MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mielestäni nyt on erittäin paikallaan avata ketju Teemu Selänteelle, näin peliuran jälkeen. Ketjua on täysin turha avat kiekkopuolelle, sillä paitsi että Teemu on jo lopettanut, koskettelevat Teemun tekemiset ja mielipiteet huomattavasti laajemmin suomalaista yhteiskuntaa. Tämä johtuu tietysti siitä, että Teemu on yksi kaikkien aikojen rakastetuimpia suomalaisia, joten mielipidevaikuttajan rooli tulee tietyllä tapaa itsestäänselvyytenä.

En halua nyt toistaa kaikkea Allu Valavuoren ketjussa sanottua, mutta lienee paikallaan todeta, että aika paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun Teemu kiekkoilun lopetti. On avattu nettikauppaa, jonka laatu on jokseenkin kyseenalainen, on vedätetty mediaa saapumaan erilaisiin ei-jääkiekkoilullisiin tiedotustilaisuuksiin (sinällään ovelaa), on ilmestynyt kirjaa (ja tietty elokuvaa) ja nyt viimeisimpänä asiana Selänne on päättänyt ruveta antamaan lausuntoja kosketellen politiikkaa.

Aika paljon on siis Teemu ehtinyt, ottaen huomioon, että Teemusta on leffansa, kirjansa ja ylipäätään kaikkien tekemisiensä perusteella ainakin allekirjoittaneelle välittynyt kuva suht yksinkertaisena, mutta sitäkin sydämellisempänä ihmisenä. Hieno ja positiivinen tyyppi on kyseessä ja siksi Teemua fanitetaan paitsi kotimaassa, myös globaalisti. Todellinen (ex-) supertähti.

Teemun lopettaessa uransa oltiin tilanteessa, josta voidaan huoletta todeta, että Teemu-brändi oli arvokkaampi kuin koskaan. Jo yksinkertaisesti se, että Teemulla peliuran jälkeen oli enemmän aikaa kissanristisäisiin Suomessa ja ylipäänsä kaikkeen muuhun, lupaili suht nohevaa arvonnousua brändille.

Tämän jälkeen on kuitenkin tapahtunut todella erikoisia juttuja, mukaanlukien rahastukselta vaikuttavien, erittäin heikkolaatuisten nettisivujen avaaminen ja profiloituminen jonkin sortin some-vaikuttajana, rooli mihin Selänteen ulosannilla ei välttämättä kannattaisi ryhtyä. Tämä siis ei väite, vaan retorinen kysymys.

Mielestäni on olemassa selkeä uhkakuva, että Teemu-brändin arvo tulevina vuosina laskee.

Mitä mieltä olette te muut Teemusta?
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Teemu Selännehän on imagoltaan koko kansan Teemu, maitopoika jota melkein kaikki rakastaa. Miten tuollaisen julkisuuskuvan pystyy tuhoamaan? No esim antamalla jyrkkiä poliittisia lausuntoja jotka luovat erilaista kuvaa koko kansan Teemusta. Ei näin Teemu. Toki hänelle suotakoot olla ihan mitä tahansa mieltä mistä tahansa poliittisesta teemasta mutta kannattaako sitä ajatusta sanoa ääneen? Tuhoaa vain tällä tavoin hyvin luotua julkisuuskuvaa.

-Tinke
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Näemmä uskalsi sanoa mitä ajattelee. Arvostan. Taitaa ketjun avaajaa kiinnostaa enemmän Teemun brändi kuin miestä itseään.
 
KUBE #71
Suikkanen on jumala. Vittu seuraavaksi se kävelee veden päällä Artukaisista Ruissaloon. -Nimim. kausi

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Teemu Selännehän on imagoltaan koko kansan Teemu, maitopoika jota melkein kaikki rakastaa...
Teemu ehdottomasti oli tällainen persoona, mutta mielestäni nyt voi jo kysyä, että onko tämä todella Selänteen imago enää tällä hetkellä? Veikkaisin aika monen suomalaisen seuranneen ennen kaikkea hämmentyneenä Teemun viime kuukausien julkisuutta.

