Eikös tuo vain vahvistaisi sitä sanomaa, jos matkailu lopetetaan kunnes Turkki lopettaa venkoilun?Paitsi jos Turkin oppositio koettaa hankkia kannatusta matkailun tuomista rahavirroista? :)
Eikös tuo vain vahvistaisi sitä sanomaa, jos matkailu lopetetaan kunnes Turkki lopettaa venkoilun?Paitsi jos Turkin oppositio koettaa hankkia kannatusta matkailun tuomista rahavirroista? :)
Sitten toinen juttu. Lavrovin tämänpäiväinen kommentti on suunnilleen sellainen kuin mitä me ollaan täällä puhuttu, siis että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys ei muuta paljoa mitään. Toisin sanoen, lisää merkkejä siitä, ettei taivas ole synkistymässä:
Sergei Lavrov kommentoi Suomen ja Ruotsin Nato-päätöstä
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov muistuttaa, että Suomi ja Ruotsi ovat osallistuneet Naton sotaharjoituksiin jo vuosien ajan.www.is.fi
No, joka tapauksessa :D Mä siis olen itse käsittänyt, että Istanbul olisi vahvemmin opposition aluetta ja Erdogan on sellainen "kovan linjan punaniska", jolla on kannatusta maaseudulla, tai ei ainakaan niin paljoa Turkin eurooppalaisemmissa osissa. Mutta jos ihan totta puhutaan, niin Turkin sisäpolitiikka on hämärän peitossa. Siksi toivonkin asiasta tietäviä ihmisiä avaamaan sanaista arkkuaan ja Turkin sisäpolitiikkaa.Eikös tuo vain vahvistaisi sitä sanomaa, jos matkailu lopetetaan kunnes Turkki lopettaa venkoilun?
Joo. Vähän näin retrospektiona, jos lukee tämän ketjun alkupuolta, niin siellä on erilaisia lennokkaita skenaarioita siitä, mitä kaikkea Venäjä voi tehdä. Ketjun laatua osoittaa minusta se, että konsensus on kuitenkin ollut Venäjän kaikesta arvaamattomuudesta huolimatta se, että vastaus voi lopulta olla aika maltillinen(*). Peli toki kestää sen täyden 60 minuuttia, mutta nyt ainakin ensimmäisessä erässä tilanne vaikuttaa levolliselta.Mietin tätä Venäjän suhtautumista itsekin. Olin melko varma, että Venäjän johdolle se on suht ja sama onko Suomi Natossa vai ei, mutta on mielenkiintoista, että se myös sanotaan ääneen, eikä ärhennellä edes näön vuoksi. Ehkä halutaan välttää sitä mielleyhtymää, että Venäjän johto aiheutti tämän itse?
Mmm, Lavrov on tunnettu leikinlaskija. Joka hänet ottaa tosissaan, on Trumpia tyhmempi. Maltillisen ulostulon motiiveja voi vain arvailla eikä siihen suurta tarvetta olekaan. Tässä Putin-collection:Mietin tätä Venäjän suhtautumista itsekin. Olin melko varma, että Venäjän johdolle se on suht ja sama onko Suomi Natossa vai ei, mutta on mielenkiintoista, että se myös sanotaan ääneen, eikä ärhennellä edes näön vuoksi. Ehkä halutaan välttää sitä mielleyhtymää, että Venäjän johto aiheutti tämän itse?
Hänen pitkäaikainen työnsä Venäjän hyväksi on nyt valumassa viemäriin. Varmasti vetää mielen raskaaksi.Suhteellisen raskasta kuunneltavaa tämä Yrttiahon puheenvuoro.
Oma pysyvä epäluottamus Neuvosto-Venäjään tulee jo äidinmaidosta. Minäkään en jaksa uskoa, että sieltä on koskaan tulossa mitään hyvää (tiedoksi: olisin todella iloinen, jos joku päivä minut yllätettäisiin).Pidän edelleen tuota Lavrovin ja varsinkin Putinin yllättävän rauhallista esiintymistä vain väliaikaisena. Näitä suvantovaiheita kun on vuosien aikana kertynyt useita ja ne ovat lähes aina päättyneet johonkin dramaattiseen yllätykseen, kun ollaan laskettu suojat hivenen alaspäin rauhallisten aikojen vuoksi.
Ja varsinkin Krimin sota 1854-1856, Suomessa ns. Oolannin sota. Taistelut Krimillä heijastuivat myös pohjolaan, oli kauppasaartoja jne. Ahvenanmaalla britit ja ranskalaiset kävivät räjäyttämässä linnoituksen ja Suomenlinnaa pommittivat parin päivän ajan putkeen.Yrttiahon kommentti siitä, kuinka liittoutumaton Suomi voisi pysyä suurvaltojen konfliktien ulkopuolella on toki alkuu ihan kiva ajatus, mutta kun sitä vähänkin miettii, ymmärtää ettei se ole reaalimaailmasta. Pohditaanpas asiaa muutamien historian esimerkkien kautta:
1. Suuri Pohjan sota 1700-1721: Ei onnistunut. Suomi toimi sotatantereena, kun suurvallat sotivat ja meno Suomen alueella oli kuin Ukrainassa parhaillaan.
2. Suomen sota 1808-1809: Ei onnistunut. Jälleen osana eurooppalaisten suurvaltojen välien selvitttelyä Ruotsi ja Venäjä sotivat. Suomen alue toimi taas sotatantereena.
3. Ensimmäinen maailmansota 1914-1918: Ei onnistunut. Syttyi sisällissota, jossa Venäjä tuki punaisia ja Saksa valkoisia osallistuen myös sotatoimiin. Ahvenanmaalla oli parhaimmillaan neljän maan sotajoukkoja: Suomi, Ruotsi, Saksa ja Venäjä.
4. Toinen maailmansota 1939-1945: Ei onnistunut. Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen ja alkoi talvisota. Jatkosodasta Natsi-Saksa taisteli Suomen rinnalla NL:a vastaan.
Yrttiaho voisi tulla meille kertomaan, että koska Suomi tai Suomen alue on pysynyt viimeksi suurvaltojen konflikteissa sotatoimien ulkopuolella ja mihin hän tämän arvionsa oikein perustaa.
Oisko veikkauksena ollut about 16.Onko kenelläkään tietoa, mihin aikaan noin suunnilleen se äänestys on?
Pohditaanpas asiaa muutamien historian esimerkkien kautta:
<- puolittainen vitsi, ei tartte siis kenenkään turhaan tästä pahoittaa mieltään
Pidän edelleen tuota Lavrovin ja varsinkin Putinin yllättävän rauhallista esiintymistä vain väliaikaisena. Näitä suvantovaiheita kun on vuosien aikana kertynyt useita ja ne ovat lähes aina päättyneet johonkin dramaattiseen yllätykseen, kun ollaan laskettu suojat hivenen alaspäin rauhallisten aikojen vuoksi. Toivottavasti Ukraina jaksaa pitää Putinin huomion vielä itsessään, jotta Suomen ja Ruotsin hakemus saadaan ratifioitua, niin sen jälkeen voi ottaa rennommin eikä tarvitse pelätä, mitä Kremlin ykköshullu keksii seuraavaksi.
Siksi, koska nämä väitteet eivät ole totta, ja tällaiset viestit ovat loukkaavia. Myös vasemmistonedustajat ovat osa Suomea ja rakastavat isänmaataan. Kannattaisi ehkä pikkasen miettiä, mitä kirjoittaa.Miksi nämä vasemmistoedustajat eivät voi sanoa suoraan: " Meidän puolueen juuret ovat Venäjältä ja Neuvostoliitosta. Me rakastamme Venäjää. Olemme osa Venäjää. Liittykäämme Venäjään."
Miksi pitää kierrellä ja kaarrella ja puhua jostain ihmisoikeuskysymyksistä argumenttina Natoa vastaan. Puhuisitte nyt totta kun olisi siihen oiva paikka!.
Aika moni näistä on kuitenkin sitä mieltä että Nato jäsenyys veisi Suomen sotaan Venäjää vastaan. Voi vain miettiä mitä ajatuksia on silloin venäläisillä panssarimiehillä kun tietävät että vastassa on muutama sata F22 ja F35 hävittäjiä valmiina laukaisemaan ohjuksia.Pitää ymmärtää tuota NATO-vastaisten puhehalua. Kysymys tuntuu puhenvuorojen perusteella olevan aika pitkälti postsovjeettisesta traumasta.
Siksi, koska nämä väitteet eivät ole totta, ja tällaiset viestit ovat loukkaavia. Myös vasemmistonedustajat ovat osa Suomea ja rakastavat isänmaataan. Kannattaisi ehkä pikkasen miettiä, mitä kirjoittaa.