Salattuja kuvia on vajaat 300. Iltalehti julkaisi niistä 74 kpl. Muistaakseni lehdessä luki, etteivät julkaise kaikkein raaimpia kuvia. Joten odotellaan jos nämä muutkin kuvat saataisiin näkyviin jonnekin.
Nämä julkaistut kuvat eivät ole niin raakoja, kun odotin. Eikä näissä salaamisen perusteena olekaan välttämättä ollut raakuus. Ennemminkin kai nämä poliittiset syyt. Kuvathan ovat ottaneet suomalaiset tk-kuvaajat. Eli ei niitä käynyt napsimassa Hesarin toimittajat, minkä vuoksi näitä salattuja kuvia ei ole julkaistu aikaisemmin. Sodan jälkeen ryssä saneli säännöt. Kuvat joissa on todisteita venäläisten julmuudesta tai joissa on läjäpäin kuolleita venäläisiä, eivät olleet naapurimme toivotumpien listalla. Ja naapuri puuttui kyllä Suomen sisäpolitiikkaan kiitettävällä innolla. Eli vaikka teko on ollut julma, kuva ei välttämättä ole niin järkyttävä. Halutaan siis salata ennemminkin teko/tapahtuma kuin itse kuva.
Tästä voi sitten vaan todeta sen, että Suomen ns. itsenäisyys on ollut lähinnä kusetusta ja suomettumista toisen maailmansodan jälkeen.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200611215391382_uu.shtml#
Tämä Hesarin teksti on erittäin raakaa ja saattaa myös järkyttää...
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/1135223076939
"Kaikki kuvat eivät ole erityisen raakoja, vaan niitä on pidetty salaisina poliittisista syistä."
"Sotakuvien salaamista on tähän asti perusteltu puolustusvoimien päätösasiakirjoissa vain toteamalla, ettei näiden kuvien käyttö ole sopivaa. "Sovelias on se sana, jota päätöksissä on käytetty – mitä se sitten tarkoittaakin", sanoo puolustusvoimien viestintäjohtaja Ossi Kervinen."
"Puolustusvoimien asiakirjoista ei löydy laajempaa perustelua kuvien salaamisen syistä. Jotain voi päätellä siitä, että kylmän sodan aikaan vuonna 1962 tehdyssä päätöksessä ensimmäisenä salattavien listalla ovat kuvat venäläisistä sotavangeista. Neuvostoliittoa ei haluttu ärsyttää. Sama järjestys on vielä vuoden 1981 päätöksessä."
"Kun Helsingin Sanomat kirjoitti kassakaappikuvista vuonna 1998, kuvakeskuksen silloinen johtaja everstiluutnantti Juha Myyryläinen luonnehti vuoden 1981 salaamispäätöstä poliittiseksi. Hän sanoi suoraan, että säädöksessä heijastuu suomettumisen aika. Silti tuo päätös on ollut voimassa tähän päivään asti."
"Suomalaisten siviilien joukkotuhoista puhuminen on ollut kiellettyä, eikä sitä ole helppo käsittää tai käsitellä: ei tapahtunutta, eikä myöskään siitä vaikenemista."
"Suomalaisten naisten ja lasten puolialastomia ruumiita makaa maassa osin mädäntyneinä. Viisivuotiaan pellavapäisen pojan ruumista nostetaan auton lavalle. Sotilaan sylissä on mustaksi palanut vauva."
...
Itseäni kyllä kiinnostaa huomattavan paljon enemmän suomalaisten lasten ja naisten kohtalo, kuin muunmaalaisten. Suomalaisten tehtävä on puolustaa suomalaisia. Omaa maata, sukua jne. Siksi kai nuo ryssädesanttien murhaamat pellavapäät kiinnostavat jokaista suomalaista enemmän kuin esim. Leningradin piirityksessä menehtyneet venäläiset.
Ja se, että ryssät söivät toisiaan piiritetyssä Leningradissa ei myöskään tunnu niin pahalta kuin se, että järsivät kuolleita suomalaisia ja toisiaan sadan metrin päässä suomalaisten linjoista. Tuollaisia kannibaaliryssiähän ampuu mielellään jos kohdalle sattuu.
...
"Olen kuullut veteraanien omakohtaisia kokemuksia siitä, miltä on tuntunut, kun oma esimies on löytynyt ja vihollinen on häntä syönyt. Reaktiot ovat olleet hirveitä. Voin vain kuvitella, millaisia ne olisivat, jos ne tuotaisiin nykyihmisen aamukahvipöytään", Myyryläinen sanoo."