Jos olisi nyt pakko lyödä yhteen muottiin mielikuvani nyky-Teemusta (helpommin sanottu kuin tehty), niin sanoisin ainakin yhtenä asiana, että hän vaikuttaa ympäröineen itsensä väärän sortin edustajilla. Valavuorihan oli ihan oikeassa kommentoidessaan taannoin, että Teemun tapainen brändi ansaitsee skarpin ja asiantuntevan edustuksen, jotka miettivät, mihin Teemu lähtee mukaan ja mihin ei. Se on sitten eri asia, onko esim. Valavuori itse tällainen henkilö.

Sen uskallan sanoa, että Suomesta olisi löytynyt huomattavasti parempaa asiantuntemusta mm. tämän nettikaupan julkaisuun. Omasta puolestani sanoisin, että Teemu teki virheliikkeen heti jo siinä, kun sivuilla myydään kaikkea halpaa ja huonolaatuista krääsää, yleensä maailmantähdet ja taustatiiminsä osaavat luoda yhteyden isoihin brändeihin.

Teemun kohdalla tällaisia brändejä olisi ollut erittäin helppo löytää.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Taitaa ketjun avaajaa kiinnostaa enemmän Teemun brändi kuin miestä itseään.
Toivottavasti tilanne ei ihan näin huono ole. Kaikesta päätellen ei kuitenkaan ole, muuten Teemulta ei olisi tullut nettisivujen lanseerauksia jne, vaan olisi tyytynyt elämään Kaliforniassa ravintolaa pyöritellen.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Teemu Selänne: jääkiekkolegenda aina ja ikuisesti.
Tätä tuskin kukaan kiistää.

Lienee kuitenkin syytä avata tällainen ketju liikemies Selänteelle, etenkin kun Valavuoren nimikkoketjussa todella iso osa viime kuukausien viesteistä koskettelee suoraan Selännettä ja vain hyvin vähän Allu Valavuorta.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ketjun avaukselle vahva peukku. Väkisinkin arvostus Teemua kohtaan karisee, kun ei tunnu millään tavalla hallitsevan julkista imagoaan ja sekoilee menemään melko lahjakkaasti.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitä mieltä olette te muut Teemusta?
Jos puhutaan Teemusta vain henkilönä ja mediapersoonana ja jätetään jääkiekkoilulliset ansiot pois, on minun todettava että kaikesta sosiaalisesta taidostaan ja sympaattisuudestaan huolimatta kyseessä ei ole penaalin terävin kynä vaan ikuisesti parikymppisen tasolle jämähtänyt poikanen joka tykkää pelailla pelejä, rassailla autoja ja skorata naisia kun kohdalle osuu. Henkisesti Teemu on elänyt koko ikänsä melkoisessa ammattiurheilijan kuplassa jota nuoresta iästä jatkuneet supertähden asema ja miljoonaomaisuus ovat ainoastaan pönkittäneet. Näin ollen puhutaan henkilöstä jolla ei ole välttämättä mitään käsitystä ns. normaalien ihmisten elämästä tai yhteiskunnasta ylipäätään.

Eläkepäivinään Teemu saa tietysti tehdä mitä tykkää, mutta hänen brändinsä kannalta huolestuttavinta on se, miten altis se on myös väärinkäytölle. Veikkaan että Suomessa on tuhansia ihmisiä jotka uskovat mitä tahansa mitä Teemu Selänne sanoo ja näin ollen pieni skarppaus tuolla saralla voisi olla paikallaan. Tietysti Teemu on asemassa jossa hänen ei tarvitse välittää itseensä kohdistuvasta mutta on selvää, ettei sekään voi hamaan ikuisuuteen jatkua kun uusia sankareita kasvaa vanhojen tilalle.

