Mainos

Teemu Selänne – liikemies & some-vaikuttaja

  • 901 516
  • 4 656

ipaz

Jäsen
Kyllähän Teemu on oikeassa tuosta Kalifornian tilanteesta. Yhdysvaltojen väkirikkain osavaltio (39 miljoonaa) ja korkeimmat verot. Vauraampi kansanosa nostaa tällä hetkellä kytkintä melko isoin joukoin. Vuosina 2022 ja 2023 Kaliforniasta muutti pois lähes 700 000 ihmistä, sekä Selänteenkin mainitsemia suuria yrityksiä kuten Elon Muskin Tesla, X ja SpaceX. Myös Chevron, Oracle, McAfee ja HP. Suurin osa on siirtänyt pääkonttorinsa Texasiin juurikin edullisemman yritysverotuksen vuoksi. Parisensataa isohkoa yritystä on vaihtanut osavaltiota muutaman vuoden aikana. Samalla kun rikkaat lähtevät, niin osavaltion verotulot pienenevät - jolloin nostetaan veroja. Ja taas lähtee lisää väkeä. Jenkeissä kun on semihelppo muuttaa muualle varsinkin jos on rahaa. Sama maa, valuutta ja kieli. Nopeiten kasvava osavaltio taitaa tällä hetkellä olla Idaho. Myös Florida, Texas ja Utah vetävät porukkaa.

Mitä tulee USA:n äänestystapoihin, niin on työ nyt aivan järjetöntä ja järjenköyhyyttä, että siellä voi joissakin osavaltioissa käydä äänestämässä ilman että tarvitsee tunnistuttaa itseään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei se molempien puolien medioiden lukeminen Selänteelläkään (onko edes tehnyt) auta, jos ei suostu ymmärtämään lukemaansa. Mutta siitä olen Selänteen kanssa samaa mieltä, että henkilöllisyyden vahvempi todistaminen äänestämisessä olisi näinä aikoina parempi.
Näinpä. Se on vähän paha ottaa vakavasti ihmistä, joka huomauttelee muiden ihmisten puolueellisuudesta, jos itse kuitenkin sen toisen leirin kautta on ihan yhtä kykenemätön aitoon objektiivisuuteen.

Tai kyllä Selänne johonkin pisteeseen asti näiden kommenttiensa perusteella kykenee ihan järkevään asioiden punnitsemiseen, mutta tässä vaalivilppi-asiassa hän on kyllä niellyt kaikki valheet ja paskapuheet ihan koukkua ja kohoa myöden.

Se, että ihmisellä on tosi vahvat mielipiteet, niin mulle se on monesti jotenkin semmoinen kavahduksen aihe. Kun ne vahvat mielipiteet sitten todellisuudessa monesti ihmisillä tarkoittaa tätä, että ollaan vaan vahvasti mihinkään perustumattomien ajatusten ja väittämien puolesta puhujia.

Ajan saatossa ja asioiden punnitsemisen kautta syntyneitä vahvoja mielipiteitä voi toki olla, ja on hyväkin olla, mutta kyllä tervettä on se, että niitäkin kykenee punnitsemaan ja parempien todisteiden valossa muuttamaan.

Tässä vaalivilppi-asiassa Selänne ei siihen ilmiselvästi kykene, vaan laput silmillä paasaa vaan yhtä väittämää, että kun sen kerran on päättänyt, että näin sen pitää olla, niin näin se perkele kanssa sitten on. Oli siinä väittämässä sitten todisteita minkään vertaa.

Ja tämmöiset ihmiset pruukaavat vaan olemaan todella tympäiseviä ja luontaan pois työtäviä. Tuo "mua hävettää, että minulla on ollut tuollainen fani", niin on muuten aikamoinen rimanalitus. Selänne on saanut elämässään kaiken mahdollisen ja ollut aikanaan miljoonien ihmisten ihailun kohteena.

Ei hyvää ihmisestä kerro tuollaisten kommenttien laukominen.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ei Teemusirpan mielipiteet ihan täysin puutaheinää ole, kyllä minäkin olen sitä mieltä että joiltakin osin hyvinvointivaltio on passivoinut kansalaisia liikaa ja verovarojen käytössäkin olisi varmasti korjaamista sekä Suomessa että myös USA:ssa. Ja on noissa heidän avauksissaan jonkinlainen totuuden siemenkin siellä seassa. Mutta mikä minusta syö heidän uskottavuuttaan näissä ulostuloissa on se, että he aika pitkälti toistelevat näitä MAGA-mantroja ilman kunnollisia perusteluita ja ainakin osa noista mielipiteistä kuulostaa hyvinkin ulkoa opetelluilta. Että en tiedä, kuinka syvällisesti he ovat noita ihan oikeasti pohtineet.

Ja tuo asioiden esittämisen ja keskustelun tyylikin on sellainen peruspersu-osastolta tuttu "vassarit vaan ulisee", niin sekään ei varsinaisesti auta yhtään ottamaan heidän mielipiteitään vakavasti. Ja kun argumentointi menee tuohon "Hävettää että minulla on ollut tuollainen fani" -tasolle, niin se saa Teemun vaan näyttämään pelkästään sivistymättömältä idiootilta.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ei Teemusirpan mielipiteet ihan täysin puutaheinää ole, kyllä minäkin olen sitä mieltä että joiltakin osin hyvinvointivaltio on passivoinut kansalaisia liikaa ja verovarojen käytössäkin olisi varmasti korjaamista sekä Suomessa että myös USA:ssa.
Mites USA:n hyvinvointivaltiossa noi työttömyystuet ja muut sosiaalietuudet toimii? Kun kyseessä on kerta hyvinvointivaltio, niin onko nämä jenkkilän kodittomat siis kadulla ihan omasta vapaasta tahdostaan? Kuulostaa erikoiselta. Nuo on vissiin niitä erityisen laiskoja tyyppejä? Sen verran tiedän, että verorahoja menee paljon terveydenhuoltoon, mutta vastineeksi ei ole kyetty rakentamaan terveydenhuoltojärjestelmää joka ei aja ihmisiä vararikkoon tai pakota hommaamaan kallista vakuutusta. Siinä olisi ainakin parantamista?
 
Viimeksi muokattu:

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mites USA:n hyvinvointivaltiossa noi työttömyystuet ja muut sosiaalietuudet toimii? Kun kyseessä on kerta hyvinvointivaltio, niin onko nämä jenkkilän kodittomat siis kadulla ihan omasta vapaasta tahdostaan? Kuulostaa erikoiselta.
Tarkoitin tuolla hyvinvointivaltiolla Suomea, en USA:ta.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Se, että ihmisellä on tosi vahvat mielipiteet, niin mulle se on monesti jotenkin semmoinen kavahduksen aihe.

Nimimerkki adolf ja vahvat mielipiteet. Pahoittelut, tuli suoraan lapaaan ja takatolpalle. :D


Kun ne vahvat mielipiteet sitten todellisuudessa monesti ihmisillä tarkoittaa tätä, että ollaan vaan vahvasti mihinkään perustumattomien ajatusten ja väittämien puolesta puhujia.

Ajan saatossa ja asioiden punnitsemisen kautta syntyneitä vahvoja mielipiteitä voi toki olla, ja on hyväkin olla, mutta kyllä tervettä on se, että niitäkin kykenee punnitsemaan ja parempien todisteiden valossa muuttamaan.


Näinhän tämä menee. Ja se mielipide on lukittu niin tiukasti ettei ihminen sitä muuta juurikaan koskaan, ainakaan radikaalisti. Ihmiset usein jopa tekeytyy ennemmin vähän yksinkertaiseksi ja ymmärtää tahallisesti asiat väärin josta seuraa teennäinnen pöyristyminen ja keskustelun tyrehtyminen kuin myöntäisi että ehkä sitä omaa näkökulmaa voisi myös kysenalaistaa hiukan tai edes tarkastella sitä omaa kantaa uudessa valossa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.

– Yksi sanoi, että häntä hävettää, että hän on ollut joskus mun fani. Sanoin takaisin, että mua hävettää, että mulla on ollut tollanen fani kuin sinä, Selänne täräyttää podcastissa.

Huhei.

Ihan liian tarkasti en ole seurannut Teemun toilailuja tai nykyseltään jaksa kuluttaa paljoakaan 23 mediaa.

Olishan se, kyllä. Jos joku tekis videon jossa poltetaan Teemu Selänteen Naganon pelipaita. Vähän tummasävyinen aihe, mutta jotenkin hersyvä kuitenkin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Siellä Kaliforniassa muuten kahden miljoonan tuloilla veroihin menee noin 955 tuhatta dollaria. Eli melkein puolet, joten luulisi että siellä ei tapahdu mitään kun koko osavaltio on verotettu kuoliaaksi ja asumiskustannukset ovat paikoin oikeasti järjettömät.
Tuon laskurin mukaan tuosta Kalifornian osuus on:

State Income Tax
- $252,207

Liittovaltio sitten ottaa isomman osan. Voisin myös lyödä pääni pantiksi, että keskimääräinen miljonääri ei todellakaan maksa tuloveroina tulojaan.

Yhden lähteen mukaan:

For families in the bottom 80% of the income scale–those with annual incomes of $145,900 or less–overall tax rates are within a percentage point of the national average.

But as incomes grow, so does the tax burden.

The next 15% of income earners in California, or families with incomes between $145,900 to $352,300, will pay 10.8% of their income in taxes this year.

The difference is more stark among the top 1%, or those in California earning more than $862,100.

The U.S. average is 7.2%. The rich Californians pay 12% of their income. That’s partly because the top income tax rate in California for millionaires is 13.3%.

Lisäksi federal tax:

If you’re one of the lucky few to earn enough to fall into the 37% bracket, that doesn’t mean that the entirety of your taxable income will be subject to a 37% tax. Instead, 37% is your top marginal tax rate.
With a marginal tax rate, you pay that rate only on the amount of your income that falls into a certain range. To understand how marginal rates work, consider the bottom tax rate of 10%. For single filers in 2024, all income between $0 and $11,600 is subject to a 10% tax rate. If you have $11,800 in taxable income in 2024, the first $11,600 is subject to the 10% rate and the remaining $200 is subject to the tax rate of the next bracket (12%).


Että joo onhan tuo aika kovaa verotusta, mitenhän tulevat miljonäärit toimeen… Päälle tosiaan sitten kikkailut lahjoituksien ja pääomien jne. kanssa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Teukka katsoo asioita omasta perspektiivistään ja vieläpä erittäin suppeasta kuplastaan, että siinä mielessä ainoa mikä tuossa on poikkeuksellista, on että tahtoo ehdointahdoin nostaa itseään tuonne tikunnokkaan kun suostuu näitä viisauksiaan ja totuuksiaan lausumaan (sama pätee toki myös Sirpaan).

Etenkin menestyneillä ihmisillä on sisäänrakennettu tarve kehittää itselleen narratiivi, jossa kaikki saavutuksensa ovat pelkästään sen ansiota että on niin saakelinmoinen superihminen, todellinen übermensch, ja jos jollain on asiat huonommin, niin syynä on vaan "luuserius". Tuostahan on ihan psykologian perustutkimusta että annetaan vaikkapa osan huijata Monopolissa ja vaikka tietäisivät että peli on heidän edukseen viritetty, niin silti ihan tosissaan uskotaan että voitto tulee (useimmiten, ei toki aina) vain ja ainostaan koska ovat niin samperin hyviä suorittajia. Teukalla on toki taustalla hyvää omaakin tekemistä, mutta edes noilla jääkiekkoilijan geeneillä siunattu kaveri, jos olisi sattunut syntymään vähän eri aikaan tai paikkaan, olisi tuskin ihan samanlainen oman elämänsä supersankari, kun esimerkiksi yleishyödynnettävät oppimenestykseen johtavat geneettiset lahjat tuntuvat jääneen vähemmälle.

Kuten tuo "jokainen on oman onnensa seppä" ajattelu maassa jossa sosiaalinen liikkuvuus on sairaalloisen vähäistä, myös tuo "pesäpallo takakontissa" on melkoinen americanamyytti ja itselleni tulee konseptista mielikuva joko Mark Wahlbergistä, tai Russel Crowesta jossain nyky-noir elokuvassa. Ylen hankala on ainakin itseni nähdä mitään skenaariota, jossa auton takapaksissa kuljeteltua (tai edes matkustajatiloissa käden ulottuvilla säilytettävää) pesäpallomailaa tarvittaisiin varsinaisessa itsepuolustustilanteessa. Jos autossa kuljettaa pesäpallomailaa käytettäväksi kanssaihmisten uhkailuun tai mukiloimiseen, niin ainoa "järkevä" mieleeni tuleva skenaario on että henkilö ihan varta vasten sitten etsii tilanteita joissa pääsee tuota keppiä heiluttamaan. Eli vaikkapa kruisailee niillä turvattomilla kaduilla ja jos spottaa mielestään sopivan tilanteen, niin auto parkkiin ja maila takapaksista. Ongelmana tuossa on, että toisin kuin elokuvaviihteessä, käytännössä tuossa on oma terveys äärimmäisen pahasti uhattuna, jos sattuu valikoimaan uhkailunsa kohteeksi jonkun semmoisen tahon, jota vaikkapa niissä elokuvissa tyypillisesti mailalla uhkaillaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Se kertoo kuitenkin enemmän kauhistujasta, mikäli ei pysty käsittämään sitä, että jotkut on sitä mieltä, että 50%:n ansioverotus on epäreilua.

Here’s what we know:

  • U.S. billionaires are 46 percent, or $1.6 trillion, richer than they were in 2020.

  • According to a 2021 White House study, the wealthiest 400 billionaire families in the U.S. paid an average federal individual tax rate of just 8.2 percent. For comparison, the average American taxpayer in the same year paid 13 percent.

  • According to leaked tax returns highlighted in a ProPublica investigation, the 25 richest Americans paid $13.6 billion in taxes from 2014-2018—a “true” tax rate of just 3.4 percent on $401 billion of income.
Kyynel Teemuille ja muille.

 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Here’s what we know:

*satunnaista punakkaa sössötystä ja tilastoa miljardööreistä*

Kyynel Teemuille ja muille.


Siis miten miljardöörit USA:ssa ja heidän verosuunnittelunsa USA:ssa liittyy siihen, kun Selänne kertoo suomalaisesta ystävästään joka maksaa 50 pinnaa veroja ja harmittelee korkeaa veroprosenttia?

Mikä saa tulemaan "keskustelemaan" aiheesta ilman, että edes tutustuu siihen, että mistä keskustellaan? Vai meneekö ihan puhtaasti ymmärryksen puutteen piikkiin?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ei se molempien puolien medioiden lukeminen Selänteelläkään (onko edes tehnyt) auta, jos ei suostu ymmärtämään lukemaansa. Mutta siitä olen Selänteen kanssa samaa mieltä, että henkilöllisyyden vahvempi todistaminen äänestämisessä olisi näinä aikoina parempi.

Tässä tosin sekin ongelma, mitä ei täältä voi käsittää eli Yhdysvalloissa muutenkin tiukempi kriteeri ketkä saavat äänestää ja se, että vähemmän yllättäen se porukka joka on huonoimmassa asemassa ei omista mitään henkilöllisyystodistusta. Yhden arvion mukaan tuo porukka olisi 26 miljoonaa ja näiden ihmisten sosioekonominen asema on aika heikko. Yllättäen rebut tietysti halauisivat, etteivät nämä kävisi äänestämässä ollenkaan ja monessa osavaltiossa tuota porukkaa yritetäään estää pääsemästä äänestämään muillakin keinoilla.

Todistuksen saaminen ei myöskään ole mikään helpoin asia, en ole ihan varma, mutta mielestäni vaatii syntymätodistusta yms.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Siis miten miljardöörit USA:ssa ja heidän verosuunnittelunsa USA:ssa liittyy siihen, kun Selänne kertoo suomalaisesta ystävästään joka maksaa 50 pinnaa veroja ja harmittelee korkeaa veroprosenttia?

Mikä saa tulemaan "keskustelemaan" aiheesta ilman, että edes tutustuu siihen, että mistä keskustellaan? Vai meneekö ihan puhtaasti ymmärryksen puutteen piikkiin?

Suosittelen katsomaan sen linkatun podcastin.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Käyttäjä on saanut kokonaisuudesta pelikiellon.

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Siis miten miljardöörit USA:ssa ja heidän verosuunnittelunsa USA:ssa liittyy siihen, kun Selänne kertoo suomalaisesta ystävästään joka maksaa 50 pinnaa veroja ja harmittelee korkeaa veroprosenttia?

Mikä saa tulemaan "keskustelemaan" aiheesta ilman, että edes tutustuu siihen, että mistä keskustellaan? Vai meneekö ihan puhtaasti ymmärryksen puutteen piikkiin?
Mies on omaksunut amerikanajattelun jossa työstä käteen jäävän osuuden halutaan olevan mahdollisimman suuri. (hui kamala) Suomessa me nyt vaa ollaan valitettavasti totuttu tähän oleskeluyhteiskuntaan niin tavallaan voin ymmärtää, että miksi tuo Selänteen kommentointi on monelle niin suuri kauhistus ja mistä se juontaa juurensa. Se kertoo kuitenkin enemmän kauhistujasta, mikäli ei pysty käsittämään sitä, että jotkut on sitä mieltä, että 50%:n ansioverotus on epäreilua. Sen lisäksi siis, että näin raju verotus näivettää yhteiskuntaa ja ajaa yrittelijäitä ihmisiä pois. Ei kovin radikaalia ajattelua. Tätähän Selänne yrittää sanoa. Tuo IS:n verokommentti on kohdasta jossa hän aivan selkeästi päivittelee hengiltä verottamista kokonaisuutena.
Koitetaas nyt sitten rautalangasta vääntää.

Kuten Yhdysvalloissa niin Suomessakin se todellinen veroprosentti rikkailla on huomattavasti alempi kuin mitä marginaalivero olisi. Tähän on monta eri syytä. Voidaan kauhistella, että Teemun "ystävä" maksoi 50% veroja (varmasti moni maksaakin!) mutta todellisuudessa esim. Suomessa suurituloisin promille suomalaisista maksaa tuloistaan veroa keskimäärin 34 prosenttia.

Teemu myös hyperventiloi, etttä Kaliforniasta karkotetaan rikkaat pois tiukentamalla verotusta, todellisuudessa verot ovatkin aika linjassa muiden osavaltioiden kanssa ja kun katsotaan todellisesti maksettuja veroja niin rikkaat (ei siis miljardöörejä) maksavat lähes olemattomia veroja.

Voisi myös mielestäni miettiä, jos tienaat 2 miljoonaa niin onko paha siitä edes maksaa miljoona veroja? Käteen jää miltsi. Surkiaa. Ymmärrän kuitenkin, että 50% verotus voisi tuntua käsittämättömältä, mutta kun todellisuus ei ole sitä ja samaan aikaan sitä tuottavaa työtä tekevät joutuvat tekemään kokoajan enemmän töitä ilman, että palkat nousevat vaikka varakkaimpien omaisuudet paisuvat paisumistaan niin ei tilanne mielestäni kovin kohtuuton ole jos ne duunarit maksavat prosentuaalisesti kuitenkin enemmän veroja.
 
Viimeksi muokattu:

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koitetaas nyt sitten rautalangasta vääntää.

Kuten Yhdysvalloissa niin Suomessakin se todellinen veroprosentti rikkailla on huomattavasti alempi kuin mitä marginaalivero olisi. Tähän on monta eri syytä. Voidaan kauhistella, että Teemun "ystävä" maksoi 50% veroja (varmasti moni maksaakin!) mutta todellisuudessa esim. Suomessa suurituloisin promille suomalaisista maksaa tuloistaan veroa keskimäärin 34 prosenttia.

Teemu myös hyperventiloi, etttä Kaliforniasta karkotetaan rikkaat pois tiukentamalla verotusta, todellisuudessa verot ovatkin aika linjassa muiden osavaltioiden kanssa ja kun katsotaan todellisesti maksettuja veroja niin rikkaat (ei siis miljardöörejä) maksavat lähes olemattomia veroja.

Voisi myös mielestäni miettiä, jos tienaat 2 miljoonaa niin onko paha siitä edes maksaa miljoona veroja? Käteen jää miltsi. Surkiaa. Ymmärrän kuitenkin, että 50% verotus voisi tuntua käsittämättömältä, mutta kun todellisuus ei ole sitä ja samaan aikaan sitä tuottavaa työtä tekevät joutuvat tekemään kokoajan enemmän töitä ilman, että palkat nousevat vaikka varakkaimpien omaisuudet paisuvat paisumistaan niin ei tilanne mielestäni kovin kohtuuton ole jos ne duunarit maksavat prosentuaalisesti kuitenkin enemmän veroja.
Ja kuinka hyvä Teukka on ollut hoitamaan raha-asioitaan uransa aikana? Valtaosan omaisuudestaan on kuitenkin luonut NHL-pelaajana, siellähän sitä vasta bruttotuloista karhutaankin, mukaan lukien esim. ”jock tax”, eli osavaltiovero jota pitää maksaa, kun ei ole kotiosavaltiossaan. Meillä Suomessa kainuulainen voi viettää aikaa Pirkanmaalla ”verovapaasti”.

Olisipahan varmasti tilanne, kun joku kertoisi Teukalle, että Anaheimissa pelatessaan on veroihin ja veroluontoisiin maksuihin mennyt ~70%. Silti vain Suomessa on kommunismia ja veroja, veroja, veroja, joilla ei saada mitään hyvää yhteiskunnalle.


Linkki on muutaman vuoden vanha, mutta antaa osviittaa kuinka paljon pelaajien bruttotuloista lopulta jää pelaajalle itselleen.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Koitetaas nyt sitten rautalangasta vääntää.

Kuten Yhdysvalloissa niin Suomessakin se todellinen veroprosentti rikkailla on huomattavasti alempi kuin mitä marginaalivero olisi. Tähän on monta eri syytä. Voidaan kauhistella, että Teemun "ystävä" maksoi 50% veroja (varmasti moni maksaakin!) mutta todellisuudessa esim. Suomessa suurituloisin promille suomalaisista maksaa tuloistaan veroa keskimäärin 34 prosenttia.

Teemu myös hyperventiloi, etttä Kaliforniasta karkotetaan rikkaat pois tiukentamalla verotusta, todellisuudessa verot ovatkin aika linjassa muiden osavaltioiden kanssa ja kun katsotaan todellisesti maksettuja veroja niin rikkaat (ei siis miljardöörejä) maksavat lähes olemattomia veroja.

Voisi myös mielestäni miettiä, jos tienaat 2 miljoonaa niin onko paha siitä edes maksaa miljoona veroja? Käteen jää miltsi. Surkiaa. Ymmärrän kuitenkin, että 50% verotus voisi tuntua käsittämättömältä, mutta kun todellisuus ei ole sitä ja samaan aikaan sitä tuottavaa työtä tekevät joutuvat tekemään kokoajan enemmän töitä ilman, että palkat nousevat vaikka varakkaimpien omaisuudet paisuvat paisumistaan niin ei tilanne mielestäni kovin kohtuuton ole jos ne duunarit maksavat prosentuaalisesti kuitenkin enemmän veroja.
Teemu taisi vain todeta faktan, että sekä ihmiset, että yritykset siirtyvät pois Kaliforniasta. Tämä tuskin on pitkässä juoksussa Kalifornian etu. Pääomat liikkuvat globaalisti varsin tehokkaasti sinne missä niiden tuottoja verotetaan vähemmän. Teemun isompi pointti oli kuitenkin tuloverotuksessa ja sen kannustinvaikutuksessa työntekoon. Lienee itsestään selvää, että maailman rikkaimpien tuloista ylivoimainen enemmistö tulee pääomatuotoista. Kaiken kaikkiaan ihan virkistävää, että Teemu osallistuu keskusteluun ja ehkä itsekin siinä ohessa oppii ja sivistyy.

Edit. Muistaakseni muuten syy siihen, että esim. Toyota muutti pois Kaliforniasta ei ollut pelkästään verotuksessa, vaan asumiskustannuksissa. Losin alueella kustannukset olivat moninkertaiset verrattuna Texasiin, jonne muuttivat.
 
Viimeksi muokattu:

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ja kuinka hyvä Teukka on ollut hoitamaan raha-asioitaan uransa aikana? Valtaosan omaisuudestaan on kuitenkin luonut NHL-pelaajana, siellähän sitä vasta bruttotuloista karhutaankin, mukaan lukien esim. ”jock tax”, eli osavaltiovero jota pitää maksaa, kun ei ole kotiosavaltiossaan. Meillä Suomessa kainuulainen voi viettää aikaa Pirkanmaalla ”verovapaasti”.

Olisipahan varmasti tilanne, kun joku kertoisi Teukalle, että Anaheimissa pelatessaan on veroihin ja veroluontoisiin maksuihin mennyt ~70%. Silti vain Suomessa on kommunismia ja veroja, veroja, veroja, joilla ei saada mitään hyvää yhteiskunnalle.

Taas ollaan aika monimutkaisien kuvioiden äärellä, mutta käytännössä se NHL-pelaajankin verotus on ihan kohtuullinen. Mitään tuplaverotustahan ei ole ja todellisuudessa taas tuloja rahastoidaan, maksetaan sopimuspalkkioina (verotetaan täysin eri tavalla) yms. Näissä jutuissa harmittavasti lähes aina yksinkertaistetaan NHL-pelaajien verotusta, mutta tämäkin on kuitenkin aika isosta massasta. Enitenhän tuossa taas vaikuttaa se liittovaltionvero, joka on pelaajille sen 37%. Escrow, agenttien palkkiot yms. ovatkin sitten ihan oma asiansa eivätkä liity Kalifornian verotukseen.
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Taas ollaan aika monimutkaisien kuvioiden äärellä, mutta käytännössä se NHL-pelaajankin verotus on ihan kohtuullinen. Mitään tuplaverotustahan ei ole ja todellisuudessa taas tuloja rahastoidaan, maksetaan sopimuspalkkioina (verotetaan täysin eri tavalla) yms. Näissä jutuissa harmittavasti lähes aina yksinkertaistetaan NHL-pelaajien verotusta, mutta tämäkin on kuitenkin aika isosta massasta. Enitenhän tuossa taas vaikuttaa se liittovaltionvero, joka on pelaajille sen 37%. Escrow, agenttien palkkiot yms. ovatkin sitten ihan oma asiansa eivätkä liity Kalifornian verotukseen.
Juuri näin. Ei se Suomenkaan verotus ole kuitenkaan kaikkien rikkaiden kohdalla mitään puolta bruttotuloista, kuten Teemu asian kokee. Pointtini oli, että kummeksuttaa Teemun kanta Suomen kovaan verotukseen, kun on itse maksanut vähintäänkin saman verran, jollei enemmänkin veroja tuloistaan verrattuna Suomeen.
Toki en osaa Kaliforniasta sanoa tarkalleen, mutta kuvittelen, että Suomessa saa kuitenkin parempaa vastinetta verorahoilleen.

Mutta antaa Selänteen asua kuplassaan ja kritisoida Suomea, kun kerran pitää Amerikkaa verotuksellisesti kehittyneempänä maana. Meinasin kirjoittaa turvallisessa kuplassa, mutta ei taida olla sitäkään, kun täytyy ihan asekin hommata.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Mites USA:n hyvinvointivaltiossa noi työttömyystuet ja muut sosiaalietuudet toimii? Kun kyseessä on kerta hyvinvointivaltio, niin onko nämä jenkkilän kodittomat siis kadulla ihan omasta vapaasta tahdostaan? Kuulostaa erikoiselta. Nuo on vissiin niitä erityisen laiskoja tyyppejä? Sen verran tiedän, että verorahoja menee paljon terveydenhuoltoon, mutta vastineeksi ei ole kyetty rakentamaan terveydenhuoltojärjestelmää joka ei aja ihmisiä vararikkoon tai pakota hommaamaan kallista vakuutusta. Siinä olisi ainakin parantamista?
Systeemit ovat hyvin passiivisia eli henkilön pitää itse olla aktiivinen ja hakea noita tukia ja kodittomilla voi olla asianhallinta huonommalla tolalla. Klassinen esimerkki on koditon henkilö, saa esim. keuhkokuumeen, joutuu sairaalaan, sairaala tietenkin pitää huolen siitä että potilaalla on jonkinlainen vakuutus ja pistävät hakemuksen vetämään, potilas/koditon saa sitten esim. Medicaid vakuutuksen, tulot ovat alle $20000 vuodessa (en nyt tarkkaa lukua muista), samalla saa myös kuukausittaisen sosiaalietuuden, joku $1000/kk riippuen osavaltiosta. Mutta jos nämä ja varsinkin asunto olisi hommattu aikaisemmin niin ehkä sairaalareissu olisi vältetty, olisi tullut halvemmaksi ylipäätänsä.

JOL
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mites USA:n hyvinvointivaltiossa noi työttömyystuet ja muut sosiaalietuudet toimii? Kun kyseessä on kerta hyvinvointivaltio, niin onko nämä jenkkilän kodittomat siis kadulla ihan omasta vapaasta tahdostaan?
En ole mennyt kysymään, mutta vaikuttaa siltä, että suurin osa noista kaduilla eläjistä on huumeiden orjia, ja eivät tahdo edes mihinkään järjestettyyn asuntoon asumaan. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä osa kaduilla elävistä on tosiaan vain köyhiä ja kotinsa menetettäneitä. Psykiatrisia sairaaloita täällä tarvittaisiin paljon lisää mielestäni ja huumehoitoa, kuin pelkkiä ilmais- tai halpa-asuntoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös