Minua kiinnostaisi tutustua niihin terroristien haastatteluihin, jotka Turkki haluaa meiltä kieltää. Ihan vaan puhtaasti akateemisesta uteliaisuudesta.Suomi ei saa haastatella YLEllä terroristeja, mutta Turkki antoi Lavrovin pitää eilen maallaan tiedotustilaisuuden. Paskavaltioita kaikki tyynni.
Minua kiinnostaisi tutustua niihin terroristien haastatteluihin, jotka Turkki haluaa meiltä kieltää. Ihan vaan puhtaasti akateemisesta uteliaisuudesta.
On kyllä niin oksettava virne tuolla toisella nilviäisellä, Turkin nilviäisellä, että en yhtään ihmettelisi, jos sopimuksia on tehty Turkin ja Venäjän välillä salaa.
Suomi ei saa haastatella YLEllä terroristeja, mutta Turkki antoi Lavrovin pitää eilen maallaan tiedotustilaisuuden. Paskavaltioita kaikki tyynni.
Tietyllä tavalla Naton uskottavuus alkaa olla mennyttä, kiitos Erdoganin viimeisimmän vaatimuksen Ruotsille ja Suomille. Samalla huomaamme, kuinka Nato on todellakin poliittinen liitto. Ei sitä todellakaan johda sotilaat vaan poliitikot. Tosin Erdoganin lypsäminen on nostanut politikoinnin aivan uudelle tasolle. Tämä on täydellinen farssi.
Olisihan se hienoa, jos muut Nato-maat voisivat laittaa Turkin ruotuun, mutta näinhän ei näytä käyvän. Turkki vie, muut voivat vain levitellä käsiään. Ei näytä todellakaan hyvältä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden osalta. Olisihan se hienoa, jos tämän voisi ratkaista yksillä hävittäjillä, mutta epäilen riittääkö sekään. Edelleen, toivottavasti Suomella olisi se b-suunnitelma.
Itse en usko gallupien aiheuttaneen myönteistä kierrettä NATOn kannatukseen, pidän sen sijaan asenneilmapiirin muutosta 100% itäpaskan ansiona. Tässä ei kuitenkaan ollut mitkään sellaiset vaalit kyseessä että joutuisi pohtimaan että meneekö ääni ns. hukkaan annettaessa häviävälle hepalle ja toisaalta niin yksinkertainen (pohjimmiltaan kyllä/ei NATOlle) kysymys ettei politikointiin ylipäätään ole oikein mahdollisuutta. En jaksa lähteä gallupeja ja terrorisodan aikajanaa lähteä tässä peilaamaan keskenään, mutta veikkaan että viimeinen sysäys ja n. neljännes kansasta lisää suoraan NATOn taakse tuli Butsan eläimellisyyksien paljastuttua (en keksinyt äkkiseltään hyvää termiä, eläimet eivät kuitenkaan tuollaiseen hirveyteen tyypillisesti rupea mikä ihmiseltä onnistuu oikein näpsästi luonnostaan).Tuo on muuten jännä, että monien ihan fiksujenkin mielestä gallupit muuttuivat mielipidevaikuttamiseksi, kun niiden tulos vaihtui. Noita tosiaan julkaistiin vähintään vuosittain jo pitkän aikaa, en nyt ihan tarkkaan muista milloin alkoi. Osa jopa kyseenalaisti ne sillä perusteella, että ei 1000-2000 vastaajaa anna luotettavaa tulosta, vaikka tuo on ihan tyypillinen vastaajamäärä gallupeissa. Salaliittoreoreetikoiden mukaan myös tulosta olisi helppo manipuloida, ja tämä on tottakin, mutta Suomen tapaisessa yhteiskunnassa moni taho reagoisi vilppiin nopeasti. Gallupin laatijasta riippumatta tulos oli samansuuntainen koko ajan.
Varmasti jonkinlainen NATO-huuma vaikutti myös, ja tilanteen takia koko ajan suoritetut gallupit ruokki tätä. Kaikissa vaaleissa sama ilmiö, nousukiitäjän kelkkaan hyppää väkeä. Kansan mielipiteen muutos oli silti aito ja kiistämätön.
Ihan hyvää pohdintaa kaikkineen, mutta edelleen uskon itse, että jonkinlaista "trendi- vaikutusta" oli. Ei kansa kokonaisuudessaan ole niin valveutunutta asioista, ja tällaiset aallot imaisevat näitä vajavaisilla tiedoilla ja kiinnostuksella liikkuvia kyllä aina mukaansa. Oleellista, että riittävän enemmistön kohdalla asiat meni kuitenkin varmaan aika lailla kuten kirjoitit, ja tämän siis itsekin yritin esiin tuoda.Itse en usko gallupien aiheuttaneen myönteistä kierrettä NATOn kannatukseen, pidän sen sijaan asenneilmapiirin muutosta 100% itäpaskan ansiona. Tässä ei kuitenkaan ollut mitkään sellaiset vaalit kyseessä että joutuisi pohtimaan että meneekö ääni ns. hukkaan annettaessa häviävälle hepalle ja toisaalta niin yksinkertainen (pohjimmiltaan kyllä/ei NATOlle) kysymys ettei politikointiin ylipäätään ole oikein mahdollisuutta. En jaksa lähteä gallupeja ja terrorisodan aikajanaa lähteä tässä peilaamaan keskenään, mutta veikkaan että viimeinen sysäys ja n. neljännes kansasta lisää suoraan NATOn taakse tuli Butsan eläimellisyyksien paljastuttua (en keksinyt äkkiseltään hyvää termiä, eläimet eivät kuitenkaan tuollaiseen hirveyteen tyypillisesti rupea mikä ihmiseltä onnistuu oikein näpsästi luonnostaan).
Toki tuo itäpaskan painostustoiminta ja aiempaa avoimempi maailmanrauhan uhkaaminen alkoi olla selvää jo joku tovi ennen Ukrainan valtausyritelmän aloittamista. Selkeitä suurmittaisia sotatoimia alustavia hommia alettiin tehdä jo vuosi sitten ja niihin kuului myös Euroopan lisääntynyt uhkailu ja sen "ei-poliittisen" kaasun käyttäminen entistä selvemmin aseena. Loppuvuodesta sitten mm. ne suorat uhkailut Suomea kohtaan miten itäpaska ei hyväksy minkäänlaista länsiliittoutumista ja Saulin uudenvuodenpuhe jonka perusteella itselleni tuli mieleen että noinkohan Suomi hakee NATOon vielä -22 aikana, vaikka gallupit toki silloin olivatkin vielä surullista luettavaa.
Mutta siihen mielipideilmaston muuttumiseen, niin jos nyt hiha-arviolla pyöristää lähimpään neljännekseen, niin ennen aktiivisten (muistetaan että sota on ollut käynnissä 8 vuotta) sotatoimien merkittävää laajentamista Suomessa kannatus oli n. 25% ja todennäköisesti sama osuus väestä olisi vastannut myös että kyllä neukut käy sotaa Ukrainassa ja ovat (ainoa) sotilaallinen uhka myös Suomelle. Tuohon päälle vajaa puolet epätietoisia keistä ainakin osa näki samoin itäpaskan terrorismin kehtona mikä se onkin, mutta osa myös vaaleanpunaisempien lasien läpi. Ja sitten n. kolmannes keille NATO ei kelvannut missään nimessä, vaikka (pieni) osa niistäkin saattoi tiedostaa jämäneukkulan oikea olemus.
Laajamittaisen ja avoimen hyökkäys/tuhontasodan aloittaminen konkretisoi sitten n. neljännekselle kansaa että jumalauta, kyllä se itäpaska on sittenkin avoimen vihamielinen ja ekspansiivinen sekä ennen kaikkea revansistisen imperialistinen tekijä ja niin todellinen uhka myös Suomen turvallisuudelle että nyt on pakko liittoutua. Ja sotarikosten paljastuminen osoitti vielä millä keinoin tuota ekspansiota ja imperialismiaan pyrkivät toteuttamaan, eli täydellisellä raakuudella siviilejä kohtaan ja tämä sitten vakuutti vielä yhden neljänneksen siitä että ehkä tuommoista hirviötä vastaan ei olisi kiva sotia yksin. Jäljelle jäävät NATOn vastustajat ovat sitten sekalainen seurakunta joista osa ei halua tunnustaa tosiasioita ikinä (ehkä siitäkin syystä että maailmankuva on romuttunut ja tosiasioiden tunnustaminen pakottaisi näkemään oma naiiviutensa) ja osa (kuten vkk-väki) tiedostaa tosiasiat mutta pelaa sen paskavaltion puolella, luottaen saavansa sieltä kiitosta ja etuja vaikka kollaboraattorien kohtalo on ollut vähintään kyseenalainen ja yhtä ottovillekuusista kohtaan on 99 gulagille kanavankaivuuseen vietyä kansanvihollista.
Niin, varmasti jotain trendivaikutusta on ollut, mutta tuskin sekään olisi ollut mahdollista ilman tätä dramaattista muutosta, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan. Onhan se ollut melkoinen shokki monelle, ja ei ihme, että näkemykset ovat hyvin laaja-alaisesti muuttuneet. Ehkä osa on enemmänkin seurannut trendiä, mutta eivät varmastikaan olisi seuranneet ilman Venäjän hyökkäyssotaa. Esim. vuonna 2014 alkanut sota ei saanut aikaan vielä suurta muutosta kansan syvissä riveissä.Ihan hyvää pohdintaa kaikkineen, mutta edelleen uskon itse, että jonkinlaista "trendi- vaikutusta" oli. Ei kansa kokonaisuudessaan ole niin valveutunutta asioista, ja tällaiset aallot imaisevat näitä vajavaisilla tiedoilla ja kiinnostuksella liikkuvia kyllä aina mukaansa. Oleellista, että riittävän enemmistön kohdalla asiat meni kuitenkin varmaan aika lailla kuten kirjoitit, ja tämän siis itsekin yritin esiin tuoda.
Suunnanmuutos kansalaismielipiteessä Suomessa ja Euroopassa on mielestäni jopa yllättävänkin suuri kun huomioidaan että ihan samaan tyyliin itäinen naapurimme siellä suvereenissa naapurivaltiossaan (samoin kuin suvereeneissa Georgiassa ja Moldovassa) on sotinut jo vuosia. Tuntuu että kollektiivisesti on haluttu uskoa siihen neukkunarratiiviin "sisällissodasta" tjsp vaikka savuverho on ollut optimistisestikin tulkittuna ihan helvetin ohut. Suurhyökkäys vakiintuneiden sotilaskokoonpanojen toimesta ehkä sitten paalutti vahvimmallekin apologistille että kyllä se perkele provosoimatonta hyökkäyssotaa käy naapuriaan vastaan.Niin, varmasti jotain trendivaikutusta on ollut, mutta tuskin sekään olisi ollut mahdollista ilman tätä dramaattista muutosta, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan. Onhan se ollut melkoinen shokki monelle, ja ei ihme, että näkemykset ovat hyvin laaja-alaisesti muuttuneet. Ehkä osa on enemmänkin seurannut trendiä, mutta eivät varmastikaan olisi seuranneet ilman Venäjän hyökkäyssotaa. Esim. vuonna 2014 alkanut sota ei saanut aikaan vielä suurta muutosta kansan syvissä riveissä.
Kertoisi nyt, että keitä terroristijohtajia Suomen valtiontelevisio haastattelee, niin päästäisiin korjaamaan virhe.Vaikea sanoa, että mistä on kyse. Jotain se haluaa kuitenkin kieltää:
Erdoğan esitti uuden vaatimuksen Ruotsille ja Suomelle – vaatii puuttumaan "valtiontelevisioiden" toimintaan
Erdoğan esitti uuden vaatimuksen Ruotsille ja Suomelle – vaatii puuttumaanyle.fi
Ainakin Bin Ladenin haastatteluja on nähty. Ja hyvä niin, ei asiat piilottelemalla parane.Kertoisi nyt, että keitä terroristijohtajia Suomen valtiontelevisio haastattelee, niin päästäisiin korjaamaan virhe.
Ainakin Bin Ladenin haastatteluja on nähty. Ja hyvä niin, ei asiat piilottelemalla parane.
Siitä vain itse kukin kokeilemaan. Venäjä ja Neuvostoliitto ovat visusti jättäneet kokeilematta.Se mikä on tavallaan yllätys, niin todella munaton on NATO yhden diktaattorin edessä. Näihin pitäisi sitten luottaa kun alkaa tulla morkulaa niskaan?
Kertoisi nyt, että keitä terroristijohtajia Suomen valtiontelevisio haastattelee, niin päästäisiin korjaamaan virhe.
Nato on poliittinen liitto, jonka tavoitteita turvataan sotilaallisesti. Tämä näkyy siinä, että Natossa päätöksenteosta vastaavat poliitikot, eivät sotilaat.Nato on sotilasliitto, johon Suomi hakee käytännössä pakon sanelemana. Parempaakaan vaihtoehtoa ei jäänyt pöydälle.
En näe, että puhuminen Naton yhteydessä länsimaisesta arvoyhteisöstä tai demokratian viimeisestä linnakkeesta on mitenkään "sitä itseään".Se, että puhutaan Naton yhteydessä jostain "länsimaisesta arvoyhteisöstä" tai "demokratian viimeisestä linnakkeesta" johon vasta nyt ollaan pyrkimässä on sitten taas ihan sitä itseään.