Lehden linjasta ei voi päätellä paljoakaan sen luotettavuudesta. Mikäli julkaisu täyttää normaalit journalistiset kriteerit, silloin sen uutisaineisto on luotettavaa. Se, millaisia poliittisia mieltymyksiä lehdellä on, on kokonaan toinen asia.Washington Times ei kyllä ole mikään puolueeton tai luotettava uutislähde. Kyse on ensinnäkin messiaanisen Yhdistymiskirkon perustamasta lehdestä eli käytännössä yksi kultti perusti lehden jolla pyrkivät vaikuttamaan vähemmän kultilta. Washington Times on tukenut avoimesti Ronald Reagania, molempia Busheja ja Donald Trumpia.
Salaliittoteoriat ovat tietysti oma lukunsa, mutta parempi on tarkastella myös amerikkalaista politiikkaa puhtaana, erittäin tiukkana valtapolitiikkana. Kysymys on siis siitä, mihin tässä järjestelmässä puolueet pyrkivät. Toinen pyrkii aivan ilmeisesti äänestäjien määrän rajoittamiseen, toinen taas äänestäjien määrän kasvattamiseen. Kumpikin puolue ajavat omia tavoitteitaan, usein onnistumatta, koska vastapuoli puolestaan lyö kapuloita rattaisiin, minkä ehtii.Jos äänestäminen ilman henkilöllisyyden todistamista on niin helppoa kuin väitetään, niin miten on mahdollista että uskottavia vaalivilppiyrityksiä on paljastunut ainoastaan täydellisen mitätön määrä tällä vuosituhannella? Syy ei voi olla yrityksen puutteessa, kun miettii miten helvetisti resursseja esim. Cambridge analyticalle tungettiin -16 vaalien järjestämiseen kun varmasti paljon halvemmalla olisi puskettu vaan kaikki postikonttorit täyteen Trumpille merkattuja ääniä joka osavaltiossa. Toki trumpkultistit ja siinä mukana esimerkiksi Selänteet näitä idioottimaisia yleisiä totuuksia eli täysin arkitodellisuudesta irti olevia salaliittoteorioita jakelevat, mutta ei niitä tarvitsisi esimerkiksi Suomessa uskottavina vaihtoehtoina esittää edes ajatuksia herättämään. Noiden kovin syvällistä esittelyä ei nähdäkseni tarvita edes kun luetellaan tekijöitä, joilla DTj:n kultti ja USA:n demokratian systemaattinen tuhoaminen pysyvät pystyssä.
Salaliittoteorioiden ei tarvitse sinänsä liittyä mitenkään arkitodellisuuteen. Tai liittymäpinta on äärimmäisen hatara, esim. että kun ääniä lasketaan koneellisesti ja koneita voidaan ohjelmoida, niin sitten on kone ohjelmoitu laskemaan äänet väärin. Samoilla perusteilla se laskeva ihminenkin voi merkata laskutuloksekseen ihan mitä haluaa (ja sitähän oranssi paska yritti esimerkiksi Georgiassa saada tapahtumaan -20 vaaleissa huonolla menestyksellä, ikävä kyllä tuotakaan vaalipetokseen yllytystä ei saatu kuitenkaan lakitupaan asti kun messiaalla tuntuu olevan käytännössä syytesuoja).
Trumpilaisuuden mukana peliin on vain tullut tiettyä avoimuutta. Nyt ei enää arastella, vaan pyritään kaikin tavoin vaikuttamaan äänestysprosessiin eri osavaltioissa. Jos viitsisi, löytäisi aika helposti lisää materiaalia siitä, miten näihin tavoitteisiin pyritään. Koska keskinäinen luottamus on luokkaa susi ja lammas, niin pidäkkeet laittomuuksia hipovaan toimintaan heikkenevät jatkuvasti. Keskinäisen luottamuksen väheneminen voi joissakin tapauksissa toimia positiivisenakin asiana, kun esim. varsinaisena vaalipäivänä ääniä lasketaan todella tiukkojen ehtojen vallassa. Vapaus on hyvä, kontrolli parempi.
Suomessakin on eräs politiikan tutkija, joka uskoo vaalivilppiväitteisiin. Jos huomioi vain oman puolueensa ja viiteryhmänsä tiedotuksen ja mielipiteet, voi hyvinkin päätyä uskomaan tämäntyyppiseen salaliittoteoriaan. Olihan sen generoija kuitenkin ex-presidentti. T.Selänne on nyt ihan tavallinen julkimo, joka ei varmaan ole päässyt itse pimeyden ytimeen poliittisella urallaan. On kiintoisaa, että ne, jotka Trumpin tuntevat, miltei aina ymmärtävät Trumpin suhteen totuuteen olevan kovin viitteellistä. Tähän kuuluvat Ivanka ja Jared, plus lukuisat virkamiehet. Sen sijaan Trumpin poikien kyvyt ovat sen verran vajavaiset, että uskonevat isäukon ihan tosia puhisevan.Eikö se ole aika idioottimaista uskoa salaliittoteoriaa, joka on todistettu paskapuheeksi?