Tähän aikavälille sijoittuu myös korona, joka on vaikuttanut merkittävästi ihmisten intoon lähteä ei-niin-kiireellisiin hoitoihin, kuten hammaslääkärille. Korrelaatio =/= kausaliteetti.
Ongelma oli ennen koronaa. Koronan aiheuttama terveydehuollon turha työ on sitten asia erikseen ja sitä ei ainakaan nämä uudistukset auta.
Sain yhdellä soitolla palvelusetelin ja toisella ajan yksityiselle. Julkiselle olisi toki voinut jonottaa 6kk halutessaan ja säästää pari kymppiä.
Näitä ei todellakaan jaeta kuin ihan poikkeustapauksissa.
Saahan siellä yksityisellä käydä ne, jotka haluavat siitä maksaa. Aivan eri asia vastustaa yksityistä sektoria kuin vastustaa subventioita, joista nauttivat etupäässä keski- ja hyvätuloiset, joilla on joka tapauksessa varaa käydä siellä yksityisellä.
Mielenkiintoista myös laittaa asia "ideologian" piikkiin, kun Kela-korvausten määrää on systemaattisesti laskettu vuodesta 2000. Laitan tähän liitteeksi havainnollistavan kaavion, joka oli aiemmassa uutisartikkelissa. Näyttäisi hammashoidon korvauskin olleen laskusuhdanteella myös Sipilän hallituksen aikoihin.
Eli sinun mielestäsi on OK, että toimiva työterveyshuolto tuhotaan ja tarjotaan kaikille vain paskaa?
Tämän hallituksen pitkän tähtäimen tavoite on lopettaa myös toimiva
työterveyshuolto nykyisessä mallissaan ja kaikki joutuisivat julkisen terveydenhuollon piiriin. Se jos mikä maksaa ja paljon mutta ei tuo mitään muuta kuin lisää kustannuksia.
Kyllä ja se aiheuttaa nimenomaan lisää kustannuksia julkiselle puolelle. Korvaustason palautus entiselleen vie maksavia asiakkaita yksityiselle puolelle, jolloin ne julkisen resurssit vapautuvat niiden käyttöön, joilla ei ole varaa maksaa edes sitä omavastuuosuutta. Tuolla säästöllä ei saada luotua samaa määrää palveluita, julkiselle puolelle joten kyseessä on täysin järjetön teko jonka seurauksena nimenomaan se "heikomman" osan palvelut huonontuvat entisestään. Ilmeisen vaikeaa käsittää kun ideologia sumentaa ajatukset.
Ennalta ehkäisevä hoito, jota on nimenomaan hammashoidosta suurin osa oli on jäänyt nyt käytännössä kokonaan tekemättä ja kun se jää tekemättä niin se varsinainen hoito on kalliimpaa.
Kerran vuodessa tai kahden vuoden välein tarkastus verrattuna siihen, että tarkastusväli on viisi vuotta mutta sen seurauksena on neljä tai viisi käyntiä hoidossa niin ne resurssisäästöt olikin siinä.