On aina kiva nähdä urheilijoita jotka eläköityvät ja ikääntyvät arvokkaasti. Toivottavasti Teemu Selänteestä tulee tällainen.
 

Carlos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, Selänne on käyttänyt koko elämänsä vain yhteen asiaan, jääkiekkoa 24/7/365. Se on tuonut mielettömästi maallista mammonaa, ihailua, mainetta, ja niin edespäin. Kun sitten se (aktiivi-) kiekko otetaan pois elämästä, niin mihin sitten tämmöinen energiaa pursuava monimiljonääri, jolla ei ole oikein minkään alan koulutusta, ryhtyy? Mihin itse ryhtyisitte? Selänne on varmasti nyt aika hukassa oman itsensä kanssa, että mitä mielekästä sitä oikein rupeaisi tekemään, ja tämä ihan vilpittömästi todeten. Sen takia varmasti tuleekin ylilyöntejä suuntaan & toiseen, ennenkuin hän alkaa löytää paikkaansa tästä maailmasta, joka on kokonaan uusi hänelle. Toivon vain Selänteen takia että hän välttää pahimmat haaskalinnut, eikä hassaa omaisuuttaan eikä perheonneaan mihinkään älyttömään.

Jos mina saan ehdottaa jotain, niin hommaisi vaikka lentolupakirjan, ja alkaisi entisöimään vanhoja lentokoneita. Liittää vaikka mukaan vanhojen koneenhylkyjen etsintäprojekteja, ja sitten niiden kunnostusprojekteja, niin aina vaan menee jännemmäksi. Olisi samalla tervepäisten ihmisten kanssa tekemisissä (pääosin). Tai jotain vastaavaa. Mutta ei bitte mitään "teemapuistoa", "tv-ohjelmaa", tai "kiinteistösijoittamista". Sen lisäksi että ne ovat älyttömän tylsiä ja turhia hommia, niihin menee tosiaankin vain rahat ja maine.
 
Arrive alive.

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon lätkä,Mia San Mia,Tapiolan Honka,King James
Jonkinlaisen heikon rinnastuksen hakisin tässä tapaus Alexander Stubbiin ja jatkuvaan twiittamiseen triathlonista pääministerikaudella samalla kun maailma oli poliittisesti kaatumassa niskaan => mitä korkeammassa asemassa olet, sitä tarkemmin pitää tekemiset harkita...ja mielestäni Stubbin touhut olivat harkitsemattomia asema huomioon ottaen.

Ei siinä mitään, Teemullahan on oikeus mielipiteeseen siinä missä kenellä tahansa, mutta jos imagosta puhutaan niin tottakai Teemun imago muuttui tämän keissin seurauksena merkittävästi ihmisten mielissä. Pitääkö siitä vai ei on sitten jokaisen oma mielipide.

Joo, ja ellei Teemu oli harkitsemassa poliittista uraa (epäilen että ei), niin tulenarassa nykytilanteessa olin yllättynyt hänen twiittailustaan.
 
"Espoolainen jääkiekko ei luovuta. Ikinä."
"Welche Münchner Fußballmannschaft kennt man auf der ganzen Welt?"
Teemu Selänne, tuo apulaisoikeusasiamiehen, Suomen päiväsakkojärjestelmän, ja nyt myös kansainvälisen suojelun armoitettu kriitikko, piisonien omistaja ja fani, ja kaiken tämän ohella menestyvä sukkakauppias jolle hanhinaamat vain kaakattaa. Vitun hyvin sä vedät!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
En ole ikinä tavannut Teemu Selännettä enkä ole viettänyt hänen kanssaan aikaa, joten en koe oikeutetuksi lähteä muodostamaan hänestä ihmisenä minkäänlaisia mielipiteitä. Julkisuudessa nyt ihmisistä luodaan kaikenmoisia brändejä ja harhakuvia joilla tehdään fyffeä, mutta niillä ei usein kauheasti ole sen oikean ihmisen kanssa tekemistä.

Olisihan se harmi, jos Teemulle käy ns. Nykäset, eli rupeaa tulevaisuudessa näkymään kaikenmoisissa surullisissa yhteyksissä. Mutta toisaalta ei sekään olisi minun ongelmani. Hyväksikäyttäjiä on kaikenmoisia ja sääli on se, jos Teemulla ei ole asiat sen verran hanskassa että suostuu siihen että häntä hyväksikäytetään. Aikuinen ihminen kun kuitenkin on, niin itse se tarvitsisi ymmärtää.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon lätkä,Mia San Mia,Tapiolan Honka,King James
Veikkaan: Teemu astuu julkisuuteen lähiaikoina, oikoo tai jopa pahoittelee, ja kertoo olevansa ihmisarvon puolustaja yms pehmeitä sanoja. Siitä lähtien hänen julkiset mielipiteensä tulevat olemaan neutraalimpia herkkien asioiden suhteen.

Veikkaan: Teemu on tällä hetkellä jonkun koulutuksessa kuinka tulla ulos tästä suosta.

Lähipäivät näyttävät olinko väärässä, mutta EN odota hänen jatkavan tätä linjaa. Ei vaan ole varaa. Katsotaan miten käy.

Edit: Ja tämä vain siksi että imago on palautettava.
 
"Espoolainen jääkiekko ei luovuta. Ikinä."
"Welche Münchner Fußballmannschaft kennt man auf der ganzen Welt?"
Teemu Selänne, tuo apulaisoikeusasiamiehen, Suomen päiväsakkojärjestelmän, ja nyt myös kansainvälisen suojelun armoitettu kriitikko
Vaikka tämä menee osaltani jankuttamiseksi, on pakko edelleen kysyä, että miksei kukaan toimittaja kysy Selänteeltä hänen mielipidettään näihin asioihin? Se Selänteen oma näkemys etenkin maahanmuuttopolitiikasta kiinnostaisi tässä vaiheessa varmasti monia muitakin kuin minua, ja luulisi, että jollain suomalaistoimittajalla on Selänteen puhelinnumero. Vesa Rantanen? Juha Hiitelä? Sami Hoffrén? Anyone?
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon lätkä,Mia San Mia,Tapiolan Honka,King James
Luulen että syynä ei ole se etteivätkö toimittajat ottaisi häneen yhteyttä mutta veikkaan (taas) että Teemun puolelta peli on nyt vihelletty poikki ja siellä muotoillaan imagon pelastavaa statementtiä tähän kohuun
 
"Espoolainen jääkiekko ei luovuta. Ikinä."
"Welche Münchner Fußballmannschaft kennt man auf der ganzen Welt?"

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vaikka tämä menee osaltani jankuttamiseksi, on pakko edelleen kysyä, että miksei kukaan toimittaja kysy Selänteeltä hänen mielipidettään näihin asioihin? Se Selänteen oma näkemys etenkin maahanmuuttopolitiikasta kiinnostaisi tässä vaiheessa varmasti monia muitakin kuin minua, ja luulisi, että jollain suomalaistoimittajalla on Selänteen puhelinnumero. Vesa Rantanen? Juha Hiitelä? Sami Hoffrén? Anyone?
Kauppalehdestä on ainakin otettu yhteyttä Teemuun, oletan että kertovat sitten, mitä Teme vastasi.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Teemullehan on varmasti ollut teinipojasta asti ympärillään ammattilaisten verkosto, mikä on ennaltaehkäissyt ja sammuttellut tulipaloja sitä mukaan kun niitä on syttynyt. Luultavasti Selänne ei ole tätä itsekkään käsittänyt.
Joku kirjoitti aiemmin kuplassa elävästä, hieman yksinkertaisesta miehestä, mikä on mielestäni aika hyvin kiteytetty.
Varmasti jossain oikeiden ammattilaisten porukka miettii, miten tästä tilanteesta päästään kuivin jaloin pois.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Teemu Selännehän on imagoltaan koko kansan Teemu, maitopoika jota melkein kaikki rakastaa. Miten tuollaisen julkisuuskuvan pystyy tuhoamaan?
Teemun tapauksessa riittää, kun ajatukset tulevat suodattamattomana julkisuuteen. Ja sitähän olemme saaneet tässä eläköitymisen jälkeen todistaa jatkuvalla syötöllä. Valitettavasti.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Minusta on aika hulvatonta, että imago kärsii ja olet hirveä ihminen, jos toteat ettei seksuaalista väkivaltaa harrastavia pidä hyysätä ja vaatii kovempia tuomiota. Eihän tuo eroa mitenkään yleisestä kannasta kansan parissa, mutta ilmeisesti se on väärä.

Taitaa olla siis niin, että ainoa oikea kanta jonka voi sanoa on ettei raiskaajia pidä rangaista tiukemmin eikä heitä pidä karkoittaa.

Outo kohu. Kait tässä on ytimessä se, että Teemua on pidetty Kivana ja Hyvänä ihmisenä, joka ei sano mitään sellaista josta kukaan voisi suuttua. Kuten vaikka raiskaajien tuomioiden koventamisen ehdottamista ja ulkomaalaisten raiskaajien karkoittamista.
 
"Tomas Plihalin ajattelin haukkua jossain kohtaa lähetystä, katsotaan tuleeko aihetta." Antti Mäkinen 10.10.2012.

Plihal teki ottelussa kaksi maalia.

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Ja eikös Teemu ole vain yhden kirjan lukenut, koulutkin jäi jääkiekon takia kesken. Sitä ajatellen tuo joskus ala-astetasoinen ulosanti on ymmärrettävää, mutta näin tulenaroissa aiheissa ehkä kannattaisi miettiä vähän kauemmin ennen kuin painaa Lähetä-nappia, etenkin kun imago on mikä on. Samaa voisi harkita Jatkoajan päätoimittaja. Onhan se toki virkistävää kuulla kerrankin mielipiteitä urheilijoilta, ja media on tuttuun tapaan tehnyt kärpäsestä härkäsen, mutta arvostus Temeä kohtaan on kyllä laskenut uran jälkeisillä sekoiluilla. Ottamatta mitään pois herran mahtavasta jääkiekkourasta.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos teemun mielestä joukkoraiskaus on perseestä niin hän saa sen sanoa ääneen. Ei Teemua kiinnosta jos jatkoajan päätoimittaja on erimieltä. Onkohan tuolla jatkoajan päätoimittajalla bisnekset vastaanottokeskuksissa tms?


Miksi jatkoaika halusi tässä leimautua. FYI
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Jatkoajan kannanotto oli kyllä aika hilpeä. Jos ei maahanmuutosta mitään tiedä, niin ilmeisesti on parasta kannattaa avoimia rajoja ja huudahtaa Suvi Auvisen tapaan että rajat pois ja kaikki sisään? Ainakin tälläisen ymmärsin Jatkoajan kannan olevan.
 
"Tomas Plihalin ajattelin haukkua jossain kohtaa lähetystä, katsotaan tuleeko aihetta." Antti Mäkinen 10.10.2012.

Plihal teki ottelussa kaksi maalia.
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tosiaan, kovin amatöörimäisen siipeilijäporukan on Selänne ainakin ympärilleen saanut itseään edustamaan. Valavuorta nyt ei oikein jaksa enää edes kommentoida mutta ei tuo "elämäkertakirjailija" Ari Mennanderkaan oikein vakuuta. Vai mitä tuumitte Mennanderin silloisen pääministerin seinälle laittamasta twiitistä "Alex, could You please retweet"? Ja kyse oli noista silloin juuri julkaistuista selanne.com -nettisivuista.
 
"Osallistun vain arvontaan"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy