Korvaukset pienevät, jonot kasvavat julkisella puolella kun tuolla pientyvällä yksityisen puolen korvauksella ei saada järjestettyä vastaavaa palvelua julkisella puolella.Missähän on tällainen asiantuntijaryhmä, joka yksimielisesti vastustaa em. politiikkaa? Onko sitä kuunneltu kaikki nämä vuodet, joiden aikana Kela-korvauksen määrä on laskenut tasaisen tappavasti?
Linkissäsi sen sijaan mainitaan seuraavaa:
Virkamiesselvityksessä todetaan, että jo tähän mennessä Kela-korvausten arvo on laskenut voimakkaasti, mutta siitä ei ole seurannut merkittävää siirtymää julkisten palveluiden piiriin.
Eli siirtymää ei ole tapahtunut aiemmin, vaikka tuki on laskenut. Miksi tapahtuisi nyt, kun korvauksen määrä on jo ennestään pieni? Kuinka moni jättää 110:n euron reissun tekemättä, jos siitä ei saa 16e hyvitystä? Vertailun vuoksi: palvelusetelillä voi saada puolet hinnasta pois, ja tämä mahdollisuus tietysti säilyy.
Lisäksi tässä käy niin, että jos kiireetöntä palvelua joskus saadaan niin se on vain ja ainoastaan virka-aikaan, toisin kuin yksityisellä puolella josta voit saada palvelua myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Hammashuollossa jonot ovat jo lähempänä vuotta, ennen korvausten pienentämistä julkisellekin puolelle sai ajan hammashoitoon parissa kuukaudessa. Kela-korvausten pienentäminen aiheuttaa isompia ongelmia kuin niiden säilyttäminen edes nykyisellä tasolla ja mielummin niiden kasvattaminen, tällöin myös julkisen terveydenhuollon kuormitus olisi pienempi ja jonot lyhyemmät. Mutta tämähän ei käy koska se toinen on yksityinen.