Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 431 572
  • 11 300

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lisäksi tuo jatkuva työantaja-työntekijä vastakkain asettelu alkaa olemaan monilla aloilla mennyttä aikaa. Monissa firmoissa puhalletaan ihan avoimesti yhteen hiileen koko putiikin menestyksen puolesta ja jossa tilanteesta riippuen joustavat sekä omistajataho, että "duunarit" jotta kaikki saisivat mahdollisimman hyvän tilin. Se mitä kukin sitten saa on firman sisällä keskenään päätetty.
Tämä on muuten erittäin hyvin sanottu. Tässä juuri kiteytyy Antti Rinteen SDP:n ongelma ja SDP:n ongelma niin kauan kun toimitaan AY-liikkeiden puolueena. Perinteinen ay-jyrä on luottamusmiehenäkin iso rasite, näistäkin on aika tosin ajamassa pikkuhiljaa ohi ja uusia neuvotteluihin ja kompromisseihin kykeneviä nousee tuollakin saralla. Nykyisellä toiminnallaan sekä SDP että suuri osa liitoista on auttamattomasti vanhanaikaisia.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Urpilainen muuten paransi puoluejohtajana menoaan hapuilevan alun jälkeen selkeästi ja uskoisin tuloksen olleen parempi hänen jatkaessa puheenjohtajana.
Näen asian varsin samalla tavalla. Urpilaisen partiotyttömäinen esiintymistapa vaikutti pj-kauden alkupuolella kovin teennäiseltä, eivätkä kevyen höpsähtävät puheet unelmista ja rakkauden puolueesta olleet tietenkään omiaan korjaamaan Urpilaisen vakuuttavuusvajetta. Veteen heitetty oppii kuitenkin lopulta uimaan, ellei huku sitä ennen. Urpilainen kohensi taitojaan ja uskottavuuttaan matkan varrella kovasti, ja keskinäinen luottamus hallituskumppaneiden ja ennen kaikkea Kokoomuksen kanssa oli sekin kenties paranemaan päin. Toki Jutta sai yrittää melko pitkään, mutta myös kehitystä tapahtui.

Jutta Urpilainen oli juuri sisäänajettu hommiinsa ja pääsemässä jonkinmoiseen tuloskuntoon, kun SDP päättikin vaihtaa puheenjohtajakseen viime vuosisadalta kaivetun ay-vääpelin. Tuli saman tien mieleen klassinen esimerkki mainostoimiston asiakkaasta, joka kyllästyy omiin mainoksiinsa juuri vähän ennen kuin viesti alkaa mennä kunnolla läpi kohderyhmässä. Ei kun mainostoimisto, kampanjat ja koko hela hoito vaihtoon. Toisin sanoen poltetaan puoli vuotta rahaa kuin kokkoon heittäen, siis aloitetaan alusta ja toivotaan parasta.

Jos SDP olisi tuo mainostoimiston asiakas, niin kuvaan sopisi, että johtoryhmä on tsekannut vanhoilta VHS-kaseteilta kuinka politiikkaa tehtiin 30-40 vuotta sitten kun SDP:llä meni kovempaa. Palaverin päätteeksi johtoryhmä on vakuuttunut siitä, että Rinne-mainoksilla saadaan perhana vieköön markkinajohtajan paikka takaisin. Ainakin yhdeksäntoistasataa kahdeksankymmentä ja jotakin olisi saatu ihan varmana, kyllä se nytkin hoituu.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Demarit tiensä päässä tai ainakin matkalla sinne? Tämäpä se tilanne on katsantokannasta riippumatta, onko asiasta hyvillään tai pahoillaan.

Kuten kaikissa muissakin asioissa syitä voisi ensisijaisesti hakea omasta tekemisestä. Kepun menestys osoitti, kuinka tärkeä keulakuvan merkitys puolueelle on. Ylipäätänsä Urpilaisen vaihto suhmurointeineenj AY-jyrään oli hyvin epäonnistunut liikku. Uskoisin monen naisäänestäjän aivan tunteenomaisesti laittaneen SDP boikottiin tapahtumien vuoksi (täysin oma mutu). Onko tunteella äänestäminen sitten väärin? Saman arvoinen ääni se on kuin pitkällä aatteellisella taustalla annettu ääni. Muutenkin SDP keulakuvavalinnat ovat olleet poukkoilevia, eikä tarvitse mennä muisteluissa edes Uffe S:n aikoihin. Ollaan yritetty olla vuoroin lintu tai kala. Urpilainen muuten paransi puoluejohtajana menoaan hapuilevan alun jälkeen selkeästi ja uskoisin tuloksen olleen parempi hänen jatkaessa puheenjohtajana.

Edes oppositio ei tule lihottamaan nykymenolla puoluetta. Aivan aluksi (Urpilainen-style) tulisi saada selvä pesäero AY-liikkeeseen ja AY-jyrä A Rinne ei tule koskaan olemaan uskottava tehtävässä. SDP ei saisi olla AY-liikkeen käsikassara.

Omaa poliittista näkemystäni ei pitäisi voida päätellä mielipiteestäni. Muutama veteraani sos.demilta on tullut samansuuntaisia kannaottoja, joissa ollaan oltu huolissaan kehityksen suunnasta.

Melkein vaatisi sellaisen nuoren mieluiten naishenkilön hyvällä ulosannilla, joka pystyisi pitämään feministiakat ja Ay-jyrät tyytyväisenä. Urpilaisen aikana otettiin tietoisesti hieman pesäeroa Ay-liikkeeseen mikä johti sitten Ay-imperiumin vastaiskuun ja Rinteen nostoon pj:ksi. En tiedä sitten boikotoivatko naiset kuitenkaan demareita lopulta niin paljon kun kuitenkin heidän riveistään enemmän naisia eduskuntaan kun vastaavasti sitten miehiä puolet vähemmän.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Melkein vaatisi sellaisen nuoren mieluiten naishenkilön hyvällä ulosannilla, joka pystyisi pitämään feministiakat ja Ay-jyrät tyytyväisenä. Urpilaisen aikana otettiin tietoisesti hieman pesäeroa Ay-liikkeeseen mikä johti sitten Ay-imperiumin vastaiskuun ja Rinteen nostoon pj:ksi. En tiedä sitten boikotoivatko naiset kuitenkaan demareita lopulta niin paljon kun kuitenkin heidän riveistään enemmän naisia eduskuntaan kun vastaavasti sitten miehiä puolet vähemmän.

Varmaan jossain vaiheessa tulee tutkimustakin aiheesta mutta omaa mututuntumaa on että vihreiden vaalivoitosta ainakin joku osa selittyy siirtymällä nimenomaan demareista.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Pesäero AY-siipeen olisi sinänsä jopa realistinen ja järkevä vaihtoehto, sillä nykypäivän poliittisessa tilanteessa Ay-liikkeellä ei ole demareiden ohella kamalasti varavaihtoehtoja joiden puoleen kääntyä. Vasemmistoliitto ei ole mikään SKDL ja Persuihin ei varmasti uskalleta täysin luottaa.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Itse demarina olisin puheenjohtajaksi mieluummin kaivannut Eero Heinäluomaa. Mielestäni mies meni täysin hukkaan viime kaudella kun oli puhemiehenä. Toinen hyvä tietysti olisi ollut Antti Lintman.

Ipaz on mielestäni ihan oikeassa tuosta työntekijä työnantaja asiassa nykypäivänä. Mua ei ainakaan haittaisi jos puolue aavistuksen siirtyisi oikealle ja nuo Ay-jantterit siirtyisivät vasemmistoliittoon. Demareissakin on aika hyvin yrittäjiäkin mukana.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ay-liikkeen ja demarien välinen sidos tulee ohenemaan jo pelkästään ay-liittojen valmisteilla olevan organisaatioudistuksen johdosta. Perinteinen vasemmiston linnake SAK kun lakkaa olemasta ja sulautuu yhteen poliittisesti sitoutumattoman STTK:n kanssa. STTK:sta löytyy paljon myös porvaripuolueiden jäsenten hallitsemia liittoja. Veikkaisinpa että esim. ay-järjestöjen vasemmistopuolueiden lehdille jakama tuki tulee loppumaan tyystin uuden keskusjärjestön myötä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heh, sinä olet pysynyt pois palstoilta koska syksyinen Nato -ketjussa tapahtunut kairaaminen on estänyt koneella istumisen; todennäköisesti tajusit tuolloin itsekin minkälaisen pellen itsestäsi teit.

Ja oikeasti: jos olet niin saatanan fiksu ja terävä niin mene kouluun, opiskele ja hanki kunnon duuni. Miksi käytät energiaa katkeraan itsesäälissä kiemurteluun? Tuon kateuden ja katkeruuden määrän kun saisi valjastettua enrgian tuotantoon niin Pohjanmaalle ei tarvitsisi ydinvoimaloita pahemmin rakennella. Olet tyypillinen esimerkki näköalattomasta VisVasta jolle raha tulee seinästä, sähkö pistorasiasta ja oppi idästä.

ps. Näiden sahanpuruaivojen duunin vääntäminen sekä verojenmaksu mahdollistaa sinunkin tulonsiirtosi ja elättää perheesi.

??!
Syy, etten kirjoittanut palstalle, enkä tule tännekään jäämään on se, etten vaan jaksa jankata ja vastata moniin hyökkääviin juttuihin. Totuushan on, että tänne kirjoittavista melkein kaikki ovat persuja tai muuten oikeistolaisia. Sen tietää mitä saa ja vastaankin, jos vastaan, saman hengen mukaisesti. Kirjoitan itsekin kärkkäästi, mutta en välitä haukkumisista. Mulle riitää, että tuon kantani julki ja se siitä.

Äläkä tule tuntematta sanomaan koulutuksesta yhtikäs mitään saati siitä, että joku mua elättäisi. Ei helevetti!Se sinusta.
 

Tuamas

Jäsen
Heinäluoman aika oli ja meni, jos demarit meinaavat saavuttaa Rinteen hakeman jytkyn, on siirryttävä seuraavaan poliittikkosukupolveen.

Lindtman olisi turvallinen ratkaisu, joka todennäköisesti kantaisi ainakin kevyeen vaalivoittoon.

Marin sitten todellinen high risk/high reward-peluri, jonka kanssa varsinkin taloustaantuman jatkuessa olisi mahdollisuudet Lipposen ajan huipputuloksiin, mutta vastapainona todellinen riski ajautumisesta pahasti paitsioon jos asenneilmapiiri jatkuu nykyisellään ja hallitus onnistuu myymään omat toimensa.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tässä onkin hyvä hetki kaivaa kuuden vuoden takainen postaukseni tästä samasta ketjusta jossa siteerasin
Pohjalaisessa 8.11.2009 ollutta juttua, jossa Lasse Lehtinen ja Metalliliiton silloinen viestintäpäällikkö Matti Putkonen ovat väsänneet SDP:lle pelastusohjelman.

Siinä harmiteltiin, että nyt "karvaperseduunarit on saatu äänestämään Soinia." Lisäksi Lehtinen totesi "kuten Väinö Tanner sanoi kommunisteista, Vihreiden kanssa ei kannata lähteä kilpailemaan, ne tarjoavat aina enemmän."

Lehtinen ja Putkonen olivat listanneet kahdeksan teesia, jolla demarit tulisi saada nousuun (siis vuonna 2009 toim huom)

"1. kolme ydinvoimalaa
2. ominaispäästöjärjestelmä toteutettava.
"Luovutaan päästökaupasta, syöttötariffeista ja windfall-verosta, joista Lehtisen mukaan "tulee suuri eurooppalainen epäonnistuminen"
3. Kaivostoiminta kunniaan.
4. Verotuksen progressio palautettava.
5. Terveydenhoito-ja koulutusjärjestelmä uusiksi.
"nyt pitää remontoida niitä. Hyvä idea on alistettu lääkäreiden ahneudelle. Hävittäjälentäjilläkin on velvollisuus palvella valtiota määräaika valmistumisensa jälkeen."
6. eurooppalainen valtiosääntö
"7. maahanmuutto ja pakolaispolitiikka erotettava. Työperäistä maahanmuuttoa edistettävä ja erotettava se pakolaispolitiikasta. SDPlle iskulause "maassa maan tavalla". Ei lopeteta virsiä tai Maamme-laulua kouluista, tyttöjen ympärileikkausta ei saa sallia....
Ei ole uskallettu olla johdonmukaisia, on pelätty rasismi-syytöksiä. Pienet puolueet päässeet mellastamaan, koska SDP on lepsu."
8. SDP sinipunahallitukseen.
"seuraava hallitus Kokoomuksen ja SDPn yhteistyön varaan. Putkonen antaa sille nimen "työn ja pääoman hallitus".


Myöhemmin kävi niin että Putkonen seurasi karvaperseduunareita Soinin riveihin ja SDP koetti mikaeljungnereilla hurmata julkissektorin keski-ikäiset akat joilla on kaksiosainen sukunimi ja rumat silmälasit.

Mitä tulevaisuudessa? Kenties Demarit koettavat seuraavaksi kilpakosintaa Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanssa uuden pj Sanna Marinin johdolla jossa keskiöön otetaan translaki, lesbojen hedelmöityshoidot ja ilmaiset suupallot bondagen harrastajille. Nämä asiat varmasti houkuttelevat karvaperseduunarit takaisin Persuista ja nostavat puolueen uuteen liitoon.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä en tiedä mitä sinä olet tehnyt, mutta Suomessa köyhät eivät maksa ansioveroja ollenkaan. Se jos joku on kuppaamista, että ihmiseltä varastetaan jopa puolet ansioistaan veroihin,
Köyhät toki maksavat sinänsä korkeaa alvia ja kulutusveroja esim alkoholista (ja alvia kieltämättä nostettiin yhdellä prosentilta), mutta niin kauan kun nekin maksetaan valtiolta saaduilla tulonsiirtoilla, niin en puhuisi kuppaamisesta. Jos jollekin annetaan vastikkeetomasti tukea 900 euroa kuussa ja tämän lahjoituksen määrää vähennetään 850 euroon, niin onko se kuppaamista?

Sinulla on vähän ihmeellisiä käsityksiä. Kyllähän köyhäkin veroja maksaa monessakin muodossa ja tulonsiirrot ovat tuomittavia? Siis eläkkeet, lapsilisät, jne.?

Niin kauan kuin ökyrikkaat saavat eniten tukiaisia esim. maataloudessa tämän maan meno on mätää ja sairasta. On tutkittu, että maassamme köyhät vaan köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. Jossain on menty pieleen ja rajusti. Joku todella kuppaa jossain ja kovaa!Ei tarvetta pitempään tämän asian kanssa, kun en vaan ehdi kirjoittelemaan päivätolkulla, niin saa jäädä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jopas nyt jotakin. Pienipalkkainen valittaja pitää paremmin elämänsä ja elantonsa hoitaneita sahanpuruaivoina! Mikäli olet omasta mielestäsi niin fiksu ja viisas kuin annat ymmärtää, niin miten ihmeessä olet pysynyt pienituloisena kiukuttelijana?
Ei se korkeakoulutus kuule aina tuo leveämpää leipää, sen verran läheltä liippaa, että tiedän, enkä esim. minä sovellu joksikin putkiasentajaksi, joka tienaisi paljon.Huonoja ajatuksia sulla. Sitä paitsi meistä osalla on moraalia toimia oikein, eikä keinolla millä hyvänsä esim. salata tuloja verotuksessa jne.

Vanha aforismi siitä, että "mitä suurempi rikkaus on, sitä suurempi rikos sen takana". Olen tästä vakuuttunut.Piste.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Mitä tulevaisuudessa? Kenties Demarit koettavat seuraavaksi kilpakosintaa Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanssa uuden pj Sanna Marinin johdolla jossa keskiöön otetaan translaki, lesbojen hedelmöityshoidot ja ilmaiset suupallot bondagen harrastajille. Nämä asiat varmasti houkuttelevat karvaperseduunarit takaisin Persuista ja nostavat puolueen uuteen liitoon.
Hehe, itse kannatan vain mahdollisuutta vähentää osa suupallojen kustannuksista verotuksessa, en suoraa ilmaisuutta. Niitä kuitenkin kuluu useita vuodessa. "Karvaperseduunaria" on varmasti vaikeaa ellei mahdotonta houkutella pois persuista niin kauan kuin maahanmuuttokysymys säilyy tapetilla ja vastakkainasettelua luodaan "suvakkien" ja "rasistien" välille. Tämän jälkeen tilanne voikin olla toinen, jos työelämään ja hyvinvointiin liittyvät kysymykset nousevat jälleen tärkeyslistan kärkeen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Demareissakin on aika hyvin yrittäjiäkin mukana.
En nyt löydä kyseistä tutkimusta, mutta muistan lukeneeni tässä ennen vaaleja, että pienyrittäjien keskuudessa demareiden kannatus oli vaivaiset kolme prosenttia. Tuskinpa ne suklaat tässä hirveästi auttoivat.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sinulla on vähän ihmeellisiä käsityksiä. Kyllähän köyhäkin veroja maksaa monessakin muodossa ja tulonsiirrot ovat tuomittavia? Siis eläkkeet, lapsilisät, jne.?

Niin kauan kuin ökyrikkaat saavat eniten tukiaisia esim. maataloudessa tämän maan meno on mätää ja sairasta...

Käsittääkseni maataloustuet liittyvät jotenkin tilakokoon ja toiminnan laatuun. On aivan ymmärrettävää, että isoimmat tilat saavat isoimmat tuet, heillä on myös suurimmat menot. Mikäli viittaat Antti Herliniin ja Björn Wahlroosiin, niin heidän saamansa tuet työllistävät monia suomalaisia. Kumpikaan herroista tuskin pahemmin osallistuu kartanoidensa päivittäiseen toimintaan vaan niitä pyörittävät palkkarengit.
 

Tuamas

Jäsen
Sinulla on vähän ihmeellisiä käsityksiä. Kyllähän köyhäkin veroja maksaa monessakin muodossa ja tulonsiirrot ovat tuomittavia? Siis eläkkeet, lapsilisät, jne.?

Niin kauan kuin ökyrikkaat saavat eniten tukiaisia esim. maataloudessa tämän maan meno on mätää ja sairasta. On tutkittu, että maassamme köyhät vaan köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. Jossain on menty pieleen ja rajusti. Joku todella kuppaa jossain ja kovaa!Ei tarvetta pitempään tämän asian kanssa, kun en vaan ehdi kirjoittelemaan päivätolkulla, niin saa jäädä.

Tuloverotuksessa pienituloiset maksavat Suomessa huomattavasti vähemmän kuin Euroopassa keskimäärin.

Pienituloisten mankuminen on sinänsä huvittavaa, koska eivät he nytkään maksa käytännössä veroja tuloistaan, toki kulutuksesta kuten @dana77 mainitsikin.

Sinänsä kaikki nämä purkauksesi kertovat siitä, kuinka yleensä niillä kenellä on heikoimmat pohjatiedot, on myös vahvimmat mielipiteet.

Sitten vielä heität vaikka muutaman tutkimuksen lähdeviitteeksi, kun viittaat tutkimuksiin, niin saataisiin edes jotain vähän alusta tuohon käsienheiluttelun yhteyteen.

Toki maataloustukien vetäminen tähän on melko koomista, koska ne maksetaan tilojen koon sekä tilojen käyttötarkoituksen mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ei se korkeakoulutus kuule aina tuo leveämpää leipää, sen verran läheltä liippaa, että tiedän, enkä esim. minä sovellu joksikin putkiasentajaksi, joka tienaisi paljon.Huonoja ajatuksia sulla. Sitä paitsi meistä osalla on moraalia toimia oikein, eikä keinolla millä hyvänsä esim. salata tuloja verotuksessa jne.

Vanha aforismi siitä, että "mitä suurempi rikkaus on, sitä suurempi rikos sen takana". Olen tästä vakuuttunut.Piste.
No en minä nyt osaa pitää kovin suurena rötöksenä, jos varakoituu tekemällä ahkerasti hommia ja laittamalla koko ajan rahaa säästöön. Ei tuo edellytä välttämättä veronkiertoa. Jotkut tekevät oikein isoja rahoja perustamalla yrityksen ja kehittämällä sitä, kunnes omistaja myy lopulta firmansa ja tekee tilin. Veroja on maksettu ja ihmisiä on työllistetty. Missä se rikos tapahtui? Tuo sitaatteihin laittamasi aforismi voi joissakin yksittäistapauksissa pitää jopa osimoilleen kutinsa, mutta aika tajuton puupää pitää olla jos tuollaista lähtee yleistäen väittämään.

Maatalouden tuotantotuet eivät ole suomalainen ilmiö, eikä niiden olemassaolo perustu tuensaajien "rötöstelyyn". Toisekseen tuotantotukea ei myönnetä tuottamattomaan toimintaan, vaan kyse on monella eri tavalla perusteltavissa olevasta tuotannosta, jonka olemassaololla on jonkinlainen kansallinen intressi. Eri mieltäkin voi olla, siis jos ei ymmärrä asioita. Olennaista on se, että nämä ovat tuotantotukia. Eivät esimerkiksi sosiaalitukia. Eivätkä laitavasurien toisilleen myöntämiä apurahoja, joiden turvin voi väsätä nuppi punaviinistä turvoksissa käsitetaidetta ja vitunkuvia, joista kukaan täysijauhoinen ei ikinä halua maksaa pennin latia. Välillä taiteilija voi ottaa kantaa ja kirjoitella Kansan Uutisiin, kuinka "oikeita" taiteentekijöitä ei arvosteta. Tästähän me olemme Noitarummun kanssa porisseetkin joskus.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Sinulla on vähän ihmeellisiä käsityksiä. Kyllähän köyhäkin veroja maksaa monessakin muodossa ja tulonsiirrot ovat tuomittavia? Siis eläkkeet, lapsilisät, jne.?

Niin kauan kuin ökyrikkaat saavat eniten tukiaisia esim. maataloudessa tämän maan meno on mätää ja sairasta. On tutkittu, että maassamme köyhät vaan köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat.
Se että kummalla on ihmeellisiä käsityksiä on nyt mielipidekysymys.

Kuppaus on sitä, sitä että joltain ihmiseltä otetaan jotain pois (esim verta). Suomessa köyhiä ei kupata, vaan päinvastoin heille maksetaan eläkkeitä tai lapsilisiä. Tästä voidaan käyttää nimitystä verensiirto, mikä on siis kuppauksen täydellinen vastakohtaa. Se on verensiirtoa vielä sen jälkeenkin jos veripussin kokoa supistetaan litrasta 9,5 desilitraan.

Tulonsiirrot ovat hyvä systeemi monella tapaa, mutta voi siitä olla rehellinen. Kumma kun sellaiset tutkimukset eivät tuossa tilastossa sitten näy. Tai siis rikkaat kyllä rikastuvat, mutta kun tämä ei ole nollasummapeliä.

Maataloustuista luopumisesta olet varmasti samaa mieltä Nalle Wahlroosin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tulonsiirrot ovat hyvä systeemi monella tapaa, mutta voi siitä olla rehellinen. Kumma kun sellaiset tutkimukset eivät tuossa tilastossa sitten näy. Tai siis rikkaat kyllä rikastuvat, mutta kun tämä ei ole nollasummapeliä.
Kun olemme nyt demariketjussa, niin on hyvä muistuttaa Tarja Halosen (käv. katastr.) todenneen talouden olevan juuri jonkinlaista nollasummapeliä. Näillä lahjoilla on keikuttu valtiolaivan komentosillalla ainakin 12 vuotta liian kauan.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Itse demarina olisin puheenjohtajaksi mieluummin kaivannut Eero Heinäluomaa. Mielestäni mies meni täysin hukkaan viime kaudella kun oli puhemiehenä. Toinen hyvä tietysti olisi ollut Antti Lintman.

Ipaz on mielestäni ihan oikeassa tuosta työntekijä työnantaja asiassa nykypäivänä. Mua ei ainakaan haittaisi jos puolue aavistuksen siirtyisi oikealle ja nuo Ay-jantterit siirtyisivät vasemmistoliittoon. Demareissakin on aika hyvin yrittäjiäkin mukana.
Itse semidemarina (äänestän heitä about joka toisissa vaaleissa) toivoisin myös siirtymää oikeammalle. Harmittaa, että esim. Johannes Koskinen, jota pidän markkinataloushenkisenä demarina, ei ollut edes ehdolla vaaleissa. Askel oikealle, (pien)yrittäjien asian parempi omaksuminen/ajaminen ja tietysti "freessimpi" ilme kaikinpuolin. Puolue voisi hyvin edistää sellaista kansankapitalismia (tyyliin pienet osingot verovapaaksi). Toki siihen on tällä hetkellä vielä pitkä matka.

Antti Lindtman voisi tuoda enemmän sellaista tuoreempaa ilmettä, jolla saataisiin ääniä liikkuvilta äänestäjiltä. Hänessä on enemmän ameriikan meininkiä kuin draivia kuin tönkössä Rinteessä, joka takkuilee ja töksäyttelee.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä se tuloerojuttu ja epätasa-arvoisuus Suomessa.

http://www.osallisuustalous.fi/blogi/2012/11/hs-huipputulot-puskivat-ylospain.html

Noilta sivuilta löytyy muutakin ihan mielenkiintoista luettavaa. Sori ny vaan, mutta en ehdi laumoja vastaan taistelemaan vaan luotan, että osaatte lukea. Sen kautta moni asia voi EHKÄ avautua eri lailla kuin nyt. Toivon ainakin. Paremminhan noissa kirjoituksissa asioita tuodaan julki.
 
Kyllähän taidekin tosiaan kannattaisi yksityistää, se varmaan tekisi siitä paljon laadukkaampaa ja tehokkaampaa. Samat apurahat mitkä nyt menee luusereille vaan vähiten tarjoavalle ulkomaiselle yritykselle niin kuin muussakin vastaavassa touhussa. Se kun markkinaehtoisena toimintana sitten tuottaisi talouskasvuakin toisin kuin luusereiden syöttäminen.
 
H

Hidas_ja_kankea

Tässä se tuloerojuttu ja epätasa-arvoisuus Suomessa.

http://www.osallisuustalous.fi/blogi/2012/11/hs-huipputulot-puskivat-ylospain.html

Noilta sivuilta löytyy muutakin ihan mielenkiintoista luettavaa. Sori ny vaan, mutta en ehdi laumoja vastaan taistelemaan vaan luotan, että osaatte lukea. Sen kautta moni asia voi EHKÄ avautua eri lailla kuin nyt. Toivon ainakin. Paremminhan noissa kirjoituksissa asioita tuodaan julki.

Millä tavalla asia liittyy aiheeseen "Demarit tiensä päässä"?.
Myös itsekritiikkiä on olemassa, joten ei tässä välttämättä olla persuja tai umpioikeistolaisia, jos jotain kritiikkiä demareiden suuntaan heitetään.
Pisti vain silmään, kun jossain viestissä viittasit palstan persu-suuntaukseen.

Tälle päivälle kirjoitin jo kertaalleen, että itsestä voi hakea syytä suosion laskemiseen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tässä se tuloerojuttu ja epätasa-arvoisuus Suomessa.

http://www.osallisuustalous.fi/blogi/2012/11/hs-huipputulot-puskivat-ylospain.html

Noilta sivuilta löytyy muutakin ihan mielenkiintoista luettavaa. Sori ny vaan, mutta en ehdi laumoja vastaan taistelemaan vaan luotan, että osaatte lukea. Sen kautta moni asia voi EHKÄ avautua eri lailla kuin nyt. Toivon ainakin. Paremminhan noissa kirjoituksissa asioita tuodaan julki.
Väitteesi oli että köyhät köyhtyvät ja siitä ei tuossa yllättäen ollut sanaakaan. Rikkaimmat ovat toki rikastuneet tietyillä aikaväleillä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Väitteesi oli että köyhät köyhtyvät ja siitä ei tuossa yllättäen ollut sanaakaan. Rikkaimmat ovat toki rikastuneet tietyillä aikaväleillä.
Sosialistisessa realismissa talous on tietysti nollasummapeliä, eli rikkaiden rikastuminen on sen logiikan mukaan aina pois "köyhiltä". Sillä ei ole mitään merkitystä, että joidenkin varakoitumisen sivutuotteena yhteiskuntaan syntyy erilaista infraa, julkisin varoin tuotettuja palveluja, sekä yksinkertaisesti rahaa jaettavaksi. Talouskasvun aikaansaama hyvinvoinnin tason nousu on asia, jonka sosialistinen tutkija mieluusti sivuuttaa, samoin kuin absoluuttisen köyhyyden ilmenemisen yhteiskunnassa, millä kriteereillä tätä sitten mitataankin. Suhteellisen köyhyyden kanssa hekumointi ja tuloerojen saatanointi on idealistis-sosialistiselle tutkijalle paljon kiinnostavampaa, koska köyhin ja rikkain desiili ovat aina olemassa. Köyhimmän kymmeneksen hyvinvoinnin tason muutos taloudellisen kasvun myötä on kuitenkin se, jonka luulisi eniten vaikuttavan siihen, miltä pärjääminen tässä desiilissä kulloinkin tuntuu, ei se kuinka paljon joku jossakin toisaalla tienaa (ja maksaa veroja rahoittaakseen yhteiskunnan määräämiä tulonsiirtoja).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös