Ketkä kritisoivat ja miten?Ruotsissa krisoidaan Marinin pukeutumista nahkatakkiin pääministerien tapaamisessa, josta on tullut uutta kuvaa
Ketkä kritisoivat ja miten?Ruotsissa krisoidaan Marinin pukeutumista nahkatakkiin pääministerien tapaamisessa, josta on tullut uutta kuvaa
Aftonbladetin kolumnisti ymmärtääkseni. En kyllä usko että asukysymys olisi noin reaalisesti kovin päivänpolttava asia ruotsalaisessa keskustelussa. Toki olikohan sitten Expressenin kolumnisti, joka koki asiakseen kehua. Naispoliitikoilla tämä on edelleen median mielestä joku juttu. Jos vaikka Boris Johnson vierailisi Ruotsissa niin enpä tiedä kuinka monta kolumnia kirjoitettaisiin suurimmissa lehdissä hänen "kampauksestaan". Veikkaisin että enimmillään nolla.Ketkä kritisoivat ja miten?
Ruotsissa krisoidaan Marinin pukeutumista nahkatakkiin pääministerien tapaamisessa, josta on tullut uutta kuvaa
"Aftonbladetin kolumnisti Oisin Cantwell arvioi, ettei yksikään johtava ruotsalainen poliitikko uskaltaisi käyttää samanlaista vaatetta – ”paitsi ehkä vieraillessaan puolueensa nuorisojärjestön vuosikokouksessa”."Ruotsissa krisoidaan Marinin pukeutumista nahkatakkiin pääministerien tapaamisessa, josta on tullut uutta kuvaa
Nahkatakkinen tyttö tulee ja julkeaa neuvoa Ruotsia Nato- asioissa. Hyvä Sanna!"Aftonbladetin kolumnisti Oisin Cantwell arvioi, ettei yksikään johtava ruotsalainen poliitikko uskaltaisi käyttää samanlaista vaatetta – ”paitsi ehkä vieraillessaan puolueensa nuorisojärjestön vuosikokouksessa”."
Tässä se kritiikki?
Pääministeri Sanna Marinin musta nahkatakki valloitti Ruotsin
”Yksikään johtava ruotsalainen poliitikko ei uskaltaisi käyttää...”www.is.fi
Sanna taitaa olla kolme vuotta nuorempi kuin allekirjoittanut, joten tässä geopoliittisessa tilanteessa pääministerin prätkärotsi on meidän sukupolvemme globaali statement: meille ei vittuilla!Nahkatakkinen tyttö tulee ja julkeaa neuvoa Ruotsia Nato- asioissa. Hyvä Sanna!
Pääosinhan Ruotsin media on itseasiassa ylistänyt Marinin rohkeaa tyyliä.
Ehkä kototöihin käytetty aika on lyhentynyt, mutta liikkumiseen käytetty aika moninkertaistunut. En tarkoita hotjoogaa tai fillarispinninkiä, vaan kodin tarhan/koulun työpaikan tarhan/koulun ruokakaupan kodin välistä suhaamista, joka julkisilla liikkuville on helvetillinen aikasyöppö. Lasketanko tuo tuottavaksi työksi, onkin sitten mielenkiintoisempi kysymys. Työajaksi se minusta pitäisi kumminkin laskea.Olen pitkälti Hararin kirjojen pohjalta ymmärtänyt, että "työaika" oli lyhympi keräilijämetsästäjien aikana ja kasvoi suuresti kun alettiin viljelemään maata. Toisaalta kun puhutaan metsästä-kerääjien työajasta, niin heillä ei ollut 5-8 viikon vuosilomia ja epäilen ettei viikonloppujakaan ihan samalla tavalla tunnettu.
Tuo Eikan postaama linkki tilastokeskuksen sivuille on varsin erinomaista luettavaa. Siinä ehkä vielä sellainen asia olisi ollut hyvä mainita, että vaikka työaika on lyhentynyt maltillisesti viimeisinä vuosikymmeninä, niin samaan aikaan työllisyysaste on kasvanut jos lähtötilanteeksi otetaan 60-luku (tätä vanhempia tilastoja en ole löytänyt, eikä niitä välttämättä ole). Tuokin on mielekiintoista lukemista:
Tilastokeskus
Työmarkkinoiden tilastointi on kehittynyt yhteiskunnan tietotarpeiden muuttuessa. Tämän päivän tilastointi pyrkii kuvaamaa yhä tarkemmin työn erilaisia muotoja. Samalla työvoimatutkimus tuottaa entistä ajantasaisempaa tietoa viimeisimmistä suhdannekäänteistä.www.tilastokeskus.fi
Oma näppituntumani, että tehtyjen työtuntien summa on kasvanut, mutta samaan aikaan kotitöihin käytettävän aika on pienentynyt (esim pesukoneiden ja muiden apuvälineiden kehityksen takia, mutta ehkä vielä enemmän valmisruokien ja palveluiden käytön kasvun myötä), joten vapaa-ajan määrä on kuitenkin kasvanut.
