Eikös kaverin auttaminen ole liittoutumisen idea? Tai sen kolikon toinen puoli ainakin?Enpä sinänsä tajua miksi sitä Ruotsia pitää reppuselässä kantaa. Hoitakoot omat ongelmansa Turkin kanssa, ja Suomi hoitaa omat ongelmansa.
Eikös kaverin auttaminen ole liittoutumisen idea? Tai sen kolikon toinen puoli ainakin?Enpä sinänsä tajua miksi sitä Ruotsia pitää reppuselässä kantaa. Hoitakoot omat ongelmansa Turkin kanssa, ja Suomi hoitaa omat ongelmansa.
Kun Niinistö oli maaliskuun alussa Washingtonissa tapaamassa Bidenia, kaverille kilautettiin Ruotsin aikaan iltamyöhään. Suomen on helpompi päästä NATO:n jäseneksi yhdessä Ruotsin kanssa. Maantiede yhtenä syynä. Itseämme siis autetaan.Enpä sinänsä tajua miksi sitä Ruotsia pitää reppuselässä kantaa. Hoitakoot omat ongelmansa Turkin kanssa, ja Suomi hoitaa omat ongelmansa.
Eikös kaverin auttaminen ole liittoutumisen idea? Tai sen kolikon toinen puoli ainakin?
Alla olevan videon tutkijan mukaan n. 70% Turkin vaatimuksista on suunnattu USA:lle, jonka mukaan taas Suomen ja Ruotsin NATO-kysymys ei ole USA:n ja Turkin välinen asia. Loput 30% Turkin vaatimuksista, niin suurin osa näistä vaatimuksista on suunnattu Ruotsille. Siltikin Suomi on Erdon mukaan "terrorismin keskus". Melkoiseksi maiden ulkopolitiikan pelinappulaksi tässä sitten päädyttiin?
Täysin totta, kunhan nyt lähinnä ihmettelen ääneen tätä touhua. Alle vuorokausi hakemuksen jättämisestä niin tulee kapuloita rattaisiin maalta joka juuri toivotti meidät tervetulleiksi Natoon...Meillä on turvatakuut. Miksi pieni ihminen itseään kiusaa näillä asioilla. Turkin ei, ei lopeta prosessia, se vaan hidastaa sitä. Lopullinen Nato-jäsenyys tulee sitten, kun tulee.
Täysin totta, kunhan nyt lähinnä ihmettelen ääneen tätä touhua. Alle vuorokausi hakemuksen jättämisestä niin tulee kapuloita rattaisiin maalta joka juuri toivotti meidät tervetulleiksi Natoon...
Täytyy ottaa mielestäni myös huomioon, että jos ja kun Turkki saa oman prosessinsa maaliin, niin sen jälkeen vaatimukset voivat alkaa Unkarilta aivan hyvin, mikäli katsovat sen itselleen edulliseksi.Eihän täällä nyt vaan olla paniikkispäissään kannattamassa omien periaatteiden myymistä Erdoganille? Tietenkään tuommoisen poliittisen kiristämisen edessä ei pidä alistua etenkin, kun varsin hyvin tiedetään, ettei Turkki de facto voi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä estää.
Tämähän on erinomainen tilanne odotella Erdoganin palauttamista ruotuun. Venäjällä ei ole mitään mahdollisuutta juuri nyt Suomea uhata, on turvatakuita liittolaisilta ja kaikki merkittävät Nato-maat (joista myös Turkki on riippuvainen) ovat ilmaisseet vahvan tukensa Suomen ja Ruotsin jäsenyydelle.
Jäitä hattuun.
Vaikuttaisi että joidenkin lähteiden mukaan "isot" pelisiirrot olisi jo tehty Turkin suuntaan? Suomi ja Ruotsi jos saavat omat hommansa Turkin vaatimusten suhteen jotenkin maaliin, niin ehkäpä NATO prosessi voisi jo kohtapuoliin jatkua?Otsikko tuntuu aluksi pelottavalta, mutta ei välttämättä kuitenkaan ole sitä. Oma tulkintani on, että Yhdysvallat tekee Turkille tässä selväksi, että Turkin on turha painostaa Yhdysvaltoja käyttämällä Suomea ja Ruotsia pelinappulana.
Keskusteluja kuitenkin jatketaan, asetelmia haetaan. Eiköhän tässä hyvin käy lopulta.
...
Periaatteen tasolla Turkki, Unkari tai mikä tahansa muu jäsenmaa pystyy estämään Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyden...
Ei pysty, Natossa on vain yksi valtio, joka pystyy sanelemaan ehtoja, muiden sanomiset ovat teatteria. Niin, se ainoa valtio on tietysti Yhdysvallat.
Mitä tekemistä Ranskan pois jättäytymisellä on Suomen Nato-hakemuksen kanssa?Ah, luettu venäläistä propagandaa? Kyllähän esimerkiksi Ranska aikanaan jättäytyi pois NATO-toiminnasta yksipuolisesti 1962.
Ei Yhdysvallat pysty ketään ottamaan jäseneksi tai erottamaan. Koko NATO on vain itsenäisten maiden kokoelma, jossa jokainen maa tekee ihan omat päätöksensä.
Yhdysvaltain "soft power" tulee sitten ihan taloudellisesta ja sotilaallisesta voimasta, joka vaikuttaa ihan yhtä paljon NATO-maihin kuin NATOon kuulumattomiin maihinkin.
Esimerkiksi Yhdysvallat kykenee kyllä vaikuttamaan Meksikoon, Etelä-Koreaan tai vaikka Kuwaitin paljon enemmän kuin Ranskaan tai Puolaan tai Kreikkaan. Kyse ei siis ole NATOsta sinänsä.
Ah, luettu venäläistä propagandaa? Kyllähän esimerkiksi Ranska aikanaan jättäytyi pois NATO-toiminnasta yksipuolisesti 1962.
Ei Yhdysvallat pysty ketään ottamaan jäseneksi tai erottamaan. Koko NATO on vain itsenäisten maiden kokoelma, jossa jokainen maa tekee ihan omat päätöksensä.
Yhdysvaltain "soft power" tulee sitten ihan taloudellisesta ja sotilaallisesta voimasta, joka vaikuttaa ihan yhtä paljon NATO-maihin kuin NATOon kuulumattomiin maihinkin.
Esimerkiksi Yhdysvallat kykenee kyllä vaikuttamaan Meksikoon, Etelä-Koreaan tai vaikka Kuwaitin paljon enemmän kuin Ranskaan tai Puolaan tai Kreikkaan. Kyse ei siis ole NATOsta sinänsä.
Kyse on Naton rahoituksesta ja joukkojen määrästä. Jos USA ilmoittaa, ettei osallistu enää rahoitukseen, Nato lakkaa olemasta. Jos Suomen ja Ruotsi liittyminen on USA:n etujen mukaista, Suomi ja Ruotsi otetaan jäseniksi.
Eihän liittymisen prosessi voi tosiaan keskeytyä, koska koko prosessi ei ole vielä edes alkanut, edes meidän hakemusta ei ole vielä hyväksytty. Itsekin uskon Turkin jossain kohtaa antavan periksi, mutta myös muualta voi lentää kapuloita rattaisiin ja kyllä homma hidastuu jos ei edes alkuun päästä. Onneksi meillä on tukea takana. Se on juuri kuten @Hatchetman asian ilmaisee:Ei Natoon liittymisen prosessi minnekään keskeydy.
Ei Yhdysvallat pysty ketään ottamaan jäseneksi tai erottamaan. Koko NATO on vain itsenäisten maiden kokoelma, jossa jokainen maa tekee ihan omat päätöksensä
Tämähän se vasta realistinen skenaario onkin, että USA menisi uhkailemaan vetämäänsä puolustusliittoa ja sen nykyisiä jäsenmaita, että Suomi ja Ruotsi saadaan jäseniksi ja joku tietty jäsenmaa ruotuun. Tuohan vetäisi Naton uskottavuuden ihan nolliin jos USA alkaisi käyttämään uhkailua Naton lakkauttamisesta ajaakseen omia päämääriään. Kyllä Nato on USA-vetoinen, mutta ei esim. tuo ratifiointiprosessi uuden jäsenmaan osalta huvikseen ole jokaisen yksittäisen Naton jäsenmaan itsenäisessä päätäntävallassa. Mulla tulee oikeasti korvista jo ulos tämä totaalinen "USA vie ja muut vaan vikisee" toistelu. Jos näin olisi, niin ei meillä olisi mitään ongelmia Natoon liittymisen suhteen tällä hetkellä...Kyse on Naton rahoituksesta ja joukkojen määrästä. Jos USA ilmoittaa, ettei osallistu enää rahoitukseen, Nato lakkaa olemasta. Jos Suomen ja Ruotsi liittyminen on USA:n etujen mukaista, Suomi ja Ruotsi otetaan jäseniksi.
