Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Tästä on puhuttu jo vuosikausia. Et oo ilmeisesti palstaa kovin pitkään seurannu? Tästähän vois ottaa äänestyksenkin tyyliin mitä mieltä olette nykyisistä lainapelaajasäännöistä tai farmijoukkueiden vaikutuksesta sarjan kiinnostavuuteen ja imagoon. Kattokaa vaikka nykyisiä yleisömääriä Joensuussa tai Kupittaalla. Ei oikein vakuuta tämä systeemi ns. perinteisiä divaripaikkakuntia.
   
 2. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Ja ansaitusti, jos ei kahden liigaseuran pelaajilla pärjäisi noin hyvin, ininää kannattaisi sitten tulla Keupa-leiristä. Keupahan oli aikanaan sympaattinen pieniseura, joka nosti itsensä mestikseen, nyt kahden joukkueen farmi. Rehellisin mielinkö Keuruulla ollaan ylpeitä omasta seurasta? Mestistä 16 vuotta seuranneena olen yllättänyt, että joku seura on kahden joukkueen farmi, tätä päivään en uskonut kokevani, vaikka farmisarjaksi on mestis luisunut.
   
 3. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Oletko seurannut Divaria ja Mestistä kauankin? Tutustu sarjan historiaan, kehitykseen ja analysoi syitä sekä seurauksia. Sitten voit selailla perään palstan viestien historiaa Mestiksestä ja etenkin sen kehityksestä, niin huomaat kuinka idioottimaiselta näyttää kyseinen viestisi.

  Kyllähän muoviseuran fanipojasta Mestis on todella mielenkiintoinen ja farmiseura on ihqu, silloin kun sattuu ohiveto kautena pärjäämään. Arki koittaa veliseni, arki koittaa vielä. Keupasta tuoksuu uusi Jyp-Akatemia, joka pärjäs ihan hyvin...
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2018 klo 18.11
 4. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Kylläpäs minä nyt olin hölmö, kun satuin kritisoimaan pyhää lehmää. En ollut tajunnut, että tässähän on kyse suomalaisen jääkiekon pelastus kadotukselta. Kunpa täsä pelastuksen valo oltaisiin jo nähty aiemmin niin oltaisiin voitettu useampi olympiaturnaus, World Cup ja jopa Kanada Cup. Voimme esim naisten menestystä katsomalla todeta tämän. Ei taida olla naisten puolella farmitoimintaa ja onkos siellä 0 mm- ja olympiafinaalia.
   
 5. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Joo ei näköjään tänne parane hirveesti eriäviä mielipiteitä laittaa kyllähän Mestis kiusaa sapkoa joutuu pelaa jopa kolmesti viikossa välillä vieras kentällä ja sitten kotona .Sitten vielä on näitä pienen paikkakunnan joukkueita jotka pilaa muitten hiekkalaatikko leikit.
   
 6. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Tarkoitatko Raumaa ja Jyväskylää kun ne pilaa Keuruun hiekkalaatikon? Ylpeästi pitää olla erilainen ja hieno asia, ettei kahden joukkueen farmina oleminen ole lutistanut mieltä Keuruulla. Tämä on sitä nykyaikaa, kaikki ei vaan ymmärrä.
   
 7. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Millon vaan vaihtaisin SaPKon viime kauden mestaruuden karsintojen palauttamiseen ja farmitouhujen kieltämiseen. Ihan sama vaikka Keuruulla pelattas liigaa, kunhan joukkue koostuu omista pelaajista eikä toisen joukkueen jämistä. En olis kade silloinkaan, päinvastoin.
   
 8. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Mulle pääasia mestiksessä on jääkiekko ja se on hyvä tasoista ja ajoittain viihdyttävämpää kuin liiga.
  Se on aivan sama kuka maksaa palkat pelaajille eteenpäin kaikki on Mestiksestä pyrkimässä.
  Keuruulla on tehty hyviä hankintoja aivan sama onko yhteistyö pelaajia vai ei ja runko pysynyt tänä vuonna kasassa ja sarjataulukossa näkyy tulos.
   
 9. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Älä nyt tunge päätä hiekkaan. Paikkakunnissa ei ole mitään vikaa vaan toimintatavoissa. Mestiksen totaalinen romahdus ja sen tulevaisuus on varmaan monen huulilla, jotka tätä sarjaa joutuu tahkoamaan ja ohjaa kantoihin.

  Farmiseurat ei sitä tulevaisuutta kirkasta. Itseasiassa, ne farmiseurat on lopulta taloudellisesti heikoimmassa hapessa. Sekin johtuu siitä, että eletään letkun varassa ja itsenäinen kehitys jää sivurooliin. Sitten kun letkut lyödään poikki niin soronoo. Jyp-Akatemia aka Diskos tuhottiin liigaseuran toimesta, Leki korisee, Peliitat ongelmissa, K-Vantaa taisi pelastua Jokereiden rahalla, Hokin virityksien vaikutuksista kohtaloon en ole varma..Keupa ilmeisen halukas liittymään jonoon.

  Samalla farmiseura toimii Liigan pillin mukaan ja kaikki Mestiksessä tapahtuvat muutokset Liigan hyväksi on ainoa oikea ratkaisu. Mestiksen kehitys tukehtuu kun eteenpäin pyrkivät seurat on vähemmistönä ja farmiseurojen kautta liiga kontrolloi myös Mestistä.

  Sarjan kaikki farmiseurat on jätettä ja toivon vain epäonnistumista. Uskon toki vahvasti, että pyyhkeitä lentää kaukaloon kyseisen polun valinneilta myös tulevaisuudessa.

  Että sikäli ei vain Keupa näytä roskakasalta.
   
 10. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Jos aletaan puhumaan hiekkalaatikkovertauksista, niin tilannehan on sama kuin pikku-Keupalla olis pari isoveikkaa joka paikassa mukana auttamassa ja vahtimassa pikku rääpälettä.
   
 11. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lapsellista porua farmiyhteistyöstä. Olen satavarma, että kun nämä entiset konkurssiseurat sais hyviä pelaajia riveihinsä, niin kyllä varmaan kelpais, mutta kuka tonne korpeen viitsii lähteä vapaaehtoisesti. Bussissa saat istua jumalauta "puolet" kaudesta, ja vapaa-ajalla katselet susia.
   
 12. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Bullshit. Esim. SaPKo on toistuvasti korostanut itsenäisenä pysymistä ja kieltäytynyt ”yhteistyö”tarjouksista. Viitisen vuotta sitten HPKsta ramppas ukkoa ja tulos oli kamala ja lopuksi SaPKo jätettiin vielä omilleen kaiken kurjuuden keskelle. Ei enää koskaan kiitos. Muistaakseni @veekasi tais ollakin se ainut LeKin fani. Yllättäen kannattaa tällaista huoraustoimintaa. Lekillähän se onkin jo triplana.
   
 13. Kahvitunti Jäsen

  Tää farmiyhteistyö mahdollistaa liigaseuroille mahdollisuuden pitää edullisesti laajaa rosteria. Siitä on etua myös omalle suosikillekin, mutta samaa mieltä olen että siitä se ei edistä mestiksen kehittämistä. Mestiksen kehittämisen kannalta olisi järkevää jos farmityylinen yhteistyö minimoitaisiin esim. Max 10% rosterista kokoonpanossa. Tällä tavalla menestys pitkällä tähtäimellä kohdistuisi niille seuroille jotka haluavat ja pystyvät panostamaan tasokkaaseen omaan joukkueeseen. Lisäksi samalla katsojamäärät menestyksen myötä saataisiin näillä paikkakunnilla maksimoitua ja ehkä jopa perusteet liiga karsinnoille taas.

  Mestiksessä on muutamia perinteisiä kiekkoseuroja. Olisi sääli jos näiden toiminta hiipuisi sen takia kun ei nähdä enää järkeä panostaa sarjaan jonka kiinnostus on tipahtanut sen takia kun tavoitteena isolla osalla seuroissa on vain toimia pelipaikkana liigan jämäpelaajille. Mitähän käy pitkällä tähtäimellä näiden perinteisten seurojen hyvälle junnutyölle, josta on ollut hyötyä myös koko Suomen kiekkoskenelle?
   
 14. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Oot hassu jätkä. Sulla on yksi argumentti se on tämä: "Teitä vaan ärsyttää kun 10 tuhannen ihmisen paikkakunta johtaa sarjaa". Ei, ketään ei ärsytä. Suurintaosaa ärsyttää Mestiksen nykytila, ja se, että tämä on helvetti edes mahdollista. Valitat itsenäisen seuran kannattajille, kun he kertovat vitutuksestaan siihen, että Keruun LukkoJYP johtaa sarjaa, eikä esimerkiksi SaPKo, joka nyt on hyvin pitkälti itsenäinen. Pystyykö KeuPan kannattajat olemaan oikeasti ylpeitä heidän muukalaislegioonansa hyvästä menestyksestä saatika mestaruudesta, tähän kävisi palstalegenda, väärin voitettu.

  Turha olla omavarainen seura, ja koittaa menestyä omillaan, kun takaa tulee LeKit ja KeuPat jotka pyyhkii ohi muiden joukkueiden pelaajilla.
  Minä henkilökohtaisesti toivon, että JYP ja Lukko vetää omiin joukkueisiinsa nämä heidän reservijätkänsä, ja Jokipojat lähettää KeuPan 4-0 otteluvoitoin kuoroon.
   
 15. vantaanvandaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, Haukat, HPK
  Vituttaa se Vantaallakin tämä ainainen farmitouhu. Kaikki jotka Mestistä on seuranneet tietää tämän kaupungin värikkäistä vaiheista. Millon ollaan oltu Hifkin, millon Jokereiden ja millon Bluesin kairattavana. Ollaan sitä parrua saatu myös korealaisilta. Kaikesta huolimatta sitä jaksaa tätä sarjaa seurata, välillä miettien että minkä helvetin takia.

  Joka tapauksessa pahin LeKi-tason pelleily on jätetty ja nykyisellään olen suhteellisen tyytyväinen tähän kuvioon mikä meillä on. Muutama kahden suunnan pelaaja, jotka kuitenkin pelaa koko kauden muutamaa peliä lukuunottamatta Vantaalla. Ratilaista ja Rautasta en ihan ehkä laskisi, Rautanen kun ei ole pelannut peliäkään Vantaalla tällä kaudella ja Ratilainen nyt on lähinnä ollut keikkatyöläisen roolissa.

  Viime kauden hienon tuloksen jälkeen olisi ovet olleet auki kehittämään imagoa ja brändiä taas askeleen edelle, mutta sillä puolella päätettiin ottaa iso askel taaksepäin ja peliasu vaihdettiin mätsäämään Jokerien punakeltaista. Se on tällä hetkellä ainut mikä vituttaa.

  Mutta mieluummin näin päin kuin että joulkueessa pelaisi kahdesta tai joissain tapauksissa jopa kolmesta eri korkeamman sarjatason liigajoukkueesta kasapäin jätkiä.

  KeuPan kahdelle ja LeKin yhdelle fanille kuitennin hyvää keväänodotusta, kyyti saattaa olla aika kylmää kalkkiviivoilla.
   
 16. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Onko teillä kolme fania Vantaalla ja asukasluku oli?
  Itse en Vantaalaisena huutelis fani määristä
  Katsoja luvut ei juuri enempää jopa sama ja puolet vasta joukkueen kannattajia jotka sattuu asuun Vantaalla tai lähi nurkilla töiden takia.

  Ens vuonna jatketaan luultavasti yhteistyötä vain JYPin kanssa ja tämä on sitten ihan ok? Kun puolet joukkueista tekee vähintään yhden liiga joukkueen kanssa yhteistyötä.

  Keväällä nähdään kuinka kävi.
   
 17. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Mielestäni ei ole ok. Selkeä yhteistyöstatus tekee joukkueesta yököttävän. Lainapelaajat on ok, kun omia on paljon telakalla ja jostain pitää paikkoja saada. Yleensä ottaen liigapelaajien tuntuman hakeminen mestiksestä vie uskottavuutta koko sarjasta.
   
 18. Iltapuhde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP, Ilves
  Kyllä täällä nyt vähän mun mielestä kärjistetään juttuja puolin ja toisin, mutta sillei saadaan tietysti värikästä keskustelua... Paljon kyllä hyviä kommentteja ja itselläkin näkemys laajenee näiden myötä. Voi olla että tuo suljettu liiga on huono juttu Mestikselle, mutta silti aavistuksenomaisesti potuttaa lukea jatkuvaa dissaamista. Olen KeuPan kannattaja ja se toki vaikuttaa näkemyksiini. KeuPan historia on kuitenkin niin hieno että jokainen ymmärtää sen vaatineen taustavoimilta (ei Lukolta eikä JYPiltä) huikeaa sitoutumista ja uhrauksia. Joten ihan sen taustaporukankin takia voi hyvillä mielin mennä hallille seuraamaan huippuviihdettä. Ja Keuruun mittakaavassa yleisömäärät ovat kohtuullisia, eli kyllä se joukkue jonkin verran kiinnostaa, vaikka ei kaikkia kiinnostakaan. KeuPallakin on vuosien varrella ollut monenlaisia tilanteita pelaajiston suhteen ja nyt tietysti ollaan kahden Liiga-joukkueen kanssa yhteistyössä, mutta en suostu myöntämään että touhu olisi täyttä kumartelua isommille tai että hirveä pelaajaralli sotkisi yhtenäisyyttä, näkeehän sen nyt menestyksestä ja yhteishenkeä on kehuttu jatkuvasti. Sitä paitsi kaikilla joukkueilla on lainoja ja KeuPalla iso liuta omia pelaajia ja niitä jotka tulevat joka tapauksessa pelaamaan kauden loppuun Keuruulla. "Täysi itsenäisyys" olisi tietysti hieno asia ja tiukemmat rajat näissä pelaajamäärissä asettaisi paremmin kaikki joukkueet samalle viivalle, ehkä joskus tuleekin olemaan niin. Sokeakin näkee kuitenkin sen että ketutus kilpailevien seurojen faneissa kasvaa kun tällainen seura pärjää, koska naljailu lisääntyy ja aletaan toivomaan huonoa menestystä. Eli niin kauan on hyvä kun pysyvät siellä häntäpäässä, eivätkä sotke perinteisten ja itsenäisten seurojen touhuja. Kovana sparraajana nyt ainakin toimii KeuPat, Kivat ja LeKit, ehkä sieltä sitten tosipeleissä ne itsenäiset kovat luut erottuvat, mutta eihän sillä toisaalta näytä enää kenellekään olevan mitään merkitystä. No, on sillä. Kaikilla seuroilla on isot määrät kannattajia, vaikka täällä muuta yritetään väittää, tämä kirjoitteleva porukka nyt vaan edustaa olemattoman pientä osaa kannattajista. Eihän näitä tekstejä käy täällä kirjoittelemassa kuin muutama tyyppi/joukkue, eli turha kenenkään leikkiä jumalaa, ihan omasta puolesta vaan puhuttakoon. Ja jos se mestiksen tila nyt niin surkea on, niin varmaan parempiakin keinoja vaikuttamiselle löytyy kuin mielipidepalstat, vaikeaahan se toki on kun puhutaan jääkiekosta Suomenmaalla.
   
 19. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Hyvä kommentti kaverilta jonka kannatamassa seurassa kävi viime kaudella kaikista eniten lainoja, ja silti jäivät karsimaan. Tällä kaudella meno ollut huomattavasti maltillisempaa Iisalmessa, siitä peukku.

  Itse toivon henkilökohtaisesti IPK.ta KeuPalle vastaan pleijareissa. Harmi vaan, että taitaa jäädä Iisalmessa taas kerran pudotuspelit haaveeksi, pidetään kuitenkin peukkuja.

  Yksi asia IPK.ssa vähän ihmetyttää, miten voi olla Suomi-sarjatason pelaaja joukkueen kapteenina. Eipä voi ainakaan omalla esimerkillään jäällä buustata omaa jengiä, kun ei taso riitä.
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Höhöh :D Mä oon tainnut jo aiemmin mainita, että Iisalmessa oli viime kaudella paljon lainoja, ja näin jälkeen päin voin sanoa, että onneksi oli. Iisalmessa halli ei ollut mestiskunnossa noustessa, ja koko nousu tuli aivan puskista, kun Ketterän piti olla aivan varma nousija. Siinä sitten isolla rahalla joustokaukaloa, ja koko helvetin halli remonttiin, että saadaan olosuhteet kuntoon. Siihen kun aletaan pelaajia laittamaan päälle, niin Suomi-sarjan parhaat pelaajat saivat palkintosopimuksia, muualta saatiin keskitason mestisjätkiä, ja junioreista oli pakko koittaa hakea riskillä pelaajia, kuten Adam Zboril ja Mikko Komulainen liian isoon rooliin. Iisalmessa kumminkin huomattiin (ehkä liian myöhään), että ei omilla Suomi-sarja jätkillä pärjätä kovin pitkälle täällä. KalPa lainasi alkukaudesta muutamaa loistavaa pelaajaa, Otto Leskistä ja Denis Godlaa, mutta alkukauden jälkeen ei näkynytkään ketään pelaajaa, kuka olisi edes mahtunut IPKn rosteriin. Jukurit oli kysynyt IPKlta, halutaaanko ottaa pelaajia lainalle, kun Jukureissa eivät saa peliaikaa, ja Iisalmessa on järjettömät loukkaantumishuolet, eikä oikein rosterilla riitä. Tähän samaan vielä valmentajan vaihto, ja Jasi ei varmaan se halvin valmentaja ole. Viime kausi oli IPKn ensimmäinen koskaan Mestiksessä, ja ihan luonnollista, että silloin tarvitsee apua. Ketterälläkin on ollut tällä kaudella aika paljon lainoja, ja ovat sijalla 5. KeuPalle tämä on neljäs, LeKistä puhumattakaan.

  Se ottelupari voi tapahtuakkin, toivottavasti KeuPa pelaisi omilla pelaajillaan, joita nyt ei ole edes joukkueelliseen. Ehkä huono provo, tuo taas kerran, kun tää on toinen mahdollisuus. IPK on näennäisesti joukkue, joka pystyy KeuPaa haastamaan, joten siinä voisi käydä miten vain. Pakko sanoa, tuntui kyllä hyvältä 3-0 voitto, kun tuli kummallisia tuomioitakin IPKn toisessa kotipelissä KeuPaa vastaan tällä kaudella.

  Älä puhu kun et tiedä. En tosin tiedä, mihin perustat väitteen Suomi-sarja pelaajasta. Loukkaantumiset ovat vieneen Otosta parhaan terän, mutta kyllä minä kuvailisin häntä edelleen Mestistason pelaajana, ihan kahden ensimmäisen parin. Ottoa parempaa kapteenia saa hakea, luultavasti tuloksetta. Kaupungin oma poika. Omalla esimerkillään Otto pystyy johtamaan todellakin myös, armotonta kamppailua, mitä näkee kyllä koko joukkueesta.
   
 21. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Jaksamisia sinulle tämän odotteluun. Laskemistavasta riippuen KeuPan eilisessä kokoonpanossa on 2-3 pelaajaa, jotka todennäköisesti tulevat siirtorajalla liikkumaan liigajoukkueen reserviksi. Ottaen huomioon, että omat 1. ja 2. -sentteri olivat loukkaantuneina. Ei toki poista sitä mahdollisuutta, että Jokipojat (tai mikä tahansa muu joukkue) KeuPan pudottaisi ensimmäisellä kierroksella. Ja niin, kyllä siellä Iisalmen KalPa-farmissakin ihan kiitettävästi ovet kävi viime kaudella, eikä omavaraiseksi voi haukkua vieläkään.

  Huhdanpää ja Saarelainen siellä taitaa harmittaa eniten, kun ovat tehoilleet. Kumpikaan ei kuitenkaan tule siirtorajalla siirtymään yhtään mihinkään, koska heillä on tälle kaudelle sopimus KeuPaan, jota ei Lukon vaatimukset poista (olkoonkin, että tämän kauden kustannukset näistä pelaajista on jaettu puoliksi Lukon ja KeuPan välille). Kaikein kaikkiaan nippu on pysynyt tällä kaudella hyvin kasassa ja runko on ollut käytännössä elokuusta saakka sama. Siinä suurimmat syyt kauden menestykselle. Aikaisemmilla Mestis-kausilla pelaajia on tullut ja mennyt, eikä oikein minkäänlaista ydinrunkoa ole ollut.

  SaPKossa on käynyt tällä kaudella lainapelaajia Ässistä, Sportista, TPS:sta, IFK:sta, SaiPasta sekä jopa toisesta Mestis-joukkueesta. Viimeksi kun tästä kehtasi huomauttaa, niin sain vastaukseksi että nämä lainat tulevatkin tarpeeseen. Aha, eli näitä ei siis lasketa, eikä vahingossakaan saa vihjata SaPKon huoraavan pelaajia kuudesta eri joukkueesta.

  Lainaus:
  Onneksi Keuruulla olosuhteet ovat aina olleet priima-luokkaa, niin ei tarvitse turhaan resursseja käyttää halliremontteihin. Ensi kesän 600k remonttiinkin lohkeaa helposti siivu tämän kauden budjetista. Nousukaan ei aikoinaan tullut puskista, varmaan koko kauden ajan oli selvää, että Keuruu tulee seuraavana syksynä pelaamaan Mestistä kun kynnettiin Suomi-sarjan jumbona viittä vaille konkurssissa. Myös pudotuspelien alkaessa KeuPan nosuu oli vain sinettiä vaille valmis, olivathan sentään runkosarjan kahdeksansia.

  Joo, tämä on neljäs Mestis-kausi, mutta miten kuvittelet Keuruun nyt yhtä äkkiä äkkirikastuvan. Muuttotappiokunta, jossa sponsorit vain vähenevät, joten ei ihan helppoa ole pyörittää omavaraista joukkuetta tuolla. Toki jossain unelmissani KeuPa pelaisi omavaraisena Liigassa tai vaikka Mestiksessä, mutta eipä tämä varmasti realistista ole. KeuPa pääsi aikoinaan aika helvetin kovalla työllä Mestikseen, jossa vaihtoehtona on käyttää yhteistyöpelaajia tai luopua sarjapaikasta kadoten ikuisiksi ajoiksi johonkin 3-divarin syövereihin. Tästä nyt ehkä voi hakea jotain syy/seuraus -tulkintoja KeuPan touhulle. Enkä edelleenkää puolustele farmitouhuja millään lailla, mutta Suomi-kiekon tila nyt vain on tämä, eikä sitä muuta se käyttääkö joku KeuPa yhteistyöpelaajia vai ei. Kirjoitin jo edellisellä sivulla mielipiteeni kuinka tätä systeemiä voisi lähteä kehittämään, joten en enää sitä jaksa alkaa tähän uudestaan kirjoittamaan.

  Joku ihmetteli sitä, kuinka joku jaksaa kannattaa farmiseuraa. Olen seurannut KeuPan menoa jo 3-divisioonassa aikoinaa. Kun joukkue joitakin vuosia sitten pikkuhiljaa alkoi nousemaan ylöspäin sarjaporras kerrallaan, missä vaiheessa olisi pitänyt hypätä pois kelkasta? Jo Suomi-sarjaan pääseminen tuntui jossain vaiheessa utopialta. Sitten tuli mestaruus, toinen, Mestis-nousu, johon ei uskottu edes SS-mestaruuden jälkeen. Ilmeisesti sitten nyt pitäisi alkaa kannattaa SaPKoa. Francesco Totti sanoi aikoinaan, että mies voi vaihtaa vaimoa, mutta ei seuraa. Luuletko, että esimerkiksi Manchester Cityn kannattajat alkoivat kannattaa ManU:a, kun sinne tuli sheikki öljyrahojensa kanssa? Tai olisiko vastaavassa tilanteessa PSG:n kannattajien täytynyt hypätä Marseillen kelkkaan? Ei se silti tarkoita sitä, että kyseisten joukkueiden kannattajat arvostavat tällaista "talousdopingia", vaikka edelleen jatkavat "oman" seuransa kannattamista.
   
 22. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Ok. Arvelinkin, että saattaisi olla jotain loukkaantumista taustalla. Sen verran surkea liike ja vajaavaiset kädet ollut katsomissani peleissä. Kova kutihan Huttuselta löytyy, liian usein paukkuu vaan pleksit. Ehkä odotin enemmän kaverista, kun kaveria hypetettiin ennen kautta, tyylin Mestiksen top10 pakkeihin.

  Tuon Suomi-sarja vertauksen heitin vaan näkemäni ja kuulemani perusteella. Ihan siellä Iisalmen suunnallakin Huttusen tämän kauden tasoa ihmetelty.

  Toivotaan, että mies parantaa.
   
 23. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  On IPK noussut myös III-Divarista Mestikseen, missä meidän liigapelaajat ovat? Pointti oli se, että Iisalmessa kaikki tuli samalle kaudelle, niin onko se mikään yllätys, että kaikkeen ei ole varaa, en toki puolustele asiaa mitenkään, mutta jotenkin nään tässä enemmän syytä. KeuPalla neljäskausi, ja aikaa on kyllä ollut hoitaa, rahaa ei ehkä, mutta aikaa on ollut. SaPKo on sinällään ollut kyllä pettymys, kun on joutunut ottamaan noin paljon lainoja, mutta onhan se ymmärrättevämpi syy ihan oikeasti, kun heillä on ollut loukkaantumisia joilla niitä on paikattu. KeuPa ei saisi omaa joukkuetta edes tällä kaudella omilla pelaajillaan. Siinä on se ero.

  IPKssa on tainnut tällä kaudella käydä vähiten pelaajia, eikös se silloin ole omavaraisin seura? No joo ei vaiskaan, en todellakaan puhu IPKsta omavaraisimpana, kun täällä kultakypärää kantaa KalPan sopimuspelaaja, toki on myös koko kauden mittainen laina. Mutta kyllähän kehitys on ollut huimaa lainojen suhteen. Niin ja olet sikäli väärässä, että KalPalta ei kyllä viime kaudella pelaajia lapannut Iisalmeen.

  Minä en ainakaan ihmetellyt mitenkä joku jaksaa kannattaa KeuPaa, minä mietin, pystyykö olemaan vilpittömästi ylpeä?

  Lainaus:
  Kaveria hypetettiin kyllä, minä mukaanlukien. Emme saa koskaan tietää vastausta, mutta Suomi-sarja-Otto ilman loukkaantumisia, voisi hyvinkin kuulua ainakin TOP-15. Oliko silmänlumetta vai mitä, mutta nyt ei sitä ainakaan ole. Ottoa on kritisoitu ihan oletusten pohjalta, vaikka syötöt napsuvat hyvin lapaa, ei menettele kiekkoa liiemmin ja on loppujen lopuksi hyvin harvoin myöhässäkään vai liike ei ole enää kummoinen. Pääsee myös jotenkin hämmentävästi yksin koko kentän läpi kun yrittää, näitä näkee joka pelissä melkein. On se hyvä pelaaja edelleen, mutta ei kyllä hypen arvoinen.
   
 24. Taisi siinä vaiheessa KeuPan "omat" pelaajat olla aika vähissä, kun suomi-sarjaan nousivat. Tai saattoihan ne olla "omia" pelaajia, mutta ei tainnut juuri kukaan asua Keuruulla? Ei sillä että se vaikuttaisi, mutta ainakin itselle on vaikea omaksua joukkuetta "oman kaupungin joukkueeksi", jos joka ukko kulkee peleihin/treeneihin naapuri kaunpungista. Silloin KeuPalla oli "omat pelaajat" kun pelailivat Urhoa, Pelikaaneja, Kiekko-Susia ym. vastaan. Se nyt vaan on niin että ei Keuruulta, Suolahdesta, Vaajakoskelta, Jämsästä niitä pelaajia omalta kylältä löydy, että niillä pelattaisiin edes suomi-sarjaa.
   
 25. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  Lainaus:
  Minä en edelleenkään tajua mikä tämä lainojen karttaminen fanien keskuudessa on.
  Se aika, kun pelattiin vain "omilla" pojilla on iät ajat sitten kuollut ja kuopattu ja sitä aikaa ei vain tule enää. Ai miksikö? minäpä kerron.
  Se oli ajan ilmiö, kun ei edes liigassa, muutamaan joukkueen huippupelaajaa lukuunottamatta kukaan saanut oikeasti palkkaa, jolla tuli toimeen. Suurin osa pelaajista niin SM-sarjassa sai seuran kautta työpaikan ja sillä mentiin. Samoin alemmissa sarjoissa. Ei liigaseuroilla ollut varaa pitää palkkalistoilla nuoria lupauksia, joita sitten peluutettiin muualla.
  Nyt on toisin. Nämä Mestiksessä lainalla olevat pelaajat satsaavat lajiin todella. He ovat koko päivisiä ammattilaisia, eikä he käy töissä harjoittelun ohessa.
  Palkka nyt ei ole ammattilaisen, mutta liigaseuran selkänoja takaa, että kämppä ja ruoka on joka päivälle turvattu. Se kuinka paljon tästä maksaa vuokraava seura on kahden seuran välinen sopimus. Mestis-seurojen sponsoritulot ei tähän riittäisi.
  Ja tämä on ollut jo arkipäivää pitkään. Samu Wesslin ja muut Ässä-pelaajat ajoivat 1998-99 SaPKossa pelatessa hallille punaisella ässä-logolla varustetulla autolla ja kellään ei ollut harhakuvitelmaa, etteikö miehet olisi vain Ässistä kokemusta hakemassa Divarista, vaikka sopimuksessa luki, että olivat SaPKon "omia" pelaajia.
  Jos lainaamista rajoitettaisiin, niin suurin osa näistä pelaajista olisi vain Mestiksestä poissa ja pelaisivat jossakin muualla, jossa lainamiehet kelpaavat. Se taas pudottaisi Mestiksen tasoa ja laskisi koko sarjan mielenkiintoa.