Se että naiset kokevat uupumista ei siis välttämättä ole seurausta varsinaisesta työmäärästä, vaan stressi johtuu koetuista odotuksista, muistettavien asioiden määrästä (metatyö) ja muusta.
Tää on offtopiccia, mutta suhtaudun todella epäilevästi noihin arvioihin. Monet historiaan liittyvät asiat ovat tulkintoja löydöistä. En nyt ala juurta jaksaen esitellä syitä epäilykselleni, mutta esimerkiksi Jared Diamondilla ("Tykit, taudit ja teräs" -kirjan kirjoittaja) on huomattavan penseä suhtautuminen maatalouteen ja sen kehittymiseen, joka vaikuttaa tulkintoihin.Olen pitkälti Hararin kirjojen pohjalta ymmärtänyt, että "työaika" oli lyhympi keräilijämetsästäjien aikana ja kasvoi suuresti kun alettiin viljelemään maata. Toisaalta kun puhutaan metsästä-kerääjien työajasta, niin heillä ei ollut 5-8 viikon vuosilomia ja epäilen ettei viikonloppujakaan ihan samalla tavalla tunnettu.
Ei ollut humoristiseksi tarkoitetun viestini pääpointti. Ei mitää nahkarotseja vastaan. Oma Lontoosta ostettu rotsini täytää itse asiassa tänä vuonna 25 vuotta ja päällä on tiukasti pysynyt."Aftonbladetin kolumnisti Oisin Cantwell arvioi, ettei yksikään johtava ruotsalainen poliitikko uskaltaisi käyttää samanlaista vaatetta – ”paitsi ehkä vieraillessaan puolueensa nuorisojärjestön vuosikokouksessa”."
Tässä se kritiikki?
Joo, vain lyhyenä lisäyksenä et paljon myös riippuu missä metsästäjä-keräilijä asuu. Tropiikissa ruan ja vaatteiden tekemiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa kuin esim meidän saamelaisilla tai muinaisilla suomalaisilla. Eli riippuu pitkälti minne kukin keräilijänsä asemoi mielessään. Tropiikissa varmasti on lisääntynyt työaika maanviljelykseen siirryttäessä ja meillä taas lyhentynyt jne.Tää on offtopiccia, mutta suhtaudun todella epäilevästi noihin arvioihin. Monet historiaan liittyvät asiat ovat tulkintoja löydöistä. En nyt ala juurta jaksaen esitellä syitä epäilykselleni, mutta esimerkiksi Jared Diamondilla ("Tykit, taudit ja teräs" -kirjan kirjoittaja) on huomattavan penseä suhtautuminen maatalouteen ja sen kehittymiseen, joka vaikuttaa tulkintoihin.
Metsästäjä-keräilijöiden tapauksessa tulkinnanvaraisuutta aiheuttaa mm. se, että mikä lasketaan työksi. Sitten paljon tulkinnanvaraisuutta aiheuttaa se, että kuinka tuottavaa se työ on, millaisen elintason sillä saavuttaa ja paljonko ylipäätään metsästys-keräily voi elättää ihmisiä per neliökilometri. Metsästäjä-keräilijöillehän on tyypillistä se, että heidän varusteensa, työkalunsa ja aseensa ovat primitiivisiä.
Ḿenneestä maataloudesta puhuttaessa puhutaan paljolti pienviljelijöistä. Brett Deveraux on blogissaan kirjoittanut suht tiiviin, mutta kattavan synteesin antiikin ajan ruoan tuotannosta:
Collections: Bread, How Did They Make It? Part I: Farmers!
Thanks to our helpful volunteer narrator, this entire post series is now also available in audio format! This essay will hopefully be the first post in a series (II, III, IV, A) covering some of th…acoup.blog
Pienviljelijällä oli muutama hehtaari peltoa, joka vaati noin 2-3 aikuisen työpanoksen ja elätti laajennetun perheen. Tästä syystä oli mahdollista tehdä muutakin työtä kuin vain hankkia ravintoa eli kasvattaa elintasoa: rakennuksia, työkaluja ja esimerkiksi vaatteita. Deverauxin synteesi kankaiden ja vaatteiden tekemisestä:
Collections: Clothing, How Did They Make It? Part I: High Fiber
This post is also available in audio form, thanks to the efforts of our volunteer narrator. This week we are starting the first of a four (I, II, III, IVa, IVb) part look at pre-modern textile prod…acoup.blog
Olen lukenut sellaisista kavereista, jotka ovat nykyaikana perustaneet omavaraisen - tai "omavaraisen" - pientilan ja kehuvat sillä, että se vaatii heiltä vain 3-4 tuntia päivässä työn tekemistä. Siinä on unohdettu aika lahjakkaasti se, että he saavat ympäröivästä yhteiskunnasta silti paljon sellaista, mitä heidän ei tarvitse tehdä itse: joten kyllä, täysin mahdollista, että pelkän ruoan tuotantoon yhdelle aikuiselle ei kulukaan kuin tuo 3-4 tuntia päivässä. Tällaisia samanlaisia sokeita pisteitä liittyy myös siihen, kun arvioidaan sitä, paljonko missäkin ammatissa ja minäkin vuosisatana eläminen on vaatinut työn tekemistä.
Mutta tämä offtopicista.
Tuohan on täysin PS:n linjan mukaista. Ukrainalaiset ovat valkoisia kristittyjä.ps kääntyi toivottamaan sotapakolaiset tervetulleiksi. Soinin takki ei olisi enää kestänyt siinä tuulessa.
Antti Kurvinen on jyräämässä miljoonia euroja kotimaakuntaansa vastoin alkuperäistä esitystä – ministeriä kritisoidaan ”härskistä” vallankäytöstä
Liikuntapaikkarakentamisen uudesta rahoitussuunnitelmasta on noussut kalabaliikki kulisseissa. Ministeri vastaa kritiikkiin, jota urheiluväki on esittänyt Kuortaneen uintikeskushankkeesta.www.is.fi
Oink oink. Ärsyttää hieman tämä ministerien porsastelu.
HS-haastattelu | Uusi tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on sukunsa ensimmäinen maisteri ”mettäperältä”
Petri Honkonen on hallituskauden neljäs tiede- ja kulttuuriministeri.www.hs.fi
Petri Honkonen on uusi tiede- ja kulttuuriministeri. Kyseinen herra myös kätevästi myös Suomi-Venäjä seuran PJ. Vain vasemmistohallituksessa onnistuu tämä.
Ennen vanhaan ministerin vakanssi oli sellainen, että sellaisen kun sai, niin valtaosa pysyi kyseisessä virassa koko kauden ajan. Nykyaikana ministerin salkku tuntuu olevan vain kiertopalkinto, jonka kaikki haluavat saada itselleen vaikkapa vain muutaman kuukauden ajaksi ja jostain kumman syystä se tuntuu olevan ihan ok hallituspuolueille. Marinin hallituksessa tämä on suorastaan ryöstäytynyt käsistä. Saatan olla tässä kovin konservatiivinen, mutta minusta ministerin salkkua tulee kunnioittaa, sillä onhan kyseessä yksi merkittävimmistä viroista Suomessa.
Marinin hallitus – Wikipedia
fi.wikipedia.org
Jotain rotia tähän meininkiin, kiitos.
Tarkoitin siis aikaa ennen Kataista. Muistaakseni 1990 -luvun hallitukset olivat sellaisia, että hyvin harva ministeri vaihtui kesken kauden.19 ministeriä aloitti vuonna 2011 - muistatko kaikki lopettaneet 11 ministeriä?
Jyrki Kataisen alkuperäisestä hallituksesta on jäljellä alle puolet ministereistä.www.is.fi
Sipilän hallituksen ovi käynyt tiuhemmin kuin Kataisella – katso, miten ministerit ovat vaihtuneet
Viime vaalikaudella vaihtui moni ministeri, mutta Juha Sipilän hallituksen ensimmäisestä kahdesta vuodesta tulee silti tuulisemmat kuin Jyrki Kataisen.yle.fi
On se melkoista, että meillä on sellainen hallituspohja nyt, jonka kannatus on pohjamudissa. Suomessa on tällä hetkellä paljon enemmän ns.sinistä kannatusta, mutta punamullalla mennään tuolla. Aika absurdi tilanne.