Oletin että sieltä olisi tullut joku analyysi, mutta homma oli siis tuossa? Sehän nyt on totta, että esim. veronalennukset inflaatio-tilanteessa ovat yleensä hukkaanheitettyjä eivätkä summittaiset energialasku-subventiot käyttäjille kuulosta erityisen rationaalisilta. Meillä myöskin on energiajättejä, jotka onnistuvat tekemään jättitappioita tässä tilanteessa, mikä on hämmentävää virtoosimaisuutta."On aivan käsittämätöntä rahan hassaamista tämän hallituksen touhu. Aivan uskomatonta, näköalatonta tuhlausta. Jos näitä tunareita joku vielä keväällä äänestää, uskoni järjen voittoon Suomen talouspolitiikassa on loppu. Ne ovat sinun rahojasi, jota he siellä surutta jakavat."
Rakenteellisen vajeen eliminoiminen on sitten erillinen asia ja vaatii yli vaalikausia jatkuvaa yhteistyötä. Tällä hetkellä se ei ole missään suhteettomissa mitoissa eikä uhkaa valtion kestokykyä, mutta asia täytyy korjata ja toimeen tarttua suht heti. Se että taloudellisissa ja muissa kriisitilanteissa tulee kertaluontoista alijäämää, on vain järkevää ja viisasta talouspolitiikkaa.
Se sitten miten valtiontalous tasapainotetaan paitsi veroja alentamalla, on aina jäänyt oikeiston kohdalla vähän mysteeriksi. Leikata pitää, mutta miten olisi konkreettinen lista leikkauksista, konkreettinen toimenpideohjelma? Ei riittäisi sellainen sisäsiisti ja epämääräinen retoriikka vaan esitettäisiin jokin ihan oikea ohjelma. Kun puhutaan paljon vaikka "kannustinloukkujen purkamisesta" (jota itsekin lämpimästi kannatan) niin notta miten siis? Miten puretaan, mistä leikataan, miten paljon siitä tulee säästöjä?
Usein ne asiat, joita vähänkin enemmän uskalletaan spesifioida eivät riitä vaikutuksiltaan yhtään mihinkään. Ja sitten kun Kokoomus pääsee hallituksen johtoon niin tapahtuu mitä? Ei paljon mitään. Parturient montes, nascetur ridiculus mus.
Pitää olla rohkeutta esittää myös niitä epäsuosittuja asioita - ei valtiontalous tasapainotu veroleikkauksilla ja epämääräisillä juhlapuhe-heitoilla.