisojen mitaleita ehtii kahmimaan myöhemminkin. Toki maalien osalta on varmasti mukana myös pitkän juoksun tuomaa "tilastollista oikenemaa", vaikka tätä ei haluttukaan uskoa. 30-40 maalin haarukkaan osuminen on kuitenkin uskomattoman kova suoritus.

  Mitä taas katsonut Toronton peliä viime aikoina, niin kyllähän Matthews aika väsymättä raataa ja on pelin sisällä koko ajan. Iso määrä kiekon riistoja ja hillitön luistelu vaihdosta toiseen, tähän päälle terävyys maalipaikoissa ja joukkueelle tärkeitä voittoja kauden toistaiseksi tärkeimmillä hetkillä. Toronto pelaa kyllä melkoista lätkää, molemmissa päissä kolisee aika huolella. Saa nähdä mitä playoffit tuo tullessaan, hauska olisi ollut nähdä Winnipeg niissä kekkereissä.
   
 5. Lainaus:
  Nousi juuri top kymppiin tulokkaiden osalta pisteissä 2000-luvulta, seuraavaksi olisi edessä Brad Boyes 2 pisteen päässä. Maalimäärässä kakkosena yhdessä juurikin Crosbyn kanssa, AO tietysti vielä kaukana edessä 52 maalillaan. Muutenkin Ovechkin ja Crosby aika omissa lukemissaan ainoina sadan pisteen ylittäjinä.
   
 6. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Lainaus:
  Niklas Bäckström tekaisi myös 69 pistettä tulokaskaudellaan. Pari pistettä tekemällä Matthews nousisi siis Boyesin ja Bäckströmin kanssa tasoihin. Seuraavana listalla olisikin sitten Patrik Kane 72 pisteellä. Kane tosin taitaa olla jo liian kaukana, vaikka Matthews on kovaa loppukautta pelannutkin.

  Jos katsotaan samalta aikaväliltä tulokkaiden osalta laukaisumäärät, päästää seuraavaan listaan:
  1. Alexander Ovechkin 425
  2. Sidney Crosby 278
  3. Gabriel Landeskog 270
  4. Auston Matthews 268

  Pitämällä nykyisen laukaus per peli tahtinsa nousisi Matthews tuon listan kakkoseksi muutaman laukauksen erolla Crosbyyn nähden. Laukomalla ylipäänsä vähintään kerran kohti maalia, olisi Matthews ainoa NHL pelaaja tällä kaudella joka on laukonut jokaisessa pelissä vähintään kerran kohti maalia.
  Että vaikka Crosby jäisi laukausmäärissä saavuttamatta, niin vähän toivon että Matthews onnistuisi pitämään tuon laukausputken voimassa kauden loppuun asti. Vaikkei sillä lopulta mitään väliä olekkaan.
   
 7. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Toki ajatkin olivat erilaiset. Tuolla 2005-2006 kaudella oli seitsemän 100pisteen miestä. 47 vähintään 30, 11 vähintään 40 ja viisi 50 maalin miestä. Erilaiset säännöt estämisen suhteen ja sitä kautta reippaasti ylivoimaa. Matthews on jo nyt tehnyt enemmän maaleja tasakentin kuin Ovechkin tuolloin. Ovechkin oli vanhempi lockoutin takia. Hienoja aikoja. Nyt kun katsoo pelejä niin aika reippaasti saa estää ja mennä luistelulinjalle surutta, temppuja joista tuolloin pilli soi.

  Itse toivon että Toronto pystyy tasonsa pitämään. Kanen 72 pistettä taitaa olla liian kaukana, silloin Matthews olisi kolmanneksi tehokkain jenkkitulokas. N. 40 maalia ja n. 70 pistettä on huika saavutus kun tätä aikaa ajatellaan.

  Hieman paremmalla onnella olisi enemmänkin syöttöpisteitä. Hymanilla jo 55 Matthewsin järjestämää huippupaikkaa ja 4 maalia niistä. Paikkoja joista pitäisi joka viides laittaa sisään. Top3 määrä liigassa heti Matthewsin ja McDavidin jälkeen. Hyvin on Matthews pystynyt paikkoja miehelle pelaamaan ja Hyman niihin hakeutumaan.
   
 8. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Hyvin on suomalaisilla tulokkailla pullat uunissa.

  TOP 10 maalintekijät:
  Matthews 39
  Laine 34
  Aho 23

  Nylander 22
  Brown 19
  Marner 18
  Rantanen 18
  Hartman 18
  Mantha 17
  Lehkonen 16

  TOP 10:ssä siis vain kaksi pelaajaa, jotka eivät joko pelaa Torontossa tai ole suomalaisia. :D
   
 9. Viipastu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Lainaus:
  Suomalaistulokkaat ovat tehneet tällä kaudella yhteensä 101 maalia. (Ilmeisesti ennätys?*)
   
 10. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Matthewshan tuon pistepörssin tullee viemään aika isolla varmuudella. Laineen pelit on tältä kaudelta jo pelattu ja pistekertymäksi jäi 36+28=64pts. PPG 0.88 kun Matthewsilla tuo on _vain_ 0.85.

  Nyt tässä oikeastaan jännätään enää saavatko Marner ja Nylander viimeisessä pelissä 4. pistettä kasaan ohittaakseen Laineen. No en tuohon ihan heti kyllä usko, koska Laineella on tuo maalimäärä edge. Joka tapauksessa 3/4 Toronton ukkoa TOP4 on aika kova saavutus.

  Laineen "varjoissa" liidellyt Aho on nakuttanut kanssa kelpo pinnat. 23+25=48pts. Vielä on peli aikaa Aholla tehdä pari pinnaa 50p. rajan rikkomiseksi. Tulokaspörssin sija 5. on myös omissa käsissä. Ainut uhka tuohon on Columbuksen Zack Werenski. Vain pisteen Ahoa perässä. Ja peli jäljellä hänelläkin. Tasapisteissä olevalla Tkachukilla on kausi jo runkosarjan osalta paketissa.

  Nostetaan vielä esille Rantasen Mikko ja Artturi Lehkonen. Rantasella 19. maalia ja Lehkosella 18. maalia. Viime kaudella Rantasen jälki AHLssä ehkä antoi lupauksia jo tämmöistä odottaa, mutta Lehkosen 17. häkkiä on ainakin itselleni ISO yllätys.
   
 11. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  Lainaus:
  Zach Werenskin runkosarja on jo paketissa. Hän on ollut sivussa jo viikon ylävartalovamman vuoksi. Werenski lienee kuitenkin kokoonpanossa heti pudotuspelien alkaessa.

  https://www.nhl.com/news/rookie-def...ck-for-playoffs-with-blue-jackets/c-288571594
   
 12. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  My bad. Ei oo ko herran ottamuksia tullut niin tarkasti seurattua. Eli 2 suomalaista TOP5 NHL tulokkaiden pistepörssissä. Ei huono.
   
 13. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
 14. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Matthews vei sitten selkeästi Calderin. Ykkösäänet 164-3 Matthewsin eduksi. 30 äänestäjää näki joko Werenskin, Murrayn tai Marnerin Lainetta paremmaksi. Laine toki keräsi 134 kakkosääntä ja oli ihan suvereeni kakkonen.

  Aho äänestettiin kahdeksanneksi parhaaksi tulokkaaksi.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Onko linkata noita äänestystuloksia tänne? Olisi mielenkiintoista lukaista esim. paljonko Matt Murray sai rakkautta.
   
 16. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa