Lihavoin oleellisen ja sehän se just oli vähän niljakasta.No siis ihan suvereenia esitystähän tuo oli - pystyi helposti väistämään haastot, eikä pääosin millään tyhjällä jargonilla vaan ihan ymmärrettävillä argumenteilla.
Lihavoin oleellisen ja sehän se just oli vähän niljakasta.No siis ihan suvereenia esitystähän tuo oli - pystyi helposti väistämään haastot, eikä pääosin millään tyhjällä jargonilla vaan ihan ymmärrettävillä argumenteilla.
Siis kaikkihan nuo persoonat ovat julkisuuden suhteen pitkälti luotuja hahmoja - yksityisesti sitten ovat huomattavan erilaisia. Halla-aho on kuulemma hauska ja rento (sen kun näkisi), Haavisto äksy ja vaativa esimies, Li Andersson kiroilee ja kiukkuilee kuin känninen merimies jne. Mutta tuota en siis tarkoittanut vaan ihan vaan sitä, että Stubb suoritti tuon tentin todella suvereenisti ja osaavasti.Lihavoin oleellisen ja sehän se just oli vähän niljakasta.
Siis pitkälle näin. Joskin Halla-ahoa, tietyistä aidoista ansioistaan huolimatta, pitäisin ruttona ja/tai kolerana. No, hän ei valituksi tule, mutta toivoisin ettei tulisi valituksi huomattavan selkeästi.Itse olen aika huoleton vaalien tuloksen suhteen. Mielestäni ehdokkaat ovat hyvinkin laadukkaat ja voi vain olla tyytyväinen, että ei tarvitse jenkkityyliin valita äänestäessä ruton ja koleran väliltä. Suomi saa hyvän presidentin käy käytännössä vaaleissa miten tahansa.
Ehkö hyvä vertaus olisi, että toisella kierroksella olisi Halla-Aho vs Hjallis. Hallis ja Hjallis. Silloin voisi olla kyllä paha valita kumpaa äänestäisi.Siis pitkälle näin. Joskin Halla-ahoa, tietyistä aidoista ansioistaan huolimatta, pitäisin ruttona ja/tai kolerana. No, hän ei valituksi tule, mutta toivoisin ettei tulisi valituksi huomattavan selkeästi.
No, en itse niin kauheasti miettisi: Venäjä ja Ukraina - Halla-aho saisi ääneni todella vikkelään. Mutta toki olisi äärimmäisen karua ja tätä maata repivää. Mielenkiintoinen hahmo, osittain valtiomies, osittain destruktiivinen ja vastuuton demagogi.Ehkö hyvä vertaus olisi, että toisella kierroksella olisi Halla-Aho vs Hjallis. Hallis ja Hjallis. Silloin voisi olla kyllä paha valita kumpaa äänestäisi.
Hjallis olisi silti ehkä voittanut. Halla-Aho ei saisi puolia äänistä kuin Väyrystä vastaan. Nyt on hyvät vaihtoehdot. Jos käy ihme ja Halla-Aho tunkee toiselle kierrokselle, niin siellä on vastassa ns. ”Hyvä valinta” kuitenkin.No, en itse niin kauheasti miettisi: Venäjä ja Ukraina - Halla-aho saisi ääneni todella vikkelään. Mutta toki olisi äärimmäisen karua ja tätä maata repivää. Mielenkiintoinen hahmo, osittainen valtiomies, osittainen destruktiivinen ja vastuuton demagogi.
Niin ehkäpä noin, onhan se vastustus - lähinnä siis pelkästään onneksi - todellakin intensiivistä. Ja onneksi siis täysin teoreettinen skenaario. Stubb tämän vie, mutta toivottavasti Halla-aho jää selkeästi toiselta kierrokselta, mieluiten vielä Rehnin taakse.Hjallis olisi silti ehkä voittanut. Halla-Aho ei saisi puolia äänistä kuin Väyrystä vastaan. Nyt on hyvät vaihtoehdot. Jos käy ihme ja Halla-Aho tunkee toiselle kierrokselle, niin siellä on vastassa ns. ”Hyvä valinta” kuitenkin.
Ottaen huomioon sosiaalisen median kehityksen ja nuorison keskittymiskyvyn heikkenemisen, niin eiköhän tulevissa vaaleissa pidetä maksimissaan 15 sekunnin mittaisia tiktok-tansseja. Miettikää hei legit Olli Rehn flossaamassa ja däbbäämässä. Slayyyy.Yksilötentit voisivat olla mahdollisella seuraavalla kierroksella tunnin mittaisia. Ei niitä ehkä edes pidetä enää.
Tuntien erään suuren sanomalehtitalon toimintaa jonkin verran voin luvata, ettei heillä ole aikaa miettiä tämän kokoisen uutisen kuvaa sen suuremmin. Mikäli on vaaleista yleisesti kyse, napataan kuvapankista jokin kuva vaalimainoksista ja eteenpäin.Aika väsynyttä heittää perinteinen foliohattukortti, kun lehdistö julkaisee tarkkaan harkittuja kuvia artikkeleihin.
Tarpeeksi monta kertaa, kun sama asia toistuu, ei se ole enää sattumaa.
En noin suoraviivaisesti vetäisi johtopäätöksiä. Se, että on hoitanut jotain virkaa ja saanut kokemusta ei suoraan tarkoita sitä, että olisi paras ehdokas samaan alaan kuuluvissa hommissa. Esimerkiksi Paavo Väyrysen kokemus ulkopolitiikasta on ylivertainen. Se, ettei Paavo päässyt edes ehdokkaaksi, ei johtunut kokemuksen puutteesta, vaan muista syistä. Enkä näillä muilla syillä tarkoita Postia.
Osaaminen? Ylioppilas Haavisto on saanut kaikki virkansa puoluekirjalla. Haavisto ei pääsisi edes keskitason asiantuntijatehtäviin valtion virkoihin, kun niissä on (vähimmäis-)soveltuvuusvaatimuksena korkeakoulututkinto, usein ylempi korkeakoulututkinto.Presidenttiehdokkaista täysin ylivertainen osaaminen predidentin tehtäviä ajatellen (lähinnä siis ulkopolitiikka) on Stubbilla, Haavistolla ja Rehnillä.
Haaviston osaamisen mittana mainitaan korkeat virat. Mitä Haavisto on niissä saanut aikaan, onkin sitten jäänyt taka-alalle.
Heh. Stubb on tohtori, ja oikeasti toiminut professorina. (Tiedän, esim. espanjassa el profesor / la profesora tarkoittavat opettajaa, ja kai se Haaviston luennointi jossain yliopistossa voidaan sitten laajentavasti tulkita niin, että on toiminut "professorina".)Mutta jos Haavistolla ei ole näyttöjä siitä, että olisi saanut jotain aikaan, niin kerrotko vertailun vuoksi Stubbin vastaavat näytöt, tai Rehnin? Virkoja on ollut, mutta onko ahkio liikkunut?
Heh. Stubb on tohtori, ja oikeasti toiminut professorina. (Tiedän, esim. espanjassa el profesor / la profesora tarkoittavat opettajaa, ja kai se Haaviston luennointi jossain yliopistossa voidaan sitten laajentavasti tulkita niin, että on toiminut "professorina".)
Voisiko joku näppärä henkilö laittaa tänne jatkoaikaan oman äänestyksen presidentinvaaleista?
Olisi kiva nähdä miten täällä porukka mahdollisesti äänestäisi.
Komissaarin työ ei ole Suomen ulkopolitiikkaa eli Suomen hyväksi toimimista, vaan siinä toimitaan EU:n hyväksi ja työskennelläään EU:lle. Näin taisi Urpilainenkin sanoa. Eli en tiedä laskisinko itse komissaarin hommia ulkopoliittiseksi kokemukseksi.Paavon ulkopoliittinen kokemus on toki ylivertainen, mutta Paavon ulkopoliittinen linja on anti-EU, anti-Nato ja pro-YYA. Eli varmaankin lähes kaikkien suomalaisten mielestä joko jokseenkin tai erittäin perseestä.
Presidenttiehdokkaista täysin ylivertainen osaaminen predidentin tehtäviä ajatellen (lähinnä siis ulkopolitiikka) on Stubbilla, Haavistolla ja Rehnillä. Lisäksi heidän ulkopoliittinen linjansa on kaikilla erittäin vahvasti pro-EU ja erittäin vahvasti pro-Nato. Näitä seuraa Urpilainen, jolla on vahva ulkopoliittinen kokemus komissaarina, mutta profiili sen osalta on jäänyt hähmäiseksi.
Muut ehdokkaat ovat turistiosastoa. No, Aaltolalla on toki vahva teoreettinen ulkopolitiikan osaaminen, mutta nada käytännön ulkopolitiikan kokemus ja nada verkostot.
Hyvää pohdintaa.Prosentit kannattaa muuttaa määriksi, jolloin päästään kiinni siihen, mitä mahdollisuuksia vaaleissa vielä on. Lähtökohtana on arvio, jonka mukaan noin 3 M antaa äänensä jollekin ehdokkaalle.
Jos katsotaan MT gallupin mukaan jakaumaa, se näyttäisi tältä:
Stubb 720K
Haavisto 630K
Halla-aho 450 K
Rehn 360 K
Andersson 210 K
Urpilainen 210 K
Aaltola 60K
Essayah 60K
Harkimo 30K
Suurempaan tarkkuuteen on turha pyrkiä, koska kokonaisäänimääräkin voi hiukan vaihdella. Mutta antaa käsityksen siitä, minkälaisia siirtymiä pitäisi tapahtua, jotta finaaliin voisi päästä.
Demarien puoluekannatus on karkeasti ottaen Haaviston luokkaa. Urpilaisella on siis tavallaan velkaa 420 K ääntä, jotka "kuuluisivat" hänelle. Suurimman osan kannatuksestaan menee Haavistolle. Urpilaisen pääsy toiselle kierrokselle vaatisi sen, että demarit siirtyisivät hänen taakseen. Vaatisi siis ainakin 250K ääntä lisää, jotta ohittaisi Halla-ahon.
Toisaalta, jos Halla-aho nostaa hiukan kannatustaan, sanotaan 500 K, tällöin Urpilainen voisi ainakin niellä osan Haaviston kannatuksesta, mikä on teoriassa mahdollista. Haavistolta pitäisi kadota yli 130 K ääntä, mikä vastaa yli neljää prosenttia äänistä. On kuitenkin epärealistista olettaa, että kaikki tämä kato olisi peräisin demarien siirtymästä.
Haavisto voisi menettää ääniä Stubbille tai Rehnille, jotka ovat molemmat varsin lähellä toisiaan ainakin näissä vaaleissa. Lisäksi Urpilainen jotenkin saisi tuulta purjeisiinsa, mikä ei sekään kovin todennäköistä ole.
Mutta mistä Halla-aho saisi ääniä Haaviston ohittamiseen? Sekään ei näytä kovin helpolta: loput Essayahin, Harkimon ja Aaltolan kannattajista ovat varmaan vannoutuneita faneja, jotka eivät siirry kenenkään muun taakse. Lähinnä tulee mieleen Rehn, mutta hänkin on nosteessa ja sitä paitsi, houkuttelee ihan toisentyyppistä äänestäjäkuntaa.
Halla-ahon nosteen pitäisi siis tulla persujen potentiaalisista äänestäjistä, niitä on periaatteessa riittävä määrä. Sen lisäksi Haaviston kannatuksen pitäisi vielä hiukan notkahtaa. Lähinnä tulee mieleen, että jotkut perusdemarit saattavat vain jäädä kotiin vaaleissa, koska ei vaan nappaa äänestää tyhjää korttia. Jotkut duunaridemarit saattavat kokea Halla-ahon omakseen.
Joku väitti, että epävarmoja äänestäjiä olisi tuollaiset vajaat 300 K, eli 9 %. Jos näin on, ääniä on tuon verran vielä jaossa. Suuri vaalikeskustelu Ylessä voi vielä vaikuttaa. Samoin kuiskinta siitä, että ääniä siirtyy joukolla Halla-aholle. Tulos ei siis olisi kirkossa kuulutettua, mutta aika suurista äänimassoista puhutaan silloin, jos Haavisto tipahtaisi toiselta kierrokselta.
Onko pulkka liikkunut, taisi olla kysymyksesi. Haaviston pulkan liikkuminen pysähtyi Porthanian pyöröoviin, ei kyennyt akateemisella uralla sen kummoisempiin suorituksiin. Stubb suoritti korkeakouluopintonsa loppuun ja teki vielä väitöskirjan siihen päälle. Esimerkki tuli ensimmäisenä mieleen, jos mitattavia suorituksia verrataan.Pidätkö todella professorin tehtävää jotenkin erityisen korkeana tai hienona? Tai ajatteletko, että professorin tehtävä jotenkin pätevöittäisi presidentiksi? Suomessa on professoreja useampi tuhat, ei se ole mikään erityisen poikkeuksellinen saavutus.
Voisiko joku näppärä henkilö laittaa tänne jatkoaikaan oman äänestyksen presidentinvaaleista?
Olisi kiva nähdä miten täällä porukka mahdollisesti äänestäisi.