Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Juu anna olla vaan. Mun olis siis pitänyt sulle copypeistata ne tekstit sieltä.
   
 2. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Ei ole minunkaan mielestäni. Jos joku sopimuksen mukaan pelaa kauden joukkueessa x, niin silloin on ihan sama kuka sen sopimuksen maksaja on.
  7/ottelukaan ei ole minulle kynnyskysymys mutta tuo 15+15 on ihan perseestä. Joukkueessa voi käydä pelaamassa 30 rosterin ulkopuolista pelaajaa ja se on paljon. Tosin muistelen että LeKillä oli joskus yli 60 pelaajaakiin niin se on kauden aikana kolme joukkueellista miehiä. Siihen ei nykyisin enää päästä ja ihan hyvä niin.
   
 3. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
 4. Iltapuhde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP, Ilves
  Hyvin osui mainos!
  Ketjun kirjoitukset on pysynyt kuitenkin asiallisena ja sopiva määrä pientä kiukkua piristää aina näissä jorinoissa. Jos nyt vajoan takas sinne joukkueiden fanittamiseen niin vähän hassua ihmetellä että miten kukaan voi jotain lainajengiä kannattaa. Ihan sama kun kysyisin että miten voit kannattaa tuota joukkuetta kun niillä on niin rumat logot paidassa tms. (en viittaa mihinkään joukkueeseen). Kyllä joukkueen kannatus voi lähteä monesta muustakin asiasta kuin oman kylän poikien osittain muodostamasta jengistä. Tottakai esim. Joensuussa pelaa omia kasvatteja edustuksessa kun kaupungin koko riittää niitä hyvin tuottamaan, silloin on luonnollista ja helppoa ottaa se linja että omilla mennään niin paljon kuin mahdollista ja hyvä niin. Mutta mielestäni on yhtä hyvä syy kannattaa joukkuetta jossa taustaporukka on paikallista ja osittain tuttua ja joukkue tekee hyviä ja näkyviä tempauksia. Kaikkien luulisi kuitenkin ymmärtävän että pienillä paikkakunnilla se yhteinen tekemisen meininki voi olla erittäin hienoa ja hedelmällistä. "Teemapelejä" on paljon, milloin tarjotaan mitäkin, KeuPa tulee kouluun kerran vuodessa, ilmaispelejä, pelaajat jalkautuvat jatkuvasti ihmisten pariin eri tavoilla. Ei tällaisesta joukkueesta tule "muukalaislegioonaolo". Monet pelaajat pelaavat seurassa vuosia ja jotkut tulevat takaisin tauon tai muualla käynnin jälkeen, kyllä siinä monet kasvot tutuksi tulee ja helppoa on kannattaa, vaikka Maasalokin jo lopetti. En minä rinta rottingilla kylillä kulje jos KeuPa mestaruuden voittaisi, väheksyminen vaan ottaa päähän kun kuitenkaan ei tiedetä kaikkea ja toisen asemaan asettuminen toisen joukkueen kannattajana on aika vaikeaa.
   
 5. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Hyvä ja asiallinen kirjoitus pienen seuran toiminnasta. Ainut mihin tartun tässä, on se että, kukaanhan ei ole aiemmin sanonut, että pitäisi pelata puoliksi omilla junnuilla vaan se, että pelataan niillä omilla sopimuspelaajilla, eikä vahvasti nojata toisen joukkueen armopaloihin, kuten KeuPan ja LeKin tapauksessa valitettavasti on.

  Sen tiedän, että Savonlinnassa erään saman maakunnan kaupungin jääkiekkoseuran yhteistyötarjoukselle sanottiin ei jo pelkästään sponsorienkin toimesta. Se oli selvä viesti seurallekin, että kenenkään juoksupojaksi ei aleta, tai eurot ja ihmiset häviää taustoilta.
   
 6. -Jonne- Jäsen

  Mikähän mahtaa siihen olla selitys, että näistä yhteistyösopimuksen tehneistä seuroista yksi toisensa perään ajautuu taloudelliseen ahdinkoon? Tuo on myös mielenkiintoinen ilmiö. Kun unohdetaan nyt United, niin väitän romahduksen korvilla olevan liigan ottolapsien. Lähinnä katastrofia edelleen Leki ja ilmeisesti Peliitat, ainakin julkisuuteen putkahtaneesta hallimaksuista päätellen. Lekin velat nyt pöllähti julkisuuteen aikaisemmin. Konkkakypsä vaikka omia pelaajiakaan ei ole.

  Jyp-Akatemiaa ei saa unohtaa myöskään kun ei elossa pysynyt edes amatööri junnuilla ja liigajoukkueen pyörittämänä. Jyp taisi kertoilla jossain välin, että takkiin tulee Akatemialla satojatuhansia kaudessa ja mikä oli lopulta hyöty?

  Että sikäli näihin vedoten Mestiksen kehityksen suunta on mielenkiintoinen.
   
 7. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyllähän siitä oli isokin hyöty varsinkin isompien loukkaantumissumien ollessa käynissä, mutta viimeisellä kaudella liikenne tuntui eniten olevan seis ja ehkä olisi vaatinut lisää pelaajahankintoja junnujen lisäksi että sarjapaikka olisi säilynyt. Joukkuehan ei ollut siis varsinaisesti talousongelmissa tippui vain sarjatason alaspäin ja siellä ei olisi ollut järkeä liigan farmijoukkuetta pyörittää. Kyllähän kuitenkin varmaan lopulta KeuPa yhteistyö on toki halvempi kun Keupa Itse maksaa toiminnalliset kulut eikä ne tule itselle maksettavaksi vaikka yhteistyötä tarvitseekin tehdä esim. tuon Jyväskylässä pelattu ottelu ja mailasopimuksia ja mitä muuta yhteisesti onkaan tehty. Liikennettä tainnut nyt olla tälläkaudella paljon enemmän kun mitä Akatemiassa viimekaudella vaikka suhteellisen maltillista se liikenne lopulta ollutkin.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mitä tulee vielä noihin talousongelmiin eri joukkueilla niin näkisin että aika monella tuo tulee käsikädessä mestiksen tason tippumisesta noiden 3 jengin nostamisen jälkeen, oikeastaan ainoa taloudellinen keino pärjätä on ollut tehdä yhteistyötä liigajoukkueiden kanssa. Se samalla sitten pitkällä tähtäimellä tappaa omaa toimintaa vaikka hetkellisesti ehkä antaakin mahdollisuuden kitua eteenpäin.

  Näkisin että tavallaan on hyvä että mestis on liigajoukkueiden talutushihnassa, mutta eihän tuo pitkällä tähtäimellä edes niitä junnuja hirveästi hyödytä jos mestiksen taso jatkaa laskemistaan kuten nyt on viimevuodet käynyt, kyllähän se eniten kuitenkin niitäkin kehittäisi jos edes kärkijoukkueet olisi paljon lähempänä nykyistä liigatasoa. Juuri kovia pelejähän ne nuoretkin tarvitsevat.

  Kyllä mä näkisin että liikennettä olisi hyvä rajoittaa, mutta ei tietenkään kokonaan sulkea, varsinkin niiden nuorempien pelaajien kohdalta. Pitäisi vain löytää tasapaino joka hyödyttäisi kumpaakin sarjaa. Raha taitaa tällähetkellä olla suurin ongelma kaikilla seuroilla, jostain pitäisi saada rahaa niin että seurat pystyisi toimimaan paremmin itsenäisenä. Askel varmaan olisi keinotekoisesti avata sarja ja yrittää luoda esim. parempaa TV-Sopimusta sitämyöten. Joku 100 000 monelle seuralle saattaisi riittää siihen että ne paremmin pystyisi toimimaan jatkossa itsenäisesti. Kärkijengeille isommat palkintorahat ja karsintapelit niin toimintaa pystyisi kehittämään eikä tarvitsisi olla farmina.
   
 9. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  No nyt on kyllä melko nopeasti unohtunut Jokipoikien konkurssi.

  Sportilla oli muutamia vuosia sitten omat vaikeutensa. Eikä HCK tai Hokkikaan varsinaisia farmeja tainneet olla. Ei ihan yksi yhteen mennyt nyt tuo vertaus.
   
 10. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo ja ei Jukureillakaan tainnut kovin hyvin mennä ennen nostoa, olisi varmasti aika heikosti mennyt jos olisi muiden kanss joutunut jäämään leikkimään.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Sellainen huomio illan kokoonpanoista, että minusta KeuPan kokoonpanossa on 8 pelaaja lainalla muualta eli eikö tuo 7 pelaajaa/ ottelukaan ole enää voimassa. Ei nyt tarvii kenenkään masentua tästä kysymyksestä, kun esitän vain sen siksi jos joku osaisi valaista onko tuo sääntö voimassa vai ei.

  Ja sitten saa myös korjata jos minä olen laskenut väärin mutta näistä nimistä sain 8: Petman, Aitola, Antonen, Sund, Väyrynen Erving, Tiainen, Ylönen.
  Vai eikö maalivahtia lasketa? Tai sitten on ihan helppo selitys, että Petman ei tule lainaan vaan on siirtynyt KeuPaan.

  A) sääntö ei ole voimassa enää
  B) Petman ei ole lainapelaaja vaan on siirtynyt KeuPaan
  C) Maalivahtia ei lasketa tuohon seitsemään

  D) kaikki arvaukset metsään.
   
 12. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Mukula SaPKo:sta kirjoitti:

  "Vai eikö maalivahtia lasketa?"

  Ei kai kun SaPKo:llakin on tepsin Karolus Kaarlehto lainalla. Suomen Turusta

  Ps. Ai niin, mutta teillähän on omavarainen porukka.
   
 13. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Olikos se niin, että koko kauden lainoja ei lasketa näihin? Eli Aitola, Erving ja Tiainen jäisi siinä tapauksessa pois laskuista.
   
 14. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Paljon mahdollista. @veekasi , tiedoksi että oikeat V8 miehet eivät ole tuollaisisa sössöposkia. Etkö ihan oikeasti osannut lukea kun erikseen sanoin kysyväni tuota vain siksi että olisin perillä säännöstä?

  Sitä vastoin KeuPan kannattaja itse osasi vastata parhaalla tavallaan kysyttyyn kysymykseen.
   
 15. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Varmasti osasi. Hän on vain erään lempääläisen Tapparan/Ilveksen/HPK:n yhdistelmäjoukkueen kannattaja. Siis tämän Mestiksen pahimman häpeäpilkun.

  Löytyykö jostain uutinen tai vastaava näistä lainasääntörajoituksista?
   
 16. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Maantantaina 15:42 laitoin linkin tähän ketjuun, eli se löytyy tuosta vähän taaempaa. Se on siis vanha uutinen, mutta mielestäni tuota ei ole muutettu.
   
 17. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
  Lainaus:
  Voi saatana nyt taas. Menee vissiin aika pahasti tunteisiin Keupan kritisointi täällä, kun noinkin asiallisesti ja hienovaraisesti esitettyyn kysymykseen pitää tulla heti napisemaan jotain.

  Uskaltaisin veikata että koko kauden lainoja ei lasketa, näin muistelisin itsekin kyseisen asian menevän. Ellei sitä ole muutettu.
   
 18. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:

  Vai että minä olen sössöposki. Ei sitä nyt vittuileen tarvi ruveta. Vituttaa vaan lukea tota farmikitinää päivästä toiseen. Minä nyt en ole teidän Mestis-tason joukkueista kiinnostunut. Olin jo Tapparan kannattaja, kun te vielä suttasitte pöydänjalkoja paskaan tai olitte pilke isin silmäkulmassa.
   
 19. Pikku lapselta näin äkkiseltään kyllä enemmänkin vaikutat.
   
 20. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  LeKin keskustelun perusteella olet likipitäen ainoa kannattaja ollut jo vuosia tällä palstalla. Liekö sitten farmitouhut vieneet mielenkiinnon?

  Miksemme saisi kitistä farmista päivittäin? Tämä on käytännössä ainoa uskottava keskustelupalsta mihin voimme purkaa mieliämme ja pohtia vaihtoehtoisia malleja tähän. Jos se sinua häiritsee, niin pysy poissa näiltä palstoilta, kun ei kerran enää Mestis kiinnosta.
   
 21. Moderaattorit Jäsen

  Täällä tuntuisi olevan useampi kirjoittaja, jotka eivät keskity aiheeseen vaan henkilökohtaisuuksiin.

  Pääsette nyt vielä huomautuksella, mutta haluamme muistuttaa, että henkilökohtaiset hyökkäykset ovat palstan säännöissä kiellettyjä. Mikäli henkilökohtaisuudet jatkuvat,seuraavaksi saatte huomautuksen sijaan muistutuksen pelikiellon muodossa.

  Moderaattorit
   
 22. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Tämä ylläoleva lainaus kertonee kaiken farmijoukkueiden mestistä mädättävistä vaikutuksista. Ainut LeKin puolesta kirjoittava on sitten hänkin tapparanmies. Eli siis minkäänlaista fanipohjaa ei LeKillä ole tällä palstallakaan. Lempäälän harkkahalliinkin tullaan katsomaan yksittäisten pelaajien suorituksia. Haluatteko te farmien puolustajat oikeasti tehdä mestiksestä täydellisen turhakkeen, jossa joukkueilla ei ole kohta enää mitään merkitystä?

  Kyllä me kitistä saamme niin pitkään, kuin tämän sarjan dissaaminen liiton ja liigan toimesta jatkuu. Tapparanmiehen motiivit tänne kirjoittamiseen ovat vähän toiset kuin mestiksestä huolestuminen.
   
 23. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Siitä olen samaa mieltä ettei Mestis kuuluu olla vain yksilöiden seuraamista varten.
  En käy itsekkään katsomassa tiettyä pelaajaa vaan oman kylän joukkuetta!

  Olen niin vähän aikaa seurannut Mestistä pois laskien sen ajan kun oli tämä ilmainen urheilukanava josta näki Mestis pelejä TV:stä.

  Joten en ole pitänyt tätä lainaamis/"farmi" touhua minään. Enkä kyllä jatkossakaan näiden kommenttien luettuani pidä.

  Jospa jossain vaiheessa keuruullakin saadaan "omavarainen" joukkue joka lainaa vain satunnaisesti.

  Ainaki uskon JYPin kanssa tehtävän yhteistyön tiivistyessä saataisiin hyvä keski-suomalainen combo. Vaikka eihän Mestistä tällä tavalla saa käyttää nuorten pelaajien ponnahduslautana.
   
 24. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Turha esittää marttyyria. Nuorten pelaajien ponnahduslautana ihan ok, ja lainatkin nyt on siinä tapauksessa vielä menee läpi sormien. Mutta onko KeuPassa lainalla olleet Sebastian Ylönen, Olli Aitola, Joona Erving, Joel Sund tai vaikka Janne Väyrynen nuoria pelaajia? 23-vuotias Erving on nuorin listaamistani, ja hänelläkin neljäs mestiskausi. Ei tietenkään kovin vanhoja lainattuja pelaajia ole, kun aika harvassa on ne kokeneet pelaajat Liigassa, jotka ei mahdu kokoonpanoon ja joutuvat hakemaan vauhtia Mestiksestä. Silloin, kun pelaaja on lähellä liigapaikkaa, niin Mestis voi olla hyvä sauma, mutta 23-vuotias Erving on ollut nyt 4 kautta JYPin pelaaja, ja lainalla ollut Mestiksessä, niin tuo nyt on jo ehkä vähän liian pitkä ponnahduslauta.

  LeKillä taas melkein kaikki lainapelaajat ovat alta 22-vuotiaita, niin onko siinäkään nyt mitään järkeä? Onneksi LeKi on alkanut tippumaan tuolta pikku hiljaa, niin toivon mukaan kenenkään ei tarvitse playoffeissa pelata tyhjässä Lempäälässä.
   
 25. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Toisin sanoen et siis paremmastakaan tiedä. Ehkä se on sinun onnesi ja jaksat innostua tästä tuplafarmin dominoinnista ja pidit kritiikkiä vain muiden kateutena.