Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ei varmasti tule enää ei, ja se on valitettavaa. Jos koko Suomikiekkoa halutaan ajatella, niin tottakai nykyinen systeemi on ehkä kehittävin, mutta jos haluttaisiin ajatella Mestistä omana sarjana eikä farmina, niin tämä systeemi on vain irvikuva sille. Nykyinen systeemihän pakoittaa Mestiksen olevan vain ponnistuslauta Liigaan ja muihin sarjoihin, tottakai on hienoa, kun joku tulevaisuuden NHL-tähti on piirtänyt kotijäällesi muutaman luistelupiirron, mutta se ei edelleenkään ole Mestiksen etu. Mutta kumpi on sitten tärkeämpää, se, että Suomella on paljon pelaajia ammattilaistasolla, vai se, että Suomessa olisi kaksi kilpailykykyistä liigaa kansainvälisesti? Tai se, että Mestiksessä pelaaminen ei olisi mikään häpeä" vaan saavutus.

  Mitä hyötyä seuran on käyttää omaa rahaan pelaajiin, saatika maksaa paljon tähtiluokan pelaajille, kun voit ruveta kolmen joukkueen farmiksi. Liigajoukkueista tulevat pelaajat ovat kuin messiaita mestisseurassa, eikä edes omistaja menetä rahaa! Miksi kukaan ei aiemmin ole käyttänyt tätä. Sitten siellä tulee vastaan TUTO joka on käyttänyt puoliomaisuutta joukkueeseensa, että tällä kaudella me voitetaan, sitten tulee farmijoukkueelta turpaan. Olisiko tämä se syy, miksi lainat ärsyttävät?
   
 2. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  TUTO:llahan ei ole lainoja varsinkaan maalivahti osastolla?
  Ostetaan laina vahdille TuTon kypärä menee ihan omasta.
   
 3. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Selitätkö vielä mikä oli pointtisi tässä? Et varmaan nyt Tutoa vertaa Lukko/Jyp-Akatemiaan?
   
 4. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Ja tämän mahdollisuuden on luonut Suomen jääkiekkoliitto, joka on päätöksillään linjannut Mestiksen olevan ainoastaan väliaskel a-junnujen ja Liigan välillä. Valitettavaa, mutta totta. Toki itsekin haluaisin Mestiksestä jonkun Allsvenskanin tasoisen sarjan, mutta se ei enää tule toteutumaan. Kuten tiedämme, kaikki alkoi vuosituhannen vaihteen sarjojen sulkemisesta.

  Lisäksi Liigassa pelaa aivan liian paljon joukkueita, mielestäni joku 10 tai maksimissaan 12 riittäisi vallan mainiosti. Liigan taso on melko surkuhupaisa, kun verrataan vaikkapa 90-luvun tasoon, jolloin sarja oli NHL:n jälkeen käytännössä toiseksi paras maailmassa. Tietysti mm. KHL:n tulo rahoineen on vaikuttanut tason laskuun, mutta on tuolla joukkuemäärälläkin oma vaikutuksensa. Siellä pelaa ties kuinka paljon pelaajia, jotka eivät ole ns. liigatasoisia, mutta pelaavat siellä silti, koska pelipaikkoja on niin runsaasti.

  Liitossa näistä lainapelaajia käyttävistä joukkueista ollaan varmasti ylpeitä, eikä touhua edes haluta rajoittaa. Eikä varmasti olisikaan helppo päätös valita sen väliltä, että lupaavat pelaajat istuvat Liigaseuran katsomossa vs. Mestiksestä saataisiin pitkällä aikavälillä kiinnostavampi sarja. Jonkinlainen kompromissiratkaisu olisi räjäyttää nykyiset sarjajärjestelmät, vähentää liigajoukkueiden määrää sekä tiukentaa lainaehtoja ja rajoittaa esim. lainapelaajien määrää per joukkue. Näin ei kuitenkaan ole tapahtumassa, vaan Mestis tulee jatkamaan hidasta kuolemistaan.

  Hieman surullista, mutta mielestäni typerää syyttää paria tätä mahdollisuutta hyödyntävää joukkuetta. Etenkin kun vuosien varrella jokainen joukkue on tätä enemmän tai vähemmän harjoittanut ja tulee harjoittamaan vastaisuudessakin. Myös kikkelimiekkailu siitä, kenen kotikylän seura on enemmän farmi kuin toisen kotikylän seura, on melko turhaa eikä tule johtamaan luultavasti mihinkään.
   
 5. -Jonne- Jäsen

  Jokipoikien kapteeni Samu Pitkäsen hyvä jatkoajan haastattelu.

