Suomi hakee Nato-jäsenyyttä

  • 1 061 391
  • 10 364

Tulisiko Suomen liittyä Natoon

  • Kyllä

    Ääniä: 764 90,7%
  • Ei

    Ääniä: 78 9,3%

  • Äänestäjiä
    842
  • Poll closed .

Birchman

Jäsen
Tuomiojasta huomaa, kuinka vaikea hänen on tunnistaa oikein turvallisuusympäristömme muutokset ja niistä johtuvat uudenlaiset toimenpiteet. Eihän tässä enää pohdita, mitä Venäjä Suomen NATO-päätöksestä ajattelee vaan puhtaasti Suomen turvallisuutta ja roolia muuttuvassa Euroopassa ja maailmassa.
Tämä on mielenkiintoinen asia ja huomaa keskustellessa eri ikäpolvien edustajien kanssa. Vielä 80-luvulla syntyneet nostavat helposti tuon Venäjän suhtautumisen nopeasti esille. Tätä nuoremmat taas tuntuvat sivuuttavan tämän helpommin ja suhtautuvan asiaan sinänsä neutraalimmin.

Kasvatuksella ja aikakaudella on varmasti merkitystä. Itse totesin tänään ensimmäistä kertaa tähän mitäköhän Venäjä sanoo kysymykseen, että sanokoot mitä sanovat - päätöksessä on kyse Suomesta eikä Venäjästä. Mutta kyllä se melkoista uudelleenohjelmointia on viime viikkoina itseltä vaatinut.

Toivottavasti tämä suomettuneisuuden syöpä saadaan vihdoin tulevilta sukupolvilta unholaan. Pappa Birchman voi toivottavasti muutaman vuosikymmenen päästä kertoilla lapsenlapsille, miten joskus oli niin hassusti asiat, että piti aina ensin miettiä mitä se Venäjä tästäkin tuumaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paavo Lipponen paljasti Nato-kantansa Demokraatissa Paavo Lipponen paljasti Nato-kantansa Demokraatissa

Kaasu-Paavokin liputtaa Naton puolesta.
Yksi tai kaksi voimakkaasti vastaan ulostuloa oli hyökkäyksen alkuvaiheessa. Onko palkanmaksu loppunut, kun putki meni suteen?
Toivottavasti ei kuitenkaan olla vielä harmaassa vaiheessa, vaikka siihen kuuluvia elementtejä kieltämättä esiintyykin. Liitän henkilökohtaisesti "harmaan vaiheen" käsitteenä todella voimakkaasti konventionaaliseen sodankäyntiin ja sitä edeltävään vaiheeseen, jossa ollaan helkkarin lähellä liikekannallepanoa tai pannaan se jo toimeen osittain. Ehkäpä nyanssi ja pilkun nussimista, mutta toivotaan tämän jäävän informaatio- ja kybervaikuttamisen tasolla.
Naapurilla on noita sävyjä paljon enemmän. Kotimaisittain käsittäen en usko harmaaseen asti päädyttävän.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lipponen palasi vihdoin juurilleen. On tuota odotettu.

e: ehkä kaikki eivät tiedä, mutta duo Lipponen/Ahtisaari otti demareissa yhteen duon Halonen/Tuomioja kanssa noin 20 vuotta sitten. L/A ajoi Suomea lähemmäksi USA:ta ja NATO:a. Optiokin tulee osin täältä. H/T puolestaan pyrki kauemmaksi NATO:sta eikä nähnyt Suomella mitään syytä jäsenyyteen. H/T voitti demarien sisäisen kisan ja tulokset näkyy Suomen valinnoissa ja poliitikkojen linjauksissa. Lipponen lähti sitten Venäjän kelkkaan kunnes vaihtoi taas hevosta.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Hesarin kun avasin aamulla, niin näyttää tuo informaatiovaikuttaminen olevan vauhdissa. Patomäen kolumni, aukeama NATOn haitoista, katugallupissa kovasti kielteisiä ja epäileviä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ruotsissa alkaa enemmistö olemaan NATOon liittymisen kannalla kertoo Ilta-Sanomat.
Lisäksi enemmistö olisi valmis puolustamaan Suomea, jos Venäjä hyökkäisi Suomeen. Tämä jälkimmäinen on yhtäpitävä oman kokemukseni kanssa, kun olen eri yhteyksissä keskustellut Ruotsin ja Norjan puolustusvoimiem edustajien kanssa. Ovat olleet sitä mieltä, että mikään hallitus ei voi kieltäytyä auttamassa, mutta jos yrittäisi kieltäytyä, niin vapaaehtoisia tulisi tuhansia. Venäjä on omalla toiminnallaan saanut tämän aikaan.

Saapa nähdä, Ruotsi voi vielä ehtiiä samaan tahtiin.
IS-selvitys: Ruotsalaisten enemmistö valmis puolustamaan Suomea Venäjän hyökkäykseltä – tutkija: ”Voiko tämä olla tottakaan?” IS-selvitys: Ruotsalaisten enemmistö valmis puolustamaan Suomea Venäjän hyökkäykseltä – tutkija: ”Voiko tämä olla tottakaan?”
 

Magenta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Hesarin kun avasin aamulla, niin näyttää tuo informaatiovaikuttaminen olevan vauhdissa. Patomäen kolumni, aukeama NATOn haitoista, katugallupissa kovasti kielteisiä ja epäileviä.

Oli kyllä aivan järkyttävää skeidaa tämä artikkeli. En ymmärrä miten HS voi vapaana mediana julkaista noin selkeää Kremlin äänitorvimateriaalia.

E: Kyseessä siis tämä kolumni: Vieraskynä | Suomen jäsenyys voisi laajentaa Naton ja Venäjän välistä konfliktia
 
Viimeksi muokattu:

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Oli kyllä aivan järkyttävää skeidaa tämä artikkeli. En ymmärrä miten HS voi vapaana mediana julkaista noin selkeää Kremlin äänitorvimateriaalia.
Lähinnä tuli "katukyselystä" mieleen, kuinka kauan ne on ollut Stadin kaduilla että ovat saaneet Natovastaisia nuoria miehiä kuvallaan juttuun? Ja muistivat mainita juuri intistä poispäässeitä.

On tietenkin hyvä että kaikkia näkökulmia otetaan mukaan, mutta ei nyt ihan näin HS.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minuutin Googlaamisella löytyi Patomäen artikkeli tammikuulta, jossa sanoi Naton toimien eskaloineen Ukrainan tilannetta. Tällainenko tyyppi tosiaan opettaa maailmanpolitiikkaa professorina? Ihan kuin Nato ja Venäjä olisivat yhtälailla vastuussa Ukrainan kauheuksista.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies

EI. ”Suomen ei missään nimessä pidä liittyä Natoon. Väkivaltaan ei saa vastata väkivallalla. Lapsillekin opetetaan, että pitää lähteä pois paikalta. Suomen pitäisi vaalia hyviä diplomaattisia suhteita Venäjään. Venäjä on historiallisesti ja kulttuurisesti lähellä Suomea. Suomi voisi luottaa Venäjään. Meillä on ollut hyvät suhteet aiemminkin. Suomi ja Ukraina eivät ole verrannollisia toisiinsa.”
Ei ehkä kannata ihan kaikkia sieniä syödä, mitä metsästä löytyy.
 

Birchman

Jäsen
Hesarin kun avasin aamulla, niin näyttää tuo informaatiovaikuttaminen olevan vauhdissa. Patomäen kolumni, aukeama NATOn haitoista, katugallupissa kovasti kielteisiä ja epäileviä.
Täällä aamukahvi tarjoili myös muutaman yskänkohtauksen aamun HS:n tarjoomaa tutkaillessa. Toki Suomi on vapaa maa ja meillä on sananvapaus, mikä on jo arvo itsessään. Asioista keskusteleminen on kuitenkin suotavaa, joten heitetään omakin lusikka soppaan.

Patomäen kolumni:
Toisaalta Venäjä on suhteessa länteen voimavaroiltaan pieni valtio, ja sen sotilaalliset kyvyt ovat rajallisia.
Melkoista uhriutumista havaittavissa. Venäjä on kuitenkin yksi harvoista (ellei ainoa) Euroopan valtio, joka on 2000-luvulla päätynyt useasti avoimeen hyökkäyssotaan heikompia naapurvaltioitaan vastaan, vähät välittänyt kansainvälisistä sopimuksista, syyllistynyt kansanmurhaan ja vakaviin sotarikoksiin.

Patomäen kolumni:
Toisaalta, jos pääongelmana on Venäjän ilmaisema turvallisuusdilemma, Suomen Nato-jäsenyys olisi Venäjälle samanlainen provokaatio kuin Ukrainan Nato-jäsenyys. Venäjällä muistellaan yhä Hitlerin Saksan – ja Suomen – hyökkäystä maahan vuonna 1941.
Vai olisiko tämä turvallisuusdilemma kuitenkin viime aikoina johtunut lähinnä Venäjän totalitarisoitumisesta, sotilasparaateilla mahtaillusta, varustelusta, retoriikasta ja avoimesta sodankäynnistä? Muistaakseni yksikään Nato-maa ei ole ollut kolkuttelemassa Belgorodin tai Pihkovan alueilla omilla erikoisoperaatioillaan? Taidokkaasti unohtui mainita myös Jatkosotaa edeltäneet tapahtumat.

Toistan aiemmin Venäjän nykytilanne-ketjussa toteamaani.

Mitä heikompi Venäjä on, sitä enemmän sen tulee johdatella kansaansa ulkoisilla uhilla. Vain tällä tavoin se kykenee uskottelemaan itselleen olevansa vahva.

Patomäen kolumni:
Venäjän päätös hyökätä perustui virhearvioon ja vinoutuneeseen informaatioon.
Tästä voin olla samaa mieltä. Vinoutuneisuus ja virhearviot ei tosin rajoitu pelkkään Ukrainan sotaan, vaan koskettavat kyllä laajemminkin ja yhteiskunnallisesti tätä hylkiövaltiota.

Patomäen kolumni:
Eikä olennaista ole se, mitä länsimaiden johtajat itse kertovat Naton aikomuksista, vaan se, miten aikomukset nähdään Venäjällä.
Tässä lauseessa tiivistyy suomettuneisuus 2020-luvun Suomessa. Sillä ei ole väliä, mitä Suomi itse haluaa ja näkee parhaakseen. Pitää aina ensisijaisesti huomioida, ettei Venäjä pääse suuttumaan.

Jokerina pakassa katugallupissa esille noussut mielipide

598. haastateltava katugallupissa, jonka N=10
Venäjä on historiallisesti ja kulttuurisesti lähellä Suomea. Suomi voisi luottaa Venäjään.
Kauan luultavasti kesti saada tällainen vastaus Helsingin keskustassa. Tämä lause aiheuttaa niin voimakkaan kognitiivisen dissonanssin itsessäni, etten pysty edes vasta-argumentoimaan.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä viime aikoina Natovastaisiksi profiloitunut porukkaa on kyllä koostumukseltaan mielenkiintoinen

- Vasemmistolaista älymystöä, luokkaa Heikki Patomäki ja Markku Kangaspuro, kommunisteja
- Äärioikeistolaisia tai muuten hörhöjä koronarajoitus- ja rokotevastustajia. Twitterissä Naton vastustajan tietää varmimmin siitä, että profiilissa Suomen lippu ja teksti "Kantasuomalainen".

Tähän pätee se teoria poliittisen janan kääntymisestä hevosenkengäksi, jossa äärilaidat ovat selvästi lähempänä toisiaan kuin keskustaa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Valtsikkalaisen ystäväni luonnehdintoja Patomäestä (eli kollegastaan):

"Salonkikelpoinen Johan Bäckman"

"Aleksanteri-instituutin etäpesäke valtsikassa"

Ehkä tähän henkilöön käyvään viestiin voisi kyhätä pointiksi, että Patomäki ei todellakaan edusta titteleistään huolimatta tutkimusalojensa valtavirtaa, vaan on ns, tehnyt omia tutkimuksiaan jo kauan ennen kuin siitä tuli muotia.

Suomessa on jotenkin oireellista, että tällaiset tieteen lahkolaiset löytävät tiensä helposti professoriksi saakka. Onko sairaus sitten suomettuminen vai mikä, sitä voi kukin miettiä, mutta jossain sivistyneessä länsimaassa, jossa jokaiselle lukeneelle kommarille ei tarvitse löytyä vihreää oksaa yliopistosta, patomäkien ja kangaspurojen urakehitys olisi ollut toinen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jokerina pakassa katugallupissa esille noussut mielipide

Kyllä kansa tietää. Sitten kun mietitään, kuinka lähellä Venäjä ja Ukraina ovat kulttuurillisesti toisiaan, ja mitä tästä huolimatta Ukrainalle kävi, niin voisi kysäistä, että haluaako vastaaja oikeasti lukita vastauksen...
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Onkohan Patomäki muistanut ajatella Johan Bäckmanin tilannetta, kun tunkee tällä tavalla dosentin tontille ja aiheuttaa hänelle akuuttia uhkaa. Miehen omalla ajattelullahan tämä antaa Bäckmanille syyn ja oikeuden reagoida uuteen turvallisuusuhkaan. Heidän alueellaan ollut tietynlainen hegemonia, jossa tällaiset totaaliset trollaukset on jätetty Bäckmanille.

Käsittämätön kirjoitus.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Suomessa on jotenkin oireellista, että tällaiset tieteen lahkolaiset löytävät tiensä helposti professoriksi saakka. Onko sairaus sitten suomettuminen vai mikä, sitä voi kukin miettiä, mutta jossain sivistyneessä länsimaassa, jossa jokaiselle lukeneelle kommarille ei tarvitse löytyä vihreää oksaa yliopistosta, patomäkien ja kangaspurojen urakehitys olisi ollut toinen.

Länsidemokratioista löytyy professoreina ja tunnettuina tukijoina vaikka kuinka paljon ihmisiä, jotka pitävät USA:ta vihollisena ja vaativat globaalikapitalismin ja osa myös markkinatalouden kaatamista. Heille ongelmana on YK, WTO, IMF, Maailmanpankki ja monet muut vastaavat, jotka ovat USA:n ja EU-valtioiden käsissä. Näin ne muodostavat näiden professorien mukaan suoranaisen piikkilanka-aidan siirtymiselle demokraattiseen kansalaisyhteiskuntaan.

Patomäki on paradoksaalisesti putinilainen kommunisti. Hän ei näe ongelmana Venäjän leniniläis-stalinilaista kehitystä yksipuoluejärjestelmään ja yhden hallitsijan diktatuuriin, jonka seurauksena naapurimaat ovat aktiivisesti hakeneet turvaa puolustusliitosta heti kun se on ollut mahdollista. Sen sijaan hän katsoo tilannetta ikään kuin neutraalina havainnoitsijana Venäjän sisältä ja näkee Suomen NATO-jäsenyyden uhkana Venäjälle.

Patomäki haluaa säilyttää Suomen puolustusliiton ulkopuolella silloinkin, kun Suomi alkaa olemaan ainoa naapurimaa, johon Venäjä (uusi versio) ei hyökännyt. Samalla Patomäki irrottaa Suomea lännestä osaksi Venäjän etupiiriä. Käytännössä tämä tarkoittaisi Venäjän imperialistisessa politiikassa rautaesiripun sulkeutumista ja Suomen kuulumista tällä kertaa sen sisälle.

Henkilökohtaisesti pidän patomäkiä ja kumppaneita jossain määrin jopa vaarallisina. En silti kannata esimerkiksi virkakieltoa. Suomen NATO-jäsenyys ei tule muuttamaan tämän porukan ajatuksia kovin nopeasti. On mielenkiintoista seurata, miten he ihmisoikeuksien turvaamisen Euroopassa Suomen NATO-jäsenyyden kautta kokevat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jos ajatellaan Suomen NATO-jäsenhakemuspäätöstä, Heikki Patomäki saa olla sen verran kommunisti tai tahallinen/tahaton putinisti kuin häntä sattuu huvittamaan. Patomäen pakinoilla ei ole tässä tilanteessa mitään vaikutusta Suomen asioiden etenemiseen, eikä hänellä liiemmin ole mitään roolia päätöksenteossakaan. Akateemiseen asemaansa vedoten Patomäki yrittää varmasti jatkossakin tyrkyttää itseään ajankohtaisohjelmiin ja paneelikeskusteluihin, ja mielipidekirjoituksia hän saa kirjoittaa toimituksiin vaikka joka päivä.

YLE ja muut mediat ovat mielestäni sinisilmäisyyttään syypäitä siihen, että Patomäki päästetään julkisuuteen jonkinlaisena Kremlin äänitorvena. Jos halutaan luoda ajankohtaisohjelmien perinteeseen istuvia asetelmia, joissa eri näkökantoja edustavat tahot ovat paikalla, niin mikäpä olisi yksinkertaisempaa kuin raahata Studioon joku Kangaspuro tai Patomäki, jotka ovat paitsi asenteensa muinoin lukinneita NATO- ja länsivastustajia, niin myös laitavasemmistolaisia ja käytännössä kommunisteja. Mielestäni akateemistenkaan piirien sisällä kommunistit eivät edusta niin laajaa näkemyskenttää, valtavirta-ajattelusta puhumattakaan, että ääriajatteluun taipuvaisten kommunistien kyörääminen tv-studioihin olisi kerta toisensa jälkeen perusteltua. Näin etenkin nykyisessä huomattavan herkässä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa tilanteessa, jossa etenkin isojen medioiden pitäisi ymmärtää tuntea vastuunsa.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Aina välillä kuulee jotain käsittämättömiä juttuja, että naisten pitäisi pukea peittävämmin jotta miehet eivät raiskaisi, ja jos pukeutuu vaikka minihameeseen niin sitten on naisen oma vika jos tulee raiskatuksi. Kyllä tässä on vähän sama logiikka näillä Patomäen ja kumppanien Venäjän hyökkäyksen ymmärtäjillä. Jos joku hyökkää toisen kimppuun, on se sitten mies naisen tai valtio toisen valtion kimppuun, niin syy ei ole koskaan sillä jota kohtaan hyökätään, ei koskaan. Siis sillä oletuksella, että maassa ei tapahdu kansanmurhaa tai muuta sotiaallista väliintuloa vaativaa, eikä ole mitään näyttöä tälläisestä toiminnasta Ukrainassa. Ei meidän oikeustajumme tunne tilannetta, jossa olisi perusteltua hyökätä ensin toisen kimppuun ja vedota itsepuolustukseen. Se ihmetyttää miten muka paljon lukeneet ihmiset eivät tätä ymmärrä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Undrafted

Jäsen
Venäjä voi kokea uhaksi yhdistelmän Suomi+NATO, mutta Suomen tulisi perustellusti kokea uhaksi Venäjä. Minusta tässä ei ole mitään kummempaa mietittävää. Venäjän track record nykyhallinnolla on, että kansainväliset sopimukset ovat merkityksettömiä ja naapurimaihin voi hyökätä tarpeen mukaan. Pisteenä iin päälle Venäjän taipumus sotarikoksiin hyäkkäyssodissaan viime vuosisatojen aikana. Kaikki teot, jotka pitävät itänaapurin sotilaat pois suomalaisten siviilien läheisyydestä ovat kannatettavia.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Patomäen kolumnissa erikoisinta on se, että jämäneukkulaa pitäisi jotenkin ymmärtää ja sen hyökkäyssodat pitäisi jättää näkemättä, koska kyseessä on taloudellisesti niin pieni toimija että eihän se nyt oikeasti millään logiikalla aloittaisi hyökkäyssotia. Eli neukkujen puheiden ja tekojen sijaan pitäisi niiden touhuja puida takautuvasti edelleen länsimaalaisella logiikalla ja sitten jotenkin nähdä että ei ne oikeasti ole kansanmurhanneet Tsetseniassa ja Krimillä ja valloitussotineet Georgiassa sekä itä-Ukrainassa ja proxyjen (sekä omien "neuvonantajien") voimin Moldovassa ja Armeniassa ja vielä kansanmurha-valloitussotineet nyt koko Ukrainassa, kun "ne on niin pieni talous ja voimavarat on rajallisia".

Luulisi neukkulaan ja jämäneukkulaan keskittyneen akateemikon näkevän tapahtuneita tosiasioita joista tekijät jopa ylpeänä jälkikäteen hehkuttavat, sen sijaan että hirttäytyisi joihinkin ruusunpunaisiin ennakkoarvioihinsa joiden perusteet meni viemäristä alas viimeistään duuman vaalien -03 ja diktatuurin sementoinnin myötä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tuo menee kyllä oikeasti hämmentävän hyvin läpi tuo Venäjän kokema NATO-uhka. Enkä nyt puhu Patomäestä, vaan ihan laajasti tätä esiintyy, kun kuuntelee puheita kaveripiirissä, töissä, kaupungilla ja mediassa.

Monien kohdalla kyse on tietämättömyydestä, mutta osalla myös ideologiasta ja suoraan sanoen valehtelusta. Sitä en ymmärrä, miten nämä tietämättömät sitten pystyy jotenkin kokonaan häivyttämään sen ilmeisen Venäjä-uhkan, jota jokainen Venäjän naapurimaa tuntee. Tämän kanssa olisi heidän logiikkansa mukaan vain sinniteltävä puolueettomana, ja odoteltava paskat housuissa mitä Kremlin sotarikollisen ja lapsenmurhaajan päässä kulloinkin liikkuu.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tuo Patomäen edustama ajattelu oli relevanttia ennen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Olennaista on, että Venäjä reagoi voimakkaasti, kun sen etupiiriinsä katsoma maa liikkui länttä kohti. Krimin miehitys tapahtui, kun Venäjämielinen hallinto kumottiin. Nyt alkanut hyökkäys alkoi Ukrainan jätettyä Eu-hakemuksen ja ilmaistuaan halunsa liittyä NATOon.

Minusta on selvää, että jos Ukrainaa ei olisi, niin hyvinkin voimakkaat toimet olisivat voineet kohdistua Suomeen, jos olisimme NATOon hakeneet ennen nykyistä tilannetta. Sanoisin, että politiikamme on ollut pragmaattista ihan syystä. Arvioisin myös, että politiikamme on ollut onnistunutta.

Tilanne muuttui täysin Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Toisaalta varmuus siitä, että Venäjä toimii halutessaan aggressiivisesti (kuten jo Georgian sota ja Krimin anastus osoittivat), kirkastui viimeisillekin. Toisaalta Ukrainan tilanne avasi Nato-oven Suomelle, sillä Venäjän vastatoimet kärsivät Ukrainan sodasta monin tavoin. Lisäksi näyttää, että kukaan nykyisistä jäsenistä ei ryhdy hakemustamme hidastamaan.

Eli mielestäni Patomäkiläiset ovat jumahtaneet sotaa edeltävään tilanteeseen, joka muuttui radikaalisti 24.2.2022.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
YLE ja muut mediat ovat mielestäni sinisilmäisyyttään syypäitä siihen, että Patomäki päästetään julkisuuteen jonkinlaisena Kremlin äänitorvena. Jos halutaan luoda ajankohtaisohjelmien perinteeseen istuvia asetelmia, joissa eri näkökantoja edustavat tahot ovat paikalla, niin mikäpä olisi yksinkertaisempaa kuin raahata Studioon joku Kangaspuro tai Patomäki, jotka ovat paitsi asenteensa muinoin lukinneita NATO- ja länsivastustajia, niin myös laitavasemmistolaisia ja käytännössä kommunisteja. Mielestäni akateemistenkaan piirien sisällä kommunistit eivät edusta niin laajaa näkemyskenttää, valtavirta-ajattelusta puhumattakaan, että ääriajatteluun taipuvaisten kommunistien kyörääminen tv-studioihin olisi kerta toisensa jälkeen perusteltua. Näin etenkin nykyisessä huomattavan herkässä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa tilanteessa, jossa etenkin isojen medioiden pitäisi ymmärtää tuntea vastuunsa.

Tämä on mielenkiintoinen ilmiö kun samaan aikaan esimerkiksi perussuomalaisia kannattavia tutkijoita ei YLE:n keskusteluissa paljon näy. Halla-aho, Luukkanen, Puisto äkkiseltään tulee mieleen ja heistä varsinkin Luukkanen Suomen parhaita Venäjän tuntijoita. Onko heidän pääosin myönteinen suhtautuminen NATO-jäsenyyteen ongelma?

Perussuomalaisia näkyy silloin tällöin, mutta samanlaisia globaalikapitalismin, osin markkinatalouden, YK, WTO, IMF ja Maailmanpankin vastustajia äärioikealta kuin patomäet äärivasemmalta ei näy YLE:n keskusteluissa lainkaan.

Ja oikeistokin pitkälti puuttuu YLE:n turvallisuuspoliittisista keskusteluista. Kuten Markku Ruotsila tai Risto EJ Penttilä. Ruotsila on mitä on, mutta varsinkin Penttilä olisi erinomainen lisä jokaiseen keskusteluun ko. aiheesta Kangaspuron yms tilalle.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kun näitä katugalluppeja tehdään, niin pitäisin tärkeänä sitä, että niissä haastateltaisiin vähintään paria sataa ihmistä ja jätettäisiin sitten julkaisematta selkeässä marginaalissa olevat hörhöilyt.

Ketään ei palvele se, että valtakunnan suurin ja laadukkain sanomalehti haastattelee kymmentä ihmistä, ja kun siihen kymmeneen ihmiseen sattuu osumaan se yksi sadastaviidestäkymmenestä kylähullu, niin verbaaliulostus julkaistaan. Tämä antaa kuvan, että hörhömielipide edustaisi jotakin laajaa porukkaa.

Enkä nyt tarkoita sitä, etteikö enemmistön vastaisia mielipiteitä pitäisi julkaista. Toki. Nytkin siellä oli mielipiteitä, jotka edustavat varmasti valtavirtaa siitä 12 prosentista, jotka Nato-jäsenyyttä vastustavat. Niiden julkaisu vapaassa maassa on täysin fine ja myös tärkeää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös