Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 429 492
  • 11 300

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
ylimääräisistä hommista mätkähtävää 50 prossan lisäprosenttia. ... Jos veroaste olisi alhaisempi ja ennen muuta lisätyöstä ei rankaistaisi, moni harkitsisi työnteon lisäämistä, joka korottaisi verokertymää.
Varmaan kannattaisi harrastaa verosuunnittelua ja hankkia pienempi prosentti korttiin, tai toinen kortti. Kyllä ne verot kannetaan edelleenkin vuositulojen mukaan.

Toki kyllä alhaisempi veroaste lisää toimeliaisuutta (isompi verokertymä) monellakin tapaa. Varsinkin jos se sattuuu olemaan niinkin korkea kuin se nyt on.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Toki kyllä alhaisempi veroaste lisää toimeliaisuutta (isompi verokertymä) monellakin tapaa. Varsinkin jos se sattuuu olemaan niinkin korkea kuin se nyt on.

Olennaistahan tuossa PTS:n kirjoituksessa oli se sana jatkuvasti.

Veroja ei voida jatkuvasti laskea, sillä jossain tulee se kohta, milloin verokertymä ei kasva, vaan pienenee. Johonkin rajaan asti kertymä saattaa kasvaa, mutta ei loputtomasti.

Ongelma on se, että sen kohdan määrittäminen ei ole koskaan yksiselitteisesti jokin fakta. Suhdanteet, työllisyysaste, työvoimapolitiikka ja kohtaanto-ongelma, ulkomaisen kysynnän vaihtelut, inflaatio, alueelliset erot, valuuttakurssivaihtelut ja monet muut seikat vaikuttavat siihen, että mikä on sen loppukertymän kokonaissumma.

Edit. Tässä tullaan ideologisiin eroihin. Miten verotusta kohdennetaan.

Kokonaan toinen seikka on se, että onko verotuksen kohdennus oikea. Pitääkö verojen painopistettä siirtää pois ansioverosta kulutukseen, tai pääomaveroihin jne. Siitäkään ei ole yksimielisyyttä ja tarkkaa faktaa. Paitsi ehkä muutamilla nimimerkeillä täällä.

Hämmennetään vielä sen verran, että mikä on verokertymän käyttökohde esimerkiksi sosiaaliturvan kannalta. Sinnehän rahaa uppoaa joidenkin mielestä liikaa ja joidenkin mielestä aivan liian vähän.

Kohta tulee varmaan jotain konkreettista...
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin hyvä PTS. Muutama talouteen liittyvä seikka:

1. veroasteen muutokset (nousu tai lasku) eivät suoraan lisää tai vähennä valtion verokertymää. Palvelut maksetaan tästä verokertymästä, ei veroasteesta, sillä vanha Spedesketsistä tuttu tosiasia, että prosentit eivät käy maksuvälineenä kaupassa pitää edelleen paikkansa.

2. Miten veroasteen lasku sitten voisi muka korottaa verokertymää (eli kasvattaa valtion kassaa). ..............


Tämä on tietenkin ns. yksinkertaistettu malli. Tosiasia on yhtälailla se, ettei verotuksen pienentäminen loputtomasti kasvata verokertymää, vaan jossain kohtaa tulee vastaan piste, jossa lisäkevennykset alkavat leikkaamaan verokertymää. Suomessa tähän maagiseen pisteeseen on kuitenkin matkaa useamman prosenttiyksikön verran.

Radikaali väite mikä ei kyllä pidä paikkaansa. Tätä asiaa on jo vatvottu tässä ketjussa, vaikka kuinka paljon. Laitetaan vielä sitten muutamia faktoja. Veroalennukset maksavat jonkin verran itseään takaisin kasvaneena kulutuskysyntänä, mutta se että ne itsessään kasvattaisivat verokertymää, on valhe.

Verokertymä voi toki kasvaa, vaikka veroja alennetaan. Se että Suomessa on voitu kasvattaa verokertymää viime vuosien veroalennuspolitiikalla, on toki hienoa. Vähemmän hienoa on sitten puhua julkisten palvelujen tilasta. Ongelmallista on, että verokertymää ilman veroalennuksia ei voida koskaan tietää.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkijan Jukka Pirttilän mukaan verokertymän nousu selittyy pitkälti talouden ja ansiotason ja sitä kautta veropohjan kasvulla. http://www.labour.fi/talousenn/talko206.htm

Omien sanojensa mukaan porvarillisin keinoin vasemmistolaisia tavoitteita kannattava Osmo Soininvaara totesi muuten jo vuonna 2006:

Huutokauppaan osallistuvilta on unohtunut kertoa se, että nykyistä veropohjaa ei ole mahdollista supistaa jos haluamme säilyttää hyvinvointivaltion myös tulevaisuudessa. Väestön ikääntyminen tekee vaikeaksi turvata sosiaaliturvan ja palveluiden nykytaso edes nykyisellä veroasteella.

Oleellistahan on muuten kysyä, minne mahdolliset veroalennukset kohdistetaan ja mikä on sen vaikutus kulutuskysyntään ja toisaalta sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Esimerkiksi pienituloisten työnverotuksen alentaminen suuntautuu yleensä nimenomaan suoraan kulutuskysyntään, se kannustaa työntekoon ja on sosiaalisesti oikeudenmukaisempaa kuin haitarin yläpäästä alentaminen.

Kokonaisveroasteen lasku pitkällä aikavälillä on kiistämättä pois julkisista palveluista. Mielenkiintoista on, että Suomessa veroaste oli vuonna 2006 43,5%, kun Ruotsin ja Tanskan vastaavat olivat 50,1 % ja 49,0%. Tämä kun yhdistetään terveydenhuollon resurssipulaan, niin mitä saadaan? Toisaalta Suomen veroasteen eurooppalaisessa vertailussa täytyy muistaa veroasteen huono vertailukelpoisuus. Tilastokeskus laski vuonna 2001, että Suomen julkiset menot ovatkin todellisuudessa EU:n keskitasoa. http://www.stat.fi/tup/tietoaika/ta_12_02_julkinenala.html

Oleellista on, mistä näkökulmasta laskelmia tehdään. Ongelmanahan on tainnut olla, että valtionvarainministeriön virkamiehistö on korostanut veronalennusten vahvaa kulutuskysyntää ja näin talouskasvua lisäävää vaikutusta (mikä kieltämättä on ollut olemassa) eivätkä ajatelleet esimerkiksi julkisia palveluja, jotka muodostavat hyvinvointivaltion selkärangan. Näin tuijotetaan vain talouskasvua eikä yhteiskunnan kokonaisvaltaista kehitystä.

Mielenkiintoinen keskustelu toki, koska tarkkaanhan ei mitään voida osoittaa, ei varsinkaan ulkopuolella oleva kansalainen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mitkä muutokset?
Voisin kysyä samaa. Toki puolueen johto on vaihtunut, muutos tämäkin. Puoluejohtajakisan takia sosialistipuolue sai hiljattain runsaasti huomiota mediassa.

Olisin odottanut että liikkuvat äänestäjät olisivat kumartaneet demarien suuntaan hieman nähtyä kovemmalla prosentilla juuri nyt, kun puheenjohtajaksikin on valittu nuori ja vähän Tuomiojaa nätimpi henkilö. Hiljattain julkistetut kannatusluvut sen sijaan onneksi osoittavat, ettei kansaa viilata linssiin ihan liian helpolla. Uusi puheenjohtaja aloitti osuutensa nälvimällä pääministeriä ja haastamalla riitaa vähän kuin viran puolesta. Heti perään ehdotuksia ilmaisesta joukkoliikenteestä alle 16-vuotiaille, yhtenä monista kakun syöntiin (tm) keskittyvistä ehdotuksista joita sdp:n suunnasta keväällä tuli. Vanhaan demarityyliin ei puhettakaan mistä rahat otetaan, paitsi tietysti keski- ja suurempituloisten verotusta voi aina kiristää, ja samalla pitäisi kieltää jotakin. Tuollaista se on ollut demarien kanssa aina, en näe tässä mitään olellista muutosta entiseen.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
SDP on nousemassa suurimmaksi puolueeksi. Nyt tehdyt muutokset alkavat näkyä hieman viiveellä gallupeissa.

Jos tuosta HS:n jutusta lukee muutakin kuin otsikon, joka on hyvin HS:maisesti valittu, huomaa, että sekä SDP että Keskusta näyttävät menettävän kannatustaan verrattuina edellisiin kunnallisvaaleihin Kokoomuksen säilyessä melko samoissa.

Eduskuntavaaleissa Kokoomus nousisi suurimmaksi puolueeksi.
 