  Mestis-tähdet tutuiksi: Ei ole Joensuun voittanutta - MESTIS - 28.01.2018 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Tässä pitkälti varmasti monen joensuulaisen kiekkoihmisen tunnot tiivistettynä Pitkäsen suusta:

  Lainaus:
   
 6. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Lainaus:
  Pointti on se jokainen joukkue osallistuu osaltaan liigan farmi touhuun.
  Joten eikö tämä pelleily, kitinä ja vinkuminen voisi loppua.
  Kuka tekee ja kuinka monen kanssa kuinka paljon hyötyy ja paljonko Mestis kärsii.
  Ei se ole yhden tai kahden joukkueen vika eikä sitä auta näiden joukkueiden tai niiden fanien haukkuminen.
  Eiköhän jääkiekkoliitto ole nämä puitteet luonut eikä joukkueet.
   
 7. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  Jos pelattaisiin pelkästään "omilla" sopimuspelaajilla tarkottaisi se kärjiistetysti sitä, että koska oikeaa palkkaa ei juuri Mestiksessä pystytä maksamaan pelaisi joukkueissa suurimmaksi osaksi pelaajat, jotka eivät enää pyri urallaan ylöspäin, vaan pelureita, jotka ovat uralla etenemisen suhteen lyöneet hanskat tiskiin ja pelaavat vain koska se on kivaa.
  IPK:kin omat konkarit taitavat kaikki pelaamisen ohessa käydä ainakin osittain töissä ja haaveet liigaurasta on jo taakse jäänyttä elämää.
  Itse ainakin nautin esim, että Mestiksessä näkee KeuPassa esiintyneen Anttoni Honkan tapaisia nuoria lahjakkuuksia. Nuorukaisen tekemistä oli ilo jäällä katsella.
  Kyllä Mestiksen todelliset ongelmat on jossain ihan muualla. Kenen etu olisi nähdä paskaa kiekkoa ilman aidosti eteenpäin pyrkiviä lainapelaajia?
   
 8. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Itse ainakin seuraan joukkuetta, en yksittäisiä lupauksia. Ja avoin kilpailu tekisi hommasta paljon mielenkiintoisempaa kaikkine karsintoineen yms. Sitten taas tämmöset reservijoukkueet, mitä KeuPa ja LeKi edustavat mitä suurimmassa määrin, vievät kyllä arvostusta tästä sarjasta. Mutta mitäpä tästä enää vääntämään, pointti on yritetty kertoa farmifanien suuntaan. Menikö viesti perille, niin se on yllä luettavissa.

  Kyllähän paljon kertoo se, kuinka paljon vihaa tuli tätä farmitouhua kohtaan, kun sarjassa vielä pelasi ne kolme isoa, joilla oli laaja kannatus, myös tällä palstalla. Nyt ne on nostettu liigaan ja sielläkin osa niistä kirjoittelijoista on jo kääntänyt takkia "yhteistyön" kannattamisen suuntaan, kun on oma lehmä ojassa. Mestis kituu niin pitkään kuin tämä saa jatkua ja te vaan jaksatte hillua kun oma liigajämäjoukkue dominoi ja kaivatte sitä kateuskorttia. En vaan ite kyllä kehtais... Mutta kiva teille, jos tähän tyydytte. Fiilistähän ei sarjassa enää kyllä ole läheskään samaan malliin kuin joskus vielä oli avoimen kilpailun ja itsenäisten joukkueiden aikaan. Ennen pelattiin 4-numeroisille yleisömäärille, nyt tietyillä paikkakunnilla enimmäkseen 200-500 silmäparille. Harkkapelitunnelmissa siis mennään ja katsotaan miten se ja se kehittyy. Ihan helevetin boring...

  Edit: viime kaudella jos SaPKo olisi ollut jonkun liigaseuran yhteistyöjoukkue, niin ei olis Tanus paukutellu mestiksen maalienkkoja eikä sitä kaunista kahden tamperelaisen yhteispeliä olis päässy ihastelemaan. Liigassa olisi mennyt loppukausi jämäminuuteilla. Tuskin oli pelaajan uraa hirveästi haittaava tekijä, että oli ihan oikea sopimuspelaaja sen kauden ajan mestiksessä. Ja olisihan se ollut hykerryttävää seurata, miten olisi SaiPaa vastaan rimpuiltu kevään viimeisissä koitoksissa. Kyllä SaPKossakin kävi paikkureita, mutta erona farmeihin oli se, että runko ja tulosyksikkö olivat omia. Reservin takia piti lainailla lähinnä Turusta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2018 klo 11.45
 9. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Tottakai pienillä paikkakunnilla on vähemmän katsojia mutta asukas lukuun suhteutettuna Keuruulla taitaa olla eniten katsojia.
  Jos joku EU:n omistaja on kussut omiin murohin niin kuin espoolaiset sanoo niin siitä on huono muita syyttää.

  Muiden joukkueiden katsoja määrät tippuu jos ei pärjää varsinkin jos se taso on tippunut? Siihen en osaa ottaa kantaa.

  Näillä liiga ja Mestis joukkue määrillä on vaikea kuvitella kenenkään nousevan kun ei nuo entiset isot Mestis joukkueet edes pärjää. Jos Mestis joukkueiden määrää laskettaisiin ja liigasta pudotettaisiin takaisin joukkueita Mestikseen niin aika monen huutelijan oman paikkakunnan joukkue olisi vaarassa saatika pärjäisikö enää rehdissä kilvassa, vai joutuisiko taas samaan laina rumpaan niin kuin aikoinaan.
   
 10. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Tämä! Avoin kilpailu! Lainailurumbaan suitsia! Juuri se tuo sen fiiliksen, kun joukkuelle on jo saavutus pelata tietyssä sarjassa ja kuinka siellä pärjätä omilla joukoilla. Jos olisi 10 liigassa ja 10 mestiksessä ja sarjat auki, niin esim. SaPKon mestaruus olisi jo pelata tuolla toisessa kymppisakissa ja jos ei, niin joka kausi sinne tavoiteltaisiin. Ja siellä toisessa kympissä olisi mielenkiintoisia vastuksia. Jos vaikka peilataan tähän hetkeen ja mietitään ketä on liigassa säälien alapuolella. Hieman toista olisi katsoa peliä HPK:ta kuin lainalekiä vastaan Lempäälän harkkahallissa. Ja jos tuolla vaikka KeuPakin joskus pelaisi, niin hyvä heille. Ei siitäkään olisi kukaan kateellinen.
   
 11. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Mutta niin kuin kaikki tietää niin kaun kun tämä on kiinni Liigasta tätä ei tule tapahtumaan.
   
 12. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Vaikka lainailu sallittua onkin, niin jonkun lainajoukkueen hehkuttaminen tuntuu aika oudolta. Toivotaan että jossain vaiheessa liigaa supistetaan ja sarjat avataan. Kaikkia kyllästyttää tämä turhan pitkä turhia pelejä sisältävä runkosarja liigassa. Sielläkin yleisömäärät vajuneet.
   
 13. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Lainaus:
  Tähän vääntöön en enää jaksa lähteä.

  Ei se ole yksittäisten joukkueiden vika vaan nykyisen järjestelmän jossa ei Mestistä edes haluta kehittää ja kilpailua ei Liiga joukkueiden näkökulmasta pidetä millään tavalla positiivisena varsinkin jos se tarkoittaa mahdollista putoamista Mestikseen.
   
 14. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Ihmetyttääkö sinua miksi Jenkkien tuppukylien asukkaat jaksavat kiinnostua oman "kylänsä" AHL-farmeista?
   
 15. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Ei kaikki asiat, mitkä ovat sallittuja, ole silti hyviä asioita. Kukaan ei arvosta tätä systeemiä. Olen nähnyt monta klippiä haastattelusta, missä itsenäisen joukkueen valmentaja kritisoi ja nauraa sekavalle ja lainoja suosivalle systeemille ja vieressä farmijoukkueen valmentaja kattelee häpeissään kengännauhoja.

  Lainaus:
  Jenkit on jenkkejä. Siellä puhuu vaan raha. Ihmettelen sitäkin, että miten jaksavat katsoa ovaalikisoja. Tää nykyinen sarjasysteemi muistuttaakin aika paljon ovaalirataa.
   
 16. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  @NatKingCole

  Sinulta varmaan tähän asiaan löytyy sääntöehdotus, jolla homma ratkaistaan. Ole hyvä, kenttä on sinun.
   
 17. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Lainaus:
  Kyllä ainakin Räsänen on aina itkemässä milloin on epäreilua istua bussissa milloin vastustajalla liikaa "tähti" pelaajia ja sama ralli täälä. Mutta valta osa käy Mestis peleissä ja jääkiekko on pää asiana eikä tämmönen itku täälä on kuitenkin vain murto-osa jotka seuraa Mestistä.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 01.02.2018 klo 09.23
 18. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Noita sääntöehdotuksia on tämä palsta täynnä. Ei minun tartte niitä alkaa tässä enää kertaamaan. Palsta on sinun, luettavaksesi.
   
 19. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Ei se tältä palstalta mihinkään etene turhaa spekulointia paras olis keskittyä pääasiaan eli jääkiekkoon. Mikä on Mestiksessä hyvä tasoista!
   
 20. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Mutta säännöt on ku pihapeleissä.
   
 21. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  Lainaus:
  No se siitä! Sinulla ei ole siis toimivaa ratkaisuehdotusta. Jos käydään sivistynyttä väittelyä, niin molemmat esittävät mielipiteensä perusteluineen.

  Nyt sinun toimintasi on vain perusteetonta puskista huutelua. Jos sinun mielipiteesi perustuu johonkin, niin kait sinä sen voit perustella muullakin kuin KVG:llä?
   
 22. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Et oo nyt tosissas. Mikä vaikeus on keksiä sääntö, jolla rajoitetaan niin määrällisesti kuin ajallisesti siirtoja itsenäisempiä joukkueita suosiviksi. Lisäksi tuolla on vielä oikein omana threadina: Uusi sarjajärjestelmä pääsarjoihin | Jatkoajan keskustelupalsta jossa on hienoja ajatuksia siitä miten tästä saisi kutkuttavaa.

  Ei siis tartte mennää guugleen asti.
   
 23. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Minä olen tästä sitä mieltä, että tuolla NHL - AHL hommassa on kuitenkin sellainen yhtäläisyys, että ovat periaatteessa samaa seuraa kun jokaiselle seuralla on oma farmi. Todellisuudessa siellä on aika pieni määrä pelaajia jotka liikkuvat kahteen suuntaan kauden aikana ja niistä suurin osa ylöspäin liikkuvista menevät paikkaamaan loukkaantumisia ja alhaalta kahden suunnan sopimuksella pelaavat saattavat hakea loukkaantumisen jäljiltä pelikuntoa.Toki joskus katsotaan AHL pelien mukaan että voisi olla näytönpaikka ylhäällä.

  Suomessa on nyt tilanne jossa on eräällä tavalla villi tilanne. Osa seuroista pyrkii pelaamaan itsenäisinä seuroina ja osa ei. Minua itseäni korpeaa esimerkiksi sellainen seikka että farmijoukkueet eivät vaikkapa Savonlinnassa perinteisesti kiinnosta ja jotain Jyp-Akatemiaa tai LeKiä vastaan katsojamäärät sakkaa +200 hengellä. KeuPasta en ole ihan perillä. Tämän vuoden tilastoista en myöskään ole perillä, eikä niillä vielä ole merkitystäkään. Koska joukkueiden katsojamäärät koostuvat eri paikkakunnilta toistaiseksi.
  Aiemmin jo Liigaan nostetut Jukurit, KooKoo ja Sport pelasivat itsenäisinä eikä noiden joukkueiden aikaan sarja ainakaan heikompitasoinen ollut, epätasaisempi kylläkin.
  Mutta nuo joukkueet saivat yleisön vieraspaikkakunnilla liikkeelle.
  Minusta tämä viittaa siihen että ihmiset jatkoajan ulkopuolellakin seuraavat mieluummin joukkueita joilla on oma identiteetti. Valitettavasti täydelliset muukalaislegioonat eivät kiinnosta kuin tälläisiä HC-hokifaneja kuin minä, joka ei valikoi katsottavia otteluita vastustajan mukaan.

  Ihan sama sinällään, minusta jokainen saa olla ylpeä siitä mistä haluaa. En ainakaan jaksa vängätä asiasta. Nämä edellekirjoittamani asiat ovat puhtaita faktoja, ei mustatuntuu juttuja.
  Tuo yksi nousukas on nyt omatoimisesti suoltanut tähän ketjuun jo kymmenkunta samanlaista nollatason eipäs itketä ja piipitetä viestiä.

  @juhahujanen viittasin tähän asiaan aiemmin kirjoittaessani paskoista säännöistä. Mestis helpottaa pelaajasiirtoja, mutta rajoittaa lainoja | Yle Urheilu | yle.fi Tässä se lukee, että haluttiin rajoittaa pelaajien määrä mutta lyötiin niin paskat rajoitukset että niillä ei ole mitään väliä.
   
 24. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  @Murkula minusta tuo on varsin selkeä sääntö. Rajoitus 7-lainapelaajaan per ottelu ei minusta ole millään tavoin kohtuuton kumpaankaan suuntaa. Se että koko kaudeksi esim. KeuPaan Lukosta tullut pelaaja ei ole sääntöjen, eikä minunkaan mielestä mikään lainapelaaja.
   
 25. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  @NatKingCole minun siis pitäisi selailla monta sivua keskustelua, jossa puhutaan kiekkoliiton puheenjohtajan salaisesta numerosta lähtien kaikesta mahdollisesta, että pääsisin perille mielipiteesi perusteista. No antaapa olla.