Ajatuksesi ovat varmasti Naton periaatteiden mukaisia, realismi on ehkä jotain muuta.
Nähdäkseni prosessi on alkanut kun on tehty ilmoitus, että olemme kiinnostuneita liittymään. Jos ei olisi alkanut, niin ei tässä mitään Turkin pelleilyitäkään tarvitsisi seurata. Prosessi on kesken kunnes olemme jäseniä. Turvatakuut on. Ei ole mitään syytä huolehtia. Turkki hyväksyy kun toteaa ettemme ole terroristien frendejä.Eihän liittymisen prosessi voi tosiaan keskeytyä, koska koko prosessi ei ole vielä edes alkanut, edes meidän hakemusta ei ole vielä hyväksytty.
Ilmeisesti tässä Nato-kiimassa ei ole sallittua esittää minkäänlaisia epäilyksiä tai huolenaiheita...
...
Ilmeisesti tässä Nato-kiimassa ei ole sallittua esittää minkäänlaisia epäilyksiä tai huolenaiheita...
Itse asiassa olemme vasta hakuprosessissa, koska meidän hakemus on tällä hetkellä "jäissä". Tuon meidän hakemuksen hyväksymisen jälkeen meidät kutsutaan liittymisneuvotteluihin, minkä jälkeen liittymisprosessi käynnistyy. Mulla ei ainakaan ollut edes tietoa, että jo hakemisvaiheessa meidän hakemus voidaan laittaa jäihin. Ajattelin, että kyse on lähinnä käsittelyajasta. Esimerkiksi tämän alla olevan artikkelin nimi pitäisi olla: "Suomi on kuuden askeleen päässä Natosta – näin jäsenyys toteutuisi"Nähdäkseni prosessi on alkanut kun on tehty ilmoitus, että olemme kiinnostuneita liittymään. Jos ei olisi alkanut, niin ei tässä mitään Turkin pelleilyitäkään tarvitsisi seurata. Prosessi on kesken kunnes olemme jäseniä. Turvatakuut on. Ei ole mitään syytä huolehtia. Turkki hyväksyy kun toteaa ettemme ole terroristien frendejä.
Siis ehdottomasti Turkki on käännytettävissä Suomen osalta JOS Turkin vaatimukset Suomea kohtaan koskevat aidosti vain Suomea.Saa, mutta kun niille ei nyt ole vielä aihetta. Ainostaan dosentti Johan Bäckman ja konkurssi Turtiainen laukesivat housuihinsa tämän pienen viivästyksen takia. Suomen osalta Turkki on varmasti käännytettävissä.
USA:n asema Natossa on ylivertainen, samaa mieltä. Eri mieltä siitä, että mitä keinoja se haluaa tai pystyy käyttämään.Totta kai saa, sitä kutsutaan keskusteluksi. Olen eri mieltä kanssasi, hyvä näin. Mielestäni USA:n asema Natossa on ylivertainen, sinä olet eri mieltä, näillä mennään.
Siis ehdottomasti Turkki on käännytettävissä Suomen osalta JOS Turkin vaatimukset koskevat aidosti vain Suomea.
Näin on, Ruotsin kanssa se todellinen vääntö taitaa olla, ja siinä voi tulla ihan oikeita haasteita. Nythän siellä on käytännössä PKK:n edustaja parlamentissa joka lienee punainen vaate Turkille. Mutta ei ihan liene oikeusvaltioperiaatteen tai lain mukaista antaa hänelle kenkää.Tarkotin lähinnä sitä, että Ruotsilla voi olla haastavampi tilanne, jos Ruotsin hallituksessa oleva Nato-vastainen kurdi jatkaa Erdon provosointia. Siellä voi olla oikeasti hankalampaa ja voi vaatia jotain oikeita tekoja, että Nato-juna jatkaa matkaansa.