Viljuri

Jäsen
Eiköhän tämä ole nyt sitä tilastotiedettä, sillä jo kerran korjatut hatusta vedetyt korjauskertoimet ovat jälleen kovassa käytössä. Suurien puolueiden kannatus on ollut melko lailla tasoissa kaikissa tänä vuonna julkaistuissa gallupeissa, mitä nyt kokoomuksen ja demareiden välinen kannatusero on muodostumassa tilastollisesti merkittäväksi, useimpien tuoreidenkin mittausten perusteella.

Kuntavaaleissa saattaa paikkakuntakohtaisesti tulla aina yllätyksiä myös suurille puolueille, mutta muutoin gallupit eivät edes uudesta demareiden puheenjohtajasta huolimatta osoita hädän päivää kokoomukselle tai hallitusrintamalle. Tähän ei kuitenkaan saa tyytyä, sillä minimitaso hyväksyttävälle kannatukselle on 26 prosenttia seuraaviin eduskuntavaaleihin, mikä muodostuu varsin haasteelliseksi, mikäli maailmantalous jatkaa turbulenssiaan.

Muita uutisia: Sdp sai harmaata ay-rahaa / IS

Korhosen mainitsema "rahasäiliö" toiminee (=junttaa) siihen suuntaan, että Suomeen tulisi seuraavaksi kaikki palkansaajapuolueet käsittävä hallitus, mutta tietysti äänestäjilläkin saattaa asiaan olla sanansa sanottavana.

Mitä tulee kokoomukseen, niin kaikki vaihtoehdot ovat auki demokratiassa. Hallitusyhteistyö on sujunut hienosti, mutta kaikki "oikeat" hieman hyvää päivää -tasosta vaikeammat asiat ovat kuitenkin vielä pöydällä ja niiden läpimeno luonnollisesti ratkaisee paljon kokoomuksen ja kokoomuslaisten suhtautumista tuleviin kuvioihin. Vaalitulos kertonee aikanaan paljon.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Jos tuosta HS:n jutusta lukee muutakin kuin otsikon, joka on hyvin HS:maisesti valittu, huomaa, että sekä SDP että Keskusta näyttävät menettävän kannatustaan verrattuina edellisiin kunnallisvaaleihin Kokoomuksen säilyessä melko samoissa.

Eduskuntavaaleissa Kokoomus nousisi suurimmaksi puolueeksi.

Nyt pitää kyllä kysyä, että ovatko kaikki suurimmat lehdet sitten demariväritteisiä? Perkele, kun ei voi mitään lukea... Kaikissa on rankka SDP-leima kylessä kiinni??

Mitkäs lehdet olis niitä parhaimpia? Jotka eivät ole SDP-väritteisiä?
 

Viljuri

Jäsen
Nyt pitää kyllä kysyä, että ovatko kaikki suurimmat lehdet sitten demariväritteisiä? Perkele, kun ei voi mitään lukea... Kaikissa on rankka SDP-leima kylessä kiinni??

Ainakin Jukka Holmbergin väitöskirjan mukaan "demari- tai palkansaajaväritteisyydestä" nyt esimerkiksi HS:n osalta voitaisiin hyvinkin puhua, puhumattakaan toimittajakunnan yleisestä vasemmistoväritteisestä arvomaailmasta, mikä tuosta tutkimuksesta huomatusta yleisestä tasosta on Hesarissa korostunut vielä entisestäänkin, erityisesti uudempien rekrytointien osalta.

Joku tietysti voisi kysyä sitäkin, että kuka yksittäinen henkilö tai taho Suomessa sukulaisineen hyötyi eniten SDP:n ajamasta varallisuusveron poistosta? Ainakin skandaalijournalismia sieltä ihan kansainvälisten esimerkkien (Faux news, Rupert Murdochin muut lafkat) mukaisena tulee jatkuvalla syötöllä...

Ei että nyt esimerkiksi Aamulehti tai muukaan tamperelainen media yhtään luettavampaa olisi. Median puolelta ei voi suositella kuin Aku Ankan taskukirjoja, ja niitäkin vain väliltä 1 - 130. Suomen Kuvalehti on toisinaan luettavaa ehkä myös.
 

12961

Jäsen
Nyt pitää kyllä kysyä, että ovatko kaikki suurimmat lehdet sitten demariväritteisiä? Perkele, kun ei voi mitään lukea... Kaikissa on rankka SDP-leima kylessä kiinni??

Mitkäs lehdet olis niitä parhaimpia? Jotka eivät ole SDP-väritteisiä?

TS on ehkä selvin kokoomuslainen isompi lehti. Johtunee siitä, että omistajaperhettä on myös toimituksessa/välijohdossa töissä ja rekrytoinnit ovat sen mukaisia.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Todellakin...

TS on ehkä selvin kokoomuslainen isompi lehti. Johtunee siitä, että omistajaperhettä on myös toimituksessa/välijohdossa töissä ja rekrytoinnit ovat sen mukaisia.

Ja se näkyy - paitsi linjassa, myös jäljessä. Sellaista kun voi sattua, kun palkataan niin sanottuun demarityyliin jäsenkirjan, sukunimen ja/tai yleisen poliittisen suuntautumisen eikä osaamisen mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Mistäs nyt tuulee?

Urpiainen vaatii veronalennuksia!

Eikös se nyt ole jo tehty varsin selväksi, että veronalennukset tarkoittavat automaattisesti hyvinvointiyhteiskunnan purkamista?

No oli niin tai näin, joudun olemaan samaa mieltä. Toivottavasti SDP vaatii veronalennusten kohdistamista suurituloisien veroprogression alentamiseen. Tällöin minun kaltaiselle tavalliselle tallaajalle voisi vaikka löytyä lisää töitä ja sitä kautta suuremmat tulot.

Ei pelkoa! Tämänkin veronalennuksen tarkoitus on antaa minulle muutama kolikko, sen sijaan että mahdollisuuksiani hankkia itse lisää parannettaisiin.

linkki -> http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id95448.html
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Pääministerinä Urpilainen olisi asiassa aktiivinen ja Moskovassa neuvottelemassa asiassa.

Hyvä Jutta, et sä mikään tyhmä oo tai jotain!

Vittu mitä paskaa, joko Jutta on oikeasti täysi broileri tai sitten tykkää syöttää tyhmemmälle kansanosalle lisää paskaa.

Pahoin pelkään että liian moni lukija, varsinkin vasempaan päin kallistuneet, luulevat että puutulleissa ongelma on siinä ettei Masa ole hypännyt Moskovan koneeseen ja mennyt lukemaan Putinille lakia.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei perkele...

Pääministerinä Urpilainen olisi asiassa aktiivinen ja Moskovassa neuvottelemassa asiassa.
.

Juttahan ei ole kuin kolmisen kymmentä vuotta myöhässä ajatuksineen. Olisihan tuo ollut vanhan kunnon NL:n aikana hoidettavissa noin.

Tätäkö on Uusi SDP?
 

Bob Maali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jamaica Bobsled Team
Nyt pitää kyllä kysyä, että ovatko kaikki suurimmat lehdet sitten demariväritteisiä? Perkele, kun ei voi mitään lukea... Kaikissa on rankka SDP-leima kylessä kiinni??

Mitkäs lehdet olis niitä parhaimpia? Jotka eivät ole SDP-väritteisiä?

TS on ehkä selvin kokoomuslainen isompi lehti. Johtunee siitä, että omistajaperhettä on myös toimituksessa/välijohdossa töissä ja rekrytoinnit ovat sen mukaisia.

No Aamulehti nyt on vähintään yhtä oikealla kuin TS, molemmat ovat ns. sitoutumattomia porvarillisia. Masaman, tilaa Keskisuomalainen, tai vaikkapa Ilkka! Ei taatusti häiritse demarileima...
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Vittu mitä paskaa, joko Jutta on oikeasti täysi broileri tai sitten tykkää syöttää tyhmemmälle kansanosalle lisää paskaa.

Gentleman kirjoitti:
Juttahan ei ole kuin kolmisen kymmentä vuotta myöhässä ajatuksineen. Olisihan tuo ollut vanhan kunnon NL:n aikana hoidettavissa noin.

Urpilainen kompastelee, kun yrittää löytää muka-toimivan-vastauksen asioihin, joihin ei ole olemassa oikeaa ja toimivaa vastausta. Itse asiassa olisi ollut ihan sama, mitä olisi vastannut, niin siitä revittäisiin täällä riemua joka tapauksessa.

Puutulliongelmaa ei ole kyennyt ratkaisemaan edes nykyinen hallituksemme, joka on kuitenkin paras hallituksemme pitkään aikaan. Toistaiseksi hallitus on ohjannut 200 miljoonaa euroa infrastuktuurin parantamiseen ja ratahankkeisiin, joilla tuetaan kotimaisen puun liikkeellesaamista metsäteollisuuden käyttöön (summa on muuten suurempi kuin "liian kallis" lisäraha julkisen alan palkkapottiin). Lisäksi Väyrynen on esittänyt vision EU-kilpailulakeja rikkovasta kauttakulkumaksusta, jonka tuotto ohjattaisiin metsäteollisuudelle - aika keskusjohtoista varsinaista demarimeininkiä vähintään 30 vuoden takaa. Niin ja onhan Vanhanenkin käyttänyt näitä 30 vuotta vanhoja menetelmiä ja yrittänyt käydä neuvottelemassa Moskovassa - eli tuhlannut aikaansa ilmeisesti turhaan? Ei näytä siltä, että teollisuus olisi saamassa puuta käyttöönsä riittävästi.

Mitenköhän muuten Daespoo ja Gentleman poliitikkoina hoitaisivat puutulliasian kuntoon?

Itse puutullikiistahan on joidenkin mielestä osa Venäjän politiikka, jolla se pyrkii lyömään kiiloja eri EU-maiden väliin ja löysentämään viisumimääräyksiä ja mahdollistamaan venäläisille viisumivapaan liikkumisen EU:iin. Toistaiseksi tälle on lämmennyt suomessa vain Stubb. Toki Venäjällä on puuasiassa myös varmasti pyrkimys päästä itse hyödyntämään omia raaka-ainevarojaan ja nostamaan talouttaan jalostusarvoa lisäämällä - eli Venäjän itsensä kannalta järkevää politiikkaa.

Itse tuossa Urpilaisen haastattelussa tuli kuitenkin esiin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pieni konkreettinen painotusero opposition ja hallituksen välillä - Urpilainen painottaisi mahdolliset veronkevennykset pieni- ja keskituloisiin.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
[

Vittu mitä paskaa, joko Jutta on oikeasti täysi broileri tai sitten tykkää syöttää tyhmemmälle kansanosalle lisää paskaa.

Niinpä niin. Daespoon kaltasilta kokoomusfanatikoilta on ihan turha odottaa muuta kuin ylläolevaa asennetta. SDP:n pj, oli hän kuka tahansa, on jo määritelmän mukaan ihan perseestä, kun kerran on SDP:n puheenjohtaja.

Tässä toisenlainen esimerkki tyhmille syöttämisestä. Tämä omahyväinen kolumni on saanut oksennusreaktion aikaan. Miten voikin menestys nousta näin pahasti päähän? Kannattaisi antaa avustajille tehtäväksi kirjoittaa kolumnit - tai sitten vaihtaa avustajat.

http://www.turunsanomat.fi/mielipiteet/?ts=1,3:1009:0:0,4:9:0:0:0;4:8:0:0:0;4:139:0:1:2008-07-01;4:140:0:0:0,104:139:550357,1:0:0:0:0:0:

Urpilaisen menestymistä ei ratkaise tämä kesä, vaan eduskuntavaalit 2011. Sinipuhallituksen mahdollisuus on noussut, kun Heinäluoman aika on ohi ja Keskusta kompuroi joka käänteessä.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä toisenlainen esimerkki tyhmille syöttämisestä. Tämä omahyväinen kolumni on saanut oksennusreaktion aikaan. Miten voikin menestys nousta näin pahasti päähän?

Kerrotko vielä konkreettisesti mikä tuossa kolumnissa oli omahyväistä? Siis ihan aidoilla esimerkeillä. Jos tuo oksettaa, älä herran tähden lue mitään Eero Heinäluoman kirjoittamaa.
 

Viljuri

Jäsen
Enpä usko, että kukaan voisi uskottavasti väittää, että esimerkiksi tämän päivän SDP olisi 1970-luvun linjoillaan, Tuomiojasta ja Halosesta riippumatta.

Puheenjohtaja Kataisen teesi osunee tältä osin melko lähelle maaliaan, mikä tietysti tuolloin erehtyneiden näkövinkkelistä aiheuttaa lievää punoitusta, jopa allergiaakin.

Tietysti myös kokoomuksessa on muutoksia samaan aikaan tapahtunut, lähinnä siirtymässä "koti, uskonto ja isänmaa"-arvokonservatismin rippeistäkin eurooppalaiseen liberalismiin.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kerrotko vielä konkreettisesti mikä tuossa kolumnissa oli omahyväistä? Siis ihan aidoilla esimerkeillä. Jos tuo oksettaa, älä herran tähden lue mitään Eero Heinäluoman kirjoittamaa.

Vaikka tämä:

"Yhteiskunnallinen ajattelumme pohjautuu arvoihin, joiden perusteella pyrimme jokaisen kannalta oikeudenmukaisiin ratkaisuihin. Suurin osa muista suomalaisista puolueista on lähtökohtaisesti etupuolueita."

Tai tämä:

"Kokoomus ei ole liikkunut poliittisella kartalla. Pyrimme vain viestimään suomalaisille paremmin paikkamme siellä. Olemme voineet rauhassa pysyä paikallaan. Moni muu puolue on siirtynyt poliittisella kartalla paljonkin. Kokoomus on liikkunut enintään eteenpäin. Poliittisen keskustelun keskiö sekä muut puolueet ovat tulleet pikemminkin kokoomuksen perinteiselle tontille."

Kolumnin yleistyyli oli omahyväinen: Kokoomus on täydellinen, virheetön ja ihana, suorastaan täydellinen. Tuollainen retoriikka voi toimia kokoomuksen puoluekokouksessa, mutta muualla se herättää huvittuneisuutta. Varmaan Heinäluomakin osaa samalla tyylillä kirjoittaa, mutta nyt sattui silmiin Kataisen tekele.
 

Salama44

Jäsen
Niinpä niin. Daespoon kaltasilta kokoomusfanatikoilta on ihan turha odottaa muuta kuin ylläolevaa asennetta. SDP:n pj, oli hän kuka tahansa, on jo määritelmän mukaan ihan perseestä, kun kerran on SDP:n puheenjohtaja.
Hyvin sanottu:)

Kokoomuslaiset nyt ovat yhden vaalivoiton ansiosta tulleet omahyväisiksi, mutta siinä viime gallupissa eduskuntavaalien osalta kannatuksen muutoksen suunta oli jo kääntynyt ja erot kaventuneet. Kuntavaaleissa SDP:n etumatka muihin voi hieman kaventua, mutta silti SDP säilyy suurimpana puolueena. Eduskuntaavaaleihin on vielä aikaa kolme vuotta ja siihen mennessä ehtii vielä tapahtua paljon.

Ainakin mitä itse olen pannut merkille oman paikkakuntani "kokoomuslaisesta" paikallislehdestä niin puolue on tullut todellakin omahyväiseksi. Paikallisen kansanedustajan terveisissä ei ole muuta kuin hyviä asioita kaikille. Kokoomus tuntuu hoitavan kaikkien asiat. Köyhienkin asiat on hoidettu. Mitään huolen häivää ei tunnu olevan kun hyväosaisille 2 % ostovoiman kasvukin on paljon rahaa. Pienituloisimmilta maksujen korotukset tosin ovat vieneet jo nyt kaiken ostovoiman lisäyksen. Ei kuitenkaan häätää. Kansanedustaja lupaa, että ruoan ALV alenee 15 kuukauden päästä 5 %. Siihen mennessä ruoan hinta tosin on noussut paljon enemmän. Kataisen johtama valtiovarainministeriö on oikein laskeskellut, että kenenkään ostovoima ei laske. Sallikaa mun nauraa mitä propagandaa. Paikallislehti syöttää tätä kokoomuspropagandaa estoitta ja julkaisee varmuuden vuoksi samoja artikkeleita kaksi kertaa samassa lehdessä, jotta ne eivät jäisi vain keneltäkään huomaamatta.

http://www.kirkkonummensanomat.fi/nettilehti/ks51.pdf
 

12961

Jäsen
Ja se näkyy - paitsi linjassa, myös jäljessä. Sellaista kun voi sattua, kun palkataan niin sanottuun demarityyliin jäsenkirjan, sukunimen ja/tai yleisen poliittisen suuntautumisen eikä osaamisen mukaan.

No, kyseessä on kuitenkin veljeksille pienemmän mielenkiinnon bisnes kuin hansaprint, joten se on ilmeisesti hyvä paikka sukulaisille ja omalle mielipidevaikuttamiselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös